|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
dla Margosi i synkaA na pakietach sie nie znam, nie pomogę. |
|
|
|
|
#2882 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Idę wyciągnąć TZ z łóżka bo nie chce w największy ukrop po mieście chodzić. Wystarczy mi ze wizytę u gina mam w największy gorac, obym w miarę swiezutka dojechala do niego
![]() Do pózniej
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
No i nigdzie się jednak nie wybieram. Koleżanka została pilnie wezwana do pracy na zastępstwo. No to mam luz..mogę się lenić
Piszecie o zimnych koktajlach i muszę koniecznie sobie taki zrobić ![]() Aaaa..więc dlatego Margoś miała długo niewidoczny brzuszek.. Saturninek nie taki długi i nie taki ciężki dotka ja z tel nie pomogę..sama jestem ciemna w tych tematach..zwłaszca jeśli chodzi o dostęp do internetu karolajn 3700 to rzeczywiście sporo już patrz ile gramów szczęścia
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wcinam lekko rozmrożone malinki, porzeczki i jeżyny - smaczne i chłodzące
Ciekawe jak Margosia nazwie swego synka
|
|
|
|
#2885 |
|
Raczkowanie
|
Nadribiłam i powiem, że normalnie się wzruszyłam, że jest pierwsze dzieciątko
Margoś gratulacje![]() Malinka- trzymam kciuki! Idzia- czekamy na Ciebie na wziażu! |
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiuniu, tak jak iwonka napisała, to już końcówka ciąży musimy się oszczędzać... nie ma, że boli. Też mam jakiś głupi nawyk, że trzeba coś robić, że siedzę w domu, to wszystko musi być na błysk i mam wyrzuty sumienia, kiedy cały dzień odpoczywam. Ale kiedy jak nie teraz? Sama widzisz, że organizm się buntuje, musisz go teraz słuchać, nabrać sił i przygotować się do porodu, bo to ty będziesz musiała to dziecko urodzić
Cytat:
![]() A margosiowy glut to taki trochę chłopaczkowy szczypiorek ( a tak myślałam, że będzie chłopak!)![]() Co do pakietów, w Orange masz nhp. 100GB za 5zł (ale jak dla mnie to lipa, bo masz limit transferu, jak wyczerpiesz płacisz 0,50gr za 50kb, a za 9zł miesięcznie masz już 300MG i to bezpiecznego internetu, czyli możesz sobie korzystać z niego spokojnie i więcej nie zapłacisz, ja bym wzięła 300 Dziewczyny, żebyście wiedziały, że ja to najchętniej przytuliłabym się do czegoś zimnego... chociaż w sumie gorąc w mieszkaniu zelżał, jest tylko potwornie duszno, ale jak otworzyłam na chwilę okno, to poczułam, że na dworze jest jeszcze ciekawiej Nic to, dzisiaj czeka mnie tylko błogi odpoczynek...zaraz napuszczę sobie zimnej wody do miski i znowu będę nogi moczyć
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
wiadomosc od Margosi
" Pierwsza faza to jak wakacje W drugiej nie mialam skurczy partych wiec bylo mniej przyjemnie, ale Gluciatko sie urodzilo wiec zle nie moglo byc o Pierwszej zostalismy przyjeci na porodowke o 17,40 dzidziol byl juz na swiecie Jest fajnie"i druga, "No pomylilismy drzwi ktg z porodowka i tak zostalo cala noc przespalismy,ja sie czuje jak zwykle czyli rewelka szpital ok" "Jutro raczej nie,jak nie bedzie paciora i zółtaczki to w pt.Bedzie Piotruś Nie mialam lewatywy,a by sie przydala :P Najgorzej ma siersc bo nie ma z kim spacerowac ,musze zalatwić przepustke Zaczely mi sie skurcze i razem z nimi odszedl czop,wody pod koniec" I SUPRAJS W KLUBIE!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
A ją stawiałam na Małgosię, że 1 urodzi. A jej maluszek, jak dla mnie w sam raz. Niech mamusią szybko dochodzi do zdrowia i zda nam relacje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
tweedle czyli mowisz ze ten za 300 za 9 zł jest ok!? i wystarczy mi na wizaz itp i co to znaczy bezpieczny?:P i jak wyczerpie to 300 za caly miesiac to mi sie nie wlaczy net juz czy jak to jest? mozna to pozniej wylaczyc w kazdej chwili ?
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() niee tylko nie mów ze zdjecie maluszka jest w klubie ![]()
|
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bezpieczny czyli właśnie bez dodatkowych kosztów, bo jak wykorzystasz 300MG to spada ci tylko predkosc przesylu danych, ale za to nie płacisz, a przy 100GB masz ciagle tą samą prędkość, ale jak wykorzystasz transfer, to masz doliczane dodatkowe koszty ![]() To są usługi dodatkowe wiec spokojnie mozesz sobie to wlaczyc, wystarczy zadzwonic na infolinie
|
|
#2892 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla dzielnej, jak zwykle rozluźnionej mamusi i Piotrusia.
|
|
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku jaki ten Piotruś jest śliczny. Się lekko wzruszyłam! Już nie mogę się doczekać swojej kruszynki choć niech jeszcze posiedzi bo za wcześnie!
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aleś Ty mądra a strasznie muli jak sie ma 300 czy znosnie? ide zjesc loda za piotrusia
|
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
hejka z rana
![]() ale noc do tyłka, ta temperatura mnie wykończy gratuluję nowych tygodni, wszystkie już coraz bardziej poważne się robią. trzymam kciuki Elaine, żeby zaczęło się wreszcie na serio, bo takie oczekiwanie może być wkurzające. Neni, super pomysł z koszulką. i weź teraz np otwórz drzwi listonoszowi ![]() Perse- współczuję z zaparciami, ciągle pod górkę ![]() malinka- dajesz, dajesz, nie przestajesz!! ![]() ja dziś układam rozmiarami wyprasowane już ciuszki dla małej. potem przygotowuję łóżeczko na cacy. i tyle z planów no i mam zamiar pochłonąć kilo truskawek
|
#2898 |
|
Zadomowienie
|
ja też uciekam , Malinka 3mam kciuki za Ciebie
miłego dnia |
|
|
|
#2899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam zamiar jeszcze przed porodem robić remont łazienki, ale to nie jest dobry pomysł, przełożyłam na przyszły rok, jak dziecko już troszkę podrośnie. Ten remont też nie jest tak hop-siup, bo łazienka ma być powiększona, czyli burzenie ściany do spiżarki... wkurzałby mnie syf i bym biegała i sprzątała. Najgorsze jest to, że nie mamy ciepłej wody, nie palimy w piecu, bo jest strasznie gorąco, a żeby się umyć muszę grzać wodę na kuchni.. Ale może już za tydzień będziemy mieli podłączony piec gazowy, nie mogę się doczekać tego luksusu
|
|
|
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() madra nie jestem, po prostu to sprzedawałam ![]() a skoro bedziesz chciala jeszcze buszować, to dla spokoju sumienia lepiej wziąć 300MG, bo tak jak pisałam, płacisz raz 9zł i masz spokój. Mulić nie muli, to zwykły internet w telefonie, zwalnia dopiero po wykorzystaniu transferu i dopiero wtedy można cholery dostac przeglądajac strony
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
dotka- ja mam pakiet, ale w erze, 250 za bodajże 9 zł i mi starcza. wiadomo, że nie chodzi tak szybko jak domowe wifi, ale np forum wizaż ładnie chodzi
|
#2902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi już została na dzisiaj tylko miseczka do pochłonięcia ![]() ![]() Cytat:
Ja wręcz cholery dostaję Ale to jest nasz czas, jeżeli tż nie kwapi się do pomocy, to tym bardziej leż i odpoczywaj. I masz rację, żadnych remontów, bo pewnie byś się zajechała i wylądowała w szpitalu
|
|
#2903 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie widzę zdjęcia małego Piotrusia?
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak wlacze dzis to ( mozna przez neta? orange.pl?) to do rachunku jak okres rozliczeniowy mam do 24 to sie doliczy 9 zł nie?i mozna to gdzies sprawdzic ile zostalo mb do wyczerpania tego 300? no to sciagam .. :P dzieki. |
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
to i tak nieźle, pomyśl, że jutro nie będzie nawet miseczki
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Margoś napisala
POZDRAWIAMY WSZYSTKIE WIZAZOWE CIOTKI I DZIEKUJEMY ZA KOMPLEMENTY
|
|
|
|
#2907 |
|
Zadomowienie
|
widziałam w klubie zdjecie naszego pierwszaczka
![]() A co u malinki bo nie w temacie jestem dopiero weszłam?
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
zdjęcie Piotrusia jest w Klubie
|
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
oj to niewiem czemu,dziewczyny normalnie widza w klubie bo piszą komentarze.
|
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie maleństwa na nas czekają w brzuszkach, Piotruś przesliczny, jejkuś jak jeszcze ktos urodzi to ja chyba zaczne recznie wypychać Zuzie z brzucha bo ją chce przytulić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

)
dla Margosi i synka

patrz ile gramów szczęścia
Nic to, dzisiaj czeka mnie tylko błogi odpoczynek...zaraz napuszczę sobie zimnej wody do miski i znowu będę nogi moczyć