Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 09:50   #661
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
wychodzi zdenerwowanie ślubem
Na pewno wszystko będzie dobrze

Mi się nic nie śniło, ale za to źle spałam

Edi chciał, żebym szła z nim do KM, ale jak go odprowadzam, to zawsze jest histeria, jak tż to nie ma. No więc tż mówi mu, że mama biedna, brzuszek ją wczoraj bolał i nie może iść... No to Edi się żegna ze mną i mówi ze smutną minką: "Mama biedna, papa, zostaje" i mnie przytulił i wycałował Wzruszyłam się, chlip.
jaki kochany Edzik
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
kochany Edzik

a ja ciężko zasypiałam jak mąż wrócił, ale za to spałam jak mopsik- nawet na siku nie wstawałam
ja własnie też spałam dobrze, wstałam o 2 siku, i potem spałam do samej 7 jak mama wychodziła do pracy i mi mówiła coś o mrówkach, koszu na smieci, i ziemniakach.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 09:52   #662
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Dzień dobry wszystkim.

Co do spania to nie mogę narzekać, powiedzmy że się wyspałam, przynajmniej nie śniły mi się żadne koszmary, co ostatnio jest wręcz normą.
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 09:57   #663
matallewar
Zakorzenienie

W ogóle uprałam różowe rzeczy dla Elenki, bo jeszcze tylko na jedną paczkę czekam, a tam białe i kolorowe, więc zostawiłam pranie tego na później. A tż patrzy na suszarkę i mówi: "Nie obraź się na mnie, ale nadal uważasz, że nie mamy za dużo tego różu?" Niech się goni, no jak jedna suszarka tylko różowych (głównie bladoróżowych i białych z różowymi elementami), a dużo więcej leży w kołysce i czeka na pranie, to niech się nie dziwi

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

A jak już Wam tak zrzędzę, to jeszcze napiszę, że 5-10-15 leci sobie w kulki Nadal nie mam informacji odnośnie kombinezonu

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 09:57   #664
kaska87
Zakorzenienie

Matal mój by chyba nic nie mówił na róże dla dziewczyny

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 09:58   #665
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
A ja tutaj będę piła chyba glukoze 50 g, bo powiedziała, że tylko godzinę będzie siedziała.

Oglądacie DDTVN ? Pieńkowska ma poliki jak chomik, a teraz śpiewa koleś chyba z faktów czy z uwagi, facet ma nawet niezły głos.
ogladamy,
facet ładnie spiewa,
ale za to pieknowska piszczala az uszy bolały ja nie wiem czemu oni ja trzymaja w DDTVN//
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:00   #666
misia332
Zakorzenienie

Wczoraj pisałam do mojego kumpla gina i pytałam czy na podstawie wyników badania usg, może ustalić ile waży +/- Kornel kazał mi napisać obwody i wyszło, że około 550 g.

Dziewczyny nie wiecie czym można przeciąć grubą gąbkę taką do łóżka ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:00   #667
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
te w przyszlym tygodniu sa genialne...az chyba pokocham swoj cellulit zeby moc w nich chodzic (chociaz po działce)
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
No prosze Cie..ja mam + 7 kg i nie uwazam, ze jestem gruba....
Wiecie co, mnie praktycznie w ogóle nie przybywało kilogramów i się szczerze martwiłam. W 21 tc na wizycie 06.06 miałam +3kg. W końcu. Wszyscy mówili, że wyglądam jakbym się najadła. A niektórzy w rodzinie to nawet mówili, że pewnie wcale nie jestem w ciąży I było mi tak przykro.

A do celulitu. Nie ma się czym przejmować serio. Ostatnio obserwuję chodzące nogi i dziewczyny chyba wcale się tym nie przejmują. Serio. Młode czy starsze, nawet te patykowonogowe mają celulit. Znalazłam w szafie spodenki o jakiś numer za duże i nie ma nic wygodniejszego od nich. Także ja się pogodziłam :P

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:01   #668
kaska87
Zakorzenienie

też jej nie lubię i tego gościa, który z nią prowadzi najlepsi są prokop i welman

Stary 2013-06-18, 10:02   #669
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
I po wizycie
Zuzinka zostaje Zuzinką, pięknie w środku normy, 22t6d a ona waży 570g Gin powiedział, że będzie średniaczek, ok.3500. nie obraziłam się I mówił, żeby i tak raczej ciuszków 56 nie kupować, bo to na kilkanaście dni zazwyczaj.
Leżała z rączkami przed główką, więc twarzyczki nei podejrzeliśmy Ale ważne, że zdrowa, serduszko bije jak dzwon
Dostałam skierowanie na glukozę (75g, mam pozwolenie na cytrynę/limonkę i dostałam kupon rabatowy -25% do lab ). Następna wizyta 15.07 o 16:40 (pewnie znowu się z godzinę opóżni...)

A potem byliśmy w H&M i kupiliśmy Zuzince 3 body

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
mam skierowanie na kardiologię i kładę się w poniedzialek na kilka dni do szpitala w celu zrobienia przede wszystkim holtera... pani doktor stwierdziła, że dziwne to jest u osoby w tak młodym wieku (29 lat) bo jest to schorzenie osób po 60-tce... ale ja wróciłam i przez łzy poczytałam i jako dziecko miałam zdiagnozowaną zastawkę aortalną jako dwupłatkową i to często sie tak robi w późniejszym życiu...

jak patrzę na mój brzuch, na biegającego Jakuba, męża i ten nowy dom to mi się wyć dosłownie chce.....
Asiek wszystko będzie dobrze, medycyna jest tak do przodu, że na pewno sobie poradzi kochana z twoją wadą. Widzisz mi po urodzeniu dawali nikłe szanse na przeżycie, a jednak jestem i co bardziej nieprawdopodobne mam dzieci!!! (też mam problemy z sercem)
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
wygladam jednak jak buka :/
Ladan wyglądasz ślicznie, na tych zdjęciach z działeczki też pięknie

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
hej Mamusie

chcialam tylko oglosic, ze nadal zyje mimo ze sie nie odzywam
jakos nie mam kompletnie na nic czasu bo a to pracuje a to robie portrety na zamowienie..aha wlasnie..jak by ktos chcial zobaczyc moje prace to tu podaje link do mojego fb (tam w galerii jest album ze zdjeciami moich prac)

https://www.facebook.com/magda.l.wojnar

u mnie i synusia wszystko wporzadku tylko troche jestesmy zalatani przed wizyta w PL takze srednio mam czas do was zagladac ale mysle o Was intensywnie co by nie bylo

POZDRAWIAM SERDECZNIE
Gratuluję talentu i pracowitości

Matal twój Edzik jest po prostu przesłodki
Stary 2013-06-18, 10:04   #670
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Też mam strasznie słabe.

Co do ósemek to też mam straszne.Ostatnio właśnie robiła mi ósemkę, która jest strasznie schowana i okropnie się namęczyła, a ja miałam przeorane dziąsła i poliki, z tydzień bolało. Szkoda mi było wyrywać, bo do aparatu miałam dwa zęby wyrywane...
Do aparatu miałam jednego wyrwanego Ale kiedy to było - łooo matko!
Cytat:
Witam się i ja, mi też śniły się jakieś koszmary związane ze ślubem i weselem.

TŻ powiedział mi "NIE" przed ołtarzem i wyszedł z Kościoła, potem go prosiłam żeby wrócił, i nie wiem czy wrócił, ale potem było wesele, jakieś awantury, moja mama się upiła i mnie uderzyła. Mówię Wam sajgon.

Zjadłam śniadanie, wypiję kawę i musze jechać zapłacić rachunek za prąd.
A czyli powie TAK

Cytat:
A ja tutaj będę piła chyba glukoze 50 g, bo powiedziała, że tylko godzinę będzie siedziała.

Oglądacie DDTVN ? Pieńkowska ma poliki jak chomik, a teraz śpiewa koleś chyba z faktów czy z uwagi, facet ma nawet niezły głos.
Nie cierpię Pieńkowskiej. Przemądrzała baba, mało sympatyczna. Najbardziej lubię Prokopa i Wellman jak prowadzą DDTVN

Moja mama dostaje dziś 3 serię chemii i dzwoniła właśnie ze ma super wyniki z krwi i wątroby - Jezu jak się cieszę Jeszcze potem czeka ja chemia w tabletkach i mam nadzieję, że koniec oby tak dalej potem po nią pojadę.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:04   #671
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Widzę że nie tylko u mnie ciężka noc. U nas taki upał i duchota że budziłam się co chwilę i nie miałam czym oddychać, mimo otwartych okien.
Przynajmniej sen dziś miałam piękny - śnił mi się mój synek Mały, zdrowy i w ogóle nie płaczący

Cytat:
wygladam jednak jak buka :/
Ślicznie wyglądasz W tym kolorze Ci do twarzy, a sukienka bardzo dobrze leży, mimo że nie ciążowa (nie podnosi się brzydko z przodu)

Cytat:
hej Mamusie

jakos nie mam kompletnie na nic czasu bo a to pracuje a to robie portrety na zamowienie..aha wlasnie..jak by ktos chcial zobaczyc moje prace to tu podaje link do mojego fb (tam w galerii jest album ze zdjeciami moich prac)

u mnie i synusia wszystko wporzadku tylko troche jestesmy zalatani przed wizyta w PL takze srednio mam czas do was zagladac ale mysle o Was intensywnie co by nie bylo

POZDRAWIAM SERDECZNIE
cześć, myślałam właśnie ostatnio o Tobie
Piękne prace Zazdroszczę umiejętności, też zawsze lubiłam rysować i malować, tyle że nie było tak dobrych efektów jak u Ciebie

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
witam sie w nowym watku

strasznie jestem zaganiania, mlody odkiedy zaczol chodzic to ciagle jestem zmeczona po kilku godzinach "biegania i pilnowania", malo mam czasu dla siebie a na forum tylko w chwilce w pracy ...zbieram sie od 2 tygodni aby peeling wkoncu zrobic i nie mam nawet kiedy

z dobrych wiesci zaczelismy 28 tyd a w czoraj na wizycie wszystko bylo OK, maluch ladnie rosnie, pieknie kopie i juz odliczmy ostatnie 3 miesiace!!!

gratuluje wszystkich pieknych ciaz i trzymac tak dalej
cześć, gratulacje za skończone tygodnie

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:05   #672
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

ja sie z cellulitem nie pogodze ale jak jest skwar staram sie zapominac o nim

co do wagi
to nie rozumiem przejecia, a szczegolnie osob szczuplych
kazda z nas przytyje jedna wiecej druga mniej, najwazniejsze by dzieciaczki byly zdowe a my sie jakos uporamy z kg

a teraz musimy przetrwac jakos te 30 stopniowe upaly;p
Stary 2013-06-18, 10:05   #673
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matal mój by chyba nic nie mówił na róże dla dziewczyny
Mój nie cierpi różowego i stąd te pretensje Ale co mnie to, heloł, tylko raz będę mieć córkę, a poza tym różowego jest najwięcej, a ja kupuję w sumie same używki, a sporo też dostałam, więc kolorów nie wybieram

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
A do celulitu. Nie ma się czym przejmować serio. Ostatnio obserwuję chodzące nogi i dziewczyny chyba wcale się tym nie przejmują. Serio. Młode czy starsze, nawet te patykowonogowe mają celulit. Znalazłam w szafie spodenki o jakiś numer za duże i nie ma nic wygodniejszego od nich. Także ja się pogodziłam :P
Ja - przynajmniej dopóki jestem w ciąży - też postanowiłam się nie przejmować

Hurrej! Dzwoniłam do 5-10-15 i ten Pan, który tam telefony odbiera ma mnie stanowczo dość Dowiedziałam się, że minęło 14 dni, więc reklamacja rozpatrzona pozytywnie, ale on nie wie, czy wymienią, czy oddadzą pieniądze, bo nie ma odpowiedzi z działu reklamacji i mam czekać. Ile? Nie wiadomo, no, ale może do zimy się wyrobią z odpowiedzią

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-18, 10:06   #674
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość

Moja mama dostaje dziś 3 serię chemii i dzwoniła właśnie ze ma super wyniki z krwi i wątroby - Jezu jak się cieszę Jeszcze potem czeka ja chemia w tabletkach i mam nadzieję, że koniec oby tak dalej potem po nią pojadę.
ciesze sie również trzymam kciuki!
Stary 2013-06-18, 10:09   #675
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Jakoś nie mogę spać ostatnio, bo w pozycji leżącej przy próbie przekręcenia się wszystko mnie na maksa boli, a zwłaszcza te wszystkie kości przy pipce. Mam nadzieję, że to minie, bo masakra
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja już po 3d.Mały wiercił sie i ssał stopę .Nawet się ponoć uśmiechnął (ponoć bo słabo widać, ale lekarz twierdził, że tak).Waży 1050 g i jest w położeniu miednicowym.Wszystkie parametry w normie, troszkę większy niz średnia krajowa.Fiutka pokazał w całej okazałości, lekarz powiedział, że jak po porodzie przyniosą dziewczynkę to na pewno nie będzie to dziecko.
A mąż się załamał, ze synek będzie miał wieksze przyrodzenie od niego
Maharet, super, że wszystko ok
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
ja też, a że miałam w zamrażarce to raz dwa i gotowe!

a mnie dalej się to ciągnie, już bym chciała być w 9 miesiącu
A mi tak leci, że ostatnio wpadam już powoli w panikę, że nie zdążymy się przygotować, a ze względów finansowych, część zakupów nadal odkładamy. Oby nasza dziewczynka spokojnie dosiedziała do terminu
Cytat:
zjadłam dziś pół bułki z szynką i jednego małego gołąbka - nie mogę nic w siebie wcisnąć
Ja za to jem za 3 ostatnio, jakoś od razu mi słabo jak tylko mam pusty żołądek. Dzisiaj się ważyłam i jest +8kg w 26t0, więc idę do przodu
Cytat:
Ja mam glukoze, morfologię z rozmazem, Tsh, hiv, wr, hbs, hcv,, badanie moczu ogólne i bakteriologie, elektrolity, różyczkę jeszcze raz, toxo i coś jeszcze czego nie potrafie rozszyfrować.

Na szczęście za darmo.

Mnie martwi tylko położenie Kornela.
Ja te badania miałam napoczatku, chyba w 10tc.
Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
odpisałaś do kuzynki to trochę inaczej bo to rodzina, a u nas nijak żadna rodzina to nie jest i nie wiem teraz...chociaż patrząc wstecz to na wesele nam dali 400zł to chyba głupio trochę dac im mniej niż 300? nie?

ssał stopę ja bym chciała takie coś zobaczyć
My teraz byliśmy na chrzcinach, gdzie mój Robert był chrzestnym i daliśmy łąńcuszek z krzyżykiem, który kosztował prawie 200 i do tego 300 zł, ale to najbliższa rodzina
Cytat:
no to Kornel ma głowę po jednej stronie, a pupe po drugiej. Dlatego ja cały czas czuję kopniaki z dwóch stron pępka, i dupke wypina z jednej.
Lekarz powiedział, że może być ciezko jak się nie obróci do 30 tc.
No moja też jest tak ułożona już od dość dawna i na razie się nie przekręca. Niby jeszcze jest czas, ale ułożenie podobno bardzo kiepskie

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2013-06-18 o 11:00
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:10   #676
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Hej. Może jest któraś z Was zainteresowana ubrankami dla dziewczynki 0-24m? Mam tanio do sprzedania. Proszę o kontakt na PW.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:12   #677
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy któraś z was słyszała że ja będąc w ciąży nie mogę być matką chrzestną? Mamy w lipcu właśnie chrzciny synka mojej siostry i od początku była mowa że ja jestem chrzestną, a ktoś wyskoczyył że nie można
Stary 2013-06-18, 10:14   #678
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z was słyszała że ja będąc w ciąży nie mogę być matką chrzestną? Mamy w lipcu właśnie chrzciny synka mojej siostry i od początku była mowa że ja jestem chrzestną, a ktoś wyskoczyył że nie można
Taki przesąd, że się nie powinno być.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:15   #679
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
ZABOBON! Z punktu widzenia prawa kanonicznego możesz być

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:15   #680
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, pewnie jakieś pierdzące zabobony- ja będę chrzestną
a ja daję 300zł bo moja kuzynka nam tyle dała na ślub za 3 osoby (ona, mąż i córka 6 lat) także wystarczy

Stary 2013-06-18, 10:16   #681
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
ZABOBON! Z punktu widzenia prawa kanonicznego możesz być
No to dziękuję bardzo. W zabobony nie wierzę, w Boga wierzę
Stary 2013-06-18, 10:17   #682
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Eeee... A do ślubu w bieli idą tylko dziewice?
Pierwsze słyszę, żeby ciąża w czymkolwiek przeszkadzała

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-18, 10:17   #683
kaska87
Zakorzenienie

kurcze w piątek będę miała 3 z przodu czad!

Stary 2013-06-18, 10:21   #684
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Eeee... A do ślubu w bieli idą tylko dziewice?
Pierwsze słyszę, żeby ciąża w czymkolwiek przeszkadzała
Wiesz ja też wcześniej nie słyszałam o czymś takim, dlatego byłam zaskoczona. A swoją drogą to tak samo jak kiedyś panował przesąd że z dzieckiem nie wychodzi się na dwór do czasu chrzcin
Stary 2013-06-18, 10:23   #685
LaLoca
Zakorzenienie

Ale upał

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
spokojnie, nie przejmuj sie tak wagą, każda z nas jest inna,mamy różne tendencje do tycia, przeminany materii i doświadczenia, najważniejsze żeby jeść zdrowo, a wagą się nie martwić
jak masz zachcianke na cos słodkiego,tłustego, kalorycznego to tez trzeba zjeść, ciąża to taki moment że nie trzeba się zbytnio pilnować, pomyśl ile jeszcze lat przed Tobą dbania o figurę, teraz możesz od tego odpocząć te kilka miesięcy, oooo taki mój wywód
Uważam podobnie od "zawsze" się odchudzam i pierwszy raz na wiosnę nie katuję się dietą i ćwiczeniami teraz odpoczywam i tak mi z tym dobrze mrauuu

Cytat:
Mi też się podobają, dziś zaczęłam akcję: pokochaj swój cellulit w ciąży
Ja też! założyłam krótkie spodenki pierwszy raz w tym roku i żyje posmarowałam balsamem brązującym i wygląda to znośnie.

Cytat:
hej Mamusie

POZDRAWIAM SERDECZNIE
Wow jaki talent się nam ukrywał. Pięknie
Wszyscy przyjeżdżacie do Polski? kiedy?

Cytat:
No ja dlatego po Edim obiecałam sobie, że drugie chce na jesieni
Ja cieszę się, że rodzę na jesień. Najgorzej chyba byłoby na początku roku, bo z wielkim brzuchem założyć skarpetki, buty i tonę ciuchów to męczarnia straszna. Ja już teraz mam problem założyć skarpetki, a co dopiero pod koniec ciąży. Pewnie Ktoś musiałby mnie obsługiwać W dodatku ryzyko poślizgu na lodzie i przedzieranie się przez zaspy Kosmos. Moja mama i siostra rodziły na początku roku i pamiętam jak się męczyły. No ale nie często się tak da wycelować jak się chce

Apropos zimy to pochwalę się nowym nabytkiem dla córci: http://img11.allegroimg.pl/photos/or...8/3326352832_1
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:24   #686
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz ja też wcześniej nie słyszałam o czymś takim, dlatego byłam zaskoczona. A swoją drogą to tak samo jak kiedyś panował przesąd że z dzieckiem nie wychodzi się na dwór do czasu chrzcin

my chyba szybko chrzciny zrobimy, bo później zima a znowu czekać do wiosny jak ta pogoda taka, że w maju zimno

Tacherka mam taki sam dla Mikusia

a mi dziwnie bo już pół roku brzuszków nie robiłam, ciekawe co mi zostanie po tych mięśniach na brzuchu-flak?

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-06-18 o 10:26
Stary 2013-06-18, 10:26   #687
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

my chyba szybko chrzciny zrobimy, bo później zima a znowu czekać do wiosny jak ta pogoda taka, że w maju zimno
No ja na pewno będę robić pod koniec października
Stary 2013-06-18, 10:27   #688
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście zabobony, mi tez mówili, że ja z D. jako para nie możemy byc chrzestnymi bo sie rozejdziemy i juz 6 lat po chrzescinach a jakos dalej sie kreci;p
Stary 2013-06-18, 10:28   #689
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Tia... tyle, że chrzciło się dzieci bardzo szybko
A teraz jak ludzie rok, dwa czekają? Współczuję dzieciom. A znałam przypadki, że do 6 m-cy tylko werandowanie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ja cieszę się, że rodzę na jesień. Najgorzej chyba byłoby na początku roku, bo z wielkim brzuchem założyć skarpetki, buty i tonę ciuchów to męczarnia straszna. Ja już teraz mam problem założyć skarpetki, a co dopiero pod koniec ciąży. Pewnie Ktoś musiałby mnie obsługiwać W dodatku ryzyko poślizgu na lodzie i przedzieranie się przez zaspy Kosmos. Moja mama i siostra rodziły na początku roku i pamiętam jak się męczyły. No ale nie często się tak da wycelować jak się chce

Apropos zimy to pochwalę się nowym nabytkiem dla córci: http://img11.allegroimg.pl/photos/or...8/3326352832_1
Ja jestem ze stycznia, więc współczuję mojej mamie
Moje rodzeństwo czerwiec-lipiec, więc też lekko nie było

Śliczny pajacyk

Cytat:

No ja, jak już wspominałam, chcę jakoś październik/listopad

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-18, 10:28   #690
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
No ja na pewno będę robić pod koniec października
u nas są chrzciny w pierwszą niedzielę miesiąca także kurcze nie wiem, bo takie 2 tygodniowe dziecko to chyba za szybko, a w listopadzie nie chcę bo nienawidzę tego miesiąca
poza tym ja chyba jeszcze będę obolała najwyżej się zrobi w BN trudno

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-06-18 o 10:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości