|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Zapraszam do glosowania na kolejny tytuł wątku! | |||
| W majteczkach biegam, plecak noszę-przedszkolak będę za rok o tej porze |
|
3 | 10,71% |
| Drugie lato już na nami, na zimę i sanki teraz czekamy |
|
4 | 14,29% |
| Bunt dwulatka w pełnej krasie, żyć się jednak z tym jakoś da się |
|
6 | 21,43% |
| Super mamy, super dzieci, drugi roczek szybko zleci |
|
5 | 17,86% |
| Dzieciaki nasz maja 2 lata, a my w komplecie nadal "tratatata" |
|
1 | 3,57% |
| Sikamy po kątach, psocimy że strach, a nasze mamy tylko "och" i "ach" |
|
9 | 32,14% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
|
|
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Cytat:
![]() Nie mam pojęcia o co chodzi z tym trollem, ale nie jest to smaczne. Nikt nie został wykluczony w perfidny sposób, bo nie zostałaś skreślona z listy dziewczyn na Fb. Z tego co pamiętam, chyba nawet sama odeszłaś... Mam wrażenie, że jesteś zła na to, że nie widzisz teraz o czym jest gadka szmatka na FB,bo dziewczyny stworzyły sobie nową grupę w której czują się bezpieczniej ? i wiedzą, że nikt ich inny nie czyta. I nawet nie chodzi o obgadywanie, jak któraś tutaj napisała, tylko o inne życiowe sprawy o których przecież nie muszą wiedzieć wszyscy jak np pisząc na wizażu. Zasada wydaję mi się prosta: Nie chcesz aby Cię czytano, otwierasz zamkniętą grupę, jest Ci to obojętne piszesz tam gdzie Ci się podoba np wizaż. A grupa na Fb która była otworzona jakiś czas temu nadal funkcjonuje
|
|
|
|
|
#2373 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pokaz nowe wcielenie Igora. Ja przejechałam Antka maszynka i znowu mam rekruta w domu, ale w taki upal jak dziś, to nawet z takimi króciutkim włoskami był mokry jak mysz. Cytat:
Klima w pracy ![]() A Hania slodka! Cytat:
A Radkowi zazdroszczę! |
||||||||
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena my w basenie siedziałyśmy
![]() Emilie frajdę miała jak ich mało ![]() ale generalnie wolę jak jest mniej stopni :P za duszno... |
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
hejooo
weszlam was podczytac - bo ostatnio jakos nie moge ogarnac mysli i nie wiem co komu mam w koncu napisac, a tu taki ZONK. ja tam wam powiem, nie jestem z wami od poczatku, nie polubily mnie tez wszytskie, a mimo to pisalam/pisze tu dzielnie. Do klubu nie naleze, do grupy na FB rowniez, ale mam to w nosie.... nie mam zbytnio czasu ogarniac watku na biezaco,a co dopiero pisac na FB. Moze nie zawsze odpisuje wszystkim na posty, wynika to z mojego "zbudynienia mozgu" w ciazy, z braku czasu, lub z bycia z doskoku, ale jak mam cos do powiedzenia na jakis temat pisze. Nie kloccie sie dziewczyny nie ma sensu - jest on otwarty i kazdy moze pisac co chce, choc czasem komus sie wydaje, ze sie przechwala, za duzo zali, ma za duzo kasy, za malo - czy to jest takie wazne??? mysle ze nie. Wazne jest to co nas laczy, czyli nasze pociechy, choc nie wszystkie ida jednym tempem, mamy czasem jakies obawy, rozmawiamy o nich, czyms chcemy sie pochwalic - DAJCIE SPOKOJ!!!! ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- marzenko hania jak zawsze boska marinko biedny Igi, pamietaj do wesela sie zagoi . A jak jego zdrowko? Moja wczoraj rozciela kolano i placze, ja mowie "boli?" a ta od wczoraj caly czas pokazuje na kolano i mowi "boli". Ponadto chwale sie: odpieluchowanie prawie zakonczone, raczej z nocy pielucha sucha, zdarzaja sie wyjatki, takze na razie na noc zostaje, natomiast od pobudki az po zasniecie wola "situ" nie wazne czy to kupa czy siki. ![]() Ponadto - jestem gruba
|
#2377 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Uch, ale będę miała odpisywania bo widzę, ze wrzało tu troszkę
![]() Cytat:
![]() Tak sobie myślę, że Szymek ma świetne przygotowanie do bycia starszym bratem po takim częstym bywaniu z tą Twoją podopieczną. To już pewnie dla niego normalka, że mama zajmuje sie też innym dzieckiem i będzie mniejszy szok jakby co ![]() Cytat:
Strasznie.Co do reszty. Dziubku, byłaś jedną z najbardziej charakterystycznych i lubianych tu osób. Na pewno przeze mnie, ale i przez inne dziewczyny. Wszystkie bardzo przeżywałyśmy Twoje problemy. Chyba o nikogo innego do tej pory nie było tylu pytań zatroskanych, tyle trzymania kciuków itp. Sama przestałaś się udzielać, co nikogo nie dziwiło, bo miałaś duże problemy. I długo po tym, jak się nie odzywałaś pytania o Ciebie i do Ciebie się pojawiały. Sama więc wybrałaś, że nie chcesz tu być. twoje prawo. Aha, a jak raz na parę tygodni odezwiesz się tu, zaraz ktoś się pyta, co słychać. Więc nie pisze, że nie miałaś do czego wracać, czy że tu gadamy tylko o wakacjach i prezentach. To nieprawda. To tylko Twój wybór. Nie musisz się z niego tłumaczyć, ale rób z siebie ofiary naszego braku zainteresowania i snobizmu ![]() Cytat:
![]() Blondynko, bo tak szczerze mówiąc na Twoje posty czasem trudno odpowiedzieć Aż się cofnęłam do kilku i jeśli np. wpadasz po miesiącu nieobecności i piszesz, że u Ciebie pada i świeci na zmianę albo że żyjesz, to co na to można odpowiedzieć ![]() Cytat:
)- A fotka gdzie??? Cytat:
Nawet jak skrobnie tylko o tym, co u niego i tylko raz na parę dni... Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Radek już się zupełnie przyzwyczaił? Szkoda, że tak się tu dziś porobiło, niepotrzebne to. Jak ktoś nie chce z nami pisać, niech nie pisze. Ale dlaczego wpadać tylko na chwilkę z pretensjami i nawet czymś więcej?
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
no i jesli moge sie pozalic - u nas przeszedl grad wielkosci duzych jaj kurzych, mamy poobijane 3 auta, z czego w dwoch nawet szyba przednia pekla. TZ zalamany, a ja coz - mowie, ze niestety czasem tak bywa. Z tych berwow co prawda "postawil" mi sie brzuch i musialam lykanc nospe, ale przeszlo. Bo jakby nie patrzec auta, to nasz "dodatkowy" dochod.
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To czekamy na Aleksa
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i jedna u nas na mamusiach dzis urodzila, mowie do meza, ze trzeba by torbe spakowac, a ten oczy postawil i mowi, to jeszcze tego nie zrobilas
jakis len mnie ogarnal.
|
#2381 |
|
Zadomowienie
|
a mi szkoda brumku, ze widzisz to tak jednostronnie, bo to ze ktos nas obraza i ma do nas pretensje jest już ok?
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Eve brawa za odpieluchowanie!
malutko przytyłaś - nie przesadzaj ![]() nawet jak Ci troszkę jeszcze przybędzie to bilans końcowy będzie naprawdę super ![]() zresztą nie ma reguły ja przy Hani ok. 20kg przytyłam (zatrucie ciążowe, pełno wody w organiźmie) i jakoś w miarę szybko wróciłam do formy a przy Ali przytyłam tylko 9 a dłuugo nie mogłam wrócić do wcześniejszej wagi :/ zdjęcia gradu widzłam na FB masakra. dobrze, że nospa na brzuchol pomogła ![]() idę jutro z Alą na bilans 2-latka
|
#2383 |
|
Zadomowienie
|
ha a ja sie stresuje, ze ja jeszcze nie spakowana :P Tez mi sie nie chce pakowac, ale juz wystawilam torbe, wiec jestem na dobrej drodze.
