|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
CraftMod
|
Bateria zlewozmywakowa i dylemat
Potrzebuję Waszej pomocy. Chcę kupić baterie zlewozmywakową, mniej więcej wiem czego chcę, ale nie mam możliwości u mnie na miejscu tego nawet obejrzeć, więc szukam jakiś opinii, żeby nie kupić kota w worku.
Może macie którąś z tego typu i możecie coś powiedzieć: http://www.allegro.pl/item1080560395..._dozownik.html http://www.hansloren.pl/Molla_DEANTE...Z_060A-56.html Która lepsza, praktyczniejsza? Edytowane przez nirshya.dwbh Czas edycji: 2010-06-22 o 16:21 Powód: edycja linku |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Bateria zlewozmywakowa i dylemat
Witaj.Twoje propozycje są dobre bo wyglądają na dobry sprzęt ale szczerze mówiąc pierwsze słyszę o tych firmach. Byłam w podobnej sytuacji jak Ty bo 2 miesiące temu skończyłam urządzać łazienkę. Z doświadczenia wiem że np. Geberit ma bardzo jakościowe produkty. Ja też szukałam pomocy na forach, pisałam na mnóstw tematów i wiele ludzi pisało właśnie o geberit. Łazienka czy jak w Twoim przypadku kuchnia to spory wydatek a ja wyznaję zasadę że lepiej dołożyć kilka groszy i kupić coś polecanego niż potem robić sobie zmartwienia ewentualnymi naprawami. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Z tych dwóch modeli bardziej praktyczny będzie Bingo Star z Kludiego. Ma prostą formę, ze spręzyny cięzej wyczyścić brud, plamy. Kludi daje na swoje baterie 5 lat gwarancji na głowice. Nioe wiem jakiego producenta jest ta druga bateria ale np. Teka będzie miała taką w swojej ofercie - np. JoyB.
|
|
|
|
|
#4 |
|
CraftMod
|
też myślę, że tą ze sprężyną to jakąś szczoteczką trzeba by pewnie czyścić, zastanawia mnie to coś przytrzymujące wylewkę, czy to się sprawdza czy bardziej przeszkadza. Wydaje mi się, że drugą łatwiej manewrować
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Ja kupiłam do kuchni baterię z wyciąganą wylewką i jestem z tego bardzo zadowolona, bo nieraz już się przydało. Chcesz nalać wodę do np. wysokiej konewki, która nijak nie wchodzi do zlewu - nie ma problemu wyciągasz wylewkę i wlewasz. Deante jest akurat dobrą firmą o nowoczesnym wzornictwie . Ale nowoczesne nie zawsze jest praktyczne. Przekonałam się, że dobre i solidne są wyroby z Krakowskich armatur. Geberit też jest bardzo dobry, ale niestety część ceny płaci się za markę a nie za wyrób. Popatrz sobie na stronie www.szronbis.com.pl - zakładka po lewej stronie pod zlewami są baterie - ponad 200 pozycji. Może znajdziesz coś co ci się bardziej spodoba.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
W łazience i kuchni mamy baterie LOGE. Ta w kuchni wygląda bardzo podobnie do tej pierwszej którą pokazujesz tylko nie ma wyciąganej wylewki
Ale generalnie polecam ten typ baterii, wylewka by się przydała więc z tych dwóch które pokazujesz - wybrałabym pierwszą. Druga jest przekombinowana, raz ze mi się po prostu nie podoba a dwa mycie i czyszczenie brrrr... ![]() LOGE daje 5 lat gwarancji. Edytowane przez Susanna Czas edycji: 2010-06-23 o 07:05 |
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Kludi to bardzo dobra firma z bateriami. Ma dobry jakościowo sprzęt za niewielkie pieniądze. Druga bateria może być ok jeśli to łączenie między łukiem nie jest na stałe.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Fakt, Geberit to chyba jedna z najlepszych firm jakie znam i zgadzam się co do kosztów poniesionych odnośnie marki. To nie zmienia jednak faktu że można takiej firmie ufać ponieważ ludzie płacąc więcej oczekują niezawodności. No i nie ma problemu z reklamacjami i gwarancją z tego co się orientuję.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Wymieniłam już bardzo wiele baterii i wiem, że cena nie gra roli ani firma, bo KAŻDA nawet najdroższa bateria jest do wyrzucenia gdy pójdzie jej uszczelka, miałam bardzo drogie baterie i po kilku latach trzeba je było wymienić na nowe - miały ceramiczne uszczelki, teraz kupuję ju te najtańsze (60-80zł) i wytrzymują tyle samo, więc nie trzeba się nastawiać, że te piękne baterie są wieczne bo za kilka lat będą się nadawały do kosza - tych uszczelek które które przepuszczają wodę dołem się nie wymienia - są jednorazowe.
