Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-19, 11:08   #1141
rubinka25
Rozeznanie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Tak rączkami i nóżkami napiernicza
Chociaż dzisiaj mój synek jakiś taki spokojny jest- pewnie nie lubi tych upałów
Te upały nie mają wpływu na dziecko. Ono ma tam stałą temperaturę. I nie ważne czy na zewnątrz masz gorąco czy zimno. Przynajmniej tak mówiła położna na SR.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:08   #1142
kropla_deszczu
Zadomowienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

ok dzieki dziewczyny za wyjaśnienie bo mnie to zastanawiało już mi przez myśl nawet bliźniaki przeszły a tu najnormalniej w świecie dziecko mma uprawia wali rękami i nogami
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:09   #1143
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Oto moja relacja z wczorajszej wizyty u diabetologa:
Dostałam glukometr, testowe paski i igły + receptę jak mi się skończą. Lekarz mi dokładnie pokazał jak obsługiwać ten sprzęt. Umówiliśmy się, że nie muszę po każdym kłuciu zmieniać igły, bo bym chyba zbankrutowała. Te paseczki też sobie kosztują. Lekarz wstępnie powiedział, że te moje wyniki (krzywa cukrowa) nie są jakieś złe, ale po 2h zamiast do 140 mam wynik 142- co mogło być też błędem laboratoryjnym albo coś. Niby uspokoił, powiedział, że dziecku nic nie mogło się stać. Wróciłam do domu pełna entuzjazmu- do czasu.
Mam się kłuć m in 4 razy dziennie i wszystko zapisywać w zeszycie, ja nawet zaczęłam robić notatki z tego co jem, żeby m mogła później odnaleźć winowajcę wysokich cukrów.
Na czczo mam mieć normy 60-90 mg/dl
1 h po posiłku (liczona od pierwszego kęsa) < 120
Wczoraj na obiad zjadłam małą miskę fasolki szparagowej i popiłam kilkoma łykami kompotu z truskawek (trochę tam cukru było), wynik 109- ok
na kolacje (zjedzona fakt około 21.00) garść czereśni i suszonych śliwek, bo umierałam z głodu- wynik 115
Zadowolona wstaje dzisiaj rani mierze na czczo a tam wynik ponad normę 94 -pomyślałam zaraz idę do pracy, „spalę” podczas spacerku do przystanku i z przystanku (łącznie ide sobie z 20 minut).
Przyszłam do pracy zrobiłam sobie specjalnie standardowe śniadanie: kubek inki zbożowej z mlekiem 2%, 3 kromki chleba żytniego gruboziarnistego, posmarowałam go bardzo cienko pasztetem i dałam po 1 plasterku pomidorka-wynik 150 - płakać mi się chciało. Pomyślałam sobie, boże to przecież skromne śniadanie a co jak jeszcze kilka tyg temu zajadałam się podwójną porcją? 2 a nie 1 kubek kawy inki. Po fasolce na obiad miałam ładny wynik ale jak sobie pomyślałam, że jeszcze niedawno wpierda..am wielki kopiaste talerze z ryżem, polane sosem i cieknącymi od tłuszczu paluszkami rybnymi- to mam ochotę szczelić sobie w mordę.

Teraz podjęłam decyzję, że kategorycznie przechodzę na diete cukrzykową. Zero słodyczy, smażonego, dosalania, obżerania-nie ma że boli. Każdy składnik będę dobiera z głową a jak mi się zachce przekąski to sięgne po rzodkiewke, marchewkę, ogórka-dobrze, że jest lato-to jest w czym przebierać. Musze sie ostro wziąć za siebie, bo mam dla kogo i muszę dbać o zdrowie mojego dziecka.
Muszę być twarda.

Kontrole mam za tydzień-ten diabetolog jest za równo moim endokrynologiem i akurat za tydzień mam u niego wizytę. Dołożył mi badania mocz, Hb A1c Hemoglobina glikowana, Kreatynina.
Stary 2013-06-19, 11:12   #1144
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewczyny chyba jakieś dziwne rozliczenia mają, nie?
czy może mi któraś napisać czy to dobre wyniki czy nie, proszę
Stary 2013-06-19, 11:12   #1145
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
ponawiam pytanie bo chyba nie odpowiadacie

a macie też tak, że Was dziecko kopie z dwóch stron brzucha? w sensie, że w jednym momencie czuć je po obu stronach brzucha

mi to się nie chce aż tyle gotować coś prostszego i szybszego bym potrzebowała ale podziwiam, że chce Ci się tyle przy garach stać

a powiedz mi tę pokrzywę to co to pijesz? jakąś herbatkę czy cu? bo może jakoś mocno mi nie puchną nogi, ale rano lekko popuchnięte są, a w sobotę na to wesele jadę i chciałabym móc zapobiec tej nawet małej opuchliźnie jak się da

Karolson - ja nie rozumiem, dlaczego oni Cię nie przyjęli do tego szpitala u nas to biorą nawet tak profilaktycznie, bo jakby się coś na prawdę działo a oni by nie przyjęli to mają problemy potem. No nic pozostaje Ci leżeć i odpoczywać dużo.

Inwersja ja bym chyba z taką matką już dawno sfiksowała
co do gotowania to nie ma opcji zebym gotowala dluzej niz 20 w porywach do 30 minut dziennie... to sa mega szybkie dania

Pokrzywa jest genialna -najpierw piłam ja tylko na wieczór, a teraz w sumie 3 razy dziennie wypijam kubeczek i praktycznie nie mam opuchlizny, a jak nie wypije jeden dzien to mam BAŃKI a nie stopy.

Nazbierałam pokrzywy na łące i ususzyłam (ale poki nie była sucha zaparzałam swieżą bo duzo lepsza tylko ze łąke mam baaardzo daleko wiec zbieram raz na 3 tyg) teraz wrzucam do litra wody około 8 liści pokrzywy i gotuje okolo 3 minut, do tego zeby lepeij smakowało pare listków mięty i wyciskam cytryne (mozna tez dodac cukier lub miód) - pije to ciepłe, zimne, z lodem ... obojetne,
to jest moczopędne wiec neistety duzo sie po tym sika, ale naprawde nóżki mam jak GAZELA

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:14   #1146
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Hmm w sumie dziwne z tymi problemami ze znalezieniem pracy, żadna z moich znajomych ich nie miała. Ba! Wręcz pracodawcy woleli kobiety z dziećmi, bo ja wiem jak na mnie patrzyli-młoda mężatka, bezdzietna to pewnie niedługo sobie zrobi...

Haha przytoczyłam to bo miałam coś odpisać, a nie pamiętam co. Budyń:F

Super Mamusia

Dziewczyny a wy idziecie na to III prenatalne?Czy ono jest jakieś mega ważne?
Bo w sumie wagę i stan łożyska moja gin ocenia normalnie na wizytach i tak się zastanawiam czy jest sens. I tak mam za darmo,ale tak pytam Nie chcę małej niepotrzebnie naświetlać
Ja mam jakieś Usg w 3 trymestrze, ale to już w przychodni i pod koniec ciąży. Ja chyba malucha nie będe stresowac, on nie lubi badań USG.
A żeby sobie pooglądać?? Napatrzę sie po porodzie na niego.
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Dobrze, że za 2 dni to ja juz będę emigrantką

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Z pakowaniem jestem 100 lat za murzynami.Co prawda biorę tylko ciuchy Wiki i swoje ciążowe, a reszta dojedzie w sierpniu, ale i tak muszę wszystko popakować i posegregować
ja też na razie pracą się nie martwie. Już wyjeżdżasz ?? Ale CI dobrze. W końcu będziesz z mężem

Ja mam dzisiaj na obiad warzywa na patelnię z ryżem.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:16   #1147
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Dziewczyny a wy idziecie na to III prenatalne?Czy ono jest jakieś mega ważne?
Bo w sumie wagę i stan łożyska moja gin ocenia normalnie na wizytach i tak się zastanawiam czy jest sens. I tak mam za darmo,ale tak pytam Nie chcę małej niepotrzebnie naświetlać
A to USG robi się między 28 a 32 tc?
Mam nadzieję, że na następnej wizycie w 31tc gin da mi skierowanie na takie usg. I nie będzie za późno.
A ono nie jest czasem obowiązkowe?

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Te upały nie mają wpływu na dziecko. Ono ma tam stałą temperaturę. I nie ważne czy na zewnątrz masz gorąco czy zimno. Przynajmniej tak mówiła położna na SR.
W sumie tak Ale tłumacze sobie tym mniejszą ruchliwość Małego

A macie dziewczyny może bardziej widoczne żyły na brzuchu bo ja tak Dzisiaj moja siostra (patrząc na mój brzuch z daleka) stwierdziła, że te żyły wyglądają jak rozstępy...
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:16   #1148
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewczyny czy któraś zinterpretuje mi wyniki
Stary 2013-06-19, 11:17   #1149
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej Mamusie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja się az trzęsę z nerwów dzisiaj. Idę się wymyć i się położyć.
dziś jest nowy dzień, będzie lepiej

Cytat:
Spoko,ja ciągle poluję na safari klimaty
Mi też wczoraj leciała...
w hm jest super koszulka ,tyle że rozmiar od 68 w górę

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
witam się w 28 tc i III trymestrze

Cytat:
nie znoszę Jolki z DDTVN
oj ja też nie

Cytat:
hmmm nie umiem tego przeliczyć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hmprod.jpg (12,4 KB, 6 załadowań)

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:18   #1150
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z rana!

Też ponarzekam trochę na upał. To jest jakaś masakra! W domu wiatrak chodzi i niewiele daje. Wczoraj zaczęliśmy się z mężem zastanawiać czy nie kupić sobie jakiegoś klimatyzatora o np. takiego:
http://allegro.pl/klimatyzacja-klima...305739432.html
Zastanawiam się tylko czy efekt będzie satysfakcjonujący. Hmmm. Może miała któraś z Was taki przenośny klimatyzator? Jeśli tak czekam na opinie...

A teraz śmigam pod prysznic bo zaraz się rozpłynę.
moja mama ma i kupuje własnie normalny montowany w sciane /
w moim poprzednim biurze byl i:
nadaje sie do ochłodzenia pomieszczenia ok 10 m
w duzym pokoju u mamy nie dawal rady- stawiala sobie fotel pod klimatyzatorem zeby czuc roznice/

w biurze sie sprawdzał bo był to mały gabinet, ale tam jakos okno musialo byc otwarte i jak słonce bylo od strony okna to tez ta roznica temperatur nie powalała...
taki montowany w sciane mozna juz za 1200zł wiec nie wiem cyz nie oplaca sie bardziej doplacic

Cytat:
mam wyniki glukozy:
3,53 przed
6,41 po 2 h

z morfo hematokryt obniżony
baaardzo dobre

[/RIGHT]
Stary 2013-06-19, 11:18   #1151
butterfly20
Zakorzenienie

Ladan ty masz te wyniki w mmol pewnie, ja się totalnie nie znam na przeliczaniu tego.
Misia mam to samo zdanie odnośnie robienia usg tylko do patrzenia dla rodziców i fotek.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:19   #1152
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

LADAN dobry. Do 7, 8 chyba jest norma. Jestem na tel to ci nie podesle linka ale wpisz w Google 'przelicznik glukometr' i pierwsza stona jaka wyskoczy tk powinien tam byc kalkulator. Ale na pewno masz ok.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:21   #1153
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Ladan znalazłam na necie że trzeba pomnożyć razy 18
czyli na czczo masz 63,5
po2 h 115,4

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:22   #1154
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
baaardzo dobre
dzięki
własnie znalazłam w necie:
"prawidłowa glikemia na czczo to 60–99 mg/dl (3,4-5,5 mmol/l), w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą glikemia poniżej 140 mg/dl (7,8 mmol/l)"
Stary 2013-06-19, 11:22   #1155
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Oto moja relacja z wczorajszej wizyty u diabetologa:
Dostałam glukometr, testowe paski i igły + receptę jak mi się skończą. Lekarz mi dokładnie pokazał jak obsługiwać ten sprzęt. Umówiliśmy się, że nie muszę po każdym kłuciu zmieniać igły, bo bym chyba zbankrutowała. Te paseczki też sobie kosztują. Lekarz wstępnie powiedział, że te moje wyniki (krzywa cukrowa) nie są jakieś złe, ale po 2h zamiast do 140 mam wynik 142- co mogło być też błędem laboratoryjnym albo coś. Niby uspokoił, powiedział, że dziecku nic nie mogło się stać. Wróciłam do domu pełna entuzjazmu- do czasu.
Mam się kłuć m in 4 razy dziennie i wszystko zapisywać w zeszycie, ja nawet zaczęłam robić notatki z tego co jem, żeby m mogła później odnaleźć winowajcę wysokich cukrów.
Na czczo mam mieć normy 60-90 mg/dl
1 h po posiłku (liczona od pierwszego kęsa) < 120
Wczoraj na obiad zjadłam małą miskę fasolki szparagowej i popiłam kilkoma łykami kompotu z truskawek (trochę tam cukru było), wynik 109- ok
na kolacje (zjedzona fakt około 21.00) garść czereśni i suszonych śliwek, bo umierałam z głodu- wynik 115
Zadowolona wstaje dzisiaj rani mierze na czczo a tam wynik ponad normę 94 -pomyślałam zaraz idę do pracy, „spalę” podczas spacerku do przystanku i z przystanku (łącznie ide sobie z 20 minut).
Przyszłam do pracy zrobiłam sobie specjalnie standardowe śniadanie: kubek inki zbożowej z mlekiem 2%, 3 kromki chleba żytniego gruboziarnistego, posmarowałam go bardzo cienko pasztetem i dałam po 1 plasterku pomidorka-wynik 150 - płakać mi się chciało. Pomyślałam sobie, boże to przecież skromne śniadanie a co jak jeszcze kilka tyg temu zajadałam się podwójną porcją? 2 a nie 1 kubek kawy inki. Po fasolce na obiad miałam ładny wynik ale jak sobie pomyślałam, że jeszcze niedawno wpierda..am wielki kopiaste talerze z ryżem, polane sosem i cieknącymi od tłuszczu paluszkami rybnymi- to mam ochotę szczelić sobie w mordę.

Teraz podjęłam decyzję, że kategorycznie przechodzę na diete cukrzykową. Zero słodyczy, smażonego, dosalania, obżerania-nie ma że boli. Każdy składnik będę dobiera z głową a jak mi się zachce przekąski to sięgne po rzodkiewke, marchewkę, ogórka-dobrze, że jest lato-to jest w czym przebierać. Musze sie ostro wziąć za siebie, bo mam dla kogo i muszę dbać o zdrowie mojego dziecka.
Muszę być twarda.

Kontrole mam za tydzień-ten diabetolog jest za równo moim endokrynologiem i akurat za tydzień mam u niego wizytę. Dołożył mi badania mocz, Hb A1c Hemoglobina glikowana, Kreatynina.
no kochana... owoce na noc wolno

kawa zbozowa - stanowczo

kawa z mlekiem dopiero przy drugim lub 3 posiłku...
nie martw się/ ja powoli juz ogarniam, ale glukometru nie mam jeszcze wiec nie kontroluje wszytskiego, tylko jak mi w pracy pielegniarki zmierza i narazie mam clay czas ok

[/RIGHT]
Stary 2013-06-19, 11:23   #1156
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
ok dzieki dziewczyny za wyjaśnienie bo mnie to zastanawiało już mi przez myśl nawet bliźniaki przeszły a tu najnormalniej w świecie dziecko mma uprawia wali rękami i nogami
Mam wrażenie, że mój to nawet tyłkiem rusza i czuję jak on sie tam cały przewraca i szamocze, nawet przeciaga
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:23   #1157
ladanseuse14
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny
UFFFFFFFFFFFFFFF........
Stary 2013-06-19, 11:24   #1158
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

MARTA ja po trzech kromkach chleba mam ok 160... nawet po żytnim z samym ogórkiem. Dlatego jem max 1 kromkę. Dieta nie jest taka zła. Od dwóch tyg nie przytyłam nic a głodna nie chodzę. No i tylko pojedyncze wypadki z cukrem, najczęściej właśnie po śniadaniu. Będzie dobrze

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:24   #1159
tassia
Zakorzenienie

ladan a ty masz 64 przed i 115 po 2 h wiec ekstra

[/RIGHT]
Stary 2013-06-19, 11:27   #1160
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Ja miałam 70 przed i 110 po.Tylko zwymiotowałam po 1,5 godz.Jednak lekarka stwierdziła, ze glukoza to sie juz wchłonęła i można uznać ten wynik.U ciężarnych to nawet ponoć godzina wystarczy.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:27   #1161
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
Stary 2013-06-19, 11:28   #1162
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Witam się z rana!

Też ponarzekam trochę na upał. To jest jakaś masakra! W domu wiatrak chodzi i niewiele daje. Wczoraj zaczęliśmy się z mężem zastanawiać czy nie kupić sobie jakiegoś klimatyzatora o np. takiego:
http://allegro.pl/klimatyzacja-klima...305739432.html
Zastanawiam się tylko czy efekt będzie satysfakcjonujący. Hmmm. Może miała któraś z Was taki przenośny klimatyzator? Jeśli tak czekam na opinie...

A teraz śmigam pod prysznic bo zaraz się rozpłynę.
jak już macie kupić to kupcie taki żeby przynajmniej z 20m2 ochładzał i żeby osuszał powietrze bo latem o to właśnie chodzi
Cytat:
http://www.mojacukrzyca.org/?a=text&id=197 masz dobre te wyniki
Cytat:
co do gotowania to nie ma opcji zebym gotowala dluzej niz 20 w porywach do 30 minut dziennie... to sa mega szybkie dania

Pokrzywa jest genialna -najpierw piłam ja tylko na wieczór, a teraz w sumie 3 razy dziennie wypijam kubeczek i praktycznie nie mam opuchlizny, a jak nie wypije jeden dzien to mam BAŃKI a nie stopy.

Nazbierałam pokrzywy na łące i ususzyłam (ale poki nie była sucha zaparzałam swieżą bo duzo lepsza tylko ze łąke mam baaardzo daleko wiec zbieram raz na 3 tyg) teraz wrzucam do litra wody około 8 liści pokrzywy i gotuje okolo 3 minut, do tego zeby lepeij smakowało pare listków mięty i wyciskam cytryne (mozna tez dodac cukier lub miód) - pije to ciepłe, zimne, z lodem ... obojetne,
to jest moczopędne wiec neistety duzo sie po tym sika, ale naprawde nóżki mam jak GAZELA
dziękuję mam pokrzywę w parku obok poslę TŻ na zbiory jak wróci a na obiad dalej nie wiem co zrobić
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:32   #1163
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
no kochana... owoce na noc wolno

kawa zbozowa - stanowczo

kawa z mlekiem dopiero przy drugim lub 3 posiłku...

nie martw się/ ja powoli juz ogarniam, ale glukometru nie mam jeszcze wiec nie kontroluje wszytskiego, tylko jak mi w pracy pielegniarki zmierza i narazie mam clay czas ok
Biorę sobie to do serduszka .

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
MARTA ja po trzech kromkach chleba mam ok 160... nawet po żytnim z samym ogórkiem. Dlatego jem max 1 kromkę. Dieta nie jest taka zła. Od dwóch tyg nie przytyłam nic a głodna nie chodzę. No i tylko pojedyncze wypadki z cukrem, najczęściej właśnie po śniadaniu. Będzie dobrze

Jutro zrobię test i zmniejszę I śniadanie o połowę, nie wypije inki. Teraz idę zjeść jabłko-i za 1 h zmierze cukier-, boję się normalnie cokolwiek wkładać do pyska
Stary 2013-06-19, 11:34   #1164
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Ladan ty masz te wyniki w mmol pewnie, ja się totalnie nie znam na przeliczaniu tego.
Misia mam to samo zdanie odnośnie robienia usg tylko do patrzenia dla rodziców i fotek.
Nawet nie wiesz jak tutaj konkretnie lekarz robi USG, pomierzy, sprawdzi łóżysko, wody, da posłuchać serducha i koniec. Nie ma oglądania dla samego oglądania.

Stary 2013-06-19, 11:35   #1165
ladanseuse14
Zakorzenienie

zastanawia mnie ten hematokryt ale spoko, nie martwię się narazie, zobaczymy 4 lipca na wizycie
Stary 2013-06-19, 11:35   #1166
dirtymagic85
Zadomowienie

cześć wam kobiety...
dobrze, że mam dzis tą wizytę, niepokoi mnie ten ból brzucha od kilku dni, taki w dole jakby na okres, zachwaliłam chyba w myślach swoją ciążę, że tak fajnie przebiega ale mam nadzieję, że wszystko ok będzie.

Tassia chyba zacznę pić ta pokrzywę, mam ekspresową co prawda tylko, ale też coś może da

M.a.r.t.a kurczę tak skromnie faktycznie zjadłaś a juz tak cukier skoczył szkoda, że trzeba taki rygor wprowadzić, no ale jak sama wspomniałaś czego się nie zrobi dla dobra dziecka

a tak ode mnie jeszcze...lipa przez ten mój budyń, bo zapomniałam o zapłaceniu rachunku za telefon, no i dzisiaj zablokowali mi fona, cholera, a tżet pojechał na szkolenie, wraca dopiero jutro wieczorem i nie mam z nim kontaktu, tylko tyle co on sam sie odezwie polecę przed wizytą zapłacić rachuneczek, ciekawe jakszybko mi odblokują, pewnie jutro dopiero....cała noc sama w domu, bez kontaktu ze światem, nie dobrze, oby brzuch nie bolał tylko....

a z dobrych rzeczy to moja siostra cioteczna dziś rano czy w nocy urodziła córcię- Anastazję oczywiście nie mogłam odebrać mmsa, to nie wiem jak wygląda jeszcze ale wszystkie dzidzie są słiiiiit
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:38   #1167
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawia mnie ten hematokryt ale spoko, nie martwię się narazie, zobaczymy 4 lipca na wizycie
hematokryt to gęstość krwi, jeden z wyznaczników anemii. Dużo masz obniżony ?

jeżeli masz krwinki w normie, żelazo, i hemoglobinę to jest ok.

Stary 2013-06-19, 11:38   #1168
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
a z dobrych rzeczy to moja siostra cioteczna dziś rano czy w nocy urodziła córcię- Anastazję oczywiście nie mogłam odebrać mmsa, to nie wiem jak wygląda jeszcze ale wszystkie dzidzie są słiiiiit
śliczne imię i gratulacje
Stary 2013-06-19, 11:39   #1169
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
witam się w 28 tc i III trymestrze
gratki

Cytat:
Gratulacje !!

A TO JA SIĘ WITAM W 6 MIESIĄCU
gratulacje
ja powitam 6 miesiąc jutro

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Nie wiem czy któraś z was tu zakupowa, ale szok, na awanti bodziaki dzieciowe po 5zł świat się kończy normalnie
https://picasaweb.google.com/1121387...59694861097810
ooo, a to awanti to jakaś hurtownia czy sklep?

Cytat:
ale 36 tc to całkiem donoszony maluszek. Naszym znajomym sie urodził taki w połowie kwietnia, a termin był na 20 maja.

Chłopak zdrowy i silny, tylko mniejszy.
u mnie w rodzinie dzidziuś urodził się koło 20 lipca a termin był na październik, na szczęście przeżył i jest z nim teraz ok (ma już 3 latka) ale było baaaardzo ciężko

Cytat:
Ja często wyczuwam dupkę albo główkę młodego.

Idę się ogarnąć, bo wyglądam jak śmierc.
Misia, na prawdę czujesz już tak dokładnie? masz termin na dzień przede mną a ja na razie czuję tylko kopy i to najczęściej rano przed wstaniem i późnym wieczorem. czasem przez cały dzień jest cisza mam nadzieję, że to nie oznacza czegoś złego

Cytat:
ja niestety nie pomogę, bo nie miałam jeszcze tego badania.
ooo, ale widzę, że dziewczyny już pomogły

a ja dziś na obiad w końcu robię mielone tak mi schodziło, schodziło, aż się nareszcie wzięłam

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:39   #1170
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
hematokryt to gęstość krwi, jeden z wyznaczników anemii. Dużo masz obniżony ?

jeżeli masz krwinki w normie, żelazo, i hemoglobinę to jest ok.
nie mam pojęcia
babka zadzwoniła z grzeczności i mi przeczytała, że hematokryt obniżony ale może faktycznie tylko on...
kurcze dopiero co sie wyleczyłam z anemii więc mam nadzieję, że nie wróciła

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości