|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Albo się idzie do szpitala gdzie jest robione bez dodatkowych opłat ale w mniej przyjemny sposób- elektrokoagulacja czyli "wypalanie".
|
|
|
|
#4742 |
|
Konto usunięte
|
Przeciez napisałam że wypalanie jest darmowe i można to zrobić
ale się tego raczej nie robi, bo to metoda inwazyjna i szkodliwa, teraz wg mojego postępowego ginekologa albo wymrażanie albo podawanie tego lekarstwa, wypalanie to jakaś barbarzyńska starodawna metoda która nie powinna być stosowana np u nieródek ;-p bo się mogą zrosty czy inne cuda pojawić.
|
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurzają mnie ludzie, którzy jada na stypę jak na balangę stulecia.
Zadzwoniła jakaś dalsza nibyciocia Teżeta(ale rodzina TŻ ją bardzo lubi i utrzymuje stały kontakt), której niedawno mąż umarł. I zadzwoniła raz z wiadomością o tym, a teraz znów, z płaczem. No, nic dziwnego niby, że płacze, przecież mąż zmarł. Ale ona płakała bardzo długo i mama TŻ ją tak uspokaja uspokaja, uspokaja, aż ona w końcu mówi, że już nawet nie płacze, "bo mąż", tylko z przemęczenia. Bo upał, bo formalności, bo latanie tam i z powrotem, a dodatkowo zleciało się pół rodziny (raczej dalszej niż bliższej...) i traktują jej dom jak hotel, a ją samą jak panią co daje żarcie i musi usługiwać itd. Nic on siebie samych nie dając oczywiście. No to pewnie taka starsza osoba, co po prostu pozwoliła sobie wejść na głowę i nie ma siły odmówić... Oczywiście przodują w tym zawracaniu głowy stare babony, co przyjechały jak na show i będą miały powód do plotek na następny rok... ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- dobra, już każdy pewnie widział tę laskę, ale nie mogę, no po prostu nie mogę http://kwejk.pl/obrazek/1829694/dzie...ala-tylek.html
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Bo stypa to jest impreza, można się nażreć napić do woli i za darmo.
Mozna kupić nową kieckę i zrobić fryzurę, można objechać później wdowę że za mało płakała lub wyglądała brzydko i staro, a dzieci nie miały zimą na pogrzebie czarnych kurtek. W dodatku gdzie jest zmarły tam jest i spadek a przynajmniej kilka rzeczy które można sobie wziąć. Przykre ale często prawdziwe. |
|
|
|
#4747 |
|
Konto usunięte
|
Pamiętam jak w rodzinie koleżanki było sporo pogrzebów swojego czasu. Jej matka musiała każdą stypę przygotować itd. Aż umarł jej tata, z którym była bardzo związana. Poprosiła rodzinę o przyniesienie jakiegoś jedzenia bo ona nie ma sił na stanie przy kuchni. Sama kupiła napoje, gotowe pierogi i ciasto. Rodzina była oburzona, że sama pierogów nie lepiła, sama ciasta nie upiekła i jeszcze prosiła ich o przyniesienie czegoś. No bo jak to tak, przecież ONI przyszli tutaj w żalu wspominać zmarłego! Jak to ONI mają się czymś zajmować i jeszcze żreć kupne?
|
|
|
|
#4748 |
|
Konto usunięte
|
Tez mnie to wkurza ale takie jest odwieczne prawo stypy, to jest impreza i party hard na ile stawy pozwola.
Ja tez mam nadzerke i to tak wyglada, ze musiala wydac $$$ i troche pochodzic po lekarzach. Jedni mi proponowali laser, bo jest najlepszy, jak sie go dobrze zrobi to blizny nie zostaja. Skonczylo sie na pojechaniu do Niemiec, gdzie mi powiedzieli, zeby najpierw dziecko urodzic, kontrolowac cytologia i dali szczepionke na grzyby, drozdze i bakterie, ktora w Polsce jest nielegalna a tam to standard. Takze szczescie w nieszczesciu, wymazy mam idealne, cytologie robie co pol roku chociaz wskazanie mam tylko co rok. I to nie tyle o zrosty chodzi co o to, ze szyjka po wypalaniu/wymrazaniu itd. bedzie miec za malo tkanki, zeby zamknac macice dobrze w przypadku ciazy. Ogolnie moje wnioski z tej calej imprezy sa takie, ze w ciagu miesiaca wydalam jakies 1000zl, potem w ciagu kolejnego roku za te szczepionki drugie tyle. Jesli kogos stac to fajnie ale jestesmy w Polsce i nic dziwnego, ze ludzi nie stac wiec umieraja. Dlatego denerwuje mnie nazywanie Polek glupimi i ciemnymi, bo one sa po prostu biedne. A, 1500 na szczepionke na 4 odmiany HPV tez wydalam pare lat temu. Owszem, moglam isc wymrozic za te 20 zl panstwowo a potem placic cene ryzyka poronienia kazdego dziecka. |
|
|
|
#4749 |
|
Raczkowanie
|
Candycotton a jesteś pewna że to nadżerka? W cytologii miałaś nieprawidłowa grupę? Jeśli masz prawidłowe wymazy i cytologię to raczej nie wygląda mi to na prawdziwą nadżerkę. Mnóstwo kobiet ma ektopię i niektórzy ginekolodzy niestety od razu biorą się za wypalanie/wymrażanie zamiast poobserwować :/.Wskazania do usuwania nadżerek to tylko stany dysplastyczne - wcześniej raczej sie podaje leki i obserwuje.
|
#4750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na przyklad czesto zapraszam znajomych na kolacje i zawsze jest tak, ze ten co zaprasza gotuje glowne danie a pozostali przynosza jakies przystawki, deser, wino itp... a ajk jestesmy duzo osob to kazdy cos przygotuje i jemy wszystko wspolnie i jakos nkt nigdy nie byl oburzony taka propozycja. |
|
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszą nadżerkę miałam wypalaną w wieku 18 lat...a dopiero teraz się dowiedziałam, że u nieródek nie powinno się tego robić
. Nie pamiętam, jaki miałam wynik, więc może to było coś, co wymagało interwencji. Nie ważne. Ciążę miałam spokojną, poród ogólnie też . Z tą stypą, to przegięcie, jeśli chodzi o wyżej opisane zachowania członków rodziny. Mówiąc szczerze, to nie rozumiem sensu tej imprezy .
|
|
|
|
#4752 |
|
Konto usunięte
|
Ja na przykład rozumiem poczęstować rodzinę, która przyjechała z daleka na pogrzeb ale żeby urządzać ucztę żeby cała rodzinka mogła się najeść (a czasami i popić) to dla mnie jest takie dziwne.
|
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41379820]Ja na przykład rozumiem poczęstować rodzinę, która przyjechała z daleka na pogrzeb ale żeby urządzać ucztę żeby cała rodzinka mogła się najeść (a czasami i popić) to dla mnie jest takie dziwne.[/QUOTE]
Zorganizowanie jakiegoś obiadu etc. to co innego, niż impreza z chlaniem do rana. |
|
|
|
#4754 |
|
Zadomowienie
|
A ja w ogóle nie rozumiem idei stypy - wiem, jestem dziwna
dla mnie pogrzeb to dzień inny niż wszystkie, pewne rzeczy muszę sobie uporządkować w głowie i nie mam ochoty na "rodzinne" spotkania przy stole, integrację z ludźmi, których się po prostu nie lubi. Ból po stracie bliskiej osoby wolę przeżywać w samotności, a nie na "bibie z alkoholem". I generalnie uważam, że jest to taki czas, w którym osoby cierpiące powinny na spokojnie zacząć ogarniać swoje życie, a nie być wodzirejami/kucharkami/sprzątającymi/kelnerkami...
We must fight for what we believe in Makenai Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura. Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić. 23.05.2012 - pani licecjatka! 04.07.2014 - pani magister!
