Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 13:55   #811
dirtymagic85
Zadomowienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Apropo SR. Wczoraj rozmawialiśmy akurat o karmieniu piersią.
Położna polecała laktatory firmy Medela. Mówiła, że na oddziale już sporo różnych marek testowali, ale tylko Medela daje radę. I generalnie polecała dla każdej matki kupić sobie laktator, dlatego, że nawet jak byśmy chciały wyskoczyć gdzieś na miasto itp. to zawsze np. w zamrażalce możemy trzymać mały zapas mleka. Oczywiście do sporadycznego odciągania polecała ręczny najzwyklejszy za 70 zł, ale jeśli któraś by miała problem z karmieniem typu, że dziecko nie chce ssać, a pokarm jest, to lepiej kupić sobie porządny elektryczny np. Medela Swing czy jakoś tak. Ten kosztuje już ok. 500 zł.

Aha! No i odradzała kupowanie sterylizatorów. Generalnie mówiła o tym, żeby butelki i smoczki po prostu wyparzyć po zakupie, a potem normalnie myć. Tak samo nie szaleć z szorowaniem mieszkania co rusz, bo potem wyhodujemy sobie małego alergika. Trzeba tylko pilnować czystości w takich miejscach jak szpitale, przychodnie i toalety publiczne. Koniecznie po nich używać żeli antybakteryjnych. No a w przychodniach używać podkładów jednorazowych, żeby sobie nie znosić żadnych świństw do domu.
ooo, dzięki za cenne info

chyba idę przyciąć komara, coś mnie gnie, w przeciwieństwie do córki, która od rana nieźle szaleje w brzuszku

czy którejś z was tak puchną ręce, że nie możecie pięści zacisnąć do końca???dobrze, że jutro mam wizytę, bo mi się już trochę tematów po poruszenia nazbierało....
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:02   #812
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Rusałko współczuję, tak myślałam że chodzi o zastępstwo, gdzieś właśnie czytałam że umowa o zastępstwo nie chroni pracownicy
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:03   #813
Fikusek82
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
powiem wam że mój smyk codziennie skrobie mi się na kolana i przytula do brzuszka/ dzidziusia a jak zrobi to za mocno to się pyta czy nie zgniótł dzidziusia Słodziak mały Ciekawe czy będzie taki troskliwy czy raczej zazdrosny jak się dzidzia urodzi?
To super ciesz się że tak podchodzi, moja to albo nie rozumie albo ma gdzieś bo mimo tłumaczeń i próśb robi sobie ze mnie trampoline a że nie pozwalam po sobie skakać to kończy się płaczem i aktorskim rzuceniem na podłogę.

Przyznaje rację rubince co do laktatora mialam dwa modele wlasnie i aventu. Medela idealnie się sprawdzila leciutka i ładnie mleko sciaga a avent poleciał do śmieci.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48

Edytowane przez Fikusek82
Czas edycji: 2013-06-18 o 14:07
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:04   #814
kaska87
Zakorzenienie

Rusałko przykro mi a czy w takim razie jakoś Cię zus teraz przejmuje i będziesz miała zasiłek?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:06   #815
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Rusalko przykro mi

jade do wieczorka...

Motyl pyszne te poledwiczki...wlasnie sie delektowalam
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:08   #816
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Rusałko przykro mi a czy w takim razie jakoś Cię zus teraz przejmuje i będziesz miała zasiłek?

Dzwoniłam jakiś czas temu do Zusu i z tego co zrozumiałam do porodu przysługuje mi zasiłek, potem już nić (czyli nie ma macierzyńskiego).
Muszę zadzwonić jeszcze raz i dopytać jak z moim l4 teraz skoro już mnie zwolnili a mam je wystawione na pracodawce do następnej wizyty czyli do lipca.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:10   #817
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Rany, nie wiem co się stało, mam otwarte drzwi balkonowe i nagle wleciało mi do pokoju kilkanaście pszczół Nie wiem skąd się wzięły, tak nagle przyleciały. Jedną uśmierciłam pozostałe wygoniłam I teraz muszę siedzieć przy zamkniętych drzwiach balkonowych W pokoju mam prawie 27 stopni, uff jak duszno.
Ja się strasznie boję pszczół odkąd mnie jako dziecko pogryzły, więc chyba bym dostała zawału albo uciekła z krzykiem, albo jedno i drugie...brrr. Dzielna jesteś!
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Zniknęłam bo pojechałam na chwilę do rodziców, dziękuje za troskę już tłumaczę.

Byłam zatrudniona na umowę o pracę ale na zastępstwo. I jeśli dana osoba powraca przed moim porodem to niestety nie przysługuje mi przedłużenie umowy do porodu na podstawie art.177 p.3 KP

zachodząc w ciąże myślałam że ta osoba ma zamiar wrócić po wychowawczym, ale w międzyczasie się odmieniło.
ą.

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:13   #818
butterfly20
Zakorzenienie

Samba no pyszne, uwielbiam je naprawdę. Strasznie do nich pasują te pieczone ziemniaczki i zawsze robię też jeden rodzaj sałatki

Rusałka ojeju przykro mi. I co teraz?

Jak byłam na rozmowie w styczniu do obecnej pracy ( a nie wiedziałam,że jestem w ciąży natomiast planowałam,że będę za czas niedługi) to na pierwszej rozmowie Dyrka proponowała mi umowę na zastępstwo. Po rozmowie poszłam do mamy i jej mówię,że chyba nie będę tego brać, bo umowa na zastępstwo a co jak będę chciała za niedługo mieć dzieci? (hahaha a ja już w ciąży byłam ). Po godzince zadzwoniła ta Dyrka, że mnie chcą, zaproponowała mi lepsze warunki finansowe niż ja oczekiwałam (dziwne nie? ) i umowę na próbę jednak. No i w tym przypadku wzięłam. Bozia nade mną czuwała...

Cytat:
mój też chociaż pierogi ruskie lubi
a nawet nie wiem gdzie wczesniej pracowała

ale to nie licz do marca tylko do staranek więc do czerwca 2015 jakoś, ale to i tak wystarczy
Aaa ok, to licząc od czerwca też będzie ok Whatever, mieszczę się

Cytat:
my w przyszłym tygodniu kończymy już SR, bo mamy zajęcia 2x w tygodniu
Ooo ale to szybko zleciało!
My też za tydzień kończymy.
Jutro będzie o karmieniu i laktacji, a za tydzień ćwiczenia oddechowe, masaże wykonywane przez naszych małżów i malowanie na brzuszku

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Kurcze już trzeci raz obok mojego domu przechodzi taka młoda dziewczyna w żółtej falbaniastej sukience mini, ma nienaganną figurę i nogi. No i pcha wózeczek z małym dzieckiem. Wkurza mnie, O!!!Czemu inni są piękni nawet po ciąży, a ja hipcio??

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:18   #819
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Przez tą dietę jestem prawie cały czas głodna Myślałam, że dotrzymam do 13 i zjem obiad, ale tak mnie ssało, że zjadłam tzw 3 śniadanie 1/3 serka homo i małą bułeczkę. Mam już 3 kłucia za sobą, dziś zostały jeszcze 3 Wyniki jak na razie dobre.
włąsnie miałam pytac jak ciidzie z wynikami...ale przeciez tam kaza jesc 8 posilkow dziennie...ja narazie jestem max na 6 bo nie daje rady wiecej

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Samba no pyszne, uwielbiam je naprawdę. Strasznie do nich pasują te pieczone ziemniaczki i zawsze robię też jeden rodzaj sałatki

Rusałka ojeju przykro mi. I co teraz?

Jak byłam na rozmowie w styczniu do obecnej pracy ( a nie wiedziałam,że jestem w ciąży natomiast planowałam,że będę za czas niedługi) to na pierwszej rozmowie Dyrka proponowała mi umowę na zastępstwo. Po rozmowie poszłam do mamy i jej mówię,że chyba nie będę tego brać, bo umowa na zastępstwo a co jak będę chciała za niedługo mieć dzieci? (hahaha a ja już w ciąży byłam ). Po godzince zadzwoniła ta Dyrka, że mnie chcą, zaproponowała mi lepsze warunki finansowe niż ja oczekiwałam (dziwne nie? ) i umowę na próbę jednak. No i w tym przypadku wzięłam. Bozia nade mną czuwała...

Aaa ok, to licząc od czerwca też będzie ok Whatever, mieszczę się

Ooo ale to szybko zleciało!
My też za tydzień kończymy.
Jutro będzie o karmieniu i laktacji, a za tydzień ćwiczenia oddechowe, masaże wykonywane przez naszych małżów i malowanie na brzuszku

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Kurcze już trzeci raz obok mojego domu przechodzi taka młoda dziewczyna w żółtej falbaniastej sukience mini, ma nienaganną figurę i nogi. No i pcha wózeczek z małym dzieckiem. Wkurza mnie, O!!!Czemu inni są piękni nawet po ciąży, a ja hipcio??
nie martw się.. to napewno NIANIA

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:21   #820
butterfly20
Zakorzenienie

Tassia mam nadzieję, no żesz
Wredna jestem

Ale łądne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg naklejkidopokojudziecie.jpg (53,5 KB, 24 załadowań)

Stary 2013-06-18, 14:25   #821
ladanseuse14
Zakorzenienie

witam sie z telefonu kaska dzieki za sms nie bylo tak zle - glukoze wypilam predziutko, z pierwszym pobieraniem nie bylo problemu. Troche krwi pocieklo bo to na 4 badania... natomiast drugie pobranie masakra nie chciala krew leciec itp... nie szlo sie w zyle wkluc itp no masakra az mnie reka boli no i jak siedzialam bylo mi bardzo niedobrze... do teraz mi jest :P jest taki okropny upal!!!!!!!!!!!
Stary 2013-06-18, 14:34   #822
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
super ja Ci powiem, że my też chcielismy zacząć starania od wakacji teraz, ale jednak uznaliśmy, że w sumie (w grudniu) już byśmy chcieli, a nie wiadomo ile zejdzie z moimi problemami a tu masz! jest Misiu
no i teraz powiem, że w lepszy czas trafić nie mogłam bo to co teraz się dzieje w bankach to masakra.... z resztą sama wiesz, że ciężki okres, także bozia czuwa
a co do laski to może my też po ciąży będziemy laski mnie tam takie laski nie dołują, a wręcz motywują, żeby się po porodzie za siebie wziąć

Cytat:
Ale łądne
zapisałam sobie w moich inspiracjach

Ladan super, że badanie się udało

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-06-18 o 14:35
Stary 2013-06-18, 14:37   #823
ladanseuse14
Zakorzenienie

co do witaminek to ja bralam Matruelle ale wymiotowalam po nich... biore femibion classic i omega med pregna czy jakos tak (kwasy DHA)... Co do ilosci tabsow to ja bralam 21 a teraz tylko 17
Stary 2013-06-18, 14:40   #824
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hej, wróciłam właśnie z glukozy i powiem szczerze że dla mnie ok, nie czułam żadnego dyskomfortu, wypiłam szybko i czekałam 2 h
w tym czasie poczytałam książkę i jakoś zleciał czas
także te które jeszcze nie były, nie ma co się denerwować, spokojnie do wypicia
zakupiłam 4 kg truskawek, po 3,5zł na rynku , będę mrozić
a teraz lece was nadrabiać
Bo się nakręcamy nawzajem, że to dramat, koszmar i później są efekty
U mnie t

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
To super ciesz się że tak podchodzi, moja to albo nie rozumie albo ma gdzieś bo mimo tłumaczeń i próśb robi sobie ze mnie trampoline a że nie pozwalam po sobie skakać to kończy się płaczem i aktorskim rzuceniem na podłogę.

Przyznaje rację rubince co do laktatora mialam dwa modele wlasnie i aventu. Medela idealnie się sprawdzila leciutka i ładnie mleko sciaga a avent poleciał do śmieci.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To samo u mnie z laktatorem. Avent poleciał precz a medelę mam do teraz i aż sie cieszę że zostawiłam ją i chociaż mi ten wydatek odejdzie i ze poprzednio w nią zainwestowaliśmy...

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:44   #825
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
(...) Kurcze już trzeci raz obok mojego domu przechodzi taka młoda dziewczyna w żółtej falbaniastej sukience mini, ma nienaganną figurę i nogi. No i pcha wózeczek z małym dzieckiem. Wkurza mnie, O!!!Czemu inni są piękni nawet po ciąży, a ja hipcio??
My też będziemy
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
co do witaminek to ja bralam Matruelle ale wymiotowalam po nich... biore femibion classic i omega med pregna czy jakos tak (kwasy DHA)... Co do ilosci tabsow to ja bralam 21 a teraz tylko 17
Wygrywasz
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:44   #826
kaska87
Zakorzenienie

mój małż się śmiej z dojarki ale powiedział, żebym jeszcze nie zamawiała (chcę medela mini elec.)bo nie wiadomo czy będę miała pokarm i mi smutno teraz

dobra jedziemy na SR

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-06-18 o 14:45
Stary 2013-06-18, 14:46   #827
shure
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X

Wyobrazcie sobie ze moj Tz jest w trakcie szukania po calej lodzi bialo-niebieskich nike dla Julka

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:46   #828
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Apropo SR. Wczoraj rozmawialiśmy akurat o karmieniu piersią.
Położna polecała laktatory firmy Medela. Mówiła, że na oddziale już sporo różnych marek testowali, ale tylko Medela daje radę. I generalnie polecała dla każdej matki kupić sobie laktator, dlatego, że nawet jak byśmy chciały wyskoczyć gdzieś na miasto itp. to zawsze np. w zamrażalce możemy trzymać mały zapas mleka. Oczywiście do sporadycznego odciągania polecała ręczny najzwyklejszy za 70 zł, ale jeśli któraś by miała problem z karmieniem typu, że dziecko nie chce ssać, a pokarm jest, to lepiej kupić sobie porządny elektryczny np. Medela Swing czy jakoś tak. Ten kosztuje już ok. 500 zł.

Aha! No i odradzała kupowanie sterylizatorów. Generalnie mówiła o tym, żeby butelki i smoczki po prostu wyparzyć po zakupie, a potem normalnie myć. Tak samo nie szaleć z szorowaniem mieszkania co rusz, bo potem wyhodujemy sobie małego alergika. Trzeba tylko pilnować czystości w takich miejscach jak szpitale, przychodnie i toalety publiczne. Koniecznie po nich używać żeli antybakteryjnych. No a w przychodniach używać podkładów jednorazowych, żeby sobie nie znosić żadnych świństw do domu.
Ja tam mam TT i nie narzekam

Cytat:
Byłam zatrudniona na umowę o pracę ale na zastępstwo. I jeśli dana osoba powraca przed moim porodem to niestety nie przysługuje mi przedłużenie umowy do porodu na podstawie art.177 p.3 KP
§ 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.
§ 31. Przepisu § 3 nie stosuje się do umowy o pracę na czas określony zawartej w celu zastępstwa pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecności w pracy.

zachodząc w ciąże myślałam że ta osoba ma zamiar wrócić po wychowawczym, ale w międzyczasie się odmieniło.
Masakra

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:52   #829
butterfly20
Zakorzenienie

Mi też wszyscy Medelę polecają.

Cytat:
super ja Ci powiem, że my też chcielismy zacząć starania od wakacji teraz, ale jednak uznaliśmy, że w sumie (w grudniu) już byśmy chcieli, a nie wiadomo ile zejdzie z moimi problemami a tu masz! jest Misiu
no i teraz powiem, że w lepszy czas trafić nie mogłam bo to co teraz się dzieje w bankach to masakra.... z resztą sama wiesz, że ciężki okres, także bozia czuwa
a co do laski to może my też po ciąży będziemy laski mnie tam takie laski nie dołują, a wręcz motywują, żeby się po porodzie za siebie wziąć

zapisałam sobie w moich inspiracjach

Ladan super, że badanie się udało
No dokładnie, jak tak teraz myślę to wszystko się dla mnie pomyślnie ułożyło, a że mam umowę do porodu?No i co, tak czy siak chciałam zmienić. Mam nadzieję,że jak zacznę szukać to będą jakieś fajne oferty, nie w bankach

Chcesz Mikusiowi zrobić sówki?

Ja już świruję z tym pokoikiem. Chcę te Madagaskary na ścianie ale w sumie nie mogę znaleźć żadnego sensownego dywanika ani lampy nawiązujących do tego motywu, pościele w żyrafki też mi się nie podobają.
W końcu pościele/ochraniacze/rożki biorę w beżach/kremach i to w kratkę i w kropeczki. Więc wychodzi na to,że będę mieć mało akcentów safari w pokoiku.
Mam naklejki, mam matę i karuzelkę też będę mieć z Rainforesta no i mam kocyki. I tyle Może lepiej mniej niż przesadzić?

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Ladan a jak dentysta??

Cytat:
mój małż się śmiej z dojarki ale powiedział, żebym jeszcze nie zamawiała (chcę medela mini elec.)bo nie wiadomo czy będę miała pokarm i mi smutno teraz

dobra jedziemy na SR

Może pożycz od kogoś na początek?Masz taką dobrą duszę?
Moja koleżanka zaproponowała,że pożyczy mi swoją Medelę Mini Electric. Wezmę ją do szpitala i ogólnie zaobserwuję jak z jej użytecznością, a jak będzie dobrze to wtedy kupię swoją

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Wyobrazcie sobie ze moj Tz jest w trakcie szukania po calej lodzi bialo-niebieskich nike dla Julka
Ooo przełamał się do zakupów?

Stary 2013-06-18, 14:55   #830
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
powiem wam że mój smyk codziennie skrobie mi się na kolana i przytula do brzuszka/ dzidziusia a jak zrobi to za mocno to się pyta czy nie zgniótł dzidziusia Słodziak mały Ciekawe czy będzie taki troskliwy czy raczej zazdrosny jak się dzidzia urodzi?
on kradnie chyba wszstkie serca co? jest taki słodki

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
§ 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.
§ 31. Przepisu § 3 nie stosuje się do umowy o pracę na czas określony zawartej w celu zastępstwa pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecności w pracy.

.
hmm to nieciekawie, dobze chociaz ze do porodu zus ci bedzie placil...
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:58   #831
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

nie martw się.. to napewno NIANIA

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
No to wymiatasz, na razie wygrywasz w rankingu
Cytat:
Mam nadzieję,że jak zacznę szukać to będą jakieś fajne oferty, nie w bankach
A gdzie byś chciała pracować?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 15:01   #832
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

dobra jedziemy na SR
A dlaczego miałabyś nie mieć Jak nie ma to własnie chyba lepiej przystawiać często i nawet pobudzić leniwce laktatorem

Wymianka.
Stary 2013-06-18, 15:02   #833
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

No to wymiatasz, na razie wygrywasz w rankingu

A gdzie byś chciała pracować?
Najbardziej by mi pasowały kadry albo audyt Ale w moim mieście mało jest centrali czegokolwiek.Ogólnie w moim mieście jest mały wybór i mała różnorodność. Jak znajdę wymarzoną posadę to będę wiedzieć
Jestem po prawie, ale do aplikacji w ogóle mnie nie ciągnie

Stary 2013-06-18, 15:11   #834
passion80
Zakorzenienie

Sernik na zimno, pyszny i prosty

biszkopty okrągłe

Biszkopty ułożyć na spodzie tortownicy.

Masa serowa:

700 g waniliowego serka homogenizowanego (typu 'Danio') kupuję w biedronce z laską wanilii taki w okrągłym opakowaniu

250 ml śmietany kremówki
4 łyżki cukru pudru
2 czubate łyżki żelatyny
truskawki na oko na wierzch
galaertka

Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, krótko ubijając. Stopniowo dodawać serek/jogurt cały czas miksując. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko przestudzić i wlać do masy serowej miksując na najwyższych obrotach.

Na biszkoptach w tortownicy poukładać truskawki (jeśli są duże - przepołowić), wylać masę serową. Włożyć do lodówki do stężenia. Ja truskawki daję na wierzch i zalewam galarteką
Stary 2013-06-18, 15:13   #835
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
no nie ważne czy z przepisu czy bez
po prostu jak robiłaś

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

mój tż to musi mieć mięcho zawsze na obiad ja bym chętnie w te upaly jadła tylko samą zupę... albo właśnie jakieś zapiekanki z makaronu itd
więc tak :

1.ziemniak lekko podgotowałam i ułożyłam na dnie naczynia żaroodpornego, na to położyłam krążki cebuli

2. na ziemniaki, zrobiłam sos szpinakowy. Szpinak podsmażyłam na oliwie z czosnkiem, dodałam śmietnę, trochę sera brie i doprawiłam.

3. na szpinak położyłam szynkę parmeńską w porwanych plasterkach.

4. na szynkę położyłam zblaszowane około 6 minut we wrzątku pokrojone w kawałki zielone szparagi.

5. na szparagi znów szynka parmeńska i na koniec serem zoltym posypałam i posypałam ziolami prowansalskimi.

Włożyłam do piekarnika na oko 40 minut na małym gazie.

Zjadłam pączka, kupiłam bo myślałam, że z dżemem a on z nutellą. Która na dodatek mi się wylewała z tego pączka i mam całą bluzkę w czekoladzie.

Aha i moje zdjęci z ostatniego dnia 5 miesiąca.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 19.06.2013 21 tc6 d.jpg (47,9 KB, 36 załadowań)

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 15:13   #836
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Komputer mi się aktualizuje po 3 latach... 121 aktualizacji przede mną.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 15:20   #837
butterfly20
Zakorzenienie

Misia śliczny

Przepis spodobałby się mojemu mężowi, może oprócz tych szparagów, oboje nie lubimy

Może mu zrobię w sobotę. I do tego ciasto czekoladowe z kremem z serka mascarpone i na górze posypię truchawami. Trzeba go jakoś docenić za trudy pracy i remontu, a w dodatku Dzień Ojca będzie

Stary 2013-06-18, 15:23   #838
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Misia śliczny

Przepis spodobałby się mojemu mężowi, może oprócz tych szparagów, oboje nie lubimy

Może mu zrobię w sobotę. I do tego ciasto czekoladowe z kremem z serka mascarpone i na górze posypię truchawami. Trzeba go jakoś docenić za trudy pracy i remontu, a w dodatku Dzień Ojca będzie
dziękuję. Wiesz zamiast szparagów można dać cukinię, ja zaczynam się dopiero uczyć jeść miękkie warzywa

Stary 2013-06-18, 15:26   #839
cotynato
Zakorzenienie

OO misia smakowicie brzmi, aż bym sama zrobiła. Ale ten ser brie chyba musiałabym wywalić bo chyba my to średnio możemy a asama bym wszamała

Dzień ojca, faktycznie ;o i u nas podwójnie. Tż nie spisał się w dzień matki, ale ja chyba nie będę taka niedobra...

Wymianka.
Stary 2013-06-18, 15:29   #840
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
OO misia smakowicie brzmi, aż bym sama zrobiła. Ale ten ser brie chyba musiałabym wywalić bo chyba my to średnio możemy a asama bym wszamała

Dzień ojca, faktycznie ;o i u nas podwójnie. Tż nie spisał się w dzień matki, ale ja chyba nie będę taka niedobra...
Ja miałam z mleka pasteryzowango. a to i tak było kilka kawałków do smaku.

wiesz najchętniej to bym wrzuciła z niebieską pleśnią

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości