|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
My zawsze jezdziliśmy tak na 5-7 dni...w tym roku na mniej z względów finansowych,to co traciliśmy na wakacje trzeba odlożyć na wyprawkę ale i tak sie cieszę,ze w góle gdzieś jedziemy.. . bo początkowo mieliśmy sobie w tym roku odpuścić wakacje.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Trzeba korzystać póki maleństwa nie ma na świecie
|
|
|
|
#2103 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie bo nie wiadomo jak to będzie w przyszłym roku z wakacjami
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
ale wam zazdroszczę tych wakacji i urlopów.. ja nie dość że nie mogę bo mąż dopiero co prace zaczął to jeszce finanse średnie, poza tym jakoś sie boje tak podrózować
ale nad wodą mnie nie rz zobaczą ![]() Ps, można normalnie sie kąpać w jeziorze, nie? może głupie pytanie ale już chucham na zimne
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jutro mam zamiar jechać z siorą nad jezioro,póki pogoda dopisuje Raczej się nie wykąpie ale chociaż pomoczę nogi i nabiorę trochę kolorku;-)
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-17 o 20:09 |
|
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak z kąpielami w Bałtyku? też nici z tego?
Jak pójdę na to 4d to podpytam lekarkę o to.
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
no włąsnie ja też.. a chciałam tak bardzo jechać nad jezioro a tak to widze ze tylko nogi mi sie opalą
|
#2111 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
czytam was już długo i jakoś nie miałam odwagi spytać czy przyjmiecie mnie do grona szczęśliwych przyszłych mam. Mam nadzieję że znajdzie się dla mnie troszkę miejsca
|
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w jakim jesteś tygodniu? Kiedy masz tp? znasz płeć? co u Ciebie, jak sie czujecie, ? Cytat:
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już w domu , leze plackiem .. Wszystko mnie boli , a ja jak zawsze panikuje . Może to ta pogoda , niby 20 pare stopni ale ani słońca , zachmurzone , ani deszczu .. tylko umrzeć
jak nie to jutro ide do lekarza .. Pociesza mnie tylko to że brzuch raczej nie jest twardy , i mała się rusza tak jak powinna ) Tylko ten okropny ból pleców Jak ja już chcę wrzesień ? Mogę rodzić dzień i noc , byle mieć już to maleństwo ze sobą , i ten okropny ciążowy strach zniknoł .. Poproszę o
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 1. po2. odpoczywaj, leż i nie myśl o złych rzeczach bo będzie kolejny po 3. serio nie chesz wziąć wcześniej urlopu ? może jednak przydałby się? po4. jak nie minie to lepiej skonsultować z lekarzem niż miałoby sięcoś stać...
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2117 |
|
Raczkowanie
|
Jestem w 18tc, i będzie to najprawdopodobniej dziewczynka
![]() Czujemy się świetnie, żadnych dolegliwości praktycznie Termin mam na 15.11.2013r. To moje pierwsze dzieciątko i już umieram z niepokoju czy wszystko będzie good A propos kąpieli w jeziorze-koleżanka która rodziła w listopadzie 2012 opowiadała mi, że gin jej stanowczo odradził rzekomo przez różnorakie bakterie, ale co gin to opinia zapewne |
|
|
|
#2118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam jeszcze od poczęcia do narodzin :P Cytat:
proszę jak coś będę jeszcze miała to wrzucę ![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#2119 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale mnie plecy bolą, ledwo łażę... przerobiłam się i to dlatego, jutro leżę plackiem od rana do nocy :P
Gratuluję chłopczyka! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też z namiętnością oglądam i czytam o róznych gadżetach.Cytat:
Witam ciepło!
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kółka zawsze można zablokować |
|
|
|
|
#2121 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam wypowiedzi matek , których dzieci darły się przy kąpaniu a wsadzone do wiaderka siedziały zadowolone? Podobno ma to właśnie działać relaksacyjnie na noworodki , jest tez świetne na łagodzenie kolek ? Oglądałam kiedyś filmik na youtube , jak mama wkładała takiego rozwrzeszczonego malucha do wiaderka , i nie zapomnę jego miny Cytat:
- i raczej ją kupie . O taką .. http://www.ebay.co.uk/itm/Celeb-Slin...item564a1adee1Cytat:
NO ale wiadomo , każdemu dziecku odpowiada co innego , i teraz nie jesxtesmy raczej tego w stanie przewidzieć .. ![]() Cytat:
Cytat:
Lecę dalej ..
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
kurde ja się nie spytałam lekarza o kąpiele.... wspominałam tylko o wyjeździe
|
|
|
|
#2123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi lekarz również zakazał kąpieli w jeziorze, za dużo bakterii, i po co kusić los niepotrzebnie..no cóż w tym roku kąpieli nie będzie ![]() Wiecie co?Moja niunia właśnie daje mi znać że smakowała jej czekoladka
|
|
|
|
|
#2124 | ||
|
Rozeznanie
|
Moi rodzice mieszkają, ja całe swoje lata dzieciństwa aż do szkoly średniej spędziłam nad jeziorem....
Co do jeziora, o fujjj! Maskara ja tam nawet stóp nie zamocze, Boże! jakie tam syfy pływają, co roku są zabronione kąpiele przez masakryczne bakterie :brzydal : Tam nie moga sie kąpać nawet mężczyźni, a co dopiero kobiety w ciązy. O ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() ...'macica' Cytat:
|
||
|
|
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja dziś umieram! Całe popołudnie miałam ciśnienie 60/40.. tętno za to 109 [tak dla odmiany].. Przespałam pół dnia.
Tak ogólnie, to zaczęłam 18tc, czyli 5 miesiąc, prawda? Co do opryszczki: też miałam, w I trymestrze, byłam u ginekologa z tym, lekarza rodzinnego i dermatologa [dla pewności] i wargowa podobno nie jest niebezpieczna dla dziecka, o ile nie jest Twoją pierwszą opryszczką w życiu. Natomiast żaden z w/w nie chciał mi dać tabletek antywirowych [heviranu], gdyż dla dziecka są niebezpieczne [podobno w każdym trymestrze]. Najpierw smarowałam hascovirem, potem maścią z wit. a, żeby skóra się zagoiła bez zakażeń. |
|
|
|
#2126 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Niom przeleciałam sobie trochęWas
lineczka Jak najbardziej wrzuć przyda się Edit juz widze że rybka zadziałała w tej kwestii A masaż krocza już od 20 tygodnia wcześni eKyte O bliska mi terminowo mamusia ![]() Babku Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Często zamiast nospy biorę taki odpowiednik francuski bo podobno łagodniejszy.Dostałam od koleżanki. A czemu tak się bronisz przed wzięciem? Cytat:
![]() Mya wkładki ostatnio były w Biedrze za 5 zł-30 szt Ja bym mogła do tych mamusiek się zaliczyć ale już niedługo ![]() ![]() Anulka Ty jesteś znad morza? Ja nigdy nie miałam opryszczki Anoula,Dzastin,Budowniczka Morze o jaaaaa.Nam się niestety chyba nie uda w tym roku pojechać tak jak chciałam nad morze lub na Mazury.Ale może nad Solinę chociaż. Rybko Też bym się bała d.upcię moczyć Zwłaszcza że mam tendencję do infekcji i prawie każda wizyta w toalecie publicznej kończy się wizyta u gina![]() Katarzynka ![]() Trele Przede wszystkim wypocznij,wyśpij się!!! |
||||
|
|
|
#2127 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam to samo, nie wiem czy przez tą pogodę. Jutro jadę o 7 do ginekologa ![]() ![]() ![]() taki upał aż się boje, tym busem jechać :/ ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
Siostra jak studiowała w Bydgoszczy jako że jedyna z południa to ją nazywali góralką ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- |
|
|
|
|
#2129 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy kolejną mamusię Cytat:
A ja zaraz uciekam do łóżeczka...
||
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Nemosku a jak ja studiowałam w Krakowie (a jestem z Bydgoszczy) to nikt nie wiedział gdzie ona leży
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

jak nie to jutro ide do lekarza .. Pociesza mnie tylko to że brzuch raczej nie jest twardy , i mała się rusza tak jak powinna
KCIUKI DLA ANI
kukne czy to tbo o samo 

kurcze ale skoro zwróciłam to dopytam jeszcze lekarza. Tylko tabletka zadziałała, a normalny apap mogę garściami łykać i nic

wcześni e