Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-19, 20:12   #3241
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

musze po cichu pochwalic Tzta, wzial sie ostro za ta szafke, klei ledwo wrócił z pracy, wczoraj nie miał czasu bo późno z pracy wrócił i jeszcze na zakupach potem był wiec mu dałam spokoj. Dzisiaj tylko sie zapytałam, czy wie, że juz środa? i od razu wiedział o co chodzi bo na środe sie umawialismy ze bedzie gotowe

wiecie mi uz tak o ta szafke sie nie rozchodzi jak o to, żeby on wreszcie poczuł odpowiedzialnosc za coś i żeby ruszył tyłeczek

sudoku+ kabarety+ arbuz, potem prysznic i ide w kime, ten upał dzisiaj mnie strasznie meczy.

Ewusia czekalam na Twoje info- dobrze, ze jeszcze bedziesz w domu troche i lekarz na sile nie ciagnie Cie do szpitala
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 20:16   #3242
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A nie przepraszam, odp na swoim profilu?
"hej
u mnie wszystko ok, mała jeszcze w brzuchu ale pewnie już niedługo wyskoczy. Mam termin na 3 lipca. Podczytuje Was czasem ale nie chce się wcinać w rozmowę. Za wszystkie trzymam kciuki. Jak się rozpakuje to dam znać. Buziaki )"
Uf, to dobrze, że dobrze.
Szkoda, że Raptowna się casem nie przywita.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 20:21   #3243
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
musze po cichu pochwalic Tzta, wzial sie ostro za ta szafke, klei ledwo wrócił z pracy, wczoraj nie miał czasu bo późno z pracy wrócił i jeszcze na zakupach potem był wiec mu dałam spokoj. Dzisiaj tylko sie zapytałam, czy wie, że juz środa? i od razu wiedział o co chodzi bo na środe sie umawialismy ze bedzie gotowe

wiecie mi uz tak o ta szafke sie nie rozchodzi jak o to, żeby on wreszcie poczuł odpowiedzialnosc za coś i żeby ruszył tyłeczek

sudoku+ kabarety+ arbuz, potem prysznic i ide w kime, ten upał dzisiaj mnie strasznie meczy.
dla Tzta, moze dotarło do niego, że to juz za chwilę będzie Zuzia na świecie i trzeba pomóc! Oby tak dalej
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 20:22   #3244
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

Ewusia czekalam na Twoje info- dobrze, ze jeszcze bedziesz w domu troche i lekarz na sile nie ciagnie Cie do szpitala
no to brawo dla tz, też go pochwalimy

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 20:22   #3245
Ewusia709
Zadomowienie

Aha zapomniałam napisać, że my to się dziś witamy w 39 tygodniu

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

a ja mam pytanie do mam które juz prały ciuszki lub są w trakcie, w jakiej temperaturze pierzecie? 40 stopni wiecej mniej
Ja prałam w płynie do prania dzidziuś w 40 stopniach na programie do bawełny i dodałam tez płynu do płukania jelp, aby ubranka były bardziej miękkie. prasowałam później na lewej stronie.
Pieluszki prałam w 60 stopniach na programie do bawełny bo tak było napisane na metce, prasowanie z dwóch stron

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie, do tych, które są już w końcówce- w którym tygodniu byłyście/ jesteście kierowane na KTG do szpitala? 38/39 tydz? (pytanie raczej do tych, których lekarze nie mają ktg w swoich gabinetach)
Mój gin wogóle nie kieruje na ktg. Miałam co prawda robione wiele razy Ktg jak leżałam w szpitalu to 3 razy dziennie, wtedy miałam 27-32tc. Od tej pory nie miałam już ktg robione i gin mnie nie kieruje, sprawdza tętno Tymusia dopplerem na każdej wizycie i mówił, że wg niego ktg ma wykazywać tętno płodu i czy maluszek jest w dobrej kondycji i że wg niego wystarczy dopplerem przepływy zbadać, nie trzeba biegać na ktg co chwila do szpitala.

Malinka ja jestem dobrej myśli i wierzę, że Milenka przyjdzie na świat w miarę szybko i bezboleśnie. Trzymam za Was kciuki i czekam na dobre wieści.

Dziękuję dziewczyny za dobre słowa i to prawda, że nie ma jak to w domu i jestem bardzo szczęśliwa, że wszystko sie udało tak poukładać, że nie muszę tak szybko do tego szpitala iść i tam leżeć. A awersje totalną mam do tego szpitala przez to że teraz jak byłam, to byłam bardzo niesamodzielna bo nie potrafiłam nawet sama iśc do toalety i pielęgniarki cały czas miały na mnie oko i trzymały mnie na siłę w tym łóżku, czułam się tam więziona i przez to te moje negatywne nastawienie. Wszyscy chcieli dla mnie dobrze bo tak naprawdę to ja miałam takie zaburzenia koordynacji i zawroty głowy, że nie dałabym rady sama iść do łazienki, ale nocne załatwianie się na basen to dla mnie był koszmarnie do przeżycia. A było tak, że ja np się poruszyłam na łóżku żeby się napić herbaty i juz przylatywała pielęgniarka i miłym głowem tłumaczyła, abym się kładła i spała i utulała w łóżku kołdrą i tak 24 godziny na dobę takiego pilnowania i więzienia w łóżku. Teraz napewno bym była inaczej w tym szpitalu traktowana i mogłabym się samodzielnie poruszać, ale i tak ta moja awersja jest silna i nie mogę się przełamać, z resztą po co mam leżeć w szpitalu jak wszystko jest dobrze i mogę spokojnie i komfortowo być w domku A teraz wszystko sie tak fajnie poukładało, że jakby się udało zgodnie z tym planem to będę na patologii max 3 dni zrobią badania i cięcie mnie czeka, więc fajnie bo 3 dni to dla mnie ogromna różnica w porównaniu do 2 tygodni, kiedy mnie gin chciał tak położyć. Postawiłam na swoim i mam nadizeję, że Tymuś urodzi się zdrowy i nie będę później żałować decyzji. jestem cały czas naładowana pozytywnymi myślami i mój Tż aż jest w szoku, że tak dobrze znoszę ciążę i dolegliwości i nie narzekam.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 20:24   #3246
magdalennne
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam wielki problem z tymi moimi rozstępami Skóra wygląda okropnie - na szczęście/nieszczęście pod brzuchem i widzę tylko w lustrze. Ale najgorsze jest w tym to, że ona niesamowicie boli, piecze. Nawet po smarowaniu balsamem tak jest Znacie jakiś sposób na łagodzenie objawów?
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 20:24   #3247
stokrotka24
Zakorzenienie

Renesme witaj z nami

co do prania to ja na 60 stopni ubrania prałam, tylko kocyki za 40 stopni, dodawałam płynu do płukania i dawałam dodatkowe płukanie. Jeszcze prasowanie mnie czeka

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2013-06-19 o 20:28
Stary 2013-06-19, 20:26   #3248
magdalennne
Wtajemniczenie

Iwonka dobrze, że się ogarnął Ale brawa będą jak skończy
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 20:31   #3249
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
RENESSME witaj

Właśnie skończyłam prasowanko i lecę pod chłodny prysznic przepłukać się bo kleję się niemiłosiernie:banghead:

Zazdroszczę wam własnych podwórek/balkonów. U mnie mimo tego upału i pootwieranych okien pranie schnie 3 dni!:banghead: mam za sobą 3 partie, zostały mi jeszcze 3 więc co najmniej tydzień mi jeszcze zejdzie a gdzie prasowanie a tak to miałabym poprane i wysuszone wszystko jednego dnia:banghead: wkurza mnie toooo:banghead: ciekawe czy się z tym do porodu wyrobie
No to pomarudziłam

Dzisiaj obiadek robi mama: kapustkę młodą, mniam
I kawkę mrożoną właśnie wypiłam mniaaaaam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ehhhh.... My mieszkamy na 4 ostatnim piętrze i jako jedyni nie mamy balkonu Mi to szczerze powiedziawszy jakoś szczególnie nie przeszkadza, za to nasłonecznienie mieszkania mamy zabójcze i normalnie sauna się robi nieziemska praktycznie już od rana

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
yevele

A na obiad u mnie dzisiaj: łosoś z parowaru z warzywami.
Aleeeeee..... zdrowo

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
kazda kobieta inaczej reaguje na poród , w naszym szczęśliwym wątku pewnie wszystkie będą rodzić w 2 godziny bez bólów
tak czy siak nawet jezeli poród nie będzie nalezał do najprzyjemniejszych , to czym jest to w porównaniu do przytulenia swojego maleństwa tuz po (kurde napisałam to jakbym sama już z 10 razy rodziła )

Ojjj tak... moment przytulenia maluszka to najwspanialsza chwila na świecie i niesamowita ulga po porodzie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

witam nowa mamuske,chociaz widzialamCie duzo razy na pasku i myslalam ze juz sie kiedys witalas...
Nie, nie... przyznaje się bez bicia, siedziałam w krzaczorach

Cytat:
W końcu wystawiłam suknię ślubną..
Ja mam już bardzo długo wystawioną i to za śmieszne pieniądze, w porównaniu z tymi, za jakie kupiłam brak zainteresowania, a moim zdaniem suknia piękna

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, mam pytanie, do tych, które są już w końcówce- w którym tygodniu byłyście/ jesteście kierowane na KTG do szpitala? 38/39 tydz? (pytanie raczej do tych, których lekarze nie mają ktg w swoich gabinetach)
Ja w poprzedniej w ogóle nie miałam zaleconego przez gina i w tej też się nie zapowiada we wtorek mam wizytę, to chyba podpytam... Nie rozumiem tego za bardzo, dlaczego jedni ginowie zlecają i to dosyć często, a inni wcale

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 20:36   #3250
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
"hej
u mnie wszystko ok, mała jeszcze w brzuchu ale pewnie już niedługo wyskoczy. Mam termin na 3 lipca. Podczytuje Was czasem ale nie chce się wcinać w rozmowę. Za wszystkie trzymam kciuki. Jak się rozpakuje to dam znać. Buziaki )"
Dobrze, że u Niej ok, choć mogła napisać chociaż malutkiego posta jak była wywoływana, tym bardziej że pisałyśmy, że po prostu się martwimy

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Hehe... konto założyłam dawno temu, a byłam akurat na etapie czytania sagi i tak mi się jakoś wymyśliło
spoko, ja byłam maniaczką ,,Sagi" przeczytałam całość chyba ze 3 razy

Cytat:

Dla Tżta
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 20:37   #3251
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Aha zapomniałam napisać, że my to się dziś witamy w 39 tygodniu

Ja prałam w płynie do prania dzidziuś w 40 stopniach na programie do bawełny i dodałam tez płynu do płukania jelp, aby ubranka były bardziej miękkie. prasowałam później na lewej stronie.
Pieluszki prałam w 60 stopniach na programie do bawełny bo tak było napisane na metce, prasowanie z dwóch stron

Mój gin wogóle nie kieruje na ktg. Miałam co prawda robione wiele razy Ktg jak leżałam w szpitalu to 3 razy dziennie, wtedy miałam 27-32tc. Od tej pory nie miałam już ktg robione i gin mnie nie kieruje, sprawdza tętno Tymusia dopplerem na każdej wizycie i mówił, że wg niego ktg ma wykazywać tętno płodu i czy maluszek jest w dobrej kondycji i że wg niego wystarczy dopplerem przepływy zbadać, nie trzeba biegać na ktg co chwila do szpitala.

Malinka ja jestem dobrej myśli i wierzę, że Milenka przyjdzie na świat w miarę szybko i bezboleśnie. Trzymam za Was kciuki i czekam na dobre wieści.

Dziękuję dziewczyny za dobre słowa i to prawda, że nie ma jak to w domu i jestem bardzo szczęśliwa, że wszystko sie udało tak poukładać, że nie muszę tak szybko do tego szpitala iść i tam leżeć. A awersje totalną mam do tego szpitala przez to że teraz jak byłam, to byłam bardzo niesamodzielna bo nie potrafiłam nawet sama iśc do toalety i pielęgniarki cały czas miały na mnie oko i trzymały mnie na siłę w tym łóżku, czułam się tam więziona i przez to te moje negatywne nastawienie. Wszyscy chcieli dla mnie dobrze bo tak naprawdę to ja miałam takie zaburzenia koordynacji i zawroty głowy, że nie dałabym rady sama iść do łazienki, ale nocne załatwianie się na basen to dla mnie był koszmarnie do przeżycia. A było tak, że ja np się poruszyłam na łóżku żeby się napić herbaty i juz przylatywała pielęgniarka i miłym głowem tłumaczyła, abym się kładła i spała i utulała w łóżku kołdrą i tak 24 godziny na dobę takiego pilnowania i więzienia w łóżku. Teraz napewno bym była inaczej w tym szpitalu traktowana i mogłabym się samodzielnie poruszać, ale i tak ta moja awersja jest silna i nie mogę się przełamać, z resztą po co mam leżeć w szpitalu jak wszystko jest dobrze i mogę spokojnie i komfortowo być w domku A teraz wszystko sie tak fajnie poukładało, że jakby się udało zgodnie z tym planem to będę na patologii max 3 dni zrobią badania i cięcie mnie czeka, więc fajnie bo 3 dni to dla mnie ogromna różnica w porównaniu do 2 tygodni, kiedy mnie gin chciał tak położyć. Postawiłam na swoim i mam nadizeję, że Tymuś urodzi się zdrowy i nie będę później żałować decyzji. jestem cały czas naładowana pozytywnymi myślami i mój Tż aż jest w szoku, że tak dobrze znoszę ciążę i dolegliwości i nie narzekam.
Nie dziwię się kochana, że tak bardzo nie chcesz iść do tego szpitala. Ale teraz z pewnością będziesz miała więcej swobody no i tylko 3 dni
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wielki problem z tymi moimi rozstępami Skóra wygląda okropnie - na szczęście/nieszczęście pod brzuchem i widzę tylko w lustrze. Ale najgorsze jest w tym to, że ona niesamowicie boli, piecze. Nawet po smarowaniu balsamem tak jest Znacie jakiś sposób na łagodzenie objawów?
Ja też tak mam, że nawet po smarowaniu ciągnie i piecze. I mimo smarowania mam ogromne rozstępy na brzuchu, wyglądają jakby jakiś dziki zwierz przejechał po nim pazurami:banghead: do tego mam spore na biodrach. Doszłam do wniosku, że widocznie taką mam poddatność na nie i choćbym nie wiem co robiła to z paskudami nie wygram

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 20:43   #3252
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
niestety nie pomogę
ja bez rozstępów chyba z 10x dziennie się smaruje tak mnie wszystko swędzi jakby skóra cały czas się przesuszała

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 20:47   #3253
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
spoko, ja byłam maniaczką ,,Sagi" przeczytałam całość chyba ze 3 razy
Ja też, jak nie więcej

RENESSME ja na parterze i też jako jedyni w pionie nie mamy balkonu. U nas jest problem w tym, że budynek stary i nie ocieplany więc pada i wilgoć wejdzie to nie ma zmiłuj, musi być ze 2 tyg upału, żeby w mieszkaniu powietrze było całkiem suche. Pamiętam jak dwa lata temu lipiec był cały deszczowy to w szafach mieliśmy wilgotne ubrania:banghead:

