Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-19, 02:06   #2431
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Witam nie wiem czy mnie pamiętacie miesiąc temu byłam tu ostatni raz. Kochane trzymajcie się gorąco dużo zerówka wąż życzę i waszym dzidziula

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Ja jutro powtarzam badania bety lekarz kazał zrobić bo mogę być nadal w ciąży usunęli mi tylko kosmowke tak wynika z badan histopatologicznych prawdopodobnie miałam ciążę bliźniacza. Dziwne jest to dla mnie bo byłam po zabiegu 8 dni w szpitalu bo miałam zapalenie przydatków robili mi usg i nic nie mówili

Oczywiscie ze pamietam. !!
Daj znac co wyszlo koniecznie !!

Swoja droga mAm kolezanke ktora z silnym krwotokiem trafiła do szpitala w 12 tyg ciazy. Zvadali ja na kozle , zatrzymali krwotok I wyslali do domu - poroniła. Za 4 tyg miala stawic sie na usg sprawdzic czy potrzebne czyszczenie czy wszystko samo zeszlo. Poszla a tam duze zdrowe 16 tyg dziecko opowiadala mi jak przezywala to w glowie sie nie miesci !!

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Skonczylam ! Piekne macie brzuszki - co do jednego !!

BUDOWNICZKA - za lepszegp lekarza , wyniki I jakas lepsza położna ! Jak Cu bedzie burczec o Twoim +2kg to daj jej numer do mnie ja jej opowiem o moim +10kg
PAULINAIZABELA - w Uk macierzynski mozesz zaczac 11 tyg przed porodem. 8 mies jest platne a pozniej mozesz wziasc kolejne 8 bezpłatnego z gwarancja powrotu do pracy na to samo stanowisko. A u Was jest inaczej ? Ja jeszcze bede musiala wybrac okolo 4 tyg urlopu przed macierzynskim wiec tylko lepiej dla mnie
Mebelki sa bombowe , ja tez juz chce miec moje w kupie ale cos czuje ze to potrwa
Remont stoi , syf w domu ze szkoda gadac .. W czwartek tescie przylatuja wiec w piatek juz wpadna z wizyta .. A mu onboje nie do zycia . Ten sie poci, kaszle , goraczka w najlepsze a ja ?? Ja jestem w powijakach ..
Ja mam taki bol jelit ze szkoda gadac . Ewidentnie zlapala nas jelitowka. U mnie w pracy co drugi chory na to samo .. U mamy w domu prawie wszyscy .. Znajomi to samo .. Biore nospe I teraz wzielam esspumisan - nic innego nie moge ?? Dzwonilam do przychodni to termin w przyszlym tygodniu , bo wirus - nie wazne ze ja w ciazy rano jak bedzie to samo zostaje mi IP .

Musze jeszcze coś napisac .. Chce juz wrzesien !!!
Kłaniam sie wszystkim z Was ktore wymiotuja od poczatku albo maja inne przeboje .. I Rybie tez! Bo z Twoimi bola mi brzucha I wszystkimi innymi ja juz bym ześwirowała dawno! Psychicznie bym nie dała rady .

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 06:06   #2432
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Dzień dobry z samego rana. Witam się i lecę do pracy. Ludzie są szaleni żeby o 7:55 wybierać się na zwiedzanie
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 07:39   #2433
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

CZEŚĆ DZIEWCZYNY!!!!!

Kopie!!! Dziecko mnie kopie, czuję ruchy i jestem mega szczęśliwa!!!!!!

WCZORAJ!!!!
UZYSKAŁAM TYTUŁ MGR i JESTEM WOLNA, JUŻ NICZYM NIE MUSZĘ SIĘ MARTWIĆ!!!!!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAA
TO ZE SZCZĘŚCIA!!!!

ŻYCZĘ MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM BUZIOLE
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 07:52   #2434
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Czytam tak u was o tych położnych i się zastanawiam czemu u mnie w przychodni jej nie ma, mój lekarz zajmuje sie ważeniem( w sumie ja się waże i podeje wynik) i mierzeniem ciśnienia, i musze zacząć się interesować tą położna
jakby u mnie lekarz zajmował się tym co robi położna, to by jej chyba dnia nie starczyło, tym bardziej że przyjmuje tylko we czwartki a pacjentki są zapisywane co 10 min

Cytat:
Ja jutro powtarzam badania bety lekarz kazał zrobić bo mogę być nadal w ciąży usunęli mi tylko kosmowke tak wynika z badan histopatologicznych prawdopodobnie miałam ciążę bliźniacza. Dziwne jest to dla mnie bo byłam po zabiegu 8 dni w szpitalu bo miałam zapalenie przydatków robili mi usg i nic nie mówili

trzymnam kciuki żeby to było to!

