Bateria zlewozmywakowa i dylemat - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-22, 08:27   #1
nirshya.dwbh
CraftMod

GG do nirshya.dwbh

Bateria zlewozmywakowa i dylemat

Potrzebuję Waszej pomocy. Chcę kupić baterie zlewozmywakową, mniej więcej wiem czego chcę, ale nie mam możliwości u mnie na miejscu tego nawet obejrzeć, więc szukam jakiś opinii, żeby nie kupić kota w worku.

Może macie którąś z tego typu i możecie coś powiedzieć:
http://www.allegro.pl/item1080560395..._dozownik.html
http://www.hansloren.pl/Molla_DEANTE...Z_060A-56.html

Która lepsza, praktyczniejsza?

Edytowane przez nirshya.dwbh
Czas edycji: 2010-06-22 o 16:21 Powód: edycja linku
nirshya.dwbh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 11:24   #2
oliwia888
Przyczajenie

Dot.: Bateria zlewozmywakowa i dylemat

Witaj.Twoje propozycje są dobre bo wyglądają na dobry sprzęt ale szczerze mówiąc pierwsze słyszę o tych firmach. Byłam w podobnej sytuacji jak Ty bo 2 miesiące temu skończyłam urządzać łazienkę. Z doświadczenia wiem że np. Geberit ma bardzo jakościowe produkty. Ja też szukałam pomocy na forach, pisałam na mnóstw tematów i wiele ludzi pisało właśnie o geberit. Łazienka czy jak w Twoim przypadku kuchnia to spory wydatek a ja wyznaję zasadę że lepiej dołożyć kilka groszy i kupić coś polecanego niż potem robić sobie zmartwienia ewentualnymi naprawami. Pozdrawiam
oliwia888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 16:12   #3
tygrychu
Raczkowanie

GG do tygrychu

Z tych dwóch modeli bardziej praktyczny będzie Bingo Star z Kludiego. Ma prostą formę, ze spręzyny cięzej wyczyścić brud, plamy. Kludi daje na swoje baterie 5 lat gwarancji na głowice. Nioe wiem jakiego producenta jest ta druga bateria ale np. Teka będzie miała taką w swojej ofercie - np. JoyB.
tygrychu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 16:20   #4
nirshya.dwbh
CraftMod

GG do nirshya.dwbh

też myślę, że tą ze sprężyną to jakąś szczoteczką trzeba by pewnie czyścić, zastanawia mnie to coś przytrzymujące wylewkę, czy to się sprawdza czy bardziej przeszkadza. Wydaje mi się, że drugą łatwiej manewrować

Stary 2010-06-22, 23:27   #5
Cyganka123
Przyczajenie

Ja kupiłam do kuchni baterię z wyciąganą wylewką i jestem z tego bardzo zadowolona, bo nieraz już się przydało. Chcesz nalać wodę do np. wysokiej konewki, która nijak nie wchodzi do zlewu - nie ma problemu wyciągasz wylewkę i wlewasz. Deante jest akurat dobrą firmą o nowoczesnym wzornictwie . Ale nowoczesne nie zawsze jest praktyczne. Przekonałam się, że dobre i solidne są wyroby z Krakowskich armatur. Geberit też jest bardzo dobry, ale niestety część ceny płaci się za markę a nie za wyrób. Popatrz sobie na stronie www.szronbis.com.pl - zakładka po lewej stronie pod zlewami są baterie - ponad 200 pozycji. Może znajdziesz coś co ci się bardziej spodoba.
Cyganka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-23, 07:03   #6
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

W łazience i kuchni mamy baterie LOGE. Ta w kuchni wygląda bardzo podobnie do tej pierwszej którą pokazujesz tylko nie ma wyciąganej wylewki Ale generalnie polecam ten typ baterii, wylewka by się przydała więc z tych dwóch które pokazujesz - wybrałabym pierwszą. Druga jest przekombinowana, raz ze mi się po prostu nie podoba a dwa mycie i czyszczenie brrrr...
LOGE daje 5 lat gwarancji.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog

Edytowane przez Susanna
Czas edycji: 2010-06-23 o 07:05
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-23, 07:46   #7
molka11
Rozeznanie

Kludi to bardzo dobra firma z bateriami. Ma dobry jakościowo sprzęt za niewielkie pieniądze. Druga bateria może być ok jeśli to łączenie między łukiem nie jest na stałe.

molka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 14:11   #8
oliwia888
Przyczajenie

Fakt, Geberit to chyba jedna z najlepszych firm jakie znam i zgadzam się co do kosztów poniesionych odnośnie marki. To nie zmienia jednak faktu że można takiej firmie ufać ponieważ ludzie płacąc więcej oczekują niezawodności. No i nie ma problemu z reklamacjami i gwarancją z tego co się orientuję.
Stary 2010-06-24, 14:37   #9
trojka
Zakorzenienie

Wymieniłam już bardzo wiele baterii i wiem, że cena nie gra roli ani firma, bo KAŻDA nawet najdroższa bateria jest do wyrzucenia gdy pójdzie jej uszczelka, miałam bardzo drogie baterie i po kilku latach trzeba je było wymienić na nowe - miały ceramiczne uszczelki, teraz kupuję ju te najtańsze (60-80zł) i wytrzymują tyle samo, więc nie trzeba się nastawiać, że te piękne baterie są wieczne bo za kilka lat będą się nadawały do kosza - tych uszczelek które które przepuszczają wodę dołem się nie wymienia - są jednorazowe.
Ja już nie cuduję i nie kupuję szpanerskich baterii lecz te najtańsze - w użytkowaniu niczym się nie różnią.

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 15:11   #10
nirshya.dwbh
CraftMod

GG do nirshya.dwbh

Dochodzę do wniosku, że im więcej oglądam tym bardziej głupieję

Chciałabym, żeby nie była droga, ale i ładnie wyglądała. A wieczna i tak nie będzie. Gorzej jak coś jest niefunkcjonalnego, np czytałam o tym, ze w pewnej baterii z wyciąganą wylewką był po niedługim czasie problem z schowaniem wężyka

Chyba tż posadze i niech wybierze za mnie :p

Stary 2010-06-25, 14:13   #11
oliwia888
Przyczajenie

Wszystko to prawda ale jeśli w moim przypadku Geberit spisuje się bez żadnych zarzutów to dlaczego mam wierzyć w to że każdy inny sprzęt jest taki sam. Ja jestem zdania że w tych lepszych firmach wcale tak szybko uszczelki nie puszczają. Przykro mi, nie mogę się z Tobą zgodzić. Pozdrawiam
Stary 2010-06-26, 14:36   #12
DomoweTekstylia
Przyczajenie

Też mi się wydaje, że w bateriach lepszych firm uszczelki są lepszej jakości. Ja za pierwszym razem kupiłam bubel, który nawet roku nie wytrzymał, teraz kupiłam firmówkę i zupełnie nic się nie dzieje.
DomoweTekstylia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 17:54   #13
67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nirshya.dwbh Pokaż wiadomość
... np czytałam o tym, ze w pewnej baterii z wyciąganą wylewką był po niedługim czasie problem z schowaniem wężyka
mam w kuchni baterie z wyciagana wylewka i wlasciwie wyglada to jak sluchawka prysznicowa na pół metrowym wezu, ktory schowany lezy sobie w szafce, czesto podczas wyciagania i wkladania zaczepia o inne wezyki i przylacza, celnie tez trafia i rozwala wszelkie inne rzeczy ktore stoja w szafce

Mam firmy FRANKE BELAQUA Landy - jest ok.

aniolek

Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a
Czas edycji: 2010-06-26 o 18:18
67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-30, 12:04   #14
tygrychu
Raczkowanie

GG do tygrychu

Prawda jest taka, że przy wodzie jaką mamy w Polsce (twardej!!) każda bateria prędzej czy późnij wysiadkę zrobi. Jeśli ma być coś fajnego w rozsądnej cenie, to polecam Deante i KFA. A jak ktoś chce, to może sobie zamontować zmiękczacz wody na ujęciu i wtedy wszystko będzie dłużej działało - i pralka i czajnik i łatwiej będzie myć i mniej detergentów pójdzie.
tygrychu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-30, 12:13   #15
aauraa
Rozeznanie

Kludi to chyba jedna z lepszych firm na rynku, brałabym w ciemno.

Sama planuję Kludi ale wyglądającą jak ta druga tzn. z taką rurą.
aauraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 11:05   #16
oliwia888
Przyczajenie

Witam, myślę nad tym aby wymienić swój system spłukiwania w toalecie. Pomysłów mam dużo ale chyba wybiorę coś z katalogu Geberit. Jakoś nie jestem w stanie przekonać się do innej firmy. Ostatnio baterie elektroniczne stojące zakupiłam do łazienki i kuchni i jestem zadowolona. Pięknie wygląda i mogę być pewna że zaraz nie ulegnie jakiejś awarii. Wszystko oczywiście wymieniał mąż
Stary 2012-09-24, 11:21   #17
wacek105
Przyczajenie

Odgrzeję trochę temat.

Interesuje mnie bateria zlewozmywakowa z prysznicem. Czy ktoś z Was miał może kiedyś do czynienia z podobną baterią?
bateria zlewozmywakowa z wyciąganą wylewką

Widzieliśmy ją na żywo w sklepie i prezentuje się naprawdę zacnie. Mam jednak wątpliwości co do wyciąganej wylewki: czy wąż/przewód nie będzie się przecierał co miesiąc?

Dzięki za opinie!

Edytowane przez wacek105
Czas edycji: 2012-09-24 o 11:22
wacek105 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 10:52   #18
lukasztekiela
Przyczajenie

Myślę że ciekawą propozycja dla Ciebie była by bateria Alveus Alpena Chrom sam posiadam taką i jest bardzo funkcjonalna i super się prezentuje. Kupiłem ją w sklepie AGD agd-market.pl
lukasztekiela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 17:43   #19
Dogmatix
Przyczajenie

Mam baterię z wyciąganą wylewką i się sprawdza - mogę nalać wody do czajnika, nawet, gdy w zlewie jest góra naczyń. Wąż, tak jak ktoś pisał, czasem zawadza o kosze na śmieci, które mam pod zlewem. Obawiam, się tylko, co będzie, gdy kiedyś wąż strzeli, bo nie jest standardowy jak w prysznicu łazienkowym, tylko ma ciężarek, zapewniający "samoczynny" powrót węża pod blat.
Dogmatix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-18, 14:07   #20
Nataliee_S
Przyczajenie

Ten artykuł powinien rozwiać wszystkie Twoje wątpliwości:http://www.leroymerlin.pl/porady/pro...389,l1441.html
Nataliee_S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-15, 11:30   #21
strawberka
Zakorzenienie

ja mam baterię z wyciąganą wylewką z Ikei ma niecały rok i póki co nic się z nią nie dzieje..ale była na tyle tania, że nawet jak się coś stanie to ją po prostu wymienię
nie widzę na stronie, ale wygląda jak ta:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50128666/
Stary 2013-06-19, 08:23   #22
201803290936
Konto usunięte

Baterię łazienkową mam Ferro (mam bardzo twardą wodę) i drugi rok sprawdza się doskonale, dlatego do kuchni na 99% będzie Ferro.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości