|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Cytat:
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- http://biznes.onet.pl/praca/co-wolno...2,1,news-detal odnośnie pytań rekrutacyjnych. |
|
|
|
|
|
#4562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że mi się uda, pójdę tam z uśmiechem na twarzy i pewnością siebie (oczywiście taką na poziomie). Tak myślę, że chyba podam widełki 1500 - 1800 netto, jak myślicie?---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- W sumie nie wiem czy sama klinika jest dla ludzi zamożnych, wiem tylko, że w tej wiosce mieszkają ludzie bogaci, ci co uciekli z miasta by mieć spokój i ciszę (chociaż patrząc na to jak się rozbudowuje to kto wie czy nie otrzyma praw miejskich). ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Tusia, masakra z tymi pytaniami, aż ciężko uwierzyć, że rzeczywiście takie pytania padają z ust pracodawców
Edytowane przez gwiazdeczka172 Czas edycji: 2013-06-17 o 14:09 |
|
|
|
|
|
#4564 |
|
BAN stały
|
Wg mnie 1800 to za dużo. Ja bym tyle nie powiedziała , gdybym szła na rozmowę na rejestratorkę medyczną.
|
|
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
A propos pytania o wynagrodzenie - ja zawsze mówię, że tyle i tyle byłoby idealnie, ale jestem otwarta na propozycje/negocjacje (zazwyczaj dodaję, że zależy mi na tej pracy bo to i to)
. Wydaje mi się, że to lepsze wyjście niż widełki (macie naprawdę górną granicę widełek i więcej niż ona nie weźmiecie? ). A brak jakiejkolwiek kwoty nie jest mile widziany na rozmowie.
|
|
|
|
|
#4566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zerknij czy ma opinie np na znanylekarz.pl i będziesz wiedziała czego możesz się spodziewać Z takim stażem musi mieć. Trzymam mocno kciuki i mam jakieś dobre przeczucia
|
|
|
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ma praktycznie same dobre opinie, w których piszą, że nie dość, że specjalista bardzo dobry to jeszcze serdeczny człowiek Trzymaj trzymaj - ale na razie NIE dziękuję
|
|
|
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przynajmniej robię co do mnie należy i po pracy mam "czysty umysł" (nie myślę o klientach, planach sprzedażowych itp.). Nie jest źle, ale szału też nie ma. No ale już bardzo chciałam pracować, więc cieszę się, że mam tą pracę.---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- hehehe Dobre, rozbawił mnie ten tekst.
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam kolejny telefon, jako dziennikarz do lokalnej gazety powiatowej
W sumie wysłałam tak sobie od czapy, bo już ślę wszędzie gdzie spełniam wymagania i dzisiaj do mnie redaktor zadzwoniła. Już mi wstępnie powiedziała, że szukają kogoś takiego jak ja (w sensie, że z mojej miejscowości małej). Objęłabym całą gi czasem do miasteczka powiatowego na jakąś imprezę jechać. I tak sobie teraz myślę, że chyba to jednak nie byłoby dla mnie. Musiałabym być w pogotowiu, jak coś się dzieje, jechać itp. czyli na każde zawołanie. No ale nic pojadę, pogadam co proponują i jak to w ogóle wygląda
|
|
|
|
|
#4573 |
|
Rozeznanie
|
a taka rejestratorka medyczna to musi mieć wykształcenie medyczne?
trochę to dziwne, że do odbierania telefonów potrzeba wyższego wykształcenia...chyba , że o czymś nie wiem... |
|
|
|
|
#4574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem skąd stereotyp, że taka osoba zajmuje się tylko odbieraniem tel, a przez resztę czasu dłubie sobie w nosie.
|
|
|
|
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Po prostu - do pracy rejestratorki (a nie rejestratorki-pielęgniarki) nie potrzeba wykształcenia wyższego. Bo po co?
|
|
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że teraz nie pamiętam, jak było w tym ogłoszeniu na które aplikowałam, bo już go nie ma, ale wydaje mi się, że chyba nie było wymogu wykształcenia wyższego.
|
|
|
|
|
#4577 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4578 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Kurde ja od dzisiaj zaczynam słać CV, bo u mnie w tej pracy zaczyna się już wymyślanie i atmosfera nieciekawa. Tylko boję się, że jak zobaczą, że pracuję to nie będą się odzywać bądź nie będę dyspozycyjna na rozmowy Pracuję od 10-18 i jeden dzień w tyg mam wolny a sobotę już od 13 i niedziele. Myślicie, że jednak da radę się umawiać na rozmowy jak coś przed 9 lub po 18 albo w weekendy? Bo ja tego jakoś nie widzę... No ale nie mam wyjścia. Nie wiem co z moim wyjazdem bo po przemyśleniu i zorientowaniu się to szału nie ma. Poza tym w tej pracy chyba zwariuje niedługo, klientów nie ma. Z reguły z 5 osób na dzień, czasem i dwie A Szefowa nie robi nic żeby jakoś sklep rozreklamować i czeka aż samo się rozkręci. Woli sobie lampeczki w szafkach zrobić niż zainwestować w jakąś akcję z ulotkami itp.
|
|
|
|
|
#4579 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Zapraszam jutro TJ. 19.06. o godz. 21:00 na niezobowiązujące e-szkolenie „Prezentacja możliwości Oriflame”. Wystarczy kilka minut przed 21 zalogować się, klikając na poniższy link: http://www.gvowebcast.com/conference,oricentrum Logujesz się jako Uczestnik, moderatorem jestem ja. Aby mieć pewność, że system Cię nie wyrzuci z konferencji, przy logowaniu wpisz swoje prawdziwe dane tj. imię i nazwisko. Być może zastanawiasz się nad wstąpieniem do Oriflame ale masz wątpliwości czy pytania. Po szkoleniu przekonasz się, że nasza grupa jest ze sobą w ciągłym kontakcie, że na bieżąco rozmawiamy na temat ciekawych promocji, konkursów po prostu , że wzajemnie sobie pomagamy. Wstępując do Oriflame- do naszej struktury możesz liczyć na pomoc i wsparcie w każdym zakresie. Serdecznie zapraszam Martyna Musiał 509 914 213 www.origroup.pl/register/?ref=Elektra |
|
|
|
|
#4580 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no dobra tylko jak wpiszę, że nie pracuję to wychodzi na to, że jestem dyspozycyjna i jak zadzwonią i nie będzie mi pasować to jak wybrnę z sytuacji powiem, że jednak pracuję i czy iny termin jest możliwy Sama nie wiem co z tym zrobić, a tak bardzo zależy mi, żeby jednak znaleźć coś innego
|
|
|
|
|
|
#4582 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4583 | |
|
Rozeznanie
|
Boże, jest chyba milion stopni!
![]() Opalałam się wczoraj, ale to co dzisiaj się dzieje to żar w czystej postaci. Próbowałam się "doopalić" po wczoraj, mam ciemną karnację z natury, ale 36 C w słoncu to dla mnie o wiele za wiele. A jak ci ludzie-urlopowicze w Egipcie mogą się prażyć przy hotelowych basenach przy 42 C? Tego nie mogę pojąć. ![]() Cytat:
Moja dobra koleżanka jest rejestratorką w małej sieci przychodni, w mieście wojewódzkim na północy Polski, jej zarobki na rękę - 1600 zł.
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-06-18 o 14:30 |
|
|
|
|
|
#4584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieje, że nie będzie z tym problemu.Jeszcze tylko muszę małe poprawki w cv zrobić
|
|
|
|
|
|
#4585 |
|
Konto usunięte
|
znalezione w necie odnośnie bogactwa:
Co oznacza w Polsce bycie bogatym? Według firmy doradczej KPMG bogactwo zaczyna się, gdy zarabiamy 7,1 tys. zł brutto, czyli ponad 5 tys. zł na rękę. Takich osób w naszym kraju jest 751 tys. |
|
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj na rozmowie. Niczego się jak zwykle konkretnego o pracy nie dowiedziałam. Zapytali oczywiście "jakie są moje oczekiwania finansowe w przeliczeniu na godzinę?" Powiedziałam 7-8 zł/h. Rekrutująca zrobiła wielkie oczy i zapytała czy "na rękę"
No to ile miałam powiedzieć? Aż tak dużo powiedziałam?
|
|
|
|
|
#4587 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz 8 zł netto to jest burżuazja Ja mam w tym momencie 8,01 brutto i pewnie powinnam się cieszyć, że nie 6,01 ![]() A tak serio to brak mi słów... Ja chyba zacznę pytać na rozmowach czy za takie pieniądze, które oferują sami pracodawcy by przeżyli. Niedługo to naprawdę za miskę ryżu będziemy pracować. I jak tu robić jakiekolwiek plany na przyszłość
|
||
|
|
|
|
#4588 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ostatnio byłam w swojej byłej pracy i mówię byłemu szefowi jak mi w nowej, kończąc, że średnio płacą, mogliby lepiej. na co mój poprzedni szef "wszyscy zarabiamy za mało" (to powiedziała osoba z zarobkami ok 20 tys miesięcznie...)
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-06-18 o 15:58 |
|
|
|
|
|
#4589 |
|
Raczkowanie
|
tusiamar
Ja jak słyszę takich ludzi to nawet nie wiem jak to skomentować
|
|
|
|
|
#4590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja spotkałam się tylko raz z bardzo niską stawką, a mianowicie 9,38 brutto na godzinę, ale była to praca poprzez agencję zatrudnienia, więc wiadomo, że dla nich pewnie nie mała prowizja szła. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

mam nadzieję, że mi się uda, pójdę tam z uśmiechem na twarzy i pewnością siebie (oczywiście taką na poziomie). Tak myślę, że chyba podam widełki 1500 - 1800 netto, jak myślicie?
). A brak jakiejkolwiek kwoty nie jest mile widziany na rozmowie.

Pracuję od 10-18 i jeden dzień w tyg mam wolny a sobotę już od 13 i niedziele. Myślicie, że jednak da radę się umawiać na rozmowy jak coś przed 9 lub po 18 albo w weekendy? Bo ja tego jakoś nie widzę... No ale nie mam wyjścia. Nie wiem co z moim wyjazdem bo po przemyśleniu i zorientowaniu się to szału nie ma. Poza tym w tej pracy chyba zwariuje niedługo, klientów nie ma. Z reguły z 5 osób na dzień, czasem i dwie