Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-04-07, 20:27   #151
adatka
Zakorzenienie

Dot.: Po jakim czasie zrobić test ciążowy??

Cytat:
Napisane przez kinia23 Pokaż wiadomość
Dzięki Primavera. i Quick vue - thank you. Jedna kreska.A byłby to jakiś 10ty dzień.Święta na spokojnie. Pozdrawiam
No i bedziesz spac spokojnie
@ przyjdzie bo teraz juz sie nie stresujesz - wiec spodziewaj sie jej w najblizszych dniach buziaczki
pozdrawiam
pa
Stary 2007-04-07, 21:15   #152
kinia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
No i bedziesz spac spokojnie
@ przyjdzie bo teraz juz sie nie stresujesz - wiec spodziewaj sie jej w najblizszych dniach buziaczki
pozdrawiam
pa
adatka,nie doczytałaś złotko,dostałam @,ból był taki sam jak zwykle,ale sam @ wydał mi się nie tak obfity jak zwykle,dlatego spanikowałam.gdy się czyta,że przy jednej na cztery ciąże i tak występują plamienia...dziś kończy się 3ci dzień.zwykle włąśnie tyle trwa.następne to już końcówka.więc jeśli to nie byłby okres,to test i tak by wykrył hormon po takim czasie,prawda?
Wesołych Świąt dziewczyny!
kinia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-08, 07:52   #153
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinia23 Pokaż wiadomość
adatka,nie doczytałaś złotko,dostałam @,ból był taki sam jak zwykle,ale sam @ wydał mi się nie tak obfity jak zwykle,dlatego spanikowałam.gdy się czyta,że przy jednej na cztery ciąże i tak występują plamienia...dziś kończy się 3ci dzień.zwykle włąśnie tyle trwa.następne to już końcówka.więc jeśli to nie byłby okres,to test i tak by wykrył hormon po takim czasie,prawda?
Wesołych Świąt dziewczyny!

wiesz co nie mam pojecia jak to jest wkoncu -ja tez mialam plamienia ale to okres nie byl bo ginka mi mowila kazala czekac i zrobic test wiec jak u ciebie wyszla 1 kreska to nic sie nie martw napewno to nie ciaza.
- a moze do lekarza sie wybierz - lepiej sie przebadac i sprawdzic dlaczego okres byl taki skapy i ogolnie dla swietego spokoju...
Ja ide w czwartek - wkoncu bede wiedziec co mi dolega - bo watpie ze to ciąża

Pozdrawiam
Stary 2007-04-08, 10:11   #154
kinia23
Raczkowanie

Adatka,dzięki. Po takim czasie jedna kreska to jedna kreska,prawda? Mam nadzieję,że u Ciebie wszystko w porządku będzie.Czyli dostałaś plamienia,myślałaś,że to @,więc sprawą ewentualnej ciąży się nie zajmowałaś, a ginka na to,że to ani nie @,ani nie plamienie podczas ciąży?
Stary 2007-04-08, 10:13   #155
kinia23
Raczkowanie

Adatka dodam,że test wczorajszy zrobiłam jak jeszcze były plamienia.3ci dzień.To coś zmienia?
Stary 2007-04-08, 13:58   #156
adatka
Zakorzenienie

mysle ze jesli te plamienia wystapily w dniu spodziewanej @ to test powinien juz cos pokazac-ale nie martw sie wątpie zeby to byla ciaza - a masz wogole jakies objawy albo cos ... bole brzucha inne niz na @ ? bol piersi ?
Dla 100% pewnosci powtorz test za 3 -4 dni wtedy juz wszystko bedzie jasne.
bedzie dobrze -

No ja dostalam plamien po odstawieniu luteiny i odrazu pojechalam do ginki sie przebadac, no i powiedziala ze to moze byc wczesna ciaza albo torbiel - mialam powtorzyc test jak wyjda dwie kreski znow mialam zaczac brac luteine a jak nic nie wyjdzie to mialam poczekac do nastepnej @ i przyjsc w 2 d.c ma mi robic badanie usg podczas okresu -ale ja juz dwa miesiace okresu nie dostaje dlatego nie bede dluzej czekac tylko teraz w czwartek musze jechac na wizyte- boje sie ze znow mam torbiel bo juz raz mialam tylko ze na jajniku a teraz byl pecherzyk na macicy (z krwia w srodku) i tu jest problem
A mnie akurat testy nic nie chca pokazac w tym miesiacu zrobilam juz z 6 testow i co drugi mi cos pokazuje -wiec wiesz nadal mam nadzieje a z drugiej strony choc watpie juz ze to moze byc dzidzia- ale okaze sie wszystko podczas usg .
narazie czekam i sie mecze brzuch ciagle boli jakos dziwnie i kluje raz z prawej raz z lewej strony - oj cos czuje ze znowu leczenie bedzie
Stary 2007-04-10, 10:56   #157
kinia23
Raczkowanie

Piersi wcale nie bolą,nawet ściskam je i nic jeśli chodzi o brzuch,to od dawna mam problemy żołądkowe i trudno by mi było nawet odróżnić jedne bóle brzucha od drugich...nawet nie chcę czytać innych wątków o innych objawach,bo znając siebie wszystkie przypiszę sobie.
@ dziś 5 dzień,czyli 3 dni normalne ( w moich oczach troszkę słabsze ) + 2 ostatnie końcówka,tak jak zwykle,skrzepy ( przepraszam za obrazowość ).Wydaje mi się,że to wszystko jest w mojej głowie,3 dni przed @ test negatywny,trzeciego dnia @ to samo.
Stary 2007-04-11, 04:49   #158
greeneyes88
Raczkowanie

Hej Adatko Hej wszystkim nioo a ja dzis skoro świt wstalam ...jest u mnie bratanica i trzeba bylo dziecku piciu zrobić ahhh.... nio ja chcialam tylko powiedziec, że wczoraj byle termin @ ale nic nie przyszlo moze dzis a może jednak nie ????? ehhh Adatko tak długoa my nadal mamy nadzieje....hehehe
greeneyes88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-11, 08:01   #159
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez greeneyes88 Pokaż wiadomość
Hej Adatko Hej wszystkim nioo a ja dzis skoro świt wstalam ...jest u mnie bratanica i trzeba bylo dziecku piciu zrobić ahhh.... nio ja chcialam tylko powiedziec, że wczoraj byle termin @ ale nic nie przyszlo moze dzis a może jednak nie ????? ehhh Adatko tak długoa my nadal mamy nadzieje....hehehe
Wiesz nadzieje trzeba miec zawsze

Nadzieja umiera ostatnia
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-11, 08:35   #160
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
czesc kochana -
A u mnie jest dzis termin @ ale oczywiscie nie dostalam okresu tylko plamień-martwie sie jest znowu tak samo jak ostatnio - a na dodatek jutro mialam isc do ginki a nie moge sie dodzwonic

Moze u ciebie to jednak dzidzia bedzie -
czekam na wiesci - moze @ nie przyjdzie - a do lekarza sie umawialas ?

Ale by super bylo - ja nie licze juz na ciaze bo to za dlugo wszystko trwa to juz rowne 2 miesiace -to juz bym cos czula - chocby bol piersi -a tu flaki
boje sie tylko zeby znowu leczenia nie bylo - bo chyba sie załamie

kochana trzymam kciuki nadal -
Stary 2007-04-11, 14:23   #161
kociulek
Zakorzenienie

Adatko,mam w rodzinie taki przypadek,że dziewczyna prócz braku okresu nie miała absolutnie żadnych objawów. Czuła się świetnie do samego 9ego miesiąca. Sama mówiła,że nawet biegać może

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-11, 14:31   #162
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Adatko,mam w rodzinie taki przypadek,że dziewczyna prócz braku okresu nie miała absolutnie żadnych objawów. Czuła się świetnie do samego 9ego miesiąca. Sama mówiła,że nawet biegać może

No własnie sa i takie przypadki i trzeba myslec pozytywnie i byc dobrej mysli

Nadzieja umiera ostatnia
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-11, 14:46   #163
wersta
Zakorzenienie

@ pojawiła się dopiero po 6 dniach od terminu. 2 testy negatywne. jednak to przez antybiotyki to opóźnienie.
ani się nie cieszę, ani nie jest mi przykro. hm...
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-11, 15:06   #164
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie tez bym tak chciala
ja juz drugi miesiac plamie zamiast okresu -no chyba ze to taki skompy okres
jutro juz wszystkiego sie dowiem ,dzis na szczescie dodzwonilam sie do ginki - chociaz juz nie ma miejsca bo juz jest komplet pacjetek na caly dzien kazala mi przyjsc ale dopiero wtedy jak powiedzialam
ze jestem od tego pecherzyka z krwią na macicy to odrazu dla mnie miejsce znalazla i powiedziala ze musi to obejzec ) zapisała mnie na 14:45 chociaz normalnie przyjmuje dopiero od 16:00 ( ciesze sie ze trafilam do dobrego lekarza, watpie czy inny byl by taki i przyjechal przed czasem do pacjetki )
tak to dopiero za tydzien bym poszla bo w poniedzialek tez jej nie ma bo wyjezdza - a przyjmuje tylko w czwartki i poniedzialki.
Trzymajcie kciuki zebym, tylko nie miala torbiela
Stary 2007-04-11, 15:15   #165
kociulek
Zakorzenienie

Ja tez chwale sobie swojego lekarza. Równiez nornalnie przyjmuje od 16:00 (wtorki i czwartki),wcześniej nie może bo pracuje jeszcze w szpitalu.,ale jak było trzeba to i po 22ej przejeżdżałam.

Adatka,trzymam kciuki

My + A + K +
Stary 2007-04-11, 15:20   #166
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez chwale sobie swojego lekarza. Równiez nornalnie przyjmuje od 16:00 (wtorki i czwartki),wcześniej nie może bo pracuje jeszcze w szpitalu.,ale jak było trzeba to i po 22ej przejeżdżałam.

Adatka,trzymam kciuki
dzieki za kciuki

moja ginka tez jeszcze w szpitalu pracuje.
Stary 2007-04-11, 16:21   #167
kinia23
Raczkowanie

Adatka,wszystko będzie dobrze,dobrze,że udało się umówić już na jutro.
Ja dla pewności jutro zrobię test tak jak radziłaś bo boję się analizować zachowania mojego organizmu.
Stary 2007-04-11, 19:51   #168
23_Aneczka
Przyczajenie

Cześć. Jestem tutaj pierwszy raz. I mam takie pytanie w ostatni poniedziałek współżyłam ze swoim chłopakiem i doszło do wytrysku a mam dni płodne jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże bardzo bym chciała być w ciąży i kiedy mogę zrobić test???? Bardzo was proszę o odpowiedz.
23_Aneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-11, 20:04   #169
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 23_Aneczka Pokaż wiadomość
Cześć. Jestem tutaj pierwszy raz. I mam takie pytanie w ostatni poniedziałek współżyłam ze swoim chłopakiem i doszło do wytrysku a mam dni płodne jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże bardzo bym chciała być w ciąży i kiedy mogę zrobić test???? Bardzo was proszę o odpowiedz.
Witam
test najlepiej zrobic w dniu spodziewanego okresu, wczesniej to raczej nie bo to roznie bywa - a prawdopodobienstwo ze zajdziesz w ciaze jest duze jesli mialas w tym czasie dni płodne i jest u ciebie wszystko ok ze zdrowkiem.
to jest pierwszy cykl staran? bo rozumiem ze planowana dzidzia bedzie ?
W takim razie zapraszam do mamy z klasą -poczekalnia - watek probować do skutku II - tam jest nasz raj - o wszystkim rozmawiamy - pocieszamy sie i śmiejemy razem - no i płaczemy bo tak tez bywa...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-11, 20:12   #170
23_Aneczka
Przyczajenie

Adatko dziekuje Ci za odpowiedz.
23_Aneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-11, 21:13   #171
greeneyes88
Raczkowanie

Nioo Adatko 2 dzien @ nie przychodzi...straszni emi niedobrze moze mi po prostu cos jest a to pewqnie nie jest ciąża ehh Nie umówiłam się do lekrza no bo w sumie po co . Byłam pewna, ze nie jestem w ciąży. Teraz snuje takie sobei mysli, ze moze jednak...ale hMmmm bolą mnie piersi bardzo ale to na @ pewnie...sama nie wiem....jak do piątku nie przyjdzie ide robić test... buziaczki I Trzymam mocno kciuki za Twoje zdówko Kochana....Na pewno wszystko będzie ok Sciskam mocno.....Najwazniejsze zebys byla zdrowa teraz CZEKAM NA WIEŚCI !!!

Pozdrawiam wszystkich
Stary 2007-04-12, 10:46   #172
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Nioo Adatko 2 dzien @ nie przychodzi...straszni emi niedobrze moze mi po prostu cos jest a to pewqnie nie jest ciąża ehh Nie umówiłam się do lekrza no bo w sumie po co . Byłam pewna, ze nie jestem w ciąży. Teraz snuje takie sobei mysli, ze moze jednak...ale hMmmm bolą mnie piersi bardzo ale to na @ pewnie...sama nie wiem....jak do piątku nie przyjdzie ide robić test... buziaczki I Trzymam mocno kciuki za Twoje zdówko Kochana....Na pewno wszystko będzie ok Sciskam mocno.....Najwazniejsze zebys byla zdrowa teraz CZEKAM NA WIEŚCI !!!

Pozdrawiam wszystkich
czesc
Dziekuje Ci bardzo za wsparcie - trzymaj kciukaski z calych sil -

Wiesz co ja bym na twoim miejscu zrobila jeszcze raz test - (hahah bo ja testomanka jestem )
ale tak naprawde to testowac powinno sie dopiero w dzien terminu @ - wiec jeszcze u ciebie jest szansa ja tez trzymam kciuki za ciebie i czekam na wiadomosci (dobre ) z dwoma kreseczkami

Bedzie dobrze

Ja jade za 2 godzinki do ginki - boje sie jak cholera nawed sama nie wiem czego -chyba złych wiadomosci -bo przeczowam ze nie jest za ciekawie- dzis cała noc myslalam i glupoty mi sie snily... ehh

Buziaczki
odezwe sie jak wroce albo dopiero wieczorkiem
PA
pozdrawiam
Stary 2007-04-12, 13:18   #173
greeneyes88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
czesc
Dziekuje Ci bardzo za wsparcie - trzymaj kciukaski z calych sil -

Wiesz co ja bym na twoim miejscu zrobila jeszcze raz test - (hahah bo ja testomanka jestem )
ale tak naprawde to testowac powinno sie dopiero w dzien terminu @ - wiec jeszcze u ciebie jest szansa ja tez trzymam kciuki za ciebie i czekam na wiadomosci (dobre ) z dwoma kreseczkami

Bedzie dobrze

Ja jade za 2 godzinki do ginki - boje sie jak cholera nawed sama nie wiem czego -chyba złych wiadomosci -bo przeczowam ze nie jest za ciekawie- dzis cała noc myslalam i glupoty mi sie snily... ehh

Buziaczki
odezwe sie jak wroce albo dopiero wieczorkiem
PA
pozdrawiam
Hejka
ojjj napewno będzie dobrze Kochana bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie...ale wierze, ze wszystko bedzie oki...Bo jak inaczej hihi Wiesz ja nadal nie mam okresu 3 dzien hmm no zobaczymy boję sie robic test bo pewnie znowu negatywny wyjdzie ...ehhh..troche stresu bylo i pewnie to tlyko dlatego ....no zobaczymy ....jesli jutro nie dostane w sobote zrobie test ... bardzo bolą mnei piersi to pewnie przyjdzie @ tylko z opóźnieniem .... Adatko Mam nadzieje, ze jak wrocisz od lekarza przyniesiesz mi dobre wieści przed chwilką oglądałam z mamą i bratanica malutką ( 4 l i 3 miesiace) program o związku niemych, którzy spodziewali się dzidziusia pokazany był porób :|i i ich słub Ahhhhhhhhhh ..... chyba za dużo zaś mysle ;P Całuski Kochana i jakikolwiek będzie wynik możesz liczyć na moje wsparcie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-12, 18:01   #174
adatka
Zakorzenienie

Czesc kochana
- znalazlam troche czasu zeby wskoczyc napisac ci co u mnie-
oczywiscie w ciazy nie jestem ,ale to bylo do przeczucia, na szczescie z moim zdrowkiem wszystko ok. tzn. nie mam juz zadnych torbieli ani nic z tym wspolnego- wszystko jest w normie.
Ale znowu przepisala leki na wywolanie jajeczkowania Clo luteine i Estrofem mite
jak tym razem nie uda sie zafasolkowac to - wysle mnie do innego lekarza-ma mi dac namiary... to jej jakis znajomy.
Na nastepna wizyte ide 23 kwietnia na ocene cyklu - jesli bedzie jajeczko to super jesli nie to wiadomo co mnie czeka...

Dziekuje za wsparcie i wiare ze bedzie dobrze no i kciuki sie przydaly
czekam na wiesci od ciebie -
kiedy masz zamiar powtorzyc tescik?
Stary 2007-04-12, 18:26   #175
greeneyes88
Raczkowanie

Nio nie wiem w sobote powtorze jelsi @ nie przyjdzie, ale coś wątpie, ze to dzidzia....ehh...niooo widzisz zawsze trzeba wirerzyć to pomaga ;* buziaczki ,,napisze jak tylko coś się wyjaśni
Pozdrowionka i uściski
Stary 2007-04-12, 18:27   #176
ewka
Raczkowanie

cześc dziewczęta ostatnio kochalam sie z moim chlopakiem i zapomnialam 6 tabletki. to bylo w poniedzialek. od wczoraj boli mnie brzuch i czulam takie dziwne klucie z prawej strony... czy jest to spowodowane tym ze w odstepie 5 godzin wzielam 2 tabletki??(zapomniana i normalna) boje sie czy nie jestem wciazy...
ewka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-12, 23:41   #177
kociulek
Zakorzenienie

Adatko,mialam nadzieje,że wkońcu napłynął tu dobre wieści... Ale cieszę się,że przynajmniej z Twoim zdrówkiem wszystko dobrze

My + A + K +
Stary 2007-04-13, 10:07   #178
greeneyes88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewka Pokaż wiadomość
cześc dziewczęta ostatnio kochalam sie z moim chlopakiem i zapomnialam 6 tabletki. to bylo w poniedzialek. od wczoraj boli mnie brzuch i czulam takie dziwne klucie z prawej strony... czy jest to spowodowane tym ze w odstepie 5 godzin wzielam 2 tabletki??(zapomniana i normalna) boje sie czy nie jestem wciazy...
Wydaje mi się, że nie masz się o co martwić....a które to były Twoje dni cyklu? Wiesz test zawsze możesz zrobić wraz z terminem nadchodzacej miesiączki Pozdrawiam

Adatko To już 4 dzien a @ nie ma... ciekawe dlaczego, a wczoraj jak bylam w pracy wieczorem zasłabłam i przyjechalao pogotowie, nic im nie mówilam, ze moze jestemw ciąży, dali mi jakiś silny zastrzyk i pojechali Hmmm...mam nadzieje, ze w razie gdyby co to ten zastrzyk nie zaszkodzi ...Poza tym coś wątpię w to, ze to może byc dzidzia ...ehhh Buziaczki I pozdrowienia dla wszystkich
Stary 2007-04-13, 18:26   #179
ewka
Raczkowanie

byl to 10 dc :/
ewka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-14, 07:40   #180
greeneyes88
Raczkowanie

Hmm nie wiem. ale wydaje mi się że nie masz się czym martwić. Jak widać na moim przykładzie, gdzie na 100% mogło dojść do zapłodnienia dzidzi nie będzie dostałam okres ;( Adatko no więc witaj w gronie A Ty ewciu nie martw się, bo jak rozumię nie chciałabyś mieć dzidzi, Jak chcesz zrób sobie test domowy...Podobno dają 99% pewności i można je wykonać już po 6 dniach od zapłodnienia, ale szczerze to ja w to nie wierze dlatego lepiej zrób sobie test rano w pierwszy dzień spodziewanej miesiączki Pozdrawiam ciepło
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości