|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XVI
Dzien dobry
Ale patelnia, w domu i na dworze ![]() U mnie dziś paznokcie na blogu. |
|
|
|
#4232 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
.
|
|
#4233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie w jednej Biedronce już w niedziele trafiłam na szafę Bell - ale nic nie nabyłam w drodze kupna
|
|
#4234 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy widzę efekty?? Przed odczulaniem cały rok miałam katar, ciągle kichałam, miałam zatkane uszy i ogólnie beznadziejne samopoczucie, nie potrafiłam się skoncentrować a mój umysł nie był dobrze dotleniony (winowajcą jest astma, którą zaczęłam leczyć w tym samym czasie co alergię), a nawet małe przeziębienie kończyło się zapaleniem oskrzeli Teraz prawie normalnie funkcjonuję, prawie, bo oczywiście astmy nie pobudza tylko alergia, ale także inne czynniki i ona będzie mi towarzyszyć całe życie. Po roku odczulania rzadko kiedy zdarza mi się chorować, nie mam dolegliwości związanych z alergią jedynie jak kurzu jest naprawdę dużo.Efekty uboczne leczenia?? W moim przypadku: do 2-3 dni ręka po szczepieniu jest opuchnięta, obrzęknięta i obolała na tyle, że nie mogę podnieść szklanki z napojem. Często objawy alergiczne na kilka dni do tygodnia nasilają się, u mnie czasem zwiększa problemy z astmą. Czasem mocno boli głowa, czasem mam uczucie gorąca na przemian z uczuciem zimna, czasem mam dreszcze, które nasilają się w nocy... Wybacz, że się tak rozpisałam ale nie potrafię pisać zwięźle
|
|
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa, ja właśnie będę szła do sklepu...
|
|
|
|
#4236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O proszę.
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
a ja muszę iść na odwyk zakupowy :/ macie na to jakiś dobry sposób??bo ja już nieogarniam tych wszystkich kosmetyków co mi wyłażą w domu z każdego kąta:/
|
#4238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo do mojego to bym nawet nie weszła ![]() Haha To ja wolę jednak truskawy, nie muszę szukać dziurek Cytat:
Cytat:
![]() Ufff, zerwałam truskaweczki
|
|
#4239 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie narzekajcie na te upaly, bo snieg znow spadnie
U mnie gora 20 stopni, na sloneczku przyjemnie, a w pracy zimnica jak nie wiem.. te mury chyba wcale ciepla nie przepuszczaja
|
#4240 |
|
Klientka w krawacie
|
Humor mi się poprawił, bo wcisnęłam się w białe letnie spodnie z zeszłego roku
. W zimie nie wciągałam ich nawet na uda
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;41391232]Ja jestem uczulona na kurz i roztocza. Odczulanie polega na wszczepianiu alergenu w przedramię. Z początku były to zastrzyki co tydzień, później co miesiąc. Jedynie jak jest nowa fiolka to 2 razy w miesiącu.W lutym minął rok jak się odczulam, mam za sobą ok. 40 szczepień, przede mną jeszcze jakieś 3,5 roku odczulania.
Czy widzę efekty?? Przed odczulaniem cały rok miałam katar, ciągle kichałam, miałam zatkane uszy i ogólnie beznadziejne samopoczucie, nie potrafiłam się skoncentrować a mój umysł nie był dobrze dotleniony (winowajcą jest astma, którą zaczęłam leczyć w tym samym czasie co alergię), a nawet małe przeziębienie kończyło się zapaleniem oskrzeli Teraz prawie normalnie funkcjonuję, prawie, bo oczywiście astmy nie pobudza tylko alergia, ale także inne czynniki i ona będzie mi towarzyszyć całe życie. Po roku odczulania rzadko kiedy zdarza mi się chorować, nie mam dolegliwości związanych z alergią jedynie jak kurzu jest naprawdę dużo.Efekty uboczne leczenia?? W moim przypadku: do 2-3 dni ręka po szczepieniu jest opuchnięta, obrzęknięta i obolała na tyle, że nie mogę podnieść szklanki z napojem. Często objawy alergiczne na kilka dni do tygodnia nasilają się, u mnie czasem zwiększa problemy z astmą. Czasem mocno boli głowa, czasem mam uczucie gorąca na przemian z uczuciem zimna, czasem mam dreszcze, które nasilają się w nocy... Wybacz, że się tak rozpisałam ale nie potrafię pisać zwięźle [/QUOTE]Kurcze wiesz dobrze, że o tym piszesz bo ja jestem alergikiem i wszystkie pyłki , wszystko co pyli teraz mnie uczula i oczy mnie tak swędzą i pieką nieraz, że to porażka. Na szczęście kupiłam jakieś krople na alergię i jest lepiej. Tak samo tabletki wzięłam. Ale i tak jak mówisz, przerzuca się to dalej czyli na oskrzela itp. I mnie tak samo atakuje i nie daje żyć. Będę musiała iść na testy co konkretnie uczula i też się odczulić. |
|
|
|
#4242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4243 |
|
Raczkowanie
|
Karolka, a ja dziękuję za tak szczegółowy opis.
Dziecko zgłosiło mi petycję, że mimo paniki na widok igły, chce odczulanie, bo duszenie się cały sezon jest dużo gorsze dzięki Tobie będę wiedziała "z czym to się je", i czego się spodziewać [jak to opuchnięcie, ból i uderzenia temperatur]a u mnie przymusowa przerwa w pracy była - awaria neta, więc w basenie testowałyśmy olejki do opalania
|
|
|
|
#4244 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4245 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;41391232]Ja jestem uczulona na kurz i roztocza. Odczulanie polega na wszczepianiu alergenu w przedramię. Z początku były to zastrzyki co tydzień, później co miesiąc. Jedynie jak jest nowa fiolka to 2 razy w miesiącu.W lutym minął rok jak się odczulam, mam za sobą ok. 40 szczepień, przede mną jeszcze jakieś 3,5 roku odczulania.
Czy widzę efekty?? Przed odczulaniem cały rok miałam katar, ciągle kichałam, miałam zatkane uszy i ogólnie beznadziejne samopoczucie, nie potrafiłam się skoncentrować a mój umysł nie był dobrze dotleniony (winowajcą jest astma, którą zaczęłam leczyć w tym samym czasie co alergię), a nawet małe przeziębienie kończyło się zapaleniem oskrzeli Teraz prawie normalnie funkcjonuję, prawie, bo oczywiście astmy nie pobudza tylko alergia, ale także inne czynniki i ona będzie mi towarzyszyć całe życie. Po roku odczulania rzadko kiedy zdarza mi się chorować, nie mam dolegliwości związanych z alergią jedynie jak kurzu jest naprawdę dużo.Efekty uboczne leczenia?? W moim przypadku: do 2-3 dni ręka po szczepieniu jest opuchnięta, obrzęknięta i obolała na tyle, że nie mogę podnieść szklanki z napojem. Często objawy alergiczne na kilka dni do tygodnia nasilają się, u mnie czasem zwiększa problemy z astmą. Czasem mocno boli głowa, czasem mam uczucie gorąca na przemian z uczuciem zimna, czasem mam dreszcze, które nasilają się w nocy... Wybacz, że się tak rozpisałam ale nie potrafię pisać zwięźle [/QUOTE]Dziękuję pięknie za odpowiedź
|
|
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gora 23-25 , jak jest juz wyzsza, to padam![]() moze kiedys sie zjawie tam w Irlandii Tzta bardzo ciagnie
|
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie!
wkradnę się chociaż na chwilę, gdy jest minuta czasu i zaproszę na mój makijażowy konkurs
|
#4248 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Posty zazwyczaj łączę ze znanym zdjęciem![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#4250 |
|
Rozeznanie
|
a ja sie opalałam troche
|
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
ja jutro mam wolne to się poopalam..
byłyście może kiedyś na jakimś spotkaniu orflame/avon ? czy oni tam naciągają na zakupy czy to jakieś przyjemne spotkania gdzie można potestować?
|
|
|
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4253 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
więc to zupełnie inna procedura, ja płacę ok. 5 zł za fiolkę (na ryczałt), normalnie kosztuje ok. 180 zł, ale tak jak piszę, u mnie odczulanie inaczej wygląda niż osób uczulonych na pyłki czy trawy
|
|||
|
|
|
#4255 |
|
Rozeznanie
|
mi ostatnio Oriflame bezczelnie na tablice na Fp wrzuciło ze zapraszaja do zostania konsultantką i proszą o nieuzuwanie tego posta xD zgadnijcie co zrobiłam
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- taaaa dalej blada jestem D: jutro od samego rana wyeze na slonce to moze chwyci mnie
|
|
|
|
#4256 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() polać tej Pani! żeby nie było, ja też dzisiaj zdycham ale w końcu lato mamy nie? zrobiłam półtorej godziny na siłowni, ciekło ze mnie strumieniem, a tu jeszcze czujne oko ciachowatego pana trenera czuwało żebym wszystko wykonywała poprawnie dzisiejszy trening zaliczam podwojnie...laski, macie jakieś pomysły gdzie można rozwieźć ulotki? uruchomiliśmy w knajpie dowozy, chcemy się rozreklamować, z parkingu pod galerią nas wywalili, w skarbówce nawet pracownikom nie wolno zostawić ulotek.... rozniosłyśmy pod zusem i urzędem miasta, na kilku parkingach i w paru wielkich blokach... i zastanawiamy się co dalej...boli mnie, że w naszym kraju nawet w ten sposób nie wspiera się drobnych przedsiębiorców że się im pozwala na wolną reklamę... ręce opadają... jak ja mam trafić do nowych klientów? |
|
|
|
|
#4257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pracowałam w hotelu, to często mi podrzucali ulotki, a goście chętnie potem z nich korzystali
|
|
#4259 |
|
Moderator
|
fanpage'a nie mamy, te kluby... hmmm w sumie nie zaszkodzi, chociaż przeważnie u nas juz kluby jak coś to maja swoje jedzenie... ogólnie klubów u nas jak na lekarstwo...
|
|
|
|
#4260 |
|
Rozeznanie
|
a nie masz jakis znajomych co pracuja w sklepach albo lodziarniach?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

Ale patelnia, w domu i na dworze 

.

Teraz prawie normalnie funkcjonuję, prawie, bo oczywiście astmy nie pobudza tylko alergia, ale także inne czynniki i ona będzie mi towarzyszyć całe życie. Po roku odczulania rzadko kiedy zdarza mi się chorować, nie mam dolegliwości związanych z alergią