|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Aas ja tez jestem wyrodna bo Przemek spi sam od poczatku, bardzo rzadko nad ranem sie go tylko bierze do lozka jak marudzi a mamy nadzieje ze moze pospi jeszcze i wygodniej mu smoczek dawac bo nie trzeba wstawac
![]() A co do spania na jednej stronie to tak, ciagle na jednej, a odkad sie nauczyl sam przekrecac to nawet podlozony zwiniety kocyk juz nic nie daje. Nasz maly mis pospal bez przerwy od 20 do 5 ![]() ![]() ![]() A spal w samym krotkim body, przykrylam mu nozki kocykiem ale ciagle sie rozkopywal ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-06-18 o 04:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
Nie wiem co on sobie przestawił,ale już dwa wieczory z rzędu po kąpieli o 20stej nie śpi do 23 wogóle Witam:-* Ciekawe jak tam Nuna ![]() Nie mogę uwierzyć,że już tyle tylko mam zostało i idziemy na odchowalnie;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3633 |
Raczkowanie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
![]() Dalej dwupak... Ja nie wiem co ten mój Młody taki leniwy... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Kinga no niby 5jednostek tej oxy bylo. Sama juz nie wiem o co chodzi
![]() Dzis mnie cos brzuch od rana pobolewa to moze w koncu cos ruszy! Jenny a nie mozesz telefonicznie pogonic ich z tym wynikiem? Powiedz że masz nadal złe wyniki i chcesz to skonsultowac z lekarzem ale potrzebujesz wypis. Mam nadzieje że Ci te parametry szybko do normy wroca. |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Dziewczyny Wy nie czekajcie na mnie z odchowalnia, Cynamonek pewnie urodzi jeszcze przede mna a ja mam termin albo 30.06. albo 4.07 a cos czuje, że moja Zuzia nie bedzie chetna do szybkiej ewakuacji mimo wielu moich próśb
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Zakorzenienie
|
Kurka wodna, od 5ej probuje usnac i nic. Jeszcze mi problemow z zasypianiem.do szczescia potrzeba
![]() ![]() Ja sie staram wrzucic na luz ale mi nie wychodzi ![]() Z pozytywow: nauczylam sie Sofie odkladac do lozeczka jak zasnie (prawie zawsze konczy sie to sukcesem). Wiec mamy lozko z.powrotem dla siebie od jakis 3-4 nocy ![]() Magiusa,zobaczysz,z czasem bedziesz chciala.odzyskac lozko. Wydaje mi sie tez,ze dziecku lepiej sie spi w lozeczku - nie budzi sie jak sie ktos wierci kolo niej. Jak byla.mniejsza to zazwyczaj usypialam ja w lozeczku teraz sie nie da za bardzo. Mam nadzieje,ze jeszcze sie tego nauczy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3638 |
Zakorzenienie
|
Moja zasypia w ciągu dnia najlepiej na brzuszku
![]() ![]() Diabli bo mi ciągle ucieka odnośnie mleczka tego co skwaśniało. Czy ty czasem nie wlewasz mleczka z muszli laktacyjnych? Zauwazyłam, że jak jest upał to wystarczy krótki czas, czy nie dokładne umycie po 1 karmieniu i zaraz czuję, że to co naleciało kwaśnieje. Z resztą na szkoleniach mówili, żeby tego co naleci do muszli nie podawać już maluszkom tylko wylewać, coś w tym jest.
#3639 | |
BAN stały
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
mój upodobał sobie na początku lewą stronę teraz prawą, u nas pomogło przestawienie łóżka bo przed snem zawsze patrzy na mnie to i główka leży na odpowiedniej stronie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co do upodobania sobie stron, wystarczy dziecko kłaść raz po jednej stronie łózka raz po drugiej. U nas się sprawdza
![]() U nas też nocka taka sama jak wczoraj (jedzenie na śpiocha o 1), później pobudka o 5 no i teraz czekam aż wstanie z tymże nie musiałam jej brac nad ranem do Nas i dalej śpi u siebie, tylko już ją brzuch męczy przez sen a mi cycki same strzelają mlekiem. Czuje, że z okazji burzy coś się dziś zacznie dziac i któraś urodzi. Ash mam nadzieję, że u Ciebie ten kryzysik to chwilowy!
#3641 |
Zakorzenienie
|
A może to mleko w gardle tak charcze
![]() ![]() A powiedzcie mi kiedy do pediatry poszłyście na pierwszą wizytę, taki jakby bilans po narodzinach? Wydaje mi się, że powinnam ją zapisać w tym tygodniu, ale nie wiem czy nie poczekać na szczepienia, bo i tak będę musiała pójść wtedy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3642 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie no, pora koszmarna ![]() ja się mojemu nie dziwię-dobrze mu w brzuchu, mama odwala za niego prawie całą brudną robotę, a on sobie śpi i bryka w komfortowym basenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzień dobry ![]()
![]() |
#3643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następnej lekarka nie wyznaczyła co zdziwiło ostatnio położną i dzisiaj są dzieci zdrowe to mam przyjść na ważenie. Muszę zadzwonić o której najlepiej.
![]() |
#3644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak to jest przy szczepieniu ![]()
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-06-18 o 07:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3646 |
Zakorzenienie
|
Motylku, też mam nadzieję, że ten mój kryzys jest chwilowy
![]() ![]() Ale u nas zlewa dziś! Muszę za pół godziny wyjść... Mam nadzieję, że przejdzie bo narazie to jest istne urwanie chmury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to super, ze mleczko wróciło do normy ![]() a jak laktator? u nas nad ranem urwanie chmury i burzaaaa dosc krótko, wiec moze przejdzie ![]() Młoda juz wisi na cycu ![]()
![]() |
#3648 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mała walczy na brzuszku - strasznie nie lubi tak leżeć, ale ją kładę na chwilkę chociaż żeby się przyzwyczaiła..... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w szoku byłam jak złapała ją za dłonie i ciągnęła do siadu, bo sprawdza się czy dziecko ciągnie głowę samo czy jeszcze opada.
![]() |
#3650 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaś a Ty te łóżeczka to masz w drugim pokoju, nie? kurcze to już całkiem musisz łazić.. a mi to się nie chce usiąsc na łóżku zeby sięgnąć do łóżeczka.. A dzisiaj wstawiłam rano małego do łóżka na karmienie i potem mówie do niego, że będziemy sobie leżeć i leniuchować bo tato poszedł do pracy a my dzisiaj nic nie musimy robić i sprzedał mi serie takich uśmiechów ![]() Co do stron to mój woli nieznacznie bardziej prawą stronę.. ale od początku go kładłam raz na jednej raz na drugiej póki się jeszcze przekręcać nie mógł i teraz troche to się zmniejszylo... może spróbować położyć na boku i zablokować od pleców poduszką?? Tylko moze w dzien zeby się na brzuch nie przekręciła.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień doberek. ![]() Znowu duchota od rana. Mama przyniosła mi czereśnie, wciągnęłam naraz pół kilo i zaraz idę dokupić. ![]() ![]() ![]() Także Leon, jutro możesz wychodzić - czereśni już skosztowałam w tym sezonie. ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nakleiliśmy mu naklejki żeby miał rozrywkę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() pospał do 7.30 ![]() ![]() ![]() idę do żłobka z podaniem (chcę zapisać na przyszły rok) - trzecie podejście. raz byłam, to dyr była po godzinach pracy - no ok, rozumiem. wczoraj byłam, to mieli jakąś uroczystość w jej gabinecie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lecimy na spacer, bo później ma padać =/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do łóżeczka to mi chodziło z tym, że raz po jednej raz po drugiej w sensie, że jakby w nogach, czyli raz dziecko ma głowę hmm w sensie na dole raz na górze, a buzię zawsze ma zwróconą do świata a nie do ściany. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
oooo to brawo ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja zmykam na basen ![]() ![]()
![]() |
#3656 |
Zakorzenienie
|
A ja witam sie po kolejnym dniu i.nocy do d... Wczoraj mlody spal z 15 razy po10 min i to z lulaniem potem zasnal dopieronprzed 1 w nocy i spal do 3 i potem juz 3 godzinh krecac die spal wiec my 3 godziny spalidmy teraz juz go turlam w lezaczku... Nod ma zatkany , dx.idisj lekarz oby nic nie mial na oskrzelach bl jeszczd tego mi brakuje chce mi sie wyccccc on sir mecxy i my i ns fodatek w viagj dnia wcxoraj zjadl od rana do wiecxora moze 130ml po zsumowaniu...
![]() Zazdrosxczew Wam tych nocek aa Ada Gratulacje i wszystkim mamusiom co juz tula swoje maluszki...
#3657 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3658 |
Zakorzenienie
|
hejo,my dzis na szczepienie malej,trzymajcie kciuki by bylo ok
![]() dostalam maila ze jutro dostaniemy becikowe, 9dni od zlozenia papierow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | ||||
Zadomowienie
|
alee upał!!!!!!!!!
współczuję dziewczynom w dwupaku! u nas na poddaszu jest chyba z 500 stopni, urzędujemy w łazience, dobrze, że mam łazienkę wielką jak salon hihi, młoda w wannie się tapla już od pół godziny, puszcza bańki mydlane a młody w bujaku, smyk zasypia w nim od razu a jak chcę go do łóżeczka przełożyć to się budzi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
łooo ale szybko. Ja teraz też szybko złożę , bo dla Blanki to składałam jak miała z 10 miesięcy aż się ludzie w poczekalni tam w urzędzie na mnie dziwnie gapili ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3660 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.