Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-19, 15:39   #3091
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Pani ja już widziałam różne normy i zalecenia.
ja zalecenia też widziałam różne, ale normy -

Cytat:
W szpitalu dostawałam jedzenie jak każda inna ciężarna
to akurat fatalnie świadczy o szpitalu...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41394374]u nas obiady dla cukrzyków to często gotowania marchewka [/QUOTE]u mnie też idealnie nie było (puree), ale zawsze miałam osobne jedzenie. a jak czegoś nie byłam pewna, albo się bałam - to chłop donosił, albo zgłaszalam, że tego nie mogę jeść u.pier.dliwiec byłam...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 15:49   #3092
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie: czy jak zacznę starania to czy na okres tych dwóch tygodni po owulacji, kiedy teoretycznie możemy być w ciąży należy zmienić tryb życia? tzn. czy rezygnować z jazdy na rowerze? nie jakiejś wyczynowej, takiej np. 10 do sklepu czy np. z podnoszenia miski z praniem?? Nie wiem czy na tak wczesnym etapie takie rzeczy mają jakiś wpływ na ewentualną ciążę??
żyć normalnie dopóki nie wiesz że ciąża jest i że jest zagrożona żyć normalnie lub w miarę normalnie. kobiety w ciąży przecież normalnie starsze dzieci noszą na rękach a co to miska z praniem. wiem, że MY jesteśmy bardziej przewrażliwione na tym punkcie, ale bez przesady, też musimy żyć, funkcjonować, sprzątać, pracować, itp.
ja jeździłam na rowerze na początku pierwszej i drugiej ciąży nie wiedząc o tym. zastanawiało mnie tylko dlaczego wybierając się na ten co zwykle dystans ledwo wracałam do domu, musiałam robić przerwy w drodze powrotnej a przez kawałek prowadzić rower, kręciło mi się w głowie, itp. Po kilku dniach się dowiedziałam dlaczego. tak samo prałam, sprzątałam w drugiej dopóki nie dowiedziałam się że mam krwiaka i nakaz leżenia.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
a powiedz mi co ma nie tak z napięciem? Ja ciągle tez o tym myślę, bo mały np. prawą piąstke jak zaciska to zawsze z kciukiem w środku, a lewą z kciukiem na zewnątrz. Tak samo prawą macha wysoko i prostą a lewą macha zgiętą. Jak nie zapomne to zapytam dziś pediatry
nie uleży na brzuszku, choćby padał ciągnie główkę do góry, jak się zmęczy płacze ale główka idzie do góry, nie położę go sobie na ramieniu bo nie zegnie się w dół, ciągnie się do góry opierając na rękach, leżąc leci trochę w bok, tzn wygina się w takie lekkie C, no i jedna strona ciała bardziej "chodzi", tzn macha nóżką i rączką, druga rzadziej, bardziej przykurczona (on tak u mnie leżał, że ciągle mi się wydawało, że ma tylko jedną nóżkę, bo drugą miał skuloną i nie kopał nią, w ogóle był bardzo skulony i słabo się ruszał, tylko kopał... teraz ma główkę z jednej strony trochę płaską bo gdzieś musiał być przygnieciony, stópki lekko skrzywione bo się nie mieściły. był długi a ja miałam niezbyt duży brzuch..)
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 15:53   #3093
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
najważniejsze, że to zapalenie mi minęło
To najważniejsze
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Iza, nie rumianek tylko dentysta!!! mialam to samo. dziaslo spuchlo i to byl stan zapalny. tylko ja nie czekalam i poszlam do stomatologa.
Jak do jutra nie przejdzie to pójde.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 17:01   #3094
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

Iza to pewnie jest zapalenie i potzrebny jest antybiotyk i obejrzenie zeba

mam bol glowy i smrod w domu, gotowalam marchewkw Marysi zeby sprobowala pierwszy raz w zyciu udalo jej sie przetrwac jeszcze jeden dzien bez plucia marchewka
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 19:07   #3095
Hosenka*
Zakorzenienie

Dzwonili z Rudy - poślizg 2 tyg... Kariotypy w porządku

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 19:47   #3096
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Barbi dzisiaj lepiej już? @ przyszła? (chciałabyś żeby nie przyszła)?
Ostatnio tak sobie pomyślałam, że chciałabym tak po prostu np. tydzień po terminie @ przypomnieć sobie że chyba się coś spóźnia i tak po prostu zajść w ciążę.. bez liczenia, bez czekania, bez spinania.. ot tak prostu..
dziś już troszkę lepiej. jestem przemęczona. co do @, nie ma szans żeby nie przyszła. nie staramy się i póki nie zakończę wszystkich planowanych w tym roku remontów nie będziemy się starać.
Stary 2013-06-19, 20:45   #3097
Kubek29
Zadomowienie

Hosenko, a jak u lekarza? Miałas dzisiaj wizytę?

Iza, pedem do dentysty, choroby przyzębia nieleczone w ciąży mogą być niebezpieczne. Bardziej niż remont koło bloku nie czekaj na nic tylko jutro dentysta!

U mnie wizyta ok.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-06-19 o 21:03
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 21:04   #3098
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jak wizyta?
Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość

Iza, pedem do dentysty, choroby przyzębia nieleczone w ciąży mogą być niebezpieczne. Bardziej niż remont koło bloku nie czekaj na nic tylko jutro dentysta!

U mnie wizyta ok. Mały chyba jest pakerem. Waży orientacyjne 200 g.
Wszystko ( co na tym etapie mozna wybacac) ma prawidłowej budowy i w dobrym miejscu, ma tez piękne usta
Szyjka dłuższa niż osttanio, 48 mm
Jestem szczęśliwa

Następna wizyta za miesiac, ale w międzyczasie mam wpaść na samo USG.
Ciesze się że wszystko ok Mały rośnie jak na drożdzach

Po rumianku mi się to opuchniecie zmniejszyło.Żaden ząb mnie nie boli to nie wiem czy jest sens iść do dentysty.Może po prostu czymś podrażniłam i temu spuchło.

Wiem że wam się wydaje to śmieszne z tym remontem,ale smród w mieszkaniu był naprawde okropny

Mam w poniedziałek wizyte ale nie wiem czy będzie usg,bo gin mówił że od 12 tygodnia będzie co 2 wizyte .Jak mi nie zrobi usg to chyba pójde prywatnie do kogoś innego bo nie wytrzymam tyle czasu w nie wiedzy.

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-06-19 o 21:07
Stary 2013-06-19, 21:06   #3099
201704210903
Konto usunięte

Cytat:

a ja się męczę w pracy.... psychicznie jestem wykończona - nie sądziłam, że kobietę po przejściach można tak traktować, raczej spodziewałam się luzu i czasu na ochonięcie
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 21:15   #3100
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość

a ja się męczę w pracy.... psychicznie jestem wykończona - nie sądziłam, że kobietę po przejściach można tak traktować, raczej spodziewałam się luzu i czasu na ochonięcie
w jakiej branży pracujesz? co się dzieje?
Stary 2013-06-19, 21:25   #3101
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka
ale parno.. ogólnie nie narzekam, ale wysiedzenie 8 godzin w biurze bez klimy w temp. 26 st.C. w rajstopach nie jest najfajniejsze
a czemu w rajstopach? nie obejdzie się bez?
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Co kupiłaś?
bruno banani made for men i adidas.
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Jeszcze tydzień i zaczynam wykurzanie małego.. będzie seks

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
kupiliśmy śliiiicznego grafitowego forda focusa chciałam wstawić jakiegoś linka z podobnym autkiem ale blokuje mi...można wpisać w wyszukiwarkę: grafitowy ford focus 2005 i podobne do naszego wyskoczą
piękny, gratuluję
Cytat:
u.pier.dliwiec byłam...
hehe
jak Michałek? śpi nocami?
Cytat:
Kariotypy w porządku
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 21:27   #3102
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
w jakiej branży pracujesz? co się dzieje?
na moje miejsce jest nowa osoba - ja mam nowe obowiązki, nowych kolegów, a przecież poronienie już było dla mnie dużym stresem i lepiej by było jakbym wróciła na stare miejsce i do starych obowiązków....

Edytowane przez 201704210903
Czas edycji: 2013-06-19 o 21:31
Stary 2013-06-19, 21:35   #3103
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
na moje miejsce jest nowa osoba - ja mam nowe obowiązki, nowych kolegów, a przecież poronienie już było dla mnie dużym stresem i lepiej by było jakbym wróciła na stare miejsce i do starych obowiązków....
czemu wzięli kogoś nowego? dziwne to?
Stary 2013-06-19, 21:38   #3104
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Żaden ząb mnie nie boli to nie wiem czy jest sens iść do dentysty.
to nic nie znaczy, że żaden ząb nie boli
sens jest
choć czasem takie puchnięcia dziąseł to 'normalne' w ciąży, ale ja bym to sprawdziła.

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
jak Michałek? śpi nocami?
no wczoraj drugi raz w życiu tak późno zasnął (ok. 23ej). zazwyczaj zasypia ok. 20-21, je ok. 2-3ej, potem 6-7ej i śpi do 10ej - także bajka ale podczas upałów nie ma "dosypiania" do 10ej. heh... Bidulek mały. temperatura wytrąciła mi go z rytmu dnia

Cytat:
jak mówię, że to jest dla mnie duży stres to słyszę, że mam oddzielić życie prywatne od zawodowego
ależ przyjemniaczki... empatia na poziomie minusowym

Stary 2013-06-19, 21:40   #3105
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
czemu wzięli kogoś nowego? dziwne to?
no i dlatego się stresuje.... może myślą, że zaraz znowu zajdę i mnie nie będzie
Stary 2013-06-19, 21:45   #3106
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

Luna- jak Twój kręgosłup przy takiej wadze syna?
Dziękuje że pytasz
no z moim kręgosłupem łatwo nie jest, bo od 15 roku życia mam bardzo duże skrzywienie-skolioze, na szczęście okazało się że się nie pogłębia (jak ide to widać że z jednej strony mi się bluzka podnosi) a lekarz u którego byłam powiedział ze jak kiedyś będę w ciąży to calą przeleże a po 30stce będę jeździć na wózku. Zawsze marzyłam o dzieciach... i chodze, a 30stka jeszcze daleko przede mną
Także 7,5kg + wózek 3 razy dziennie tam i z powrotem na 3 piętro daje w kość.. wieczorem to czasami się ruszyć nie mogę

Cytat:
hehe dobra waga. choc jeden klementynowego Kacpra goni... a moj mi sie wydaje taki byczy
ejj to pewnie dlatego! Muszę ubłagać Kacpra żeby przystopował
Pani tak sie zastanawiam, bo chcesz w niedalekiej przyszłości jeszcze jednego maluszka/ke więc jak będziesz nosić Torreska w ciąży? Bo to mnie nurtuje chyba że po prostu druga ciąża będzie bardziej wyluzowana

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

nie uleży na brzuszku, choćby padał ciągnie główkę do góry, jak się zmęczy płacze ale główka idzie do góry, nie położę go sobie na ramieniu bo nie zegnie się w dół, ciągnie się do góry opierając na rękach, leżąc leci trochę w bok, tzn wygina się w takie lekkie C, no i jedna strona ciała bardziej "chodzi", tzn macha nóżką i rączką, druga rzadziej, bardziej przykurczona (on tak u mnie leżał, że ciągle mi się wydawało, że ma tylko jedną nóżkę, bo drugą miał skuloną i nie kopał nią, w ogóle był bardzo skulony i słabo się ruszał, tylko kopał... teraz ma główkę z jednej strony trochę płaską bo gdzieś musiał być przygnieciony, stópki lekko skrzywione bo się nie mieściły. był długi a ja miałam niezbyt duży brzuch..)
U mnie tyle że ta jedna rączka bardziej lata i bardzo możliwe że ma to napięcie, bo w koncu praktycznie całą ciąże fenoterol+no-spa...
a byłaś już u lekarza? Martwisz się tym?