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Ja chyba bym chciała, ale w rodzinie mówią, że zbędny mebel że sobie dziecko można na łóżko przewinąć, ale w sumie u mnie w rodzinie nikt nie miał to skąd mogą wiedzieć...
u mnie teściowa też stwierdziła że to zbędny mebel tak samo twierdzi że wózek chcemy nowy i tyle i tyle przeznaczamy na niego...

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
lineczka- ja planuje kupić przewijak bo jednak jest to wygoda, siostra przewijała na takim 'biurku' na wysokoścci jej pasa miała podkłady i kocyk wiec małej było ciepło w pupcię i wygodnie, gdybym miala taką możliwość może bym zrezygnowała.. póki co jestem za

czy cwiczycie mięsnie kegla? bo czytałam że coś wspomniałyście ale nic konkretnego ..
no ja chyba jednak też się zdecyduję na przewjak wczoraj w internecie oglądałam fajne i wiem że w tym sklepie co będziemy kupować są więc spoko luz

ja ćwiczę jak sobie przypomnę :P i też nie wiadomo ile czasu ;]

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Primo, kupy bywają eksplodujące w trakcie przewijania. O baaaardzo dużym zasięgu. A secundo, szkoda kręgosłupa. Jak dziecko zacznie raczkować, to zdąży pupę wytrzeć w pościel nim sięgniesz do chusteczek na łóżku.
no właśnie..

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja na początku przewijałam na przewijaku, potem zaczęłam na łóżku, bo mi się nie chciało stać przy przewijaniu Tak to sobie siadam okrakiem nad dzieciem i jest ok. Ale przewijak nam służy do tej pory przy kąpaniu do rozbierania/ubierania. Ogólnie to polecam, nie jest to duży wydatek, a jednak przydatny.

No i jeszcze kwestia tego, że malutkie dziecko lubi się zesikać/zrobić kupę podczas przewijania - przewijak łatwo zetrzesz lub wymienisz pokrowiec, a pościeli trochę szkoda.

Poza tym czasami dzieci strzelają kupkami - nie uwierzyłabym, gdybym tego nie zobaczyła na własne oczy Raz mnie synio tak "zastrzelił" (a akurat przebierałam go na naszym łóżku), że poszedł rożek, pościel, prześcieradło, dywan i drzwi. Strzał na jakieś 1,5 m, serio
dlatego boję się ryzykować przebierając na łóżku :P

heja!

czym zakrywacie brzuch jak leżakujecie na słońcu?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 07:56   #2435
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
CZEŚĆ DZIEWCZYNY!!!!!

WCZORAJ!!!!

TO ZE SZCZĘŚCIA!!!!

gratulacje!!!

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Ilona pewnie że pamiętamy.... daj znać jakie będą wyniki

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 07:58   #2436
aaby
Zakorzenienie

Nie nadążam za Wami
Większość czytam na bieżąco, ale jak już przebrnę przez te kilkanaście stron, to nie dość, że nie pamiętam, co komu, to kompletnie nie mam sił żeby odpisać I stąd nie było mnie już daaaawno - ale i tak żadna nie tęskniła

Wrzucam foto z dziś rano - przepraszam, że w piżamie i że w łazience, ale nie chciałam męża budzić, a jedyne duże lustro mamy w sypialni. Zostałam chyba jedyna, która się jeszcze nie pokazała

IMG_20130619_072021.jpg

To najbardziej płaski, jaki jest, od razu po przebudzeniu W ciuchach jestem ogromna (zwłaszcza w ciążowych spodniach z pasem), wieczorem jesteśmy 2x tacy. Albo i 3x

A jutro połówkowe!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 08:26   #2437
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Aaby moj brzuch wieczorem też jest duuuuuuzo większy

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 08:28   #2438
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:
CZEŚĆ DZIEWCZYNY!!!!!

WCZORAJ!!!!

TO ZE SZCZĘŚCIA!!!!

Gratuluję i magistra i teraz chyba najbardziej kopniaczków !!!!!!!!! Ja jeszcze chwilę muszę się pomęczyć ze studiami

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 08:32   #2439
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
CZEŚĆ DZIEWCZYNY!!!!!

WCZORAJ!!!!

TO ZE SZCZĘŚCIA!!!!

gratulacje! ja jeszcze tydzień muszę poczekać...
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-19, 08:33   #2440
aaby
Zakorzenienie

Kabriela

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-06-19, 08:40   #2441
Kabriela
Zadomowienie

Spokojnie jeszcze ja nie pokazywałam brzucha ale teraz będę miała luz więc jak Was zarzucę fotografiami to będziecie mieć dość.
A mnie po prostu nosi z radości, dzisiaj mam zakończenie roku szkolnego w przedszkolu więc jak wpadnę to wieczorem. Buziakuje!
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 08:40   #2442
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
jakby u mnie lekarz zajmował się tym co robi położna, to by jej chyba dnia nie starczyło, tym bardziej że przyjmuje tylko we czwartki a pacjentki są zapisywane co 10 min

trzymnam kciuki żeby to było to!

u mnie teściowa też stwierdziła że to zbędny mebel tak samo twierdzi że wózek chcemy nowy i tyle i tyle przeznaczamy na niego...

no ja chyba jednak też się zdecyduję na przewjak wczoraj w internecie oglądałam fajne i wiem że w tym sklepie co będziemy kupować są więc spoko luz

ja ćwiczę jak sobie przypomnę :P i też nie wiadomo ile czasu ;]

no właśnie..

dlatego boję się ryzykować przebierając na łóżku :P

heja!

czym zakrywacie brzuch jak leżakujecie na słońcu?
Witajcie mamusie
Lineczka Ty sie teściowej nie słuchajhehe.
Aaby jeszcze ja nie pokazałam brzuszka nie wiem gdzie podziałam przez ten cały remont kabel od aparatu:/PS. brzuszek śliczny!!
Kabriela gratuluje tytułu!!
Wczoraj mój ukochany mąż pierwszy raz poczuł jak dziecko kopie!No był w szoku.Malutka najpierw kopała mnie delikatnie, położyłam na brzuchu rękę męża i nagle zrobiła się cisza.Zaczęłam do niej mówić ze tatusia oszczędza i nagle się uspokoiła położyłam rękę znowu, a ona jak zasunęła kiksańca że aż mną wzdrygnęło!Szok ale jakie szczęście nie do opisania!!
Drogie mamusie nie wiem dlaczego ale dzisiaj mi się śniło że zauważyłam krew na bieliźnie...obudziłam się przerażona
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 08:45   #2443
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie
Lineczka Ty sie teściowej nie słuchajhehe.
ale ja się jej nie słucham, niech sobie pogada a i tak zrobię jak uważam :P
bo bratowa TŻ z mężem oni kupili tylko łóżeczko a tak wszystko będą mieli używane: wózek, nosidełko, leżaczek itd, bo chętni do kupowania nie są a ja z pożyczonych będę miała łóżeczko- chrześniak spał może w nim z 5 razy tylko więc jest prawie nowe i laktator będę pożyczać i tyle..
więc teściowa wychodzi chyba z założenia że i my będziemy mieć używane rzeczy, oczywiście nic przeciwko temu nie mam, ale ja chcę mieć nowe rzeczy

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-19, 08:47   #2444
nasturcja7667
Zadomowienie

Nie nadążam za Wami! Siedzę w notatkach albo w pracy, a Wy tyyyyyle piszecie, ze szok. Gratuluję wizyt, kopniaczków, magistrów! Trzymam kciuki za wizyty i lekarzy i to, żeby wszystko było dobrze!

Jestem tak spuchnięta, że czuję się jak skrzyżowanie kaczki z balonem. Przed ciążą ważyłam 47 kg przy wzroście 160cm. Teraz ważę 53.5 kg, co jets oim absolutnym życiowym rekordem i ledwo się ruszam a gdzie tam do końca? Do ślubu to mnie na wózku chyba zawiozą

Co stosujecie przeciwko rozstępom? Ja mam krem z Bielendy z serii Sexy Mama ale mam wrażenie, ze jakiś rozstęp mi chce wyłazić po lewej stronie brzucha i mam panikę

Kolejne pytanie, tym razem z cyklu: doradźcie! 20 lipca ślub, a my nie mamy pomysłu na prezent w formie podziękowania dla rodziców. Nie chcemy dać kwiatów, bo jedni i drudzy dojeżdżają do miejsca naszego ślubu [moi 60km , TŻta 200km], więc zwiędną im w trasie na bank. Chcemy, żeby prezenty były identyczne, a to znaczy, że odpadają np. bilety do kina, bo moi na bank się nie wybiorą - do najbliższego mają właśnie 60km i nigdy się im nie chce, nawet jak na jakąś rocznicę dostają takowe. Żadnej figurki też nie chcemy, bo te co widzieliśmy to straszna tandeta. Książki tez kiepsko, bo sami prosiliśmy zamiast kwiatów na śub i TZ twierdzi, ze wtedy to głupio wyjdzie... Zafundowanie weekendu w SPA z powodów finansowych odpada.... Wpadnę w depresję.. POMÓŻCIE PLISSSSS!!!!
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 08:52   #2445
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
ale ja się jej nie słucham, niech sobie pogada a i tak zrobię jak uważam :P
bo bratowa TŻ z mężem oni kupili tylko łóżeczko a tak wszystko będą mieli używane: wózek, nosidełko, leżaczek itd, bo chętni do kupowania nie są a ja z pożyczonych będę miała łóżeczko- chrześniak spał może w nim z 5 razy tylko więc jest prawie nowe i laktator będę pożyczać i tyle..
więc teściowa wychodzi chyba z założenia że i my będziemy mieć używane rzeczy, oczywiście nic przeciwko temu nie mam, ale ja chcę mieć nowe rzeczy
Pewnie że tak każdy niech sobie robi jak uważa

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Nie nadążam za Wami! Siedzę w notatkach albo w pracy, a Wy tyyyyyle piszecie, ze szok. Gratuluję wizyt, kopniaczków, magistrów! Trzymam kciuki za wizyty i lekarzy i to, żeby wszystko było dobrze!

Jestem tak spuchnięta, że czuję się jak skrzyżowanie kaczki z balonem. Przed ciążą ważyłam 47 kg przy wzroście 160cm. Teraz ważę 53.5 kg, co jets oim absolutnym życiowym rekordem i ledwo się ruszam a gdzie tam do końca? Do ślubu to mnie na wózku chyba zawiozą

Co stosujecie przeciwko rozstępom? Ja mam krem z Bielendy z serii Sexy Mama ale mam wrażenie, ze jakiś rozstęp mi chce wyłazić po lewej stronie brzucha i mam panikę

Kolejne pytanie, tym razem z cyklu: doradźcie! 20 lipca ślub, a my nie mamy pomysłu na prezent w formie podziękowania dla rodziców. Nie chcemy dać kwiatów, bo jedni i drudzy dojeżdżają do miejsca naszego ślubu [moi 60km , TŻta 200km], więc zwiędną im w trasie na bank. Chcemy, żeby prezenty były identyczne, a to znaczy, że odpadają np. bilety do kina, bo moi na bank się nie wybiorą - do najbliższego mają właśnie 60km i nigdy się im nie chce, nawet jak na jakąś rocznicę dostają takowe. Żadnej figurki też nie chcemy, bo te co widzieliśmy to straszna tandeta. Książki tez kiepsko, bo sami prosiliśmy zamiast kwiatów na śub i TZ twierdzi, ze wtedy to głupio wyjdzie... Zafundowanie weekendu w SPA z powodów finansowych odpada.... Wpadnę w depresję.. POMÓŻCIE PLISSSSS!!!!
Ja stosuję PERFECTA mama do brzucha i osobno ta sama seria do biustu.I narazie nic mi nie wychodzi, zobaczymy dalej
Jeśli chodzi o podziękowanie, to fajnie wygląda np. Wasze wspólne zdjęcie w ramce i obok jakiś wierszyk z podziękowaniami.Widziałam kiedyś na internecie takie fajne rzeczy.Ale powiem szczerze że u mnie pozostało jednak na kwiatach.Kiedyś u kogoś widziałam elegancki kuferek ze słodyczami, ale jak to bedzie lipiec i dojazd do domu nie wiem czy to dobry pomysł, ale wygląda to bardzo efektownie.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 08:55   #2446
aaby
Zakorzenienie

nasturcja, my na samym podziękowaniu daliśmy tylko piękne bukiety kwiatów z zaznaczeniem, że będzie jeszcze druga część prezentu. I jak odebraliśmy od fotografa zdjęcia i naszą album, to i dla rodziców przygotował dwie mniejsze foto książki, z mniejszą ilością zdjęć niż u nas, od sesji narzeczeńskiej do końca wesela. Byli bardzo zadowoleni

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-06-19, 09:01   #2447
domii29
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Oczywiscie ze pamietam. !!
Daj znac co wyszlo koniecznie !!

Swoja droga mAm kolezanke ktora z silnym krwotokiem trafiła do szpitala w 12 tyg ciazy. Zvadali ja na kozle , zatrzymali krwotok I wyslali do domu - poroniła. Za 4 tyg miala stawic sie na usg sprawdzic czy potrzebne czyszczenie czy wszystko samo zeszlo. Poszla a tam duze zdrowe 16 tyg dziecko opowiadala mi jak przezywala to w glowie sie nie miesci !!

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Skonczylam ! Piekne macie brzuszki - co do jednego !!

BUDOWNICZKA - za lepszegp lekarza , wyniki I jakas lepsza położna ! Jak Cu bedzie burczec o Twoim +2kg to daj jej numer do mnie ja jej opowiem o moim +10kg
PAULINAIZABELA - w Uk macierzynski mozesz zaczac 11 tyg przed porodem. 8 mies jest platne a pozniej mozesz wziasc kolejne 8 bezpłatnego z gwarancja powrotu do pracy na to samo stanowisko. A u Was jest inaczej ? Ja jeszcze bede musiala wybrac okolo 4 tyg urlopu przed macierzynskim wiec tylko lepiej dla mnie
Mebelki sa bombowe , ja tez juz chce miec moje w kupie ale cos czuje ze to potrwa
Remont stoi , syf w domu ze szkoda gadac .. W czwartek tescie przylatuja wiec w piatek juz wpadna z wizyta .. A mu onboje nie do zycia . Ten sie poci, kaszle , goraczka w najlepsze a ja ?? Ja jestem w powijakach ..
Ja mam taki bol jelit ze szkoda gadac . Ewidentnie zlapala nas jelitowka. U mnie w pracy co drugi chory na to samo .. U mamy w domu prawie wszyscy .. Znajomi to samo .. Biore nospe I teraz wzielam esspumisan - nic innego nie moge ?? Dzwonilam do przychodni to termin w przyszlym tygodniu , bo wirus - nie wazne ze ja w ciazy rano jak bedzie to samo zostaje mi IP .

Musze jeszcze coś napisac .. Chce juz wrzesien !!!
Kłaniam sie wszystkim z Was ktore wymiotuja od poczatku albo maja inne przeboje .. I Rybie tez! Bo z Twoimi bola mi brzucha I wszystkimi innymi ja juz bym ześwirowała dawno! Psychicznie bym nie dała rady .

Trele oby szybko minęło to choróbsko !

Cytat:
CZEŚĆ DZIEWCZYNY!!!!!

WCZORAJ!!!!

TO ZE SZCZĘŚCIA!!!!

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Nie nadążam za Wami
Większość czytam na bieżąco, ale jak już przebrnę przez te kilkanaście stron, to nie dość, że nie pamiętam, co komu, to kompletnie nie mam sił żeby odpisać I stąd nie było mnie już daaaawno - ale i tak żadna nie tęskniła

Wrzucam foto z dziś rano - przepraszam, że w piżamie i że w łazience, ale nie chciałam męża budzić, a jedyne duże lustro mamy w sypialni. Zostałam chyba jedyna, która się jeszcze nie pokazała

Załącznik 5295612

To najbardziej płaski, jaki jest, od razu po przebudzeniu W ciuchach jestem ogromna (zwłaszcza w ciążowych spodniach z pasem), wieczorem jesteśmy 2x tacy. Albo i 3x

A jutro połówkowe!

Jaki brzuszek fajniutki
i trzymam kciuki za jutrzejsze połówkowe daj znać po

Cytat:

Co do tego prezentu to może kosz ze słodyczami, teraz modne są takie prezenty... Na weselu u kuzynki jak byłam to dała rodzicom właśnie taki kosz ze słodyczami, wódką i kawą chyba
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:07   #2448
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:

Ja mam z Babydream'u olejek dla kobiet w ciaży

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-19, 09:12   #2449
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Co do tego prezentu to może kosz ze słodyczami, teraz modne są takie prezenty... Na weselu u kuzynki jak byłam to dała rodzicom właśnie taki kosz ze słodyczami, wódką i kawą chyba

O, w sumie kawa dobry pomysł I do tego jakieś filiżanki może i wszystko w koszu ładnie I nasze zdjęcie w ramce! Fajne

Edit: jem spaghetti na śniadanie Biedny Bejbziol: ma matkę wariatkę...

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-06-19 o 09:15
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:15   #2450
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
mamuśki mam pytanie!

czy będziecie kupowały przewijaki? Bo ja byłam zdecydowana że go chcę, a teraz się zastanawiam czy jednak chcę czy nie przebierać na naszym łóżku, z tym że przewijak w razie kupy to wytrę itd a z łóżkiem więcej roboty
Ja chcę kupić ale od razu z łóżeczkiem bo nie mamy z bardzo miejsca na osobny przewijak.

Cytat:
Witam nie wiem czy mnie pamiętacie miesiąc temu byłam tu ostatni raz. Kochane trzymajcie się gorąco dużo zerówka wąż życzę i waszym dzidziula

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Ilonko 3mam mocno kciuki za pozytywne wieści!i oczywiscie czekamy na jakies info.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Mya my też jesteśmy związkiem z sieci. Ale mnie to nie rusza. Tzn. może inaczej. W sieci się poznaliśmy i zaprzyjaźniliśmy, a dzieliło nas ledwo 500m i nigdy wcześniej się nie spotkaliśmy. Wszystkich znajomych mieliśmy wspólnych, dosłownie. Potem ja wyjechałam na studia, a on miał zasadę- aby zamykać znajomości, z których nic nie może być. Nie chodziło o związek, a bliskość ludzi po prostu. Kiedy zrezygnowałam i wróciłam, oboje bylismy w związkach, ale wszystko jakoś tak gasło. No i z przyjaźni wyrosła piękna miłość. Na początku bardzo trudna, bo jesteśmy bardzo podobni. Z czasem coraz trwalsza, odporniejsza. A dzisiaj jedyne, czego w życiu jestem pewna na 100% to właśnie On, Jego miłość i wierność. Jego oddanie i przywiązanie. Ja się zmieniam, a jego miłość jest tylko z czasem silniejsza. Moja zresztą też. Choć inna.
Dzidzia bardzo ładnie to wszystko ujęłaś

Cytat:
CZEŚĆ DZIEWCZYNY!!!!!

WCZORAJ!!!!

TO ZE SZCZĘŚCIA!!!!

Gratuluję Pani magister

Cytat:
Nie nadążam za Wami

Załącznik 5295612

A jutro połówkowe!

Piękny brzuszek

Cytat:

Ja na rozstępy używam Palmersa

Witam w ten ciepły i słonecny poranek

Domi na którą godzinę masz wizytę?

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:20   #2451
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ja chcę kupić ale od razu z łóżeczkiem bo nie mamy z bardzo miejsca na osobny przewijak.

Ilonko 3mam mocno kciuki za pozytywne wieści!i oczywiscie czekamy na jakies info.

Dzidzia bardzo ładnie to wszystko ujęłaś

Gratuluję Pani magister

Piękny brzuszek

Ja na rozstępy używam Palmersa

Witam w ten ciepły i słonecny poranek

Domi na którą godzinę masz wizytę?
Dopiero na 17 bo lekarz kazał mi zabrać mojego Damiana niech popatrzy na swojego bąbla więc umówiłam się tak żeby Damian zwolnił się troszkę z pracy . Mam nadzieję że ten wczorajszy 90% syn synem pozostanie .

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
O, w sumie kawa dobry pomysł I do tego jakieś filiżanki może i wszystko w koszu ładnie I nasze zdjęcie w ramce! Fajne

Edit: jem spaghetti na śniadanie Biedny Bejbziol: ma matkę wariatkę...
Widzisz jak łatwo wymyślić coś wspólnymi siłami .

A tam od razu matkę wariatkę, mi się raz zdarzyło frytki na śniadanie jeść bo miałam taką małą zachciankę, spaghetti też jadłam jak zostało z poprzedniego dnia z obiadu
Stary 2013-06-19, 09:30   #2452
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja chcę na komodzie mieć przewijak, bo moja Niunia będzie miała swój pokoik, który jest na razie naszą sypialnią, a my się przenosimy do pokoju obok

ponawiam pytanie:
czym przykrywacie brzuch jak siedzicie na słońcu?

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-19, 09:31   #2453
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Dopiero na 17 bo lekarz kazał mi zabrać mojego Damiana niech popatrzy na swojego bąbla więc umówiłam się tak żeby Damian zwolnił się troszkę z pracy . Mam nadzieję że ten wczorajszy 90% syn synem pozostanie .

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Widzisz jak łatwo wymyślić coś wspólnymi siłami .

A tam od razu matkę wariatkę, mi się raz zdarzyło frytki na śniadanie jeść bo miałam taką małą zachciankę, spaghetti też jadłam jak zostało z poprzedniego dnia z obiadu
No to 3mam kciuki za wizytę!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:39   #2454
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
No to 3mam kciuki za wizytę!
Dziękuję

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
ja chcę na komodzie mieć przewijak, bo moja Niunia będzie miała swój pokoik, który jest na razie naszą sypialnią, a my się przenosimy do pokoju obok

ponawiam pytanie:
czym przykrywacie brzuch jak siedzicie na słońcu?
Ja jak siedziałam na słońcu wiosną kiedy to słońce jeszcze aż tak nie parzyło to zakrywałam po prostu bluzką albo sweterkiem, a teraz siedzę pod parasolem a na słońce wystawiam tylko nogi
Stary 2013-06-19, 09:48   #2455
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
CZEŚĆ DZIEWCZYNY!!!!!

WCZORAJ!!!!

TO ZE SZCZĘŚCIA!!!!

gratuluje magistra i kopniaków

Cytat:
Nie nadążam za Wami

Załącznik 5295612

A jutro połówkowe!

miałąm właśnie pytać gdzie sie podziałąś a brzuszek rośnie wieczorem też mam większy :P za wizytę!

Cytat:

Cytat:
Dzień dobry

Trele oby szybko minęło to choróbsko !

Gratulacje

Jaki brzuszek fajniutki
i trzymam kciuki za jutrzejsze połówkowe daj znać po

1. też jestem mega spuchnięta, boje sie ze woda zatrzymala mi sie w organizmie albo coś, bo nogi mimo odpoczynku nie 'odpuchają' . Owszem nie bolą, i nie mam wrazenia pękania, ale i tak są spuchnięte. Wczoraj sandałki mi poszły... znaczy paski :/ i kupiłam sobie zwykłe klapki i musiałam kupić rozmiar większe :/

2. Chciałam napisać to samo co domii. Z tym, że my robiliśmy cos takiego, że dawaliśmy swoje zdjęcie w ramce z wierszem jakimś tam, do tego słodycze- czekolada, bombonierka,małe rafaello, małe toffiffe ( czy jak to sie pisze:P ) kawa, wino na takim sianku choćby , kolorowym, wszystko do koszyka i w celofan kosz z taką kokardą żółto brązową

coś takiego, z tym że zdjęcie było na środku, ak ze wiersyzk było widać, i celofanem było objęte
https://www.google.pl/search?q=kosz+...ow%3B391%3B338

u mnie dziś 33 stopnie. idąc do pracy zmęczyłam się i spociłam jak świnia. :/
wczoraj musiałam kupić stanik i co??????? dwa rozmiary większy niż ostatnio!!!!!!!!! NIECH ONE JUZ NIE ROSNĄ!!!!!!!!!!!!
poza tym wkurzył mnie mąż... wstaje sobi rano i mówie, a to ide sie wykąpać bo gorko ze ja pier. dziele a że miałam 30 minut na wszystko to stwierdziłam że może mąż zrobi mi śniadanie do pracy- budze go i pytam a on że spoko już wstaje i mi zrobi... poszłam sie kąpać, wychodze wysuszyłam włosy i mówie a to już sie ubieram i wychodze.. ubrałam buty wchodze do pokoju a on śpi. Ide do kuchni a tam nie ma nic, ani bułek, ani kanapek.. pytam go czy mi zrobił to mi powiedział ze za 5 minut mi zrobi bo mu sie nie chce wstać ... :/ i jestem jak zwykle bez śniadania :/ a najlepsze jest to że jak on idzie do pracy a ja mam wolne to wstaje wczesniej i nawet na 12 obiad robie zeby przed sobie zjadł :/
mało tego Kacper też sie rozleniwił, albo coś sie dzieje... już chyba panikuje powoli, bo jak czułam go dokładnie tak teraz w ogóle?? :/

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

co do brzuszka- zakrywam zazwyczaj bluzką a poza tym musze sobie kupić strój. wczoraj widziałam fajny za 90 zł..

a tak poza tym... to jak pomagamy sobie to i ja proszę o pomoc :

CO KUPIĆ BABCI męża na 82 URODZINY?? kobita schorowana, słodycze odadaja, kawa też.. leki typu dopelheerz czuy jakoś tak też odpadają. Teściowa kupuje ubranie, szwagierki kosmetyki
? nie drogie rzecz jasna

a co do książki ja mam - wyprawkę i naważniejsze pytania- badania, co z alko, papierosami i w sumie takie porady dot jedzenia,picia i innych
wiec cos innego niż lineczka wrzuciła
Stary 2013-06-19, 09:49   #2456
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
gratuluje magistra i kopniaków

miałąm właśnie pytać gdzie sie podziałąś a brzuszek rośnie wieczorem też mam większy :P za wizytę!

1. też jestem mega spuchnięta, boje sie ze woda zatrzymala mi sie w organizmie albo coś, bo nogi mimo odpoczynku nie 'odpuchają' . Owszem nie bolą, i nie mam wrazenia pękania, ale i tak są spuchnięte. Wczoraj sandałki mi poszły... znaczy paski :/ i kupiłam sobie zwykłe klapki i musiałam kupić rozmiar większe :/

2. Chciałam napisać to samo co domii. Z tym, że my robiliśmy cos takiego, że dawaliśmy swoje zdjęcie w ramce z wierszem jakimś tam, do tego słodycze- czekolada, bombonierka,małe rafaello, małe toffiffe ( czy jak to sie pisze:P ) kawa, wino na takim sianku choćby , kolorowym, wszystko do koszyka i w celofan kosz z taką kokardą żółto brązową

coś takiego, z tym że zdjęcie było na środku, ak ze wiersyzk było widać, i celofanem było objęte
https://www.google.pl/search?q=kosz+...ow%3B391%3B338

u mnie dziś 33 stopnie. idąc do pracy zmęczyłam się i spociłam jak świnia. :/
wczoraj musiałam kupić stanik i co??????? dwa rozmiary większy niż ostatnio!!!!!!!!! NIECH ONE JUZ NIE ROSNĄ!!!!!!!!!!!!
poza tym wkurzył mnie mąż... wstaje sobi rano i mówie, a to ide sie wykąpać bo gorko ze ja pier. dziele a że miałam 30 minut na wszystko to stwierdziłam że może mąż zrobi mi śniadanie do pracy- budze go i pytam a on że spoko już wstaje i mi zrobi... poszłam sie kąpać, wychodze wysuszyłam włosy i mówie a to już sie ubieram i wychodze.. ubrałam buty wchodze do pokoju a on śpi. Ide do kuchni a tam nie ma nic, ani bułek, ani kanapek.. pytam go czy mi zrobił to mi powiedział ze za 5 minut mi zrobi bo mu sie nie chce wstać ... :/ i jestem jak zwykle bez śniadania :/ a najlepsze jest to że jak on idzie do pracy a ja mam wolne to wstaje wczesniej i nawet na 12 obiad robie zeby przed sobie zjadł :/
mało tego Kacper też sie rozleniwił, albo coś sie dzieje... już chyba panikuje powoli, bo jak czułam go dokładnie tak teraz w ogóle?? :/
Ach Ci faceci, brak słów na nich.
Wczoraj pytałam położną u lekarza o te ruchy dziecka, bo raz się nie rusza w ogóle a raz jak szalone... z uśmiechem na twarzy zapytała "a pani też zawsze chce się ruszać ? nie ma pani tak że nie raz poleżałaby pani cały dzień na łóżku i nic nie robiła ?" kazała mi nie panikować bo to normalne, raz dziecko potrzebuje więcej odpoczynku a raz mniej . Więc Rybko spokojnie bo NAPEWNO wszystko jest w porządku
Stary 2013-06-19, 09:49   #2457
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak siedziałam na słońcu wiosną kiedy to słońce jeszcze aż tak nie parzyło to zakrywałam po prostu bluzką albo sweterkiem, a teraz siedzę pod parasolem a na słońce wystawiam tylko nogi
eh bo ja dekold trochę chciałam wystawić, nogi i ręce

a własnie zapomniałam Wam napisać, że na tym spotkaniu z położną, wspominała o tym, że jeżeli mamy opuchnięte nogi jak się obudzimy to trzeba to skonsultować z lekarzem i kontrolować ciśnienie, bo to nie jest dobrze... jeżeli puchną w ciągu dnia to to jest normalne

i mówiła też, że teraz w II trymestrze, będziemy się pociły jak dzikie świnki () i ja już niestety efekty widzę żadne aerozole, żadne antyperspiranty nic mi nie pomaga

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-19, 09:52   #2458
ryba91
Zakorzenienie

czy ktoś chce dokonać jakiś zmian na 1 stronie?
Stary 2013-06-19, 09:53   #2459
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91;41388265
[/COLOR
co do brzuszka- zakrywam zazwyczaj bluzką a poza tym musze sobie kupić strój. wczoraj widziałam fajny za 90 zł..

a tak poza tym... to jak pomagamy sobie to i ja proszę o pomoc :

CO KUPIĆ BABCI męża na 82 URODZINY?? kobita schorowana, słodycze odadaja, kawa też.. leki typu dopelheerz czuy jakoś tak też odpadają. Teściowa kupuje ubranie, szwagierki kosmetyki
? nie drogie rzecz jasna
a może babci kupić jakiś koc, bo na pewno sporo leży

Cytat:
Ach Ci faceci, brak słów na nich.
Wczoraj pytałam położną u lekarza o te ruchy dziecka, bo raz się nie rusza w ogóle a raz jak szalone... z uśmiechem na twarzy zapytała "a pani też zawsze chce się ruszać ? nie ma pani tak że nie raz poleżałaby pani cały dzień na łóżku i nic nie robiła ?" kazała mi nie panikować bo to normalne, raz dziecko potrzebuje więcej odpoczynku a raz mniej . Więc Rybko spokojnie bo NAPEWNO wszystko jest w porządku
dokładnie... nie wiem na jakim etapie dziecko tak ma ale z tego co gdzieś czytałam to w przeciągu całego dnia jego aktywność wynosi 6 godzin, resztę przesypia

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-19, 09:54   #2460
aaby
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za kciuki Już nie mogę się doczekać! Może Jr w końcu zdradzi kim jest

ryba, jeśli już wstajesz ze spuchniętymi nogami, to skonsultuj to z ginem, bo może to świadczyć o zatruciu ciążowym

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości