Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-19, 10:31   #3691
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Marsi co pokupowalas dobrego w lidlu ...
Kurde jak przekonac chlopa, ktory wychowany jest na schabie na smalcu robionym, ze co innego jest dobre ... zje spagetti, ale dla niego miecho to jedzenie, reszta nie
kupilam chlebek do bruschetty, anchois, ośmiornice mróżoną, buffale- to mozarella tylko,że z bawolego mleka no i krewety

wspołczuje Ci nieformowlnego na smaki TZ, ja mam takiego teścia, czasem jak jest u mie to oświadcza,że on "wynalazków" nie będzie jadł i dziękuje bardzo on musi mieć mięcho i dużo cebulki
pojechaliśmy kiedyś z teściem i moim mężem w góry, zamówiliśmy dwa dni wcześniej w knajpie baranine, bo mieli ją specjalnie zamacerować,
dostaliśmy tą baraninkę z kartaczami - po prostu poezja a teściu sprobował i mówi- weź tego kotleta bo tu cebuli nie ma

ale jak poznałam TZ to też dużo rzeczy nie lubił, troszke podróże go zmieniły i dziś je wzystko poza kaszą

a co do smalcu- ja będę robić na weekend bo znajomi mają wpaść na grilla,jako przękąska będzie jak znalazł dobrze,że mi przypomniałaś bo muszę zamówić wędzone podgardle
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:34   #3692
Ewik86
Zakorzenienie

kurde, coś mnie brzuch pobolewa - czyżby okres?

fewcia straszna ta baba i weź zapisz dziecko do przedszkola

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:44   #3693
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jak to?
Przeciez pisalas, ze kobiety nie podrozuja noca obok facetow, wiec myslalam, ze pociagi jezdza...

Swoja droga wole podrozowanie noca. Latem w dzien w skwar 30 stopni jechac 12h? Nie, dziekuje.
Noca spie i jest ok

O, jak teraz masz przykazanie od pediatry, zeby dawac mm to na pewno nie bedziesz sie go wystrzegac i moze Ty troszke odpoczniesz

A jakze!!

Az mi sie przypomnialy porodowe niusy
Kurde, ja pamietam nawet, w ktorym miejscu bylam jak dostawalam smsy od Was

Bylo, bylo
Z nasza czestotliwoscia to kolejny raz nie szybciej niz za tydzien, dwa

A z kolei w Polsce bardzo polecaja robienie okladow i dawanie paracetamolu. Nasza pediatra i polozna mowily, zeby nie czekac jak widac obrzek czy temperatura jest.
Takze nomen - ja bym zrobila to samo na Twoim miejscu.
poważnie?
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Dzień dobry! IDE nadrabiać

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry!

nie zdołam was nadrobić przeglądam was od czasu do czasu, a na odpowiedź zazwyczaj już nie mam czasu

u nas w porządku, Ania dalej piszczy ja dalej mam sesję, jedyna co, to brat już pojechał do domu.

Powiem wam,że ciężko tak się uczyć czegoś, na czym nigdy nie byłam, taki esuche notatki. Takt o zawsze cokolwiek kojarzyłam z zajęć, a teraz zaczynam od podstaw, ni ejest to fajne, no ale co zrobić

aaa mogę wam dać czerwonego niusa jak chcecie

dziś o 3 54 moja koleżanka urodziła synka 3850 gram, 58 cm, 10 pktów kawał chłopa
urodził się 14 dni po terminie, męczyła się bidula 23h!!! a skończyło się cesarką strasznie mi jej szkoda, ale jeszcze z nią nierozmawiałąm, niech odpocznie kobita.
Ja myślałam, że moje 19h to był dramat, tak bardzo chciałam, żeby nie przechodziła tego co ja

miłego dnia!
jaki piękny czerwony nius, dla koleżanki i jej synka
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Hej mój owsik dziś ładnie spał, gorzej z zasypianiem
wczoraj darł się w niebogłosy aż w końcu wyciągnełam go z tego łózeczka i usnął pry cycusiu, ech ta moja konsekwencja

co do wentylatora to ja mam taki ogromny i naprawdę daje radę, bez niego nie umiemm zasnąć a dodatkowo komary nie gryzą bo tak powitrze mieli,że pewnie razem z nimi
ale klime chyba będziemy w domu zakładać- ale w tym roku nie damy rady,fakt koszty prądu mnie przerażają

ja teraz zamiast kremów na -pupę sypię puderek altek czy jakoś tak,wzystkie zaczerwienienia zeszły

a ja gotuję dziś szparagi zielone mlode ziemniaczki i pewnie jajko bo w taki upał chlopaki moje nie chcą mięsa
wczoraj robiłam makaron z owocam morza- w lidlu jest taki boski świeży makaron za 3 zeta, kocham go po prostu, wcześniej jadłam wchorwacji i od jaakiegoś czasu w PL też jest

oto fotka owsika pożeracza chrupek kukurydzianych
owsik pożeracz chrupek
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:45   #3694
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
aaa właśnie, marsi, mignęło mi, że Leoś już ma pół roczku! gratulacje! kiedy to minęło! a pożeracz chrupek pierwsza klasa

w ogóle to chciałam pochwalić mojego męża gdyż wczoraj wziął mnie na zakupy, gdy Anną opiekowała się babcia, wchodziliśmy tylko do sklepów, gdzie są moje rozmiary, cobym się nie zdołowała i jak zawsze: ja stałam w przymierzalni, on mi przynosił ciuchy już w moim rozmiarze, ja przymierzałam, wybieraliśmy w czym dobrze wyglądam a w czym nie, i kupowliśmy. kocham takie zakupy!!! obkupiłam się bardzo, a raczej on mnie obkupił nie zdołowałam się rozmiarami, bo ich nie widziałam, widziałam tylko to co w moim rozmiarze, odpoczęłam od obowiązków domowych i generalnie było cudownie

a dziś mamy 3 rocznicę bycia razem wiem, że przy waszych stażach to kropla w morzu ale ja się jaram
dla męża
i gratulacje z okazji rocznicy
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hop hop

my już po szczepieniu. Oli ma 73 cm i 8500 waży także do 9 jeszcze nie dobiliśmy mam naprawdę niesamowite dziecko. Cieszy tą swoja kochaną paszczę do każdego przy wkłuciach nie zapłakał, generalnie mało go to obchodziło, a jak lekarka badała mu brzuszek to tak się zaśmiewał w głos że hej, zlokalizowała łaskotki u niego a ona się go pyta co mu rodzice do mleka dosypali. Aż się ludzie dziwnie patrzyli jak wyszliśmy z takim uchachanym dzieckiem jejku jak ja kocham tego mojego dziecia...

Jedyne co mnie wkurzyło to komentarz pielęgniarki na wagę, bo mówi "czym wy te dzieci karmicie" przecież odchudzać go nie będę. Ponad normę nic nie dostaje.

Mały śpi a ja się zastanawiam co tu by robić, sprzątać mi się nie chce, mam dwa kartony ciuszków do prasowania zaraz jeszcze wrzucę fotki do klubu.
za wagę za miarę i za dzielność
Cytat:
Bokeh fotka rewelacja i ta noga w tle też

Dziewczyny,czy mogę liczyć na Waszą pomoc????

Pisałam ostatnio,że wyjeżdzam w delegację do Szczecina
Wyjadę o 5 rano bo chcę tego samego dnia wrócić, wiem,że to wiele km ale nie ma sensu małego ciągnąć ze sobą. Ja nadal karmię piersia i jak ja mam małemu zaplanować posiłki????? prosze pomóżcie ile powinien dostać porcji mleka????? mały zjada już trzy stałe posiłki- kaszka, deserek i obiadek i wiem,że mleka wypija ok 200 ml no ale co ile teściowa ma mu podawać, co 3 godzny? na żądanie?
też myślę, że na żądanie
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Minęła mnie grupa z przedszkola,na oko tak 3latki. Dziecko zaczęło płakać a opiekunka do niego "przestan ryczec bo kijem dostaniesz!" i w ręku miała taki wielki kij!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Fewcia, masakra. MASAKRA! Co za baba okropna. Ja pamiętam, że jak chodziłam do przedszkola, to też różne rzeczy się tam działy... Dlatego nie wiem, czy poślę Oliwkę do przedszkola w moim miasteczku, bo niektóre z tych osób, co źle traktowały dzieci, wciąż tu pracują... Boję się właśnie tego, że ktoś będzie chciał skrzywdzić moją księżniczkę, jakimiś takimi groźbami właśnie, czy nawet czynami, w sensie - jeszcze mi ją ktoś uderzy. Zabiłabym! :[

A co do nosidła, to nie marudziła, ale tylko na chwilę ją włożyłam, bo oderwałam ją od zabawy i chciała z powrotem na matę wracać.

Fuck. Zamówiłam od jakiegoś z☠☠☠anego sklepu na allegro stanik silikonowy, bo mi potrzebny na ślub, wzięłam rozmiar D, a co mi przysłali? A! I co ja mam z tym zrobić, na oczy założyć? I w dodatku na maile nie odpisują. Żenada.
przepraszam ale no i współczuję, bo godzina "0" się zbliża
Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Black,porazka:/ chcialas przeciez stanik na cycki,a nie na same sutku
Marsi,tez mysle ze na zadanie. To tylko jeden dzien przeciez i wazne,zeby Leo jak najmniej odczul brak mamusi
Kurde,takmnie wkurza,ze nie moge na tym tel uzywac polskich znakow:/ i aplikacja mi sie zepsula,a nowa nie chce sie pobrac.
Kurcze dziewczyny,nawet nie wiecie jak mi milo,ze pamietacie jak moj synek ma na imie
jak dla mnie to zawsze jest człowieczkiem Marcinkowym

my wróciliśmy ze spacerku, dopiero jak byliśmy pod blokiem to zasnął a tak to coś mu się nie podobało :/ nie wiem co

Asiu nie zacytowało mi, mój Kubuś też ostatnio ma ogromne problemy z zasypianiem, wczoraj godzinę go usypiałam, a że usypiamy się tylko przy piersi to myślałam, że się wykończę.
Stary 2013-06-19, 10:45   #3695
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dzisiaj wstawię fotkę.