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 20:48   #3254
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak teraz pomyślałam, ja mam z Biochemii Urody takie serum http://www.biochemiaurody.com/sklep/...-antiscar.html tylko ja mam to pod kątem blizn potrądzikowych na twarz, ale bardzo ładnie koi skórę, nawilża, natłuszcza - jest tez na rozstępy - może takie coś by Ci pomogło??? ja nie mam na razie rozstępów więc nie sprawdzałam go pod tym kątem, ale generalnie dla mnie jest super, używam już drugie opakowania i skora mi sie ładnie poprawiła
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 20:50   #3255
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też, jak nie więcej

RENESSME ja na parterze i też jako jedyni w pionie nie mamy balkonu. U nas jest problem w tym, że budynek stary i nie ocieplany więc pada i wilgoć wejdzie to nie ma zmiłuj, musi być ze 2 tyg upału, żeby w mieszkaniu powietrze było całkiem suche. Pamiętam jak dwa lata temu lipiec był cały deszczowy to w szafach mieliśmy wilgotne ubrania:banghead:

ja też na parterze nie mam balkonu, ale blok na szczęście ocieplony, a pranie latem na dworze wieszam, mamy suszarkę

Łukaszek
Stary 2013-06-19, 20:52   #3256
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Ewusia: super, że tak dobrze to wygląda

gratuluję wizyt

Renessme: czyli krótko mówiąc potwierdzasz mój wybór czy oni mają jakąś swoja listę wyprawkową? a co do zdrowego żywienia, mąż stara się tego pilnowac

paulinka: ja jestem w 38tc i nie zostałam skierowana na ktg - tzn zostałam aby sprawdzić te skurcze

Mela: jak babcia? też do Raptownej pisałam już kawał czasu temu, dobrze że dopatrzyłaś się odpowiedzi

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 20:54   #3257
sarna405
Zadomowienie

idę kobietki papa do jutra coś zmeczona jestem
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 20:54   #3258
Neni1984
Zakorzenienie

A ja znów byłam na drzemce
Mam dziś tryb noworodka-wcinam i śpię na zmianę
Mój kot ma dziś identyczny rozkład dnia tylko bazę ma w drugim pokoju
Ale apetyt to mam dziś jak koń Jadłam już nawet dżem łyżeczką prosto ze słoika

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ja tylko na szybko donosze ze wizyta ok.
Nie miałam USG bo byłam tydzień temu. Ketony mogą być w moczu przy tej diecie. Białka nie jest dużo w moczu, za tydzień mam zrobić jeszcze raz mocz czy nie rośnie białko. Jeśli urośnie - szpital.
Terminu mam sie trzymać pierwszego czyli 17.08 ale gin ma urlop od 12 i stwierdził ze do tego czasu postara sie zeby juz było po wszystkim
Jeśli okaże sie ze Maja dociaga do 4 kg i pępowina dalej na szyjce, to zrobią mi cc wcześniej. Kolejna wizyta 10.07 i badanie na paciora. Od 37 tc na ktg
Szyjka ok. Serduszko pika bardzo ładnie

Lecę bo TZ czeka. Pa
Dobre wieści
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

Zdenerwowałam się tylko, bo ogarniając balkon nadziałam się brzuchem na taki metalowy pręt.. Na szczęście tylko czerwony ślad mam, no ale... muszę uważać na siebie, szczególnie, że łożysko na przedniej ścianie.
Na szczęście Fi się rusza, więc pewnie jest ok
Ojej uważaj na Fi
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41397526]Leze pod magnezem.... Wyszly mi jakieś skurcze, jak mi mały siadał na pecherzu. Poza tym wciąż korek.....
[/QUOTE]

Cytat:

tweedle bylam w orange i mowie Pani o tym internecie a ta do mnie ze jak chce to moze mi zaoferowac nowy abonament z routerem i tabletem hahhaahahahaha to jej mowie ze nie o to prosilam i zeby mi odpowiedziala na pytanie itp a ona ze nie wie nie umie i zebym zadzwonila na infolinie.ja niewiem co za tepaki pracuja w takich pkt skoro sprzedaja kogos uslugi to powinni sie znac na tym ...(a to juz drugi taki przypadek mialam tylko tamtym razem facet mi powiedzial.zebym poczekala bo on musi przeczytac o tym na necie to mu mowie ze umiem czytac i sama moglabym w domu przeczytac,chcialabym cos wiedzirc wiedziec to tez nie wiedzial o co cho i przeprosil zr nie wie...) pozniej ta babke pytam o drugii abonament a ta do mnie o przedluzeniu umowy eh.

Cytat:
"hej
Super, że u niej ok, ale mogłaby napisać nam tutaj
Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość

Nie, nie... przyznaje się bez bicia, siedziałam w krzaczorach

Odnośnie KTG to mój gin mi powiedział, że mogę sobie podjechać do szpitala i poprosić o KTG gdybym słabo czuła ruchy dziecka albo gdyby coś mnie martwiło. Wygląda na to, że nie kieruje bez potrzeby

Ewusia super, że dostałaś jeszcze tydzień luzu
Cynamonowa pewnie kolejne skurcze to będą już TE, a Ty je olejesz
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 20:58   #3259
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A ja znów byłam na drzemce
Mam dziś tryb noworodka-wcinam i śpię na zmianę
Mój kot ma dziś identyczny rozkład dnia tylko bazę ma w drugim pokoju
Ale apetyt to mam dziś jak koń Jadłam już nawet dżem łyżeczką prosto ze słoika

ja ma z jedzeniem podobnie, ciągle coś wyszukuję i pochłaniam

Łukaszek
Stary 2013-06-19, 20:58   #3260
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Witaj z nami
Lepiej późno niż wcale gratuluję drugiego synka, imię już wybrane?
Borys

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Hej Renessme miło Cię widzieć zajrzyj też do staraczek
Ja zdycham tak mi goraco. Tz przywiózł szafę Antosiową w 4 pudłach jutro wielkie skladanie. Do tego kupił fajne rolety a ja przytargałam łóżeczko do naszej sypialni jutro pewnie znowu zatargam je do Antkowego pokoju bo się nie mogę zdecydować gdzie ma stać
Naczytałam się mądrości o karmieniu, przewijaniu, pępuszku, spaniu a w miedzyczasie ucze sie na kolejne egzaminy w sobote ciekawe czy dam rade pójść a w niedziele na imieniny do teściowej

Sciskam kciuki Malinka
EWUSIA fajnie że spokojnie w domku czekacie

Nas czeka tylko małe przemeblowanko w sypialni i u starszak, bo musimy mu przebierak zabrać, bo teraz będzie dla młodszego
Co do examinów, to mi zostały jeszcze 4 ostatni 13 lipca... Nie wiem jakim cudem się wpakowałam w te kolejne studia, a wiem też, że to będzie jakiś cud, jeśli to pozaliczam w terminie

Mykam pod prysznic, bo się rozpłynę zaraz....

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Stary 2013-06-19, 21:00   #3261
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
dzoan mi tez puchnie prawa noga bardziej i czuje mrowienie ale sie juz przyzyczailam..troche oslablam po calym dniu i teraz relax..wypilam pol litra koktajlu z truskawek i sie ruszac nie moge,a mala swiruje.Tz pije piwko i nie musze nikomu mowic jak mi libka cieknie az do ziemi?
Ja zaraz zrobię kolejną porcję koktajlu truskawkowego z jogurtem. I mój mąż też piwko pije i chipsami zagryza.. łyknęłam jakie pyszneeeeee

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Jak leżałam w szpitalu to z samego rana po mierzeniu cisnienia biegłam z kosmetyczka do kibla i sie malowałam podkład, puder, tusz - glupio mi było na sali, żeby nie pomysleli że wariatka maluje się w szpitalu, a potem juz waliłam to i normalnie malowałam się na łóżku
czyli nie jestem w swych planach osamotniona

Cytat:
"hej
Raptowna dobrze, że u Ciebie ok.. Niewiele czasu do rozpakowania pozostało

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

nie przyjęli mnie dzisiaj do dermatologa, jutro idę. Zaniosłam dzisiaj t próbką na gbs i 50 mnie skasowali, w tym miesiącu zbankrutuję na lekarzy, badania i lekarstwa
a mówiłaś, że jesteś w ciąży?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 21:01   #3262
tweedledee
Zakorzenienie

Neni odnośnie apetytu - mam dziś to samo Tylko chodzą za mną ciągle zimne albo soczyste rzeczy

Ja nie wiem jak wy dziewczyny, ale ja już nie daję rady przez te upały ciagle sie pocę i kleję, nie mam jak oddychac bo duszno i brzuch wysoko, normalnie koszmar... jak pomysle, ze jutro czeka mnie to samo to az mi slabo...

Byłam po 20 z tż w lidlu, zeby wjsc troche do ludzi i zeby sie w ogole ruszyc, to wyobrazcie sobie ze kapalam sie przed wyjsciem, po powrocie musiala znowu, mam do przejscia jakis 1km w jedna strone, a myslalam ze nie dojde do domu ze nie wspomne o tym, ze brzuch mi pod sama klatka masakrycznie stwardnial jedynym pocieszeniem sa lody, po ktore poszlam, bo to rozki za 0.89gr sa przepyszne (dzięki En, marakujowy zniknal w 30s)

Teraz siedzę w samych majtkach i juz przykleilam sie do koca na ktorym siedze, podlozylam sobie jeszcze bluzke pod cycki, bo mi sie brzucha przyklejalyumre chyba dzisiaj
Stary 2013-06-19, 21:02   #3263
dzoan
Zakorzenienie

Na polsacie leci głupkowaty film..laska w ciąży wlała wódkę do wielkiej butli z sokiem pomarańczowym i wydoiła jednym duszkiem z tekstem 'czas zamarynować krewetkę'

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 21:02   #3264
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja zaraz zrobię kolejną porcję koktajlu truskawkowego z jogurtem. I mój mąż też piwko pije i chipsami zagryza.. łyknęłam jakie pyszneeeeee
dzieki bogu, że mój tż nie pije piwa, bo to byłoby dla mnie zbyt wiele na dziś o chipsach staram sie zapominac, dobrze ze tego posta przed wyjsciem do lidla nie przeczytałam
Stary 2013-06-19, 21:08   #3265
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Ewusia: super, że tak dobrze to wygląda

gratuluję wizyt

Renessme: czyli krótko mówiąc potwierdzasz mój wybór czy oni mają jakąś swoja listę wyprawkową? a co do zdrowego żywienia, mąż stara się tego pilnowac

paulinka: ja jestem w 38tc i nie zostałam skierowana na ktg - tzn zostałam aby sprawdzić te skurcze

Mela: jak babcia? też do Raptownej pisałam już kawał czasu temu, dobrze że dopatrzyłaś się odpowiedzi
Nie słyszałam nic o liście wyprawkowej... Jak rodziłam w 2011 to kąpali swoimi płynami - Nivea była, w ręczniki wycierali szpitalne, ubranka miałam swoje, parafinę dawali do smarowania malucha po kąpieli i każda mama dostawała od nich maść pośladkową, która wg mojej oceny jest rewelacyjna, pieluchy trzeba mieć swoje, chusteczki pupkowe też. Odnośnie Nas, to niby, były dostępne podpachy wielgachy poporodowe ale jakoś tak nie wiem miałam wrażenie, że lepiej mieć swoje i używałam własnych, osobiście miałam również swoje podkłady poporodowe (takie jak do przewijania maluchów) i sama sobie wymieniałam, chyba nie rozdawali tego akurat, a mi to dawało mega komfort, że leżę na czystym poza tym nie odczułam, jakiegoś terroru laktacyjnego, o którym można przeczytać na różnych forach... ja co prawda karmiłam piersią, ale dziewczyny normalnie dostawały taki apteczny bebilon w buteleczkach, jak któraś miała problem i jakoś nie zauważyłam negatywnego nastawienia. Codziennie przychodziła laktacyjna babeczka i pytała, czy ktoś ma problem, chce o coś zapytać albo się poradzić i wszystko pokazywała Leżeliśmy niestety tydzień, bo mały miał podwyższone CRP :/

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Stary 2013-06-19, 21:09   #3266
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
dzieki bogu, że mój tż nie pije piwa, bo to byłoby dla mnie zbyt wiele na dziś o chipsach staram sie zapominac, dobrze ze tego posta przed wyjsciem do lidla nie przeczytałam
Chipsy już dziś były w moim menu
Gdzie ja normalnie za chipsami nie przepadam. I to tak łapczywie się do nich dobierałam, że torebkę porozrywałam w każdą stronę
Zjadłam też wszystkie rzodkiewki z lodówki Ogórki już nie są moim numerem 1

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-06-19 o 21:10
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 21:10   #3267
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Postawiłam na swoim i mam nadizeję, że Tymuś urodzi się zdrowy i nie będę później żałować decyzji. jestem cały czas naładowana pozytywnymi myślami i mój Tż aż jest w szoku, że tak dobrze znoszę ciążę i dolegliwości i nie narzekam.
Cieszę się, że idzie po twojej myśli. A z dobrym humorem to większość lekarzy ci powie, że połowa sukcesu (w leczeniu itp) to pozytywne nastawienie.

Cytat:
Ja też, jak nie więcej

No chyba bym oszalała jakbym tak miała!

Jak się okazuję napisałam u Raptownej w profilu i ona tam odp dlatego nie widziałam odp. Na szczęście wpadłam na to, żeby dziś znowu tam wejść! Ale macie rację, mogłaby tutaj się odezwać i napisać co u niej i jak z mężem.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-06-19 o 21:13
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 21:20   #3268
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się, że idzie po twojej myśli. A z dobrym humorem to większość lekarzy ci powie, że połowa sukcesu (w leczeniu itp) to pozytywne nastawienie.

No chyba bym oszalała jakbym tak miała!

Jak się okazuję napisałam u Raptownej w profilu i ona tam odp dlatego nie widziałam odp. Na szczęście wpadłam na to, żeby dziś znowu tam wejść! Ale macie rację, mogłaby tutaj się odezwać i napisać co u niej i jak z mężem.
Dziwi mnie tekst że nie chce się wcinać w rozmowę...no bez przesady Raptowna...wcinaj sie i opowiadaj co u Was...my Cię pamiętamy.

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
[

Ja nie wiem jak wy dziewczyny, ale ja już nie daję rady przez te upały ciagle sie pocę i kleję, nie mam jak oddychac bo duszno i brzuch wysoko, normalnie koszmar... jak pomysle, ze jutro czeka mnie to samo to az mi slabo...

aj
mi tez masakrycznie gorąco i duszno leżę na łóżku i wentylator chodzi na full!

Cytat:
Kurcze..ja nic nie pomogę bo na razie nie mam i niech tak zostanie.
Może jakieś kremy...z Musteli są dobre, choć troszkę drogie.

Gratuluję dziś wizyt dziewczynki
Wybaczcie , że pojedynczo nie gratuluje, ale nie mam sił....

Mela jak babcia?
Perse...kurcze to poracha, ze masz dalej korek...może jakiś jogurt activia czy cuś by pomogło...

A co z Idzią dziś czy jutro miała wyjść?

Witam nową starą podczytującą mamuśkę Trudny nock musze się nauczyć...Rene.....

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Enlevee widziałąś w klubie kilka propozycji

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 21:23   #3269
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
popieram, Raptowna odzywaj się czasami

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 21:26   #3270
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
popieram, Raptowna odzywaj się czasami
oo a Ty jutro wizytujesz

Dziewczyny pytałyście jak w taki upał się odświeżac....iśc ciut szybciej...do wc u gina odświeżyć się chusteczkami odświeżającymi i gra muzyczkainaczej nie da rady

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości