|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Ehh... Zostaje w szpitalu przez skurcze. Ale nie rodze ... jak coś
Odezwę sie jak wrócę do domu bo na oddziale nie mam zasięgu ![]() Pozdrawiamy- trzymajcie sie! Buu... P.S. Ciekawe kiedy kartę stałego klienta dostanę i kartę na punkty :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
Teraz tylko kolor....wybiore chyba jakiś biały czy kremowy pod kolor materaca. A wy czym sie sugerowalyscie?
|
|
|
#2523 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
wyniki dopiero w sierpniu ale myślę że tak ( ale mówie po cichutku zeby nie zapeszyć
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
za wyniki
|
|
|
|
|
#2524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc lepiej że będziesz pod stałą, fachową opieką. Daj czasami znać co u Was ściskam |
|
|
|
|
#2525 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
a moze coś z naczyń , jakies ładne kieliszki czy coś , troszkę oklepane ale wydaje mi sie że to fajny i na pewno przydatny prezent |
||
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
ja kupiłam 3 sztuki do łóżeczka- białe i ecru, sugerowałam się kolorystyką ochraniacza na łóżeczko czy kocyków do spania. wszystko w łóżeczku mam w beżach/kremach.
|
|
#2527 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wieści i śliczny maluszek, gratulacje Sammi ! ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41377392]Dziewczyny ogólnie nie narzekam na swój los, ale mega Wam zazdroszczę, że możecie dziś paradowac w majtkach po domu... Ją sie tu po prostu topie... Mały też leniwy, ale dzieci tutaj już narodzonego też są dzisiaj spokojne przez te pogodę. Niech spadnie choć kropla deszczu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Wytrzymajcie jeszcze chwilkę Perse ! Mój też leniwy dzisiaj jak cholera.. ![]() Cytat:
za wizytę i za kolejny tydzien!Tą wysypkę dobrze że kazała Ci skontrolować, oby to nie był półpasiec ! Zazdroszczę tylko 10kg na plusie, bo u mnie 5 kg więcej Cytat:
![]() Cytat:
za wyniki!Kochana moja.. na Placu Imbramowskim są piękne lawendy do kupienia bodajże po 12 zł ![]() Cytat:
ja też Jedo Fyn kupuję, ale używany ![]() Spałam 2,5h, a potem ubrałam się i pojechałam do lidla po wodę bo nie mieliśmy, a Tż dzisiaj późno z pracy wraca. Już wsiadając do auta się rozpływałam, potem pan miły mi wsadził wodę do wózka i do bagażnika.. ja kupiłam rożka marakujowo- cytrynowego, który był pyszny i wróciłam do domu. Zajęło mi to może łącznie 30 minut, ale jak wróciłam wlazłam pod prysznic z najzimniejszą wodą jaka była w moim kranie i znowu jest masakraaaaaaaaaaa
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||
|
|
|
#2528 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2529 |
|
Rozeznanie
|
witajcie ja po wizycie u gin 35 tyg i 6 dni
z małym wszystko ok dał panu doktorowi taki pokaz swoich kopniaków że aż gin był zdziwiony i pytał co to? a ja "noga mojego smerfa" ![]() szyjka skróciła mi się tylko 1 mm przez 3 tyg z 23 na 22 leżenie się opłaca ![]() ![]() ![]() ![]() niestety w 3 tygodnie przytyłam 3 kg leżenie się nie opłaca ![]() ![]() :mad :![]() ![]() w sumie jest mnie 10 kg na plus a tu zdjęcie poglądowe sprzed roku i to co dziś wam pokazywałam plus 10 kg.... dziękuję wszystkim za komplementy... jednak ja się czuję jak jeden wielki słoń ![]() lekarz powiedział że z taką szyjką to spokojnie już donoszę tylko luteinę jeszcze mam brać przez 2 tyg i odstawić... nie wiem ile mały waży ale coś koło 2800 bym strzelała oczywiście tż mnie wkurzył bo mieliśmy jechać kupić materac podkład pod materac, poszukać parasolki do wózka i kupić pare ciuszków ale jemu tak się spieszyło do domu że nigdzie nie pojechaliśmy a on i tak nic nie robił więc nie wiem po co tak gnał... do tego jutro będzie po nocy więc nigdzie nie będzie chciał jechać i oczywiście jutro ma rano przyjechać kurier a łóżeczko na wymianę nie spakowane ... bo mój mąż od rana wojował z telewizorem i nie miał na nic czasu a po wizycie u gin to ja już kompletnie nie wiem co robił i łóżeczko spakować muszę ja wrrrrrrrrrrrrr
|
#2530 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#2532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie pasować do wszystkiego, a białego nie chciałam
|
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sasasa musze!! |
|
|
|
|
#2535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super, że z Małym wszystko w porządku i że tak ładnie wyleżałaś tą szyjkę ![]() a łóżeczka sama nie pakuj, niech mąż to zrobi i się nie wymiguje!! ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- ja też dopiero dzisiaj wypatrzyłam to cudo, ale pychotka i tylko 89 gr.
|
||
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2537 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2539 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki czy w zwykłym dzieciowym sklepie z łóżeczkami i wózkami dostanę prześcieradło do wózka??? czy takie cuda tylko na all??
|
#2540 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
babcia poprosiła mnie zebym zerwała jej truskawki , wszystko byłoby ok gdyby nie wypaliła z tekstem : "Bo mnie plecy bolą" , nosz kurde bo ja po przebudzeniu to 20 przysiadów robie a potem jeszcze kilka pompek dla rozrywki, wcale nieistotne ze czasami nie moge znaleźć wygodnej pozycji bo mam wrazenie ze mi kręgosłup odpada...moja mama opowiadałą mi ze jeszcze w 9 miesiacu z moim bratem plewiła w ogrodzie ,bo babcia krzywo patrzyła...mam potwora w domu Edytowane przez kiss12550 Czas edycji: 2013-06-18 o 18:33 |
|
|
|
|
#2543 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wisytę.Po 2. tych kg u ciebie w ogóle nie widać. Tylko brzusio urósł ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
|
|
#2544 |
|
Zadomowienie
|
Na chwilę przed wyjściem
Skylie no własnie to samo sobie myślę, że ta wanienka to z typu 'dobry bajer nie jest zły ale praktyki w tym zero' ![]() ![]() Magdalenne wiem, że można kupić ale jak pisałam wcześniej, teściowie się uparli, no to stwierdziliśmy, że niech im będzie i zamówią u tego swojego stolarza Perse no to dobrze, że dziewczyny masz fajne na sali ![]() Cynamonku trzymajcie się Niunia za wizytę. I co Ty za głupoty wypisujesz, szczypior w ciąży z Ciebie, oprócz brzuszka nie widzę różnicy między zdjęciami Enle ja to się zastanawiam jak Ty wyrabiasz w takiej zimnej wodzie pod prysznicem ja bym się zaraz darła w niebogłosy jakbym się polała taką najzimniejszą z kranu ![]() Dotkaa zapraszam do mnie z tym Twoim powerem
|
|
|
|
#2545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2546 |
|
Zadomowienie
|
ide na te truskawki bo zaraz babcia sama zerwie i bedzie mi wypominać reszte dnia
zajrze wieczorem , proszę ładnie spamować zebym miała co czytać |
|
|
|
#2547 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że nie masz paciora i hemoglobinka taka ładna![]() Cytat:
śliczne te zagłówki, na prawdę Cytat:
łączę się w bólu z rozstępami, tez mam ich coraz więcej Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do figury to jeszcze raz napiszę, jesteś bardzo zgrabna i tylko brzuszek Ci urósłposegregowałam ciuszki dla starszego dziecka i poukładałam je w reklamówkach pod łóżeczkiem, może to jakoś super nie wygląda ale nie mam niestety innego miejsca. Jutro biorę się dalej za pranie co by mieć spokój psychiczny
|
|
#2548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też się zastanawialiśmy czy nie zamówić u stolarza. Mamy takiego znajomego, któremu mój tata czasem robi różne rzeczy i potem on jak coś nam trzeba, bez kasiory. Ale jak to taka dodatkowa robota dla niego, to nie wiedzieliśmy ile trzeba będzie czekać i w końcu kupiliśmy gotowe. Ale uważam, że pewność większa jak się ma na zamówienie indywidualne
|
|
#2549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oba są pyszne ![]() Niunia, ważne że wszystko ok, i tak szczuplak z Ciebie mało tyjecie dziewuszki u mnie +12 a to pewnie nie koniec jeszcze
|
|
#2550 |
|
Rozeznanie
|
niby się nudzę niby nie mam co robić... ale trzeba spakować to łóżeczko, pomyć naczynia, dokończyć fotoalbum ze ślubu, ogarnąć pokój uprasować koszulę do szpitala i czapeczkę dla małego, zaznajomić się z lokatą dla dziecka u nas w banku bo chcę małemu odkładać każdy grosz który dostanie - będzie na ślub
dla niego niby nic a jednak w domu mam 29 stopni otwarte wszystkie okna i nic nie pomaga...nie mam siły w tej saunie nic robić....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

ja kupowalam dla Fi. jestem zadowolona. 
za wyniki
więc lepiej że będziesz pod stałą, fachową opieką. Daj czasami znać co u Was
ściskam
raczej dziecku już na tym etapie nie zagraża na szczęście. Ja przytyłam 0,5 kg więc równe 10 na plusie. A jeszcze szyjka zaczęła się skracać, ma 3-2,5 ale mam się nie przejmować bo już blisko
i znowu jest masakraaaaaaaaaaa 

i tylko 89 gr.
?