Marsi, obiecuję, że się poprawię, wstawię hurtem kilka dziś ze zdjęciem nosidła.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:55   #3696
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Black a gdzie Twój drugi blog???
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:58   #3697
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem wam,że ciężko tak się uczyć czegoś, na czym nigdy nie byłam, taki esuche notatki. Takt o zawsze cokolwiek kojarzyłam z zajęć, a teraz zaczynam od podstaw, ni ejest to fajne, no ale co zrobić
Gratulacje dla kolezanki!

Rzeczywiscie, ciezko sie uczyc od 0, bez chodzenia na zajecia...
Chociaz ja nie bylam na ani jednym wykladzie, a dostalam 4+.
Z kolei z przedmiotu, na ktory chodzilam caly I semestr i wybiorczo na II dostalam 2
Gdzie tu sprawiedliwosc?

Trzymam kciuki za egzaminy

Cytat:
a ja gotuję dziś szparagi zielone mlode ziemniaczki i pewnie jajko bo w taki upał chlopaki moje nie chcą mięsa
wczoraj robiłam makaron z owocam morza- w lidlu jest taki boski świeży makaron za 3 zeta, kocham go po prostu, wcześniej jadłam wchorwacji i od jaakiegoś czasu w PL też jest

oto fotka owsika pożeracza chrupek kukurydzianych
Czesto polecasz cos z Lidla, ja tez lubie tam kupowac
A co to za makaron swiezy? Ugotowany juz czy co?

Kurde, to juz czas chrupek kukurydzianych?
Zawsze mi sie kojarzyly z wiekszymi dziecmi w spacerowkach.

Cytat:
ostatnio jak bylam u starych na noc to tata mi rano koszulka przykrywal mowi schowaj se karmniki ... no ale coz taka prawda, ze piersi to teraz nie atrybut kobiecosci tylko paszniki mlodej
Tekst taty powala

Widze, ze z Blanki niezly nocny wojownik

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane ja czekam w zusie juz o dziwo malusio ludzi az jestem w szoku chyba dobrze, ze zaczekalam pare dni od wejscia ustawy

Wczoraj juz zaczelam pakowanie i nie dam rady byc z wami na biezaco (a jestem prawie zawsze:P wiec wybaczcie) ale bedzie ciezkich pare dni pakowanie przeprowadzka juz dostaje czegos

Chica na dworze taka ze masakra Maly ubrany w cieniutkiego bodziaka wszystkie mohery chca mnie zabicnie ma ani czapeczki ani skarpetek hehe

Buziaki kochane postaram sie cos tam czasem szkrobnac

Lady, 3 raz piszesz "chica", a ja nadal nie wiem co!! (i jak to wymawiac? )
Pytalam wczesniej, ale chyba Ci umknelo

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
O autobusach dalekobieznych pisalam.
W lecie jest chlodno, w zimie cieplo i co najmniej dwa razy krotszy czas podrozy, wiec brak pociagow nocnych w niczym nie przeszkadza.
O nie, przepraszam, przeszkadza, jesli sie zabaluje, to pieszo do domu trzeba wracac...

Teraz pewnie na mnie naskoczycie, ale uwazam, ze w Polsce niestety jest sklonnosc do naduzywania lekarstw...
Aaaaa, autobusy.
No tak, jak zwykle wszystko trzeba odniesc do realiow danego kraju - u nas brak pociagow nocnych niesamowicie by przeszkadzal.

Co do lekarstw - tez tak uwazam, dlatego sama biore, kiedy naprawde musze, wole domowe sposoby. Na przeziebienie nigdy nic nie lykam, a zamiast witamin syntetycznych wole pic np 1 lyzke danego oleju.

A oklady mozna przeciez i z sody robic.

Cytat:
Widzę, że prawie nikt nie zwrócił uwagi na to, że ja też się pochwaliłam nosidłem. Jedynie Meduzza i Asia. To nic, wieczorem wstawię fotkę, dzisiaj już przymierzałam mojego dziecia i fajnie to wygląda, łatwo się zakłada itp itd, a samo nosidło jest mięciutkie i wydaje się wygodne.
Jak pokazesz foto to na pewno zadna nie przegapi
Czekamy!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 11:01   #3698
aska27adopcje
Zadomowienie

kurcze nie wiem kt brac okragly czy podłużny

19 x 50 cm to chyba straszne bydle jest. okragly 25 srednica .. jak myslicie ?

http://allegro.pl/wentylator-wiatrak...320310624.html
http://allegro.pl/wentylator-wiatrak...320310758.html

Stary 2013-06-19, 11:01   #3699
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej hej dziewczęta

Fewcia- cieszę się że malutka nie ma już asymetrii.
Co do przedszkolanki-brak słów. Ja pracowałam w przedszkolu dwa lata ale każda Pani traktowała dziecko jak swoje. Tam dzieci chętnie przychodziły się przytulić-napewno się nie bały. Więc ja śmiało pośle tam Oskara i będę wiedziała że krzywda mu się nie stanie-no chyba że skład zmienią.

Black-masakra z tym stanikiem (przepraszam ale tekst o oczach wywołał u mnie głupawke ). Gejzery nie potrafią dokonać trafnie złożonego zamówienia? Pociśnij im
Czekamy na fotki nowego nosidełka, Oliwki i Ciebie w gratisie możesz wrzucić tż

za wszystkie dzisiejsze szczepienia!
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:03   #3700
BlackSanctum
Zakorzenienie

Fewciu, rozdzieliłyśmy się, teraz ten drugi jest blogiem tylko mojej siostry. Ja nie mam czasu na dwa, zawsze mój będzie dla mnie ważniejszy... Obiecałam jej pełne wsparcie techniczne, przystała na to i teraz HoT będzie prowadzić sama.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:05   #3701
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

A co to za makaron swiezy? Ugotowany juz czy co?

Kurde, to juz czas chrupek kukurydzianych?
Zawsze mi sie kojarzyly z wiekszymi dziecmi w spacerowkach.
surowy, czyli nie ususzony tylko takie ze świeżutkiego ciasta
jest pycha i do tego ta cena

co do chrupek to nie wiem czy to czas czy nie , w składzie tylko kasza kukurydziana więc wczoraj sprobowaliśmy, mały był zachwycony

dobra spadam bo jutro ten szczecin i sporo pracy
zaglądne jeszcze wieczorkiem
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 11:10   #3702
gojka24
Zakorzenienie

NADROBIŁAM:ju pi:

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
jak ja bym chciala ktoras z Was spotkac

gratlucja dla siostry TzBokeh, duzo zdrowka dlaGrzesia

ja niuni juz od dawna np w kuchni daje paczke makaronu do zabawy a w pokoju paczke chusteczek do pupci

ostatnio machala moim fonem

ponawiam pytanie ile dac ksiedzu jak sam nie powie

niunka moja ostatnio strasznie mnie szczypie malpa jedna

my płaciliśmy 150zł, tyle nam ksiądz powiedział...

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Robi dr na wydziale odlewnictwa tak jak ja a temat zapewnienie jakosci metalurgicznej z wykorzystaniem programów symulacyjnych jakoś tak
kurcze moim marzeniem było też zrobienie doktoratu, ale chwilowo swoją edukacje skończyłam na licencjacie... ciężko jest na doktornckich?? bardzo różnią się od licencjackich/ magisterskich??? Może kiedyś uda mi się zrobić...

Cytat:
Wiecie co, tak czytam o tej Tuli, no i porównałam wymiary nosidełka, które ostatnio wklejałam (i koniec końców kupiłam), a które Szaja nazwała wisiadłem i... szerokość siedziska różni się raptem o 2cm... Więc jakie wisiadło, ja się pytam?

O takie http://allegro.pl/nosidelko-ergo-car...234436509.html Dzisiaj przyszło, więc jutro będziemy testować (bo już nie chciałam małej wkładać w nie, żeby nie urażać tych nóź biednych).
wiele razy powstrzymywałam się od komentarza, ale w końcu muszę to napisać... Mnie rady Szaji nie przekonują... jednego dnia na link z nosidełkiem powiedziała, że wisiadło a następnego dnia takie same pokazywała, że chyba kupi... dziwne, że przez noc z wisiadła zrobiło się nosidło... O ile pamięć mnie nie myśli podobna sytuacja była z chustą... Pentelka jest do a potem okazuje się, że ma właśnie pentelkę.... Oczywiście jako osoba jest bardzo fajną i mądrą kobietą... Ma naprawdę ogromną wiedzę, ale wszystkie sygerujecie się tym co ona powie.. ja do wszystkiego podchodzę z dystansem.. poza tym każda z nas jest inna i dla każdej co innego może okazać się lepsze....wiem, wiem pewnie zaraz na mnie naskoczycie, ale to tylko moje zdanie do którego przecież mam prawo... a Szaji nie chce urazić czy coś, bo to naprawdę fajna kubitka jest jak zresztą wszystkie tu na wątku

Cytat:
Bokeh fotka rewelacja i ta noga w tle też

Dziewczyny,czy mogę liczyć na Waszą pomoc????

Pisałam ostatnio,że wyjeżdzam w delegację do Szczecina
Wyjadę o 5 rano bo chcę tego samego dnia wrócić, wiem,że to wiele km ale nie ma sensu małego ciągnąć ze sobą. Ja nadal karmię piersia i jak ja mam małemu zaplanować posiłki????? prosze pomóżcie ile powinien dostać porcji mleka????? mały zjada już trzy stałe posiłki- kaszka, deserek i obiadek i wiem,że mleka wypija ok 200 ml no ale co ile teściowa ma mu podawać, co 3 godzny? na żądanie?
myślę, że najlepiej na rządanie, ale jak teściowa nie będzie wiedziała kiedy to mniej więcej powiedz o jakich porach podajesz... ja tak zrobiłam z moimi rodzicami, jak pracuje na weekend to po prostu zostawiam im kartkę, gdzie zapisuję przybliżone godz snu i posiłków... Waidomo są one tylko tylko orientacyjne, ale zawsze łatwiej jak się mniej wiecej wie co i jak...

Cytat:
dziewczyny,popłakałam się a potem zrobiło mi się niedobrze,że ludzie są tacy okropni w stosunku do życia, które nie może się bronić
tylko dla ludzi o mocnych nerwch- uwaga, okrutne
http://wiadomosci.onet.pl/wideo/leka...,128209,w.html

teraz doczytałam,
biedny Marcinek, nie wychodz lepiej z nim dzisiaj, taka pogoda może mu nie sprzyjać, na pewno jest rozdrażniony
obejrzałam całość. Masakra, że tacy lekarze pracuję...

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Minęła mnie grupa z przedszkola,na oko tak 3latki. Dziecko zaczęło płakać a opiekunka do niego "przestan ryczec bo kijem dostaniesz!" i w ręku miała taki wielki kij!

ja bym poszła lub zadzwoniła do dyrekcji...Nauczyciel wychowania przedszkolnego to mój wyuczony zawód i nie wyobrażam sobie w taki sposób odezwać się do dziecka...

Cytat:
Marsi, Bokeh kurde nie wdzialam u mnie tego makaronu, ale moze niefdokladnie patrzylam .. od jakiegos czasu omijam gotowe produkty, a jogurty kupuje tylko naturalne ...

Marsi jakie pesto w pudelku Kurde ja przez ta laparoskopie to ostatnio nie bardzo jem, ale pesto juz jadlam do kaszy i bylo oki ... Kupilam ostatnio takie bez sera, tylko 70% pomidorow pychaaa ... no i mam faze na bazyliowe ....

A tak wogole chce kupic hummus, podobno super smakuja z nim maczane warzywka pociete w slupki .. a ja teraz jestem na dietce ...

Maly sukces, bylo 5 tyg temu 79,4, jest 74,4

Co do wentylatora, moi rodzice maja taki i jest strasznie glosny, my obecnie mieszkamy w 1 pokoju z mala i boje sie ze przy jego sile mloda by nam zwialo lub przewialo

Wybacz, ze wzielam tesciowej rece za Twoje ...
ja też tylko naturalne.. blenduje jakiegoś owoca i dodaje i mam jogurt owocowy najbardziej lubie z bananem

chyba mi wczorajszej wypowiedzi nie zamieściło... zadzwonili o mnie wczoraj i zaprosili mnie na rozmowę kwalifikacyją dodam, że cv składałam rok temu w marcu... także proszę o kciuki jutro o 12... W związku z czym mam pytanie do dziewczyn po fachu Czego mogę się spodziewać na rozmowie o pracę w przedszkolu??? Mam nadzieję, że zaprpponują mi pracę jako pomoc nauczyciela, bo jako nauczyciel jeszcze pracować bym nie chciała. Rok temu skończyłam studia, miałam rok przerwy i wolałabym z rok popracować jako pomoc i się wdrążyć a dopiero potem jako nauczyciel... Poza tym to prywatne przedszkole i wymagania mają, że hoho.. wiem, bo byłam tam wolontariuszem i wszystkie praktyki u nich robiłam....

Poza tym prosimy o kciuki dziś o 16.. Mamy usg główki... no i może uda nam się dostać do okulisty... tylko dziś przyjmuje ale tel nie odbiera więc zapisać małej nie mogę.. Do Lublina nie będę jechała w taki gorąc, zwłaszcza, że ten lekarz przyjmuje 1 min drogi od mojego bloku..co prawda prywatnie, ale na to samo mi wyjdzie, bo czy zapłacę za prywatną wizytę czy pojadę do Lbn i zapłacę za benzynę... Więc kciuki proszę zaciskać, bo strasznie się stresuję tymi torbielami i tą szczeliną w tęczówce....:prosi :
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:11   #3703
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
poważnie?
Nooooooo
Dziwna mam pamiec, pamietam tez miejsca, w ktorych czytalam dana ksiazke

Dobra, nadrobilam
Bylismy rano u pediatry, bo mialam do niej kilk pytan.
I tak:
1) Kubus ma od jakiegos czasu odparzona szyjke (pisalam Wam) i zgiecia raczek. Nie chce to cholerstwo zejsc, choc wielu rzeczy juz probowalam.
Pudrow, kremów na odparzenia, sudocremu, tormentiolu, clotrimazolum, masci samorobnej z apteki. I NIC.
I dostalismy niestety masc sterydowa.....
Powiedziala, ze jak po niej nie zejdzie to do alergologa mamy isc...
Nie podoba mi sie to.

2) Mowilam lekarce, ze Kuba malo sika. Po nocy pielucha ciezka, do poludnia tez, ale wyobrazcie sobie, ze wczoraj zmienialam mu pieluche o 12, a po 16 byla wlascicie sucha. Jadl w tym czasie 2x, pil tez wode.....
Zlecila badanie moczu i po dlugim wahaniu (nie chciala go kluc) pobranie krwi (morfologia, kreatynina, fosfataza, wapn, fosfor).

3) Co do pocenia glowki - taka podobno jego uroda, mam sie tym nie przejmowac, bo ciemiaczko zarasta.

4) Rozszerzanie diety - mozemy zaczac, ale ja jeszcze nie chce.

I teraz pytanie - jak sie obchodzic z tym woreczkiem do siuskow?

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-06-19 o 11:40
Stary 2013-06-19, 11:12   #3704
aska27adopcje
Zadomowienie

Ja zaraz wyruszam do Lidl na jakies zakupki wloskie ....

Nawijko dobrze kojarze, ze Twoj meniu kupil wypasiony wentylator, prawie jak smartfon ... czy cos pokickalam ... jesli tak, jak on sie sprawuje w malym mieszkanku, nie macie tam halnego przez niego

Wiecie co dziewczyny, a ja chyba bede musiala narazie darowac sobie sloiczki tez ... moja mala zjada tylko owoce, warzyw niet, ciagle probujemy nowe, ale wezmie 1 lyzeczke po czym pluje tym z obrzydzeniem ... szkoda kasy boi tak cale wyrzucam praktycznie ...

Ide zapakowac spacerowke do auta, a przyniose gondolke ... Kurna sadzialam ze to gondola jest ciezka ... mylilam sie
Stary 2013-06-19, 11:15   #3705
Ewik86
Zakorzenienie

gojka za rozmowę i usg główki

nawijko i co Ci powiedziała odnośnie tego siusiania? Kazała badania moczu zrobić?

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-19, 11:15   #3706
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
wiele razy powstrzymywałam się od komentarza, ale w końcu muszę to napisać... Mnie rady Szaji nie przekonują... jednego dnia na link z nosidełkiem powiedziała, że wisiadło a następnego dnia takie same pokazywała, że chyba kupi... dziwne, że przez noc z wisiadła zrobiło się nosidło... O ile pamięć mnie nie myśli podobna sytuacja była z chustą... Pentelka jest do a potem okazuje się, że ma właśnie pentelkę.... Oczywiście jako osoba jest bardzo fajną i mądrą kobietą... Ma naprawdę ogromną wiedzę, ale wszystkie sygerujecie się tym co ona powie.. ja do wszystkiego podchodzę z dystansem.. poza tym każda z nas jest inna i dla każdej co innego może okazać się lepsze....wiem, wiem pewnie zaraz na mnie naskoczycie, ale to tylko moje zdanie do którego przecież mam prawo... a Szaji nie chce urazić czy coś, bo to naprawdę fajna kubitka jest jak zresztą wszystkie tu na wątku
Ja na Ciebie nie bede naskakiwac, tylko cos wyjasnie, bo chyba nie doczytalas.
Odnosnie linka - szaja sama przyznala, ze dzien wczesniej pomylila sie i opinia o wisiadle dotyczyla innego linka

Stary 2013-06-19, 11:19   #3707
gojka24
Zakorzenienie

Smile Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Ja na Ciebie nie bede naskakiwac, tylko cos wyjasnie, bo chyba nie doczytalas.
Odnosnie linka - szaja sama przyznala, ze dzien wczesniej pomylila sie i opinia o wisiadle dotyczyla innego linka
mozliwe... jesli tak to zwracam honor
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:19   #3708
aska27adopcje
Zadomowienie

Nawijko nie wiem jak chlopczykowy woreczek, ale dziewczecy przyklejalas do psioszki, zaraz po umyciu jej woda z mydlem (tak ze psioszka cala byla w tym otworku, a klej naokolo niej ) ... Potem zalozylam normalnie pampersa, klej trzymal bardzo dobrze, sralam po gaciach jak to zdejme, bo mialam wizje wyjacej z bolu mlodej ... Nic nie bylo, odkleilo sie pomalu ... a Blanka, zrobila siku 5 minut po zdjeciu woreczka i na tym skonczylysmy przygode ze zbiraniem siuskow
Stary 2013-06-19, 11:19   #3709
Ewik86
Zakorzenienie

Żubr był w nocy na polanie - właśnie widziałam filmik na fejsie

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-19, 11:20   #3710
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze nie wiem kt brac okragly czy podłużny

19 x 50 cm to chyba straszne bydle jest. okragly 25 srednica .. jak myslicie ?

http://allegro.pl/wentylator-wiatrak...320310624.html
http://allegro.pl/wentylator-wiatrak...320310758.html

o ja pitole;p nie wiedzialam ze takie wentylatory istnieja;p

ja od rana jezdze po miescie, zalatwilam juz praktyk ufff mam 5, myslalam ze babka bedzie mniej przychyylna ;]
zaraz jade zalatwiac rodzinne ;p i jeszcze na przeglad samochodziku bo zaraz sie konczy ;]
Dziewczyny juz tak czekam z utesknieniem na ta przeprowadzke noo mowie Wam, meczy mnie to siedzenie u t. z drgiej strony w domu rodzinnym tez bym nie wyrobila i teraz jestem w takim beznadziejnym punkcie. Jeszcze ta obrona, od dzis sie zamierzam uczyc, ale zaczne od skracania tych odpowiedzi bo tam duzo niepotrzebnych rzeczy jest..ale tak sie boje....

dobra ide kapac psa ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:24   #3711
LadyWhisper
Zakorzenienie

chica wymawia się normalnie chica jak chcica ale bez tego "c" w środku a to znaczy ogółem mega gorąc. Kurczę, nie funkcjonuje u was to słowo? A "zgodne"? Jak pracowałam na sezonie nad morzem i prosiłam klientów o "zgodne" to często na mnie patrzyli wzrokiem

załatwiłam zus, babeczka wzięła ode mnie nr telefonu "wraziewu" bo....jak stałam przy okienku dostała jakieś wyjaśnienia mailem dot tej ustawy - 100str

Mały pospał 50min na spacerku, spałby dłużej ale tu roboty tam jakaś idiotka wrzeszczała na dziecko bo się przewrociło i zaczęło płakać eh

Black, widziałam Twoje nosidło, wydaje mi się, że jednak cena adekwatna.....MOIM ( ) zdaniem za mało zaokrąglone plecki i za nisko pupka, owszem, żabka jest, ale dzieć jakby siedział w tym nosidle, no i na zdjęciach jakoś nie przylega do rodzica, ale może to kwestia zdjęć/złego wyregulowania nosidła. Musiałabyś wrzucić linka na chustoforum tam by Ci dziewczyny poradziły czy ok czy nie

Mam nadzieję, że Mały dzisiaj nie pójdzie spać o 16..... byłam wykończona wczoraj jak do tej 2 go usypiałam

Marsi powodzenia na wyjeździe

kopnijcie mnie w d.upę, co bym się zaczęła pakować.... Wszystkie książki już mąż dzisiaj wywiózł, wczoraj popakowałam, ale dzisiaj muszę wszystkie ciuchy..... Najgorzej będzie z naczyniami..... ehhhh

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-06-19 o 11:28
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:26   #3712
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
chica wymawia się normalnie chica jak chcica ale bez tego "c" w środku a to znaczy ogółem mega gorąc. Kurczę, nie funkcjonuje u was to słowo? A "zgodne"? Jak pracowałam na sezonie nad morzem i prosiłam klientów o "zgodne" to często na mnie patrzyli wzrokiem :|
pierwszy raz spotykam się z tymi słowami

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-19, 11:28   #3713
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Black na zdjecia czekamy! Ja sie chyba na Womara zdecyduje, cena ujdzie ( w porownaniu do Tuli), opinie ma fajne no i wzory ladne, wiadomo Tula the best ale mam placic prawie pol tysiaca bo chce miec sowki na nosidle?

to prawie pół tysiąca brzmi bardziej dramatycznie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

za wagę za miarę i za dzielność

Cytat:

Lady, 3 raz piszesz "chica", a ja nadal nie wiem co!! (i jak to wymawiac? )
Pytalam wczesniej, ale chyba Ci umknelo

Ja nie Lady, ale chica to upał po naszemu czyta się tak jak się pisze czyli chica

a tu na deserek:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130619_114318.jpg (64,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130619_114335.jpg (82,0 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130619_114338.jpg (83,2 KB, 34 załadowań)
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 11:30   #3714
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Nooooooo
Dziwna mam pamiec, pamietam tez miejsca, w ktorych czytalam dana ksiazke

Dobra, nadrobilam
Bylismy rano u pediatry, bo mialam do niej kilk pytan.
I tak:
1) Kubus ma od jakiegos czasu odparzona szyjke (pisalam Wam) i zgiecia raczek. Nie chce to cholerstwo zejsc, choc wielu rzeczy juz probowalam.
Pudrow, kremów na odparzenia, sudocremu, tormentiolu, clotrimazolum, masci samorobnej z apteki. I NIC.
I dostalismy niestety masc sterydowa.....
Powiedziala, ze jak po niej nie zejdzie to do alergologa mamy isc...
Nie podoba mi sie to.

2) Mowilam lekarce, ze Kuba malo sika. Po nocy pielucha ciezka, do poludnia tez, ale wyobrazcie sobie, ze wczoraj zmienialam mu pieluche o 12, a po 16 byla wlasciciw sucha. Jadl w tym czasie 2x, pil tez wode.....

3) Co do pocenia glowki - taka podobno jego uroda, mam sie tym nie przejmowac, bo ciemiaczko zarasta.

4) Rozszerzanie diety - mozemy zaczac, ale ja jeszcze nie chce.

I teraz pytanie - jak sie obchodzic z tym woreczkiem do siuskow?
Ty to w ogóle masz świetną pamięć
co do woreczka to ja tylko wiem z teorii ale szklanka i laurka robiły badania moczu więc Ci pewnie wytłumaczą jak to wygląda w praktyce. Ja wiem tyle, że najpierw dokładnie myjesz siusiaka i ogólnie to co wokół niego, wycierasz ręcznikiem papierowym (nie zwykłym), do posiewu powinno się jeszcze zdezynfekować wodą z nadmanganianem potasu. Następnie przyklejasz woreczek i czekasz aż nasika, potem jak najszybciej do labu, nie musi być na czczo, może być nawet wieczorem (jeśli lab jest całodobowy).
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Żubr był w nocy na polanie - właśnie widziałam filmik na fejsie
a ja jeszcze nie widziałam żuberka

właśnie Kuba odwalił mega histerię a teraz śpi
Stary 2013-06-19, 11:32   #3715
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

a tu na deserek:
pięknie siedzi

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-19, 11:32   #3716
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
chica wymawia się normalnie chica jak chcica ale bez tego "c" w środku a to znaczy ogółem mega gorąc. Kurczę, nie funkcjonuje u was to słowo? A "zgodne"? Jak pracowałam na sezonie nad morzem i prosiłam klientów o "zgodne" to często na mnie patrzyli wzrokiem

załatwiłam zus, babeczka wzięła ode mnie nr telefonu "wraziewu" bo....jak stałam przy okienku dostała jakieś wyjaśnienia mailem dot tej ustawy - 100str

Mały pospał 50min na spacerku, spałby dłużej ale tu roboty tam jakaś idiotka wrzeszczała na dziecko bo się przewrociło i zaczęło płakać eh

Black, widziałam Twoje nosidło, wydaje mi się, że jednak cena adekwatna.....MOIM ( ) zdaniem za mało zaokrąglone plecki i za nisko pupka, owszem, żabka jest, ale dzieć jakby siedział w tym nosidle, no i na zdjęciach jakoś nie przylega do rodzica, ale może to kwestia zdjęć/złego wyregulowania nosidła. Musiałabyś wrzucić linka na chustoforum tam by Ci dziewczyny poradziły czy ok czy nie

Mam nadzieję, że Mały dzisiaj nie pójdzie spać o 16..... byłam wykończona wczoraj jak do tej 2 go usypiałam

Marsi powodzenia na wyjeździe

kopnijcie mnie w d.upę, co bym się zaczęła pakować.... Wszystkie książki już mąż dzisiaj wywiózł, wczoraj popakowałam, ale dzisiaj muszę wszystkie ciuchy..... Najgorzej będzie z naczyniami..... ehhhh
o chicy/chcicy nie słyszałam w tym słowa znaczeniu, że ukrop. A "zgodne" znam
Cytat:

to prawie pół tysiąca brzmi bardziej dramatycznie

Ja nie Lady, ale chica to upał po naszemu czyta się tak jak się pisze czyli chica

a tu na deserek:
mniam mniam
Stary 2013-06-19, 11:33   #3717
LadyWhisper
Zakorzenienie

Jeloł, brawa dla Oliego!!! Proszę proszę jak się rozkręcił <3 cudowny jest. i na zdjęciach wygląda na drobnego

Stary 2013-06-19, 11:33   #3718
aska27adopcje
Zadomowienie

Yellow <3

Laski a o co choo z tymi zubrami, bo ja tak czytam i sie czuje jak blondyna co nie kuma
Stary 2013-06-19, 11:33   #3719
LadyWhisper
Zakorzenienie

nie nie, chcica to chcica, a chica to ukrop

Stary 2013-06-19, 11:34   #3720
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
nie nie, chcica to chcica, a chica to ukrop
a zgodne to co to znaczy???

Dominika

Alicja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości