|
|
#541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXVII
|
|
|
|
#542 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#543 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie jestem zwolenniczką bycia bluszczem, ale naturalnym jest, że jesli kocham znajduję czas, okazuję dobro, troskę, czułość, miłość, zrozumienie, bo przecież w związku jest to normalne i nie kalkuluję czy aby dobrze zrobiłam, czy aby on nie straci mną zainteresowania po takim a nie innym czynie. A za faceta który lubi ciągle zdobywać podziękuję. Co mam z nim żyć ze świadomościa, że on jest ze mną tylko dlatego, bo jestem niedostępna? To nie w nas leży problem.
Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2013-06-18 o 12:12 |
|
|
|
#544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przeciez nie mozna dac wszystkiego odrazu, trzeba troszkę dawkowac siebie. I nie chodzi o kalkulowanie myslecie co powiedziec i kiedy ale o SIEBIE. Związek to nie tylko on ale tez JA a razem mozna tworzyc cos bedac odrebymi istnieniami majacymi cos swojego![]() O to mi chodzilo. Ale to kwestia indywidualna oczywiscie, bo kazdy zyje jak chce. To tylko moje zdanie oparte na doswiadczeniach w ktorych On mnie całkowiecie pochlonął i potem sie dopiero obejrzalam ze nic ze MNie nie zostalo.
Edytowane przez Marycha1977 Czas edycji: 2013-06-18 o 12:14 |
|
|
|
|
#545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
). Powiedziałam mu, że aż śmiać mi się chce jak stchórzył w tej sytuacji i jak żałośnie to rozegrał, oczywiście wypiera się, ale dla mnie to jedyne rozsądne wytłumaczenie. Ja od rana się jakoś kiepsko czuję, nie wiem co mi jest. Oby nie ciąża To byłby szczyt
|
|
#546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy całe życie ma się poświęcić grze a la ,,Mężczyźni kochają zołzy"? Zasługujemy na coś więcej niż kalkulowanie swoich zachowań (choć wiem, ze Ty nie o tym) i zastanawianie się czemu misiek stracił zainteresowania - powód zawsze jest taki sam, stracił, bo nie kocha i nasze ,,dawanie siebie" nie ma tu nic do tego, bo jakby kochał to na pewno by się tym nie zraził. Trzeba się zastanowic co się woli, mieć faceta, ktory mowi ,,kocham cię", a tak naprawde jest zauroczony więc opiera to na zdobywaniu, czy kogoś kto kocha naprawde. Zdowbywanie, zdobywaniem dobre na pierwszych kilkunastu randkach, ale po dłuższym czasie - no ludzie
Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2013-06-18 o 12:34 |
|
|
|
|
#548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A o tym posiadaniu siebie pisalam bardzie w kontekscie ze przy rozstaniu nie zostaje wiekszosci nam nic. piszemy ze nie ma znajomych ze nie ma z kim wyjsc. ja popelnilam ten blad raz, wiecej tego nie zrobie. No ale tak jak mowilam co czlowiek to poglad lepiej nie uskrajniać tego tematu bo jest szeroki i otwarty
Edytowane przez Marycha1977 Czas edycji: 2013-06-18 o 12:36 |
|
|
|
|
#549 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Swoją drogą, gdyby mi facet zmienił się w związku o 180 stopni, gdyby się raptem zrobiła z niego ciepła klucha, nie mająca własnego zdania, podporządkowana i wpatrzona, to by mnie jasny szlag trafił. I nie jest to kwestia potrzeby zdobywania, tylko nie w takim facecie się zakochałam, nie takiego szukałam na partnera i nie takiego chcę. Wielu ludzi w związku "głupieje", traci swoją osobowość, spycha w kąt własne potrzeby + dodatkowo zaniedbują się fizycznie. No i co, kochać takiego mimo wszystko? Zostawienie takiego świadczy o buractwie? No nie.
|
|
|
#550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jeszcze większy błąd dotyczył tego, że nie miałam odskoczni od naszego związku, nie miałam nic, co byłoby moje, co bym mogła robić tylko bez niego. Nie dość, że przez to straciłam na atrakcyjności w jego oczach, to jeszcze zostałam z niczym po rozstaniu. Na szczęście teraz mam plan na życie i taka sytuacja już się nie powtórzy. A w ramach rozpieszczania siebie kupiłam sobie dodatek do simsów, tak, wiem, że obciach, ale jakoś tak naszła mnie ochota, żeby pograć
|
|
#552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a simsy to nie obciach jesli Ci dają radosc wiec graj ile wlezie
|
|
|
|
|
#553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dbać o siebie fizycznie, mieć hobby, potrzeby, zainteresowania trzeba mieć zawsze. |
|
|
|
|
#554 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#555 |
|
Wtajemniczenie
|
Naomi21 - ja chodziłam na próby, wolontariat, imprezy bez niego, pisałam bloga na różne tematy
Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2013-06-18 o 20:38 |
|
|
|
#556 | ||||
|
Zadomowienie
|
Co słychać
?Cytat:
Cytat:
facet ma tyle lat to mój ojciec![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hhihihihihi
|
|
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie, ja nie mam tyle czasu
Pocieszam się rodzinną klątwą: każda moja kuzynka zaraz po rozstaniu z pierwszym poważnym facetem poznawała kolejnego i w ciągu roku była zaręczona i mega szczęśliwa To samo jeśli chodzi o byłe dziewczyny mojego eksa - w ciągu roku ślub, a zaraz potem dziecko (teraz wiem, że biedne musiały odreagowaćCytat:
|
|
#559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tato wysportowany, mama odstrojona i na miasto trzeba chyba dobrze trafic, a oni sie poprostu lubią
|
|
|
|
|
#560 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Powiem Ci,że byłam(jestem) w bardzo podobnej sytuacji do Ciebie.Chłopak zostawił mnie po 3,5 roku dla "koleżanki" ze studiów. Jedyne jego wytłumaczenie to "wypaliło się" albo "nie ma sensu ciągnąć tego dalej" .Ja zrobiłabym dla niego wszystko!Podobnie jak ty odwoływałam wszelkie spotkania z koleżankami byleby tylko spędzić z nim więcej czasu. Nie rozumiem jak mógł mi jednego tygodnie mówić ,że mnie kocha a następnego ze mną zerwać. To wszystko jest dla mnie chore i strasznie niesprawiedliwe! Może nie byłam idealna ale kochałam (kocham) go całym sercem i nie wyobrażałam sobie życia bez niego.Jest cholernie cieżko pomimo tego,że całe zdarzenie miało miejsce 3 miesiące temu.Codziennie o nim myślę,a gdy go widzę z "tą dupą" to mam ochotę umrzeć. Niby z czasem powinno być lepiej,ale w moim wypadku to się chyba nie sprawdza. Najgorsze uczucie na świecie!Kochać kogoś tak bardzo i żyć z wiedzą że już nigdy nie będziecie razem. Wspólne noce,wyjazdy,imprezy,świę ta...wszystko robiliśmy RAZEM a teraz zostałam SAMA
|
|
|
|
|
#561 |
|
Zadomowienie
|
Tindomerel coraz lepiej
|
|
#562 | |
|
Zadomowienie
|
dziś jest pierwszy dzień w którym nie pomyślałam o eksie ani razu aż do praktyczni teraz, hahah mały sukces
![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
kochana kochana! jeszcze będzie cierpiał z tego powodu,że Cię zostawił-zapewniam! wszytsko robiliście RAZEM- jak me tu wszystkie ![]() nie jesteś SAMA nie wierzę w to,napewno masz rodzinę znajomych-jak nie odnów kontakt ze starymi,ja to teraz robię i przynajmniej więcej czasu spędzam z ludźmi-a pamietaj,że przez ludzi poznaje się innych ludzi więc możesz tam poznać też faceta,nowego,przystojneg o który ]będzie na Ciebie zasługiwał!!! ![]() pisz tutaj,bo to daje mi np. wiele,że mogę pogadać z kimś,kto mnie zrozumie
|
|
#563 |
|
Przyczajenie
|
efektmotyla01
Wiem, rozumiem jak strasznie Cie to wszystko musi boleć. Każdą z nas boli. Mnie boli świadomość, że jeszcze tydzień temu z nim mieszkałam, spałam w jednym łóżku, tak pięknie do mnie mówił a dzisiaj zostałam z niczym.. pośrodku niczego. Nie chce nikogo innego, nie wyobrażam sobie, że ktoś inny mógłby mnie dotknąć, przytulić, pocałować. Takie jest zycie... Moje zycie przypomina teraz wieczna sinusoide. Potrafi mi sie 10 razy w ciagu dnia zmienic humor. Tak bardzo chcialabym nic juz nie czuc. |
|
|
|
#564 |
|
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2013-07-24 o 18:21 |
|
|
|
#565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale od dwoch dni czuje ze oddycham i nie mam potrzeby bycia z kims, najbardziej brakuje mi weekendowych imprez i znajomych. jego juz nie.......... |
|
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, co on teraz wyprawia, ale pamiętam jak było tak niedawno. I myślę, że czemu ja dawałam mu to ultimatum, po co się wyprowadzałam? Byłam pewna, że będzie błagał o powrót, ale tak się nie stało Gdyby nie tamto wydarzenie to dalej bylibyśmy razem, a na weekend planowalibyśmy pewnie wyjazd rocznicowy. Wtedy wydawało mi się, że nie mogę postąpić inaczej i w sumie słusznie, ale może gdybym poczekała to i tak by mi się oświadczył? A nie - ciągle mu o to wierciłam dziurę w brzuchu, aż miał mnie dość.Mój eks nie ma żadnej dziewczyny i pewnie długo nie będzie miał, ale co z tego. Nie przejmujcie się tym, bo co to właściwie za różnica? Tak czy tak my nie jesteśmy z nimi i tylko to się liczy.
|
|
#567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O tak z tym humorem też tak mam! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

). Powiedziałam mu, że aż śmiać mi się chce jak stchórzył w tej sytuacji i jak żałośnie to rozegrał, oczywiście wypiera się, ale dla mnie to jedyne rozsądne wytłumaczenie.
To byłby szczyt
Czy całe życie ma się poświęcić grze a la ,,Mężczyźni kochają zołzy"? Zasługujemy na coś więcej niż kalkulowanie swoich zachowań (choć wiem, ze Ty nie o tym) i zastanawianie się czemu misiek stracił zainteresowania - powód zawsze jest taki sam, stracił, bo nie kocha i nasze ,,dawanie siebie" nie ma tu nic do tego, bo jakby kochał to na pewno by się tym nie zraził. Trzeba się zastanowic co się woli, mieć faceta, ktory mowi ,,kocham cię", a tak naprawde jest zauroczony więc opiera to na zdobywaniu, czy kogoś kto kocha naprawde. Zdowbywanie, zdobywaniem dobre na pierwszych kilkunastu randkach, ale po dłuższym czasie - no ludzie

To samo jeśli chodzi o byłe dziewczyny mojego eksa - w ciągu roku ślub, a zaraz potem dziecko (teraz wiem, że biedne musiały odreagować