Buty Melissa Vivienne Westwood cz II - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-19, 11:03   #5011
southern comfort
Zadomowienie

Dot.: Buty Melissa Vivienne Westwood cz II

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
szurasz stopami po podłodze? jak nie, to są dobre. przy navy bardziej rzuca się to w oczy niż przy złotych, ale większość, jak nie każda z nas tak ma większe nie są szersze, sprawdzałam.

southern comfort, na zalando były/są? mango za ~80 chyba

rozmiaru brak;/

poza tym jednak najbardziej mi się podobają te z answear'a jednak
http://answear.com/148712-melissa-ba...lha-campa.html

i w żadnym kolorze nie ma już 37;/ chyba, że któraś ma i może np. porównać do snejków snejki mam 37 i są idealne
southern comfort jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:23   #5012
myszola21
Zakorzenienie

kokardki fajne, ale cena mi się nie podoba
myszola21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:33   #5013
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

dziewczyny a jak się mają rozmiary mel sugar do mel cacao? bo sugar też wzięłam 38 więc pewnie będzie podobnie może zadzwonię i wymienię na wieksze? co?
bo te cacao jednak wymienię..on są na długość też lekko za małe chyba...
Stary 2013-06-19, 11:42   #5014
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ennkaa Pokaż wiadomość
no nie szuram..wylewam się tylko
no to teraz nie wiem..wymienię na złote..ale 38 czy 39? hę?
Cytat:
dziewczyny a jak się mają rozmiary mel sugar do mel cacao? bo sugar też wzięłam 38 więc pewnie będzie podobnie może zadzwonię i wymienię na wieksze? co?
bo te cacao jednak wymienię..on są na długość też lekko za małe chyba...
Skoro się tylko wylewasz to w czym problem?
Pytanie tylko czy Ci to przeszkadza czy nie - ja oddałam navy z riccardo i po jakimś czasie trafiłam na złote w tk maxxie i wzięłam, mimo że szerokość taka sama i tak samo stopa mi się wylewała... tylko, że przy złotych mniej rzuca się to w oczy.
Nosisz standardowo 37? Więc 39 będą jak kajaki i uwierz, nie będą szersze.
Mel sugar też trzeba brać rozmiar większe i wydawało mi się, że były odrobinę szersze (ale i tak je oddałam, więc nie jestem pewna a nie mogę sprawdzić)
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:45   #5015
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

ja już sama biedna nie wiem;(
no tak z przodu mam deczko luzu ale może mało (??) kurde! no nie wiem jakie brać;( w każdym razie na bank złote
Stary 2013-06-19, 11:45   #5016
OlaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
dzieki to i tak za duża róznica jak dla mnie... nie umiem na wysokich chodzić :/
no i w dodatku jestem neg nastawiona na meliski po przetestowaniu lemonów :/
Jeśli chodzi o Toffee Apple to ja mam czarne. W końcu wzięłam rozmiar 40, bo 39 mnie cisneły, i choć 40-tki są trochę luźne, zwłaszcza prawy but, to pasek wokół kostki trzyma je na stopach tak, że nie spadają.
Powiem Ci, że ja na obcasach chodzić nie umiem i w ogóle wysokie buty mnie męczą. W Toffee Apple śmigam jednak bez problemu, nic mnie nie obciera i nie czuję wysokości tych butów. Oprócz koturn z Tommiego Hilfigera to są jedyne wyższe buty, w których lubię, a przede wszystkim umiem chodzić.
OlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:51   #5017
myszola21
Zakorzenienie

mam też czarne i są idealne
myszola21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 12:00   #5018
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
ja już sama biedna nie wiem;(
no tak z przodu mam deczko luzu ale może mało (??) kurde! no nie wiem jakie brać;( w każdym razie na bank złote
bierz o jeden rozmiar większe

a skąd i za ile zamawiasz? bo pati pz szukała navy 38 chyba
Stary 2013-06-19, 12:06   #5019
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

zamawiałam na mivo.pl za 118 .
A teraz poszukuję złotych w takim razie...znalazłam jedynie na ebuty za 149...może znacie inne miejsca?
pati pz się ozwij jak coś. Mogę Ci je wysłać za tyle samo bo już je pakuję i odsyłam do mivo więc mi bez znaczenia. A będziesz miała bez przesyłki.
Stary 2013-06-19, 12:51   #5020
lady_poison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
I jeszcze dla porównania.Sama nie wiem,które ładniejsze
Piękne i jedne i drugie
I ja dołączam do szczęśliwych posiadaczek serc lychee Musiałam je porządnie polerować, bo ta folia zostawia brzydkie ślady na sercach.
Cytat:
Napisane przez malgoska_78 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY dopiero co wróciłam z Warszawy, wczoraj miałam serca lychee, a dziś kulki navy i zrobiłam furorę, ale dziś złamałam obcas nawet nie wiem kiedy bo ciągle w hotelu chodziłam po dywanach
Współczuję strasznie , to już kolejny przypadek złamanego obcasa w dragonach, o którym piszecie. Dlatego ja się boję w swoich chodzić, tym bardziej że jestem niezwyczajna do chodzenia w szpilkach.
Cytat:
Napisane przez saandy Pokaż wiadomość
Dziewczyny serduszka i wiśnie mam 38, campana 38 pewnie mi za małe będą?
A one wypadają mniejsze czy standardowo? Ja chcę Papel czarne.
Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
dzieki to i tak za duża róznica jak dla mnie... nie umiem na wysokich chodzić :/
no i w dodatku jestem neg nastawiona na meliski po przetestowaniu lemonów :/
A co z tymi lemonami było nie tak? Patrzyłam na nie ostatnio i zastanawiam się jak się sprawują?
Stary 2013-06-19, 15:45   #5021
ladybird1122
Wtajemniczenie

malgoska_78 beznadziejna sprawa z tym obcasem, ale myślę,że na pewno znajdziesz jakieś rozwiązanie-może wymienią jak oddasz do reklamacji. kulik granatowe coraz ciężej dostać.

Ja swoje za małe 37 odesłałam do Yoox i dzisiaj odebrałam 38 z nannon i te rozmiarowo już są ok, ale żeby nie było za różowo,to widać klej... nie zebym była drobiazgowa i nie będę odsyłać,postaram się to jakoś zaczaić
ladybird1122 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 16:24   #5022
Vegetka
Zakorzenienie

Byłam dziś zmierzyć meliski i tak:
zamówiłam Fresh III w kolorze beżowym rozmiar 39 czyli taki jak noszę standardowo, Lilly Pilly wzięłam rozmiar większe 40. Oba modele zamówiłam na riccardo.
Wzięłam też blackberry kolor bezowy i tu też wzięłam rozmiar większe. Te zamawiałam na schaffashoes.
Wszystkie chciałam wziąć z szafy, ale jak wrzuciłam do koszyka, chciałam dorzucić jeszcze jedne to mi ktoś fresh zwinął sprzed nosa a na nich mi najbardziej zależało.

P.S. dorabiałyście może dziurki w pasku z sandałów ? brakuje mi jednej dziurki żeby dobrze sie trzymały
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 16:35   #5023
gozia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Byłam dziś zmierzyć meliski i tak:
zamówiłam Fresh III w kolorze beżowym rozmiar 39 czyli taki jak noszę standardowo, Lilly Pilly wzięłam rozmiar większe 40. Oba modele zamówiłam na riccardo.
Wzięłam też blackberry kolor bezowy i tu też wzięłam rozmiar większe. Te zamawiałam na schaffashoes.
Wszystkie chciałam wziąć z szafy, ale jak wrzuciłam do koszyka, chciałam dorzucić jeszcze jedne to mi ktoś fresh zwinął sprzed nosa a na nich mi najbardziej zależało.

P.S. dorabiałyście może dziurki w pasku z sandałów ? brakuje mi jednej dziurki żeby dobrze sie trzymały
Vegetka może lepiej aby szewc dorobił? Albo w miejscu gdzie dorabiają dziurki do pasków
Stary 2013-06-19, 16:41   #5024
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gozia Pokaż wiadomość
Vegetka może lepiej aby szewc dorobił? Albo w miejscu gdzie dorabiają dziurki do pasków
Mam taki specjalny dziurkacz, do robienia dziur z paskach skórzanych może się nada do gumowych. sprawdzę na jakimś tanim pasku do spodni
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 17:18   #5025
pati_pz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Buty Melissa Vivienne Westwood cz II

Cytat:
bierz o jeden rozmiar większe

a skąd i za ile zamawiasz? bo pati pz szukała navy 38 chyba
Dzieki za pamiec juz mam 39 zlotych. Ciesze sie, ze transakcja z tamtymi navy 38 sie nie udala, bo to byla ewidentna pomylka na stronie, ze rozmiar 38 ma dlugosc 25cm. 25cm maja te moje zlote sowy w rozmiarze 39. Fakt, mniej w nich widac ze sa waskie. Mi stopa zakrywa prawie cala wkladke i uwazam, ze wyglada to dobrze. Maly palec wystaje minimalnie. Potem dodam foto, bo pisze z tel. Zlote sa milion razy fajniejsze niz navy ;p
Mam jeszcze pytanie apropo Mel Fresh. mierzylam dzis stacjonarnie i moj rozmiar na dlugosc jest dobry, ale luzny w piecie... I beda mi klapac. Czy one wszystkie sa takie luzne? A moze one po rozgrzaniu "dokleja sie" do stopy? wiem, ze ciezko je rozciagnac, ale moze scisnac sie da? Za to Apple wiem, ze rozmiar wieksze musze brac, o ile sie zdecyduje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 17:24   #5026
malgoska_78
Zakorzenienie

Cytat:
o rety... jedna dziewczyna tu pisała parę stron wstecz, że szewc naprawił złamany obcas(nie pamiętam nicku) mnie się to jeszcze nigdy nie zdarzyło, ale chyba bym się pochlastała, taka kasa...
Wiem pamiętam że komuś się już złamał obcas, ale w Legnicy jakoś dobrego szewca brak ;-( Masakra- czekam co mi napiszą ze sklepu bo nie chcę ryzykować, ze jakiś szewc konował mi je zepsuje do końca... a najgorsze jest to, że mało w nich chodziłam :-( Nie wiem jakim cudem mi się to stało przecież nie ważę 100 kg

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez myszola21 Pokaż wiadomość
w kuleczkach złamałaś obcas? Kurcze współczuje, biedactwo
Może da radę naprawić u szewca czy coś??
Tak w kulkach navy :-(((
malgoska_78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 17:26   #5027
Lukardis
Zaczytanie

Cytat:
Napisane przez myszola21 Pokaż wiadomość
a te co ich fotke wcześniej tu wrzucałaś to gdzie kupiłaś i za ile?? Ja myśle jeszcze nad modelem vintage
Z tymi infrared to chyba będę miała niezłą przeprawę (tak czuję). Kupiłam je na allegro (sprawdziłam wszelkie wszywki itd na zdjęciach, bo wiem jak to ma wyglądać w oryginalnych) i buty ze zdjęć są ok, ALE ciągle czekam na nr nadania przesyłki (jutro będzie tydzień odkąd buty kupiłam i zapłaciłam) i mam przeczucie, że niestety trafiłam na cwaniaka..

Cóż czas pokaże, jeśli do końca tygodnia nie dostanę wyjaśnień to w przyszłym tygodniu idę na policję - dane osobowe, nr konta itd mam w razie czego, a ja tego tak nie zostawię..

Ale dzisiaj kliknęłam na answerze te (żeby w piątek przyszły, bo jutro późnym wieczorem dopiero wracam do domu)

Oby moje przeczucia się nie sprawdziły..

Męskie w tym kolorze (infrared) są na answearze.. wrr szkoda, że nie ma damskich
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sportowe-nike-nike-buty-air-max-90-damskie.jpg (12,7 KB, 30 załadowań)

"Ile razy masz ochotę kogoś krytykować przypomnij sobie, że nie wszyscy ludzie na tym świecie mieli takie możliwości jak ty"
Francis Scott Fitzgerald – Wielki Gatsby
Lukardis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 17:35   #5028
malgoska_78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez southern comfort Pokaż wiadomość
rozmiaru brak;/

poza tym jednak najbardziej mi się podobają te z answear'a jednak
http://answear.com/148712-melissa-ba...lha-campa.html

i w żadnym kolorze nie ma już 37;/ chyba, że któraś ma i może np. porównać do snejków snejki mam 37 i są idealne
Ja mam te baletki Campana z Answear, polecam je są super - ja brałam rozmiar większe bo one mają jakąś skopaną numerację wiec jeśli nosisz 27 to 38 powinny być dobre na Ciebie
Stary 2013-06-19, 17:38   #5029
Lukardis
Zaczytanie

Załóż ktoś nowy wątek, bo ten ma ponad 5k postów, tylko nazwę bym zmieniła, bo nie tylko o VW tu chodzi

Gosiu współczuję kulek.. to już mało śmieszny żart po tych Twoich perypetiach z tymi butami

"Ile razy masz ochotę kogoś krytykować przypomnij sobie, że nie wszyscy ludzie na tym świecie mieli takie możliwości jak ty"
Francis Scott Fitzgerald – Wielki Gatsby
Lukardis jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 17:46   #5030
malgoska_78
Zakorzenienie

Zobaczcie tutaj - ja też takie' kcę'
http://www.karinainfashionland.com/2...galle-120.html

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Lukardis Pokaż wiadomość
Załóż ktoś nowy wątek, bo ten ma ponad 5k postów, tylko nazwę bym zmieniła, bo nie tylko o VW tu chodzi

Gosiu współczuję kulek.. to już mało śmieszny żart po tych Twoich perypetiach z tymi butami
Dzięki :-( Zła jestem !!! Mam nadzieję, że wszystko się jakoś rozwiąże...
Stary 2013-06-19, 18:13   #5031
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez OlaM Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o Toffee Apple to ja mam czarne. W końcu wzięłam rozmiar 40, bo 39 mnie cisneły, i choć 40-tki są trochę luźne, zwłaszcza prawy but, to pasek wokół kostki trzyma je na stopach tak, że nie spadają.
Powiem Ci, że ja na obcasach chodzić nie umiem i w ogóle wysokie buty mnie męczą. W Toffee Apple śmigam jednak bez problemu, nic mnie nie obciera i nie czuję wysokości tych butów. Oprócz koturn z Tommiego Hilfigera to są jedyne wyższe buty, w których lubię, a przede wszystkim umiem chodzić.
oo dziekuję za obszerną recenzję przymierzam się na razie, ale u mnie różnica 6cm to jest już takie maxymalne maximum przy koturnach...

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez lady_poison Pokaż wiadomość
A co z tymi lemonami było nie tak? Patrzyłam na nie ostatnio i zastanawiam się jak się sprawują?
fatalnie się w nich noga poci.. i obciera :/ (choć właściwie to nei ma się czemu dziwić skoro to buty z tworzywa...) mimo iż nie byłam w nich w te ostatnie upały tylko wczesniej....

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 18:35   #5032
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem pamiętam że komuś się już złamał obcas, ale w Legnicy jakoś dobrego szewca brak ;-( Masakra- czekam co mi napiszą ze sklepu bo nie chcę ryzykować, ze jakiś szewc konował mi je zepsuje do końca... a najgorsze jest to, że mało w nich chodziłam :-( Nie wiem jakim cudem mi się to stało przecież nie ważę 100 kg

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Tak w kulkach navy :-(((

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 18:52   #5033
201606210931
Konto usunięte

czy meliski z wisienkami są jeszcze do dostania?
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 19:00   #5034
arc-en-ciel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość
czy meliski z wisienkami są jeszcze do dostania?
chyba zalezy od rozmiaru, na allegro sa biale 39, ale to ten sam sprzedawca, co walczyla z nim morelle i u ktorego ja kupilam zaplacone przez nia buty na ebay

na szczescie ona odzyskala buty a ja nie stracilam pieniedzy

wczoraj udalo mi sie kupic 37 nude, ale bede sie cieszyc jak dotra

czy ktos ma biale lub czerwone skrzydelka i moze powiedziec czy sa wygodne?
arc-en-ciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 19:04   #5035
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczcie tutaj - ja też takie' kcę'
http://www.karinainfashionland.com/2...galle-120.html

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Dzięki :-( Zła jestem !!! Mam nadzieję, że wszystko się jakoś rozwiąże...
Też sobie kiedyś takie kupimy

Współczuję tego obcasa tragedia..
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 20:25   #5036
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_pz Pokaż wiadomość
Dzieki za pamiec juz mam 39 zlotych. Ciesze sie, ze transakcja z tamtymi navy 38 sie nie udala, bo to byla ewidentna pomylka na stronie, ze rozmiar 38 ma dlugosc 25cm. 25cm maja te moje zlote sowy w rozmiarze 39. Fakt, mniej w nich widac ze sa waskie. Mi stopa zakrywa prawie cala wkladke i uwazam, ze wyglada to dobrze. Maly palec wystaje minimalnie. Potem dodam foto, bo pisze z tel. Zlote sa milion razy fajniejsze niz navy ;p
Mam jeszcze pytanie apropo Mel Fresh. mierzylam dzis stacjonarnie i moj rozmiar na dlugosc jest dobry, ale luzny w piecie... I beda mi klapac. Czy one wszystkie sa takie luzne? A moze one po rozgrzaniu "dokleja sie" do stopy? wiem, ze ciezko je rozciagnac, ale moze scisnac sie da? Za to Apple wiem, ze rozmiar wieksze musze brac, o ile sie zdecyduje.

Cytat:
Napisane przez arc-en-ciel Pokaż wiadomość
chyba zalezy od rozmiaru, na allegro sa biale 39, ale to ten sam sprzedawca, co walczyla z nim morelle i u ktorego ja kupilam zaplacone przez nia buty na ebay

na szczescie ona odzyskala buty a ja nie stracilam pieniedzy

wczoraj udalo mi sie kupic 37 nude, ale bede sie cieszyc jak dotra

czy ktos ma biale lub czerwone skrzydelka i moze powiedziec czy sa wygodne?
Jak ja dotykałam czerwone w answear to wydawały się bardzo twarde
Stary 2013-06-19, 20:41   #5037
lady_poison
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post41400330

NOWY WĄTEK Melissomaniaczki, wbijajcie.

Ten przekroczył 5000 postów

Edytowane przez lady_poison
Czas edycji: 2013-06-19 o 20:51
lady_poison jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 20:48   #5038
malgoska_78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Też sobie kiedyś takie kupimy

Współczuję tego obcasa tragedia..
Dzięki
Stary 2013-07-16, 22:49   #5039
asiasso
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Buty Melissa Vivienne Westwood cz II

Cytat:
Napisane przez pati_pz Pokaż wiadomość

ja kupowałam Mel Fresh w Bonarce w Krk i nie mogłam się zdecydować. Siostra wzięła 40, a ja 39, bo wydawało mi się, że będą kłapać. Ogólnie nie polecam, bo siostra chodzi w nich non stop i jej nie obcieraja, a w moich strasznie wyłazi mi paluch i cisną nieubłaganie. Więc lepiej nie brać mniejszych, żeby sie przylepiły do stopy.

Chodziłam w tych siostrzanych i czasem tam człapnie, ale ogólnie jest ok.

Spotkaliśmy się: 18.08.2011

Zaręczyliśmy się: 24.12.2011

Pobraliśmy się: 18.08.2012
asiasso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:15   #5040
Filozofka888
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Buty Melissa Vivienne Westwood cz II

Witajcie
Wczoraj kupiłam takie 35/36 normalnie noszę 36 rzadko 37, ale te okazały się trochę za małe na długi palec
Eh następnym razem zaryzykuje 37.
Jestem w nich zakochana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (112,6 KB, 15 załadowań)
Filozofka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości