|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny, jak tam fewcia? ktoś coś wie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3362 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Maly zasypia z nami i spi caluska noc, w ogole nie podejmuje nawet proby odkladania go do jego lozeczka:P jak jest kryzysowa noc ze Maly wstaje co godzine to wywalam dwa cyce na wierzch i on sie tylko dosysa co chwile
![]() Meneq, grtaulacje wizy!!!!!!!!! ![]() ![]() Zawiazujemy sie w kangurka na biodrze (tak tak, chwale sie!!! ![]() ![]() Nadrobie was potem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Aha, jestem w trakcie klotni z mezem, ehhh ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3364 |
Zadomowienie
|
Chyba idę jeszcze spać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Jedziemy w droge powrotna.
Z Yae wszystko w porzadku, jedyne zastrzezenie do bioderek: mamy pilnowac i nosic w pionie z nozkami szeroko owinietymi wokol pasa. Wazy 6040g i mierzy 64,2cm. Nie chce chwalic dnia przed zachodem slonca, ale od rana nawet nie zakwilila. Lubi wyzwania, mala podrozniczka. Polozna dopiero mi uswiadomila, ze Yae dzis konczy 4 miesiace. |
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
mój Leonard kończy dziś pół roczku ![]() ![]() ![]() niedobry w nocy był, nie spal w nocy pierwszy raz w życiu, ani na plekach ani na brzuszku- uskutecznial fiflaki jak to moja siostra mówi ![]() w końcu pusciły mi nerwy mowie o nie gówniarzu, wyłączyłam lampkę, zdziwil się,że ciemno jak w dupie i zasnął ![]() teraz chłopak odsypia- druga godzina drzemki Cytat:
![]() na biodrze jeszcze nie umiem wiązać ale bardzo mi się podoba to wiązanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3368 |
Lurker ;)
|
Dziewczyny jak sesja? Trzymacie sie jakos? Pisalam wczoraj z bratowa, ma 6 egzaminow do konca przyszlego tygodnia
![]() Jeszcze co do studiow Black Ty z tego co pamietam studiujesz infe? Ile jest matmy? ![]() ![]() Lady ehh wiem co czujesz, my rok temu robilismy " spory remont", co chwile klotnie bo TZ robil sam( znajomy budowlaniec sie wypial, do teraz cwaniaczek winny kase) a, ze on sie nie zna to wyszlo srednio... No i do teraz wykonczenia brak bo za duzo nerwow i checi poszly sobie ![]() Co do ubierania dzidzi na noc, bez przesady z tym dlugim rekawem przy 30 stopniach za oknem w dzien... Ja jestem zmarzlak wiec ubieram mala tak jak siebie. Skoro chodze w cienkiej koszulce z krotkim, to jej ubieram bodziaka z krotkim, czasami jakies portki cieniutkie 3/4- w koncu ma kocyk. Jesli rozkopuje kocyk to wsadzam w cienki spiworek. Nie cierpie pisac listow motywacyjnych ;/
#3369 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale Ce dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a mój Kubuś usnął właśnie na macie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3370 | |||
Zakorzenienie
|
nadrabiam gaduły
![]() Cytat:
![]() ![]() dzis w nocy budził sie 5 razy bo wciągu dnia malo wczoraj jadł a dobocyc musi sie zgadzac ![]() Cytat:
![]() a co do włosów- dajesz mi nadzieje kobieto, że całkiem nie wyłysieje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41347873] Po chrzcie ![]() ![]() ![]() I tylko cały czas się zastanawiałam, czy się nie skupi, bo 2 dni nie robiła ![]() ![]() I Agatka już dzisiaj ok, uff ![]() ![]() Tak więc, ciotki, DZIĘKUJĘ za kciuki ![]() ![]() ale przystojny kawaler ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Domcia kończy dziś 5 miesięcy - wstrzeliła się między Was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3374 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]() Gratki za 4 miesiące ![]() Marsii już pol roku ![]() ![]() A Sami jaki już dorosły, no i weranda cudowna ![]() My już po spacerki , byłyśmy na poczcie i w sklepie i wróciłyśmy bo gorąco strasznie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3375 |
Zakorzenienie
|
co do spania to Leonard spi w swamym bodziak z krótkim rękawkiem mniej więcej od marca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3377 | |
Zakorzenienie
|
jeszcze co do ubierania w nocy... ubieramy Kubusia w długi rękaw i półśpiochy bo tż uważa, że go zawieje w nocy. Wiele razy mówiłam mu, że jest mu gorąco i że sam śpi w krótkich gaciach ale on ma już taką wodę z mózgu zrobioną, że w ogóle nie liczy się z tym co ja mówię. Twierdzi, że w nocy się ochładza i że się zaziębi także ja już nie mam siły do tego wszystkiego. Bo według mnie spokojnie można założyc bodziaka z krótkim ale ja się przecież nie znam
![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jak wcozraj mi brakło czystych krókich bodzaików to moment dzieciowi zrobiłam z długiego, rach ciach i piżamka jak malowana ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3379 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze Wam powiem, jak bilans wygladal.
Odbywal sie w czyms a la sanepidzie i na bilans czteromiesieczniakow zwolali wszystkie dzieci urodzone w lutym z naszej czesci miasta. Po kolei wzywano do poszczegolnych pomieszczen, gdzie najpierw odpowiadalo sie na pytania dotyczace rozwoju dziecka, pozniej pomiary, pediatra, czesc dzieci szczepiona byla przeciwko gruzlicy (my nie) i na koniec najlepsze - pogadanka o wprowadzaniu pokarmow, higienie jamy ustnej, etc. Mamy siedzialy pod sciana a dzieci na takiej wielkiej macie sie bawily, Yae przekrzykiwala wszystkie dzieci i zaczepiala polozne. Byla tez jedna mama z zagranicy, od razu razniej mi bylo. Yae tez spotkala swojego bylego chlopaka (pisalam Wam kiedys o randce), nawet o jednym spojrzeniem nie zaszczycila. marsi brawa dla Fukacza za pol roku! I cale szczescie, ze nic mu sie nie stalo pod kanapa. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja bym postawiła na swoim i ubrała Kubusia po swojemu. Zawieje w nocy? Ciekawe skąd wiatr się weźmie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do byłego chłopaka to widocznie już jej się znudził, cóż kobieta zmienną jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3382 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, gratulacje za skończone miesiące!!!
![]() Marsi, specjalny buziak dla Leosia na specjalną okazję!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Dwa iksy są super, ale strasznie ciężko się dociąga prawda? Dzisiaj mam na sobie swoją koralową kieckę ![]() ![]() aaaaaaaaaaa dobrze, że pod tą kanapą się Małemu nic nie stało, ja mam schizy, że zaryje kiedyś w komodę z tv i tv na niego spadnie ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-06-18 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3383 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Witam się z rana. Daria o 6.30 się obudziła. Teraz wypiła mleczko i zasnęła. Tż też drzemie a ja zamiast się też położyć (bo ledwo na oczy patrzę) to nadrabiam
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() POKA POKA WŁOSY!!! ![]() ![]() Co do zaproszeń, myśmy nie wysyłali wogóle. Zaprosiłam telefonicznie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze, przykro mi że Oliwcia odziedziczyła alergie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas podobnie. Daria zasnęła o 21 a obudziła się o 4. I Tż wstał do niej i dał jej mleka ![]() ![]() Potem zasnęła ale już strasznie czujnie spała do 6.30. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Lady, podziwiam Cię. Tak często te pobudki masz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-06-18 o 08:38 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3384 |
Zakorzenienie
|
Ale duzo nas, mam z 18. Dla wszystkich najlepszego!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3386 |
Zakorzenienie
|
Pozjadało mi cytaty
![]()
#3387 | |
Zakorzenienie
|
sarah razem ze mna rodzila dziewczyna, ktora urodzila pierwsze dziecko w wieku 39 lat. Takze w Twoim przypadku nie jest jeszcze za pozno.
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
W ogole super bylo widziec tyle maluchow na raz. Moje miasto to za przeproszeniem oddzial geriatryczny i dom starcow w jednym. Mlodych na co dzien w ogole sie nie widzi, niemowlakow tym bardziej. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3388 |
Zakorzenienie
|
Sarah, a nasza Szajka?
![]() ![]() AAAAAAAAAAAAa nie oderwę się od was chyba ![]()
#3389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() raczej tak, bo ja to zwykle przesadzam Ewik i nie tak jak on chce tylko jak jego mamusia chce ![]() Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-06-18 o 08:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.