|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcesz schudnąć? Tyle razy próbowałaś? Nie da się? Wejdź i zobacz!!! Uwierz w s
Natalyyya, w takim razie bardzo się cieszę
Taki piękny dzień mamy za oknem, że aż wstydem byłoby mieć zły humor ![]() Mam też nadzieję, że zdjęcia, które wkleiłaś będą dla Ciebie dodatkową mobilizacją, aby za jakiś czas pokazać nam się odmienioną.
|
|
#542 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcesz schudnąć? Tyle razy próbowałaś? Nie da się? Wejdź i zobacz!!! Uwierz w s
Cytat:
naprawde. Oby tak dalej dziewczynyCytat:
mam nadzieje,ze mobilizacja bedzie wystarczajaca by ci sie udalo. Powodzenia. A hula hop dobrze jest czyms obciazycCytat:
![]() powodzenia Cytat:
moglas zrobic w6yrazniejsze zdjecia (i dla siebie zrob zdjecia w stroju kapielowym albo bieliznie) potem ladnie widac roznice ;
|
||||
|
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
biodra i brzuch to moja zmora !!!! ale ma ogolnie szeroka budowe bioder wiec mega chuda to ja nie bede ale wiadomo cos tam zrzucie
) mam nadzieje ze boczkow tes sie pozbede;(( |
|
|
|
|
#544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wziełam sie za siebie! Dbam o to, by jeść mniej i częściej i oczywoście ważywa i owocki
Jestem jaka jestem.... 18.10.2010 - 82.7 kg 23.10.2010 - 81.2 ![]() 6.11.2010 - ![]() Waga wymarzona : 60-65 kg ![]() Tabela naszych wymiarów z 18.10.2010. https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1287584942 |
|
|
|
|
|
#546 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Basieńko pytałaś mnie o moje wymiary itd. Mam 173 cm wzrostu ważę 72,5 kg chodź wazyłam około 75 Nie mam określonego celu do "ilu" chciałabym schudnąć... Po prostu chcę stracić ten OKROPNY brzuch Dziś się zmierzę jeszcze.. więc wszytsko bedzie jasne... A teraz lece pyknąć kilkanaście brzuszków i poskakać na skakance Buziaki
Jestem jaka jestem.... 18.10.2010 - 82.7 kg 23.10.2010 - 81.2 ![]() 6.11.2010 - ![]() Waga wymarzona : 60-65 kg ![]() Tabela naszych wymiarów z 18.10.2010. https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1287584942 |
|
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich!
Dzisiaj dłodówka, zpbaczymy jak to zniosę. Wczoraj zgrzeszyłam 2 kawałkami pizzy, bo była u nas impreza i nie mogłam się powstrzymać, więc teraz poszczę! Basiu, no cycory to ja mam... A jak znajdę jakieś lepsze zdjęcie, na którym bardziej widać sylwetkę to wkleję. Ogólnie to też już tak bardzo nie narzekam, w przymierzalniach w sklepach nie czuję sie jak słoń, ale te 5kg (których za Chiny nie mogę się pozbyć) są dla mnie zmorą, latego teraz powalczę ostro, zaczynając od głodówki!!! Baza pod cienie jest z firmy Clarins, kosztowała 22euro ale nie mów mojejmu Misiowi, ok? Wypróbowałam ją specjalnie na jakimś starym cieniu i muszę powiedzieć, że po 8 godzinach, jak zmywałam makijaż, to jeszcze wyglądało to dobrze, więc chyba jest dobra. Za to w Clinque mają bazy o różnych odcieniach, fajnie nie? Można swój ulubiony kolor zrobić bardziej intensywnym. No to pozrawiam, i będę informować jak mi idzie głodówka... |
|
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
To wogóle nie podlega wątpliwości!
