|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.
Cytat:
![]() W sumie to mam włączony piekarnik, to czemu by tej masy tam nie włożyć...... w ilu stopniach robiłaś???
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.
Cytat:
tylko niewiem jak dlugo, ale pamietam ze jakis czas mialam uchylony piekarnik tak jak do bezow ![]() to zapraszam na zupke My spadamy na rower
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To muszę później zrobić, bo teraz mam mięcho w 200st, a szkoda, żeby mi prezent poszedł z dymem ![]() No a zapraszasz a spadasz..... sama mam jeść???
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
jaaaa
![]() dziekuje zjemy razem... o ile Blonde tez mnie poczestuje
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zrobiłam taki kolaż z mixu zdjęć...tylko teraz muszę go wywołać...nie wiem kiedy...Guciu kleik ryżowy...
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
ok
![]() chyba przesoliłam mizerię
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już po wizycie, z małym wszystko dobrze, wazy już 2131 g, mały jest ale w normie. Ja oczywiście dostałam reklamówkę leków: jeden na zapalenie układu moczowego, jeden na ciśnienie, dwa na anemie bo hemoglobina spadła i kupę kasy poszło raczej dziecku już na tym etapie nie zagraża na szczęście. Ja przytyłam 0,5 kg więc równe 10 na plusie. A jeszcze szyjka zaczęła się skracać, ma 3-2,5 ale mam się nie przejmować bo już blisko
|
|
#189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej mnie tak momentami nachodzi ![]() ale super, ze Rita 3 języki rozumie ![]() Cytat:
![]() Lubię się chwalić po fakcie ![]() Cytat:
że półpasiec?ło jejuu pędź do dermatologa! Cześć! |
|||
|
|
|
#190 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz za nim Ty sie wybierzesz to ja juz zjem jasne, wpadajcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bylismy na spacerku, ale zaczeło padac
|
|
#191 | ||||
|
Zakorzenienie
|
idę, idę, wolę wiedzieć i jakieś leki ewentualnie wziąć
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam dzisiaj cały dzień uczucie, ze nie zdążę z przygotowaniami dla małego, że zacznę wcześniej rodzić, jakoś jeszcze nie jestem gotowa ani w domu ani psychicznie
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Maleństwo brawa za przekręcenia się. Zobacz niedługo co to jest zmiana pieluszki Ja głownie robię to w biegu mOże być alergia. Odstaw i poczekaj aż zejdzie, po 3 tyg wprowadź znowu i zobaczysz. Tak mi alergolog kazał.Bika jak to o wannę? A co z Emilką? Co ma? Jakie robiłaś proporcje do masy solnej? Gucia6 super, ze wypad udany. Butter oj tak, już dziś mi lepiej ![]() Dodaja u mnie tez upał.Blonde super, a jeszcze jak lekarstwa za darmo to ![]() Mała ja też tęsknię. Byłam dziś na zebraniu z przyszłymi rodzicami Fajnie było
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Co się dzieje na takim zebraniu?
aż tyle wcześniej
|
|
|
|
#194 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cała ja ![]() A o co chodzi? 1:1 tylko wody mało ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
daj znać co i jak po wizycie u dermatologa.---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Bika ty to jesteś niezła z tym wypadkiem
Pisałaś , ze Emilka ma chyba też jakąś alergię tak? Bo nie wiesz czy jej mleka nie zmienić. Czym się objawia. Dajesz zwykłą mąkę i tyle samo wody z kranu tak?Ana to jest zabranie dla rodziców przyszłych klas 0 i 1. Najpierw ogólnie na głownym korytarzu, przemówienie dyrekcji, potem każdy n-el czyta listę dzieci. Następnie spotkanie z rodzicami w klasach i podanie np. wyprawki, jakie podręczniki, sprawy organizacyjne. Wtedy też rodzice się dowiadują u kogo są dokładnie na liście. |
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ma wysypkę, takie szorstkie placki....... ewidentnie pokarmowe to jest, bo jest w książkowych miejscach..... nie wiem po czym to jest..... ostatnio jej robiłam tak z 3 razy w tygodniu kaszkę "zdrowy brzuszek" na beblionie..... obawiam sie, że to przez to mleko, bo ostatnio nawet nie chciała mi tego jeść, a sinlac z ochotą zjadła..... A przed chwilą mnie tak w.ku.r........ że aż mi głupio, nigdy nie przepadałam za kp, ale jak tak to ma wyglądać, to definitywnie ją odstawię!
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Bika no to nieźle. Kup może pepti i zobacz. Co się się stało, że cię tak wkurzyła?
Z dobrych wieści, to mój @ który zgubił drogę.... dziś przyszedł po tygodniu spóźnienia ale tłumaczę to tym plamieniem , które miałam 3 tyg temu I wyszło na to, że ten mega rozciągliwy śluz miałam przed @ hm.... dziwne, dziwne. Ale nic mnie nie boli jeaaa
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odstawiam ziemnioka i ten kleik ...zobaczymy...trochę dupa, bo dyni nie ma osobno i tak cały czas na marchewce jechać? Nawet zupki nie dam, bo tam też ziemniak ![]() Aaa i wzięłam jeszcze jabłuszko z marchewka... A w ogóle to wyskoczyłam na szybko na zakupy, po marchewkę bo już nie mam dla dziewczyn, wracam, a tam Asia od 20 minut się zanosi, oczy czerwone jak nie wiem...
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo one same zostały? Czy nikt ich nie mógł uspokoić? Ja wprowadzenie pokarmów brałam ze strony osesek.pl tzn kolejnośc, w którym m-ce co.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie bylo Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Seba własnie zasnał ![]() Zrobie kanapki dla Tz i zabieram sie za konczenie zadan dla logopedy.
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() abby - na pewno warto gucia6 - dziekuje za zyczenia ![]() blonde - ![]() Oj Ty czemu nie zrobiliście nic dla taty? ![]() Ogorkowa był zjadlaaaa ![]() gocha - może się jeszcze Ewci odmieni ![]() bika - nie wiem a Wam pasuje bardziej weekend niż w tyg nie?Brawa za 2 zabek! Co do biegunki lub wysypki , to drugie zdecydowanie lepsze ... ![]() Fajny prezent! U nas wczoraj był Dzien Ojca Domino dal tacie kartke z odobita raczka i ramke z ich wspólnym zdjęciem ![]() malenstfo - miałam tak samo z Domino ... Chwile mnie w domu nie było i już katastrofa ![]() stokrotka - super ze syncio zdrowo rosnie Mam nadzieje ze to jednak nie półpasiec ![]() Ale u nas dzisiaj goooraco Wrocilismy ze spaceru Domino padl od razu ... W niedziele byliśmy na polskim pikniku u nas w miescie fajnie było! Wszyscy zachwyceni Domino jaki ma piękne wloski i oczki. Mam nadzieje ze to przekonalo meza żeby mu te loczki zostawić ![]() Wkurzylam się trochę bo doszly mnie sluchy po pikniku ze znajome mnie obgadaly jak mogłam wziasc Domino do parku jak miał wirus ... Ostatnio czyscilo go w piątek rano raz i od tego czasu był spokoj ... Nie wiedziałam powodu żeby z nim nie isc , temp nie miał. ![]() A wczoraj bylam na pogrzebie ( w wypadku samochodowym zmarla babcia dziewczybek którymi się opiekowałam ) Zycie jesteś a zaraz Cie nie ma ...
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziu też patrzyłam na tego oseska, zapisałam go sobie, jak ty mówiłaś ![]() Blonde dlatego poczekam albo w ogóle nie będę kombinować ![]() Swoją drogą, robią marchewkę samą, nie mogą robić i ziemniaka i dyni?
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia a to mąż chce go obciąć na krótko?
Mój mąż akurat wraca w "Dzień ojca" Chyba ściągnę pomysł od BIKI
|
|
|
|
#204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tata dostal buziaka i wystarczyło![]() Jak macie piekna pogode, Dominik sie dobrze czuje to nie widze sensu siedziec w domu Cytat:
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo ja bym obstawiała, zę je kleik uczulił a nie ziemniak.
U mnie Maja znowu ma wysypkę na policzku, trochę na nóżkach bo.. teściowa ją do siebie zabrała a tam przecież te 4 koty a mówilam jej, zę Maja ma uczulenie , to nie... stwierdziła, ze koty zamknęła taaaaa i co z tego?
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Krótka przerwa w nauce na nadrabianie
![]() Bika, sorki, nie kapuję, jak mogłaś rozciąć brzuch kością biodrową? ![]() Malnestfo, biedne dziewczynki. Oby uczulenie zeszło.. To laickie pytanie, wiem...ale lepiej dawać słoiczki niż samemu robić dla maluchów takie warzywka? Stokrotko ..półpasiec? Skąd?? ![]() Może to tylko potówki? W końcu jest taki ukrop... |
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Butter jak dziecko wcina jeszcze mało to w sumie nie opłaca się samemu gotować
no chyba, ze mrozisz. Ale ja też słoiczki dawałam tylko przez pierwsze 3 tyg i potem już sama gotowałam.
|
|
|
|
#208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chce mu obciac te loczki co ma z boku nad uszami
![]() ![]() Ostatnio to myslalam ze padne wracam z zumby patrze do lozeczka a Domino jakiś taki inny lezy wloski "ulizane" lece do meza i mowie "co Ty go obcioles?!" a maz ... " nie wkoncu normalnie uczesałem" Cytat:
![]() ![]() No wlasnie , w niedziele była piekna pogoda ... Wiadomo jak by go czyscilo albo wymiotowal to bym z nim nie poszla ale jak mu nic nie było to czemu mam w domu siedzieć ![]() Cytat:
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
no tak
dlatego ja się w słoiczki bawiłam tylko 3 tygodnie. Jak mi jeszcze jadła jeden na dwa dni. Jak zaczęłam gotować sama to nagle zjadała cały Tak samo ryba. Jak jej dałam ze słoiczka pierwszy raz to pluła, jak jej daję łososia na parze robionego w kawałku to wcina aż miło patrzeć.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.

zawsze piekłam w piekarniku

chyba się nie chwaliłam, ale ma już 2 - nawet nie wiem kiedy ten drugi wyrósł
raczej dziecku już na tym etapie nie zagraża na szczęście. Ja przytyłam 0,5 kg więc równe 10 na plusie. A jeszcze szyjka zaczęła się skracać, ma 3-2,5 ale mam się nie przejmować bo już blisko

u mnie tez upał.
cała ja
ale tłumaczę to tym plamieniem , które miałam 3 tyg temu

a mówilam jej, zę Maja ma uczulenie , to nie... stwierdziła, ze koty zamknęła taaaaa i co z tego?