![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tyje na zawolanie:(
Cytat:
Codziennie jestem z malym na spacerze ok 2 h,i trzeba za nim biegac ![]() Robilam wszystkie mozliwe badania-na hormony tarczycy,glukoze,insuline ,cholesterol.Wszystko w normie.Nie lecze sie hormonalnie.Podam moj jadlospis(przykladowy) z 1 dnia.Sniadanie-jogurt odtluszczony z musli,jablko, przekaska-kiwi,2 kawalki wasy z tunczykiem w sosie wlasnym.Obiad-piers z kurczaka,micha salaty,kasza gryczana ,podwieczorek-grapefruit,kolacja-serek wiejski,szczypiorek,rzodk iewki.Ok 3-4 litry wody niegaz,dziennie,pol litra zielonej herbaty,kubek kawy. Jezeli jest pani rozeznana w temacie to prosze o porade.Z gory dziekuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dlaczego prawie nic nie jesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Jem.Boje sie po prostu za duzo jesc,bo panicznie boje sie ze przytyje.Jadlam kieys ,,normalnie,,tzn-ciemne pieczywo,i ziemniaki i czasami slodycze i waga rosla sobie i rosla,,,Wiec udalo mi sie zjechac na herbalifie,ktora uczy przedewszystkim zdrowego zywienia.Mimo ,ze zeszlam z tej diety po schudnieciu i racjonalnie sie odzywialam nie bylo efektu jo -jo.Przytylam na wakacjach i teraz ciezko mi to zzucic..a greckiemu jedzeniu nie sposob odmowic..Dodam jeszcze-moj maz wcina po prostu wszystko.On chyba pochlania z 5 tys kalorii dziennie i jest chudy,waga wciaz ta sama..Oj,niema sprawiedliwosci na tym swiecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Klora... a jak można to wszystko zdiagnozowac??
u mnie na pewno byla sytuacja, ze zaniedbalam się zimą.. ale od dobrych parenastu miesięcy na prawdę walczę o siebie i nie zamierzam przestawać... bo i dieta, ćwiczenia, robiłam glukoze i tarczyce, jest okej..
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest zdrowa dieta, głodzenie się w obawie przed przytyciem nie jest dobrym rozwiązaniam. a cacajuate chciała tobie pomóc a ty w bardzo niemiły sposób na nią naskoczyłaś tylko dlatego że napisała prawdę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Mam problem tylko z brzuchem.Reszta ciala jest szczupla.Najchetniej odcielabym ten brzuch ;PMoze rzeczywiscie powinnam sie zmobilizowac do cwiczen,tylko kiedy znalezc na to czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Nie da sie scudnac punktowo wiec cwiczenia nie 'odchudza' ci brzucha.
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Jesli przy takiej diecie zaczniec cwiczyc, to mozesz powiedziec baj baj metabolizmowi. Bedziesz naprawde niemal sublimowac tluszcz z powietrza.
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A propos cajacute-to nie ja naskoczylam pierwsza.Jezeli przeczytalas/es wszystkie posty od poczatku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Skoro sie swietnie czujesz i wyniki ok, to o co ci chodzi ? Bo jak o chudniecie i metabolizm, to ci tlumaczymy, ze to TWOJA wina, jak jest, bo zle jesz.
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo będziesz dalej brnąć w to co zaproponowali "eksperci" i dostawcy drogich suplementów albo posłuchasz rady cacujate i będziesz walczyć o swój metabolizm. Niejedzenie ma tą zaletę że nie wymaga wysiłku i natychmiastowe efekty są szybkie, propozucja cacujate jest brutalna, trudna czaso i energochłonna a efekty na początku będą słabe za to w perspektywie długofalowej super. ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- BTW ludzki organizm posiada ogromne zapasy witamin i mikroelementów tak że efekty złej diety będą w morfologii widoczne po długim okresie czasu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Swoja droga, ze tak dorzuce, ludzie nie lubia, jak im sie mowi, ze cos zle robia. Jeszcze jakies tam drobiazgi to ok, ale jak im mowisz, ze ich sposob zycia jest fundamentalnie zly to niestety, ale zagryza cie :P. TO samo z problemami: ludzie lubia zwalac na COS lub KOGOS, jak im zaczniesz udowadniac, ze to ich wlasna wina, to zamiast przyjac krytyke i przemyslec, beda kontratakowac. Ja napisalam, co mialam do napisania, jesli autorka nie chce przyjac do wiadomosci ze 1) robi zle 2) jej tragiczny stan rzeczy wynika z jej tragicznych bledow to nie moja broszka. Niech sobiw chucnie i tyje, rozala metabolizm ,a jak nastanie menopauza i dojda hormony albo wczesniej cos sie zmieni, to bedzie tyla 30 kg, a ja bede biegac kolejny maraton. Not my problem.
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tobie tez cos dorzuce,ze nie przyszlam tutaj aby mnie klepac po pleckach i mowic ze wszystko bedzie dobrze,cenie dobra rade ale mowie to juz ostatni raz bo juz mnie to irytuje-nie lubie nasmiewania sie,ponizania drugiej osoby.szczegolnie nowicjuszy na tym forum tak sie traktuje.Zadalam proste pytanie na poczatku.Nie trzeba zaraz naskakiwac i osaczac .Wszystko to mozna powiedziec uzywajac najprosciej na swiecie-kultury. Tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Nie ma tycia w genach, nie ma spowolnienia metabolizmu bo ciąza, bo pogoda bo cośtam
NA metabolizm i owszem może wpływać choroba i styl życia. Przed ciążą byłaś szczuplutka i uprawiałaś sporty a teraz nie. Nie widzisz korelacji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na tym forum sie wbija do glowy ze nie. Mowiac szczerze,teraz mam wiecej ruchu niz wczesniej,moja praca sie z tym wiaze,ze przez 8 h biegam po wielkim markecie.faktem jest to,ze niema tye czasu co wczesniej na cwiczenia,3 razy w tygodniu biegam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
Ale tak, to napewno twoje geny ![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Jolab, zaprzeczasz sobie, raz że dieta- teraz że zdrowe odżywianie a wychodzi na to że nie jesz prawie nic
Z ćwiczeniami podobnie raz że nie ćwiczyłaś, później że ćwiczyłaś 6 razy w tygodniu później że nie masz czasu a teraz że masz ruch na codzień. Sorry ale jak oczekujesz sensownej porady to napisz JEDNĄ wersję a nie pieć po to żebyśmy w końcu uwierzyły w geny i ciąże i twojego pecha, "bo inni..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | ||
Raczkowanie
|
Parę postów wcześniej podawałem link z którego wynikało, że jednak jest.
Cytat:
(najpierw zadała pytanie, nie poczekała na odpowiedź, sama sobie odpowiedziała - zgodnie ze swoimi założeniami i triumfalnie skonkludowała. Jak pisałem, Shopenhauer byłby dumny). I dalej, także w dyskusji ze mną, jednostajny potok złośliwości przeplatany ja-mam-jedyną-słuszną-rację argumentami. Dodać należy sugerowanie non stop, że "autorka tylko narzeka" (kiedy, zdaje się, chce coś z tym zrobić, dlatego prosi o pomoc): Cytat:
Jeżeli prosimy o pomoc, oczekujemy rzeczowych odpowiedzi, nie naśmiewania się z naszych poglądów (czym innym jest rzeczowe, poparte źródłami, udowodnienie, że nie mamy racji, czym innym naśmiewanie się i szafowanie epitetami "bzdura", "płaczesz" itp.). A już szczytem hipokryzji można nazwać narzekanie ze strony takich osób "udzie nie lubia, jak im sie mowi, ze cos zle robia." ![]() Pomóc też trzeba umieć. Jak się na kogoś naskakuje pod pretekstem "pomocy" to raczej trudno się dziwić, że traci ten ktoś panowanie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ludzie dziela sie na tych, ktorzy szukaja sposobow i na tych, ktorzy szukaja wymowek. Autorka to grupa 2, stad nie podoba jej sie, co pisze jej np. dacn - udzepiles sie, ze ja jestem nieuprzejma. Dacn pisze spokojnie to samo i tez jak grochem o sciane. W kazdym razie mysle, ze cel watku zostal osiagniety: autorka moze zwalic wine na geny i git majonez.
![]() |
![]() |
#80 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
jolab i twoj problem i jego rozwiazanie jest dla ciebie tak niezmeirnie wazny, ze zamiast pytac o rady (jesli nie mnie ,to dacn) i probowac go rozwiazac, koncentrujesz sie na mnie i tym JAK pisze (bo nei tym, co pisze), mimo, ze jest taki przycisk jak IGNORUJ. No i jak mam sie nie czuc gwiazda wieczoru
![]() No ale wiesz, puki czepiasz sie mojego stylu, to nie musisz myslec nad tym jak sobie koncertowo rozwalilas metabolizm i jaka to bedzie orka go odzyskac. Takze kumam czacze ![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- BTW Twoje ostatnie SIEDEM postow sklada sie z : 1. komentowania mojego stylu; 2. Nazekania , ze inni jedzy tyyyle a ty nie mozesz, 3. Udowadniania nam, ze twoj jadlospis jest super ('nie, nie glodze sie przeciez', gdy rzucilas tu TRAGICZNY jadlospis). Na powaznie mamy Ci wierzyc, ze chcesz rozwiazania problemu? Poza mna wypowiada sie tutaj tez Cava i Dacn. Na twoje nieszczescie, nie chca ci powiedziec, ze to geny ![]()
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Dalej nie zrozumiala..............
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Ironia. Trudna sztuka ;-). Nie kazdy ja rozumie....
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
@cacajuante:
1. Wiesz lepiej, o co prosi jolab1. Na jakiej podstawie tak sądzisz? Jakieś konkretne argumenty? 2. Ile Twoich postów to tylko skromna otoczka dla złośliwości?... bo inne jakoś ciężko zauważyć. Wyliczanie, że jolab1 (w końcu) nie wytrzymała i zaatakowała jest z Twojej strony cco najmniej ciężką hipokryzją. 3. Taka mała złośliwość z mojej strony: Zdecyduj czy w czasie ćwiczeń trzeba jeść normalnie (bo z czego się wezmą mięśnie przy ujemnym bilansie) czy też trzeba jednak trzymać ten "ujemny bilans" żeby schudnąć. 4. Podpowiedz gdzie jest "przycisk ignoruj" , bo go jakoś nie widzę. @jolab1: Proponuję zostawić panią cacajuante z poczuciem satysfakcji z posiadania ostatniego zdania w rozmowie i - zignorować. Może ktoś inny, mniej nastawiony na podbudowanie swojego ego a bardziej na konkretną pomoc tu odpowie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Dziekuje
![]() Widze,ze to strasznie zlosliwy,ciezki ,,przypadek,,. Mimo ze wyraznie jej zaznaczylam ze ,,tej pani dziekuje,, nadal nie rozumie.Natrectwo,zlosliw osc to jej glowne cechy.Coz,niemam wiecej pytan. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Zgadzam sie z Cacajuate.
Zeby nie bylo,sama wiecznie mam kilka kilo za duzo, moja mama i babcia obie sa grube. Obie tez twierdza,ze nic sie z tym nie da zrobic i zajadaja sie niezdrowym zarciem. Sama sie przez dlugi czas pocieszalam,ze to kwestia genow. Ale w koncu uswiadomilam sobie, ze tak naprawde to nie chce mi sie chudnac ( mimo ,ze chcialam byc szczupla) , nie chce mi sie meczyc itd. Az w koncu poczytalam o zdrowym zywieniu i uswiadomilam sobie, ze fakt iz geny nie maja znaczenia jest dobra wiadomoscia. Autorko, pomysl sobie - jesli to kwestia genow, to nic z tym nie zrobisz, jest to walka z wiatrakami , rownie dobrze mozesz sie juz teraz poddac. Jesli to nie kwestia genow - to Ty masz kontrole nad swoim cialem i wygladem, Ty mozesz sprawic ,ze schudniesz i bedziesz zdrowa. Czy to nie dobra wiadomosc? Niestety bez pracy nie ma kolaczy. Szczupla sylwetka( a juz napewno wysportowana) nie jest za darmo. Dodam,ze dieta jest bardzo wazna - sama jestem dosc sprawna fizycznie, tez biegam maratony ale mam kilka kilo wiecej niz powinnam bo Zle lub za duzo jem. Na ogol zywie sie zdrowo ale czasem wpadaja mi niezdrowe przekaski/ dania i wiem,ze to moja wina.. Podsumowywujac, nikt za Ciebie nie schudnie. Masz dwa wyjscia, zmienic to co robisz teraz bo nie dziala, lub zwlaic wine na geny i po prostu dac sobie spokoj. Skoro myslisz,ze to kwestia genow, to czemu nie tylas wczesniej? Czemu tak nagle te geny daly o sobie znac? Prawda jest taka,ze gdyby to geny byly odpowiedzialne to juz od dzieckamialabys problemy z tusza( chociaz to zazwyczaj wina rodzicow i ich niezdrowego zycia) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam sklonnosc do tycia i to wielka.Moja mama w moim wieku wazyla jakies 80-90 kilo.Wiec chyba nie jest ze mna zle,ale ja bym chciala zeby bylo jeszcze lepiej. Dziekuje za Twojego posta.Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Brzuch po ciazy: jak sie przed ciaza nie mialo silnych miesni, to sie nie bedzie mialo po ciazy i kropka. Trzeba bylo cwiczyc przed ,to by nie wisialy jak worek. A tak wisza. To, ze ktos nie cwiczy i nie ma jedrnego ciala nie jest kwestia genow
![]() PS. Szczupla nie znaczy zdrowa ani malo otluszczona. Wiekszosc modelek size 0 ma wiecej tluszczu niz np. ja. Stad tesz ten problem. ---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:27 ---------- Bieganie i plywanie guzik da, jesli sie glodzi organizm. DIeta to podstawa ![]() ---------- Dopisano o 04:56 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ---------- PS2. Wspolczuje dzieciom chyba. Jesli geny sa tak odpowiedzialne za sprawnosc i wlasnosci fizyczne, to tym bardziej za psychiczne. Ciekawe ,czy autorka mowi dzieciom, ze nie maja szans np na doktorat, bo "mama nie ma, babcia nie ma , nikt nie ma to musi byc w genach" niewazne, ze zadna z ww nie probowala go zdobyc, jak i autorka nie probowala zyc zdrowo, jesc, cwiczyc*. I tak cale zycie dzieciom tluc, ze w pilke beda kiepskie, bo mama kiepska, genetyka, ze skoro mama ma X Y Z to one tez musza itd. Przykre. Typowa postawa 'wymowkowa'. I znowu ktos powyzej napisal, ladnie, zeby nie bylo ze jak chamska cacajuate, ze to nie geny, i znowu sie zaczelo udowadnianie autorki. Szukanie rozwiazan ? Gdziezbytam! Kolejny post pt. Ale mama/babcia/ciocia/Antka kobity szagra syn... * Cwiczyc: zdrowo cwiczyc, nie same aeroby typu plywanie, bieganie, ale i silowe, joge. Dosc cwiczyc, REGULARNIE. I jesc. Zdrowo jesc. Sdrowo to nie brak batonikow, to jest zestaw zbilansowanych posilkow. Jogurt z kiwi na sniadanie a la autorka sie do tego nie zalicza.
Edytowane przez cacajuate Czas edycji: 2013-06-20 o 04:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
ooo joga.. to chyba to na co mam ochotę w taki upał jak dziś
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.