|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Wróciłam właśnie od położnej.
Było jak zwykle, krótko i treściwie. Ciśnienie jak zawsze w normie 110/60, w moczu brak cukrów i białka. Nie mam anemii i moja hemoglobina wzrosła od ostatniego badania do 11.8, więc jesteśmy w normie. Dzisiaj przy badaniu położna nie umiała od razu znaleźć serduszka i zaczęłam lekko panikować, ale po chwili usłyszałam bicie i mi ulżyło. Wiedziałam, że z małą wszystko ok, bo czułam jej ruchy zanim się położyłam na kozetce, ale taka cisza w głośnikach mnie przestraszyła. Dupa jestem z tym panikowaniem i tyle. Położna mówi, że mam "dobrego rozmiaru dziecko" i na jej oko i ręce, mała ma 7 funtów teraz. Czyli około 3100kg. Zobaczymy ile będzie przy porodzie i o ile się pomyliła. |
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Witam sie z Wami w 33tc .
Gratuluje nowo upieczonej mamusi trzymam kciuki za kolejne porody (oby byly bezbolesne ) Gratuluje rozpoczetych tygodni i miesiecy trzymam kciuki za wizyty i ktg ![]() Juz zostaje z Wami do samego konca porodu Waszego i mojego
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 28,8
Cytat:
|
|
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nie, bo wsio jest.
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Twe tak to są przepowiadacze, tylko ją je miałam częściej w okolicach20 tc niż teraz to
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2976 |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Ja juz w drodze do pracy :/
Karolajn, za wizyteDzoan, ja mysle, ze i w UK i w PL sa swoje dobre i zle strony. Temat rzeka Podoba mi sie, ze ciaze tu traktuje sie jako cos naturalnego, nie panikuja, nie strasza, nie zarzucaja badaniami i wynikami po nich. Im mniej wiesz, tym pozytywniej do calej ciazy podchodzisz Jedyny minus tu to zaniedbanie wczesnej ciazy i trzeba stracic az 3 ciaze aby w kolejnej zaczeli bardziej o Ciebie dbac. Mysle, ze moja polozna jest zdecydowanie za angielskim podejsciem do ciazy ![]() Perse, nie wiem co Ci doradzic na te zaparcia, ale na tym etapie lewatywa to chyba nie rozwiazanie ![]() Asiunia, Twoj TZ szokuje mnie coraz bardziej Niech on sie zajmie prasowaniem rzeczy dla dziecka, jezeli zle sie czujesz. Nie lenisz sie przeciez, a zwyczajnie zle sie czujesz i korona mu z glowy przez to nie spadnie. Dbaj o siebie i Malenstwo!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy od szpitala. Ja muszę przywieźć pieluszki i chusteczki nawilżane. Pozostałe rzeczy: kosmetyki, ubrania, leki, wit.D zapewnia szpital.
|
|
|
|
#2978 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę i ładną wagę Sary.Cytat:
Pewnie Ci ulżyło, że już nie musisz się uczyć??? |
|||
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Domi super wieści
:pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2980 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a mój Alek na ostatniej wizycie był główką w poprzek ![]() Wczoraj wieczorem czułam go mega nisko, jak nigdy dotąd, to być może się obrócił nie wiem, za tydzień mam usg, to zobaczymy, co on tam nawyrabiałD:Cytat:
jak się przeterminuję, to będzie 21.08+14dni![]() Tak to ja nie rodzę ![]() Cytat:
I z tego co widać, niedrogi ![]() Cytat:
|
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja muszę do porodu zabrać pieluszki, ale zakaz kosmetyków. tylko waciki chcą abym wzięła. |
|
|
|
|
#2982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla siebie trzeba mieć natomiast wszystko, nawet Apap ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za tydzień
|
|||
|
|
|
#2983 | |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Cytat:
za wizyte i dobre wynikiI nie jestes dupa, tylko mama Juz cale zycie czeka nas zamartwianie sie o nasze dzieci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2984 |
|
Raczkowanie
|
A jakie i ile ciuszków na pobyt w szpitalu dla dziecka i na wyjście? Macie jakieś listy?
|
|
|
|
#2985 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
- kosmetyki do kąpieli, chusteczki do pielęgnacji, ręcznik; - paczkę pieluch jednorazowych dla noworodka (typu newborn), flanelowe i tetrowe pieluchy. |
|||
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Neni, no jestem ciekawa czy ma rację
![]() bo ona to tak na dotyk sprawdza, i tak z jej doświadczenie mówi, że według niej dziecko 3100kg- a ja jestem 36 tydzień teraz. pożyjemy zobaczymy. JAkierka- ja jestem ciekawa jak wygląda opieka tutaj w UK jak się chodzi prywatnie ![]() niestety wszystkie moje znajome chodzą państwowo i nie mam porównania. ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- no to wlasnie tez kazdy szpital ustala inaczej. |
|
|
|
#2987 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Grunt, że z Sarą wsio ok ![]() Cytat:
za tydzień ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Ja serio nie wyobrażam sobie, że przenoszę, chyba się od ściany wtedy odbije... całe lato z wielkim brzuchem, jak ja już mam dość
|
|
#2988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja chodze na NHS i w tej ciazy nie mialam zadnych przykrych doswiadczen, nie bylo wiec potrzeby zglaszac siw gdzies prywatnie. A gdyby taka potrzeba byla pewnie zapisalabym sie do polskiej prywatnej kliniki.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2989 |
|
Zadomowienie
|
ja w szpitalu miałam dla dziecka tylko chusteczki i pampersy reszte szpital zapewniał
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiłam się do klubu z okazji 8mc
Rozwinięcie avatarka![]() Znajoma widząc mój brzuch na fb myślała, że na czasie rodzę
|
#2991 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Ja w drodze do lekarza,bo kazał dzis przyjechac. Synek Margosi jest przesłodziutki,wlasnie widzialam fotke i sie napatrzec nie moge Jak ja juz bym chciala miec Gabi po drugiej stronie brzuszka i ja przytulic,im wiecej patrze na maluchy tym bardziej tesknie za nia U mnie dzis niewesolo,kloce sie z tz od rana a wlasciwie od nocy Mam go chwilami dosc,chyba potrzebuje od niego odpoczac. No to sie troszke pozalilam,dam znac po wizycie,udanego dnia dziewczyny i skutecznej walki z upalem.
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ciuszki na pobyt zapewnia szpital. Nie wolno mieć własnych. Mąż przywiezie dopiero na wyjście. Przygotowałam mu body z krótkim, spodenki, kaftanik, skarpetki, niedrapki, dwie flanelowe tak do okrycia w razie potrzeby i czapeczkę.
|
|
|
|
#2993 |
|
Wtajemniczenie
|
tweed u mnie Adaś ewidentnie ma główkę u góry i raczej po ruchach czuję nic się nie zmieniło
. Z tego co pamiętam wizytujemy tego samego dnia25.06 trzymam w takim razie kciuki, żeby się chłopaki ładnie główką do dołu przekręcili.
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Dopakuję mu jeszcze kremik z filtrem.
|
|
|
|
#2995 |
|
Raczkowanie
|
Dzwoniłam do szpitala i już się dowiedziałam
![]() Dzięki bardzo
|
|
|
|
#2996 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zaczęłam Wam odpisywać i komp mi zgasł, chyba nie wytrzymał temp i musiałam na nowo cytować a jeszcze do tego tż wprawił mnie teraz w stan uniesienia to już całkiem ciężko
|
||||||
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
W taki sposób jak myślę?
Tak nagle, w upał przy martwym laptopie?
|
|
|
|
#2998 |
|
Raczkowanie
|
witam. dlugo sie nie odzywalam bo weekend spedzilam w pl a potem jakos czasu nie bylo. troche was podczytywalam ale nie dam rady nadrobic
kupilsmy w koncu wozek,uzywany jak wypiore wszystko to wstawie foto |
|
|
|
#2999 |
|
Zadomowienie
|
A,zapomnialabym, u mnie dzis 37 tydzien,czyli liczac wg wiekszosci z was 38
Choc w szpitalu w ktorym prowadze ciaze i polozne i lekarz licza bez tego wyprzedzenia tygodniowego, czyli wg nich 37 dzis mam. W kazdym razie ciaza u mnie juz oficjalnie donoszona chyba?
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie to zaintrygowało
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

to szybko... no za miesiąc to jeszcze jakoś nie chciałabym rodzić, zbyt wcześnie. Zresztą czy to nie jest tak, że gdy poród rozpoczyna się w 36tc to w szpitalu starają się go jeszcze zatrzymać??
za wizyte
Podoba mi sie, ze ciaze tu traktuje sie jako cos naturalnego, nie panikuja, nie strasza, nie zarzucaja badaniami i wynikami po nich. Im mniej wiesz, tym pozytywniej do calej ciazy podchodzisz 
Niech on sie zajmie prasowaniem rzeczy dla dziecka, jezeli zle sie czujesz. Nie lenisz sie przeciez, a zwyczajnie zle sie czujesz i korona mu z glowy przez to nie spadnie. Dbaj o siebie i Malenstwo!!! 

za wizytę i ładną wagę Sary.
:p
jak się przeterminuję, to będzie 21.08+14dni

Mam go chwilami dosc,chyba potrzebuje od niego odpoczac. No to sie troszke pozalilam,dam znac po wizycie,udanego dnia dziewczyny i skutecznej walki z upalem.

kupilsmy w koncu wozek,uzywany jak wypiore wszystko to wstawie foto