Cytat:
Mam w poniedziałek wizyte ale nie wiem czy będzie usg,bo gin mówił że od 12 tygodnia będzie co 2 wizyte .Jak mi nie zrobi usg to chyba pójde prywatnie do kogoś innego bo nie wytrzymam tyle czasu w nie wiedzy.
Pociesze Cie tak jak mnie dziewczyny kiedyś, uspokoisz się gdy poczujesz ruchy to naprawdę wiele daje... oczywiście do puki nie śpi za długo bo wtedy matka siwieje

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 21:49   #3107
agatkaa1
Zakorzenienie

Hosenka a kiedy dokładnie robiłaś te kariotypy? wiem że chyba jakoś w moich okolicach wizyty u genetyka ale dokładnie nie pamiętam....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 21:53   #3108
201704210903
Konto usunięte

ide spać dziewczynki - jutro też jest dzień
wierze, że jutro będzie lepiej dla nas wszystkich
Stary 2013-06-19, 21:53   #3109
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Bidulek mały. temperatura wytrąciła mi go z rytmu dnia
nie dziwię się, mój starszy budził się w nocy, płakał, że mu gorąco, a co dopiero taki maluszek
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 21:59   #3110
Maga83
Zakorzenienie

Pani ciężko z tą temperaturą teraz :/ a jak ubierasz Michałka do spania?

Mlebidakin
dziwna ta sytuacja w pracy. Trzymaj się

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 22:28   #3111
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Także 7,5kg + wózek 3 razy dziennie tam i z powrotem na 3 piętro daje w kość.. wieczorem to czasami się ruszyć nie mogę
jestem wieeelllkkka baba, mam zdrowy kręgosłup, wózek wnoszę na dwa schodki (zostawiamy na dole), a wieczorem płaczę z bólu. w życiu mnie plecy nie bolały, a teraz non stop...

Cytat:
Pani tak sie zastanawiam, bo chcesz w niedalekiej przyszłości jeszcze jednego maluszka/ke więc jak będziesz nosić Torreska w ciąży? Bo to mnie nurtuje chyba że po prostu druga ciąża będzie bardziej wyluzowana
wiesz Lunka, u mnie ciąża to wciąż pobożne życzenia
nie zastanawiałam się nad tym

Cytat:
nie dziwię się, mój starszy budził się w nocy, płakał, że mu gorąco, a co dopiero taki maluszek
no właśnie...

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Pani ciężko z tą temperaturą teraz :/ a jak ubierasz Michałka do spania?
tylko bodziak bez rękawków.
wczoraj spał niczym nie okryty. dopiero o trzeciej w nocy przykryłam pieluchą. dziś śpi pod kocykiem bambusowym.

Stary 2013-06-19, 22:32   #3112
fiolusiek
Zakorzenienie

Pani Podajesz Michasiowi wode
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 23:03   #3113
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj spał niczym nie okryty. dopiero o trzeciej w nocy przykryłam pieluchą. dziś śpi pod kocykiem bambusowym.
mój własnie leży w bodziaku z krótkim rękawkiem, ja zmarzulch ogólnie jestem i już się martwię czy mu za zimno nie będzie. Ale on z nami śpi, więc w nocy mam go pod kontrolą, tym bardziej, że co godzinkę się budzi..

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Pani dobrze się sprawdza ten kocyk bambusowy? Polecasz? Do łóżeczka go tylko używasz czy gdzieś jeszcze się nadaje?

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 23:34   #3114
_Trufla_
Rozeznanie

Wiatajcie dziewczęta.
Dzień pogodowo do niczego. bardzo męcząmnie upaly szczególnie gdy idę do pracy w dzinach i cienkim swetrze.
Dziękuje Wam wszystkim za pamięc. bardzo to mile
Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość

trochę dziwne podejście co do tej wizyty - dlaczego musiałaby Ci wpisać niepłodność i dlaczego masz się nie rejestrować? Kasy sama bym jej raczej nie proponowała, bo rozumiem, ze masz wykupiony jakiś pakiet leczenia?
Jak dla mnie to lekko naciągane jest, ale ja mam "zboczenie" na punkcie lekarzy, z którymi trochę już przeszłam, więc mogę się mylić
A co do gruczolaka - nie myślałaś go usunąć? Pytam, bo moja siostra też ma i bardzo jej zaburza produkcję prolaktyny - jest gdzieś przy przysadce umiejscowiony. Starali się o dziecko ok. 10 lat a gdy już się udało, niestety, stracili je. I zdecydowała się na usunięcie - podobno to zwykły zabieg przez nos, tak jej endokrynolog powiedział
co do wizyty to owszem mam wykupiony pakiet. Ale na leczenie niepłodności musialabym wykupic dodatkowy. Każda wizyta u lekarza jest opatrzona komentarzem w karcie. i jeśli bede do niej chodzic dośc często, to gina będzie musiała wpisac powód tak częstych wizyt. A że w ciązy nie jestem, to co innego jak niepłodnośc mogła by podac jako powód częstych usg. tak kminie.

Co do gruczolaka to zarówno neurolożka jak i ginka stwierdziły, że jest nieoperacyjny gdyż jest za maly tzn nie wyrasta poza szypułke przysadki. Po opercaji pojawiłyby sie zrosty i wg neurlozki to jest gorsze niż gruczolak. inna rzecz jest taka, ze guz ma tendencje do odrastania. Czy Twojej siostrze odrósł? Strasznie mi przykro z powodu jej długotrwałych staran i tej straty. Jak ona się ma teraz?

Cytat:

Czasem tak bywa...ja tez mam doły czasami, albo strach mnie najdzie ogromy
odwagi i spokoju
Cytat:
Witaj, ja Cie pamiętam

Przykro mi, ze masz takie problemy z lekarzami:cool

Niestety, ale dobry lekarz to w naszych czasach jakiś wybryk natury :
Kocurku ja mam przede wszystkim problemy ze sobą a co do lekarzy to wszystkie wiemy jak jest. eh

Cytat:
Mam taka cieniutka skórę na brzuchu, ze wyczuwam wszystkie Jego części..
zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość

tyle że z tej lekarki do końca też nie jestem zadowolona....tzn jestem ale nie tak do końca i wracam chyba do tego poprzedniego....przynajmn iej idę na konsultację do Niego co on powie i w tedy zadecyduję....

A wyniki mają być do 6tyg jak już będą to pani będzie dzwonić i powie czy są OK jeśli tak to wyniki zostaną wysłane do domu pocztą a jeśli nie to zaprosi Nas na wizytę z panią genetyk....

TRUFLA oczywiście że pamiętamy! Widziałam Cię nawet ostatnio już tutaj ale nie wywołałam do odpowiedzi Faktycznie się tego nazbierało i wcale Ci się nie dziwię bo ja teraz mam taki mętlik w głowie że nie wiem do kogo iść i kogo słuchać i się trzymać....Mam nadzieję że u Ciebie się to szybko wyjaśni i wszystko będzie OK....
dobrze ze mnie wywolalas do tablicy bo sama pewnie bym sie nie odezwała. siedziałabym w krzaczorach i już
agatko ja trzymam kciukasy za trafne decyzje

Cytat:
Eee to wszystko przeżyje, skurcze, ciężar, kłucie w palce, wstrzykiwanie insuliny, szpitale, wyczekiwanie na ruchy i bolesne kopnięcia w pęcherz i wstawanie w nocy po 10 razy na siusiu i wszystko..tylko niech się zdrowo urodzi

Jeszcze tydzień i zaczynam wykurzanie małego.. będzie seks
na hard cora powiadasz?

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Ten lekarz jest świetny ja do niego chodzę i jestem zadowolona. Jutro będę miała usg w szpitalu( bo ma dyżur )jak będę miała wyniki bety

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ilono, spokoju mimo wszystko.

Cytat:
to jest bardzo dobty news

Cytat:
dziś już troszkę lepiej. jestem przemęczona. co do @, nie ma szans żeby nie przyszła. nie staramy się i póki nie zakończę wszystkich planowanych w tym roku remontów nie będziemy się starać.
Berbie, ja tez nieraz wyje. Nawet często, bardzo. Rozumiem Twoją decyzję i uważam, że jest słuszna. Jestem z Tobą też sie jeszcze nie staram i dobrze mi z tym, Nie spinam się, nie nakręcam. Inna rzecz, że na samą myśl o ciąży to mam taki lek w sobie, że aż trudno oddychac. Dlatego muszę zacząc od siebie. Poki co nie staramy sie obie i jest OK.

Cytat:
no i dlatego się stresuje.... może myślą, że zaraz znowu zajdę i mnie nie będzie
Niee, chyba nie. Może nie mogą tej osoby zwolnic i dlatego wciąz jest. hard to say.

Cytat:
ide spać dziewczynki - jutro też jest dzień
wierze, że jutro będzie lepiej dla nas wszystkich
Byle słońce za bardzo nie prażylo

anitaxas ja też bym tak chciala zajśc niechcący isć do lekarza dowiedziec sie od razu, że serce bije i życ już bez tej presji, którą tak dobrze znam. Się doczekamy

Zeberko, Lunao, Izo i pozostałym dzięwczetom
Stary 2013-06-20, 05:40   #3115
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

mam ja zawsze przy sobie (wode lub koperek). ale on jest praktycznie na samej piersi. z jednej strony sie ciesze ze nie dopija (bo nie schrzanie sobie laktacji), z drugiej wczoraj mu rozpuscilam w 20 ml zelazo, ktore ma pic, i laskawie 10 ml wypil... on sie bawi smokiem butli jak gryzakiem i cos mu tam leci, ale raczej cale bzy i stanowczo przypadkiem ...

Cytat:
mój własnie leży w bodziaku z krótkim rękawkiem, ja zmarzulch ogólnie jestem i już się martwię czy mu za zimno nie będzie.
hehe mam caly czas takie dylematy... choc ja odwrotnie - mi wiecznie za goraco i nigdy nie wiem jak go ubrac. wiec raczej rozbieram i ewentualnie dokladam warstwy

Cytat:
Pani dobrze się sprawdza ten kocyk bambusowy? Polecasz? Do łóżeczka go tylko używasz czy gdzieś jeszcze się nadaje?
jestem bardzo zadowolona. on jest wieeellkiii. i sluzy nam jako namiot do karmienia w plenerze, jako kocyk w wozku, jako narzuta na wozek, jako przescieradlo, jako otulacz, jako usypiacz-hipnotyzer (chlop stoi nad dzieckiem i potrzasa płachta z sowami ), jako kolderka.
kupilam tez http://www.kieczmerscy.com.pl/index....+Tw%F3j+g%B3os. i też wypas. używam jednocześnie. pielucha jest poreczniejsza i... milsza (ale jakby cieplejsza)

Cytat:
Napisane przez _Trufla_ Pokaż wiadomość
Inna rzecz, że na samą myśl o ciąży to mam taki lek w sobie, że aż trudno oddychac.
nabierz powietrza....
(znam to uczucie z autopsji...)

Stary 2013-06-20, 08:22   #3116
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja właśnie się zastanawiam z ubieraniem na noc.. narazie ubieram body z długim i polspiochy ale za gorąco mu, bo w jego łóżeczko rano praży słońce
Z krótkim sie troche boje że zmarznie bo rączek nie ma przykrytych, myślalam też o samych skapetkach ale większość go troszke uciska więc lepiej na noc nie od dziś chyba półśpiochy i body z krótkim
przykrywam go zawsze, bo jednak dziecko lubi być przykryte, a i tak zawsze sie odkopuje w nocy tylko że ja do 4 śpię i nie wiem czy nie zmarznie

Cytat:
jestem wieeelllkkka baba, mam zdrowy kręgosłup, wózek wnoszę na dwa schodki (zostawiamy na dole), a wieczorem płaczę z bólu. w życiu mnie plecy nie bolały, a teraz non stop...

wiesz Lunka, u mnie ciąża to wciąż pobożne życzenia
nie zastanawiałam się nad tym

no właśnie...

To nawet lepiej
zazdraszczam mgiełki bambusowej pewnie się przyjade jak na nóżki świeci słońce, ja wtedy przykrywam pieluchą. Parasolek nienawidze

Cytat:
Mój nie chce chwycić nic a nic, ani raz butli nie ciumknie
ale noszę ze sobą już przerobiłam pare butelek ale nadal nic. Koperkowej nie lubi, a wody też nie chce. Może od 4 mies jakąś smakową polubi A najgorsze że jak nie pije, to nie wiem kiedy się rozwrzeszczy za cycem, czasami po godzinie, czasami po dwóch, a nawet po trzech a wtedy trzeba szybko biec do domu i tachać na 3 piętro z rozdarciuchem

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 08:25   #3117
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Hosenko Super!!!
Jak po wizycie?

Cytat:
Barbi wiem i rozumiem nie potrzebnie się głupio pytam.. przepraszam.

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
U mnie wizyta ok.
Kubeczku zawsze po wizycie jest spokojniej

Cytat:

Mlebidakin współczuję że tak się musisz męczyć.. i zachowanie szefostwa i współpracowników pozostawia wiele do życzenia.

Cytat:
a czemu w rajstopach? nie obejdzie się bez?
Makis dla mnie lato i upały to najgorszy czas w roku.. mam taką straszną nadpotliwość, że nikt kto nie ma takiego problemy nie zrozumie.. cieknie mi z dłoni i ze stóp, więc bez rajstop jest jeszcze gorzej.. nienawidzę tego u siebie. Nawet normalnie się ubrać w takie dni jak dzisiaj nie mogę. Klapki i sandałki pozostają w sferze moich niespełnionych marzeń. Nie mówiąc już jak po takim dniu mam spuchnięte i nabrzmiałe dłonie i stopy

Cytat:
U mnie tyle że ta jedna rączka bardziej lata i bardzo możliwe że ma to napięcie, bo w koncu praktycznie całą ciąże fenoterol+no-spa...
a byłaś już u lekarza? Martwisz się tym?
Lunka współczuję bólów kręgosłupa Może wizyta u porządnego fizjoterapeuty by pomogła?
Te problemy z napięciem to myślisz że jednak od w/w leków?

Izka jak dzisiaj? zeszła opuchlizna? tak czy inaczej może warto odwiedzić dentystę. Byłaś przed ciążą?
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 08:52   #3118
agatkaa1
Zakorzenienie

Dzień dobry ... kolejny piękny dzień....mam nadzieję że nic złego już dziś nie przyniesie....bo od poniedziałku ciągle coś.....

Mlebidakin mam nadzieję że wszystko jakoś się ułoży! 3maj się Kochana...

Panika widzę że ekipa sówek rządzi u Was ale to wszystko takie piękne jest że wcale się nie dziwię....

Hosenka jak tam u Ciebie?? jak wizyta??

Ilonka meldunek po wizycie proszę....

Perse TY również melduneczek złóż!!

Edytte gdzie znikłaś??

Koocurek i TY się melduj Nam tutaj!

Wieka na Ciebie również czekam z meldunkiem bo to już tuż tuż...

Rena no to piekny samochodzik kupiliście

a u mnie wczorajszy spontan jak kumpela napisała że napiłaby się winka to jej pow żeby wpadała do mnie...no i Tż po nią pojechał i wypiłyśmy całe litrowe winko we dwie hihi

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 08:56   #3119
Kubek29
Zadomowienie

Anitko, spokojniej na chwile
Ale ulzylo mi... nie powiem.
Cieszę sie straszne z tej szyjki dlugasnej. Miód na moje serce.

Izus, ja sie nie śmieje z tego smrodu remontowego, sama unikam takich atrakcji jak ognia i tez fisiuje. Jadę za potencjalnie smrodzacym samochodem- włączam obieg wewnętrzny powietrza, poczuje za oknem dym-zamykam okno itp itd. Chodziło mi jedynie o to, ze to nie jest az tak realnie niebezpieczne jak infekcja w obrębie jamy ustnej.

Znow sie zapowiada upalny dzien, chyba jeszcze bardziej niż wczoraj.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-06-20 o 08:57
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:06   #3120
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Masakra
Cytat:
Makis dla mnie lato i upały to najgorszy czas w roku.. mam taką straszną nadpotliwość, że nikt kto nie ma takiego problemy nie zrozumie.. cieknie mi z dłoni i ze stóp, więc bez rajstop jest jeszcze gorzej.. nienawidzę tego u siebie. Nawet normalnie się ubrać w takie dni jak dzisiaj nie mogę. Klapki i sandałki pozostają w sferze moich niespełnionych marzeń. Nie mówiąc już jak po takim dniu mam spuchnięte i nabrzmiałe dłonie i stopy

Izka jak dzisiaj? zeszła opuchlizna? tak czy inaczej może warto odwiedzić dentystę. Byłaś przed ciążą?
Tej nadpotliwości nie da się leczyć?

Opuchlizna zeszła.także chyba zostawie jak jest.U dentysty byłam w marcu na przeglądzie i było wszystko ok.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości