Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 10:58   #1621
Lavia15
Wtajemniczenie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Witajcie blondyneczki

Ja jestem wręcz zachwycona tym szamponem fioletowym Mariona włoski już po pierwszym użyciu są o wiele chłodniejsze, mają srebrną poświatę a i nie wysuszył mi ich i są bardziej puszyste
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 11:53   #1622
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Bunny mam takie małe pytanko, czy garnier 111 nałożony na włosy na całość na pół godzinki + jakaś farba na poziomie 5/6 da mi jasny brąz?

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Dziewczyny polecam Wam wypróbować tą nową odżywkę z fructisa, jest teraz w kaufie za 5,99zł Mam na myśli tą: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ra-wersja.html Moje włosy są po niej takie fajne mięciutkie, a sama odżywka ma gęstą konsystencje dzięki czemu jest bardziej wydajna. Służy mi teraz tak jak garnier avokado i karite dawniej Tzn. jak narazie bo dopiero zaczęłam jej używać Mam nadzieję że zostanie już ze mną na dłużej. Ma w składzie jakieś tam ekstrakty różne Ale to by już bunny musiała rozszyfrować. Króliczku jak będziesz zerkniesz na skład na zdjęciu i powiesz co o niej sądzisz i co może robić na włosach? Oczywiście w naprawę zniszczeń włosów w tydzień nie wierzę ->> http://makeupandbeauty.com/wp-conten...e-Damage-8.jpg
ja chyba nie rozumiem... po co chcesz dawac superrozjasniajaca garniera

ja juz pisalam o tej damage kiedys komus...kylie chyba
skladowo jest ok jak te wszystkie nowe garniery, duzo ekstraktow, nawilzaczy, troszke protein zeby wlosy nie gumowaly. wszystko pochodzenia roslinnego- wiec natura. lekki silikon.
takze jest dobra skladowo, nie wiem tylko po co garnier wszedl w glupawa reklame typu pantene prov- scal koncowki nie obcinaj sami sobie strzelaja w stope bo po takim hasle czesc ludzi nawet na sklad nie spojrzy...
andy chwali ta odzywke, pisal mi ze dla niego prawie jak maska
takze ja tez sprobuje ale to za jakis czas..

oczywiscie idiotyczne jest tez to haslo tej serii ze w tydzien naprawi uszkodzenia roczne na wlosach
to nierealne...
ale poprawi kondycje oczywiscie
pamietajmy ze to tylko odzywka

masz w niej alkohole nawilzajace, wit. B3, ekstrakt z trzciny cukrowej, jako nowinka to hydrolizowane bialko roslinne, wyciag z herbaty, ekstrakty z jablka i cytryny i sladowe ilosci amli ktora sygnuja serie.
isopropyl i benzyl- alkohole ktore moga podsuszac wrazliwcow.

dzialanie- mysle ze lekko wygladzi, pogrubi wizualnie wlosy, dobrze sie beda czesac na bank, powinna ujarzmiac...po prostu dobra odzywka w dobrej cenie- na tle naszego obecnego rynku.
mysle ze moze slabiej natluszczac niz np seria olejowa.( bo nie ma olejkow w skladzie a wyciagi).
Stary 2013-06-17, 12:07   #1623
Renatka89
Zakorzenienie

Hej

Ale miałam intensywny weekend, w sobote wieeelkie sprzątanie, gotowanie, pieczenie itd bo szykowałam w niedziele impreze z okazji roczku córki (roczek miała szóstego, ale dopiero teraz taka porzadna impreze z całą rodzinką).
Wieczorem dmuchałam balony, szykowałam wielki napis : roczek dalii. Nic prawie nie spałam, bo od ndz rano znowu reszta przygotowan, tego co nie szło zrobic w sob, szykowanie siebie, najpierw msza w kościele, a potem imprezka. Ale sie naprawde udała

bunny- dostałam od teściowki farbe Loreal excellence 10.21 (kupioną w niemczech, po prostu mogła w tamtejszym rossmanie wziaz drugą gratis do swojej i wybrała kolor pode mnie, ale nie wiem co z nia.. wiem,że odrostu to ona mi nie ruszy.. Wiesz jaki one mają oxy? co myslisz o poprawieniu nią koloru na długosciach (jednak bym chciała chłodniejszy, żołknie mi).
Stary 2013-06-17, 12:27   #1624
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
Hej

