Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 09:42   #2671
Azealia
Raczkowanie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Coralady z Twoją córeczką to się idzie dogadać tak jak z moim Mążem

Ja: Kochanie może byśmy jutro pojechali do Biedrony?
On: mhm.... (robi coś na kompie)
Ja: MHM?
On: mhm..
Ja: a może by tak pełnym zdaniem?
On: TAK
Ja: Tak co?
On: Do biedronki.
Ja: w sensie że tak, pojedziemy?
On: mhm...

Dziękuję, dowidzenia

Wstałam dzisiaj z mega bólem łba i mega powerem! Wysprzątałam kuchnię, łazienkę i sypialnie i zwalam wszystko na stres przed wizytą bo to za kilka godzin !
Stres mnie zje, dobrze że mam pracę do zrobienia, to jakoś może czas przeleci...

Aha! I wpraszam się do Lineczki i Nelki na naleśniory
Stary 2013-06-20, 09:45   #2672
Taszanta
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Dziewczyny, dziś wyprzedaż w C&A online, można upolować spodnie, sukienki, spódnice ciążowe za 17-18 PLN. Jeansy za 29,90 PLN. Dużo rozmiarów dostępnych. Nie są to może jakieś wspaniałości, no ale za taką cenę to nie ma co wybrzydzać . Jak się płaci kartą to wysyłka bezpłatna. Wzięłam dwie spódnice i spodnie, część pewnie do zwrotu, no ale chciałam jedna spódnicę ale przesyłki za 17 PLN nie wysyłają

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:57   #2673
anulka2205
Wtajemniczenie

Ilona i co u Was?

Bavarian bankowo jest też w Realach

Iguana miałam wczoraj odpisać, ale coś zapomniłam, buziak powinien być ładnie widoczny, chociaż moja wycięła wycięła taki numerek, że w 20 tyg tak schowała pyszczka, że za nic nie dało się zobaczyć, bardzo nisko się wcisnąła i buźką do moich plecó. Także dziś mam powtórkę połówkowego, bo nie dało się w ogóle ocenić główki.

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam

De28 super brzuszek,całkiem podobny do mojego

Domi super,że płeć potwierdzona,buziaki dla Jasia

budowniczka ja z tych,co to ślub stresuje.W ogóle nie lubie takich imprez,dlatego zdecydowaliśmy się na ślub cywilny i przyjęcia na 35 osób,w tym 14 najlepszych znajomych.

maomami śliczne te opaseczki,niestety moja córa nie chce ich nosić

paulinaizabela super spodnie.Ja też sobie musze sprawić,ale jakies na lato,bo jeansy mam.

Kupowałyście leginsy ciążowe???Gdzie?

W ogóle to moja córka dwulatka mnie rozwala
Liluś od kilku dni zamiast odpowiedać"tak",odpowiada "no".Próbujemy zwracać jej na to uwagę.

Leżę na kanapię,tż bierze prysznic.Lila podbiega do łazienki,łapię za klamkę,ale zamknięte.

L:"Jestes tam tatusiu?".
Tż: "Tak,kąpie się.Chcesz wejść?"
L: NO
Tż: "A co się mówi?"
L: Dziękuje.
Tż: Odpowiada się "tak",a nie "no".To jeszcze raz zapytam.Chcesz wejść?"
L:NO.
Tż: "A co się mówi?".
L: PRZEPRASZAM (?)

Chichram się na kanapię

Po wyjściu spod prysznica,tż naucza Lilę

Tż:"Jak tatuś się pyta czy chcesz,żeby otworzył drzwi,odpowiadmy "tak,proszę".Powtórz!
L: tak,proszę! - odpowiada Lila
Tż: To teraz Cię zapytam.Chcesz,żebym otworzył drzwi?"
L:"No!"

: "To jeszcze raz powtórzymy.Powiedz tak proszę"
L: "Tak proszę!"-najwyraźniej i najgłośniej jak potrafi odpowiada Lili.
Tż: To teraz Cię zapytam jeszcze raz.Chcesz,żebym otworzył drzwi?"

I po raz trzeci to samo.

Tż:"Chyba się dzisiaj tego nie nauczymy"
L:" Chyba TAK!" kwituje Lila.

Ja rycze na kanapię
Ja kupiłam w lidlu 2 pary i bardzo nie polecam, zmechacone po kilku razach

A Lila cudna, ale niech się tatuś tak nie martwi, nie cała nauka poszła w las, jak się rozmowa nie zamknęła "Chyba NO"

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:58   #2674
motylek85
Zakorzenienie

Cześć laseczki
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
w każdym razie, dobrze że minęło i obyś nie musiała już sprawdzac skuteczności tych czopów

A coś Ty ja wiem, że ludzie to mają w łapkach talenty różniaste, ale nie ja, jakbym sama ciachnęła to bym musiała siedzieć w domu, aż odrosną jestem manulanym beztalenciem tak mi się tylko napisało, ale ciachała pani fryzjerka. mój tż farbuje cudnie, ale ciąc też nie chce

Miki

Motylek jak wyżej pisałam nic z robótek się nie tykam, to pojęcia nie mam, ale sukienka mnie zaczarowała- piękna
och ja też mam taką nadzieję raz już czopy na to brałam i ja dziękuję
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ta 1.
da się uszyć takie coś, moja mama mojej siostrze szyła podobną na obronę,góra była beżowa a dół czarny, z boku kokardka, byla w 7 miesiącu moja siostra... z tym że moja mama z zawodu jet krawcem Popytaj krawcowe u siebie w okolicy, na pewno któraś bedzie umiała bo to nie jest trudne ( moja mama głównie zajmowała sie szyciem rzeczy dla dzieci, a ciążową kiecę robiła pierwszy raz i naprawdę dobrze sie spisała )
o fajnie, muszę poszukać jakiejś krawcowej materiał chyba nie będzie super mega drogi no i ciekawe ile krawcowa może wziąć?
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
No więc jestem...
Chłopak potwierdzony, nawet nam siusiaka pięknie pokazał.
Jak dotrę do domu to wstawię zdjęcia
Także Rybko możesz mi wpisać Jasia
super, gratuluję chłopaki są super
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Mojemu tez tak zostalo
DZis mnie ta rwa dobije.Nie moge chodzic a tu trzeba za synem biegac.Do tego zmecrzenie,niewyspanie i marudny maz. Pogryze zara.

To moj brzuch z 19 tygodniu.Zdjecie sprzed tygodnia.I tez juz spuchlam.Uda jak wieloryb.A zaczynalam ciaze z 57 kg przy 170.
super brzuch i podobny wielkością do mojego;D a u ciebie to rwa potwierdzona? bo mnie ta kość ogonowa boli jak się nałażę i promieniuje na pośladek i nogę a takie objawy też przy rwie wyczytałam z tym, że u mnie to raczej wpływ ciąży... tak gin powiedział
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
cześć dziewczęta
No to nie będzie Laury Synuś będzie Już powoli się z tą myślą oswajam Mężul z radości aż krzyczał Będzie Kubuś, Kacperek albo Filipek

gratulacje
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ja na razie w nich nie chodzę, jak się dużo nie najem, to jeszcze wchodzę w swoje normalne ciuchy, a te spodnie bardzo podkreślają ciażę ale pamiętam, że jak pierwszy raz je ubrałam i poszłam na miasto to musiałam co trzy kroki podciągać bo mi chciały spaść . A potem zauważyłam że jak się je dobrze zawiąże pod brzuchem to noszą mi się ok, więc może to kwestia umocowania ich
no ja jak za mocno zwiążę to mnie boli pod brzuchem ja to chyba do nich szelki muszę zakładać :haha:
Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy na wizycie Nasza córeczka jest jak to powiedział gin dłuuuga i chuda i ma bardzo długie nogi hehe Ale wcześniej spojrzał na męża który ma 193cm więc musiał o tym wspomnieć :P
Powiedział ze sam przyjmie mój poród i żebym się nic nie martwiła nr tel na kom do niego mam to jakby się coś działo mam dzwonić. Teraz idziemy 29.06 czyli w kolejną sobotę na połówkowe 4d z nagraniem a do gina 9.07 kolejna wizyta.

