|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
fantastka witaj w klubie... przyszłam do pracy i co? i nadeszła @
(( jest mi strasznie smutno. Jedyna podpowiedź dla tych, które sugerują się objawami - ja miałam tydzień od stosunku: jednego dnia ból pleców, drugiego wzdęcia i ból brzucha, kolejnego wzdęcia, lekki ból brzucha i migrenę, później wzdęcia i ból piersi, ból brzucha i dalej ból piersi i nawet jednego dnia śluz był lekko białawy momentami i co? to wcale nie świadczy o ciąży. No cóż...zaczął się kolejny cykl i kolejne starania...na pewno teraz wrzucę na luz i po prostu będę czekać czy @ przyjdzie czy nie. Na 0bjawy postaram się nie zwracać uwagi, bo to na nic się ma. życzę wszystkim kobitkom, które mają na dniach testować dwóch kresek. Ja jakoś złapałam doła...no ale życie biegnie dalej
|
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
Nie martw się W tym cyklu nam się uda I przyjmuję twoją zasadę: nie zwracać uwagi na objawy, nie testować przed @
|
|
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma co się martwić w końcu czekają nas owocne starania z TŻ-tami ![]()
|
|
|
|
|
#785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do objawów to jest doszukiwanie się na siłę. Trzeba obserwować organizm ale nie popadać w paranoje, że zaraz coś świadczy o ciąży ![]() Fantastka - no widzisz, przyszła @ szybciej niż myślałaś. Możesz zacząć obserwować swój cykl.
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj się czuję jak zbity pies po prostu Już bym chciała koniec pracy i prosto do łóżka się wybuczeć w poduszkę Najlepsze jest to, że nic się nie stało i nie mam w sumie powodu... ehh... hormony...
|
|
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż taki plus tej niechcianej @
|
|
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jeszcze 4 godziny posiedzę... Na brzuch dzisiaj jeszcze nic nie brałam, ale już bym wolała, żeby bolał, niż być taką otępiałą i nieszczęśliwą...Dziewczyny, które prowadzą wykresy na OvuFriend - czy badanie szyjki macicy jest bardzo pomocne w ustalaniu owu? Bo tego to naprawdę mi się nie chce robić, a jak ma być średnio pomocne to zrezygnuję. Chyba temperatura i śluz wystarczą? Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2013-06-20 o 12:05 |
|
|
|
|
#790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Święte słowa
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie ten brak objawów jest najlepszym objawem Lepiej się niczego nie doszukiwać Juliette, Fantastka, Manieczka bez stresu u mnie dziś już różowy śluz, jutro do Was dołączam
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro teraz się nie udało to na pewno jest jakiś powód ku temu. Mi się nie śpieszy, po prostu nie mogę się doczekać ![]() Teraz to może nawet ta ciąża by mi troszkę pokrzyżowała plany, bo rodziłabym tuż przed obroną magisterską, ale cóż - z tym też na pewno idzie sobie poradzić Więc może nie udało się dlatego, żebym się obroniła?---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Chyba, że się nie będzie udawać w najbliższym czasie to wtedy przemyślę.
|
||
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
fantastka ja też kiedyś chciałam być młoda mamą, a tu już 29 lat na karku
no, ale nadal jestem młoda duchem haha
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moi rodzice młodzi byli i z mamą zawsze się super dogadywałam, dlatego taka decyzja ![]() No i jeszcze masz czas do magicznej 30-tki Działaj działaj
|
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co... niekiedy zastanawiam się jak naskrobałyście aż 2 poprzednie wątki przy tak powalającym tempie
Nie idzie za wami nadążyć Jeszcze 40 minut w pracy, a w domu czeka na mnie pyszny obiad
|
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Za szybko dziewczyny w ciąże pozachodziły
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś się przyzwyczaiłam do tępa PM2013, ale tam jeden wątek na tydzień wystarcza
|
|
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
ja już po pracy ... normalnie ledwo dało się wytrzymać
U mnie zero @ ... i teoretycznie 30 dc ( chociaż nie pamietam czy plamienia otatnio liczylam czy nie .. jeśli liczyłam to 28 dc tak naprawde mam ) Sama nie wiem co robić, czy kupić test czy poczekac jeszcze 2 dni? Edytowane przez maciejka1987 Czas edycji: 2013-06-20 o 15:32 |
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się odniosę jeszcze do tego, że niektóre z Was stwierdziły, że jeszcze nie są na takim etapie schizowania, żeby mierzyć temperaturę czy badać śluz - po czym pojawia się masa postów o przedwczesnym testowaniu i o niecierpliwym czekaniu kiedy pojawi się @, bo spóźnia się dzień czy dwa, albo nie wiadomo kiedy pojawi się po odstawieniu tabletek
![]() Otóż mnie obserwacja cyklu skutecznie wyleczyła z nadmiernego schizowania Jak zaczęliśmy się starać, to przez pierwsze 2 miesiące nie mierzyłam temperatury - w tym czasie zrobiłam chyba ze 4 czy 5 testów ciążowych i miałam wieczne schizy, że może już się udało. Miałam też schizy w drugą stronę: skoro testy wychodziły negatywne, to pojawiała się obawa czy pojawiła się owulacja, a jeśli tak, to jeszcze większe schizy czy wstrzeliliśmy się w nią z seksem (jak raz mieliśmy 4-dniową przerwę, to już się zamartwiałam, że wtedy mogła być owu i że plemniki nie dożyły ). Generalnie wtedy była jedna wielka niewiadoma, co nie sprzyjało mojemu spokojowi ducha ![]() Teraz mierzę temperaturę już 4 miesiące i przez ten czas zrobiłam tylko jeden test. Wiem czy była owulacja i wiem kiedy nastąpiła, więc nie ciągnie mnie do bezsensownego testowania przed czasem. Mam też pewność, że nie przegapiliśmy dni płodnych i kochaliśmy się wtedy. Tak więc mogłam wyluzować ![]() Tak więc polecam tę metodę wszystkim schizującym
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Już po pracy, padam. Wszystko się do mnie przykleja
Zaraz rozkładamy basen. Dziś w pracy bolał mnie brzuch, tak ściągało jakby miała nadejść @. Ale teraz już nic. Nie boli. Byłam w aptece po Folik i oczywiście nie powstrzymałam się i musiałam kupić dwa testy ;P Chyba rano zrobię znów. Czy dać sobie spokój? ![]()
|
|
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak to jest z tymi termometrami, teoretycznie term rtęciowy i elektroniczny powinien wskazywać ta sama temperaturę a tymczasem są one inne.
Zmierzyłam teraz pod pachą i rtęciowym mam 36,2 a elektronicznym 35,95. Różnica jednak spora... ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Zapłaciłam za niego 26 zł i mam 250 tabletek na 8 miesięcy wcześniej też kupowałam folik ale po co się tak bawić i poza tym drożej wychodzi.Co do testu to poczekaj cierpliwie
|
|
|
#806 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam jeden test w domu i nie zamierzam go użyć! ![]() Cytat:
![]() Widziałam te tabletki w Superpharmie, ale nie kupiłam, bo pomyślałam sobie, że aż tyle nie potrzebuję |
|||
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem dużo ale licząc czas starań plus pierwsze miesiące ciąży kiedy trzeba je brać to wcale nie wydaje się aż nadto.
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opłaca się niesamowicie.Tzn. mi chodziło o to, czy trzeba je brać zawsze o tej samej porze dnia
|
|
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co przepłacać Wiem, że trzeba brać raz dziennie a ja biorę różnie jak sobie przypomnę teraz jak uzupełniam wykres to staram się od razu brać tabletkę.
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z testem nie wytrzymam. Jutro z rana testuję. Co ma być to będzie, i już Mam dwa więc jeden mogę poświęcić.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

(( jest mi strasznie smutno. Jedyna podpowiedź dla tych, które sugerują się objawami - ja miałam tydzień od stosunku: jednego dnia ból pleców, drugiego wzdęcia i ból brzucha, kolejnego wzdęcia, lekki ból brzucha i migrenę, później wzdęcia i ból piersi, ból brzucha i dalej ból piersi i nawet jednego dnia śluz był lekko białawy momentami i co? to wcale nie świadczy o ciąży. No cóż...zaczął się kolejny cykl i kolejne starania...na pewno teraz wrzucę na luz i po prostu będę czekać czy @ przyjdzie czy nie. Na 0bjawy postaram się nie zwracać uwagi, bo to na nic się ma. życzę wszystkim kobitkom, które mają na dniach testować dwóch kresek. Ja jakoś złapałam doła...no ale życie biegnie dalej

W tym cyklu nam się uda
Nie ma co się martwić w końcu czekają nas owocne starania z TŻ-tami 

A ja jeszcze 4 godziny posiedzę... Na brzuch dzisiaj jeszcze nic nie brałam, ale już bym wolała, żeby bolał, niż być taką otępiałą i nieszczęśliwą...
. Teraz wezmę z każej pory roku
No nic zobaczymy co to będzie