|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Same Marcelki
Ladne imie, takie mało spotykane
|
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
mamuśki mam pytanie!
![]() czy będziecie kupowały przewijaki? Bo ja byłam zdecydowana że go chcę, a teraz się zastanawiam czy jednak chcę czy nie przebierać na naszym łóżku, z tym że przewijak w razie kupy to wytrę itd a z łóżkiem więcej roboty
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2374 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja napewno będę kupować, zawsze wszystko pod ręką a nie trzeba szukac po mieszkaniu gdzie co jest, zresztą z doświadczenia jako niania stwierdzam że to naprawdę pożyteczny sprzęt
|
#2375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dzieć spi od 18.30 a ja nadrobiłam wczorajszy późny wieczór i dzisiejszy cały dzień... Dziś miałam wizytę u gina...na 8 a weszłam coś po 9...ciężarne mają pierwszeństwo a że były same ciężarne to kooolejka...jeszcze ta położna rusza się z tym mierzeniem ciśnienia i ważeniem jak mucha w smole...Wyniki mam w porządku...Pobrał mi na posiew z pochwy i za tydzień mam przyjść bo będzie wynik. Mam nadzieję że nic tam nie wyjdzie... |
|
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super sprawa... nie trzeba się nachylać... a potem jak dziecko będzie się już sprawnie obracało, to na łóżku może być ciężko przewinąć (choć i na przewijaku córcia moja nie zawsze grzecznie leży) |
|
|
|
|
#2378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#2379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ulga dla kręgosłupa ![]() Cytat:
![]() Co chwila w przychodni jest inna i nie może ogarnąć co i jak.A jedna jest taka roztrzepana że nawet kiedyś chciała mi wpisać datę porodu 2014 bo zapomniała jaki mamy rok ![]() A ważę się sama na wadze chyba z 20 letniej i podaję jej wynik, a jak ostatnio mierzyła mi ciśnienie to jej część od stetoskopu wypadła fajnie co?U nas nie ma tak że ciężarne są pierwsze w kolejce,nawet w wysokiej ciąży.A jak kiedyś przepuściłam taka młodą dziewczynę to byłam zabijana wzrokiem(oczywiście przez panie nieciężarne) |
||
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- http://tablica.pl/oferta/piekna-drew...tml#98da52e6a7 zobaczcie jaka piękna kołyska
|
|
|
|
#2381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do imienia Marcel, to mnie tez się podoba ( pierwszy raz się z nim zetknęłam na bajce : Włatcy móch: jeśli będe jednak mieć syna( nie) to podałam to imie mojemu obecnemu mężowi, na co on powiedział że jego dziecko nie będzie miało imienia jak karma dla ryb ( później dopiero się dowiedziałam że jest firma Marcel i ona robi przynęty dla ryb a moj mąż to zapalony wedkarz
|
|
|
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2383 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytam tak u was o tych położnych i się zastanawiam czemu u mnie w przychodni jej nie ma, mój lekarz zajmuje sie ważeniem( w sumie ja się waże i podeje wynik) i mierzeniem ciśnienia, i musze zacząć się interesować tą położna
|
|
|
|
#2384 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczornie
![]() Dziękuje wszystkim za komplementy pod a dresem Brzuszka mego-syniowego ![]() Zdjęcie jest zrobione z dołu,przez tż,więc wygląda na większy,ale nie da się już ukryć ,ze w ciąży jestem ![]() paulinaizabela ale łądny kacik dla dzidziusia domi gratuluje syneczka
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka a chodzisz prywatnie czy na nfz?
|
|
|
|
#2386 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Witam
nie wiem czy mnie pamiętacie miesiąc temu byłam tu ostatni raz. Kochane trzymajcie się gorąco dużo zerówka wąż życzę i waszym dzidziula![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Ja jutro powtarzam badania bety lekarz kazał zrobić bo mogę być nadal w ciąży usunęli mi tylko kosmowke tak wynika z badan histopatologicznych prawdopodobnie miałam ciążę bliźniacza. Dziwne jest to dla mnie bo byłam po zabiegu 8 dni w szpitalu bo miałam zapalenie przydatków robili mi usg i nic nie mówili Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2387 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2388 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
A na wynikach histopatologicznych mam w zaleceniach powtórzyć testy ciążowe
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#2390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U niej się rejestruje,mierzy,waży,on a cytologię pobiera itd... Do niedawna myślałam że to tylko rejestratorka ale okazało się że położna. |
|||
|
|
|
#2391 |
|
Raczkowanie
|
Napiete mało powiedziane. Jak patrzę na wasze brzuszki to macie juz duze
a ja nie mam nie wiem co mam myśleć . Dziwne trochę to dla mnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2393 |
|
Rozeznanie
|
jak to czytam, to się zastanawiam nad przeniesieniem siebie do Roztoki już teraz nawet do poradni...
|
|
|
|
#2394 |
|
Wtajemniczenie
|
o widzisz, widocznie co gabinet to innaczej, a ty jeśli mi się dobrze kojarzy to w mościcach masz gabinet?
|
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
A to fajnie...Ja chodze na nfz w szpitalu i tam usg to jest bo jest...niewiele na nim widac...ale przynajmniej gin w porzadku...bo niektorzy to prywatnie a tacy sa jakby wielka łaske robili...
|
|
|
|
#2396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2397 |
|
Raczkowanie
|
Przez 8 dni w szpitalu miała raz usg jak mnie przjmowali to zlecialo sie 6 ginekologow i patrzyli w monitor ja nie widziałam co tam jest a jak lekarza zapytałam to powiedział że zapalenie przydatków więc nie wnikałam.
Ogólnie czuje się już lepiej mogę o tym rozmawiać i nawet nie jest by tak źle jak widzę mamy z brzuchami zajęłam się leczeniem żeby jak najszybciej zacząć starania po zabiegu było strasznie cały czas płakałam . Śniło mi się że karmie piersia itd wstawalam z placzem. Ale teraz odliczamy dni do kolejnych starań Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2398 |
|
Wtajemniczenie
|
budowniczko ty jesteś z samego tarnowa czy okolic? o roztoce dużo słyszałam ,a le też standardowo o tym że lepiej chodzić do lekarza który tam pracuje, a teraz gdzie chodzisz do lekarza?
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doczekacie sie swojego maleństwa, popatrz na Trele, zimą straciła maluszka i nawet się wznowienia okresu nie doczekała i już niedługo Majka będzie na świecie. Jest możliwe, że jesteś w ciąży i że ją donosisz, czy jest to niestety ciąża do usunięcia? |
|
|
|
|
#2400 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zmykam do spania, plecki mnie bolą. Mam nadzieję że jutro nie będzie aż tak wielkiego upału
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

Ladne imie, takie mało spotykane 

( później dopiero się dowiedziałam że jest firma Marcel i ona robi przynęty dla ryb a moj mąż to zapalony wedkarz