Aaaa no i dziewczynka powiedział na 100%

Dziewczynki która już z was robiła usg 4d (to na płytce) w którym tygodniu ciąży? Bo ja jestem zapisana za tydzień w sobotę to będzie nasz 19 tc, będzie ładnie widać buźkę?
gratulacje córeczki
ja z Olkiem byłam w 19t i powiem ci, że słabo było widać tzn dzidzia jeszcze nie nabrała masy więc ta buziulka nie była taka fajna pyzata tylko taka wychudzona i trochę żałowałam, że nie poczekałam te 2-3tygodnie. ale za to sisiora było widać jak na dłoni

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 09:58   #2675
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do tych, co miały cc już kiedyś : czy wtenczas jest jakaś inna wyprawka dla mamy do szpitala? Bo nie wiem, czy będę musiała coś ekstra kupić, jakieś opatrunki, podkłady, cuda? I tak mnie w nocy naszło, ze o cc to wiem z książek i internetu :/ Któraś może choć trochę opowiedzieć co mnie czeka?
widziałam, że już dziewczyny ci odpisały i tak jak one piszą, nic szczególnego na cc nie trzeba szykować ja pojechałam z myślą, żę urodzę naturalnie a wyszło cc i starczyło to co miałam hmmm i się zastanawiałam jak to majtek nie wolno? a na czym się podpaska ma trzymać?
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Piękne tam mają sukienki! A ja się martwiłam, że nie będę miała w czym na wesele iść :P Ale mam nadzieję, że kupię coś w promocji, bo ponad 200 zł to mi się nie uśmiecha wydać....

Jasiuuu Wyczytałam, że na pierwszym foto jest ptaszek, ale jakoś nie umiem się dopatrzyć....

Jestem za! Nawet samo imię wystarczy jeśli mama już określiła, a jak nie to syn/córka
no drogie niestety dlatego myślałam o uszyciu a zaglądałaś w zakładkę outlet? tam są fajne cenki

Ryba a może zamiast pisać syn/córka to imię na kolorowo i tak na dziewczynkę imię na różowo a na chłopca na niebiesko, no chyba że nie ma jeszcze wybranego to samo syn albo córka na dany kolor

Coralady udana mała mój też ma jakąś dziwną fazę i zamiast "daj" mówi "dawaj" i też staram się go oduczyć tego ale jest jak u ciebie;D ja swoje a on swoje;D

♥37/40♥
Stary 2013-06-20, 10:06   #2676
De28
Wtajemniczenie

Rwa nie potwierdzona,ale w pierwszej ciazy ja mialam,wiec to to.

Bylam u ginki i potwierdzony chlopak wiec prosze dopisac.
Wazy 363g i lezy w poprzez,tak jak go wlasnie czuje.
Ale musze jechac na badania do mojego starego gina,bo ani fotki nie sa super,ani dokladniejsze badanie mozliwe.Niby wszystko ok,ale bylam spokojniejsza jak mnie badal moj poprzedni lekarz.Byl dokladniejszy.
Maz byl ze mna,choc nawet go nie prosilam,ciesze sie, bo ostatnio tak srednio sie interesuje ciaza.Dzwigam,pracuje, a on nic.No ale ksiezniczka byc nie zamierzam I masakrycznie juz przytylam.Pomimo ciaglego ruchu,marszow po plazy,schodow w domu i pracy w ogrodku.Juz 10 kg...

Ide was doczytac.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:08   #2677
Kociak85
Zadomowienie

domii29, gratuluję chłopaka na 100% fajnie te jajka widać i super, że masz taką okazję aby kupić tak tanio wózek zazdroszczę.

adoosienka, również gratuluję synka

Dużo chłopaków tu na wątku! ja może się wstępnie czegoś dowiem na wizycie 28.06 - będę wtedy w 18 tygodniu, mam nadzieję, że będzie coś widać

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a tak poza tym to zapisała sie którasdo tego programu rossnę?
Ja się zapisałam. Ale jeszcze nic nie kupiłam w sumie. Ale moja siostra mówi, że ma już 10%, bo często kupuje dla dzieci artykuły. A to działa tak, że wystarczy że kupujesz jedną rzecz dla dziecka i wtedy na całe zakupy już masz ten rabat, także się opłaca.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
kurde, ja bym poszła na wesele... ale teraz cisza..... wysyp wesel się zakończył moim weselem 2 lata temu
U mnie też już prawie wszystkie wesela minęły. W tym roku już ani jednego. W przyszłym jedno będzie. A też bym chciała jeszcze sobie pochodzić. Lubię wesela.

Muszę się zebrać na zakupy jedzeniowe... Ale ja tego nie lubię. Ale w lodówce już przeciąg się zrobił. I muszę złożyć deklarację na te całe śmieci. Ale taki upał, że nie chce mi się z domu ruszać. Miłego poranka dziewczyny
Stary 2013-06-20, 10:09   #2678
motylek85
Zakorzenienie

iguana333 znalazłam fotkę z tego usg 3d jak z Olkiem byłam. Jakość kiepska bo to zdjęcie zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg c6914f3cda.jpg (64,0 KB, 25 załadowań)

♥37/40♥
Stary 2013-06-20, 10:13   #2679
De28
Wtajemniczenie

domii-super fotki,ja mam takie z pierwszej ciazy,bo z tej sa beznadziejne.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:13   #2680
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
iguana333 znalazłam fotkę z tego usg 3d jak z Olkiem byłam. Jakość kiepska bo to zdjęcie zdjęcia
który to był tydzien? Ja ide w poniedziałek, w równym 22 tygodniu i zastanawiam się czy będzie ladnie widac?
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:17   #2681
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:

Ale musze jechac na badania do mojego starego gina,bo ani fotki nie sa super,ani dokladniejsze badanie mozliwe.Niby wszystko ok,ale bylam spokojniejsza jak mnie badal moj poprzedni lekarz.Byl dokladniejszy.
Maz byl ze mna,choc nawet go nie prosilam,ciesze sie, bo ostatnio tak srednio sie interesuje ciaza.Dzwigam,pracuje, a on nic.No ale ksiezniczka byc nie zamierzam I masakrycznie juz przytylam.Pomimo ciaglego ruchu,marszow po plazy,schodow w domu i pracy w ogrodku.Juz 10 kg...

Ide was doczytac.
no to współczuję, wiem co to za ból i gratulacje snusia wagą się nie przejmuj, po porodach utworzymy kółko wsparcia dla mamusiek ćwiczących chcących się pozbyć nadmiernych kg
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
domii29, gratuluję chłopaka na 100% fajnie te jajka widać i super, że masz taką okazję aby kupić tak tanio wózek zazdroszczę.

adoosienka, również gratuluję synka

Dużo chłopaków tu na wątku! ja może się wstępnie czegoś dowiem na wizycie 28.06 - będę wtedy w 18 tygodniu, mam nadzieję, że będzie coś widać

Ja się zapisałam. Ale jeszcze nic nie kupiłam w sumie. Ale moja siostra mówi, że ma już 10%, bo często kupuje dla dzieci artykuły. A to działa tak, że wystarczy że kupujesz jedną rzecz dla dziecka i wtedy na całe zakupy już masz ten rabat, także się opłaca.

U mnie też już prawie wszystkie wesela minęły. W tym roku już ani jednego. W przyszłym jedno będzie. A też bym chciała jeszcze sobie pochodzić. Lubię wesela.

Muszę się zebrać na zakupy jedzeniowe... Ale ja tego nie lubię. Ale w lodówce już przeciąg się zrobił. I muszę złożyć deklarację na te całe śmieci. Ale taki upał, że nie chce mi się z domu ruszać. Miłego poranka dziewczyny
ja jestem zapisana do programu rossne ale nie wiem czy ten rabat obejmuje całe zakupy wydaje mi się, że właśnie tylko te dzieciowe ale może nie dopatrzyłam

♥37/40♥
Stary 2013-06-20, 10:20   #2682
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
cześć dziewczęta Przepraszam, że piszę tak rzadko ale jakoś tak czasu brak, a wieczorem to już tylko z mężulem się kładziemy i o bożym świecie zapominamy...
Dziś byłam u doktorka i oto fragment rozmowy:
Dr: No serduszko pięknie miarowo bije, wszystkie struktury prawidłowo wyglądają, nie widzę nic co mogłoby nas niepokoić...
Ja: Ehem....
Dr : O co chodzi?
Ja: A coś tam widać jeszcze?
Dr: No przecież ładnie po kolei opisałem, wszystko pięknie, jeszcze zajrzymy do malucha na kolejnej wizycie dla dokłądniejszego obrazu niektórych części ciałka, ale jest bardzo dobrze... A co by Pani chciałą usłyszeć?
Ja: No... może dziewczynka albo chłopiec?
Dr: Hmm...
Ja: Bo ja się nawet założyłam, że dziewczynka będzie, a mąż, że chłopiec....
Dr: No cóż, powiem jedno: przegrałaś kochana
.......
No to nie będzie Laury Synuś będzie Już powoli się z tą myślą oswajam Mężul z radości aż krzyczał Będzie Kubuś, Kacperek albo Filipek

Hehe... gratuluje przegranego zakładu i synusia

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Zaczynam schizować
Przez te podziekowania dla rodzicow, wzielam sie dzisiaj i musiałam zamowic winietki na ślub, zamowilam te: http://allegro.pl/winietki-podziekow...333872265.html
a teraz mysle, co tak naprawde kupic rodzicom najgorsze, ze tż chce coś innego... np.: chce zrezygnować z kwiatow!!!!!!!!!!

jutro jade zamowic bukiet, butonierke i kwiaty do włosów... zaczyna sie napieta atmosfera. ja juz chce byc po
a my kupiliśmy dwa duże aniołki Rosenthala
http://www.sklep.rosenthal.pl/n-o-w-...rosenthal.html
podobały się bardzo, tym bardziej, ze moi rodzice dostali już dwa inne na rocznice ślubu wiec można sobie je kolekcjonować

Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy na wizycie Nasza córeczka jest jak to powiedział gin dłuuuga i chuda i ma bardzo długie nogi hehe Ale wcześniej spojrzał na męża który ma 193cm więc musiał o tym wspomnieć :P
Powiedział ze sam przyjmie mój poród i żebym się nic nie martwiła nr tel na kom do niego mam to jakby się coś działo mam dzwonić. Teraz idziemy 29.06 czyli w kolejną sobotę na połówkowe 4d z nagraniem a do gina 9.07 kolejna wizyta.

Aaaa no i dziewczynka powiedział na 100%

Dziewczynki która już z was robiła usg 4d (to na płytce) w którym tygodniu ciąży? Bo ja jestem zapisana za tydzień w sobotę to będzie nasz 19 tc, będzie ładnie widać buźkę?
Gratuluje córeczki

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
No i brawo zadbane mamuśki są sexy
ja od dwóch dni rozczochrana, zasmarkana i chodzę cały dzień w piżamie I'm sexy mama

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
ja w dzien ślub bede dokladnie w 6 miesiącu!
Ale TŻ się uparł i musiałam zamowić orkiestrę i inne farmazony, chociaż ślubu regionalnego nie chciałam! Dla rozluznienia w niedziele w nocy wyjedziemy na wakacje

Ale czuje lęk przed tym dniem, powaznie! ja mam suknie z trenem, jak ona bedzie wygladac po I. tancu? hahaha
A nie da się podpiąć tego trenu do tańca, albo do ręki przypiąć?? Ja nie miałam trenu ale jak ja przedwczoraj oddalam do czyszczenia to pani się przeraziła - czystością nie grzeszyła, cały dół miałam czorny

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam
W ogóle to moja córka dwulatka mnie rozwala
Liluś od kilku dni zamiast odpowiedać"tak",odpowiada "no".Próbujemy zwracać jej na to uwagę.

Leżę na kanapię,tż bierze prysznic.Lila podbiega do łazienki,łapię za klamkę,ale zamknięte.

L:"Jestes tam tatusiu?".
Tż: "Tak,kąpie się.Chcesz wejść?"
L: NO
Tż: "A co się mówi?"
L: Dziękuje.
Tż: Odpowiada się "tak",a nie "no".To jeszcze raz zapytam.Chcesz wejść?"
L:NO.
Tż: "A co się mówi?".
L: PRZEPRASZAM (?)

Chichram się na kanapię

Po wyjściu spod prysznica,tż naucza Lilę

Tż:"Jak tatuś się pyta czy chcesz,żeby otworzył drzwi,odpowiadmy "tak,proszę".Powtórz!
L: tak,proszę! - odpowiada Lila
Tż: To teraz Cię zapytam.Chcesz,żebym otworzył drzwi?"

: "To jeszcze raz powtórzymy.Powiedz tak proszę"
L: "Tak proszę!"-najwyraźniej i najgłośniej jak potrafi odpowiada Lili.
Tż: To teraz Cię zapytam jeszcze raz.Chcesz,żebym otworzył drzwi?"

I po raz trzeci to samo.

Tż:"Chyba się dzisiaj tego nie nauczymy"
L:" Chyba TAK!" kwituje Lila.

Ja rycze na kanapię
Pocieszną macie tą córę

Witam z rana
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:20   #2683
motylek85
Zakorzenienie

24Kasiula24 to był 19 t a w 22 to już powinno być lepiej widać

♥37/40♥
Stary 2013-06-20, 10:21   #2684
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Motylku jeśli są to wkłady poporodowe (te apteczne podpaski z metra ) to nogami zaciskać. Tak było u mnie przy córce i jak z krwotokiem w szpitalu byłam w 8 tygodniu. Ba, teraz to nawet ryja darli za spodnie od piżamy. Kazali z golym tylkiem leżeć, chodzić, spac-wszystko. I tylko ligninka od pasa do pleców .

Coralady moja też pyskuje. A mnie trafia i nie wiem już co mam robić, żeby ją utemperować. Brak mi sił i cierpliwości

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-06-20 o 10:22
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:22   #2685
89Beatka
Wtajemniczenie

Też mam karte rossnę ale jak narazie używam jej dla siebie, teraz weszło coś takeigo że można brać udział będąc w ciąży i przy rejestracji, zaznacza się że spodziewasz się dziecka.
z tym że ja mam kartę już ponad rok i stworzyłam fikcyjne dziecko więc nie wiem jak to jest juz z osobami posiadającymi te karty

a tu są inf

http://www.rossnet.pl/rossne/karta-rossne
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:23   #2686
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
24Kasiula24 to był 19 t a w 22 to już powinno być lepiej widać
To super Najbardziej licze na potwierdzenie płci bo raz dziewczynka, raz chłopczyk :P a na 3D pewnie juz lepiej widac
Stary 2013-06-20, 10:23   #2687
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
no to współczuję, wiem co to za ból i gratulacje snusia wagą się nie przejmuj, po porodach utworzymy kółko wsparcia dla mamusiek ćwiczących chcących się pozbyć nadmiernych kg

ja jestem zapisana do programu rossne ale nie wiem czy ten rabat obejmuje całe zakupy wydaje mi się, że właśnie tylko te dzieciowe ale może nie dopatrzyłam
Witajcie mamusie
OOOJEJJ ale wy lecicie z tymi stronami próbowałam nadrobić, ale już nie pamiętam co której miałam odpisać Jeżeli chodzi o program rossnę to na stronce u nich jest cały spis kosmetyków które są włączone do promocji. Kremy do pielęgnacji maluszka ale też dla przyszłej mamy, naprawde lista spoko więc też się zapisałam
Dziś jest mi tak gorąco że się rozpłyyywam!!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:25   #2688
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
zapraszam :P skoro wszystkie takie chętne, to może któraś je usmaży, bo ja nie lubię szczególnie w takie upały :P
Cytat:
wagą się nie przejmuj, po porodach utworzymy kółko wsparcia dla mamusiek ćwiczących chcących się pozbyć nadmiernych kg
dołączam do Was

wróciłam ze wsi upocona :P siedzę sobie w samym staniku, wietrzę brzuch i popijam mrożoną herbatkę , żyć nie umierać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:27   #2689
nasturcja7667
Zadomowienie

Ja właśnie przełożyłam usg 4D na 2.lipca. To będzie 19 tydz., 2 dz. Czyli w sumie zaczęty 20 tydzień. Oby wszystko grało
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:28   #2690
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Też mam karte rossnę ale jak narazie używam jej dla siebie, teraz weszło coś takeigo że można brać udział będąc w ciąży i przy rejestracji, zaznacza się że spodziewasz się dziecka.
z tym że ja mam kartę już ponad rok i stworzyłam fikcyjne dziecko więc nie wiem jak to jest juz z osobami posiadającymi te karty

a tu są inf

http://www.rossnet.pl/rossne/karta-rossne
w moim rossmannie karty leżały sobie na półce, to sobie wzięłam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-20, 10:29   #2691
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
zapraszam :P skoro wszystkie takie chętne, to może któraś je usmaży, bo ja nie lubię szczególnie w takie upały :P

dołączam do Was

wróciłam ze wsi upocona :P siedzę sobie w samym staniku, wietrzę brzuch i popijam mrożoną herbatkę , żyć nie umierać
Ja byłam z psem tylkoz 10 minut a jestem cała mokraaa
Nie widze npsierpnia jak będą upały a my z wielkimi brzucholami
Stary 2013-06-20, 10:35   #2692
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
My mamy Sekę, tylko inny model, Carlo Lux. On jest chyba troszkę mniejszy od Maximusa, ale podobny. Wózek jest w porządku, z gondoli i fotelika byłam bardzo zadowolona, teraz jeździmy spacerówką i mam kilka zastrzeżeń, ale ogólnie wózek jest ok, bardzo łatwo się go prowadzi
oo fajnie poznac opinie jeszcze innej osoby tak Carlo jest troszke mniejszy od Maximusa. ale w sumie najważniejsze ze jest porządny i cena przystępna

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Tak jak pisałam, dodaję
Przepraszam że takie niewyraźne
gratuluję chłopczyka

Cytat:

Ide was doczytac.
gratuluję wizyty

i trzymam kciuki za dzisiejsze

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:36   #2693
Olenka_24
Zadomowienie

Witam się z Wami w ten upalny czwartek

U nas też już strasznie gorąco , dziś mam iść na 13 na henne brwi ale chyba sobie odpuszcze . Nie wiem czy dam rade w taki upał.

Nemosku kopnięcia czuję już takie nawet nawet U mnie już 20 tydzień leci
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:36   #2694
89Beatka
Wtajemniczenie

I nie doszukałam się na koncie rossnett, czy można zmienić status z jestem rodzicem na oczekuję dziecka, bo jest tylko opcja dodaj dzieci, może któraś wie jak to zrobić?
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:36   #2695
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Ja byłam z psem tylkoz 10 minut a jestem cała mokraaa
Nie widze npsierpnia jak będą upały a my z wielkimi brzucholami
ja też nie

właśnie aktywowałam kartę Rossnę- dzięki Wam, bo oczywiście zapomniałam i pokazało mi się że mam 3% rabatu na: artykuły pielęgnacyjne dla kobiet w ciąży - artykuły pielęgnacyjne dla małych dzieci - akcesoria dla małych dzieci - pieluchy

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-20, 10:37   #2696
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Motylku jeśli są to wkłady poporodowe (te apteczne podpaski z metra ) to nogami zaciskać. Tak było u mnie przy córce i jak z krwotokiem w szpitalu byłam w 8 tygodniu. Ba, teraz to nawet ryja darli za spodnie od piżamy. Kazali z golym tylkiem leżeć, chodzić, spac-wszystko. I tylko ligninka od pasa do pleców .
.
a w nocy/ jak się śpi to niby jak to utrzymywać na swoim miejscu?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:42   #2697
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Taszanta wierz mi lub nie, ale da sie. Poza tym po porodzie sen robi się bardziej "na rzadko" tzn. jesteś bardzo czujna.

My z reguły zakladalysmy siatkowane majtki a przed obchodem szybkie mycie i ściąganie .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:46   #2698
Azealia
Raczkowanie

Lineczko ja smażyć mogę, w I trymestrze nie mogłam gotować, więc teraz jak już dam radę to cieszę się jak dziecko

Dziewczyny kilka dni temu poczułam w brzuchu jakby mi musowała tabletka plusz albo coś.. I teraz leżę na płasko i czuję jakieś dziwne napięcie kilka cm pod pępkiem, patrzę, a tam mi się skóra rusza tak śmiesznie, przemieszcza się coś pod nią tak delikatnie, ale czułam to wyraźnie. Przyłożyłam dłoń bo pomyślałam że to może wzdęcie i jelita, ale nic nie poczułam.. Po kilku chwilach znów to samo, znów ręka i znów cisza. Puknęłam w to miejsce lekko i Ktoś mi odpukał.. Czy to możliwe żebym poczuła już i zobaczyła ruchy? Dzisiaj jest 14t6d, ale ja jestem bardzo szczupła... Muszę zapytać lekarza...
Stary 2013-06-20, 10:47   #2699
aaby
Zakorzenienie

Dziewczyny, która robi zamówienie w C&A? Chcę jedne spodnie i nic więcej, a w koszyku musi być za 59zł

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 10:49   #2700
nemosek
Zakorzenienie

witam się upalnie i słonecznie

Lineczka
Lista produktów w rossnę http://www.rossnet.pl/Portals/0/ross...roduktow-2.pdf

Beatka teraz mi siedzi w głowie ta piosenka

Coral Aparatka

Magalsa Hmm Cipusię

Ktosiula U nas nie ma Auchan i frac Będę szukać gdzie indziej

24 Kasiula dla przyjaciółki

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Coralady z Twoją córeczką to się idzie dogadać tak jak z moim Mążem

Ja: Kochanie może byśmy jutro pojechali do Biedrony?
On: mhm.... (robi coś na kompie)
Ja: MHM?
On: mhm..
Ja: a może by tak pełnym zdaniem?
On: TAK
Ja: Tak co?
On: Do biedronki.
Ja: w sensie że tak, pojedziemy?
On: mhm...

Dziękuję, dowidzenia

Wstałam dzisiaj z mega bólem łba i mega powerem! Wysprzątałam kuchnię, łazienkę i sypialnie i zwalam wszystko na stres przed wizytą bo to za kilka godzin !
Stres mnie zje, dobrze że mam pracę do zrobienia, to jakoś może czas przeleci...

za wizytkę

Taszanta Zaraz idęoglądać

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

Bavarian bankowo jest też w Realach

Iguana miałam wczoraj odpisać, ale coś zapomniłam, buziak powinien być ładnie widoczny, chociaż moja wycięła wycięła taki numerek, że w 20 tyg tak schowała pyszczka, że za nic nie dało się zobaczyć, bardzo nisko się wcisnąła i buźką do moich plecó. Także dziś mam powtórkę połówkowego, bo nie dało się w ogóle ocenić główki.

Ja kupiłam w lidlu 2 pary i bardzo nie polecam, zmechacone po kilku razach

A Lila cudna, ale niech się tatuś tak nie martwi, nie cała nauka poszła w las, jak się rozmowa nie zamknęła "Chyba NO"
A Real to jest Dzięki

No getry do bani,a takie fajne się wydawały

De 28 Gratki a kilosy się zrzucą

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości