|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Cytat:
gratulują synka
|
||
|
|
|
#2222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
|
|
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już mi troszkę lepiej, przechodzi. Miałam atak paniki jakiś chyba kiedyś takie miałam, denerwowałam się byle czym, wymiotowałam, bolał mnie brzuch. No dziewczyny, identycznie teraz mam... rzadko, raz na może miesiąc, ale mam/...
Edytowane przez Mya1989 Czas edycji: 2013-06-18 o 12:09 |
|
|
|
|
#2224 |
|
Rozeznanie
|
I jaki był? Miło go wspominasz?
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Jeżeli chodzi o niskie żelazo to moja koleżanka pije pokrzywę.
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogranicz stres i się nie przemęczaj!!!
|
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem matołek
Niedawno jadłam parówki i nie wyniosłam talerza a tam pełno keczupu :/ Położyłam na chwilę na łóżku i zdjęłam pościel z okna i włożyłam w ten talerz.Najgorsze że zobaczyłam po czasie....a nie od razu. Teraz mam pięknie kołdrę uwaloną ![]() Jaka jestem rozkojarzona!!! C oraz lepiej
|
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
No ale to jakiś czeski film, nie mam się czym denerwować ale w podświadomości i tak coś tam siedzi
|
|
|
|
#2229 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2230 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mała rozmawia przed chwilą z babcią i opowiada jej jak szalała w kościele i spadła z takiego podestu, babcia na to z uśmiechem "fiu, fiu, fiu", a córa z taką przyganą w głosie i wzrokiem kilera "nie smiej się babciu, to nie jest śmieszne" |
|
|
|
|
#2232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny poszukuję osoby lubiącej prasować, w piątek miałam lenia, cały weekend byłam poza domem i dzisiaj jak otworzyłam szafę i wypadły rzeczy do prasowania to aż krzyknęłam |
||
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co robicie na obiad dzisiaj? ![]() Edit: *mydelniczki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2234 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to pytanko to chyba do Asist miało być? ![]() Cytat:
A na to 4d kiedy planujesz się zapisac? ![]() Cytat:
Gratuluję! Ja właśnie wróciłam z Zusu... stwierdziłyśmy z siorą,ze wrócimy pieszo...i ledwo żyje, slońca nie widać ale duchota straszna... Zapisałam sie do fryzjera za 2 tygodnie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-18 o 12:42 |
|||
|
|
|
#2235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Powiedź swojemu D. że dziś pan doktor kategorycznie zabronił Ci stać przy desce
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mojego TŻ bratanek bawił się ze swoim młodszym bratem w walki dinozaurów no i ten starszy wymyślił sobie jakiegoś jeszcze jednego dinozaura i mówi do młodszego "lej go, lej jak swoją rodzoną matkę" albo starszy do babci mówi: "babcia, zamulasz czasami jak internet" a ten młodszy jak mu coś nie podpasowało to mówi do starszego: "nie bawię się z tobą, KONIEC KROPKA PL" ![]() a tekst młodszego, jak schodzi z góry rano z płaczem: "gdzie jest mój tablet, ja go tak kocham" to standard
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-06-18 o 12:46 |
|
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
idę na zaliczenie z animacji, oby świeżo obroniony pan doktor był łagodny
|
|
|
|
#2239 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2241 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj bez wyobraźni: zrobię sobie domowe frytki z jajkiem sadzonym i mizerią Męża na obiedzie i tak nie będzie to co się będę wysilać. Ja się właśnie zaczytałam trochę w temacie wózkowym i wpadł mi w oko wózek: JEDO FYN. Ma dobre opinie, podobno bardzo dobry na polskie podłoże. Wszyscy zachwalają gondolę, gorzej ze spacerówką. Słyszałyście jakieś opinie? Może testowałyście? Ja chyba jutro pojadę na pierwsze wózkowe oględziny do sklepów.
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2243 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gondola owszem fajna, ale spacerówka to znajomi mieli z gondoli byli zadowoleni, ale spacerówkę już kupowali inną za tą cenę to możesz kupić Tutka Grandera o wiele fajniejszego i lepiej wykonanego w ogóle jakby któraś chciała kupić niedrogi wózek, to dobre i polecane są wózki polskiej firmy Krasnal, ja jak szukałam jakiegoś wózka na początku to znalazłam taki za ok. 850 zł i to chyba 3w1 albo 2w1
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-06-18 o 12:55 |
|
|
|
|
#2246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj akurat jestem u rodziców w domu i tu sterta prasowania na mnie czeka... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ogólnie jakoś brak motywacji do czegokolwiek dziś i ten obiad na raty robie |
|||
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja robię mielone z oczywiście młodymi ziemniaczkami i mizerią moje ulubione jedzenie
|
|
|
|
#2248 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ledwo wstałam a tu 13 godzina, jak ten czas pędzi! Muszę skoczyć po jakiś krem z filtrem bo słońce tak naparza, że mogłabym sobie nogi z tyłu opalić. Chodzę opalona z przodu i blada z tyłu, ale bez filtra już się nie położę, nie ma co...
Wrzucam foteczkę brzuśca, rośnie pomalutku jakoś ale rośnie. Waga dalej w miejscu.. Ładny! Widać, że się zaokrągla! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: I już jutro będziesz miała potwierdzone na 100% pewnie! Superowo!!!!!Cytat:
Cytat:
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Widzę, że też u niektórych z Was samopoczucie nie najlepsze. Mi ciągle leje się z nosa albo na zmianę jest zatkany Do tego gardło boli i ogólnie nie czuję się najlepiej. W domu wszyscy przeziębieni Jakoś maleństwo mi się uspokoiło i znacznie mniej ruchów czuję Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku. Jak najszybciej do tego USG, jeszcze tylko kilka dni.
|
|
|
|
#2250 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na szczęście już to minęło dawno.U mnie chodziło o pracę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Anoula Powodzenia!!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

gratulują synka 

mój Damian jak się urodził ważył ponad 4kg
. Ja ważyłam tylko 2,5kg więc liczyłam na to że może chociaż z wagą dziecko wda się we mnie
, oby szybko wszystko wróciło do normy
kiedyś takie miałam, denerwowałam się byle czym, wymiotowałam, bolał mnie brzuch. No dziewczyny, identycznie teraz mam... rzadko, raz na może miesiąc, ale mam/...
ogranicz stres i się nie przemęczaj!!!

Ostatnio masowałam sobie brzuszek, a moja bratowa powiedziała mi że nie wolno masować brzuszka, bo to wywołuje skurcze macicy.Więc teraz też z obawy tylko trzymam sobie rączkę na brzuszku albo delikatnie "kiziam" córeczke.

moje ulubione jedzenie 

klask i: I już jutro będziesz miała potwierdzone na 100% pewnie! Superowo!!!!!