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to stara sprawa ale nie do zapomnienia szczegolnie jak taka osoba potem umoralnia innych co do reszty to wlasnie po to by nie robic z siebie ofiary przestalam sie udzielac nie wiem w czym tkwi sedno sprawy , czy wszystko jest norma a moje problemy na Waszym tle bardziej uwidaczniaja mi roznice czy faktycznie jednak watek zdominowaly powtarzajace sie kwestie a moze co osoba to inny odbior calosci i tresci postow i jak mi milo ze odpowiadajac juz wiesz ze "bylam " jedna z bardziej charakterystycznych i lubianych tu osob ![]() Telik absolutnie nie musisz i pewnie nie czujesz się winna i to jak najbardziej prawidlowe |
|
|
|
|
#2385 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08
To fakt, ze niemilo sie tu chwilowo zrobilo. Trudno ile osob tyle zdan.
Ja jak widzicie jestem troche typem panikary i wszystkie swoje problemy roztrzasam, planuje co dalej. Potrzebuje sie gdzies wygadac ![]() Eve no to zaraz bedziesz tulic Aleksa. Super ![]() U nas Jul ciagle sika w pieluche, mokre majtki mu nie przeszkadzaja, juz probowalam. Przyjdzie i na niego pora, nic na sile. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co d gradu - to juz mniejsze okazy, bo zebrane jak calkiem przestalo padac. A nospa dobrze ze pomogla, bo bol przy postawieniu sie brzucha byl okropny i myslalam, ze juz pojade do szpitala. Cytat:
u mnie wszystkie kosmetyczne rzeczy w reklamowce, trzeba przepakowac, do kosmetyczek, wrzucic reczniki, koszule, klapki i cos malemu i zapakowac - ale najgorzej sie zebrac - zawsze cos
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
Podział był, jest i będzie zawsze, więc nie wiem po co ta cała awantura.
![]()
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2013-06-18 o 22:37 |
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
Chelsea zapomniałam - miałam napisać, że przykro mi z powodu Waszej straty
bo najpierw wypytałam, Ty odpowiedziałaś a ja zapomniałam odpisać ![]() oby teraz wszystko ułożyło się po Waszej myśli ![]() ja Wam już kiedyś pisałam, że mając podejrzenie, że na 99% KTOŚ mnie tu podczytuje to nie mogę pisać o pewnych sprawach jako, że nie jestem w żadnym klubie, czacie etc. to piszę tylko o tym co mogę ale cieszę się, że z Wami jestem ![]() żałuję tylko, że tak późno dołączyłam
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-06-18 o 22:39 |
|
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy.
Cytat:
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Eve to podobnie ciąże znosisz jak ja
ja przy Ali też spodnie przedciążowe wkładałam do końca tylko wiadomo - zapiąć ich nie mogłam
|
#2391 |
|
Wtajemniczenie
|
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07...
Dziubku w tej chwili poszlas juz po bandzie. Po pierwsze ta sprawa dotknela najbardziej Kajool (za co ja przeprosilam) i chyba nie potrzeba jej adwokata w Twojej osobie. A po drugie moje przekonania, sympatie i antypatie to moja prywatna sprawa i nic Ci do tego.
I nikogo nie umoralniam bo nie czuje sie upowazniona do tego. Przykre to co piszesz ... I chyba juz zapomnialas jak my wszystkie (ktore o Tobie niby nie pamietamy i nie widzimy Twoich wypowiedzi) wyciagnely reke z pomocnym gestem. Takze nie pisz ze mamy Cie gdzies, bo to nie prawda. |
|
|
|
#2392 |
|
Rozeznanie
|
Iwa, Eve
Dziękuję za wsparcie i pochwały ![]() Eve no jak sama chciała to super, chciałabym, żeby Julek chciał ![]() ![]() Iwa no to było wcześniej dołączać, ja też najpierw siedziałam tam gdzie Ty, zresztą pewnie pamiętasz a potem już tu ![]() Marina Stypendium to bardziej za to dostanę, że bezrobotna jestem a się kształcę w konkretnym kierunku W czwartek jadę załatwiać więc proszę o kciuki Chociaż może coś dorzucą za wyniki- mam średnią teraz 4,75 więc przydałoby się Zawsze to jakaś kasa co miesiąc ![]() W poniedziałek idę do gina z tą piersią z której mi cieknie. Aż mam dreszcze że znów coś nieciekawego lekarz zobaczy.:| Zobaczymy. Jestem dobrej myśli. Lecę spać, coś się dziś rozpisałam. Dobranoc
|
#2393 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07..