![]() A tak swoją drogą mówiąc, to ostatnio poczytałam sobie troszkę wątków na dietetyce i fitnessie i tak się zastanawiam, jak to jest z tym jedzeniem przy diecie. Niektóre dziewczyny pisały, że ograniczyły słodycze, ogólnie węglowodany, jadły sporo owoców i warzyw i zamiast schudnąć, jeszcze przytyły Wiem, że może to być winą głodzenia się, jedzenia zbyt małej ilości posiłków lub ze źle dobranych składników. Tak więc dla porządku może mnie ktoś oświecić, czy dobrze rozumuje z tym, co powinno się jeść na śniadanie, obiad i kolację?Ja np. staram się produkty o dużej zawartości węglowodanów jeść przed południem (śniadanie lub drugie śniadanie), kolację oczywiście białkowa (czyli tuńczyk, rybka, jakieś mięko chude, twarożek, serek). Ale wciąż nurtuje mnie pytanie, czy dwa razy dziennie produkty mleczne, to nie jest za dużo (np. śniadanie owsianka, kolacja serek wiejski itp.)? Czy owoc lepiej zjeść jako element posiłku np. właśnie na drugie śniadanko jakiś jogurcik + jabuszko/banan czy lepiej za jakiś czas? I czy każdy posiłek musi być pełnowartościowy złożony zarówno z białka, węglowodanów, tłuszczów i witamin (oczywiście w odpowieniej ilości)? Czy np. dobrym pomysłem jest zjedzenie w godzinie normalnego posiłku np. kilku owoców i napicia się kefiru/jogurtu/kawy (chodzi mi o sam mechanizm, bo ja często jestem zmuszona jeść poza domem i nieraz to jest najłatwiejsze, a nie wiem, czy najrozsądniejsze rozwiązanie). Przepraszam za tą listę pytań, ale mam nadzieję, że odpowie mi na nie ktoś może troszkę bardziej zorientowany ode mnie I z góry dziękuję osobie, która wykaże się cierpliwością i chęcia tgo zrobienia.
|
|
#549 |
|
Raczkowanie
|
Jem mniej,slodyczy tez nie jem,chyba,ze jak juz nie moge to zjem male co nieco.
Co prawda ssie mnie w zoladku ale bede musiala to jakos przetrwac. Lykam chrom,zeby mi sie tak nie chcialo slodyczy.Tylko jak tu teraz gotowac obiady,kolacje? Tylko dla TZ gotowac obiady,ziemniaki,jednego kotleta albo zupe? Nie wiem jak teraz rozwiazac ten problem.Jak poczuje te zapachy i bede patrzec na to jak je to jeszcze sie rzuce na tego przyslowiowego schaboszczaka. |
|
|
|
|
#550 |
|
Raczkowanie
|
basienka, czytam twoje posty, ogladam zdjecia i........ jestem pod duuuuzym wrazeniem. przede wszystkim gartuluje sukcesu, silnej woli, samozaparcia. wygladasz olsniewajaco, masz ladne, zgrabne cialko. no i zupelnie inne rysy twarzy, o wiele subtelniesze. jednym slowem - pieknie
i co wiecej - na zdjeciach promiejniesz i widac jestes szczesliwa
|
|
#551 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powodzenia Cytat:
hihihi No to trzymaj sie kochana, mam andzieje,ze dasz rade Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z niecierpliwoscia czekam na kolejen zdjecia, z mila checia poogladam. A mysle,ze jak sie wezmiesz ostro za siebie to te 5kg bez problemu w miesiac, gora dwa zrzucisz Co do bazy to nie powiem nic twojemu misiowi, kurde ja tez sie musze skusic na jakas, bo na lato no coz... lubie kolorowo sie pomalowac,a sama wiesz jak sie cienie trzymaja gdy upal na dworze.. a co do baz o roznych odcieniach to nawet nie wiedzialam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() takie moje zdanie. zmienic po prostu ilosci i proporcje |
||||||
|
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co najwazniejsze w tym wszystkim ja sama z soba czuje sie wkoncu dobrze a szczesliwa jestem i dzieki zrzuconym kg, i dzieki temu,ze mam ukochanego czlowieka u swojego boku za ktorego niebawem wyjde za mąż
|
|
|
|
|
|
#553 |
|
Zadomowienie
|
http://profile.imageshack.us/user/mc...1004004hj3.jpg tak kiedys bylo, a teraz jakies 12-15kg mniej
. zalezy od dnia. jeszcze 5kg i bedzie suuper
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
bassienka - no ja mam nadzieje, ze bede sie trzymac
![]() Poki co to poszukuje wiadomosci WIELU na temat zdrowego odzywiania sie, bo nie musze chudnac szybko, bo najwazniejsze jest chudnac SKUTECZNIE!
|
|
#555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez sie podlaczam pod to pytanie...i tez jestem zdania,ze zniknie mcdulka |
||
|
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
mcdulka - a z czego ty chcesz schudnac te 5 kg??? moze z osci na wlos?? he he
ojj basiu duzo stracilas w biodrach 15 cm to naprawde duzo ja tez tak chce ) mam nadzieje ze mi sie uda jakos od 2-3 dni mam wrazenie ze absolutnie nic nie traca a wrecz ''puchne'' i kazdy posilek to dla mnie ogromny bol, dzisiaj zjadlam 2 deseczki wasy z salata jedna z szynka a druga z serem plesniowym , a przed chwilka mialam obiad warzywka z ryzem ok 2-3 lyzek stolowych + tunczyk z zielona cebulka ,1 ogoreczek kiszony i troszke kukurydzy i mam wrazenie ze zjadlam za duzo tej salatki z tunczyla tez bylo ok 2-3 lyzek stolowych , myslicie ze za duzo jem? w zasadzie to wiecej nie jem Jem tylko sniadanie i obiad kolacja nie wchodzi w gre , myslicie ze to dobrze? |
|
|
|
|
#558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do puchniecia, to moze okres ci idzie, albo po prostu zle psychicznie jestes do odchudzania nastawiona... tez tak moze byc... co do twojego jedzenia, to ja jestem na nie... dwa posilki? i uwazasz to za rozsadne? dla mnie na pewnoe nie jest... po pierwsze jesz za malo posilkow ogolnie,to jest twoj blad, bo niszczysz organizm, zdrowie, przemiane materii... poza tym jak dla mnie na jeden posilek to za malo... poza tym duzo bledow robisz z tego co piszesz... i mozesz przez to nie chudnac... posilkow polecam 4-5 w ciagu dnia, nie podjadac, jesc w miare konkretnie, i nie jeden rodzaj produtkow... ja sie na tym dokladnie nie znam,ale nie podoba mi sie sposob zywienia Dokladnie... i dla mnie to powoli wpada w chorobe. |
|
|
|
|
|
#560 |
|
Zadomowienie
|
mam171,5cm i waze 57kg, wazylam jakies 70kg, ale mam ciezkie kosci ponoc
. z reszta to nie o wage chodzi przeciez. mialam w biodrach 102 teraz mam 90, w pasie bylo 71 jest jakies 61, w udzie bylo 56 jest 49-50cm. wiem, ze moje odchudzanie nie jest dobre i w ogole wiekszosc tego co schudlam, to na zdrowej dietce, bez liczenia kalorii. jadalam ciemny chleb fitness, pieczone rybki, pieczone warzywa, ciemny makaron, ryz i duuuzo owocow. dopiero w grudniu jakos to wszystko sie zmienilo... i mysle, ze bede musiala cos z tym zrobic, bo tez mysle,ze jednak cos jest nie tak... basienka- podziwiam Cie, schudlas tak duzo i zrobilas to zdrowo... natayyya- nie zjadlas duzo, tylko normlnie i zdrowo, tez tak jadlam kiedys i o dziwo chudlam wtedy szybciej niz teraz . nie popadaj w obled
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PO prostu włos się jeży na głowie
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomysl nad tym by powoli powiedziec sobie stop i zaczac normalnie jesc,a nie po 800kcal na dzien... wygladasz bardzo dobrze,a jak dla mnie to nawet za chudo
|
|
|
|
|
|
#563 |
|
Zadomowienie
|
czytalam, czytalam i jestem pod wrazeniem
.mam swiadomosc,ze musze cos zaczac zmieniac w swojej diecie. mam zamiar zaczac od 1000 (zeby nie gwaltownie) i cwiczyc wiecej. bo tak naprawde to odchudzanie stalo sie celem mojego zycia, a to nie tak powinno byc...
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego chcesz cwiczyc wiecej, w momencie jak zwiekszysz ilosc kalori? po to by je spalic... mcdulka kojarze cie, pamietam, za dawnych wizazowych czasow... i powiem ci jedno, nie pozwol sie omamic odchudzaniu, wiesz ze to prowadzi do chorob... a mam dziwne, wrazenie,ze twoja psychika pod wzgledem odchudzania nie do konca jest ok |
|
|
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie czekam na mojego ukochanego w małej czarnej, na to czarne bolerko i złote dodatki... czarne szpileczki, ponczoszki i dzisiaj szaleje, ide bez majtek
hihihi niech teraz sie nacieszy tez tym,ze mi sie udalo i schudlam... uwielbiam sukienki, spodniczki, minióweczki... dzis ubralam jedna z dluzszych
|
|
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Hi!
Mcdulka, ja również uważam, że za dużo myślisz o odchudzaniu, jeżeli kiedyś Twoim celem było te 57kg to dlaczego teraz nie przestaniesz sie odchudzać? Jeżeli nie możesz przestać, tak po prostu jak zrobiła to np Basia, to ja radziłabym Ci porozmawiać z kimś kompetentnym, kto powiedziałby Ci czy rzeczywiście jeszcze możesz się odchudzać. Bo być może to będzie szkodliwe dla Twojego zdrowia. Moja głodówka idzie dobrze, w ogóle nie czuje głodu. Wypiłam już czerwoną i zieloną herbatkę, sok pomarańczowy i duuużo wody. Zjadłam (a raczej wyssałam) też grejfruta, bo zwykle w głodówkach pozwalam sobie na owoce cytrusowe. Mam jeszcze Kubusia hurrra. |
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu - ja wlasnie zastanawiam sie nad zalozeniem nowego watku by chudnac zdrowo.. bo coraz czesciej czytam tutaj o dziewczynach co ZMUSZAJA SIE do jedzenie 800 kcal dziennie.. a ja tu uwazam za kompletne szalenstwo!
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Mcdulka, podpisuję się obiema rękami i nogami pod tym, co napisały już wcześniej dziewczyny. Wyglądasz pięknie, masz super figure, bardzo drobną i szczupłą, to fakt, ale świetną. I naprawdę nie jest Ci potrzebne już chudnięcie ani odrobiny więcej
A jeśli rzeczywiście czujesz taką psychiczną potrzebę, to może powinnaś porozmawiać o tym z kimś, do kogo masz zaufanie, kto będzie umiał i chciał Ci pomóc. Bo my możemy tylko doradzić, powiedzieć nasze zdanie na podstawie tego co piszesz, jakie wyciągamy wnioski i co widzimy na załączonych zdjęciach, a nie jestem pewna, czy taka wirtualna pomoc może wystarczyć
|
|
#569 |
|
Raczkowanie
|
Witam bardzo serdecznie
musze sie czyms pochwalic biegalam dzisiaj ze swoim ukochanym 40min super bylo..wogole nie czuje zmeczenia czuje ze mam lepsza kondycje niz kiedys a przede wszystkim duuuzo zapalo...czego kiedys mi brakowalo;/ poza tym juz 4 dzien jestem na diecie i ogolnie wszystko idzie do przodu w poniedzialek zaczynam robic prawko O MY GOD!!!!To dopiero bedzie Pozdrawiam wszystkie dziewczyny na forum!!!!
|
|
|
|
|
#570 |
|
Rozeznanie
|
Kochana Basiu
![]() Co prawda dopiero weszłam na twoj wątek i az mnie zamurowało!!! Świetnie osiągnełaś cel popsotu jestem w szkoku ze az szczeki z podłogi podnieść nie moge;];] hhihi ![]() Obecnie wyglądam tak samo jak Ty przed a wiec wiesz zapewnie co czuje..i jak to jest.. i jak patrze na Twoje zdjecia to az ja głupek sama sie do siebie uśmiecham ![]() Ze jednak warto i ze przedwszytkim jest to mozliwe... ![]() ![]() ![]() mam nadzieje ze wkrotce i ja bede mogła sie pochwalić takim efektem ![]() Buuziaki Jeszcze raz bardzo bardzo bardzo bardzo gratuluje ![]() I chciałam zebyś wiedziała ze bedzie taka dziewczyna (czyt. ja ) dla której bedziesz ogromną motywacją i ze warto![]() oo kurcze ![]() Cudownie Ci ![]() Szczescia zycze z Twoim męzczyna;] |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

Taki piękny dzień mamy za oknem, że aż wstydem byłoby mieć zły humor 

hehe
Ale wziełam sie za siebie! Dbam o to, by jeść mniej i częściej i oczywoście ważywa i owocki 

15 cm to naprawde duzo ja tez tak chce
O MY GOD!!!!To dopiero bedzie