|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Wróciłam
![]() Byłam na USG. Mój Mały ma się dobrze, waży 3047g Pierwszy raz od początku ciąży widziałam profil Słodki tak sobie falowały, pomimo tego, że zgagę miałam 2-3 razy w ciągu całej ciąży I rączki widziałam i nóżki, i wszystko inne też Ogólnie zdrowy chłop. Tylko ta BPD wychodzi większa, ale Pan nie widział żadnego wodogłowia także jest w porządku I całe szczęście, że trafiłam na tego pana, bo wszystko konkretnie wytłumaczył, sprawdził Mama była zachwycona Szkoda, że Tż nie mógł wolnego wziąć. Pochwaliłam się, mogę iść nadrabiać
|
|
|
|
#3122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() godzina i dzień powalają Cytat:
|
||
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Hej! byłam u dentysty, zrobiła mi 1 ząb, za tydzień drugi i nie wiadomo, czy uda jej się wyleczyć cały, czy może czeka mnie opatrunek.
Byłam w sklepie bo zachciało mi się knedli, ale nie było i kupiłam pierogi z jagodami ;-) kasjerka pytała, czy się nie boję chodzic w taki upał chwilę przed porodem:-P powiedziałam, że jeszcze miesiąc, to się zdziwiła. Nie nadrobie Was, bo nie mam siły, a po jedzeniu wracam do rozpakowania kartonów... Już ich coraz mniej Oli, dobrze, że wracasz! Malinka, sciski! Perse, pozdrawiam Cię ciepło! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- ja już pranie poskładałam , przyszyłam nawet guziki w koszuli męża - pierwszy raz po ślubie coś mu przyszyłam wstawiłam drugie pranie a teraz biorę się za przebieranie ciuszków co mi brat przywiózł |
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
malinka- e tam, Twoj porod moze byc zupelnie inny, nie sluchaj takich historii. bedzie git
![]() elaine- wiesz, ja od 6 tyg mam zakaz od gina. zakaz konczy sie za pare dni, takze mezowi wspolczuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super Franek sie szykuje---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
ona- brawa za udana wizyte
![]() ja pralam w 40 stopniach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Wiem tylko tyle, że jest po operacji. Wujek ma jeszcze do mnie dzwonić jak będzie coś więcej wiedział. Idę się zdrzemnąć.
|
#3130 | |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3131 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja jeszcze pół roku po porodzie opowiadałam jak było spoko i że dałam radę itp... ahhh te hormony i adrenalina he he Cytat:
|
||
|
|
|
#3132 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie tak samo liczą, bo lekarz też z Karowej ale licze tu jak większość, czuje się wtedy dojrzalsza ![]() Witaj Cytat:
![]() ![]() Cytat:
moze niektóre w 40Cytat:
każdy inaczej przechodzi poród, wiec nie nastawiaj sie negatywnie Chociaż co do ostatniego zdania zgadzam sie z Tobą ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
że bedzie dobrze Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny |
|||||||||
|
|
|
#3133 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3134 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej z rana.. jeśli będą upały, nie będziesz się rozpływać na fotelu Cytat:
Straszycie tymi porodami Cytat:
Margoś jest np. bardzo zadowolona Ciągle mam nadzieję, że Milenka wyjdzie bez wywoływania i to jeszcze dzisiaj zacznie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Posprzatalam troche lazienke,zrobilam obiad zrobilam pycha frappe (mrozona kawe:-P) i musze glowe troszke podsuszyc bo w taki skwar i tak spinam w kite bo nie wyrobka.Podjade odebrac winiki moze beda dzis dla siebie i tz i do orange.
gratuluje wizyt ![]() witam nowa mamuske,chociaz widzialamCie duzo razy na pasku i myslalam ze juz sie kiedys witalas.. ![]() ktoras pytala o rzeczy dla maluszka do szpitala-ze swierzych informacji od Margosi(bo bd rodzic tam gdzie ona)dla dziecka tylko niedrapki pampersy i mokre husteczki reszte daje szpital kto chce moze ubranka wziasc musze sie zastanowic czy wezme jakies na pobyt(margos pisala ze Piotrusia ubrali w rozowe cos.. )hahahah leceee zagladne pozniej paaa |
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
kiss ja też wszystkie ciuszki prałam w 40st...tylko tetrowe w 50..na opakowaniu było, że mogę w 60, ale wolałam wypośrodkować
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Ja skończyłam na razie prasować.. żałuję, że nie prasowałam na bieżąco po każdym praniu..teraz jest tego masa, więc i tka nie dam rady za jednym zamachem Zrobię szybki obiad..mięcha nie ma..więc młode ziemniaczki z koperkiem, jajo sadzone i pomidorki z rzodkiewką i szczypiorkiem w śmietanie ![]() Później na chwilę ma wpaść koleżanka, do której z rana miałam iść.. ze swoją małą.. więc pochowałam uprasowane ciuszki, żeby Oliwce nie przyszło do głowy porozwalać wszystko
|
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Kiss: super, gratulacje!!
Perse: kochana jeszcze troszkę dasz radę! Ona,Skylie: brawa za wizytę! Jadę do biedry.. W końcu wystawiłam suknię ślubną..
|
#3138 | |
|
Zadomowienie
|
ok czyli ja też będe prała w 40
dzieki mamy gratuluje wizyt, same dobre informacje dzisiaj. A ja cały dzień sie obijam , dziwnie mi z tym ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- za rok będe potrzebować...może podrzuc link ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() (nie ma co bardzo gościnna jestem )
Edytowane przez kiss12550 Czas edycji: 2013-06-19 o 15:50 |
|
|
|
|
#3139 |
|
Raczkowanie
|
Co za upał.... u mnie za zew pokazuje 31 C a w środku 28 C
Zaczęłam dziś prasowanie ubranek, jest tego masa- zrobiłam gdzieś 1/6 bo tak mnie plecy i brzuch rozbolał, że dałam sobie spkój. Pozmywałam naczynia, przygotowałam obiad no i mam wrażenie, ze mi plecy odpadną. Czuje taki rwący ból po bokach na dole, ma któraś też tak? Na 18 mam SR i się zastanawiam czy iść bo się boje wyjść na ten upał, ale ma być o pierwszych dniach z noworodkiem więc chyba pójde. |
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
ja też muszę swoją wystawić bo mi w szafie zalega
|
|
|
|
#3141 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na wizytę cóż, trzeba będzie wstać w środku nocy![]() Cytat:
A swoją drogą sale powinny być odizolowane od sali porodowej, żeby właśnie nie było tego słychać. Cytat:
|
|
#3142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby jak najszybciej została sprzedanaCytat:
jedynie na śluby maluje jedynie oczy, przejadę troszkę pudrem i tyle. A tak na co dzień to raczej naturalnie ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- ja sie swojej pozbyłam, szkoda bylo |
||
|
|
|
#3143 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki!!!
Margoś- gratuluję!!! normalnie tak się wzruszyłam jak przeczytałam o tym, że urodziłaś... Malinka- za Ciebie trzymam mocno mocno mocno kciuki. Myśl pozytywnie! To najważniejsze Tyle kobiet to przeżyło to i Ty dasz radę ![]() Cytat:
Łączę się w bólu Ale pocieszam sie tym, że dzięki temu mam możliwość odpocząć skoro nie mam czego prasować czy nie mam gdzie mokrego rozwieszać ![]() ![]() Cytat:
Pozytywne myślenie!!! ![]() Cytat:
Cytat:
Ja w pewnym momencie miałam ochotę wszystko rzucić i stwierdziłam, że już chyba wolę w tych kartonach żyć ![]() ![]() Dziewczyny, mam pytanie, do tych, które są już w końcówce- w którym tygodniu byłyście/ jesteście kierowane na KTG do szpitala? 38/39 tydz? (pytanie raczej do tych, których lekarze nie mają ktg w swoich gabinetach)
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam pudliszkową i odkurzyłam. Pozmywam jeszcze po obiedzie i tyle. Też mi z tym jakoś dziwnie, że tak mało. Chodzę tłumaczę się moimi spuchniętymi stopami, mimo że wszyscy rozumieją, że odpoczywam ile mogę, ale ja jakieś wyrzuty sumienia mam.
|
|
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Paulinka ja miałam w 35 tyg. pierwsze. ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Ona, brawo za usg ciekawa jestem ile mój klocuszek wazy![]() ----- przesoliłam zupke jarzynową |
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
pojadłam (knedle ze śliwkami) i idę się położyć poczytać
|
#3147 |
|
Raczkowanie
|
Ahh... Skąd ja to znam.... wszyscy wokół rozumieją, a pomimo wszystko ja mam wyrzuty sumienia, że za mało robię, chociaż chyba tak bardzo mało tego nie jest ;/- obiady, sprzątanie i ogarnianie i sterty prasowania i prania rzeczy dzieciecych i mnóstwo zakurzonych i brudnych po remoncie wyjetych z kartonów ubrań, koców itp itd ;/ no i codziennie jestem na zakupach...
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3149 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W poniedziałek mam wizytę, to może na niej...Cytat:
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiliśmy wczoraj z mężem fronty i babka dziś zadzwoniła i powiedziała ze będzie trzeba czekać 3tyg, a miało być 1,5tyg-2tyg
możemy zmienić kolor, ale ten inny już tak nam nie pasuje do mebli, a ja bym chciała z początkiem lipca mieć zamknięty temat szafek dla synka nie wiem co teraz robić muszę dać jutro znać, ten inny kolor to od ręki nam zrobią
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.

Słodki
I rączki widziałam i nóżki, i wszystko inne też 

, a następną wizytę ustalił mi na sobotę 29.06 na UWAGA- 7:00 rano 

Opuchlizna nie zeszła, fakt nie jest duża, ale jednak trochę widać. Siedzę z nogami w zimnej wodzie i też nie schodzi... Zaraz jeszcze wywalę kopytka do góry...
kupilsmy w koncu wozek,uzywany jak wypiore wszystko to wstawie foto
że bedzie dobrze
a gdzie prasowanie