Cytat:
|
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczku z całym szacunkiem w kierunku Twojej osoby, ale to już była przesada...
Sprzeczki są, bo każdy ma prawo do swojego zdania jak i do tego by je wyrazić, ale takie perfidne wypominanie w momencie kiedy argumentów zabrakło.. poniżej pasa. |
|
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie zjadam kolacyjke - najpierw najadlam sie truskawek a teraz mnie ssie, wiec kanapeczki zajadam.
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-06-18 o 22:57 |
|
|
|
|
#2396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wszystko zaczęło się od zdiagnozowania uszu mojego Tymka ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() Dziś jesteś wyjątkowo. Marzenko, zapisałam sobie kilka fotek z tego bloga, którego pokazałaś, i pokażę kiedyś komuś (teściowej czy mamie) - na bank się nie skapną, że to nie ich wnuk
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-06-18 o 23:01 |
||
|
|
|
#2397 |
|
Wtajemniczenie
|
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07...
Przytoczylam ten argument nie dlatego ze mi ich zabraklo tylko dla tego zeby uswiadomic Dziubkowi, ze mimo to, ze sie nue udzialala, to kazdy sie tu martwil i chcial pomoc. Absolutnie nic nie wyponinam. Gdyby taka sytuacja sie powtorzyla zrobilabym to znow.
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2013-06-18 o 23:02 |
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07..
Cytat:
co do pogrubionego : jak ja to czulam... za gest bylam /jestem i bede wdzieczna co nie zmienia faktu ze pewnych spraw nie mozna przemilczec dlatego wlasnie nienawidze miec dlugu wdziecznosci , kazdy "konflikt" bedzie mial drugie dno ![]() a zeby go zakonczyc to odnosnie wiadomej sprawy proszę wszystkie zainteresowane osoby o nr kont i kwoty potrzebne do przelewu oczywiscie nie dam rady zalatwic tego za jednym podejsciem ale sukcesywnie bede sie starala wyrownac dlugi z gory dziekuje |
|
|
|
|
#2399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idąc Twoim tokiem rozumowania, powinnam Marinie wypomnieć pomoc (jak i reszta dziewczyn z FB), ALE NIE MAM ZAMIARU! Pomogłam bo chciałam i to, że dzisiaj napisała coś tam na temat nas-fb, nie zmienia mojego nastawienia do niej i nie sprawi, że będę wypominać swoją pomoc. Marina, nie chciałam wracać do tematu pomocy, ale Stronczek mnie lekko wpieniła. Co jakiś czas proponowała co któraś przeniesienie się na zamknięte forum, na fb - duża część z W nie chciała. Kilka się tam pojawiło i tylko czytało (albo i nawet nie, bo się nie pojawiało), tam jest znacznie więcej prywatnych rzeczy pisanych niż tu, to chyba oczywiste, że nie chcemy żeby ktoś kto sam od siebie nic nie pisze, czytał?
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2013-06-18 o 23:04 |
|
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Ale takich rzeczy się nie mówi.
A już na pewno nie w taki sposób. Zastanowiłaś się jak ona się teraz czuje? Chciałaś jej pojechać to Ci się udało. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

Ja natomiast byłam "Mamama", "Mamamija", a teraz stanęło na "Madziena". 
Jaki dźwięk przy tym niemiły. Ale nic się nie stało.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
12.06.2010

)

Chociaż może coś dorzucą za wyniki- mam średnią teraz 4,75 więc przydałoby się 

Zakończone: 2