Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08.2011 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Zapraszam do glosowania na kolejny tytuł wątku!
W majteczkach biegam, plecak noszę-przedszkolak będę za rok o tej porze 3 10,71%
Drugie lato już na nami, na zimę i sanki teraz czekamy 4 14,29%
Bunt dwulatka w pełnej krasie, żyć się jednak z tym jakoś da się 6 21,43%
Super mamy, super dzieci, drugi roczek szybko zleci 5 17,86%
Dzieciaki nasz maja 2 lata, a my w komplecie nadal "tratatata" 1 3,57%
Sikamy po kątach, psocimy że strach, a nasze mamy tylko "och" i "ach" 9 32,14%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 14:27   #2341
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Monia, dobrze, że mąż trzyma rękę na pulsie i Cię stopuje. Musisz się oszczędzać. Co to za dodatkowa praca?
i ty przeciwko mnie?
siedze sobie na imfolinii ubezpieczyciela i wyliczam ldziom ile dostana za szkode np. teraz masa jest zalan przez powodz czy dziur w dachach z gradobicia

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

o, burza byla ja tam mam to gdzies czy sobie gdzies piszecie czy nie. raz na ruski rok nawet na fb zajrze mi tam z lojalnoscia co do fb zcy wizazu nie przeszkadza nic, mozecie byc gdzie chcecie. ale wg mnie wystarczylby na prywatne pogaduchy klub. niemniej na fb latwiej chyba o odpowiedz w czasie rzeczywistym niz tu, wiec moze i to ma jakis sens. niemniej mnie zalatanej matki prawie wielodzietnej takie pisanie jak piszecie starcza bo daje rade rano i wieczorem nadrobic

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 15:07   #2342
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0

Cytat:
Ech, nie chciałam rozpętać burzy...
Ja doskonale zdaje sobie sprawę z ogólnodostępnej formy wizażu. Nie przeszkadza mi to. Tu Was poznałam i tutaj zostanę. Po prostu zdziwił mnie fakt, że osoby którym ta forma nie odpowiadała i uważały "podczytywanie" za coś złego nadal tu zaglądają.
Ja na fb nie nadążałam, nie udzielałam się, czasami przeczytałam kilka ostatnich zdań jak wyskoczyło mi okienko czata. Miło było zobaczyć wtedy co dzieje się u osób które na wizażu się nie udzielały, ale nie traktowałam tego jako formy rozrywki. Jeśli uważacie, że konieczna była dla Was izolacja to ok, ja nie mam z tym problemu. Zdziwił mnie tylko brak konsekwencji w działaniu.

Staram się odnosić do wszystkich postów, a to że ktoś z kimś znajduje większą nić porozumienia, a z inną osobą mniejszą jest chyba normalne i powszechne w życiu codziennym.

Dziubku, przykro mi, że tak odbierasz dyskusje na forum. (wakacje, drogie prezenty itd.) Wydaje mi się, że inne tematy są tu również poruszane, a żale nigdy nie pozostały tu bez echa. Nie mów, że byłaś tu niewidzialna. Bardzo często pojawiają się pytania, gdzie jesteś. Brakuje tu Ciebie.
A ja się zgadzam z Marzeną. Dobrze ubrała temat w słowa.
Post blondynki o i skierowany wyłącznie DO "dziewczyn z fb" mega nie na miejscu...

Hej!

Stronczku no to mam nadzieję, że kłopoty pójdą precz i szybko się wyprowadzicie...

A ja się stresu najadłam, teraz mały śpi, ale uderzył mi głową o płytki na podłodze. Po prostu biegł ( babka go zaczepiła "łapać go, łapać go"...) a dziecko zaczęło biec i jak nie przypier...dzielił Jaki dźwięk przy tym niemiły. Ale nic się nie stało.

Wczoraj byłam z małym u fryzjera. W rezultacie jest fajna. krótka fryzurka. Loczki były super, ale nie dał czesać. pocił się baaaardzo i już nie mówię o myciu.

matko faktycznie bliżniak Tymka! serio!

....

mój mały na pieniążki mówi dzyń dzyń.

budz

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Spokój!

Dziewczyny.
Nie jesteśmy w przedszkolu żeby tak się zachowywać.

Forum jest dostępne dla wszystkich, niech czyta kto chce, i niech pisze kto chce.
Podobnie jest z fb, jestesmy tam wszystkie.

