|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Zapraszam do glosowania na kolejny tytuł wątku! | |||
| W majteczkach biegam, plecak noszę-przedszkolak będę za rok o tej porze |
|
3 | 10,71% |
| Drugie lato już na nami, na zimę i sanki teraz czekamy |
|
4 | 14,29% |
| Bunt dwulatka w pełnej krasie, żyć się jednak z tym jakoś da się |
|
6 | 21,43% |
| Super mamy, super dzieci, drugi roczek szybko zleci |
|
5 | 17,86% |
| Dzieciaki nasz maja 2 lata, a my w komplecie nadal "tratatata" |
|
1 | 3,57% |
| Sikamy po kątach, psocimy że strach, a nasze mamy tylko "och" i "ach" |
|
9 | 32,14% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Cytat:
![]() siedze sobie na imfolinii ubezpieczyciela i wyliczam ldziom ile dostana za szkode np. teraz masa jest zalan przez powodz czy dziur w dachach z gradobicia ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- o, burza byla ja tam mam to gdzies czy sobie gdzies piszecie czy nie. raz na ruski rok nawet na fb zajrze mi tam z lojalnoscia co do fb zcy wizazu nie przeszkadza nic, mozecie byc gdzie chcecie. ale wg mnie wystarczylby na prywatne pogaduchy klub. niemniej na fb latwiej chyba o odpowiedz w czasie rzeczywistym niz tu, wiec moze i to ma jakis sens. niemniej mnie zalatanej matki prawie wielodzietnej takie pisanie jak piszecie starcza bo daje rade rano i wieczorem nadrobic
|
|
|
|
|
#2342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Cytat:
Post blondynki o i skierowany wyłącznie DO "dziewczyn z fb" mega nie na miejscu... Hej! Stronczku no to mam nadzieję, że kłopoty pójdą precz i szybko się wyprowadzicie... A ja się stresu najadłam, teraz mały śpi, ale uderzył mi głową o płytki na podłodze. Po prostu biegł ( babka go zaczepiła "łapać go, łapać go"...) a dziecko zaczęło biec i jak nie przypier...dzielił Jaki dźwięk przy tym niemiły. Ale nic się nie stało.Wczoraj byłam z małym u fryzjera. W rezultacie jest fajna. krótka fryzurka. Loczki były super, ale nie dał czesać. pocił się baaaardzo i już nie mówię o myciu. matko faktycznie bliżniak Tymka! serio! .... mój mały na pieniążki mówi dzyń dzyń. budz ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Z księdzem niezłe przeboje. Mnie to by pewnie poganką nazwał, bo ani razu nie byłam w tej parafii ( a już 5 m-cy tu mieszkam ) w tym kościele
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07..
Jezu, ale burza przeszła.
Uderzyło nam w dom. Wszystko sie zatrzesło, a huk niesamowity, dzieciaki się rozpłakały. Wywaliło nam korki, a dokładnie porazeniówkę. Tż stwierdził, że gdyby nie ta porazeniówka, którą zreszta zrobilismy nie dawno, to wszystko by się spaliło. A tak wszystko działa. Musze tylko pralkę sprawdzić, ale ona stara to nawet dobrze by było ![]() W warsztacie prąd był cały czas. Chyba nagrzeszyłam coś za mocno
Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-06-18 o 15:24 |
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Scio ogromne gratulacje dla Agatki!
rozwija się w tempie expresowym! duma pewnie rozpiera nie? ![]() hmm widzę, że niestety, ale i w wirtualnym świecie niesnaski są normalką ![]() szkoda... Pieleszko dobrze, że na stresie się skończyło ![]() o rany Marina buziaki dla Igorka! my po przedstawieniu ![]() Hania śpiewała i tańczyła ![]() Ala chciała na scenę wychodzić i tańczyć. skakała zaraz pod sceną ![]() spanie mnie łamie (trochę wcześnie hehe)
|
#2345 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08
Hej.
Widze burza w szklance wody byla ![]() Za to u nas slonecznie ![]() Kolejny dzien spedzilismy na rowerach dzis jakies 15 km, wczoraj 10 w piekne tereny podmiejskie ![]() Scio brawa dla Agatki. Zdolniacha. Marzenka Hania slicznis mowi. Brumek Tymus ma.slicznego blond sobowtora. Stronczek widze.ze Wikusi na amory sie.zebralo. fajnie to musi wygladac. Teliku jak tam remont? U nas pojawily sie dwie iskierki nadziei.ale o tym napisze.potem. Ide kapac Julka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gejów mamolów
Agatko zaległe życzenia, piękny torcik mama ci zrobiła Natko a ja tez z niecierpliwością czekam nasze zdjęcia domku Marinko pokaz Igorka w nowej fryzurce Cytat:
Bo nie wiem czy mam sie czuć winna ze pisze o wakacjach, prezentach, czy o postępach mojego dziecka. Mi Ciebie brakuje i choć jestem w stanie zrozumieć że stworzylyscie sobie grupę zamknięta- nie rozumiem tej nagonki na nas. Bo to my pozostałysmy nieprzyjete do waszej grupy i mamy prawo czuć sie głupio ze jest teraz podzial na dziewczyny z FB i resztę. A tak wogole to w ciąży tak fajnie sie dogadywalysmy, bez względu na grubość portfela, wielkość brzucha, etc
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyżby to to o czym myślę ? ![]() Scio a gdzie zdjęcia z urodzin Agatki pokazywałaś? bo tu dziewczyny tort zachwalają a ja nie widziałam
|
|
#2348 |
|
Wtajemniczenie
|
Chelsea pisz coś wiecej!!!!
A tak btw, Marzenko śniło mi sie ze odwiedziłyśmy Cię z brumkiem ![]() I uczylysmy sie na egzamin z... Mikołaja Kopernika. A Hania pokazywała mi wasze mieszkanko opowiadając szcegółowo o każdym zakamarku
|
#2349 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08
Iwa no jak bede miala sie poddac zabiegowi konizacji szyjki co jest prawdopodobne to bedziemy o ile bedzie to mozliwe znow starac sie o rodzenztwo dla Julka.
A po drugie jest duza szansa ze bede przez rok dostawac stypendium ![]() Ale to wszystko na razie taka prognoza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw przeszkadzało Wam, że nie wiadomo kto czyta W, później zaczęło Wam przeszkadzać, że czytamy czat. I tu nie chodziło tylko o osoby nie udzielające się ale też takie, które WASZYM zdaniem za mało się udzielały. Na W kółko wzajemnej adoracji? Na fb segregacja. Cytat:
![]() Ja Twoje posty widzę, tylko czasem ich po prostu nie rozumiem
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2013-06-18 o 20:58 |
||
|
|
|
#2351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór.
Wpadłam się uprzejmie przywitać i jako podczytywaczka nieudzielająca się wyrazić swoje zdanie. A czemu? Bo mogę ![]() Forum jest miejscem publicznym. W zwyczaju mam je jeszcze podczytywać, tak jak pudelka, kozaczka, onet, wp i czasem allegro. Nie uważam tego za coś złego, bo jak zaznaczyłam na wstępie, jest to miejsce publiczne. Zawsze możecie mnie wywalić :P No chyba, że się nie da ![]() Pisząc tu, wiecie że może czytać to KAŻDY. Jeśli ktoś nie chce być podczytywanym na forum, może założyć prywatny klub, czat, inne takie szmery bajery. Kilka dziewczyn nie chciało i założyło. Sama do nich dołączyłam. Mój wybór, moja sprawa. Możecie polecieć teraz z teksami o nożyczkach i stole. Odezwałam się bo nie rozumiem braku zrozumienia. Skoro nie chcecie być czytane ( w odwecie na przykład, taki klasyczny ząb za ząb, my was nie czytamy, to wy nas też ) to też załóżcie swój czat. Polecam. Pozdrawiam
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2013-06-18 o 21:23 |
|
|
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
Uf jak gorąco, puf jak gorąco...
![]() Telik, nie obraziłabym się gdyby sen się ziścił. No może tylko ten egzamin z Kopernika bym wykreśliła.Chelsea, takiej pilnej uczennicy stypendium na pewno będzie się należało. Marina, Biedny Igi- oby guz szybko zniknął. Pokażesz Nam Igora po metamorfozie? ![]() Scio, urocza gadułka z Agaty. My popołudnie spędziliśmy nad jeziorem Maltańskim- fajnie tak poczuć się jak w ośrodku wypoczynkowym będąc w centrum miasta. Oczywiście obowiązkowo musiały być lody dla ochłody.![]() A Wy jak się studziłyście przy takim upale?
|
|
|
|
#2353 |
|
Wtajemniczenie
|
boska Haniaskąd dorwałaś tego 5 latka?
|
#2354 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widze, ze zlapalas bakcyla jak ja daaawno temu, swego czasu robiłam mnóstwo serwet, bieznikow, obrusow, trafila się tez spodnica, czy bluzki... Cytat:
To gratulacje za staz już na oficjalnie. Dalej jesteś zadowolona? Cytat:
A Ty twarda zawodniczka jesteś, ja po pierwszych zasikanych majtkach zalozylabym pieluchę i najwyżej sama co jakiś czas bym ja sadzala. Cytat:
Cytat:
A sytuacja w parku zabawna. |
|||||
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie pamiętasz co pisałaś na fb na samym początku jak dziewczyny nową grupę założyły? Inaczej byś pisała jakby Cię z niej wykluczyły. Czy Wy nie potraficie zrozumieć dziewczyn, które do grupy zaproszenie nie dostały? I niby dlaczego nie? Bo się za mało udzielały? Bo są przez niektóre mniej lubiane? Żenada. |
|
|
|
|
#2356 |
|
Zadomowienie
|
Telik, mówisz, że na 5 lat wygląda? Zazwyczaj maksymalnie 2,5 jej dają.
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś już mniej
![]() Te ostatnie dni wolnego strasznie mnie rozleniwiły. Muszę się przyzwyczaić bo dziś nie mogłam się w ogóle odnaleźć z kwiatami. I ukrop był straszny bo szefowa ma problem z klimatyzacją. Radek cały dzień w baseniku siedział. |
|
|
|
#2358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale juz sie nie odzywam, nie bede karmic trolli, bo nie ma sensu. Marzena Hania rzeczywiscie bardzo dorosle wyglada
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Chelsea to zaciskam kciuki za jak najszybsze zafasolkowanie
![]() Wy się chyba już jakiś czas staraliście prawda? coś tak kojarzę...oczywiście jeżeli to zbyt osobisty temat to nie odpowiadaj ![]() a za stypendium kciuki również trzymam do czerwoności!!! Marzenko byłam kiedyś nad Maltą ![]() szkoliłam się w Selgrosie i w weekend tam z koleżanką podjechałam ![]() ale nie wspominam tego zbyt dobrze bo coś mi tam zaszkodziło (coś na żołądku mi siadło) i później cały wieczór w hotelu umierałam blada jak ściana ![]() Hania z lodem wygląda super! my w najgorszy upał byłyśmy...na placu zabaw... Hania o 15 miała występ i później siadłyśmy na chwilę pod przedszkolem - w cieniu. nie miałam siły iść do domu ![]() Aga no właśnie robię teraz czapkę i ciężko mi się do większego szydełka przestawić ![]() a co do odpieluchowanie to nie wiem czy to przypadek, ale wieczorem pojawiła się jakaś nadzieja bo Ala wzięła butelkę z mlekiem i zawsze je ją na leżaczku a dzisiaj pokazała mi na nocnik. to się jej pytam czy chce siku - tak. nie wierzyłam a ta siadła na nocnik i od razu siku poszło. zobaczymy co będzie jutro, ale jak ją pod prysznicem myłam to chyba też trochę sobie podsiknęła bo nogi tak śmiesznie zaciskała ![]() Lili a jak jesteś w pracy to z Radkiem kto jest?
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nawet nie wiem kto jest na fb i sie tam udziela
tak rzadko tu zagladam ze tylko podejrzewam, albo mysle ze niektore z was tez tak tu zagladaja jak ja - o ja naiwna ![]() jestem wielozadaniowa: robie obiad na jutro (rosół), pisze tu i piore jednoczesnie ![]() staram sie przypomniec sobie co kinga mowi smiesznego i sama nie wiem. ma wiele slow typu totolot (samolot), totek (kotek) czy lalalolka (parasolka). chyba nasmieszniej ze na samochod mowi pipip a na konia ihahahaaa. zaczyna za to coraz ciekawsze zdania budowac i zna wiele czasownikow, w stosunku do artura w tym wieku - on bardziej rzeczowniki opanowywal. wiec kinia mowi ze dziewczynka biega, idzie, samolot leci, ze czegos nie ma albo jest, ze ktos je ciastko/bulke/chlebek/czekoladke (koladka)/truskawke (tutaśka). smiesznie powtarza tez nietoperza - zwykle to topec
|
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt nie chce być wykluczony i to jeszcze w tak perfidny sposób. Gratuluję spostrzegawczości. A trolla to ty karmisz od kilku lat już. |
|
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool
sikam |
|
|
|
#2363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli dzielnie śledziłaś starą grupę na fb (a wnioskuję że tak), to wiesz że napisałam tam, że nie mam pretensji o to że chcą pisać w nieco bardziej kameralnym gronie, bo to ICH sprawa. Zaznaczyłam tylko, że nie podczytuję i żeby mnie nikt nie posądzał, bo tak też było. A Was podczytuję bo mogę. I też się przyznaję. Bo ja szczera dziewczyna jestem A tu wszystkie są tak samo lubiane, że tak zapytam? (retoryczne jak coś) W dalszym ciągu pozdrawiam.
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hah niezły słownik przypomniałaś mi Hania na czekoladę mówiła bolala samolot to było coś bco brzmiało jak taptalat
|
|
#2365 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2013-06-18 o 21:53 |
|
|
|
#2366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07...
Cytat:
ale przynajmniej jest fun
|
|
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz żałuję, że dzielnie czatu nie śledziłam. |
|
|
|
|
#2368 |
|
Rozeznanie
|
Marzenka no wlasnie chodzi o to ze po konizacji zadnej ciazy nie utrzymam. Wiec mialabym wybor albo najpierw ciaza poten zabieg o ile byloby to mozliwe, albo konizacja i Julek jedynak. Zreszta mi z normalna szyjka ciezko ciaze donosic a co dopiero bez lub x kikutem...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I wiesz chyba za malo inteligentna jestem, albo inaczej nie jarze Twojego intelektu, bo nie rozumiem co to ma znaczyc, ze karmie trolla od kilku lat?
|
|
|
#2370 |
|
Rozeznanie
|
Iwa no wyszli nam za 4 razem ale w lutym zaraz po potwuerdzeniu poronilam i zaprzestalismy staran...
Jestem na tel i nie widze zdjec. Monia ale fajnie kinga mowi ![]() Julek dalej nic :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

Musisz się oszczędzać. Co to za dodatkowa praca?
ja tam mam to gdzies czy sobie gdzies piszecie czy nie. raz na ruski rok nawet na fb zajrze 

Pokażesz Nam Igora po metamorfozie? 

zębole