|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
normalnie
. Jeden mój ginekolog przyjmuje na nfz, a drugi prywatnie w klinice. Lubię mieć dwa źródła wiedzy .
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj gin przyjmuje też państwowo na nfz ale kolejki są masakryczne, trzeba czekać 2-3 miesiące. Jeśli ktoś nie ma problemów, infekcji itp to raz na pół roku to nie jest jakiś wieli wydatek (ja płacę 80zł za badanie, kolposkopia). Czas wizyty wtedy jest długi bo około godziny i nie martwię się, że w kolejce siedzi ileś tam kobiet i czeka. Ostatnimi czasy chodzę dość często przez te moje infekcje... ale jak się to już skończy to będzie dobrze. Jakbym miała się na nfz leczyć to by mi chyba ze 2 lata zeszło.Dziś dostałam mój termometr i mogę go już używać ![]() Dziewczynki te co mają konto na ovufriend mam pytanie. Jako że jestem tam nowa i dopiero zaczęłam prowadzić wykres to mam pakiet premium ale potem trzeba wykupywać prawda a jak wykupie to mi to daje jedynie to, że mi pokazuje kiedy była owulacja? Bez wykupowania pakietu mogę również prowadzić sobie wykresy?
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-06-18 o 17:30 |
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://ovufriend.pl/cennik.html Poza tym, mi się skończył pakiet premium i w tym cyklu nie wykupiłam i jakoś żyję bez tego . Przy pakiecie premium pokazuje Wam m.in. kiedy macie działać "zielone światło" - ale to i ja sama mniej więcej wiem po objawach . Pokazuje Wam też ile % szans macie na ciążę
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze obejdę się bez premium.
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jest tu ktoś na skarbmamy?
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wykresy prowadzę w aplikacji na Androida - jak ktoś ma smartfona, to polecam: z tego co zauważyłam, to ma podobne opcje do tych internetowych, a można go mieć cały czas przy sobie (dla mnie jest to wygodne zwłaszcza jak mierzę temperaturę o tej 5 rano - wklepuję sobie od razu wynik na wykres i mam z głowy
bo jak rano jestem zaspana, to ciężko mi zapamiętać wynik na później, a czasami przez przypadek kasuje mi się z pamięci termometru U mnie 48 dzień cyklu
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
...Login jak na ovufriend?
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Pierwsze mierzenie temp za mną Żałuję, że nie zaczęłam mierzyć wcześniej to bym może mogła zinterpretować czy ta owu w ogóle była, czy nie
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Nie było mnie dosyć długo, miałam dużo spraw na głowie i nawet nie znalazłam chwili aby się zalogować. No więc jak to ja, zużyłam trzy testy (22 dc, 26 dc, 28 dc.) i niestety, dwóch kresek brak. Nic mnie nie boli, nic a nic. Powinnam dziś, lub jutro dostać miesiączkę. A tu nic się na nią nie szykuje. Objawów ew. zapłodnienia też nie ma. Dosłownie nic. Jak widać w ciąże w pierwszym cyklu po odstawieniu zachodzą tylko szczęściary, na mnie nie padło. Troszkę mi smutno, ale nic to. Czekam teraz aż rozpocznę nowy cykl. fantastka - trzymam za Ciebie kciuki, ja też próbowałam od razu Mam nadzieję, że Tobie się uda
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mi wiele nadziei nie zostało, że się uda, bo troszkę czuję się jak na @, no ale cóż... nie koniec świata, za chwilę będzie kolejny cykl ![]() Wczoraj mnie mój mąż rozwalił Mówi do mnie: no, teraz zaczniesz patrzeć na ten śluz i temperaturę mierzyć to będziemy wiedzieć, kiedy mamy się przytulać. Ja: jak to? To teraz tylko w te dni będziemy się przytulać??? TŻ: nooo... trzeba oszczędzać siły, bo plemniki też się męczą jak tak co chwilę Nie no, miesiąc jeszcze od ślubu nie minął, a on mi tu granice wytycza ![]() Dziewczyny, przeglądam wizaż i pojawia się czasem #... co to znaczy? Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2013-06-19 o 07:26 |
|
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co mi wiadomo, to właśnie takie objawy przypominające @ mogą oznaczać ciążę. Ty chociaż coś czujesz A u mnie nic. Cisza. Wegetacja - jakby organizm się wyłączył. Doskwiera mi tylko śluz - biały, gęsty. I tyle.No ... jak już wspomniałam jestem z Tobą i wspieram A kciuki zaciśnięte przeszkadzają w normalnym pisaniu na klawiaturze ![]() Miesiąc po ślubie? Wow. Gratulacje. U mnie już 4 rok po. I tak sami w tym domu, pustka i beznadzieja Dlatego też czas na dzidzi.Mąż też mi kazał mierzyć od następnego cyklu temperaturę i obserwować śluz ;D Heh, a wydawałoby się, że chłopy się na tym nie znają. My zamierzamy się kochać co 2-3 dzień, ponoć własnie to dobrze, że nie codziennie, bo plemniki potrzebują regeneracji Miłego dnia Dziewczynki, zbieram się do pracy. Wracam do Was wieczorową porą
|
|
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tę @ wnioskuję po tym, że raz przez sekundę mnie podbrzusze zakuło właśnie tym bólem... Jajniki mi już nie doskwierają, więc na dobrą sprawę też nic nie czuję. Mam tylko jakieś ogólne uczucie, które ciężko do czegoś przypasować, że będzie @ Coś w piersiach zakuje, coś gdzie indziej i jakoś tak ogólnie mi ciężko. My mieliśmy nauki przed ślubem o NPR, więc jesteśmy w miarę na świeżo. A babkę mieliśmy nawiedzoną, ale potrafiła wszystko wytłumaczyć Ok, będę się powstrzymywać, żeby się nie rzucać na niego codziennie tylko co 2-3 dni To pewnie mało wiarygodne, ale jak się stara w dzień owulacji to bardziej prawdopodobne, że chłopiec, a jak w okolicach owu to dziewczynka?Mąż na pewno chłopca by chciał, a ja sama nie wiem Raz tak, raz tak Ale nawet jakby było wymierzone to pewnie i tak będzie niespodzianka
Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2013-06-19 o 08:08 |
|
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale oczywiście są wyjątki od reguły ![]() Ja bym chciała bliźniaki - chłopca i dziewczynkę A słyszałyście o kobiecie, która urodziła dwie pary bliźniąt jednojajowych (czworaczki)? To dopiero trzeba mieć farta (raz na 70 mln się to ponoć zdarza)
Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2013-06-19 o 08:16 |
|
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na bliźniaki nie mam szans, chyba że właśnie po tabletkach anty. I też bym chciała |
|
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
fantastka jak tam Twoje nastawienie? u mnie dziś 29 dc. Ale mam nawet 32 dni. Test leży i czeka na big day, mam nadzieję, że do pt/sb nic nie przyjdzie
z drugiej strony mam objawy na typową @ i to mnie martwi. no, ale jak to już któraś z dziewczyn na forum powiedziała "trzeba być cierpliwym", to staram się być
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Nie inny... ale nie aktualizowałam informacji tam nawet bo tylko na ovufriend wchodzę
login natalia23 ![]() Już aktualne denerwuje mnie to bo się tam mi przycina jakoś...
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-06-19 o 09:02 |
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
poza tym co pół h latam do wc i sprawdzam czy nie mam @
bo ciągle czuję, że nadeszła...ehhhh my to sobie nawkręcamy
|
|
|
|
#713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Manieczka cierpliwości
|
||
|
|
|
#714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Sęk w tym, że nie wiem, jak mi przychodził 2 lata temu. Zapisywałam to sobie na karteczce, ale pozbyłam się jej wraz z porządkami w portfelu dawno temu
Przy ostatnim odstawieniu @ przyszła wcześniej niż miała przyjść przy braniu tabletek, może teraz też tak będzie..?
|
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może przyjść wcześniej, może później... nie wiem czy masz regularne czy nie zresztą to się dopiero okaże teraz w najbliższym czasie na tabletkach to było wszystko sztuczne a organizm musi teraz powrócić do normalności.Pozostaje Ci tylko cierpliwe czekanie
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zapominalska jestem Pamiętam tylko, że przy tym ostatnim odstawieniu baaaaaardzo cierpiałam, przy tabletkach też mnie zawsze brzuch bolał przy @, ale to było bez porównania... No i... się naczekam Też myślę, że się właściwie wszystko dopiero okaże jak się unormuje, ciekawe ile czasu będzie mi dane się obserwować
|
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
ej dziewczyny, mam jeszcze pytanie. Bo naczytałam się, że niby zwiastunem ciąży są białe upławy - czy to prawda? Pytam, bo szybciej nie zwracałam za bardzo uwagi jakie mam przed @ itp. Teraz mam przezroczyste, a czasem pojawiają się białe i nie wiem co o tym myśleć
|
|
|
|
#719 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
długie cykle masz? Cytat:
![]() Cytat:
fantastka, pamiętaj że po tabletkach anty organizm dochodzi do siebie mniej więcej pół roku, a czasem i dłużej . Więc cykle, objawy, długość, owu mogą być zakłócone - choć nie muszą ![]() Cytat:
Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr Czas edycji: 2013-06-19 o 11:29 |
||||
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę pamiętać... Mam nadzieję, że jak najszybciej organizm dojdzie do siebie, bo tak to jak zabawa w ciuciu-babkę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

.

. Jeden mój ginekolog przyjmuje na nfz, a drugi prywatnie w klinice. Lubię mieć dwa źródła wiedzy 
Mnie czasem wyższa temperatura utrzymywała się na pierwsze dni @
ale jak się to już skończy to będzie dobrze. Jakbym miała się na nfz leczyć to by mi chyba ze 2 lata zeszło.

...
Już mi wiele nadziei nie zostało, że się uda, bo troszkę czuję się jak na @, no ale cóż... nie koniec świata, za chwilę będzie kolejny cykl
TŻ: nooo... trzeba oszczędzać siły, bo plemniki też się męczą jak tak co chwilę
Raz tak, raz tak