Ale miałam intensywny weekend, w sobote wieeelkie sprzątanie, gotowanie, pieczenie itd bo szykowałam w niedziele impreze z okazji roczku córki (roczek miała szóstego, ale dopiero teraz taka porzadna impreze z całą rodzinką).
Wieczorem dmuchałam balony, szykowałam wielki napis : roczek dalii. Nic prawie nie spałam, bo od ndz rano znowu reszta przygotowan, tego co nie szło zrobic w sob, szykowanie siebie, najpierw msza w kościele, a potem imprezka. Ale sie naprawde udała

bunny- dostałam od teściowki farbe Loreal excellence 10.21 (kupioną w niemczech, po prostu mogła w tamtejszym rossmanie wziaz drugą gratis do swojej i wybrała kolor pode mnie, ale nie wiem co z nia.. wiem,że odrostu to ona mi nie ruszy.. Wiesz jaki one mają oxy? co myslisz o poprawieniu nią koloru na długosciach (jednak bym chciała chłodniejszy, żołknie mi).
no to buziaczki dla malej solenizantki
do odswiezenia koloru ci sie nada- ma oksy 6%- tak sadze.
Stary 2013-06-17, 12:30   #1625
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
no to buziaczki dla malej solenizantki
do odswiezenia koloru ci sie nada- ma oksy 6%- tak sadze.

dzieki

To nią sobie machne póki nie mam odrostu chyba
Stary 2013-06-17, 12:32   #1626
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Carolajn Pokaż wiadomość
Hej wstawiam zdjęcia po tej Alfie 11.21

1,2,3 - nie sugerujcie się tą zielono-żółtą poświatą na włosach bo jej w rzeczywistości nie ma niestety odbija mi się kolor mojego paskudnego zgniło zielono-żółtego balkonu nie wiem kto wymyślił żeby malować blok na takie paskudne kolory no ale wpływu na to nie mamy.

4,5,6 - zdjęcia w różnych pomieszczeniach bo nie mam pojęcia w którym pokoju kolor wygląda najlepiej 6 jest w kuchni przy oknie i chyba najbliżej do realnego koloru

7,8 - na dworze

Dodam że to kolor po dwóch myciach więc się jeszcze za mycie lub dwa zmieni nie będzie tak chłodno ale we wtorek spróbuję jeszcze coś cyknąć
Czasem wpadam na wasz wątek i znajduję takie perełki jak twój kolor włosów! Śliczny, idealny!
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 13:36   #1627
ZosiaSssamosia
BAN stały

Kochane, co sądzicie o kolorze 10N color&soin? Przymierzam się do farbowania tylko potrzebuję najpierw poznać kilka opinii mi się szalenie podoba! Farbować?
ZosiaSssamosia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-17, 13:45   #1628
Carolajn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Pięknie
Cytat:
Carolajn super wyszło
Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Czasem wpadam na wasz wątek i znajduję takie perełki jak twój kolor włosów! Śliczny, idealny!
Dziękuję!

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf
Carolajn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 13:56   #1629
shizaxa
Wtajemniczenie

Hejka
Mam z tż ciche dni i po raz kolejny czas na przemyślenia...

Ma któraś z Was porównanie kolestonu 12/89 z londą profesjonalną 12/89?

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 15:11   #1630
ilon77
Przyczajenie

witam wszystkicho jej dziekuje droga blondbunny ze sie odezwalas. Nie wiem tylko czy pisac od poczatku bo to troche zejdzie ale tak pewnie najlepiej bedzie bo dluga droge przeszlam. Najchetniej to bym sie z toba umowila zebys ty osobiscie mi koloryzacje zrobila ale pewnie to nie jest mozlwe? Ja mieszkam kolo plocka ale zeby miec w koncu ladny kolor to bym sie wybrala nawet w dluzsza podroz zaraz pisze o co chodzi nie wiem jak zdjecia wklejac jeszcze bo wstyd sie przyznac ale komputera uzywam okazjonalnie jak musze ale jakos cie znalazlam a to mnie cieszy niezmiernie

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Przepraszam tak dlugo pisalam ze mnie wylogowalo. ilon77 musze zaczac jescze raz

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Moze uda mie sie krocej. Dluga droge przechodze od marca. Mmam wlosy swoje naturalne na poziomie 5-6. Ogolnie wlosy chyba mi sie w miare dobrze rozjasniaja ale ostatnio pani cos nie wyszlo chociaz tez mialam duzy odrost i balejaz ktory zawsze robilam rozjasniaczem jasne wiecej u gory korona a reszta tylko gdzie niegdzie i tylko to wiec jestem laikiem zupelnym wiec prosze o wyrozumialosc Po nim mialam odrost inny srodek inny i dol inny. Dodam ze wloski mam dosyc cienkie i puszace z natury a rozjasniacz napewno im nie pomogl. Potem postanowilam pojechac do odleglego od mojego miasta dobrego salonu i jak sie pozniej okazalo b drogiego zeby wloski jak najmniej dostaly ale panie mi polozyly cos zeby wyrownac kolor i wszystko. Po ok 3 tyg wrocilam bo to sie pozmywalo i znow nie moglam sie pokazywac z rozpuszczon wlosami i mialam zrobiony balejaz wenecki i potem farbe loreal inoa 10 21. cdn

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Po nalozeniu 10 21 wloski sie duzo pojasnily byly jasne pasemka z karmelowymi w wiekszosci nadal cieple. Po nastepnym miesiacu znow pojechalam i panie zrobily mi dekoloryzacje odrostu dodam ze uzywaly 6 i 9 wody i znow farba 10 21. Duzo jasniej ale wciaz cieplo i slomka z tych karmelowych sie zrobila a te jasniejsze fajne byly jasne. Pani powiedziala ze sa na poz 9 i 10. Znow za miesiac pojechalam i teraz mam na glowie tak. polozona na odrost farbe najasniejszy popielaty blond woda 12 rozjasnil do b jasnego zlotego czubek na okolo czola przod jasniutki bardzo a reszta po nastepnym polozeniu na calosc farb jak byla wczesniej tak jest czyli nic nie ruszylo. Laczone 3 farby z loreala takie jasne i jedna byla taka popielata mocno ale nie znam nr ale to farby na bazie olejow czy jakos tak nie wiem czy nie z luo color maja za zadanie nadac blasku i sa takie opalizujace toche chlodne z przodu czubek tak jak pisalam juz zlottawy a reszta nadal ciepla. Prosze o porade bo juz sie zapozyczylam ze chyba kredyt na dalsze farbowanie wezme a tu znow mam 3 kolory na glowie co zrobic?

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

chcialabym uzyskac jasniutki blond chlodny ale nie taki za bardzo. moze opalizujacy chociaz tez nie wiem czy to w zolte nie wpada nie znam sie na tych odcieniach jeszcze ale napewno nie calkiem takie biale i fioletowe ale jednaj chlodniejsze. panie fryzjerki powiedzialy ze teraz to tylko znow rozjasniacz i dopiero docelowa farba ale jak moze by sprobowac z alfaparf bo troche poczytalam o nich pomozcie
ilon77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 15:57   #1631
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilon77 Pokaż wiadomość
witam wszystkicho jej dziekuje droga blondbunny ze sie odezwalas. Nie wiem tylko czy pisac od poczatku bo to troche zejdzie ale tak pewnie najlepiej bedzie bo dluga droge przeszlam. Najchetniej to bym sie z toba umowila zebys ty osobiscie mi koloryzacje zrobila ale pewnie to nie jest mozlwe? Ja mieszkam kolo plocka ale zeby miec w koncu ladny kolor to bym sie wybrala nawet w dluzsza podroz zaraz pisze o co chodzi nie wiem jak zdjecia wklejac jeszcze bo wstyd sie przyznac ale komputera uzywam okazjonalnie jak musze ale jakos cie znalazlam a to mnie cieszy niezmiernie

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Przepraszam tak dlugo pisalam ze mnie wylogowalo. ilon77 musze zaczac jescze raz

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Moze uda mie sie krocej. Dluga droge przechodze od marca. Mmam wlosy swoje naturalne na poziomie 5-6. Ogolnie wlosy chyba mi sie w miare dobrze rozjasniaja ale ostatnio pani cos nie wyszlo chociaz tez mialam duzy odrost i balejaz ktory zawsze robilam rozjasniaczem jasne wiecej u gory korona a reszta tylko gdzie niegdzie i tylko to wiec jestem laikiem zupelnym wiec prosze o wyrozumialosc Po nim mialam odrost inny srodek inny i dol inny. Dodam ze wloski mam dosyc cienkie i puszace z natury a rozjasniacz napewno im nie pomogl. Potem postanowilam pojechac do odleglego od mojego miasta dobrego salonu i jak sie pozniej okazalo b drogiego zeby wloski jak najmniej dostaly ale panie mi polozyly cos zeby wyrownac kolor i wszystko. Po ok 3 tyg wrocilam bo to sie pozmywalo i znow nie moglam sie pokazywac z rozpuszczon wlosami i mialam zrobiony balejaz wenecki i potem farbe loreal inoa 10 21. cdn

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Po nalozeniu 10 21 wloski sie duzo pojasnily byly jasne pasemka z karmelowymi w wiekszosci nadal cieple. Po nastepnym miesiacu znow pojechalam i panie zrobily mi dekoloryzacje odrostu dodam ze uzywaly 6 i 9 wody i znow farba 10 21. Duzo jasniej ale wciaz cieplo i slomka z tych karmelowych sie zrobila a te jasniejsze fajne byly jasne. Pani powiedziala ze sa na poz 9 i 10. Znow za miesiac pojechalam i teraz mam na glowie tak. polozona na odrost farbe najasniejszy popielaty blond woda 12 rozjasnil do b jasnego zlotego czubek na okolo czola przod jasniutki bardzo a reszta po nastepnym polozeniu na calosc farb jak byla wczesniej tak jest czyli nic nie ruszylo. Laczone 3 farby z loreala takie jasne i jedna byla taka popielata mocno ale nie znam nr ale to farby na bazie olejow czy jakos tak nie wiem czy nie z luo color maja za zadanie nadac blasku i sa takie opalizujace toche chlodne z przodu czubek tak jak pisalam juz zlottawy a reszta nadal ciepla. Prosze o porade bo juz sie zapozyczylam ze chyba kredyt na dalsze farbowanie wezme a tu znow mam 3 kolory na glowie co zrobic?

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

chcialabym uzyskac jasniutki blond chlodny ale nie taki za bardzo. moze opalizujacy chociaz tez nie wiem czy to w zolte nie wpada nie znam sie na tych odcieniach jeszcze ale napewno nie calkiem takie biale i fioletowe ale jednaj chlodniejsze. panie fryzjerki powiedzialy ze teraz to tylko znow rozjasniacz i dopiero docelowa farba ale jak moze by sprobowac z alfaparf bo troche poczytalam o nich pomozcie
niestety osobiscie koloryzacji ci nie wykonam
ale moge opracowac dla ciebie plan postepowania ku idealnemu blondowi...
bez fotek bedzie naprawde ciezko...mozesz mi je podeslac na maila jak nie umiesz wstawic tu, podpisz maila swoim nickiem.
troche za malo danych podalas zebym miala obraz tego co masz na wlosach a przede wszystkim wazniejsze jest to jaka jest ich jakosc- bo byc moze nei przezylyby kolejnego rozjasnienia i polozenia farby docelowej.
i podeslij jakies foto z internetu z kolorem jaki bys chciala bo z opisu nie wynika

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
Hejka
Mam z tż ciche dni i po raz kolejny czas na przemyślenia...

Ma któraś z Was porównanie kolestonu 12/89 z londą profesjonalną 12/89?
nie martw sie tez mialam okres cichych dni z tz albo malego piekiełka.. to jest potrzebne, bo ludzie tak sie poznaja, docieraja i podejmuja decyzje czy byc ze soba czy sie rozstac bo nie pasuja...
nie mam takiego porownania niestety, ale sadze ze bedzie podobnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-17, 17:20   #1632
ilon77
Przyczajenie

Cytat:
niestety osobiscie koloryzacji ci nie wykonam
ale moge opracowac dla ciebie plan postepowania ku idealnemu blondowi...
bez fotek bedzie naprawde ciezko...mozesz mi je podeslac na maila jak nie umiesz wstawic tu, podpisz maila swoim nickiem.
troche za malo danych podalas zebym miala obraz tego co masz na wlosach a przede wszystkim wazniejsze jest to jaka jest ich jakosc- bo byc moze nei przezylyby kolejnego rozjasnienia i polozenia farby docelowej.
i podeslij jakies foto z internetu z kolorem jaki bys chciala bo z opisu nie wynika

nie martw sie tez mialam okres cichych dni z tz albo malego piekiełka.. to jest potrzebne, bo ludzie tak sie poznaja, docieraja i podejmuja decyzje czy byc ze soba czy sie rozstac bo nie pasuja...
Dziekuje bardzo. Oczywiscie bardzo by mi sie przydal twoj plan ale jest duzo wlasnie do opisywania bo ja jak narazie nie umiem ci fachowo przekazac tego co chce tylko musze liczyc na twoja intuicje. Postaram sie tu wkleic a jak nie to na jaki adres napisac blondbunny@onet.pl? bo tylko to znalazlam a jak chcialam napisac na twoim blogu to niestety chyba cos zle robilam bo nie wyswietlaly sie moje wiadomosci. Podam ci rowniez moj w razie czego i nr tef moze gdybys mogla oczywiscie to sms bys mi puscila a ja bym oddzwonila bo nie ukrywam ze tak by bylo najszybciej dla mnie i najlepiej mam malego szkraba ktory poomaga mi pisac jak tylko zajrze do komputera a to nie zawsze kon czy sie dobrze. Jezeli nie to najlepiej jakbys mi konkretne pytania zadawac a ja ci na wszystko postaram odpowiedziec zebys mogla mi pomoc. Teraz co jeszcze moge powiedziec to ze probujac sie z toba bezskutecznie skontaktowac zakupilam farby z alfaparfu takie 11.11 11.21 11.00 i wode 9. Mam w polowie lipca wesele i chrzciny bede chrzestna i musze miec ladny kolor do tego czasu. Wlosy jak panie stwierdzily po takim szalenstwie nie sa jeszcze takie zle tylko trzeba teraz odpowiednio zadbac i wlasnie zamowilam kerestase szampon i maske odbudowujaca a wczesniej mailam maske z londy i jooka-chyba tak to sie pisze:/ profesjonalna i szampon biosilka. Dziekuje ci jeszcze raz za zainteresowanie ale jak poczytalam troszke to teraz wiem jak ty mi nie pomozesz to nikt inny. Co do tych kolrkow ktore zamowilam to nie wiem czy dobrze zrobilam a moze moglam 10 jakies ale to ty bedziesz najlepiej wiedziala. ilon77 ilon.smola@buziaczek.pl 501138519 w razie czego
Stary 2013-06-17, 17:35   #1633
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilon77 Pokaż wiadomość
Dziekuje bardzo. Oczywiscie bardzo by mi sie przydal twoj plan ale jest duzo wlasnie do opisywania bo ja jak narazie nie umiem ci fachowo przekazac tego co chce tylko musze liczyc na twoja intuicje. Postaram sie tu wkleic a jak nie to na jaki adres napisac blondbunny@onet.pl? bo tylko to znalazlam a jak chcialam napisac na twoim blogu to niestety chyba cos zle robilam bo nie wyswietlaly sie moje wiadomosci. Podam ci rowniez moj w razie czego i nr tef moze gdybys mogla oczywiscie to sms bys mi puscila a ja bym oddzwonila bo nie ukrywam ze tak by bylo najszybciej dla mnie i najlepiej mam malego szkraba ktory poomaga mi pisac jak tylko zajrze do komputera a to nie zawsze kon czy sie dobrze. Jezeli nie to najlepiej jakbys mi konkretne pytania zadawac a ja ci na wszystko postaram odpowiedziec zebys mogla mi pomoc. Teraz co jeszcze moge powiedziec to ze probujac sie z toba bezskutecznie skontaktowac zakupilam farby z alfaparfu takie 11.11 11.21 11.00 i wode 9. Mam w polowie lipca wesele i chrzciny bede chrzestna i musze miec ladny kolor do tego czasu. Wlosy jak panie stwierdzily po takim szalenstwie nie sa jeszcze takie zle tylko trzeba teraz odpowiednio zadbac i wlasnie zamowilam kerestase szampon i maske odbudowujaca a wczesniej mailam maske z londy i jooka-chyba tak to sie pisze:/ profesjonalna i szampon biosilka. Dziekuje ci jeszcze raz za zainteresowanie ale jak poczytalam troszke to teraz wiem jak ty mi nie pomozesz to nikt inny. Co do tych kolrkow ktore zamowilam to nie wiem czy dobrze zrobilam a moze moglam 10 jakies ale to ty bedziesz najlepiej wiedziala. ilon77 ilon.smola@buziaczek.pl 501138519 w razie czego
jakbys tu chciala fotki wkleic pamietaj o pomniejszeniu zdjec.
na blogu nie ma porad indywidualnych! robi sie smietnik...
tak to moj mail.
nr tel prywatnego nikomu nie podaje, wybacz
dobre farby kupilas tylko teraz w zaleznosci co masz na glowie trzeba bedzie je mieszac albo podjasnic wlosy rozjasniaczem i dopiero farba na rozcienczonym oksy.
czy ty mialas balejaz robiony tylko rozjasniazem i farba blond czy tez robiony farba ciemny blond/braz?
czekam na fotki.
Stary 2013-06-17, 17:58   #1634
Eveline1000
Rozeznanie

Hej laseczki
Kilka dni mnie tu nie było bo wyłączyli i neta mimo tego ze go opłaciałamDzisiaj zadzwoniłam w końcu do Działu obsługi klienta i ich opie*****łam i od razu mi włączyli bo kasę mieli na koncie

Ścięłam zniszczone końce włosków i wygladają super.Kolor po kolestonie jak narazie perfekcyjnyBunny dziękuję jeszcze raz

A teraz idę was ponadrabiać
Eveline1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 18:35   #1635
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyba nie rozumiem... po co chcesz dawac superrozjasniajaca garniera

ja juz pisalam o tej damage kiedys komus...kylie chyba
skladowo jest ok jak te wszystkie nowe garniery, duzo ekstraktow, nawilzaczy, troszke protein zeby wlosy nie gumowaly. wszystko pochodzenia roslinnego- wiec natura. lekki silikon.
takze jest dobra skladowo, nie wiem tylko po co garnier wszedl w glupawa reklame typu pantene prov- scal koncowki nie obcinaj sami sobie strzelaja w stope bo po takim hasle czesc ludzi nawet na sklad nie spojrzy...
andy chwali ta odzywke, pisal mi ze dla niego prawie jak maska
takze ja tez sprobuje ale to za jakis czas..

oczywiscie idiotyczne jest tez to haslo tej serii ze w tydzien naprawi uszkodzenia roczne na wlosach
to nierealne...
ale poprawi kondycje oczywiscie
pamietajmy ze to tylko odzywka

masz w niej alkohole nawilzajace, wit. B3, ekstrakt z trzciny cukrowej, jako nowinka to hydrolizowane bialko roslinne, wyciag z herbaty, ekstrakty z jablka i cytryny i sladowe ilosci amli ktora sygnuja serie.
isopropyl i benzyl- alkohole ktore moga podsuszac wrazliwcow.

dzialanie- mysle ze lekko wygladzi, pogrubi wizualnie wlosy, dobrze sie beda czesac na bank, powinna ujarzmiac...po prostu dobra odzywka w dobrej cenie- na tle naszego obecnego rynku.
mysle ze moze slabiej natluszczac niz np seria olejowa.( bo nie ma olejkow w skladzie a wyciagi).
Bunny pytam tak w razie czego, jakbym po wakacjach chciała wrócić do jasnego brązu Teraz po palette mam ciemny brąz niestety i zastanawiam się co by było najmniejszym złem jeśli będę chciała trochę całość podjaśnić żeby nałożyć docelową farbę.

Dziękuję Ci za analizę składu

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:06   #1636
astra85
Zakorzenienie

witam
Kupiłam farbe ton w ton Matrix Color sync i nie wiem czy sie ja nakłada na suche włosy czy na mokre jak szamponetke? w instrukcji niestety nie jest napisane
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:23   #1637
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Dziewczyny! Nie wiem czy wiecie, ale w czwartek w hurtowniach Polwell (Fale Loki Koki) jest zniżka -23% na wszystko http://falelokikoki.pl/aktualnosci/urodziny-polwell Gdy normalnie zazwyczaj bardziej się płaca kupować w necie, to ze zniżką, wiele farb wychodzi taniej Alfaparf ze zniżką wychodzi ok 25zł
http://grupa.polwell.pl/katalog-produktow/
http://grupa.polwell.pl/grupa/cennik/

Ja wybiorę się po litrową odżywkę Chantala https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...nditioner.html i może skuszę się na szczotkę Olivia Garden
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 21:05   #1638
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Bunny pytam tak w razie czego, jakbym po wakacjach chciała wrócić do jasnego brązu Teraz po palette mam ciemny brąz niestety i zastanawiam się co by było najmniejszym złem jeśli będę chciała trochę całość podjaśnić żeby nałożyć docelową farbę.

Dziękuję Ci za analizę składu
lepiej zrobic lekka kapiel rozjasniajaca
Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
witam
Kupiłam farbe ton w ton Matrix Color sync i nie wiem czy sie ja nakłada na suche włosy czy na mokre jak szamponetke? w instrukcji niestety nie jest napisane
mozesz na suche albo wilgotne- ale nie mokre
Stary 2013-06-17, 21:07   #1639
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
mozesz na suche albo wilgotne- ale nie mokre
dzieki
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-17, 21:10   #1640
czekoladowoo
Zakorzenienie

Dziewczynki melduje ze pierwszy dzień w pracy ok Jak narazie tylko szkolenie ale póki co trener jak najbardziej pozytywny
Z TŻ chyba odrobinke lepiej, chociaz juz zdarzylismy miec małe spiecie Uśmiałam sie bo przywiózł mi z nad morza figurke kota, z futerkiem I wygląda dokładnie jak mój kot! Powiedział przy tym "przecież mówiłaś że chcesz kota, to mamy!"

Uciekam do wanny bo wykończyłam sie treningiem i was zaraz ponadrabiam
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 21:37   #1641
Carolajn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 201703221005 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Sporo dziewczyn tak robi wstaw aktualne zdjęcie włosów i efekt jaki chciałabyś uzyskać wtedy będzie można udzielić Ci pomocy.

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf
Carolajn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 00:37   #1642
Skarb90
Zadomowienie

GG do Skarb90

Cytat:
Treść usunięta

mi sie udało samej zejsc z ciemnych, niestety kondycja wlosow jest nieciekawa łamia sie,.... 1/3 wlosow to farba, reszta rozjasniacz, juz nie moge sie doczekac fryzjera i ciecia w lipcu mam wesele znajomych i chyba tak sie ciachne, bo chce zejsc z cieniowania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16875-xl.jpg (30,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b076.jpg (25,2 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez Skarb90
Czas edycji: 2013-06-18 o 00:44
Skarb90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 01:08   #1643
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziękuję Bunny mój tż niereformowalny jest...ciężko będzie ale zobaczymy...

To zrobię Londą chyba ale to w lipcu

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 08:39   #1644
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Ja jestem na nie Rozjaśniacze sklepowe to najgorsze gówno jakie może być, i co z tego że uzyskasz swój kolor wymarzony jak włosy będą o wiele bardziej przesuszone, łamiące się niż po profesjonalnym rozjaśniaczu Sama raz się tak nacięłam, ale już nigdy więcej!

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Bunny ok dzięki

Renatka spóźnione wszystkiego najlepszego dla córci! Swoją drogą- też bym chciała mieć córę

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2013-06-18 o 08:42
Stary 2013-06-18, 10:13   #1645
Ninedin
Zakorzenienie

cześć

Carolajn wychodzi ci nieco inny odcień niż u mnie (po tej alfie 11.21). Pierwszy raz nią robiłaś? Jak kolejny: to jak zachowuje się kolor po iluś tam myciach?
Stary 2013-06-18, 10:30   #1646
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Nie wiem czy wiecie, ale w czwartek w hurtowniach Polwell (Fale Loki Koki) jest zniżka -23% na wszystko http://falelokikoki.pl/aktualnosci/urodziny-polwell Gdy normalnie zazwyczaj bardziej się płaca kupować w necie, to ze zniżką, wiele farb wychodzi taniej Alfaparf ze zniżką wychodzi ok 25zł
http://grupa.polwell.pl/katalog-produktow/
http://grupa.polwell.pl/grupa/cennik/

Ja wybiorę się po litrową odżywkę Chantala https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...nditioner.html i może skuszę się na szczotkę Olivia Garden
Eee to alfy się jak dla mnie nie opłaca brać- na all mam za 26zł ileś groszy z wysyłką A do tej hurtowni daleko wiec dojazd wyjdzie drozej niz sama farba

Cytat:
Napisane przez Skarb90 Pokaż wiadomość
mi sie udało samej zejsc z ciemnych, niestety kondycja wlosow jest nieciekawa łamia sie,.... 1/3 wlosow to farba, reszta rozjasniacz, juz nie moge sie doczekac fryzjera i ciecia w lipcu mam wesele znajomych i chyba tak sie ciachne, bo chce zejsc z cieniowania
Piekne fryzury

Ja chyba jednak zetne wlosy na rowno i bede nosic dlugiego boba, a potem jak mi juz troche odrosna to w szpic bede scinac

Btw, mam nowe tabsy anty od ginki, ciekawa jestem jak sie sprawdza bo po tamtych tylam szybko A jak przyjdzie kasiorka chyba skusze sie na to therm line, kupie jedno opakowanie i zobaczymy czy przez miesiac stosowania beda jakies efekty

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-06-18, 11:01   #1647
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Eee to alfy się jak dla mnie nie opłaca brać- na all mam za 26zł ileś groszy z wysyłką A do tej hurtowni daleko wiec dojazd wyjdzie drozej niz sama farba
Wydało mi się oczywiste, że to oferta dla osób, które mają Polwella pod nosem i nie będą dopłacać za dojazd, dlatego wrzuciłam info, może ktoś się skusi Odżywka Chantala litrowa z przesyłką na Allegro ponad 30zł, w Polwellu ze zniżką 16,29, nie zawsze Allegro wychodzi najtaniej, szczególnie w przypadku cięższych rzeczy.

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2013-06-18 o 11:02
Stary 2013-06-18, 11:34   #1648
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Wydało mi się oczywiste, że to oferta dla osób, które mają Polwella pod nosem i nie będą dopłacać za dojazd, dlatego wrzuciłam info, może ktoś się skusi Odżywka Chantala litrowa z przesyłką na Allegro ponad 30zł, w Polwellu ze zniżką 16,29, nie zawsze Allegro wychodzi najtaniej, szczególnie w przypadku cięższych rzeczy.
Jasne, rozumiem, dobrze że o tym napisałaś pewnie któraś z dziewczyn się skusi Ja z chantala czaję się na odżywkę intenso moisture

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-06-18, 11:37   #1649
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, rozumiem, dobrze że o tym napisałaś pewnie któraś z dziewczyn się skusi Ja z chantala czaję się na odżywkę intenso moisture
Ja właśnie o tej piszę, bo też się na nią czaję od dawna, za 16 zł grzech nie brać
Stary 2013-06-18, 11:39   #1650
ilon77
Przyczajenie

Cytat:
jakbys tu chciala fotki wkleic pamietaj o pomniejszeniu zdjec.
na blogu nie ma porad indywidualnych! robi sie smietnik...
tak to moj mail.
nr tel prywatnego nikomu nie podaje, wybacz
dobre farby kupilas tylko teraz w zaleznosci co masz na glowie trzeba bedzie je mieszac albo podjasnic wlosy rozjasniaczem i dopiero farba na rozcienczonym oksy.
czy ty mialas balejaz robiony tylko rozjasniazem i farba blond czy tez robiony farba ciemny blond/braz?
czekam na fotki.
Witam cie droga bunny. Napisalam meila ale nie wiem czy cos do ciebie doszlo. Jezeli tak to prosze napisz czy mam dalej tam skrobac ale tez probuje i tu a rozumiem ze przeciez nie siedzisz tylko przed komputerem przepraszam odnosnie bloga ze tak napieralam ale nie wiedzialam o tym. Bym chciala zebys dobrze dojrzala moj kolor dlatego mam duzo zdjec bo na zdjecciach wychodza ladnie jasno ale w rzeczywistosci sa cieple leciutko zoltawo slomkowo biale z przewaga tej slomki. Ona az tak bardzo mi nie przeszkadza z tym zeby byla jasniejsza troszke albo miala odcien chlodniejszy (dodam ze to wyglada jak bym miala balejaz zrobiony z dwoch kolorow b jasnego blondu i wlsnie tej slomki tyle ze troche jej za duzo z racji takiej ze mialam sporo swoich ciemnych ale same jasne pasemka przez ostatnie 2 -3 lata kladlam bo wczesniej toszke ciemnego dokladalam ale minimalnie) stonowany bo dzieki niemu nie mam jednolitego koloru gdzie nie ukrywam do koca bym nie chciala uzyskac cakiem jednolitego ale ta roznica nie moze byc taka duza jezeli juz nic sie nie da zrobic. Pani fryzjerka tu juz u mnie na miejscu zaproponowala ze powybiera mi tej slomki i nalozy rozjasniacz ale nie wiem zeby sie znowu nie zlaly cale a moze taka kapiel by wystarczyla cos czytalam na twoim blogu ze to tak nie niszczy. Mam teraz na glowie poziom 9-10 z przewaga 9 cieplej przod mi zlapal chlodniej po ostatniej koloryzacji ale ten sam poziom a odrosty mam jasno zlote znaczniej roznia sie od przodu i reszty wlosow bardziej jak po wczesniejszej koloryzacji sama 10 21. Co do koloru to chce uzyskac b jasny blond ale nie taki mocno bialy i lekko chlodny popielaty-perlowy moze oplizujacy troszke tez. Czytam cos o lnianym kolorze ze jest tez fajny ale calkiem nie wiem jak on wyglada moze ktoras z twoich modelek posiada taki kolor to chetnie zobacze jak ktoras z dziewczyn jak podpowiesz bo nie wiem czy ten przod wlasnie nie jest chlodno lniany na mojej glowie. Przepraszam ze tak marudze ale rozumiesz to poczatek mojej zabawy z bladem i chcialabym tez trafic z odcieniem ktory by mi podpasowal;/ co moge jeszcze podpowiedziec? podam pare dziewczyn ktore robily z twoja pomoca koloryzacje wiec tak Buahhot na 1 zdjeciu alfap 11.21 nastepnie Ola P 11.02+11.10 alfap 3d tylko chlodniej troszke nastepnie Mmka1976 alfap 11.11+11.20 nastepnie Enchaned alfap 11.10 ale zdjecie 4-5 no i z 10 tez pare chociaz troszke chlodniej ale tez mi sie widz np Alde alfap 10.21+10.1 nastepnie Iza alfap 10.21+10. Moze polaczyc 10 z 11stkami bo taki bym chciala osiagnac cos na poziomie wlasnie 10 -11 ale ty zadecydujesz a ja walcze ze zdjeciami moze sie uda cos zrobic na meila tez wysle wiec prosze o cierpliwosc pozdrawiam jeszcze raz cieplutko ilon77
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ilon 221.jpg (94,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ilon 228.jpg (98,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ilon 229.jpg (64,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ilon 312.jpg (99,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ilon 234.jpg (76,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ilon 224.jpg (65,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ilon 222.jpg (91,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ilon 220.jpg (69,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ilon 218.jpg (103,3 KB, 28 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości