Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 23:01   #2761
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

dzoan: wlasnie trudno powiedzieć o co mi chodzi?:P jestem rozdrażniona, wszystko mnie boli.. taka odmiana na koniec ciąży na to wygląda...plus taki że poprasowałam wszystkie ciuszki Igorka i ogarnełam kilka szafek w kuchni.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 23:05   #2762
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Dobrej nocy Dziewczynki.. uciekam, bo już mi niewygodnie siedzieć...

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dzoan: wlasnie trudno powiedzieć o co mi chodzi?:P jestem rozdrażniona, wszystko mnie boli.. taka odmiana na koniec ciąży na to wygląda...plus taki że poprasowałam wszystkie ciuszki Igorka i ogarnełam kilka szafek w kuchni.
włączył się czas oczekiwania i może stąd rozdrażnienie a dla zabicia czasu choć sobie domek porządnie wysprzątasz
Tulam Cię na dobranoc

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 23:07   #2763
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
A ja tylko na dobranoc powiem ze jestem zawiedziona
Myślałam ze zakupy dla Mai bedą przyjemnością a nie sa. Spędziłam tyle czasu na Allegro i doopa. Nie moge ogarnąć tematu, latam po stronach jak kot z pecherzem i na nic sie zdecydować nie moge.

Czy przewijaczki naprawdę muszą kosztować powyżej 50 zł?

Powyżej 50 zł? Ja kupiłam za niecałe 40 zł tu: http://allegro.pl/przewijak-usztywni...164543883.html

Najlepiej kupować u jednego sprzedawcy jak najwięcej rzeczy i wtedy się płaci jedną przesyłkę kurierską ok 15 zł

Osobiście robiłam zakupy u: adriana1978, rodzyneczki, r_p77, wiktor-sklep, __MaMi__
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 23:08   #2764
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
O rety Aż tak źle?
noooo

Ciekawe - malinka sie jutro wypakuje?

zjadlam kolacyjke, ide TZ zrobie kanapki do pracy - na 3 ma i ide spac.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 23:10   #2765
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
No to piona - mam tak samo
Stary 2013-06-18, 23:10   #2766
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
W ogóle to zauważyłam, że stopy mam spuchnięte...już od 2 dni tak mi się wydawało, ale dzisiaj to już naprawdę widoczne.. mąż zauważył.. zawsze miałam widoczne ścięgna i żyły, a teraz gładziutkie stópeczki i kosteczki się pochowały. Tragedii nie ma.. może lekki szok, bo do tej pory nie wiedziałam co to znaczy spuchnięta stopa..nigdy nie miałam z tym problemów
Mi też dzisiaj lekko spuchły na wieczór... Pierwszy raz. Mam nadzieję, że jutro będą ok. Do tego mały spokojny, ale daje o sobie znać, więc staram się nie panikować.

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
A ja tylko na dobranoc powiem ze jestem zawiedziona
Myślałam ze zakupy dla Mai bedą przyjemnością a nie sa. Spędziłam tyle czasu na Allegro i doopa. Nie moge ogarnąć tematu, latam po stronach jak kot z pecherzem i na nic sie zdecydować nie moge.

Czy przewijaczki naprawdę muszą kosztować powyżej 50 zł?
Kochana wyluzuj trochę Niestety jak się chce koniecznie coś kupić, to wszystko wydaje się beznadziejne, a jak nie ma się kasy np. to wszystko się podoba. Daj sobie na wstrzymanie i kupuj jak coś ci wpadnie w oko
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 23:11   #2767
Neni1984
Zakorzenienie

Eveeve ale lipa z tymi autami
Stary 2013-06-18, 23:13   #2768
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Ktoś pytał o wiesiołka. Znalazłam coś takiego w necie:

"Na temat wiesiołka wiem tylko tyle, że należy (jeśli jest taka potrzeba np. zleci lekarz) go stosować ostrożnie - nie był testowany pod kątem wpływu na organizm płodu w łonie kobiety ciężarnej. Nawet Zalecenia Farmakopei Brytyjskiej (wydawnictwo wyszczególniające wszystkie leki posiadające licencję w wielkiej Brytanii) wymieniają ten środek jako ten, który w okresie ciąży należy stosować ostrożnie (wtedy gdy jest taka potrzeba). A pierwszy raz słyszę, że wiesiołek ułatwia urodzenie dziecka - być może tak jest, ale jego przyjmowanie proszę omówić z lekarzem prowadzącym ciążę.

Pozdrawiam serdecznie

Celina Fręczko, położna"

http://www.we-dwoje.pl/wiesiolek;a;p...kul,11337.html

Więc dziewczyny,może jednak ostrożnie z tym? I może warto najpierw zapytać lekarza prowadzącego?
ja jak czytałam o lisciach malin i wpływie na porod to tez znalazlam o wiesiołku i w jednym artykule byla mowa ze zrobili badania czy olej z wiesiołka działa i wg nich nie działa co do lisci chcialam kupic tabletki bo sa bardziej skoncentrowane niz herbata ale w Polsce ich nie ma i piłam ale świeże liście z krzaka maliny (bardzo dobre smaczniejsze od suszonych) bo w ksiazce pisało od 32 tyg po filizance dziennie a potem dojsc do 4 na dzien ale zaczoł mi brzuch twardniec i skrucila mi sie szyjka juz w 34 tyg to przestałam pic bo czytalam na necie ze moga te liscie miec wplyw na szybszy porod a wole nie ryzykowac i poczekac do lipca

Edytowane przez EVAgwiazdka
Czas edycji: 2013-06-18 o 23:16
EVAgwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 23:17   #2769
Neni1984
Zakorzenienie

Misiaczka jeszcze polecam system wrzucania do koszyka-przeglądasz rzeczy sprzedawcy i wrzucasz do koszyka wszystko co by Cię u niego interesowało.

Jeśli oblecisz tak kilku wybranych sprzedawców (wybranych, czyli takich u których coś sobie już upatrzyłaś) to później patrzysz, które rzeczy Ci się powtarzają i kasujesz powtarzający się produkt z koszyka sprzedawcy, który wypadł mniej korzystnie cenowo. Np. u sprzedawcy X masz w koszyku obcinaki i u sprzedawcy Y też masz obcinaki w koszyku - dumasz i wywalasz z koszyka obcinaki gorsze/droższe/mniej gadżeciarskie

Nie wiem, czy coś zrozumiałaś, ale mam nadzieję

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-06-18 o 23:27
Stary 2013-06-18, 23:18   #2770
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Lecę spać. Jutro przychodzi paczka z allegro ale sie cieszę! tylko cholera, kolejne zawalidrogi w mieszkaniu

Malinka, owocnej nocy! :-*

dobranoc
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 23:18   #2771
kayka11
Raczkowanie

Weszłam kontrolnie tylko tak sprawdzić i co? W końcu Margosia ma Gluciątko!!!!- GRATULUJE!!!!!!!

Malinka-TRZYMAM KCIUKI ŻEBY BYŁO SZYBKO,ŁATWO I BEZBOLEŚNIE!!!!!
Teraz uciekam spać i wam też życze dobrej nocy!!!
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 23:28   #2772
Neni1984
Zakorzenienie

Zmykam
Stary 2013-06-18, 23:33   #2773
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja zrezygnowałam z przewijaka, na początku miałam brać, a potem stwierdziłam, że nie mam gdzie tego wszystkiego teraz trzymać, a jak więcej rzeczy bedzie to gdzie ja to wszystko pomieszcze
skupiłam się na najpilniejszych rzeczach
Dla mnie jednak praktyczna rzecz i wygoda dla kręgosłupa dlatego zdecydowałam sie kupic...

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Ja mam z wi-fi a prawie wcale nie korzystam,bo niezbyt często bywam w miejscach gdzie wi-fi jest ogólnodostępne. Lepszy pakiet internetowy moim zdaniem,bo wtedy masz net zawsze, nie musisz szukać np.McDonalda żeby z neta skorzystać

Przewijaczek kupiłam używany za 20zł w bardzo dobrym stanie i odebrałam osobiście niedaleko mnie Jeśli chcesz zaoszczędzić, poszukaj części rzeczy używanych-albo na allegro, albo na tablicy w ustawieniach wyszukiwania wpisując swoje miasto lub województwo Fotelik samochodowy, który-ten wybrany przez nas model (Dumbo Baby Design) - kosztuje 140-150zł nowy udało mi się kupić za 50zł też w b.dobrym stanie i z mojego miasta
Dzięki za rady to żeś ukrecila biznes

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Powyżej 50 zł? Ja kupiłam za niecałe 40 zł tu: http://allegro.pl/przewijak-usztywni...164543883.html

Najlepiej kupować u jednego sprzedawcy jak najwięcej rzeczy i wtedy się płaci jedną przesyłkę kurierską ok 15 zł

Osobiście robiłam zakupy u: adriana1978, rodzyneczki, r_p77, wiktor-sklep, __MaMi__
Dzięki za namiary, jutro obczaje bo a dzis mam dość

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Mi też dzisiaj lekko spuchły na wieczór... Pierwszy raz. Mam nadzieję, że jutro będą ok. Do tego mały spokojny, ale daje o sobie znać, więc staram się nie panikować.

Kochana wyluzuj trochę Niestety jak się chce koniecznie coś kupić, to wszystko wydaje się beznadziejne, a jak nie ma się kasy np. to wszystko się podoba. Daj sobie na wstrzymanie i kupuj jak coś ci wpadnie w oko
następnym razem zrobię sobie melise gdy zasiade do zakupów

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Misiaczka jeszcze polecam system wrzucania do koszyka-przeglądasz rzeczy sprzedawcy i wrzucasz do koszyka wszystko co by Cię u niego interesowało.

Jeśli oblecisz tak kilku wybranych sprzedawców (wybranych, czyli takich u których coś sobie już upatrzyłaś) to później patrzysz, które rzeczy Ci się powtarzają i kasujesz powtarzający się produkt z koszyka sprzedawcy, który wypadł mniej korzystnie cenowo. Np. u sprzedawcy X masz w koszyku obcinaki i u sprzedawcy Y też masz obcinaki w koszyku - dumasz i wywalasz z koszyka obcinaki gorsze/droższe/mniej gadżeciarskie

Nie wiem, czy coś zrozumiałaś, ale mam nadzieję
Zrozumiałam
Tak tez zaczęłam teraz robić, jest łatwiej.

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 23:35   #2774
ita83
Wtajemniczenie

WOW mamy pierwszego malucha na watku - Margos - oczywiscie wzielas nas z zaskoczenia - GRATULUJEklask i:
Stary 2013-06-18, 23:42   #2775
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Witam sie z Wami.
*Margosia* GRATULUJE

nie dam rady Was nadrobic.
Ja juz po egzaminach,wyniki dopiero w sierpniu.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

*Malinka*- trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiazanie.

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017

Edytowane przez b a r b a r a
Czas edycji: 2013-06-18 o 23:44
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 23:57   #2776
ita83
Wtajemniczenie

no oki ide spac

Malinka - trzymam kciuki - moze juz jutro rano bedziemy miec watkowa parke czerwcowoa.....
Stary 2013-06-18, 23:58   #2777
Katerine2
Raczkowanie

Dobry wieczor

MARGOSIA gratuluje !!!

Nadrobilam tylko dzisiejszy dzien bo ciekawa bylam jak to sie u Margosi zaczelo a tu bach rano pisala potem tez jakos po poludniu sie odezwala czy przed i tu taka informacja z zaskoczenia, super

Ja od tygodnia panikuje ze nic nie naszykowane tym bardziej ze pralka popsuta...
Kolezanka byla dzis u mnie ze swoja prawie roczna coreczka i nie nastroila mnie optymistycznie co do porodu tzn ustawienia dzidzi.
Jej niunia takze byla ustawiona miednicowo bo na usg w 32 tygodniu podgladneli i nie przekrecila sie i miala cesarke. A ja wolalabym sn.

Mam kijowy internet bo ten z tp calkowicie tesc zlikwidowal a ja mialam juz od 2 lat z plusa ale to tylko na takie nagle wypadki i tylko 4 gb i niby mam juz 10 gb na umowie a musze jeszcze zmienic na 15 gb ale to dopiero od nowego okresu rozliczeniowego nastapi, a teraz doladowalam pakiecik na marne 500 mb ot tak do poczytania chociaz i staram sie sprezac ale weny napisanie takze raczej nie mam....

To tyle u mnie.

Trzymam kciuki za wizyty i za porodziki

Dobranoc.
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 01:25   #2778
madi82
Zakorzenienie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Dobra,nic sie nie dzieje to spie dalej

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 01:31   #2779
kubus puchatek
Rozeznanie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Margosia Gratuluję!!!!klas ki:
Malinka trzymam mocno kciuki za łatwy i szybki poród!!!
ależ emocje na sam koniec dnia,a raczej środek nocy jak dla mnie.
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 02:21   #2780
czarownica1
Zakorzenienie

Dziewczyny umowmy sie ze czerwony kolor zarezerwowany teraz na info o porodach. Ok?

Zajrzalam bo jak zwykle o tej porze sie obudzilam.
Zakrztusilam sie skorka od jablka i nikt by o tym nie wiedzial... Tz tak twardo spi

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 03:15   #2781
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-V

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny umowmy sie ze czerwony kolor zarezerwowany teraz na info o porodach. Ok?

Zajrzalam bo jak zwykle o tej porze sie obudzilam.
Zakrztusilam sie skorka od jablka i nikt by o tym nie wiedzial... Tz tak twardo spi

Wrocilam z toalety i co...wizaz,ale nadal cisza wiec spie dalej....ale duchota...wlaczylam wiatrak bo nie ma czym oddychac...

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 04:18   #2782
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie

dzoan dziekuję kochana))

no i też zajrzałam, bo mnie mega zgaga wzięła w nocy... wspaniale

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-19, 04:58   #2783
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie

myslalam zawsze, ze problem bezsennosci mnie ominie..

omijał do tej pory
nie mogę spać w zaden sposób, bo tak mnie kręgosłup boli, że nie wydolę
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 05:31   #2784
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

envl: współczuję, przytulam. a chociaż odsypiasz potem w dzien?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-19, 05:35   #2785
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Ma

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
myslalam zawsze, ze problem bezsennosci mnie ominie..

omijał do tej pory
nie mogę spać w zaden sposób, bo tak mnie kręgosłup boli, że nie wydolę
Bo to z kręgosłupem tak juz będzie. ..
Dzień dobry :p
Ja nie mogę spać, bo upał nieziemski..całą noc śpię totalnie rozebrana a jestem cala mokra :banghead:
Stary 2013-06-19, 05:41   #2786
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gaze

kolejna z bezsennoscią?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-19, 05:43   #2787
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad

Cytat:
kolejna z bezsennoscią?
Na to wygląda. .albo wszystkie czatuja co tam z Malinka
Elaine i co tam? Rozkręca sie cos u Ciebie?
Stary 2013-06-19, 05:59   #2788
dzoan
Zakorzenienie

Piszę z tel męża. Widzę, że o Malince nie ma newsów, żadna inna też się nie rozpakowuje, to oddaję tel. Wejdę później z lapka mi też ciężko spać, duchota

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 06:03   #2789
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

karolajn: wielka zgaga i jakieś skurcze...

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-19, 06:25   #2790
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
karolajn: wielka zgaga i jakieś skurcze...
Zgagi współczuję. ..a skurcze moze sie rozkreca? Tez mam ktg dzisiaj
Mnie glownie łapią w nocy i potem cisza
Az musialam sobie teraz kanapki zrobic

---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ----------

Pojadlam i idę jeszcze spróbować spac, bo Tż o 8 wstaje do pracy..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości