|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
|
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() No ale nie da sie tego z niczym pomylic jednak ![]() Sarenka, no co ty, boje sie okropnie, ale teraz jakby bardziej jestem podekscytowana niz zestrachana, naogladalam sie tych drobinek na oddziale neonatologicznym tuz obok patologii ciazy i tez juz chce Lilo utulic!!! i zeby nogi nie puchly i nie bolaly juz
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
Anulka: wszystkiego wszystkiego najlepsze,szybkiego bezbolesnego porodu!! Perse: juz niewiele zostało,a Arturem niech ładnie sobie podrosnie i wtedy wyjdzie Belkę,idzia: )Oliath: hyhyhy..no to zobaczymy co Lilo na twoje plany ![]() Ita: gratuluje wspólnych lat! Mela: powodzenia na usg! Leniuchuje w łóżku...nic kompletnie mi się nie chce...okna mi juz tylko zostały do umycia..
|
#3424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
facetom to trzeba od razu wprost i pełnym zdaniem Cytat:
|
|||
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka - STO LAT!!! SZYBKIEGO I BEZBOLESNEGO PORODU I ZDROWEGO DZIDIZIUSIA!!
Laski czy 36 i 1 dzień czyli 37 tydzień to ciąża donoszona??? |
|
|
|
#3426 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3427 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
witam sie ! GRATULUJE NOWYCH TYG
TRZYMAM KCIUKI ZA WIZYTY...! ) Twój synek jest niemożliwy.Śniliście mi sie dzis ![]() ze szlam gdzies z TZ u nas po osiedlu i patrze a jedziecie autem zejrzalaś mnie i sie zatrzymalaś wysiadlaś zablokowalas ruch na calej ulicy autem ale przeciez Ty w ciazy jestes i Ci wolno chwile pogadalysmy po czym sie obudzilam bo tz mi mowił coś o jakims czymś co ma wypic na noc hahahhaha ![]() Wszystkiego najlepszego! Zdrowka, Szczescia, Spelnienia marzen i lekkiego porodu! Cytat:
Jakbys mieszkala w ciekawym miejscu typu nad morzem badz mamy tu kolezanke z bardzo daleka gdzie jest pieknie to ... wszystkie kolezanki z wizazu z dzieciaczkami beda chcialy sie wbic na jakis urlop hahaha )) Cytat:
Jak czop odchodzi to tak jakby Ci coś z kapy wypadło? czy jak? :P Cytat:
Cytat:
![]() Moj tez nie.. a moze by sie coś zaczelo dziac mowilam mu wczoraj ze nawet wsumie nie musi byc calego stosunku ze tylko jego sperma mi potrzebna hahahahahahahahahhahah padam Cytat:
![]() Cytat:
)) Dzisiaj ewidentnie odpada,w nocy tez bo bedziesz zmeczona po calym dniu hahah ) ![]() Cytat:
Roxi jak przeczytalam Twoj komentarz pod zdjeciem musialam go wyslac Margosi Nie mowiac o tym ze pisala mi Gosia wczoraj bodajze ze Nie mogli malego dobudzic do karmienia cyckiem i polozne musialy go mm nakarmic hahahhaaha![]() Powiedzcie mi do ilu po urodzeniu dziecka trzeba isc dziecko zarejestrowac itp? |
|||||||
|
|
|
#3428 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i za tydzieńCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3429 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja ginka mówiła, że 37t 1d, czyli 38 tydzień to ciąża donoszona.
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Skylie: slodziak z Wojtusia,kolejny raz napisze
)Renesme: nie wcieli wpisu o wypraw e,bardzo dziękuję za info ) większość rzeczy mam swoich,a co! No nic trzeba dupke zwlec bo dziecko jedzenia się domaga ciekawe dlaczego nie słucha jak chcemy aby wyskoczył..?:p chyba się za kolejne szafki dzisiaj wezmę..na okna trochę ciepło chociaż uwielbiam taka pogodę..nad morzem minusem bardziej jest wiatr niż wilgotnosc
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wymóg jest chyba do 14 dni. Mój kolega poszedł na 15 czy 16 dzień i zapłacił dwadzieścia parę złotych kary.
|
|
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a saczace sie wody jak wygladaja wie ktoras ? powiem Wam co mi tz wczoraj powiedział kochany.. siedzi patrzy na moje Ekstra spuchniete sexowne stopy i mowi -" Twoje stopy wygladaja jak Ukale" ... hahahahahahaha dla tych co nie wiedzą ... http://deezee.pl/obuwie_damskie/koza..._chestnut.html i jakby popatrzeć to faktycznie tak wygladaja .. ide robić tosty z mozarella mniam
|
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
36 t 1 dz to ciaza donoszona poród przed czasem 37 t 1 dz to ciaza donosozna poród o czasie ale są chyba rózne szkoły co do tego, i rózne opnie |
|
|
|
#3434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc sa różne szkoły Hymmm...Cytat:
![]() ![]() Jak wygląda czop? Jest taki gęsty śluz? Galaretka?? Musi być podbarwiony krwią? |
||
|
|
|
#3435 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Siedzę przy wiatraku i piję zimną maślankę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Znam to TŻ się zawsze wkurza "Czemu się na mnie tak patrzyyyysz" i foch +nakrywanie się kołdrą Cytat:
![]() Cytat:
![]() Twoja data urodzin trochę wyjaśnia dlaczego tak lubisz upały ![]() Przynajmniej zgodnie z moją teorią ![]() Masz coś do mnie? ![]() Cytat:
![]() Nadrabiam dalej. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-06-20 o 10:21 |
|||||
|
|
|
#3436 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41404375] Koleżanka urodziła, Mała zdrowa 2300 w inkubatorku, ale sama oddycha. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Jak maluszek ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
A jeśli chodzi o ubezpieczenie grupowe w pracy? w tym pakiecie jest kaska za urodzenie dziecka.. to mam do pracy donieść akt urodzenia dziecka i się zajmą załatwianiem z ubezpieczeniem? czy sama muszę się udać do PZU?
|
|
|
|
#3438 |
|
Raczkowanie
|
Mimo takiej duchoty mam dzis tyle energii w sobie ze nie dam rady polezec.
Mam takie pytanko: czy wasi partnerzy/mezowie beda z wami przy porodzie? moj tz caly czas sie zastanawia i raz mowi ze chce byc a za chwile mowi ze chyba nie da rady. |
|
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- po skończonym 36 tc - ciąża donoszona - poród od skończonego 38 tc do 42 tc - poród terminowy |
|
|
|
|
#3441 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie w szpitalu musi być skończony 37 tc, wtedy ciąża jest uważana za donoszoną. |
||
|
|
|
#3442 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3443 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój nie będzie. Nie chce, a ja go nie będę zmuszać.
|
#3444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale nie wiem czy sama w przypływie 'energii' go stamtąd nie wyrzucę
|
||
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Nacytowalam się i szlag wszystko trafił. Jadę z pamieci:
Oli, czekamy na Lilo! <3 jeżeli chodzi o obiad to ja chyba znów pierogi, chyba, że upoluje knedle. Nie mam siły stać przy garach. Któraś z Was pytała, czy teściowa ucieszona z książek. Powazylismy paczki i wyszło 140 kg haha :-D ona ze stoickim spokojem: mam 3 półki, pomieszcze się :-P przyszedł koles z upc i musiałam się ubrać.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On nie lubi takich widoków jak mu pojazuj w telewizji to mu aż nie dobrze i nie oglada. Nie zmuszę goA ja dziś placki ziemniaczane na obiad mam
|
|
#3447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaka zadziorna od samego rana ![]() Cytat:
![]() A do mnie wczoraj Tz mówi: Tż: Ty to jesteś jak Korea Północna Ja: ![]() Tż: no obiecują, że zaraz już będzie zrzut bomb i atak, a tu ch*ja.. tak samo u Ciebie- gadają Ci lekarze, że już prawie rodzisz, a tu nic. Ja: ![]() Tż: no kiedy się to zacznie u Ciebie? Ty w ogóle będziesz wiedziała, że rodzisz? ![]() No i potem do niego mówię, że w zasadzie to urodzę dwie "rzeczy"- syna i łożysko.. Popatrzył się na mnie i mówi: "Jak chcesz żebym Cię nie tykał przez następny rok to mi opowiadaj o takich rzeczach, no dalej" ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Wiec jednak 37 tydzień jeszcze za wcześnie.
Ja zaczynam wykurzanie młodego.... ![]() Będzie seksik...pierwszy od początku ciąży ![]() ![]() : mdleje:
|
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie jak nie zemdleje ani nic z tych rzeczy :P
|
|
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
![]() A ja wczoraj usłyszałam przez przypadek rozmowę sąsiadek "Ale Kasia się fajnie pulchniutka zrobiła" "No taka kuleczka" ![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

mowilam mu wczoraj ze nawet wsumie nie musi byc calego stosunku ze tylko jego sperma mi potrzebna hahahahahahahahahhahah 

, no ale przeprosil mnie potem za to...

za inne wizytujące mamuśki!
czuję się niczym Neni