|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Ja uciekam , dobrej nocki
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Madi dziękuję za zainteresowanie. Co z babcią będę wiedziała jutro po południu więcej. Wujek dzwonił (bo nie pozwoliła mu dziś przyjeżdżać) to mówiła, że ma p/bólowe i na spanie leki i chyba jest ok. Jutro po obchodzi będzie wiadomo jak poszła operacja. Heh, dla nas to operacja, a szpitalu mówią zabieg. Ciekawe, choć wg to dość poważne było.
Będę was na tel podczytywała. Coś ta moja mała dziś leniwa. Jutro 10:30 USG. Wiecie, że ja jeszcze nie mam nic z kosmetyków dla małej (prócz tych gratisów z SR) i jakoś nie mogę się do listy zabrać!
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Czarownica a czy to Twoja mama miała miec jakiś zabieg?? jak się miewa??
O babci Meli to pamiętam, ale jeszcze ktoś pisał... |
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Witam ponownie
Ja juz po kolacji i za chwile zabiore sie za jakis deserek ![]() U nas tez caly dzien upal, na szczescie tu, gdzie obecnie mieszkamy mamy slonce tylko od rana i teraz jest fajny chlodek w domku ![]() Oliath, fajnie, ze juz jestes w domu, choc oczywiscie lekarze sie nie popisali ![]() Baloniku, nie przejmuj sie tak bardzo! Masz niewiele czasu do porodu, poza tym na forum jest sporo mam z cukrzyca, ktore moga Ci udzielic porad. Zreszta itak pewnie planowalas diete po porodzie, to zaczniesz nieco wczesniej ![]() Kejt, Magdalenne, uwazajcie na siebie i swoje brzuszki ![]() Ewusia, fajnie, ze pobedziesz w domu dluzej i super, ze Tymus urodzi sie w terminie. za pytywne nastawienie! Moja pamiec szwankuje bo juz nie pamietam co jeszcze mialam napisac i komu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3278 |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Aha, Cynamonowa, dziwne, ze wypuscili Cie ze skurczami co 10min, no ale zawsze to lepiej w domku, niz w szpitalu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Kejt no włąśnie miałam pisać Ty troszkę tez się oszczędzaj...i uważaj na brzucho nie nakłuwaj się więcej:/
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
Trzymam juz dzis kciuki!!!! |
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brat TŻ mówił, że brzuch mam ogromny, a ona, że wcale nie i że chciałaby wyglądać tak ładnie w ciąży jak ja, ALE ... ona jest tak sztucznie miła, że nie sprawiły mi te słowa jakiejś przyjemności Zwłaszcza, że ona na samą myśl o dzieciach się krzywi
|
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to mam dobrze bo do gina mam nie całe 10min pieszo więc mogę się w domu odświeżyć a u gina w gabinecie jest toaleta w pełni wyposażona i tam się można przygotować do badania ja też mam tylko próbki i to chyba na tą chwilę zostanie, jeszcze wygrałam zestaw jakiś kosmetyków dla dzieci w konkursie jakimś |
|
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Posprzatalismy troche. Przynajmniej podloga w sypialni sprzatnieta z gratow ktorych sama nie moglam dzwigac.
Wykapalam sie i juz leze. Z tego upalu glowa mnie ćmi. CYNAMONKU bo ja teraz niekumata i nie lapie o co chodzi z ta orkiestra ?EWUSIA ciesze sie ze masz ten tydzien domowy. Nie ma to jak u siebie a lęk przed szpitalem rozumiem Z Tymusia kawał chlopa juz. I podziwiam Twoj optymizm. Jestes bardzo dzielna osóbka!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Zmykam, bo TŻ wrócił
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Wzięłam prysznic i znowu się cała lepię.. ubrałam na noc najcieńszą koszulkę jaką znalazłam i gatki spodenkowate.. na dworze już fajniej, ale w mieszkaniu kicha
![]() Idę do łoża i zabieram dodatkową poduchę pod nóżki.. niech mi zejdzie ta opuchlizna wreszcie.. Dobranoc |
|
|
|
#3286 |
|
Konto usunięte
|
Ewusia - cudownie, że możesz być w domu
Perse - Cynamonowa - rzeczywiście może być tak, że synek tak Cię robi w konia, że zlejesz jakieś poważne objawy czy skurcze jakoś w ogóle nie mam apetytu i wcale dużo nie jem... waga rośnie, bo mały rośnie, ale naprawdę nie chce mi się jeść... dzisiaj np. na kolację jogurt i styknie padniecie - ale jestem mądra... przed chwilą zabiłam komara na własnym brzuchu, ale tak go chlasnęłam że aż mnie samą zabolało |
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Mam stół w salonie
Nawet obrusu się dorobił ![]() A na jutro zamówiliśmy kuriera i zabiera książki do teściowej Wydamy na transport mnóstwo kasy, ale mój spokój droższy pieniędzy :P Jestem bardzo szczęśliwa! Jeszcze tylko szafa wnękowa, wsadzimy do niej resztę rzeczy, które zalegają i będzie można mieszkać![]() A dziś dostałam przelew od rodziców z tytułem "na deskę do prasowania!" ![]() Moja mama ostatnio prasowała mi firanki i zasłonki i powiedziała, że tak niestabilna deska jest niebezpieczna. Ja tam się przyzwyczaiłam, ale wiedzą, że od roku mam upatrzoną nową... tylko jakoś zawsze szkoda kasy. Głupio mi, że tak ciągle nam dają, 6 tyg. u nich siedzieliśmy i nic nie wzięli... Ale postanowiliśmy z mężem, że w podzięce kupimy im żelazko. Bo mama sobie nie kupi, ale nam kasę da. A żelazko ma z 15 lat, kilka razy było na podłodze, popękany plastik. No ale póki działa, to się nie pozbędą :P Kochane, przepraszam, że wcale nie cytuję, nie piszę osobowo, dużo o sobie...ale nie mam sił na cytowanie. Myślę, że wkrótce wrócę do regularnego spamowania :P ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41400737] padniecie - ale jestem mądra... przed chwilą zabiłam komara na własnym brzuchu, ale tak go chlasnęłam że aż mnie samą zabolało dziś się naszym brzuchom obrywa ja w nocy polowałam na komara, bo mnie użarł i bzyczał bezczelnie w pokoju. A jako, że nie jestem w stanie spać pod przykryciem, to musiałam zabić bydlaka Koniecznie muszę sobie kupić moskitierę do sypialni.
|
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt: fajnie, że remonty zakończone i urzadzanie się na nowo dobrze idzie
cynamonku: charakterny chłopak (mój brat też Adaś i uparciuch jeden kochany:P) czarownica: bardzo romantyczne oswiadczyny ))obżarłam się na noc (!), piję cole i idę czytać książkę.. dobrej nocki życzę
|
#3289 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc!!!
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41400737]
padniecie - ale jestem mądra... przed chwilą zabiłam komara na własnym brzuchu, ale tak go chlasnęłam że aż mnie samą zabolało Cytat:
bardzo dobrze robicie z tym kurierem do teściowej |
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41400737]Ewusia - cudownie, że możesz być w domu Perse - Cynamonowa - rzeczywiście może być tak, że synek tak Cię robi w konia, że zlejesz jakieś poważne objawy czy skurcze jakoś w ogóle nie mam apetytu i wcale dużo nie jem... waga rośnie, bo mały rośnie, ale naprawdę nie chce mi się jeść... dzisiaj np. na kolację jogurt i styknie padniecie - ale jestem mądra... przed chwilą zabiłam komara na własnym brzuchu, ale tak go chlasnęłam że aż mnie samą zabolało Biedne dzieciątko straszysz pomyśli, że już po tyłku za nic dostaje![]() Mi też dzisiaj apetyt dopisuje, ciągle jedzenia szukam. Właśnie arbuzika wciągnęłam (no nie całego oczywiście:p ). Dziwne to, zwłaszcza, że taki upał a poza tym ostatnio prawie nic nie jadłam bo nie miałam apetytu do tego jak tylko coś zjem to biegiem do kibelka a to nowość dla mnie![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak wogóle to brzuch mi się ostatnio powiększył Gabi rośnie, to dobrze, choć mam nadzieję że powyżej 4kg nie będzie mieć Dziewczyny, czy znacie jakieś sprawdzone sposoby na pięty?? Moczenie w wodzie z solą do stóp i skrobanie pumeksem pomaga na bardzo krótko, a i tak nie daję rady doskrobać na gładko... Próbowałam też kremu zmiękczającego naskórek i nic
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się w poczekalni u diabetolog doczytałam, że cukrzycy mają problem z przesuszoną skórą na stopach i bardziej trzeba o nie dbać - to mi wyjaśniło dlaczego mi tak z podbić skóra schodzi i czemu mam stopy jak tarka, że mogę drapać nimi nogi ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- a skąd takie pytanie ? wszystko jest dobre w granicach rozsądku, truskawki mogą np uczulać, ale na skutek stosowanych do nich środków ochrony roślin |
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
nie szkodzą. podczas karmienia nie można jeść.
|
|
|
|
#3297 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Uciekam spać brzusie. Dobranoc
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Cos Tyyyy...wiesz ile ja juz zjadlam...nie stresuj mnie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ciemno a ja na balkonie sie rozwalilam na lezaku i łapie powietrze. Brzuch juz mam tak wysoko ze cieżko mi sie oddycha szczególnie w taki upał.
W ogóle to Maja mna rządzi jak tylko sie zgarbie to kopa w żebraDieta cukrzycowa zabrała mi kilogram tłuszczyku ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.

za pytywne nastawienie!

?
Koniecznie muszę sobie kupić moskitierę do sypialni.

do tego jak tylko coś zjem to biegiem do kibelka
a to nowość dla mnie
Dziewczyny, czy znacie jakieś sprawdzone sposoby na pięty?? Moczenie w wodzie z solą do stóp i skrobanie pumeksem pomaga na bardzo krótko, a i tak nie daję rady doskrobać na gładko... Próbowałam też kremu zmiękczającego naskórek i nic