Ja już nie cuduję i nie kupuję szpanerskich baterii lecz te najtańsze - w użytkowaniu niczym się nie różnią.
|
|
#10 |
|
CraftMod
|
Dochodzę do wniosku, że im więcej oglądam tym bardziej głupieję
![]() Chciałabym, żeby nie była droga, ale i ładnie wyglądała. A wieczna i tak nie będzie. Gorzej jak coś jest niefunkcjonalnego, np czytałam o tym, ze w pewnej baterii z wyciąganą wylewką był po niedługim czasie problem z schowaniem wężyka ![]() Chyba tż posadze i niech wybierze za mnie :p |
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Wszystko to prawda ale jeśli w moim przypadku Geberit spisuje się bez żadnych zarzutów to dlaczego mam wierzyć w to że każdy inny sprzęt jest taki sam. Ja jestem zdania że w tych lepszych firmach wcale tak szybko uszczelki nie puszczają. Przykro mi, nie mogę się z Tobą zgodzić. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Też mi się wydaje, że w bateriach lepszych firm uszczelki są lepszej jakości. Ja za pierwszym razem kupiłam bubel, który nawet roku nie wytrzymał, teraz kupiłam firmówkę i zupełnie nic się nie dzieje.
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mam firmy FRANKE BELAQUA Landy - jest ok. aniolek Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2010-06-26 o 18:18 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Prawda jest taka, że przy wodzie jaką mamy w Polsce (twardej!!) każda bateria prędzej czy późnij wysiadkę zrobi. Jeśli ma być coś fajnego w rozsądnej cenie, to polecam Deante i KFA. A jak ktoś chce, to może sobie zamontować zmiękczacz wody na ujęciu i wtedy wszystko będzie dłużej działało - i pralka i czajnik i łatwiej będzie myć i mniej detergentów pójdzie.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
Kludi to chyba jedna z lepszych firm na rynku, brałabym w ciemno.
Sama planuję Kludi ale wyglądającą jak ta druga tzn. z taką rurą. |
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
Witam, myślę nad tym aby wymienić swój system spłukiwania w toalecie. Pomysłów mam dużo ale chyba wybiorę coś z katalogu Geberit. Jakoś nie jestem w stanie przekonać się do innej firmy. Ostatnio baterie elektroniczne stojące zakupiłam do łazienki i kuchni i jestem zadowolona. Pięknie wygląda i mogę być pewna że zaraz nie ulegnie jakiejś awarii. Wszystko oczywiście wymieniał mąż
|
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
Odgrzeję trochę temat.
Interesuje mnie bateria zlewozmywakowa z prysznicem. Czy ktoś z Was miał może kiedyś do czynienia z podobną baterią? bateria zlewozmywakowa z wyciąganą wylewką Widzieliśmy ją na żywo w sklepie i prezentuje się naprawdę zacnie. Mam jednak wątpliwości co do wyciąganej wylewki: czy wąż/przewód nie będzie się przecierał co miesiąc? Dzięki za opinie!
Edytowane przez wacek105 Czas edycji: 2012-09-24 o 11:22 |
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Myślę że ciekawą propozycja dla Ciebie była by bateria Alveus Alpena Chrom sam posiadam taką i jest bardzo funkcjonalna i super się prezentuje. Kupiłem ją w sklepie AGD agd-market.pl
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Mam baterię z wyciąganą wylewką i się sprawdza - mogę nalać wody do czajnika, nawet, gdy w zlewie jest góra naczyń. Wąż, tak jak ktoś pisał, czasem zawadza o kosze na śmieci, które mam pod zlewem. Obawiam, się tylko, co będzie, gdy kiedyś wąż strzeli, bo nie jest standardowy jak w prysznicu łazienkowym, tylko ma ciężarek, zapewniający "samoczynny" powrót węża pod blat.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Ten artykuł powinien rozwiać wszystkie Twoje wątpliwości:http://www.leroymerlin.pl/porady/pro...389,l1441.html
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam baterię z wyciąganą wylewką z Ikei
ma niecały rok i póki co nic się z nią nie dzieje..ale była na tyle tania, że nawet jak się coś stanie to ją po prostu wymienięnie widzę na stronie, ale wygląda jak ta: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50128666/
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
Baterię łazienkową mam Ferro (mam bardzo twardą wodę) i drugi rok sprawdza się doskonale, dlatego do kuchni na 99% będzie Ferro.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

Ale generalnie polecam ten typ baterii, wylewka by się przydała więc z tych dwóch które pokazujesz - wybrałabym pierwszą. Druga jest przekombinowana, raz ze mi się po prostu nie podoba a dwa mycie i czyszczenie brrrr... 

ma niecały rok i póki co nic się z nią nie dzieje..ale była na tyle tania, że nawet jak się coś stanie to ją po prostu wymienię