Boże, ale widły z igły robicie.
Jak skłócone dwa rody.
Ma to jakis sens?
No ma?
Ileż razy mozna wałkowac bez skutecznie ten sam temat?
Rozwalacie aby watek w tym monencie - NIC WIECEJ.
Gmora masz rację, ale nie rozumiem najazdu dziewczyn na Stronczka.

Z księdzem niezłe przeboje. Mnie to by pewnie poganką nazwał, bo ani razu nie byłam w tej parafii ( a już 5 m-cy tu mieszkam ) w tym kościele
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 15:19   #2343
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07..

Jezu, ale burza przeszła.
Uderzyło nam w dom.
Wszystko sie zatrzesło, a huk niesamowity, dzieciaki się rozpłakały. Wywaliło nam korki, a dokładnie porazeniówkę.
Tż stwierdził, że gdyby nie ta porazeniówka, którą zreszta zrobilismy nie dawno, to wszystko by się spaliło. A tak wszystko działa.
Musze tylko pralkę sprawdzić, ale ona stara to nawet dobrze by było
W warsztacie prąd był cały czas.

Chyba nagrzeszyłam coś za mocno

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-06-18 o 15:24
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 18:58   #2344
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Scio ogromne gratulacje dla Agatki!
rozwija się w tempie expresowym!
duma pewnie rozpiera nie?

hmm widzę, że niestety, ale i w wirtualnym świecie niesnaski są normalką
szkoda...

Pieleszko dobrze, że na stresie się skończyło

o rany Marina buziaki dla Igorka!

my po przedstawieniu
Hania śpiewała i tańczyła
Ala chciała na scenę wychodzić i tańczyć. skakała zaraz pod sceną
spanie mnie łamie (trochę wcześnie hehe)

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:24   #2345
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08

Hej.
Widze burza w szklance wody byla
Za to u nas slonecznie
Kolejny dzien spedzilismy na rowerach dzis jakies 15 km, wczoraj 10 w piekne tereny podmiejskie
Scio brawa dla Agatki. Zdolniacha.
Marzenka Hania slicznis mowi.
Brumek Tymus ma.slicznego blond sobowtora.
Stronczek widze.ze Wikusi na amory sie.zebralo. fajnie to musi wygladac.
Teliku jak tam remont?
U nas pojawily sie dwie iskierki nadziei.ale o tym napisze.potem.
Ide kapac Julka.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 20:30   #2346
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Gejów mamolów

Agatko zaległe życzenia, piękny torcik mama ci zrobiła

Natko a ja tez z niecierpliwością czekam nasze zdjęcia domku

Marinko pokaz Igorka w nowej fryzurce

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

problem z czatem był taki ,że pisalyśmy a przynajmniej ja o bardzo prywatnych sprawach i opcja czytania tego przez osoby którym kompletnie mnie nie "brakowało" na wątku , jakoś mi nie odpowiadała
żadna z tych osób nie napisała do mnie pw z jakimkolwiek pytaniem wiec nie rozumiem o co ten raban ,że teraz dostępu do tych wiadomości nie ma

jest mi przykro ,że musiałam wypaść z wątku bo żal mi niektorych kontaktów ale niestety nic na to nie poradzę
żyjąc tak jak żyję nie jestem w stanie uczestniczyć w konwersacji o drogich prezentach, wakacjach,nie odpiszę na posty wymieniające ile i co moje dziecko mówi bo nie mówi a jak odpisalam na konkretnie zadane pytanie to podziekowania za odp dostala cala masa tylko nie ja
nie mam w zwyczaju pchac sie tam gdzie mnie nie chcą
a moja codziennością czyli problemami zawracać głowy nie będę tym bardziej na głównym wątku
Dziubku jakoś przykro mi sie to czyta
Bo nie wiem czy mam sie czuć winna ze pisze o wakacjach, prezentach, czy o postępach mojego dziecka.
Mi Ciebie brakuje i choć jestem w stanie zrozumieć że stworzylyscie sobie grupę zamknięta- nie rozumiem tej nagonki na nas. Bo to my pozostałysmy nieprzyjete do waszej grupy i mamy prawo czuć sie głupio ze jest teraz podzial na dziewczyny z FB i resztę.

A tak wogole to w ciąży tak fajnie sie dogadywalysmy, bez względu na grubość portfela, wielkość brzucha, etc
Stary 2013-06-18, 20:35   #2347
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Hej.
Widze burza w szklance wody byla
Za to u nas slonecznie
Kolejny dzien spedzilismy na rowerach dzis jakies 15 km, wczoraj 10 w piekne tereny podmiejskie
Scio brawa dla Agatki. Zdolniacha.
Marzenka Hania slicznis mowi.
Brumek Tymus ma.slicznego blond sobowtora.
Stronczek widze.ze Wikusi na amory sie.zebralo. fajnie to musi wygladac.
Teliku jak tam remont?
U nas pojawily sie dwie iskierki nadziei.ale o tym napisze.potem.
Ide kapac Julka.

czyżby to to o czym myślę ?

Scio a gdzie zdjęcia z urodzin Agatki pokazywałaś?
bo tu dziewczyny tort zachwalają a ja nie widziałam

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-06-18, 20:42   #2348
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Chelsea pisz coś wiecej!!!!

A tak btw, Marzenko śniło mi sie ze odwiedziłyśmy Cię z brumkiem
I uczylysmy sie na egzamin z... Mikołaja Kopernika. A Hania pokazywała mi wasze mieszkanko opowiadając szcegółowo o każdym zakamarku
Stary 2013-06-18, 20:45   #2349
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08

Iwa no jak bede miala sie poddac zabiegowi konizacji szyjki co jest prawdopodobne to bedziemy o ile bedzie to mozliwe znow starac sie o rodzenztwo dla Julka.
A po drugie jest duza szansa ze bede przez rok dostawac stypendium

Ale to wszystko na razie taka prognoza.

Kornelia 04.02.2016

Stary 2013-06-18, 20:55   #2350
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
prezentujesz tak niski poziom ze az przykro sie czyta i wlasnie przez taka osobe jak ty odechciewa sie "byc" na w ...

oj skoro tak samo myslisz to czemu sama tego nie napisalaś tylko podpinasz się pod "odwagę" MArzeny ??
forum jest publiczne i na szczęscie nie Tobie decydować co i kto może na nim napisać

co do podczytywania forum-wątku to Marzenko ja widze to tak ze skoro
wątek jest "otwarty" i skoro może go podczytywać setka obcych to chyba "stare" bywalczynie tym bardziej mogą

problem z czatem był taki ,że pisalyśmy a przynajmniej ja o bardzo prywatnych sprawach i opcja czytania tego przez osoby którym kompletnie mnie nie "brakowało" na wątku , jakoś mi nie odpowiadała
żadna z tych osób nie napisała do mnie pw z jakimkolwiek pytaniem wiec nie rozumiem o co ten raban ,że teraz dostępu do tych wiadomości nie ma

jest mi przykro ,że musiałam wypaść z wątku bo żal mi niektorych kontaktów ale niestety nic na to nie poradzę
żyjąc tak jak żyję nie jestem w stanie uczestniczyć w konwersacji o drogich prezentach, wakacjach,nie odpiszę na posty wymieniające ile i co moje dziecko mówi bo nie mówi a jak odpisalam na konkretnie zadane pytanie to podziekowania za odp dostala cala masa tylko nie ja
nie mam w zwyczaju pchac sie tam gdzie mnie nie chcą
a moja codziennością czyli problemami zawracać głowy nie będę tym bardziej na głównym wątku
Dziubek mam podobne zdanie jak Stronczek. Nie rozumiem o co ten atak na nią?

Najpierw przeszkadzało Wam, że nie wiadomo kto czyta W, później zaczęło Wam przeszkadzać, że czytamy czat. I tu nie chodziło tylko o osoby nie udzielające się ale też takie, które WASZYM zdaniem za mało się udzielały.
Na W kółko wzajemnej adoracji?
Na fb segregacja.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Kajool nie tylko o moja osobe tu chodzi ale o jeszcze kilka innych. Smiem watpic ze kiedykolwiek sie mna interesowalas.
Zaczęła albo przestała się Twoją osobą interesować jak stwierdziła, że jesteś rasistką

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja jestem w szoku że mój post wkońcu został zauważony
Ja Twoje posty widzę, tylko czasem ich po prostu nie rozumiem

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2013-06-18 o 20:58
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 21:22   #2351
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dobry wieczór.

Wpadłam się uprzejmie przywitać i jako podczytywaczka nieudzielająca się wyrazić swoje zdanie.
A czemu? Bo mogę

Forum jest miejscem publicznym. W zwyczaju mam je jeszcze podczytywać, tak jak pudelka, kozaczka, onet, wp i czasem allegro. Nie uważam tego za coś złego, bo jak zaznaczyłam na wstępie, jest to miejsce publiczne. Zawsze możecie mnie wywalić :P No chyba, że się nie da
Pisząc tu, wiecie że może czytać to KAŻDY.

Jeśli ktoś nie chce być podczytywanym na forum, może założyć prywatny klub, czat, inne takie szmery bajery.
Kilka dziewczyn nie chciało i założyło.
Sama do nich dołączyłam.
Mój wybór, moja sprawa.

Możecie polecieć teraz z teksami o nożyczkach i stole.
Odezwałam się bo nie rozumiem braku zrozumienia.
Skoro nie chcecie być czytane ( w odwecie na przykład, taki klasyczny ząb za ząb, my was nie czytamy, to wy nas też ) to też załóżcie swój czat. Polecam.

Pozdrawiam

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2013-06-18 o 21:23
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 21:27   #2352
marzena_S
Zadomowienie

Uf jak gorąco, puf jak gorąco...

Telik, nie obraziłabym się gdyby sen się ziścił. No może tylko ten egzamin z Kopernika bym wykreśliła.

Chelsea, takiej pilnej uczennicy stypendium na pewno będzie się należało. Czyli po tym zabiegu prawdopodobieństwo zajścia w ciążę wzrośnie? Trzymam mocno kciuki.

Marina, Biedny Igi- oby guz szybko zniknął. Pokażesz Nam Igora po metamorfozie?

Scio, urocza gadułka z Agaty.

My popołudnie spędziliśmy nad jeziorem Maltańskim- fajnie tak poczuć się jak w ośrodku wypoczynkowym będąc w centrum miasta. Oczywiście obowiązkowo musiały być lody dla ochłody.

A Wy jak się studziłyście przy takim upale?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0760.jpg (85,5 KB, 44 załadowań)
Stary 2013-06-18, 21:30   #2353
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:

musiały być lody dla ochłody.
boska Hania
skąd dorwałaś tego 5 latka?
Stary 2013-06-18, 21:34   #2354
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Aga czyli pani długo się nie nacieszyla he he

Robiłam bieznik jeszcze mnóstwo nitek do pochowania

Będę później jak mi TZ z komputera zejdzie
Ladny bieznik
Widze, ze zlapalas bakcyla jak ja daaawno temu, swego czasu robiłam mnóstwo serwet, bieznikow, obrusow, trafila się tez spodnica, czy bluzki...

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ja np nie czekam aż Radek zawoła, że chce sikać tylko co jakiś czas biorę go na stronę i mówię mu żeby tam coś osikał Póki co się udaje, chociaż dwie wpadki dziś zaliczył.
Raz zawołał siii więc jesteśmy na dobrej drodze.

Marzena, Aga dziś oficjalnie rozpoczęłam staż Przyznali mi go na pół roku. Jestem w programie 'pracujący rodzice' i z tego powodu mam dodatkowe profity
Ja tez nie czekam. Moglabym się nie doczekać, choć teraz czas miedzy sikaniami sporo się wydluzyl i czasami trafi się, ze wlasnie sam zawola.

To gratulacje za staz już na oficjalnie. Dalej jesteś zadowolona?

Cytat:
Aga brawa dla Antosia za odpieluchowanie!
u nas popołudniu sikanie na całego - po podłodze
jeszcze się skubana cieszy - mokre majtki nie przeszkadzają jej nic a nic
ciekawe czy pierwsza ona skapituluje i zacznie wołać czy ja będę mieć dość i odpuszczę
wieczorem pokazała na nocnik, że chce usiąść i powiedziała SI (no sukces normalnie) ale usiadła, wzięła sobie książkę do czytania (!) i nic nie zrobiłam hehe

Oj do odpieluchowania całkowitego to mysle, ze jeszcze nam zejdzie, ale nie powiem ciesze się, bo nie będę brala na wyjazd tyle pieluch. No i teraz w te upaly na pewno ma większy komfort bez pieluchy.

A Ty twarda zawodniczka jesteś, ja po pierwszych zasikanych majtkach zalozylabym pieluchę i najwyżej sama co jakiś czas bym ja sadzala.

Cytat:
ostatnio jak rozmawialiśmy o Hani jak mówiłam jak była mała
to mieliśmy niezły ubaw
ona to była przodownikiem w języku własnym
biedronka to była dadadada (ale to tak odpowiednio zaakcentowane było)
picie to było hłi hłi
skarpetki to był hit papapinki
a plac zabaw to badzang badzang
i bez jaj, ale ona niektórych słów tego typu używała do 3 roku życia
pewnie coś by się jeszcze przypomniało

Ala z kolei też ma swoje słowa jak ta biedronka chociażby
na wózek czy samochód też dziwnie mówi - coś co brzmi jak oooła (nie wiem czy to od kół czy od czegoś zupełnie innego)
jak chce pić to przychodzi i tak ustami siorbie śmiesznie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
My (w zasadzie Wiktoria) Jestesmy zaproszone na urodzinki (drugie) do kolegi Wiki. Rodzice Ignasia wyprawiaja imprezke w tzw play area (w Pl nazywaja to chyba malpim gajem). Bedzie tort i inne rozrywki. Prezent juz kupiony i zapakowany. Przy okazji dokonam rozpoznania, jesli bedziemy w Uk w terminie urodzin Wiktorii to tez trzeba bedzie o jakiejs imprezce pomyslec. Przez dwa lata Wiki zaprzyjaznila sie z trojka dzieciakow.

A pro po przyjazni. Synek kolezanki ( starszy od Wiki o miesiac ) to straszny przytulasek i calusnik. Kilka dni temu w parku biegali razem z Wiktoria i w pewnej chwili Adas podbiegl do Wiki, objal ja raczkami z calych sil i dal siarczystego buziaka prosto w usta. Wiktoria zdziwiona i zszokowana w pierwszej chwili nie wiedziala co sie dzieje. Po chwili jednak ( Adas juz ja puscil i poszedl w swoja strone) oprzytomniala i pobiegla za nim nadstawiajac dzioba do calowania my z kolezanka obserwowalysmy rozwoj sytuacji z lawki parkowej i malo brakowalo bysmy z niej pospadaly ze smiechu
Milej zabawy!

A sytuacja w parku zabawna.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 21:36   #2355
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dobry wieczór.

Wpadłam się uprzejmie przywitać i jako podczytywaczka nieudzielająca się wyrazić swoje zdanie.
A czemu? Bo mogę

Forum jest miejscem publicznym. W zwyczaju mam je jeszcze podczytywać, tak jak pudelka, kozaczka, onet, wp i czasem allegro. Nie uważam tego za coś złego, bo jak zaznaczyłam na wstępie, jest to miejsce publiczne. Zawsze możecie mnie wywalić :P No chyba, że się nie da
Pisząc tu, wiecie że może czytać to KAŻDY.

Jeśli ktoś nie chce być podczytywanym na forum, może założyć prywatny klub, czat, inne takie szmery bajery.
Kilka dziewczyn nie chciało i założyło.
Sama do nich dołączyłam.
Mój wybór, moja sprawa.

Możecie polecieć teraz z teksami o nożyczkach i stole.
Odezwałam się bo nie rozumiem braku zrozumienia.
Skoro nie chcecie być czytane ( w odwecie na przykład, taki klasyczny ząb za ząb, my was nie czytamy, to wy nas też ) to też załóżcie swój czat. Polecam.

Pozdrawiam
Dołączyłaś bo dostałaś zaproszenie.
Już nie pamiętasz co pisałaś na fb na samym początku jak dziewczyny nową grupę założyły?
Inaczej byś pisała jakby Cię z niej wykluczyły.
Czy Wy nie potraficie zrozumieć dziewczyn, które do grupy zaproszenie nie dostały?
I niby dlaczego nie? Bo się za mało udzielały? Bo są przez niektóre mniej lubiane?
Żenada.
Stary 2013-06-18, 21:40   #2356
marzena_S
Zadomowienie

Telik, mówisz, że na 5 lat wygląda? Zazwyczaj maksymalnie 2,5 jej dają.
Stary 2013-06-18, 21:40   #2357
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
To gratulacje za staz już na oficjalnie. Dalej jesteś zadowolona?
Dziś już mniej
Te ostatnie dni wolnego strasznie mnie rozleniwiły.
Muszę się przyzwyczaić bo dziś nie mogłam się w ogóle odnaleźć z kwiatami.
I ukrop był straszny bo szefowa ma problem z klimatyzacją.

Radek cały dzień w baseniku siedział.
Stary 2013-06-18, 21:46   #2358
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Już nie pamiętasz co pisałaś na fb na samym początku jak dziewczyny nową grupę założyły?
Czy Wy nie potraficie zrozumieć dziewczyn, które do grupy zaproszenie nie dostały?
I niby dlaczego nie? Bo się za mało udzielały? Bo są przez niektóre mniej lubiane?
Żenada.
ha i wyszlo szydlo z worka o co tak na prawde chodzi :P
Ale juz sie nie odzywam, nie bede karmic trolli, bo nie ma sensu.

Marzena Hania rzeczywiscie bardzo dorosle wyglada
Stary 2013-06-18, 21:47   #2359
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Chelsea to zaciskam kciuki za jak najszybsze zafasolkowanie
Wy się chyba już jakiś czas staraliście prawda? coś tak kojarzę...oczywiście jeżeli to zbyt osobisty temat to nie odpowiadaj
a za stypendium kciuki również trzymam do czerwoności!!!

Marzenko byłam kiedyś nad Maltą
szkoliłam się w Selgrosie i w weekend tam z koleżanką podjechałam
ale nie wspominam tego zbyt dobrze bo coś mi tam zaszkodziło (coś na żołądku mi siadło) i później cały wieczór w hotelu umierałam blada jak ściana
Hania z lodem wygląda super!

my w najgorszy upał byłyśmy...na placu zabaw...
Hania o 15 miała występ i później siadłyśmy na chwilę pod przedszkolem - w cieniu. nie miałam siły iść do domu

Aga no właśnie robię teraz czapkę i ciężko mi się do większego szydełka przestawić
a co do odpieluchowanie to nie wiem czy to przypadek, ale wieczorem pojawiła się jakaś nadzieja bo Ala wzięła butelkę z mlekiem i zawsze je ją na leżaczku a dzisiaj pokazała mi na nocnik. to się jej pytam czy chce siku - tak. nie wierzyłam a ta siadła na nocnik i od razu siku poszło. zobaczymy co będzie jutro, ale jak ją pod prysznicem myłam to chyba też trochę sobie podsiknęła bo nogi tak śmiesznie zaciskała

Lili a jak jesteś w pracy to z Radkiem kto jest?

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-06-18, 21:47   #2360
83monia
Zakorzenienie

a ja nawet nie wiem kto jest na fb i sie tam udziela tak rzadko tu zagladam ze tylko podejrzewam, albo mysle ze niektore z was tez tak tu zagladaja jak ja - o ja naiwna

jestem wielozadaniowa: robie obiad na jutro (rosół), pisze tu i piore jednoczesnie

staram sie przypomniec sobie co kinga mowi smiesznego i sama nie wiem. ma wiele slow typu totolot (samolot), totek (kotek) czy lalalolka (parasolka). chyba nasmieszniej ze na samochod mowi pipip a na konia ihahahaaa. zaczyna za to coraz ciekawsze zdania budowac i zna wiele czasownikow, w stosunku do artura w tym wieku - on bardziej rzeczowniki opanowywal. wiec kinia mowi ze dziewczynka biega, idzie, samolot leci, ze czegos nie ma albo jest, ze ktos je ciastko/bulke/chlebek/czekoladke (koladka)/truskawke (tutaśka). smiesznie powtarza tez nietoperza - zwykle to topec

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 21:50   #2361
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ha i wyszlo szydlo z worka o co tak na prawde chodzi :P
Ale juz sie nie odzywam, nie bede karmic trolli, bo nie ma sensu.
Zdziwiona jesteś?
Nikt nie chce być wykluczony i to jeszcze w tak perfidny sposób.
Gratuluję spostrzegawczości.
A trolla to ty karmisz od kilku lat już.
Stary 2013-06-18, 21:50   #2362
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Kajool
sikam

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 21:50   #2363
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Żenada.
Różnica między Nami jest taka, że nie pisałabym inaczej jakby mnie nie zaprosiły.
Jeśli dzielnie śledziłaś starą grupę na fb (a wnioskuję że tak), to wiesz że napisałam tam, że nie mam pretensji o to że chcą pisać w nieco bardziej kameralnym gronie, bo to ICH sprawa. Zaznaczyłam tylko, że nie podczytuję i żeby mnie nikt nie posądzał, bo tak też było.

A Was podczytuję bo mogę. I też się przyznaję. Bo ja szczera dziewczyna jestem

A tu wszystkie są tak samo lubiane, że tak zapytam? (retoryczne jak coś)

W dalszym ciągu pozdrawiam.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 21:51   #2364
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja nawet nie wiem kto jest na fb i sie tam udziela tak rzadko tu zagladam ze tylko podejrzewam, albo mysle ze niektore z was tez tak tu zagladaja jak ja - o ja naiwna

jestem wielozadaniowa: robie obiad na jutro (rosół), pisze tu i piore jednoczesnie

staram sie przypomniec sobie co kinga mowi smiesznego i sama nie wiem. ma wiele slow typu totolot (samolot), totek (kotek) czy lalalolka (parasolka). chyba nasmieszniej ze na samochod mowi pipip a na konia ihahahaaa. zaczyna za to coraz ciekawsze zdania budowac i zna wiele czasownikow, w stosunku do artura w tym wieku - on bardziej rzeczowniki opanowywal. wiec kinia mowi ze dziewczynka biega, idzie, samolot leci, ze czegos nie ma albo jest, ze ktos je ciastko/bulke/chlebek/czekoladke (koladka)/truskawke (tutaśka). smiesznie powtarza tez nietoperza - zwykle to topec

hah niezły słownik
przypomniałaś mi
Hania na czekoladę mówiła bolala
samolot to było coś bco brzmiało jak taptalat

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-06-18, 21:51   #2365
marzena_S
Zadomowienie

.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2013-06-18 o 21:53
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 21:53   #2366
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07...

Cytat:
No i widzicie jak fajnie. Wszyscy w kupie jak za starych dobrych czasów.
Tak tylko klimat troche inny ale przynajmniej jest fun
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 21:54   #2367
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Różnica między Nami jest taka, że nie pisałabym inaczej jakby mnie nie zaprosiły.
Jeśli dzielnie śledziłaś starą grupę na fb (a wnioskuję że tak), to wiesz że napisałam tam, że nie mam pretensji o to że chcą pisać w nieco bardziej kameralnym gronie, bo to ICH sprawa. Zaznaczyłam tylko, że nie podczytuję i żeby mnie nikt nie posądzał, bo tak też było.

A Was podczytuję bo mogę. I też się przyznaję. Bo ja szczera dziewczyna jestem

A tu wszystkie są tak samo lubiane, że tak zapytam? (retoryczne jak coś)

W dalszym ciągu pozdrawiam.

Teraz żałuję, że dzielnie czatu nie śledziłam.
Stary 2013-06-18, 21:55   #2368
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Marzenka no wlasnie chodzi o to ze po konizacji zadnej ciazy nie utrzymam. Wiec mialabym wybor albo najpierw ciaza poten zabieg o ile byloby to mozliwe, albo konizacja i Julek jedynak. Zreszta mi z normalna szyjka ciezko ciaze donosic a co dopiero bez lub x kikutem...

Kornelia 04.02.2016

Stary 2013-06-18, 21:56   #2369
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Zdziwiona jesteś?
Nikt nie chce być wykluczony i to jeszcze w tak perfidny sposób.
Gratuluję spostrzegawczości.
A trolla to ty karmisz od kilku lat już.
Nie jestem zdziwiona, tylko po co takie bajeczki wkrecac?
I wiesz chyba za malo inteligentna jestem, albo inaczej nie jarze Twojego intelektu, bo nie rozumiem co to ma znaczyc, ze karmie trolla od kilku lat?
Stary 2013-06-18, 22:01   #2370
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Iwa no wyszli nam za 4 razem ale w lutym zaraz po potwuerdzeniu poronilam i zaprzestalismy staran...

Jestem na tel i nie widze zdjec.
Monia ale fajnie kinga mowi
Julek dalej nic :p

Kornelia 04.02.2016

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości