|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
a mnie wysypało na stopach i dłoniach po truskawkach dzisiejszych
|
#3182 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że już jesteś w domku, a teraz do szpitala tylko rodzić
|
||
|
|
|
#3183 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie dopiero teraz choc z rana was troche poczytalam
![]() w irl znow lato w pelni wiec korzystamy poki mozemy bo potem moze bycw ten weekend mam zaczac pakowanie torby tzn w torbie nadal mam az podklady poporodowe - ale chce dopakowac jeszcze troche - mimo ze nam jeszcze brakuje rzeczy, zawsze cos bedzie zrobione..... tylko nie wiem jak z ciuszkami dla dziecka tzn ile i jakie bo nie wiem jaka pogoda bedzie - w polsce mozecie zalozyc upaly a tu nigdy nic nie wiadomo - chyba zapakuje po dwa zestawy na chlodek i dwa zestawy na ciepelko i jeszcze przyszykuje mala torbe dla tz'ta z drugim takim samym zestawem....
|
#3184 |
|
Zadomowienie
|
Ups
![]() Czarownica sprytny ten Twój Tż fiazo dziwny komentarz tej Twojej teściowej ciekawa jestem tej jej wizji Waszego malucha w wózku ![]() paulinka moja gin wysyła od 36 tc na KTG |
|
|
|
#3185 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na szybko donosze ze wizyta ok.
Nie miałam USG bo byłam tydzień temu. Ketony mogą być w moczu przy tej diecie. Białka nie jest dużo w moczu, za tydzień mam zrobić jeszcze raz mocz czy nie rośnie białko. Jeśli urośnie - szpital. Terminu mam sie trzymać pierwszego czyli 17.08 ale gin ma urlop od 12 i stwierdził ze do tego czasu postara sie zeby juz było po wszystkim ![]() Jeśli okaże sie ze Maja dociaga do 4 kg i pępowina dalej na szyjce, to zrobią mi cc wcześniej. Kolejna wizyta 10.07 i badanie na paciora. Od 37 tc na ktg Szyjka ok. Serduszko pika bardzo ładnie Lecę bo TZ czeka. Pa
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
która robiła na obiad chłodnik czytałam w telefonie? Ja nigdy nie robiłam, a bym zrobiła...
a co do sexu coś pisałyscie to ja już nie pamiętam co to jest
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41396053]suuper !!!
na Kamieńskiego byłaś? i okazuje się że jesteś zdrowa jak rydz i sobie wymyślasz... ehhh ci lekarze... [/QUOTE] Na Brochowie bylam Cytat:
![]() Przepraszam Was, zem taka snieta dzis, za duzo odpoczynku od poniedzialku i pogoda mnie dobija niestety, duuuuuuuuuuuuuszno!!! Wg USG zaczynam 38 tydzien dzis, tak w ogole ![]() Wg OM - 37.
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Oliath super ze jestes w domu, ale nie fajnie ze tak tam olali Twoje dolegliwosci
wiecie co jeszcze nie urodzilam a ja juz wietrze kape ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3189 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-19 o 18:10 |
||
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo juz mialam dosyc
|
#3191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() masz rację, przyzwyczajaj kape do wietrzenia
|
|
|
|
|
#3192 |
|
Zadomowienie
|
teso to dawaj przepis
zjadłAa bym coś czego nigdy nie robiłamale ja mam oststnio APETYT cały czas jem i cały czas jestem głodna
|
#3193 |
|
Zadomowienie
|
Przede wszystkim ogromne gratulacje dla Margosi - dzięki Madi jeszcze raz za cynk Trochę czuję się zawiedziona, że nie będzie Saturnina tylko Piotruś A my witamy się z domu- w dwupaku Tzn powiem inaczej- on sam się donosi ![]() Zwiększyli mi po raz kolejny raz dawkę leków, skurcze regularne- co 10 min- dostałam błogosławieństwo na drogę i wypis do ręki Jak się zacznie poród to autentycznie nie uwierzę i pewnie urodzę Młodego w łazience na podłodze bo stwierdzę, że to strata czasu jeździć do szpitala skoro Junior tyle razy nas zrobił w jajo- brawo Młody, mamusia i tatuś są z Ciebie dumni ![]() ![]() za szpitalne mamy- Perse Malinka- przyj, przyj i pamiętaj o oddychaniu ![]() balonik- nie przejmuj się- Wy już na wylocie- dasz radę Ktoś jeszcze rokuje na kolejnego Maluszka? I za wszystkie wizyty. To tyle tak na szybko udało mi się jednym okiem nadrobić. Zaraz postaram się poczytać resztę |
|
|
|
#3194 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
CZERWONY BALONIKU nie przejmuj się na pewno dasz radę w dietką, już niedługo urodzisz i po krzyku OLIATH fajnie, że już w domku jesteś Opiekę miałaś rzeczywiście perfekcyjną![]() Siedzę ze spuchlakami w miednicy z zimną wodą i wcinam czereśnie. TŻ właśnie wyszedł, dostał dziś wychodne z kumplem niech zna mą dobroć Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Nie. Tylko wlasnie skaczylam studium zaoczne. I egzaminy mialam.
|
#3196 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
Cytat:
no ma Adaś poczucie humoru![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3197 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten Wasz Adaś to niezłe ziółko takie przeboje z nim no ale dobrze, niech jeszcze siedzi![]() Cytat:
Dobrze, ze juz wróćiłaś do domku! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-06-19 o 18:26 |
|||||
|
|
|
#3198 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i jak oni mogą tak lekceważąco do tego podchodzić?! Aż się dziwię, że im tam awantury nie zrobiłaś.Cytat:
![]() Cytat:
A Adaś niech jeszcze grzecznie posiedzi trochę
|
|
#3199 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki, że weszło roczne macierzyńskie to może obędzie się bez pilnowania przez nią naszego dziecka dla tż się nie podoba jak jego własna matka zajmuje się dziećmi, a co dopiero ja mam mówić Cytat:
na ketony bułka biała na ostatni posiłek Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drugi Cynamonek uparty - wypuścić nie chce i dobrze ![]() buziakuje Was! |
|
|
|
|
#3201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że nie wszystkie Adasie takie żartownisie
|
|
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Lece do SR.
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie że Piotruś Glutek dobe juz na tym swiecie
?
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też. Właśnie wcinam mój piąty posiłek, a to jeszcze nie koniec.
Zazwyczaj nie jadłam w taką pogodę. Nie mogłam w siebie wcisnąć. Cynamonku- No bawi się z wami synek. Żartowniś.
|
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Padam na twarz
ale chociaż salon coraz bardziej pusty Czekam aż małż wróci, to mi odkurzy, bo nie mam weny na bieganie z odkurzaczem. Przyszła do mnie paczka z allegro i powiem Wam, że najbardziej zachwycił mnie kocyk z taaaakiej miluśkiej bawełny! Leżę na łóżku, wiatrak chłodzi, będę żyć ![]() Zdenerwowałam się tylko, bo ogarniając balkon nadziałam się brzuchem na taki metalowy pręt.. Na szczęście tylko czerwony ślad mam, no ale... muszę uważać na siebie, szczególnie, że łożysko na przedniej ścianie. Na szczęście Fi się rusza, więc pewnie jest ok
|
|
|
|
#3206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie co- leżałam teraz w 4 osobowej sali. Dwie babeczki mocno 40+, jedna taka coś w okolicach 30. No i tak 30 zaczęła sobie tak wzdychać około 22. W okolicach północy już nieźle zipała, a o 3 zaczęła się już wydzierać przy skurczach. Takie uroki w szpitalach, że jak ją badali to pół szeptem powiedzieli, że ona ma 3 cm rozwarcia- no i wtedy zaczęłam się bać ![]() Dzisiaj przy obchodzi tą jedną babkę 40+ zbadał lekarz i powiedział, że ma 2cm rozwarcia i czy ją boli- a ona, że nic nie czuje. I powiedzcie teraz od czego to zależy, że jedna kobieta przy 3 cm będzie już wyła z bólu a druga mając o centymetr mniej nie będzie o tym wiedzieć Próg bólu inny czy co?
|
|
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
jaka duchota, chyba przeniosę sobie sypialnię z piętra na dół do salonu, bo tam chociaż chłodniej jest o parę stopni
![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- sądzę, że raz- próg bólu, dwa- nastawienie psychiczne.
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
magolina- zmieniaj imię póki Ci się jeszcze dziecko nie do końca w kanał rodny wstawiło- jakbym wiedziała, że Adasie to takie numery to byśmy sobie Piotrusia sprawili tak jak Margosiowa- zobacz jak jej szybko poszło
czarowniczko- a Ty kiedy zaczynasz wcielać w życie instytucję człowieka orkiestry? ![]() Anulka- to co Ty dzisiaj jadłaś? ![]() kejt- współczuje tego układania i przestawiania wszytskiego lachryma- no to u mnie pozamiatane- jak ta babeczka tak cierpiała w nocy to ja się nastawiłam, że mnie chyba przy 1cm rozerwie z bólu |
|
|
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
coś tu dzisiaj cicho chyba wszystkim goraco
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.

za wizytę i ładną wagę Sary.

za szpitalne mamy- Perse

tylko nie mów ze do tej pory pracowałas??
muszę dać jutro znać, ten inny kolor to od ręki nam zrobią