|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Cytat:
Ale np znalazłam tego Judo Fyn używanego u mnie w mieście za 500 zł, to mogłabym się zastanowić, żeby kupić używaną gondolę - mieć dobrą gondolę z dobrymi kołami na zimę i wtedy spacerówkę już jakąś na wiosnę porządną nówkę kupić z innej firmy ale i tak dopiero się rozglądamCytat:
Matko i córko! W czwartek u nas we Wrocławiu ma być 35 stopni!
|
|
#2282 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Ja z mojego rodzinnego miasta Kołobrzeg przeprowadziłam się do Świdwina, więc teraz nad morze też muszę dojeżdżać
|
|
|
|
#2283 |
|
Zadomowienie
|
Ze Szczecinka (i nie jest to zdrobnienie od Szczecina
)
|
#2284 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam was w upalnym dniu
Domi gratuluję synka ![]() Byłam dziś załatwiać sprawy urzędowe związane ze zmianą nazwiska i nachodziłam się za wszystkim, kolejeczki i takie tam, ale jak usłyszałam cene wymiany prawa jazdy to mnie nieźle zaskoczyło czy tylko jedna wiztya u lekarza dzis? a jutro cisza..... ciekawe
|
|
|
|
#2285 |
|
Zadomowienie
|
Beatka, z powodu tej ceny wymiany prawa jazda ja jestem 2 lata po ślubie, a prawo jazdy mam nadal na panieńskie nazwisko. Jakoś nie mogę się zebrać żeby tą kasę wydać
|
#2286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wsparcie dziewczyny, udało się na bdb
Junior mógłby nawet spać bo u nas zaliczenia to w dużej mierze przegląd prac, które robiliśmy w czasie semestru. Dziś tylko pokazałam zrobione animacje.to już jest celebryta http://uwaga.tvn.pl/64645,news,,inte...,reportaz.htmlCytat:
Cytat:
![]() Biorę się za wpisywanie Waszych wizyt
Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-06-18 o 14:51 |
||
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może któraś jeszcze ma wizytę dziś albo jutro tyle że nie podała .Ja mam jutro ale to powtórkę usg połówkowego już się nie mogę doczekać ![]() Dziewczyny właśnie się położyłam (prasowanie nadal czeka... chyba jeszcze troche sobie poczeka ) podniosłam koszulkę do góry i patrzę jak mi się brzuch rusza
|
|
|
|
|
#2288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzieńCytat:
|
||
|
|
|
#2289 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie pamiętam kto, ale ktoś trzymał kciuki za mje ujawnienie płci, ja byłam tylko na badaniach, krew,mocz,toxo i inne pierdoły i sprawdzenie czy wszystko ok u mnie z sercem i mierzenie ciśnienia.. takie pierdółki.. a płeć przecież znam, będzie KACPER Trele jak sie czujesz?????????? gratuluje udanych wizyt! Kajtuś wpisany ![]() ale mi słabo. ![]() a kupiłąm sobie tak: bluzkę i szlafrok bo tmaten juz strry i brzydki a dla Kacperka - body "little dreamer" zółte bluzeczkę w paski z dł. rękawem bluzeczkę z krótkim rękawem w paseczki i pajaca odrazu z niedrapkami i na tym pajacu mój mąż będzie coś nadrukowywał czy cos tam , bo koniecznie chciał "czyste"
|
|
#2290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Czesio
u mnie juz lepiej , w nocy mialam takie trzy silne skurcze zoladka ( mam nadzieje ze to zoladek ) ale ogolnie dobrze spałam wiec I plecy mniej bola . Moj za to wstal dzis z 38 goraczka .. Jakas jelitowka tu panuje , bo znajomi sie skarza. Mam dzis troszke jakby twardawy brzuch ale moze dlatego ze mi tez ewidentnie cos po jelitach jezdzi ..? Zobaczymy , nadrabiac bede pozniej ;D buzkaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie bardziej nie rozłoży to będzie dobrze. Jutro z rana muszę jechać na uczelnię zawieźć wszystkie dokumenty do obrony. Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie nie radzę sobie Nie wiem już co robić Siostra miała to samo, równe 9 miesięcy katar i zatkany nos. Po porodzie jak ręką odjął No ale ile można się męczyć. Nos mam już tak zmasakrowany, cały czas przy chusteczkach. Strasznie uciążliwy objaw ciąży ![]() To i ja pokażę. Jutro będzie 20 tydzień
Edytowane przez xxxMikixxx Czas edycji: 2013-06-18 o 15:08 |
||
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2295 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, trzymajcie jutro kciuki, bo mam wizytę u lekarza. Okaże się, jak tam mój wstrętny krwiak i czy nie zagraża już mojej Majuni
leci nam już 20 tydzień |
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja Wam zazdroszczę, że mieścicie się w swoje ciuchy przed ciążą
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Miki śiczny brzuszek!
Trele- uważaj, miałam jelitówke na początku ciąży, masakra jakaś! chyba kupuje ten wózek Tako Jumper ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
i poszłam dzisiaj połazić po sklepach i nie ma takich co by mi w brzuuchu były ok i w d.upie, no chyba ze ciążowe.. i musze jechać do pepco bo tam nie dość ze tanio to fajnie
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że damy radę, kobiety są najlepsze![]() Dokładnie mam właśnie 50 m do plaży ![]() Moj brat z rodziną tam mieszka, ładne miasteczko
|
|
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzuch mam nisko i nie chcę się tak ściskać
|
|
|
|
|
#2301 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładne te wózki W niektóre niestety też już nie wchodzę, ale to przeważnie z ciucha, bo tam często kupowałam dziecięce rozmiarówki. Przed ciążą leżały idealnie, a teraz już ciasno. |
|
|
|
|
#2303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Naprawdę zaczynam się martwić że ze mną coś nie tak ![]() To widzę kompletowanie ruszyło pełną parą Anoula Lecę oglądnąć celebrytę
|
||
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do dziewczyn które mają kolczyk w pępku, macie go jeszcze czy wyciągnęłyście ?
Ja wyciągnęłam w 11 tygodniu bo mnie ciągnął jakoś tak dziwnie. I choć miałam w domu kolczyk ciążowy to nie zakładałam go bo mi się wydawał mega długi i dzisiaj coś mi się umyślało i założyłam ten ciążowy, okazało się że dziurka po części mi się zarosła i musiałam ją delikatnie przebić kolczykiem, też się Wam tak szybko dziurki zarastaja ? Bo mi koleżanka mówiła że rok nie nosiła kolczyka i nic się jej nie działo ![]() Rybko widzę że zakupy udane .Ja się wybieram od kilku dni na zakupy i dojść nie mogę Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-18 o 15:46 |
|
|
|
#2305 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby Cię nie dopadłoAnoula Taki skromny,niepozorny ten doktorek ![]() Miki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale w parę spodenek jeszcze wchodzę,ale są w miarę rozciągliwe także spoko ![]() Ale w żadne jeansy,spodnie lniane |
|||
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2307 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Generalnie jak zapytałam mojego lekarza o kolczyka czy muszę wyciągnąć to on mi na to: "No na porodówkę to będzie Pani musiała wyciągnąć, bo się będą czepiać" Będę nosiła jak najdłużej, żeby mi nie zarosła. A z tym zarastaniem to chyba zależy od człowieka niektórym dziurki zarastają bardzo szybko, ale są też takie, którym prawie w ogóle nie zarastają.
|
|
#2308 |
|
Wtajemniczenie
|
Często robicie sobie sosy np. pieczeniowe z torebki?Musze coś zrobić jednak jeszcze do tego ryżu z warzywami bo za suche jest..a tak miałam dbać o diete
|
|
|
|
#2309 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej wracam do świata żywych, został jeden egzamin na lipiec i koniec
później tylko wrześniowa obrona. Nadrobiłam Was, przyznaję tak po łebkach.Witam kolejne mamusie Gratuluję wizyt, ale nam ładnie rosną te nasze bliźniaki i ujawnienia maluszków, doczytałam też o zmianie płci u maluszka Aż się boje czy z mojej małej Zuzi nie zrobił się chłopczyk, mam nadzieję że nie bo sterty dziewczęcych ubranek już przywiezione. W czwartek mam wizytę ale zapewne doktor nie zrobi USG bo mówił że tamten lekarz bardzo rzadko się myli co do płci. Ja dzisiaj umieram wybrałam się na spacer o 9 rano i nie mogłam wytrzymać, wracałam szybciej niż wyszłam, dramat!!! Mam nadzieję że lato będzie ciepłe ale nie tak upalne bo inaczej wyzionę ducha wcześniej niż urodzę. Trele oby nie złapała Cię ta jelitówka. Na razie zmykam coś zjeść bo się brzuszek dopomina o jakieś jedzonko
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Rzadko, ale nie zaszkodzi od czasu do czasu na szybkiego.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

Ale np znalazłam tego Judo Fyn używanego u mnie w mieście za 500 zł, to mogłabym się zastanowić, żeby kupić używaną gondolę - mieć dobrą gondolę z dobrymi kołami na zimę i wtedy spacerówkę już jakąś na wiosnę porządną nówkę kupić z innej firmy
ale i tak dopiero się rozglądam
)

Gratulacje synusia - duży już z niego kawaler

Oby Cię nie dopadło