|
|
#211 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Z nowym wątkiem może zacznę dietę, czyli VIII część plotek!
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o motywację, to ja po raz pierwszy tak długo się trzymam (od listopada, tylko wolno idzie ), może odpuść sobie na kilka dni i potem wróć ze zdwojoną siłą?Albo odpuść np na tydzień/dwa ćwiczenia i tylko dietuj? moze się przemęczyłaś faktycznie? Cytat:
Cytat:
![]() nie chcesz tak?
|
|
|
|
#212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o Gustawie to wiem :P A tymi saszetkami trochę się przejmuję, Twoja Księżniczka nie wymiotuje od czasu do czasu? kurcze, bo u mnie właśnie też kociak je wyłącznie saszetki po chorobie. Próbowałam mu dawać kawałki fileta, czy kurczaka wybełtanego z rosołem (+/- marchewka), ale niechętnie to jadł. Tylko whiskas.... później zaczęłam czytać składy i wybieram mu te saszetki o największej wilgotności, także je whiskasy, whinstony z rossmana i saszetki tesco. nic więcej. oszaleć można ![]() ale Ty się chyba nie przejmujesz, tylk0 cieszysz, że ona je ![]() Cytat:
ja raz zablokowałam i poszłam do banku odblokować, ale właściwie nie wiedziałam, czemu zablokowałam. a wczoraj czy przedwczoraj, gdy wam o tym napisalam, przeczytalam w necie, ze mozna odblokowac telefonicznie. no i wsciekla zadzwonilam na infolinie, z pretensjami, ze łodafak?! kazecie mi zmieniac haslo, zmieniam, a pozniej nie moge sie zalogowac byla juz nerwowa a im bardziej ona nerwowa, tym bardziej ja udawalam tepola ;D w koncu sie udalo, ale bylam w szoku, ze takie rebusy zadaja ;( ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
POOOOMOOOOCYYYYY! od niedawna mam koleżankę, ale jestem pewna, ze zostaniemy przyjaciolkami, bo nasi faceci bardzo sie skumplowali + jej facet poluil mnie, a moj - ją. ona wczoraj miala 30tke, jutro sie widzimy. co jej kupic? ( przy czym to nie jest impreza urodzinowa, teoretycznie dalismy jej juz wódzie na urodziny, ktora wspolnie wypilismy. ale mimo wszystko lubie robic prezenty i chetnie cos bym jej dala. co wypada?)
|
|
|
#213 |
|
Rozeznanie
|
Ale jutro się widzicie na imprezie urodzinowej czy z innej okazji?
|
|
|
#214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak pewnie wsiowo bedzie Cytat:
mięsko w galaretce albo sosiku I nigdy po tym nie wymiotowała Nie wiem co bym jej kupiła dużo o niej wiesz? płytę, książkę, planszówkę, coś babskiego? czym się interesuje?Nasz kumpel, (ten od maratonu) pojechał ze mną dzisiaj do miasta,w którym pracuje,a wrócił biegnąc 50km
|
||
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Moniaaa o kurde, szacun dla niego
![]() Ja bym po 3km. pewnie stopa łapała albo czekała na przystanku na busa (pod warunkiem, że miałabym $$ )Dzisiaj dostałam @... Zawsze jak się spóźnia to jest mega, mega bolesny ![]() Rano nie mogłam się zwlec z łóżka, ale już jest ok ![]() Od dziś zaczynam dietę, bo mam trzy ważne ku temu powody Tym razem musi się udać i bez przelewek ![]()
|
|
|
#216 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
jakie śliczne!
aaaaaa emotka love działa ![]() Cytat:
i jak się czujesz? ![]() Cytat:
ale faktycznie, to jest problem ![]() Cytat:
Cytat:
http://www.tlustezycie.pl/2012/04/ni...cwiczenia.html http://www.tlustezycie.pl/2012/04/je...nie-dziaa.html wiem że do wszystkiego trzeba podchodzić z dystansem, mi wiele zaleceń autorki bardzo pomaga więc a nóż komuś też się przyda ![]() Cytat:
), nastawiam minutnik na 5 minut i w tym czasie robię jak najwięcej, na tyle mało czasu żeby nawet nie zauważyć i na tyle dużo żeby coś zrobić. I wprowadzenie rutyny: poniedziałki piorę, wtorki prasuję, środy sprzątam, nie narzucam sobie wszystkiego na raz. A jak masz dużo rzeczy do robienia to może aplikacja getting things done?A! i jak jest nawał pracy to zaczynam od tej najgorszej, potem wszystko lekko idzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Do popularnego kociego żarcia często dodaje się sól która uzależnia zwierzęta i chcą jeść tylko puszki czy saszetki. Popatrz na skłąd takiego whiskasa: zboża, popiół, bardzo mało białka (jedzenie kotów powinno mieć sporo więcej białka niż jedzenie dla psów), jedzenie praktycznie przelatuje przez jelita bez odżywiania kociaka, a uzależnienie powoduje, że chce więcej. Może idź do zoologicznego i kup normalną kocą karmę, żadne whiskasy i kitekaty, na samym początku będzie mega ciężko przestawić kociaka, musisz to mieszać i bardzo się starać, ale warto. Sama to przeszłam z moim kociakiem, moczyłam suchą karmę, dodawałam trochę saszetki i np. piersi z kurczaka, potem zmniejszałam proporcje. Jak rzucisz okiem na wizooż to pewnie gdzieś będą linki, generalnie popularna karma dla zwierząt to naprawdę straszny szit No i koniec końców, karma z zoologicznego jest serio sporo tańsza. I niestety ale często weterynarze wciskają to co dostaną od przedstawicieli i twierdzą, że np. najlepsza karma dla psów to royal Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
|
#217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() żal mi strasznie. smut, wspomnienia, "dlaczego"... ale powoli do przodu. za jakiś czas będzie ok ja zaczynam czytać
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co to za powody ![]() No ja go podziwiam, całą trasę nagrał na kamerę ![]() W klubie napiszę
|
|
|
|
|
|
#219 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to ja ją stoduję każdego dnia spontanicznie, 5 minut przed wyjściem z domu :P 2. ![]() Cytat:
dawałam mu je, bo tylko je chciał jeść. długo nie miał na nic apetytu, a chlipał te nieszczęsne saszetki. one właśnie są takie mokre, na początku odpowiadała mu konsystencja. dodam, że bezpośrednio po chorobie roiłam wszystko, żeby jadł normalne jedzenie, nie marketowe. kiedy jego brat miał problemy ze zdrowiem, to b ardzo chętnie jadł mięsko z kurczaka z marchewką, lekko płynne, bo z małą ilością rosołu. Timon w ogóle nie chciał tego jeść, bałam się, że zdechnie z głodu ;/nawet wet powiedział, że nie pochwala zupełnie tego saszetkowego szitu, ale kociak musi jeść cokolwiek. no i minęło kilka miesięcy, w miarę się wykurował (chociaż nadal jest chorowity, przestraszony, ufa tylko mi, tżowi i mojemu tacie ) a on stał się małym terrorystą... MUSI wciągnąć saszetę kiedy ma na nią ochotę, i koniec. ostatnio jak mnie nie było w pl, i nie miałam z nim kontaktu, rodzicom udało się go trochę przytemperować, i zaczął chociaż jeść suchą karmę oprócz saszetek + (od bieeeeeeeeeeedy)je filety chcę go wykastrować, ale on ciągle nie ma wystarczająco dużo siły na taki zabieg ;/ przede wszystkim - dzięki wielkie za wskazówki, napewno będę się starała, żeby Timon zaczął jeść normalne jedzenie. a Ty co dajesz swojemu kociakowi? rooooyal znaaaam to na szczescie teraz trafilismy na super ekipe weterynarzy, choc mam nadzieje, ze bede sie z nimi spotykala jak najrzadziej :Pco do prezentu - dzięki za podpowiedzi , poszłyśmy razem na obiad, dałam jej kolczyki - przechodziłam kolo apartu i tylko na tyle pozwolila mi moja wena :P niewiele jeszcze wiem o tej dziewczynie :P
Edytowane przez aniabaniaa Czas edycji: 2013-06-19 o 21:59 |
||||
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
E tam szyfrem :P
1. Wakacje 2. Chrzciny gdzie będę chrzestną 3. Niedługo się w nic nie zmieszczę
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
;D
w sumie każdy powód jest dobry piona, też zaczynam, z tymże od jutra :P gdzie jedziecie na wakacje? (eeeeeeyyyyyy kto jedzie na sunrise? :P nie mam z kim zgonić i nie wiem, czy jechać :P)kiedy chrzciny? ale czadersko jest być chrzestną !
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chrzciny jakoś pod koniec sierpnia początek września :P A na wakacje jeszcze nie wiadomo mamy z TŻtem trochę czasu ![]() Moje wczorajsze menu: I.owsianka z truskawkami II.grahamka z twarożkiem, pomidorem i szczypiorkiem garstka czereśni III. pierś z kurczaka z młodą kapustą z koperkiem kawa w międzyczasie i mnóstwo wody Dzisiejsze menu: I.grahamka z twarożkiem i pomidorem i pół salaterki truskawek polanych dwiema łyżkami jogurtu a tu będę uzupełniać ![]() Po 10 zbieram się na autobus....... Ugotuję się
|
|
|
|
#223 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czułam że jestem prawdziwą mamą chrzestną i że na to zasłużyłam Cytat:
1. wakacje 2. jak zajdę w ciążę z wysoką wagą to po ciąży już w ogóle będę totalną foką 3. zdjęcia z peru - pamiątka na całe życie, już mam z wietnamu jak jestem gruba, wystarczy ![]() I dlatego mimo totalnego upału zrobiłam przed pracą 30 DS Ale niestety czekają na mnie w lodówce te deserki http://www.kwestiasmaku.com/desery/g...m/przepis.html No i na obiad hamburgery - ale samorobne z chlebem razowym i mnóstwem warzyw, więc chyba spoko
|
|
|
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak Ty mało jesz, ja właśnie zjadłam 2 grahamki na śniadanie ![]() pyszne, z sałatą, serem, pomidorem i jajkiem wczoraj pierwszy raz od 6 lat wsiadłam na rower.. powiedziałam sobie, że jak dojadę do celu i nikogo po drodze nie zabiję, to jadę z ekipą na Hel - 60km ![]() no i nikogo nie zabiłam, więc teraz nie mam wyjścia. dodam, że wracałam w stanie mocno wskazującym, padłam w domu, zasnęłam po 2 a wstałam już po 7h O_o normalnie bym z 10 spała... O_o ale rower jest super, przekonałam się no, to zaczęłam dietkę i zdrowy tryb życia
|
|
|
#225 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
znowu i bez wymówek
tym razem mam za dużo powodów, czuję się zmotywowana
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj dziadowsko jem
![]() I: pół banana, naktarynka II: danio III: kółka rybne panierowane ( ![]() I nie mam na nic siiił. Byle do jutra
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Agnesuk
Mój R. właśnie ćwiczy P90X myślę co on tak dyszy w pokoju obok a tu się okazuje, że skacze przed laptopem :P Może i ja kiedyś spróbuję ![]() Póki co melduje wykonanie Meb B abs + squaty |
|
|
|
|
#230 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). A 10 odcinek jakiś taki z dupy, żadnych konkretów. Za książki chciałabym się zabrać, ale aktualnie nie mam się kiedy podrapać po tyłku, więc mogę sobie pomarzyć ![]() Cytat:
BŚ - dzięki za artykuły, naprawdę ciekawa sprawa. Po prostu trzeba czasem odpuścić, każdy organizm ma swoje granice... No i rady co do organizacji - zdecydowanie wezmę sobie do serca! Cytat:
Aguś **Wyciągnęłam jakiś stary kalendarz, wypisałam listę rzeczy, które muszę ogarnąć. Wyszło chyba z 30 punktów i codziennie odkreślam kolejne, jeszcze trochę i znów będę na bieżąco. W pracy mam taki młyn, że już nie wiem w co ręce włożyć, a co ciekawe - sama na siebie wrzuciłam tyle tych obowiązków Ale jestem zadowolona, dni w pracy mijają jak z bicza strzelił i nie zamulam
Failure is only an option if you make it one. Edytowane przez karola_plm Czas edycji: 2013-06-21 o 00:18 |
|||
|
|
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
AAAAAA DZIEWCZYNY!! Dziś rano 58,7kg na wadze!!! Regeneracja działa, chyba schodzi mi woda z mięśni, nie wiem co to, ale działa. 58kg na wadze to ja ostatnio widziałam chyba... w 2 klasie liceum?
|
|
|
#232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#233 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to super! spróbuj naprawdę warto! brawo za ćwiczenia Cytat:
|
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
gratuluję również
u mnie żarełko - jakościowo nawet, nawet, ilościowo - mniej, bo w ten gorąc się nie chce. i duuużo rowerowego ruchu wczoraj pięknie się wywaliłam na chodnik, stłukłam sobie kolano i rozryłam łokieć. tak to jest jak się po piwach szarżuje ale jeżyk z drogi uratowany i przeniesiony do ogródka! miałam chwilę grozy bo stał na ulicy i ciężarówka akurat jechała i się nie zatrzymała, ale na szczęście przejechała nad nim i był tylko w szoku a teraz wybywam na domek ze znajomymi się alkoholizować i łowić rybcie :P wracam najprawdopodobniej w niedzielę/ewentualnie poniedziałek.
|
|
#236 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
super! Ja jak ćwiczę to zawsze mam 0,5 - 1 kg więcej, a po 2 dniach spada
|
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj już nie dam rady, ale może od jutra zacznę
|
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bardzo nieładnie. Ja mam uczulenie na jazdę czymkolwiek po spożyciu, no kurde nie wolno i koniec, człowiek stwarza zagrożenie dla siebie i dla całego otoczenia, po cooo? ![]() Dzięki za doping dziewczyny!!!!!! Dzisiaj 58,8, ale zjadłam grilla o 23.00 więc i tak dobrze, ze tylko 0, 1kg więcej Jestem meeeeega zadowolona, zostało mi 3,8kg do celu, a nie 8 ![]() Jakie plany na weekend? Grzejecie się gdzieś na słoneczku?
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
U nas duchota i gorąco, ale pochmurnie, więc nie ma jak tyłka opalać :P
Dzisiaj sprzątanie chaty w planach, mega rozrywkowo ![]() A potem chyba zacznę P90X
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

), może odpuść sobie na kilka dni i potem wróć ze zdwojoną siłą?
Moi dziadkowie pochodzą z najsłynniejszej wsi na podlasiu 

byla juz nerwowa
a im bardziej ona nerwowa, tym bardziej ja udawalam tepola ;D w koncu sie udalo, ale bylam w szoku, ze takie rebusy zadaja ;(

maleńkie, urocze, do wycałowania
Do popularnego kociego żarcia często dodaje się sól która uzależnia zwierzęta i chcą jeść tylko puszki czy saszetki. Popatrz na skłąd takiego whiskasa: zboża, popiół, bardzo mało białka (jedzenie kotów powinno mieć sporo więcej białka niż jedzenie dla psów), jedzenie praktycznie przelatuje przez jelita bez odżywiania kociaka, a uzależnienie powoduje, że chce więcej. Może idź do zoologicznego i kup normalną kocą karmę, żadne whiskasy i kitekaty, na samym początku będzie mega ciężko przestawić kociaka, musisz to mieszać i bardzo się starać, ale warto. Sama to przeszłam z moim kociakiem, moczyłam suchą karmę, dodawałam trochę saszetki i np. piersi z kurczaka, potem zmniejszałam proporcje. Jak rzucisz okiem na wizooż to pewnie gdzieś będą linki, generalnie popularna karma dla zwierząt to naprawdę straszny szit