|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3812 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
kolejna noc przespana 6 h pod rząd - o 20.30 do lóżeczka, spanko do 3 ale tylko dlatego że pampers dziwnie pachniał i trzeba było zmienić, tak by pospał dłużej
ale potem już nie było za różowo, ciągle się wybudzał, dopiero od 6 do 8 pospał na dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kropa jest, jakoś w 4 tyg zaczęła ropieć przez 2 dni - teraz już tylko czerwony ślad został. Cytat:
![]() Cytat:
) ale jakbym karmiła piersią i byłaby częściej to bym przewijała po karmieniu. nie zostawiałabym z kupą ![]() Cytat:
słodziaczek Cytat:
u nas fotelik jest tak ułożony że P. też prawie siedzi
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-06-19 o 09:33 |
|||||||
|
|
|
#3813 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
czy tylko mój Kubuś budzi się w nocy na jedzenie co 2-3 godziny???? z tego co widzę, wasze maluchy już dłużej przesypiają....
dzisiaj w ogóle siepopsuł tylko na rękach chce spać, albo na moim brzuchu... jak odłożę go to od razu awantuuuraaa Cytat:
Cytat:
chyba nie może tak być a co? też masz problem z wyborem chrzestnych rodziców??? bo ja mam mega problem, dlatego temat chrzcin wstrzymany... mój Kubuś ma mega odczyn po tym szczepieniu, aż taki wielki wypukły jest, ale to chyba normalka. Cytat:
Cytat:
gorzej jakby nie robiły i je brzuszki bolały ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- ooo... chyba klikanie w klawiaturę laptopa ma jakąś kojącą moc...Kubuś właśnie odpłynął leżąc w łóżeczku idę brać się za chałupę.
|
||||
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() Brawa za wagę!!:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z Piotrusia wiercioszek Cytat:
Z kupa ja mam ciagle tyle samo nawet do 8 kup dzienni, jakie 7-10 przebieran.. |
||
|
|
|
#3816 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widzę, że przekręciłam nazwę tych czopków Viburcol - czopki, które można podawać w stanach niepokoju/drażliwości u niemowlat, kolki, przeziebienia, ponoc przydaja sie po szczepieniach ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
a co do sukienki, to moja teściowa jest chyba mega elegancka, bo dla mnie to co odświętne to dla niej w miarę zwykłe chyba ale niektórzy naprawdę nie myślą ubierając dziecko tak jak piszesz, szkoda, że mamusia z tatusiem sobie takiej wełenki nie zapodali ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
postaram się zmobilizować do dłuższego spaceringu ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
same chlopy u nas
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale plakala nawet na rekach co chwila ![]() a dzis zrobila turbo wielka kupke taka troche zbyt luzna ale goraczki nie ma,wsio ok ![]() w ramach odchudzania zjadlam paczke ptasiego mleczka pogode mamy cudna,jak mloda sie wyspi to biegiem na spacerek ![]() A!jutro mamy usg bioderek i sie zastanawiam czy musze ja jakos specjalnie ubrac.przygotowac? jak ktoras zastanawia sie nad kupnem bujaczka...z calego serca polencam ten z fp z wibracjami, Z tak sie odpreza ze to widac,usmiech,oczka przymkniete i slodko subie wzdycha ![]() A! Zuzanna moja waży juz 5700
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-06-19 o 10:53 |
|
|
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się, ze winny jest pieczony kurczak (tz zaszalał z przyprawami). było stekanie, prezenie, milion razy wypluwany smoczek...skapitulowałam o 5 rano i sprzedałam mala tacie nawet nie wiem kiedy zasnelam, ale o 6 była już cisza i spiacy obok bączek. podobno pomogl espumisan, herbatka koperkowa i masowanie brzuszka...(ciekawe, bo mnie zadna metoda nie przyniosła rezultatu ) tatuś cudotworca! kupka wyskoczyla i teraz Nela odsypia nocke. ufff. ogarniam siebie i dom i idziemy na spacer, szkoda kisic się w domu może podjedziemy się zwazyc...u mnie tez to tak wygladalo...spocona, spiaca, bezsilna. następnym razem od razu budze tz
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-06-19 o 10:53 |
|
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale sobie z nią pogadam i tak.A z tymi szwami boshe jaka dziś ulga. Wczoraj jak je miałam to mnie jeszcze nieźle ciągnęło, później do końca dnia też tak średniawo ale w dziś to prawie nie czuję...cudnie. Teraz marzę by wyjść z Młodym na spacer, ale na razie kazali nam zostać w domku. A Młody kończy dziś tydzień Szok ![]() Możecie mi podrzucić jakieś suwaczki dla dzieciaczka? Bo musiałabym zdjąć mój obecny bo wychodzi, że Darka jeszcze nie ma
|
|
#3820 |
|
Zadomowienie
|
hej
wpadam jak zwykle tylko na sekunde póki mała śpi...... wczorej skończyła 3 tyg i byliśmy na kolejnej wizycie u pediatry..waży już 456o a przy wypisie ze szpitala ażyła 4020 wiec chyba dobrze nabiera wagi... ciągle mamy ogromne problemy z bólami brzucha , kolką i kupkami, które robi często w dużych ilościch, czasem strzelające, i o takich kwaśnym zapachu że szok no i czesto sa bardzo zapienionie.....powiedzia łam lekrace o tym ale jak zwykle usłyszałam że sa ok te kupki i tylko nieodstawiać małej od piersi---->tylko ile jeszcze mamy sie z mała meczyć??Zasatanawiam sie czy niezrobić Natalce testu Kerrego bo on pokaże czy ma ta nietolerancje.... ja diety bardzo niemam, z tym że nabiałąu prawie wcale niejadam, bo sama mam problemu z brzuchem jak wypije przegotowane mleko (bo po surowym to bym z kibla przez 2 dni niewychodziłą), czasem plasterek sera zółtego lub biały ser.......z owoców to czasem mały banan lub jedno jabłko......a na obiad to różnie: kasze, makaron, ziemniaki z miesem w sosie np. koperkowym, zupy prawie niejdam itp..... trądzik na twarzy mała ma nadal, pleśniawki juz pomałau naszczeście w ustach znikają, bo też już jej mam ponad tydzień a mi już sił brakuje jak jej mam smarować lekarstewm w ustach jak ona wówczas tak krzyczy przeraźliwie....co do pępka to nam jeszcze nieodpadła, schnie długo i już pomału obawiam sie czy aby z nim wszystko ok...ale lekarka mówi że moja mała miała wyjątkowo grubą pepwine i jakąś skórzastą (????) i dlatego długo ten pępek niechce odpaść, a w sumie tylko raz dzień psiakam octanisetpem a tak to na sucho go traktuje co do sapnia to moja zazwyczaj zasypia (po 2 godzinach kolki i płaczu przeraźliwego) koło 22 i wstaje koło 2 potem koło 4 i znów budzi się koło 7-8 i już nieśpi 2-3 godziny czasem do 12 w południe....kąpiel lubi lae po kąpieli to hardcor się dzieje jak ją się wyciera, pielęgnuje ubiera.... ......................... ...... wcorej pierwszy raz od porodu wyskoczyłam na godzinke bez małej, posżłam do fryzjera, a tak to 24 h jestem z nią non stop.....myśle zacząć ściagać pokarm w butelke i może wóczas jak bedzie tż czasem z nią zaostawał to mi uda się wyskoczyć np. po waciki do rosmanna bo tak wszedzie jej ciągnąć nieche ze sobą
|
|
|
|
#3821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też polecam tej bujaczek, moja narazie wytrzymuje około 10 min ale to i tak już duży postep z jej strony |
|
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie
widze, ze większość forumowych maluszkow ma krope - ok to już jestem spokojna. myslalam, ze moja jes tatak "wrazliwa" i uczuleniowa
Ash - nigdzie takich info nie znalazłam, sama sobie to w glowie wytworzyłam dziękujemy |
|
|
|
#3824 |
|
Wtajemniczenie
|
moje maleństwo ma dziś dzień śpiocha, budzi sie tylko co 2 godz bo pić mu się pewnie chce, nie ma się co dziwić 25 stopni w domu a na dworze jeszcze gorzej
wieczorem jak się ochłodzi pójdziemy na długi spacer bo teraz nie ma co.mój też ma takie dni że chce tylko na rękach ale mam na niego sposób, cyc na leżąco w naszym łóżku i zasypia, potem na śpiocha do łóżeczka ![]() dupka nam się strasznie popsuła nie uzywam już żadnych chusteczek tylko wodę przegotowaną, wietrze często dupkę ale i tak jest mega czerwona, chyba jakieś uczulenie, bo użyłam raz chusteczek z nivea, biedny mój, narazie go nie boli i ratuję go sudocremem jak jutro będzie gorzej to pójdę do pediatry po maść pośladkową robioną.
|
|
|
|
#3825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zazdroszczę wizyty na siłowni, może niekoniecznie w takie upaly ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
załatw co musisz i będzie dużo sprawniej. my w czwartek wybieramy się na warsztaty http://blanca.com.pl/pl/blog/Spotkan...ch-rodzicow-pl i mala tez zostanie z babcia wrócimy po 20 to będzie kapanie itd. bez sensu ja tam ciagnac.
|
||
|
|
|
#3826 |
|
Wtajemniczenie
|
pytanie za 100 punktów, jak nauczyć dziecko pić z butelki, bo chciałam wyjść do fryzjera i sprzedać malego tacie na 2 godzinki ale chyba nic z tego. Mamy 4 rodzaje smoczków i nic, nie ruszy z butli za żadne skarby
tak samo jest ze zwykłym smoczkiem, aż się krztusi jak mu do buzi go włoże
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3828 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wczoraj modliłam się o taki sen ale nic z tego Cytat:
Bartuś duuużo spał i mogłam korzystać ale siedziałam i patrzyłam na niego Cytat:
![]() Cytat:
za wagę ja nawet nie wiem jak u mnie ale podejrzewam, że stoi bo jem jak głupia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
=== hej, pospaliśmy z Bartusiek do 10:00 miuałam go u siebie w łóżku i jak marudził to wystawiałam cyca, pomemłał i zasypiał i tak ze 3 razy u nas znów upalnie |
||||||||
|
|
|
#3829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jak Wy w tym upale przechowujecie mleczko na spacerze? Bo niby w temp. pokojowej może być 12h, ale przy tym upale pewno mniej, więc nie wiem jak je zabezpieczyć by mi przez spacer nie skwaśniało.
|
|
#3832 | |
|
Zadomowienie
|
podobno tez kapiel z dodtakiem krochmalu pomaga....tak położna w szpitalu mówiła
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A laktatorem zawsze pewnie ciut się pobudzi laktację dodatkowo ale jeśli to nie okres nawału to nie będzie tragedii
|
|
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia moje też tak samo wędrują
Metro u nas też pobudka z zegarkiem w ręku co 3 godziny na szamanie diabli ten zakaz anty to własnie przez to że wątroba już całkiem może wysiąść bo jest osłabiona cholestazą... ale czytałam w necie rożne opinie. od całkowitego zakazu do pozwolenia jeśli próby wyjdą dobrze... --- ale kicha. przyszła kryska na matyska, rozstawiają rusztowania. będzie ocieplanie bloku dziewczyny czy wy w taki skwar wychodzicie z dziećmi na spacer w okolicach południa? czy raczej czekacie do wieczoru? bo tak się zastanawiam. że nie dość że im będzie duszno to jeszcze ja się do kompletu rozpuszczę i chyba wybyjemy dopiero koło 15-16...
|
|
|
|
#3835 |
|
Zadomowienie
|
atena a co stosowalas na te plesniawki?
kurcze tak czytam ze te wasze maluszki w dużym stopniu przesypiaja po 3 godziny a nawet wiecej w nocy moi to juz co godzine sie budzi an cycya ssie 10 min i tyle nie da mu sie wiecej wepchac a ja jestem nie orzytomna po takiej nocy powiedzcie mi jeszcze czy to normalne ze na czole mu sie zluszcza skóra tak delikatnie czy nawilzać to mleczkiem do ciala? |
|
|
|
#3836 | |
|
Wtajemniczenie
|
moja Nelka też ma
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
pięknie!
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio nie mam wogole czasu... Powiedzcie mi czy wasze maluchy też sie tak męczą w te upały. Moja mała w samym pampersie i jeszcze jej ciepło. Cały czas marudzi. Nie może zasnąć na dłużej niż 5 minut. Wczoraj na rękach od 19 do 22 i dopiero przy cycu zasnęła. Biedactwo się męczy. Ogólnie u nas wszytsko dobrze. Mała przybierał ładnie bo już waży 3800g. Położna jest w szoku. Kikut wczoraj nam odpadł W nocy na prawdę dobrze śpi bo budzi się co ok 3h. Muszę do niej zmykać bo znów się obudziła.
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Atena ale te strzelające kupy u dziecka na mleku są rzeczywiście normalne ale również wynikają z nietolerancji laktozy. Nie mniej jednak kup przy dziecku karmionego kp powinno być tyle ile karmień. I są wodniste, półpłynne bo jakie mają być przy mleku? Skąd wiesz, że są pieniste? Nie wsiąkają w pieluchę? Czy po prostu widziałaś jak robi kupiore?
Ash ja się z nią bujałam 2 godziny. Pionowo OK, ale jeść chciała i tak się zasysała, że na ręku porobiła sobie malinki. Nic nie pomogało. Rozbieranie, wietrzenie, odbijanie, ten nieszczęsny syrop na refluks. Nie chciała jeść i koniec Z bezsilności wsadziłam ją do łóżka i zasnęła. A przy piersi wyła jakby ją ktoś zarzynał. Także współczuję codziennych takich przejść.Oczywiście nic nie załatwiliśmy w mieście bo ukrop. Tylko z młodą byliśmy u lekarza z wynikami. Wsio OK. Wskoczyła na wagę ale w pampersie i bodziaku, więc nawet nie piszę ile i czekam do wizyty za tydzień, na której będzie szczepienie. Rozmawiałam z dwoma pięlegniarkami i mówią by na pneumo zaszczepić przed żłobkiem/przedszkolem a teraz na rotawirusy i one szczerze mi polecają. 5 w 1 u nas koszt 130 zł, pneumo 180 (coś mało mi się wydaje) a rota 300. Krostki na buzi to kontaktowe czyli potówki. Ciemieniuchy już nie widać.
|
#3839 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
położna mówiła, że dziecko do miesiąca ma prawo się łuszczyćCytat:
![]() za wagę i kikuta!
|
|||
|
|
|
#3840 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do suwaczków to ja tutaj robiłam : http://www.suwaczki.com/ Cytat:
Cytat:
A jakie macie smoczki? przypominają choć trochę cyca?? Cytat:
na początku się strasznie wije i trudno mu rączki zablokować, ale jak już się uda to po 2-3 minutach wicia jeszcze w tym kokonie się uspokaja... więc wczoraj go nakarmiłam pod korek, z obu cyców i chyba jeszcze z butli pociągnął.. odbiłąm ile się dało, a jeszcze przed tym spaniem trochę nie spał i tak mi padł.. Cytat:
Cytat:
tylko staram się po słoncu nie chodzić bo sama bym nie dała rady, słabo mi się robi... a i wisi mi na gondolce pielucha zeby zasłaniała młodego i mu śłone nie swieciło.. ewentualnie pewnie lepsza parasolka ale nie mam..Cytat:
--------- Dziewczyny was też tak kręgosłup boli?? myslałam ze minie po porodzie bo już nie tacham brzucha, ale nie bardzo minęło.. staram się nie nosić małego.. tylko co go wyciągam z łóżeczka, no i jak raz dziennie znoszę wózek - tzn mam do przeniesienia z półpiętra.. rozczepiam gondolke i znoszę go z gondolką, potem reszte wózka.. wydaje mi się ze nie ma duzo tego noszenia, ale boli mnie cały czas.. nie wiem mozę garbie się albo co?? albo przez noszenie tych wielkich cycków tak boli
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

Pampersów to mi idzie jak woda, nie wiem czy się wyrabiam w 12 dziennie
07.07.2012 

i teraz wydaje mi się, ze mala jest od niego uzalezniona
wczoraj polaly się pierwsze lzy...przez smoka wlasnie :P wypadl, siedziałam obok i obserwowałam. najpierw postekiwala nawolujac pomoc, następnie wkroczyl do akcji i sama probowala go namierzyć i wcisnąć sobie do buzi. zlapala bidulka za gumke i plastik pchala do ust

chyba nie może tak być 

postaram się zmobilizować do dłuższego spaceringu 

nie uzywam już żadnych chusteczek tylko wodę przegotowaną, wietrze często dupkę ale i tak jest mega czerwona, chyba jakieś uczulenie, bo użyłam raz chusteczek z nivea, biedny mój, narazie go nie boli i ratuję go sudocremem jak jutro będzie gorzej to pójdę do pediatry po maść pośladkową robioną.
Wzięłam na ręce zobaczyć czy głodna będzie szukać cyca, a ta pooglądała wszystko dookoła, cisza była nawet bez smoka. To się mężowi dostanie dzisiaj po powrocie z pracy
miuałam go u siebie w łóżku i jak marudził to wystawiałam cyca, pomemłał i zasypiał i tak ze 3 razy