|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]() wspołczuje Ci nieformowlnego na smaki TZ, ja mam takiego teścia, czasem jak jest u mie to oświadcza,że on "wynalazków" nie będzie jadł i dziękuje bardzo ![]() pojechaliśmy kiedyś z teściem i moim mężem w góry, zamówiliśmy dwa dni wcześniej w knajpie baranine, bo mieli ją specjalnie zamacerować, dostaliśmy tą baraninkę z kartaczami - po prostu poezja a teściu sprobował i mówi- weź tego kotleta bo tu cebuli nie ma ![]() ![]() ale jak poznałam TZ to też dużo rzeczy nie lubił, troszke podróże go zmieniły i dziś je wzystko poza kaszą ![]() a co do smalcu- ja będę robić na weekend bo znajomi mają wpaść na grilla,jako przękąska będzie jak znalazł dobrze,że mi przypomniałaś bo muszę zamówić wędzone podgardle |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3692 |
Zakorzenienie
|
kurde, coś mnie brzuch pobolewa - czyżby okres?
![]() fewcia straszna ta baba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3693 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3694 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i gratulacje z okazji rocznicy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() my wróciliśmy ze spacerku, dopiero jak byliśmy pod blokiem to zasnął a tak to coś mu się nie podobało :/ nie wiem co ![]() Asiu nie zacytowało mi, mój Kubuś też ostatnio ma ogromne problemy z zasypianiem, wczoraj godzinę go usypiałam, a że usypiamy się tylko przy piersi ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3695 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wstawię fotkę.
![]() Marsi, obiecuję, że się poprawię, wstawię hurtem kilka dziś ze zdjęciem nosidła. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3696 |
Zakorzenienie
|
Black a gdzie Twój drugi blog???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3697 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiscie, ciezko sie uczyc od 0, bez chodzenia na zajecia... Chociaz ja nie bylam na ani jednym wykladzie, a dostalam 4+. Z kolei z przedmiotu, na ktory chodzilam caly I semestr i wybiorczo na II dostalam 2 ![]() Gdzie tu sprawiedliwosc? Trzymam kciuki za egzaminy ![]() Cytat:
![]() A co to za makaron swiezy? Ugotowany juz czy co? ![]() Kurde, to juz czas chrupek kukurydzianych? ![]() Zawsze mi sie kojarzyly z wiekszymi dziecmi w spacerowkach. Cytat:
![]() Widze, ze z Blanki niezly nocny wojownik ![]() Cytat:
![]() Pytalam wczesniej, ale chyba Ci umknelo ![]() Cytat:
No tak, jak zwykle wszystko trzeba odniesc do realiow danego kraju - u nas brak pociagow nocnych niesamowicie by przeszkadzal. Co do lekarstw - tez tak uwazam, dlatego sama biore, kiedy naprawde musze, wole domowe sposoby. Na przeziebienie nigdy nic nie lykam, a zamiast witamin syntetycznych wole pic np 1 lyzke danego oleju. A oklady mozna przeciez i z sody robic. Cytat:
![]() Czekamy! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3698 |
Zadomowienie
|
kurcze nie wiem kt brac okragly czy podłużny
![]() 19 x 50 cm to chyba straszne bydle jest. okragly 25 srednica .. jak myslicie ? http://allegro.pl/wentylator-wiatrak...320310624.html http://allegro.pl/wentylator-wiatrak...320310758.html ![]()
#3699 |
Zakorzenienie
|
Hej hej dziewczęta
![]() ![]() ![]() Fewcia- ![]() Co do przedszkolanki-brak słów. Ja pracowałam w przedszkolu dwa lata ale każda Pani traktowała dziecko jak swoje. Tam dzieci chętnie przychodziły się przytulić-napewno się nie bały. Więc ja śmiało pośle tam Oskara i będę wiedziała że krzywda mu się nie stanie-no chyba że skład zmienią. Black-masakra z tym stanikiem (przepraszam ale tekst o oczach wywołał u mnie głupawke ![]() ![]() Czekamy na fotki nowego nosidełka, Oliwki i Ciebie ![]() ![]() ![]()
#3700 |
Zakorzenienie
|
Fewciu, rozdzieliłyśmy się, teraz ten drugi jest blogiem tylko mojej siostry.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest pycha i do tego ta cena co do chrupek to nie wiem czy to czas czy nie , w składzie tylko kasza kukurydziana więc wczoraj sprobowaliśmy, mały był zachwycony dobra spadam bo jutro ten szczecin i sporo pracy zaglądne jeszcze wieczorkiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3702 | |||||||
Zakorzenienie
|
NADROBIŁAM
![]() ![]() ![]() Cytat:
my płaciliśmy 150zł, tyle nam ksiądz powiedział... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() chyba mi wczorajszej wypowiedzi nie zamieściło... zadzwonili o mnie wczoraj i zaprosili mnie na rozmowę kwalifikacyją ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym prosimy o kciuki dziś o 16.. Mamy usg główki... no i może uda nam się dostać do okulisty... tylko dziś przyjmuje ale tel nie odbiera więc zapisać małej nie mogę.. Do Lublina nie będę jechała w taki gorąc, zwłaszcza, że ten lekarz przyjmuje 1 min drogi od mojego bloku..co prawda prywatnie, ale na to samo mi wyjdzie, bo czy zapłacę za prywatną wizytę czy pojadę do Lbn i zapłacę za benzynę... Więc kciuki proszę zaciskać, bo strasznie się stresuję tymi torbielami i tą szczeliną w tęczówce.... ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3703 |
Zakorzenienie
|
Nooooooo
![]() Dziwna mam pamiec, pamietam tez miejsca, w ktorych czytalam dana ksiazke ![]() Dobra, nadrobilam ![]() Bylismy rano u pediatry, bo mialam do niej kilk pytan. I tak: 1) Kubus ma od jakiegos czasu odparzona szyjke (pisalam Wam) i zgiecia raczek. Nie chce to cholerstwo zejsc, choc wielu rzeczy juz probowalam. Pudrow, kremów na odparzenia, sudocremu, tormentiolu, clotrimazolum, masci samorobnej z apteki. I NIC. I dostalismy niestety masc sterydowa..... Powiedziala, ze jak po niej nie zejdzie to do alergologa mamy isc... Nie podoba mi sie to. 2) Mowilam lekarce, ze Kuba malo sika. Po nocy pielucha ciezka, do poludnia tez, ale wyobrazcie sobie, ze wczoraj zmienialam mu pieluche o 12, a po 16 byla wlascicie sucha. Jadl w tym czasie 2x, pil tez wode..... Zlecila badanie moczu i po dlugim wahaniu (nie chciala go kluc) pobranie krwi (morfologia, kreatynina, fosfataza, wapn, fosfor). 3) Co do pocenia glowki - taka podobno jego uroda, mam sie tym nie przejmowac, bo ciemiaczko zarasta. 4) Rozszerzanie diety - mozemy zaczac, ale ja jeszcze nie chce. I teraz pytanie - jak sie obchodzic z tym woreczkiem do siuskow? ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-06-19 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3704 |
Zadomowienie
|
Ja zaraz wyruszam do Lidl na jakies zakupki wloskie ....
Nawijko dobrze kojarze, ze Twoj meniu kupil wypasiony wentylator, prawie jak smartfon ... czy cos pokickalam ... jesli tak, jak on sie sprawuje w malym mieszkanku, nie macie tam halnego przez niego ![]() Wiecie co dziewczyny, a ja chyba bede musiala narazie darowac sobie sloiczki tez ... moja mala zjada tylko owoce, warzyw niet, ciagle probujemy nowe, ale wezmie 1 lyzeczke po czym pluje tym z obrzydzeniem ... szkoda kasy boi tak cale wyrzucam praktycznie ... Ide zapakowac spacerowke do auta, a przyniose gondolke ... Kurna sadzialam ze to gondola jest ciezka ... mylilam sie ![]()
#3705 |
Zakorzenienie
|
gojka
![]() nawijko i co Ci powiedziała odnośnie tego siusiania? Kazała badania moczu zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
#3706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnosnie linka - szaja sama przyznala, ze dzien wczesniej pomylila sie i opinia o wisiadle dotyczyla innego linka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3707 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3708 |
Zadomowienie
|
Nawijko nie wiem jak chlopczykowy woreczek, ale dziewczecy przyklejalas do psioszki, zaraz po umyciu jej woda z mydlem (tak ze psioszka cala byla w tym otworku, a klej naokolo niej ) ... Potem zalozylam normalnie pampersa, klej trzymal bardzo dobrze, sralam po gaciach jak to zdejme, bo mialam wizje wyjacej z bolu mlodej ... Nic nie bylo, odkleilo sie pomalu ... a Blanka, zrobila siku 5 minut po zdjeciu woreczka
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od rana jezdze po miescie, zalatwilam juz praktyk ufff mam 5, myslalam ze babka bedzie mniej przychyylna ;] zaraz jade zalatwiac rodzinne ;p i jeszcze na przeglad samochodziku bo zaraz sie konczy ;] Dziewczyny juz tak czekam z utesknieniem na ta przeprowadzke noo mowie Wam, meczy mnie to siedzenie u t. z drgiej strony w domu rodzinnym tez bym nie wyrobila i teraz jestem w takim beznadziejnym punkcie. Jeszcze ta obrona, od dzis sie zamierzam uczyc, ale zaczne od skracania tych odpowiedzi bo tam duzo niepotrzebnych rzeczy jest..ale tak sie boje.... dobra ide kapac psa ;p
![]() ![]() |
![]() |
#3711 |
Zakorzenienie
|
chica wymawia się normalnie chica
![]() ![]() ![]() ![]() załatwiłam zus, babeczka wzięła ode mnie nr telefonu "wraziewu" bo....jak stałam przy okienku dostała jakieś wyjaśnienia mailem dot tej ustawy - 100str ![]() ![]() Mały pospał 50min na spacerku, spałby dłużej ale tu roboty tam jakaś idiotka wrzeszczała na dziecko bo się przewrociło i zaczęło płakać ![]() Black, widziałam Twoje nosidło, wydaje mi się, że jednak cena adekwatna.....MOIM ( ![]() ![]() Mam nadzieję, że Mały dzisiaj nie pójdzie spać o 16..... byłam wykończona wczoraj jak do tej 2 go usypiałam ![]() Marsi powodzenia na wyjeździe ![]() kopnijcie mnie w d.upę, co bym się zaczęła pakować.... Wszystkie książki już mąż dzisiaj wywiózł, wczoraj popakowałam, ale dzisiaj muszę wszystkie ciuchy..... Najgorzej będzie z naczyniami..... ehhhh
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-06-19 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3713 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to prawie pół tysiąca brzmi bardziej dramatycznie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a tu na deserek: |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do woreczka to ja tylko wiem z teorii ale szklanka i laurka robiły badania moczu więc Ci pewnie wytłumaczą jak to wygląda w praktyce. Ja wiem tyle, że najpierw dokładnie myjesz siusiaka i ogólnie to co wokół niego, wycierasz ręcznikiem papierowym (nie zwykłym), do posiewu powinno się jeszcze zdezynfekować wodą z nadmanganianem potasu. Następnie przyklejasz woreczek i czekasz aż nasika, potem jak najszybciej do labu, nie musi być na czczo, może być nawet wieczorem (jeśli lab jest całodobowy). a ja jeszcze nie widziałam żuberka ![]() właśnie Kuba odwalił mega histerię a teraz śpi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3717 |
Zakorzenienie
|
Jeloł, brawa dla Oliego!!! Proszę proszę jak się rozkręcił <3 cudowny jest. i na zdjęciach wygląda na drobnego
![]() ![]() ![]()
#3718 |
Zadomowienie
|
Yellow
![]() ![]() Laski a o co choo z tymi zubrami, bo ja tak czytam i sie czuje jak blondyna co nie kuma ![]()
#3720 |
Zakorzenienie
|
a zgodne to co to znaczy???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.