Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 19:53   #2101
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Aż nie wiem czy nie za długo, ale TŻ dawno wakacji nie miał to mu się należy
My zawsze jezdziliśmy tak na 5-7 dni...w tym roku na mniej z względów finansowych,to co traciliśmy na wakacje trzeba odlożyć na wyprawkę ale i tak sie cieszę,ze w góle gdzieś jedziemy.. . bo początkowo mieliśmy sobie w tym roku odpuścić wakacje.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:54   #2102
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
My zawsze jezdziliśmy tak na 5-7 dni...w tym roku na mniej z względów finansowych,to co traciliśmy na wakacje trzeba odlożyć na wyprawkę ale i tak sie cieszę,ze w góle gdzieś jedziemy.. . bo początkowo mieliśmy sobie w tym roku odpuścić wakacje.
Trzeba korzystać póki maleństwa nie ma na świecie
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:57   #2103
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzeba korzystać póki maleństwa nie ma na świecie
Dokładnie bo nie wiadomo jak to będzie w przyszłym roku z wakacjami

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-06-17, 19:59   #2104
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie bo nie wiadomo jak to będzie w przyszłym roku z wakacjami
Dokładnie, a później trzeba będzie mieć oczy z tyłu głowy
Stary 2013-06-17, 20:03   #2105
ryba91
Zakorzenienie

ale wam zazdroszczę tych wakacji i urlopów.. ja nie dość że nie mogę bo mąż dopiero co prace zaczął to jeszce finanse średnie, poza tym jakoś sie boje tak podrózować ale nad wodą mnie nie rz zobaczą

Ps, można normalnie sie kąpać w jeziorze, nie? może głupie pytanie ale już chucham na zimne
Stary 2013-06-17, 20:06   #2106
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ale wam zazdroszczę tych wakacji i urlopów.. ja nie dość że nie mogę bo mąż dopiero co prace zaczął to jeszce finanse średnie, poza tym jakoś sie boje tak podrózować ale nad wodą mnie nie rz zobaczą

Ps, można normalnie sie kąpać w jeziorze, nie? może głupie pytanie ale już chucham na zimne
Właśnie Ryba, będę musiała zapytać lekarza jak to z moczeniem tyłka w takich nieodkażanych akwenach wodnych, ja chyba tak na zdrowy rozum to bym nie właziła.
Stary 2013-06-17, 20:07   #2107
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

No właśnie miałam o to pytać też bo w końcu jeziora za czyste to nie są
Jutro mam zamiar jechać z siorą nad jezioro,póki pogoda dopisuje Raczej się nie wykąpie ale chociaż pomoczę nogi i nabiorę trochę kolorku;-)

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-06-17 o 20:09
Stary 2013-06-17, 20:11   #2108
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie miałam o to pytać też bo w końcu jeziora za czyste to nie są
Jutro mam zamiar jechać z siorą nad jezioro,póki pogoda dopisuje Raczej się nie wykąpie ale chociaż pomoczę nogi i nabiorę trochę kolorku;-)
ja się chyba obawiam bakterii
Stary 2013-06-17, 20:13   #2109
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak z kąpielami w Bałtyku? też nici z tego?
Jak pójdę na to 4d to podpytam lekarkę o to.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-06-17, 20:15   #2110
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

no włąsnie ja też.. a chciałam tak bardzo jechać nad jezioro a tak to widze ze tylko nogi mi sie opalą eh.. no cóż.. może jak pójdę jutro do lekarza to zapytam, o ile nie zapomnę
Stary 2013-06-17, 20:19   #2111
katarzyna2500
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny czytam was już długo i jakoś nie miałam odwagi spytać czy przyjmiecie mnie do grona szczęśliwych przyszłych mam. Mam nadzieję że znajdzie się dla mnie troszkę miejsca
katarzyna2500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:20   #2112
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
no włąsnie ja też.. a chciałam tak bardzo jechać nad jezioro a tak to widze ze tylko nogi mi sie opalą eh.. no cóż.. może jak pójdę jutro do lekarza to zapytam, o ile nie zapomnę
w Bałtyku co roku praktyczne wychodziły jakieś niedobre bakterie, w jeziorach też chyba woda niezbyt czysta.
Stary 2013-06-17, 20:23   #2113
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2500 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny czytam was już długo i jakoś nie miałam odwagi spytać czy przyjmiecie mnie do grona szczęśliwych przyszłych mam. Mam nadzieję że znajdzie się dla mnie troszkę miejsca
Witaaj!!
w jakim jesteś tygodniu?
Kiedy masz tp?
znasz płeć?
co u Ciebie, jak sie czujecie, ?
Cytat:
w Bałtyku co roku praktyczne wychodziły jakieś niedobre bakterie, w jeziorach też chyba woda niezbyt czysta.
woda na pewno nie jest czysta ale może jak zabezpiecze sie tym tamponem, i do dzidiza nic moze nie dojdzie.. ale nie wiem
Stary 2013-06-17, 20:25   #2114
Trele_Morele
Zakorzenienie

Jestem już w domu , leze plackiem .. Wszystko mnie boli , a ja jak zawsze panikuje . Może to ta pogoda , niby 20 pare stopni ale ani słońca , zachmurzone , ani deszczu .. tylko umrzeć Może tylko się nie wyspałam i jutro będę jak nowa ? jak nie to jutro ide do lekarza .. Pociesza mnie tylko to że brzuch raczej nie jest twardy , i mała się rusza tak jak powinna ) Tylko ten okropny ból pleców
Jak ja już chcę wrzesień ? Mogę rodzić dzień i noc , byle mieć już to maleństwo ze sobą , i ten okropny ciążowy strach zniknoł ..
Poproszę o , co by mi głupoty z głowy wybić - a ja idę Was nadrabiać bo widziałam że pisałyście o wielu ciekawych rzeczach

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:30   #2115
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Jestem już w domu , leze plackiem .. Wszystko mnie boli , a ja jak zawsze panikuje . Może to ta pogoda , niby 20 pare stopni ale ani słońca , zachmurzone , ani deszczu .. tylko umrzeć Może tylko się nie wyspałam i jutro będę jak nowa ? jak nie to jutro ide do lekarza .. Pociesza mnie tylko to że brzuch raczej nie jest twardy , i mała się rusza tak jak powinna ) Tylko ten okropny ból pleców
Jak ja już chcę wrzesień ? Mogę rodzić dzień i noc , byle mieć już to maleństwo ze sobą , i ten okropny ciążowy strach zniknoł ..
Poproszę o , co by mi głupoty z głowy wybić - a ja idę Was nadrabiać bo widziałam że pisałyście o wielu ciekawych rzeczach

po 1.
po2. odpoczywaj, leż i nie myśl o złych rzeczach bo będzie kolejny
po 3. serio nie chesz wziąć wcześniej urlopu ? może jednak przydałby się?
po4. jak nie minie to lepiej skonsultować z lekarzem niż miałoby sięcoś stać...
Stary 2013-06-17, 20:31   #2116
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
woda na pewno nie jest czysta ale może jak zabezpiecze sie tym tamponem, i do dzidiza nic moze nie dojdzie.. ale nie wiem
też popytam lekarza na wizycie jak nie zapomne

Trele współczuję złego samopoczucia.

Na tvn style test wózków pani gadżet
Stary 2013-06-17, 20:32   #2117
katarzyna2500
Raczkowanie

Jestem w 18tc, i będzie to najprawdopodobniej dziewczynka
Czujemy się świetnie, żadnych dolegliwości praktycznie Termin mam na 15.11.2013r. To moje pierwsze dzieciątko i już umieram z niepokoju czy wszystko będzie good
A propos kąpieli w jeziorze-koleżanka która rodziła w listopadzie 2012 opowiadała mi, że gin jej stanowczo odradził rzekomo przez różnorakie bakterie, ale co gin to opinia zapewne
katarzyna2500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:56   #2118
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
o matko, ale małe literkiw tych skanach

ale nie bede wrzucać zdjęć tylko posty

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

ja też dostalam takie cos od lekarza ale nawet nie czytałam kukne czy to tbo o samo
chciałam żeby wszystko się pomieściło i nie było problemu z wrzuceniem Wam tego :P
też mam jeszcze od poczęcia do narodzin :P

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
o widzę ze ten niezbędnik mam w domu, łącznie 3 książeczki, zabrałam od lekarza właśnie i była jeszcze płyta z kąpielą dziecka i masażem
o a ja płyty nie dostałam :P

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Dziękuje
proszę jak coś będę jeszcze miała to wrzucę
Cytat:
Właśnie Ryba, będę musiała zapytać lekarza jak to z moczeniem tyłka w takich nieodkażanych akwenach wodnych, ja chyba tak na zdrowy rozum to bym nie właziła.
ja bym wsadziła tampona i te globulki dopochwowe brała przez parę dni tak jak wspominałam wcześniej
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 21:05   #2119
ktosiula
Wtajemniczenie

Ale mnie plecy bolą, ledwo łażę... przerobiłam się i to dlatego, jutro leżę plackiem od rana do nocy :P

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Tak, na imię będzie miał Alex
Gratuluję chłopczyka!

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość

A to źle że jest kofeina ? I skąd masz takie info- na ulotce jest tylko napisane, żeby nie stosować w I trymestrze kurcze ale skoro zwróciłam to dopytam jeszcze lekarza. Tylko tabletka zadziałała, a normalny apap mogę garściami łykać i nic
Tak mnie uczono, jestem magistrem farmacji, w ciąży przeciwbólowo najbezpieczniej sam paracetamol bez dodatków. Zapytaj lekarza co Ci szkodzi, ja bym na wszelki wypadek nie brała extra.

Cytat:
Ja ucichłam bo czuje sie strasznie od wczoraj .. Co dziwne bo 6 mies przelecialo mi wzorowo .. Wczoraj juz bylam słaba , ledwo zaszlam do lozka padłam jak kawka a o 2 sie zaczeło .. 14 razy siku , 8 razy pic , spac nie moglam wcale .. Rano znowu tak nijako , do tego plecy bola strasznie .. Jestem w pracy ale kolo 18 zawine sie do domu .. Lepiej wyleze swoje . Jak juz dotre do domu to nadrobie. ;**

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Biedaku Ty, a może kilka dni wolnego by się udalo załatwić, przemęczona jesteś to pewne. Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Nie jeszcze nie..tyle jest pięknych imion, że naprawde ciężko się zdecydować!Mój mąż jest za Natalią, ale ja nie jestem w 100% zdecydowana. Jutro zaczynam 20 tc, i to moje pierwsze dziecko Termin porodu mam na 13 listopadaJuż nie mogę się doczekać.Powiem Wam że już zaczynam przeglądać wózki, łóżeczka i kołderki, nie mogę się opanować
Wiam nową mamę i gratuluję! To całkiem normalne, że ogladasz wózki itd, niektóre mamy to już połowe wyprawki mają Ja też z namiętnością oglądam i czytam o róznych gadżetach.

Cytat:
I kolejna mamusia!
Witam ciepło!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 21:08   #2120
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość

Niunia podoba mi się ten wózek ! Powiedz, czy on się nadaje na spacery po działkach i innych wertepach ? Bo nie mam na razie żadnego wózkowego typu. Potrzebuję taki właśnie na wyboje a nie równe chodniki
ja ogólnie po chodnikach jeżdżę. czasem się zdarza po wertepach, trawie. całkiem ok..
kółka zawsze można zablokować

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 21:08   #2121
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
No właśnie troche zgłupiałam, bo najpierw wyczytałam jakie super, że dziecku się podoba itp, a później czytam że jednak ble, że pionizowanie dziecka na tym etapie nie jest dobre (co oczywiste, ale w wodzie myślałam że to troche inna sprawa) i sama już nie wiem... Chyba jednak zrezygnujemy, bo nikt ze znajomych tego nie wypróbował, poza tym to Mężul będzie odpowiedzialny za kąpiel, to nie będę mu dokładać stresów
Co do Tummy Tube - ja też sporo studiowałam i swojego czasu się nad tym zastanawiałam .. Na początku byłam w szoku , jak można takiego maluszka , który jeszcze nawet głowy nie trzyma , wsadzić po prostu do wiadra ? CZytałam wiele opinii na ten temat , i raczej Ci którzy maja i używają bardzo dobrze się wypowiadają . No więc - to raczej nie zastępuje wanienki , i nie służy do kąpania , bo tak jak same zauważyłyście musi to być mega nie wygodne. chodzi głównie o to żeby dać maluszkowi uczucie maminego brzucha Czytałam wypowiedzi matek , których dzieci darły się przy kąpaniu a wsadzone do wiaderka siedziały zadowolone? Podobno ma to właśnie działać relaksacyjnie na noworodki , jest tez świetne na łagodzenie kolek ? Oglądałam kiedyś filmik na youtube , jak mama wkładała takiego rozwrzeszczonego malucha do wiaderka , i nie zapomnę jego miny Ulgę miał wymalowana na twarzy .. http://www.youtube.com/watch?v=pi3wmEiBXT4 - zobaczcie to ! Przecież widać że jemu jest najlepiej na świecie

Cytat:
Napisane przez nemosek
http://tatapad.pl/sprzet/jak-przespac-noc-w-spokoju-zapakuj-dziecko-w-macice/
Kolejna rzecz .. Nazwę ma za☠☠☠istą ale to też ze względu na to że faktycznie opatula dziecko w taki sposób aby jak najbardziej mu przypominało brzuszek mamy . Ja kupiłam normalny becik , ale mam tez na Ebayu odłożona jedna taka macicę - i raczej ją kupie . O taką .. http://www.ebay.co.uk/itm/Celeb-Slin...item564a1adee1

Cytat:
Napisane przez Azealia
Też widziałam że polecane są butelki medeli, zastanawiam się nad nią ewentualnie dr Browns .. Moja przyjaciółka dostała od kuzynki z UK cały zestaw Tommee Tippee i mała nienawidziła tych smoków i butelki się w ogóle nie przydały... A co było ze smoczkami.. Żadne cuda niewidy, zwykły, wielki, okrągły NUK dostępny już tylko w jednej ze starszych aptek w miasteczku Aż w końcu ich brakło, nigdzie indziej nie dostała, więc smoczek "pojechał do biednych dzieci do Afryki"
Ja ma ten zestaw , i mnie przekonuje bo smoczek ma faktycznie kształt maminego cyca NO ale wiadomo , każdemu dziecku odpowiada co innego , i teraz nie jesxtesmy raczej tego w stanie przewidzieć ..

Cytat:
Napisane przez Mya1989
Znów wyję, dzisiaj mam jakiś dzień płakania
NIe tylko ja mam taki dzień ?? Masakra jakaś , myślałam że to też już za mna , a wygląda na to że co się odwlecze to nie uciecze ..
Cytat:
Napisane przez Madzik89
Witam
Dziękuję wszystkim za sobotnie życzenia - imprezka się udała
Do rzeczy - byłam dziś na wizycie i dr powiedziała mi, że będziemy mieli synka . Jak ja się cieszę
Dobra uciekam nadrabiać to , co naskrobałyście
Gratulacje

Lecę dalej ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 21:12   #2122
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
kurde ja się nie spytałam lekarza o kąpiele.... wspominałam tylko o wyjeździe

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 21:19   #2123
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Czujemy się świetnie, żadnych dolegliwości praktycznie Termin mam na 15.11.2013r. To moje pierwsze dzieciątko i już umieram z niepokoju czy wszystko będzie good
A propos kąpieli w jeziorze-koleżanka która rodziła w listopadzie 2012 opowiadała mi, że gin jej stanowczo odradził rzekomo przez różnorakie bakterie, ale co gin to opinia zapewne
Jest i kolejna listopadowa mamusia
Mi lekarz również zakazał kąpieli w jeziorze, za dużo bakterii, i po co kusić los niepotrzebnie..no cóż w tym roku kąpieli nie będzie
Wiecie co?Moja niunia właśnie daje mi znać że smakowała jej czekoladka
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 21:27   #2124
budowniczka
Rozeznanie

Moi rodzice mieszkają, ja całe swoje lata dzieciństwa aż do szkoly średniej spędziłam nad jeziorem....
Co do jeziora, o fujjj! Maskara ja tam nawet stóp nie zamocze, Boże! jakie tam syfy pływają, co roku są zabronione kąpiele przez masakryczne bakterie:brzydal : Tam nie moga sie kąpać nawet mężczyźni, a co dopiero kobiety w ciązy. O !

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Co do Tummy Tube - ja też sporo studiowałam i swojego czasu się nad tym zastanawiałam .. Na początku byłam w szoku , jak można takiego maluszka , który jeszcze nawet głowy nie trzyma , wsadzić po prostu do wiadra ? CZytałam wiele opinii na ten temat , i raczej Ci którzy maja i używają bardzo dobrze się wypowiadają . No więc - to raczej nie zastępuje wanienki , i nie służy do kąpania , bo tak jak same zauważyłyście musi to być mega nie wygodne. chodzi głównie o to żeby dać maluszkowi uczucie maminego brzucha Czytałam wypowiedzi matek , których dzieci darły się przy kąpaniu a wsadzone do wiaderka siedziały zadowolone? Podobno ma to właśnie działać relaksacyjnie na noworodki , jest tez świetne na łagodzenie kolek ? Oglądałam kiedyś filmik na youtube , jak mama wkładała takiego rozwrzeszczonego malucha do wiaderka , i nie zapomnę jego miny Ulgę miał wymalowana na twarzy .. http://www.youtube.com/watch?v=pi3wmEiBXT4 - zobaczcie to ! Przecież widać że jemu jest najlepiej na świecie

Kolejna rzecz .. Nazwę ma za☠☠☠istą ale to też ze względu na to że faktycznie opatula dziecko w taki sposób aby jak najbardziej mu przypominało brzuszek mamy . Ja kupiłam normalny becik , ale mam tez na Ebayu odłożona jedna taka macicę - i raczej ją kupie . O taką .. http://www.ebay.co.uk/itm/Celeb-Slin...item564a1adee1

Ja ma ten zestaw , i mnie przekonuje bo smoczek ma faktycznie kształt maminego cyca NO ale wiadomo , każdemu dziecku odpowiada co innego , i teraz nie jesxtesmy raczej tego w stanie przewidzieć ..

NIe tylko ja mam taki dzień ?? Masakra jakaś , myślałam że to też już za mna , a wygląda na to że co się odwlecze to nie uciecze ..

Gratulacje

Lecę dalej ..
Nie widziałam tego ...'macica'

Cytat:
Witamy!
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 21:28   #2125
nasturcja7667
Zadomowienie

Dziewczyny, ja dziś umieram! Całe popołudnie miałam ciśnienie 60/40.. tętno za to 109 [tak dla odmiany].. Przespałam pół dnia.

Tak ogólnie, to zaczęłam 18tc, czyli 5 miesiąc, prawda?

Co do opryszczki: też miałam, w I trymestrze, byłam u ginekologa z tym, lekarza rodzinnego i dermatologa [dla pewności] i wargowa podobno nie jest niebezpieczna dla dziecka, o ile nie jest Twoją pierwszą opryszczką w życiu. Natomiast żaden z w/w nie chciał mi dać tabletek antywirowych [heviranu], gdyż dla dziecka są niebezpieczne [podobno w każdym trymestrze]. Najpierw smarowałam hascovirem, potem maścią z wit. a, żeby skóra się zagoiła bez zakażeń.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 21:33   #2126
nemosek
Zakorzenienie

Niom przeleciałam sobie trochęWas

lineczka
Jak najbardziej wrzuć przyda sięA może by na pierwsza stronę to dać?????
Edit juz widze że rybka zadziałała w tej kwestii
A masaż krocza już od 20 tygodniawcześni e

Kyte witaj
O bliska mi terminowo mamusia

BabkuTo ile jeszcze będziesz tam?

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Poszlam do laboratorium a kobieta do mnie mowi ze nie ma jeszcze moich wynikow a ja na to ze jak nie ma skoro przez neta odebralam, zrobilo sie zamieszanie i wyszlo na to ze dostalam bledny wynik a swoj dostane dzisiaj po 18......

Cytat:
tak od 18 tc jest 5 nie wiem czemu myslalam, że jestes w 23 tc

Mi tez juz sie okrągli, no i faktycznie gdyby nie L4, to jako pedicurzystka bym nie usiedziała, a klientki potrafią dać w kość jak się ruszają i ☠☠☠☠☠☠☠y gadają

Swoja droga zastanawiam się, jak to sie stało, ze jestem po inzynierii budownictwa a jestem stylistką paznokci
Zwariowany dzisiejszy świat

Cytat:
WIEM wiem, ja mam tak jak sie denerwuje to mi strasznie podnosi i tak już wysokie ciśnienie a po jakiś 15-20 minutach brzuch mi twardnieje.. ale potem przechodzi, zazwyczaj po odpoczynku.. choć nie ukrywam że co wizyte wspominam o tym lekarzowi i w razie co mam brać no-spe ktorej unikam jak ognia, aczkolwiek ten ubiegły juz tydie był dla mnie jakąś porażką.
może ten bedzie lepszy bo lepiej sie zaczął? ostatnio zaczął się tragicznie ;(
Ale czasem trzeba wziąć.Ja też nie chciałam się faszerować ale biorę 2 x dziennie.Jak mus to mus
Często zamiast nospy biorę taki odpowiednik francuski bo podobno łagodniejszy.Dostałam od koleżanki.
A czemu tak się bronisz przed wzięciem?

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
mi na szczęście nic jeszcze nie cieknie :P

młode ziemniaczki z rybką pieczoną w sosie koperkowym

o widzicie, jeszcze sobie coś przypomniałam
że jak któraś chciałaby iść na basen to najlepiej podobno żeby nie złapać żadnej infekcji to dobrze jest włożyć tampon

i że co jakiś czas można na noc aplikować sobie globulki zawierające pałeczki kwasu mlekowego, żeby zapobiegać występowaniu infekcji dróg rodnych

przepraszam, że tak na raty, ale cały czas sobie coś przypominam
Ja sobie jem Lacibios feminę,też są dobre i dodatkowo działają na cały układ pokarmowy

Mya
wkładki ostatnio były w Biedrze za 5 zł-30 szt
Ja bym mogła do tych mamusiek się zaliczyć ale już niedługoAle pewnie chodziło Ci o coś innego

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
chyba tylko tymczasowo

Anulka Ty jesteś znad morza?
Ja nigdy nie miałam opryszczki

Anoula,Dzastin,Budowniczka Morze o jaaaaa.Nam się niestety chyba nie uda w tym roku pojechać tak jak chciałam nad morze lub na Mazury.Ale może nad Solinę chociaż.

Rybko Też bym się bała d.upcię moczyćZwłaszcza że mam tendencję do infekcji i prawie każda wizyta w toalecie publicznej kończy się wizyta u gina

Katarzynka O i blisko mi terminowo następna mamusia

Trele Przede wszystkim wypocznij,wyśpij się!!!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 21:37   #2127
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja dziś umieram! Całe popołudnie miałam ciśnienie 60/40.. tętno za to 109 [tak dla odmiany].. Przespałam pół dnia.

Co do opryszczki: też miałam, w I trymestrze, byłam u ginekologa z tym, lekarza rodzinnego i dermatologa [dla pewności] i wargowa podobno nie jest niebezpieczna dla dziecka, o ile nie jest Twoją pierwszą opryszczką w życiu. Natomiast żaden z w/w nie chciał mi dać tabletek antywirowych [heviranu], gdyż dla dziecka są niebezpieczne [podobno w każdym trymestrze]. Najpierw smarowałam hascovirem, potem maścią z wit. a, żeby skóra się zagoiła bez zakażeń.
witamy w 5 miesiącu!
Ja mam to samo, nie wiem czy przez tą pogodę.
Jutro jadę o 7 do ginekologa
taki upał aż się boje, tym busem jechać :/

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Niom przeleciałam sobie trochęWas

lineczka
Jak najbardziej wrzuć przyda sięA może by na pierwsza stronę to dać?????
Edit juz widze że rybka zadziałała w tej kwestii
A masaż krocza już od 20 tygodniawcześni e

Kyte witaj
O bliska mi terminowo mamusia

BabkuTo ile jeszcze będziesz tam?

Zwariowany dzisiejszy świat

Ale czasem trzeba wziąć.Ja też nie chciałam się faszerować ale biorę 2 x dziennie.Jak mus to mus
Często zamiast nospy biorę taki odpowiednik francuski bo podobno łagodniejszy.Dostałam od koleżanki.
A czemu tak się bronisz przed wzięciem?

Ja sobie jem Lacibios feminę,też są dobre i dodatkowo działają na cały układ pokarmowy

Mya
wkładki ostatnio były w Biedrze za 5 zł-30 szt
Ja bym mogła do tych mamusiek się zaliczyć ale już niedługoAle pewnie chodziło Ci o coś innego

Anulka Ty jesteś znad morza?
Ja nigdy nie miałam opryszczki

Anoula,Dzastin,Budowniczka Morze o jaaaaa.Nam się niestety chyba nie uda w tym roku pojechać tak jak chciałam nad morze lub na Mazury.Ale może nad Solinę chociaż.

Rybko Też bym się bała d.upcię moczyćZwłaszcza że mam tendencję do infekcji i prawie każda wizyta w toalecie publicznej kończy się wizyta u gina

Katarzynka O i blisko mi terminowo następna mamusia

Trele Przede wszystkim wypocznij,wyśpij się!!!
Świat jest przewrotny, my nad morze inni chcą do nas... Beskidy, Pieniny
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 21:46   #2128
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
witamy w 5 miesiącu!
Ja mam to samo, nie wiem czy przez tą pogodę.
Jutro jadę o 7 do ginekologa
taki upał aż się boje, tym busem jechać :/

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Świat jest przewrotny, my nad morze inni chcą do nas... Beskidy, Pieniny

Siostra jak studiowała w Bydgoszczy jako że jedyna z południa to ją nazywali góralką

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 21:49   #2129
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Witamy kolejną mamusię

Cytat:
takie porządne O!

A ja zaraz uciekam do łóżeczka...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-06-17, 21:50   #2130
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Nemosku a jak ja studiowałam w Krakowie (a jestem z Bydgoszczy) to nikt nie wiedział gdzie ona leży

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości