|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Witajcie blondyneczki
![]() Ja jestem wręcz zachwycona tym szamponem fioletowym Mariona ![]() ![]()
#1622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja juz pisalam o tej damage kiedys komus...kylie chyba ![]() skladowo jest ok jak te wszystkie nowe garniery, duzo ekstraktow, nawilzaczy, troszke protein zeby wlosy nie gumowaly. wszystko pochodzenia roslinnego- wiec natura. lekki silikon. takze jest dobra skladowo, nie wiem tylko po co garnier wszedl w glupawa reklame typu pantene prov- scal koncowki nie obcinaj ![]() ![]() andy chwali ta odzywke, pisal mi ze dla niego prawie jak maska ![]() takze ja tez sprobuje ale to za jakis czas.. oczywiscie idiotyczne jest tez to haslo tej serii ze w tydzien naprawi uszkodzenia roczne na wlosach ![]() to nierealne... ale poprawi kondycje oczywiscie ![]() pamietajmy ze to tylko odzywka ![]() masz w niej alkohole nawilzajace, wit. B3, ekstrakt z trzciny cukrowej, jako nowinka to hydrolizowane bialko roslinne, wyciag z herbaty, ekstrakty z jablka i cytryny i sladowe ilosci amli ktora sygnuja serie. isopropyl i benzyl- alkohole ktore moga podsuszac wrazliwcow. dzialanie- mysle ze lekko wygladzi, pogrubi wizualnie wlosy, dobrze sie beda czesac na bank, powinna ujarzmiac...po prostu dobra odzywka w dobrej cenie- na tle naszego obecnego rynku. mysle ze moze slabiej natluszczac niz np seria olejowa.( bo nie ma olejkow w skladzie a wyciagi).
![]() |
#1623 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale miałam intensywny weekend, w sobote wieeelkie sprzątanie, gotowanie, pieczenie itd bo szykowałam w niedziele impreze z okazji roczku córki (roczek miała szóstego, ale dopiero teraz taka porzadna impreze z całą rodzinką). Wieczorem dmuchałam balony, szykowałam wielki napis : roczek dalii. Nic prawie nie spałam, bo od ndz rano znowu reszta przygotowan, tego co nie szło zrobic w sob, szykowanie siebie, najpierw msza w kościele, a potem imprezka. Ale sie naprawde udała ![]() bunny- dostałam od teściowki farbe Loreal excellence 10.21 (kupioną w niemczech, po prostu mogła w tamtejszym rossmanie wziaz drugą gratis do swojej i wybrała kolor pode mnie ![]()
#1624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do odswiezenia koloru ci sie nada- ma oksy 6%- tak sadze.
![]() |
#1625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki ![]() To nią sobie machne póki nie mam odrostu chyba ![]()
![]() |
#1626 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
BAN stały
|
Kochane, co sądzicie o kolorze 10N color&soin? Przymierzam się do farbowania tylko potrzebuję najpierw poznać kilka opinii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1628 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1629 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Mam z tż ciche dni i po raz kolejny czas na przemyślenia... Ma któraś z Was porównanie kolestonu 12/89 z londą profesjonalną 12/89?
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 |
![]() ![]() |
![]() |
#1630 |
Przyczajenie
|
witam wszystkich
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Przepraszam tak dlugo pisalam ze mnie wylogowalo. ilon77 musze zaczac jescze raz ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Moze uda mie sie krocej. Dluga droge przechodze od marca. Mmam wlosy swoje naturalne na poziomie 5-6. Ogolnie wlosy chyba mi sie w miare dobrze rozjasniaja ale ostatnio pani cos nie wyszlo chociaz tez mialam duzy odrost i balejaz ktory zawsze robilam rozjasniaczem jasne wiecej u gory korona a reszta tylko gdzie niegdzie i tylko to wiec jestem laikiem zupelnym wiec prosze o wyrozumialosc ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Po nalozeniu 10 21 wloski sie duzo pojasnily byly jasne pasemka z karmelowymi w wiekszosci nadal cieple. Po nastepnym miesiacu znow pojechalam i panie zrobily mi dekoloryzacje odrostu dodam ze uzywaly 6 i 9 wody i znow farba 10 21. Duzo jasniej ale wciaz cieplo i slomka z tych karmelowych sie zrobila a te jasniejsze fajne byly jasne. Pani powiedziala ze sa na poz 9 i 10. Znow za miesiac pojechalam i teraz mam na glowie tak. polozona na odrost farbe najasniejszy popielaty blond woda 12 rozjasnil do b jasnego zlotego czubek na okolo czola przod jasniutki bardzo a reszta po nastepnym polozeniu na calosc farb jak byla wczesniej tak jest czyli nic nie ruszylo. Laczone 3 farby z loreala takie jasne i jedna byla taka popielata mocno ale nie znam nr ale to farby na bazie olejow czy jakos tak nie wiem czy nie z luo color maja za zadanie nadac blasku i sa takie opalizujace toche chlodne z przodu czubek tak jak pisalam juz zlottawy a reszta nadal ciepla. Prosze o porade bo juz sie zapozyczylam ze chyba kredyt na dalsze farbowanie wezme a tu znow mam 3 kolory na glowie co zrobic? ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- chcialabym uzyskac jasniutki blond chlodny ale nie taki za bardzo. moze opalizujacy chociaz tez nie wiem czy to w zolte nie wpada nie znam sie na tych odcieniach jeszcze ale napewno nie calkiem takie biale i fioletowe ale jednaj chlodniejsze. panie fryzjerki powiedzialy ze teraz to tylko znow rozjasniacz i dopiero docelowa farba ale jak moze by sprobowac z alfaparf bo troche poczytalam o nich pomozcie |
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale moge opracowac dla ciebie plan postepowania ku idealnemu blondowi... bez fotek bedzie naprawde ciezko...mozesz mi je podeslac na maila jak nie umiesz wstawic tu, podpisz maila swoim nickiem. troche za malo danych podalas zebym miala obraz tego co masz na wlosach a przede wszystkim wazniejsze jest to jaka jest ich jakosc- bo byc moze nei przezylyby kolejnego rozjasnienia i polozenia farby docelowej. i podeslij jakies foto z internetu z kolorem jaki bys chciala bo z opisu nie wynika ![]() Cytat:
![]() ![]() nie mam takiego porownania niestety, ale sadze ze bedzie podobnie.
![]() |
#1632 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na blogu nie ma porad indywidualnych! robi sie smietnik... tak to moj mail. nr tel prywatnego nikomu nie podaje, wybacz ![]() dobre farby kupilas tylko teraz w zaleznosci co masz na glowie trzeba bedzie je mieszac albo podjasnic wlosy rozjasniaczem i dopiero farba na rozcienczonym oksy. czy ty mialas balejaz robiony tylko rozjasniazem i farba blond czy tez robiony farba ciemny blond/braz? czekam na fotki.
![]() |
#1634 |
Rozeznanie
|
Hej laseczki
![]() Kilka dni mnie tu nie było bo wyłączyli i neta mimo tego ze go opłaciałam ![]() ![]() Ścięłam zniszczone końce włosków i wygladają super ![]() ![]() ![]() A teraz idę was ponadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Ci za analizę składu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1636 |
Zakorzenienie
|
witam
Kupiłam farbe ton w ton Matrix Color sync i nie wiem czy sie ja nakłada na suche włosy czy na mokre jak szamponetke? w instrukcji niestety nie jest napisane |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Nie wiem czy wiecie, ale w czwartek w hurtowniach Polwell (Fale Loki Koki) jest zniżka -23% na wszystko
![]() ![]() http://grupa.polwell.pl/katalog-produktow/ http://grupa.polwell.pl/grupa/cennik/ Ja wybiorę się po litrową odżywkę Chantala https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...nditioner.html i może skuszę się na szczotkę Olivia Garden ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1638 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1639 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1640 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki melduje ze pierwszy dzień w pracy ok
![]() ![]() Z TŻ chyba odrobinke lepiej, chociaz juz zdarzylismy miec małe spiecie ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam do wanny bo wykończyłam sie treningiem i was zaraz ponadrabiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Rozeznanie
|
Sporo dziewczyn tak robi
![]()
#1642 |
Zadomowienie
|
mi sie udało samej zejsc z ciemnych, niestety kondycja wlosow jest nieciekawa łamia sie,.... 1/3 wlosow to farba, reszta rozjasniacz, juz nie moge sie doczekac fryzjera i ciecia ![]() Edytowane przez Skarb90 Czas edycji: 2013-06-18 o 00:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To zrobię Londą chyba ![]() ![]()
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1644 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem na nie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Bunny ok dzięki ![]() Renatka spóźnione wszystkiego najlepszego dla córci! ![]() ![]() Edytowane przez exclusivee Czas edycji: 2013-06-18 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1645 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Carolajn wychodzi ci nieco inny odcień niż u mnie (po tej alfie 11.21). Pierwszy raz nią robiłaś? Jak kolejny: to jak zachowuje się kolor po iluś tam myciach? ![]()
#1646 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja chyba jednak zetne wlosy na rowno i bede nosic dlugiego boba, a potem jak mi juz troche odrosna to w szpic bede scinac ![]() Btw, mam nowe tabsy anty od ginki, ciekawa jestem jak sie sprawdza bo po tamtych tylam szybko ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-06-18 o 11:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.