|
|
|
|
#4755 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale może to my jesteśmy dziwni
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trafiłaś na kiepskiego ginekologa, nadżerki owszem należy wypalać i są do tego wskazania ale.... na prawdę u niewielkiej ilości kobiet i u takich które mają do tego wskazania a nie samą nadżerkę. |
|
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jesteś, ja też nie rozumiem i nigdy nie miałam wątpliwej przyjemności uczestniczyć. Jak ktokolwiek mi bliski umrze (odpukać), to będzie zawiadomienie o pogrzebie i przecież nikomu nie zabronię tam przyjść
I się rozstaniemy po tym pogrzebie a osoby najbliższe i tak będą ze mną potem razem, nie potrzebują stypy i zaproszeń na jakąś wyżerkę
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2013-06-18 o 20:20 |
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Mało udzielam się w tym wątku, ale teraz muszę, bo zaraz coś mnie trafi
Od niedawna szukam dla siebie nowego lokum. Mieszkanie nr. 1: Podczas rozmowy telefonicznej powiedziałam dziewczynie, że właściwie jestem zdecydowana na podpisanie umowy najmu. Umówiłyśmy się w celu załatwienia formalności. Podczas spotkania były obecne jeszcze 2 osoby - inni potencjalni najemcy. Wszyscy byliśmy zdecydowani na to mieszkanie, ale właścicielka poinformowała nas, że... najpierw musi dostać odpowiedź od swoich znajomych, bo nie wie, czy ktoś z nich nie chciałby tam zamieszkać. Oczywiście straciłam tylko czas, bo jeszcze tego samego dnia dowiedziałam się, że ogłoszenie jest już nieaktualne i wprowadzają się do niego znajomi właścicielki Mieszkanie nr. 2: Rozmowa telefoniczna przebiegła w bardzo miłej atmosferze. Dziewczyna, z którą rozmawiałam była przemiła. Potem dostałam SMS-a z dokładnym adresem mieszkania i serdecznymi pozdrowieniami. Jakieś 2 minuty później odebrałam kolejną wiadomość: "nie musimy już nikogo szukać. Dzwoniła jakaś dziewucha z ogłoszenia i przylezie oglądać mieszkanie". Zrezygnowałam z wynajmu, bo to właśnie z tą Panią miałabym zamieszkać. Mieszkanie nr. 3: Obejrzałam lokum, właściciel wydał się bardzo sympatyczny. Nie podpisaliśmy jeszcze umowy, ale właściwie zostały ustalone wszystkie szczegóły związane z wynajmem. Samo podpisanie umowy miało nastąpić na kolejnym spotkaniu. Jeszcze tego samego dnia dostałam SMS-a: "pojawiła się osoba, która była w 100% zdecydowana na mieszkanie. Ogłoszenie nieaktualne". Czy naprawdę nie można wstrzymać się z dodaniem ogłoszenia do sieci do momentu kiedy wszyscy znajomi i ciocia Krysia będą pewni, że nie chcą wynająć mieszkania? Czy naprawdę nie można kulturalnie powiedzieć "nie, nie chcę podpisać z Panią żadnej umowy" i konieczne jest marnowanie czasu na dyskusję o wynajmie mieszkania?
|
|
|
|
#4760 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Tez mnie takie zachowanie niezmiernie dziwi. Zyczę powodzenia w szukaniu mieszkania.
|
|
|
#4761 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie Ci współczuję, szukanie lokum naprawdę potrafi zszargać nerwy a trafić na kogoś uczciwego i w miarę przewidywalnego to prawdziwe szczęście.Sytuacja "1" w sumie zdenerwowała mnie najbardziej, nie dość, ze dziewczyna umawiała spotkanie celem podpisania umowy z TRZEMA NIEZALEŻNYMI chętnymi, to jeszcze na koniec wszystkich spławiła, no niepoważna. Nie chciałabym mieć z takimi ludźmi do czynienia. Co do osoby z drugiej historii - nie dość że bezczelna, to jeszcze nieogarnięta No "lekka" wpadka, mam nadzieję, że chociaż było jej strasznie głupio.
|
|
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyna potem mnie przepraszała i tłumaczyła, że telefon się jej psuje i wysyła rzeczy, których tak naprawdę nie pisała .
Edytowane przez Anethka Czas edycji: 2013-06-18 o 23:56 |
|
|
|
|
#4764 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4766 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Do tego to nawraca, czyli wlasnie ktos ma 18 lat, wypala, 25 znowu wypala, 28 znowu, nagle chce dziecka a tam juz szyjki niewiele zostalo. Ale jesli cos mi w zyciu nie wyjdzie i do poznego wieku nie bede miec dzieci to wtedy sie tym zajme, nie ma co tego zostawiac dluzej niz konieczne. |
|
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Od lat dziwią mnie ludzie wierzący w teorie spiskowe a szczególnie w tą że światem rządzi żydo-masoneria która za zadanie ma eliminację większości ludzkiej populacji. Robi to stosując przekazy podprogowe, tworząc wirusa HIV, szczepionki czy GMO. Przełomem miał buć Codex Alimentaruis w 2012 kiedy to miał by panować zakaz hodowli własnych warzyw ( a chodziło o zakaz handlu chińskimi czy amazońskimi ziołami o co raban podnieśli naturo, bio, energo - terapeuci i inni szarlatani) kiedy to miliony ludzi miały umrzeć
![]() Kurcze jakby grupa niezwykle bogatych i wpływowych ludzi chciałą zrobić depopulację to by to zrobili w miesiąc a nie bawili się przez dziecięciolecia. |
|
|
|
#4770 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

ale się tego raczej nie robi, bo to metoda inwazyjna i szkodliwa, teraz wg mojego postępowego ginekologa albo wymrażanie albo podawanie tego lekarstwa, wypalanie to jakaś barbarzyńska starodawna metoda która nie powinna być stosowana np u nieródek ;-p bo się mogą zrosty czy inne cuda pojawić.

.
.

I się rozstaniemy po tym pogrzebie