|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
ja mam z allesa i niby wygodny, ale wydaje mi se ze jakos jest wysoko pod pachami... moze przesune jeszcze ramiaczka nizej![]() sliczny domek! jak patrze na wasze brzuchy to mam wrazenie ze moj juz sie opuscil.. no jakos tak nisko jest... nie wiem... Cytat:
Jak widac lubi chadzac wlasnymi sciezkamiCytat:
![]() Cytat:
za wizyte!Oliath trzymam kciuki! Moze w koncu ktoras by urodzila co? bo nudy
|
|
#2432 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
twardnial mi wczesniej ale nie tak czesto, chcialabym zeby cos sie w koncu ruszylo!!
|
|
|
|
#2433 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam dokończyć zupkę i pozmywać. Od razu wciągnę porcyjkę.
Do później. U wielu z nas będzie dziś pewnie burzowo, więc jak poodcinają internety, same się odetniemy od prądu, to nie rozsiewać plot o porodach. |
|
|
|
#2435 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Ale nudy Dziewczyny, mowie Wam. I do tego tak okropnie goraco. Nie wiem czy to czop czy nie bo na wkladce zadnej galaretowatej substancji nie zauwazylam. Jedynie plamienie takie na brazowo. Skurcze co jakis czas sie pojawiaja ale niezbyt czesto. Mala cos dzisiaj leniwa i malo sie rusza.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Nikt nie urodzil? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2436 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra to ja powiem tak dzisiaj zadna nie rodzi i przez kolejny tydzien tak samo!!!!!!!!!!! nie ma porodow i koniec
|
|
|
|
#2437 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale nudy
Żadna nie chce rodzić
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-06-18 o 14:59 |
|
|
|
#2438 |
|
Zadomowienie
|
u mnie po burzy po deszczu i dalej ukrop
zrobiłam pranie na strychu jak w saunie...ledwo ułożyłam ciuchy ale poprasuj jak się ochłodzi czyli po wakacjach chyba hahahaha![]()
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2440 |
|
Zadomowienie
|
Roxi
za wizytęTweed weszłam na Twojego bloga i widzę, że łykasz Tardyferon ja wciąż nie mogę się nadziwić, jak tabletki mogą być takie ładne, różowiutkie ![]() Jeśli chodzi o moje dzisiejsze USG, to: -waga jak USG z piątku, trochę ponad 2kg u małego, -szyjka skróciła się w ciągu 6 tygodni o 0,5 cm ale teraz już ma prawo, - co do wymiarów główki, które sa większe niż brzuszek i kość udowa, gin bez mojego pytania, powiedziała, "że u facetów to normalne", cokolwiek to znaczy ![]() - widzieliśmy z Tż jajeczka młodego w 3D ale wieelkie ![]() - poniżej załączam zdjęcie buzi małego, tylko rączki nie chciał zabrać (foto "na mysliciela") - wszystkie narządy ok, przepływy też, - serduszko bije 133ud/min - widzieliśmy w 3D jak koło buzi małego tętni=podskakuje pępowina, lekarka jaka była podjarana tym widokiem zresztą ją widać na zdjęciu - taki pałąk przed ustami małego. Jak tak podrygiwała to mi przypominała zbereźną sytuację ![]() ![]() No i powiedziała, że już USG nie robimy do porodu (chodzimy do niej na USG prywatnie). Aha i zamiast 150 zł, zapłaciliśmy 100, nie wiem czemu, bo zawsze było 150 no ale dobra, kłócić się z nimi nie będę ![]() Z USG pędem na wykład, bo przed nas na badanie wcisnęła się jakaś para i siedzieli bitą godzinę Tż łamał po drodze chyba wszystkie przepisy drogowe ale dowiózł mnie 5 min przed rozpoczęciem, skończyłam 10 minut szybciej niż zakładałam, nikt nie zadawał pytań więc elegancko AAAA wiem, Jakierka Ciebie na pewno mi nie zacytowało wczesniej - ale miałaś z tym brzuszkiem wczoraj...ale podejrzewam, że większość z nas by się "nafaszerowała do dna" dobrze, że już lepiej I coś fiazo miałam napisać a propos nabrania 0,5 kg w 2 tygodnie, ale co - już nie pamiętam
|
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2442 |
|
Wtajemniczenie
|
A działa? Bo w szpitalach klimy raczej się nie praktykuje ze względu na rozsiewające się wirusy, bakterie i grzyby
Roxi, Sammi- za wizyty
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
sammi miło zobaczyć Twojego bąbelka
) a co do przybierania na wadze to ja mam juz +16 kg )
|
|
|
|
#2444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2446 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisałyśmy tak o tych stopach i zrobiłam sobie spa
tylko wszystko robie na raty - wycięłam skórki na raty, obetnę pazurki na raty, opiłuje na raty i umaluje tez na raty bo nie dośc, że ukrop w domu to jeszcze brzuszek mi przeszkadza a jak bardzo sie nachylę to Mały wali żebym się uspokoiła bo mu niewygodnie![]() sammi za wizytę i zdjęcie śliczne, szczególnie te usteczkamalinka kurcze niech sie coś rozkręci
|
|
|
|
#2447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słodki szkrabek ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kup nowa i posadz z ziemia z dodatkiem piasku najlepiej. Podobno lawenda odstrasza komary i muchy i cudnie pachnie a na zime tez mozna ja przezimowac nawet jak jest w donicy to trzeba obwiazac donice czyms grubszym (jakas folia) i postawic przy samej scianie (przy scianie jest troche cielpej ) mozna tez po przekwitnieciu ja przyciac troche to sie rozkrzewi bardziej chociaz ja nie przycinam i jest wysoka i ładna
|
|
#2449 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
strach wchodzić na wizaż ![]() Cytat:
a ja odczytałam, że się martwisz. No to w takim razie może jakies wspomagacze do tego twardnienia?Cytat:
![]() zazdroszczę ! ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Dziękuję za brawka dla synka Cytat:
ja jeśli tylko pomaluję na chybił trafił paznokcie u stóp czuję, że zdobyłam Rysy, a gdzie tu inne zabiegi
|
||||
|
|
|
#2450 |
|
Wtajemniczenie
|
jakie to sa te wspomagacze??
|
|
|
|
#2451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I już taki duży
|
|
#2452 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Dziewczyny ogólnie nie narzekam na swój los, ale mega Wam zazdroszczę, że możecie dziś paradowac w majtkach po domu... Ją sie tu po prostu topie... Mały też leniwy, ale dzieci tutaj już narodzonego też są dzisiaj spokojne przez te pogodę. Niech spadnie choć kropla deszczu...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2453 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2454 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Wszamalam botwinke
w firmie ukrop, na szczęście TZ mnie przywiózł po pracy bo bym sie na dworzu roztopila. (Tak to ja mówiłam z rana ze u nas pochmurno i deszczowo cofam ). Maja cos ospala dzisiaj....Cytat:
![]() Cytat:
juz nie długo bedziesz tulic córeczkę Cytat:
za wizytę Synus uroczy ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41377392]Dziewczyny ogólnie nie narzekam na swój los, ale mega Wam zazdroszczę, że możecie dziś paradowac w majtkach po domu... Ją sie tu po prostu topie... Mały też leniwy, ale dzieci tutaj już narodzonego też są dzisiaj spokojne przez te pogodę. Niech spadnie choć kropla deszczu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse tęskni nam sie tu za tobą na forum
|
|
|
#2455 |
|
Zadomowienie
|
No myślałam o tych takich ogólnie znanych - okłady z samca, chodzenie po schodach etc
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41377392]Dziewczyny ogólnie nie narzekam na swój los, ale mega Wam zazdroszczę, że możecie dziś paradowac w majtkach po domu... Ją sie tu po prostu topie... Mały też leniwy, ale dzieci tutaj już narodzonego też są dzisiaj spokojne przez te pogodę. Niech spadnie choć kropla deszczu[/QUOTE] Wcale się nie dziwię...jak leżałam w kwietniu i była temperatura na zewnątrz tak ok 20 st to się już grzało w tych salach. Nawet nie chcę sobie wyobrażać co się dzieje teraz u Ciebie przy takim upale Pisałaś, że pijesz dużo wody, teraz przynajmniej może będzie łatwiej Ci przyjąć takie ilości. Perse a dużo masz osób na sali? znośni towarzysze? może pisałaś, a przegapiłam
|
|
|
|
#2456 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale u mnie ciemno się zrobiło i grzmi, ale obawiam się, że burza przejdzie tylko bokiem
![]() A ja się wykąpałam, wydepilowałam, zacięłam się , wymyłam włosy i wysmarowałam czym się dało Mogę rodzić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u facetów zawsze rozum mały a jaja wielkie za udany wykład Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- A co do kg to u majówek zazwyczaj w pierwszych 2-3 tyg. po porodzie znikało 10 kg A później powoli reszta.
|
||||
|
|
|
#2457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I tak jakby ma dosyc filmowania i prosi o chwile spokoju
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam Was gaduły
nono jednak cos sie zaczyna dziac, Malina ja mysle ze Ty spokojnie do czwartku urodzisz bez wspomagaczy u Oliath tez sie ciesze ze jednak mają ją na oku - bo wiemy że ona by sie wyrwała z tego szpitala pędzikiem mowilyscie o cyckonoszach, ja kupilam taki http://allegro.pl/show_item.php?item=3241191942 i wydaje sie ok- zobaczymy przy karmieniu, ubrałam go 2razy bo zostawiam do szpitala zeby juz go nie brudzic I mam jeszcze jeden w którym śmigam juz dłuższy czas http://www.mitex.pl/produkt/umma i ten jest swietny, aż żaluje że drugiego tego samego nie kupilam, ma takie delikatne usztywnienie w miseczkach, nie jest zupelnie taki materiałowy (w sensie sama bawelna) i nie przeswituja w nim brodawki |
|
|
|
#2459 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę sie oddać zakupom allegrowym
![]() Bede podczytywac
|
|
#2460 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41377392]Dziewczyny ogólnie nie narzekam na swój los, ale mega Wam zazdroszczę, że możecie dziś paradowac w majtkach po domu... Ją sie tu po prostu topie... Mały też leniwy, ale dzieci tutaj już narodzonego też są dzisiaj spokojne przez te pogodę. Niech spadnie choć kropla deszczu...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ojj znam ten ból...jak ja leżałam to było nas 5 na sali, w tym jedna miała łóżko pod samiutkim oknem więc bała się że ją przewieje i otwierałyśmy tylko wtedy jak gdzieś wychodziła.....ja się tam rozpływałam, a noce to byl koszmar, tym bardziej dla mnie bo ja musze mieć chłodno, żeby się wyspać. Jeszcze tylko troche, urodzisz Arturka i śmigniecie do domku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

nie potrzebuję jakiegoś mega seksi stanika, ale ten jest tak wysoko i szeroko zabudowany, że wyglądam w nim fatalnie 
ja mam z allesa i niby wygodny, ale wydaje mi se ze jakos jest wysoko pod pachami... moze przesune jeszcze ramiaczka nizej

Nie wiem co ci poradzić, ale na pewno nie możesz być dla niego za dobra. I jeszcze zaspokajać go jak tylko mu się zachce
Spora część naszych TŻ musiała się obejść przez większość ciąży bez sexu, więc twój pewnie już by awantury robił... Gówniarz z niego i tyle. Zero odpowiedzialności.
10 minut później słyszę, że miauczy pod drzwiami. Schodzę na dół, a ten siedzi pod drzwiami tarasowymi, żeby go wpuścić
i jest naprawde dobrze teraz

Żadna nie chce rodzić

juz nie długo bedziesz tulic córeczkę