|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Coralady z Twoją córeczką to się idzie dogadać tak jak z moim Mążem
![]() Ja: Kochanie może byśmy jutro pojechali do Biedrony? On: mhm.... (robi coś na kompie) Ja: MHM? On: mhm.. Ja: a może by tak pełnym zdaniem? On: TAK Ja: Tak co? On: Do biedronki. Ja: w sensie że tak, pojedziemy? On: mhm... Dziękuję, dowidzenia ![]() Wstałam dzisiaj z mega bólem łba i mega powerem! Wysprzątałam kuchnię, łazienkę i sypialnie i zwalam wszystko na stres przed wizytą bo to za kilka godzin ! Stres mnie zje, dobrze że mam pracę do zrobienia, to jakoś może czas przeleci... Aha! I wpraszam się do Lineczki i Nelki na naleśniory
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Dziewczyny, dziś wyprzedaż w C&A online, można upolować spodnie, sukienki, spódnice ciążowe za 17-18 PLN. Jeansy za 29,90 PLN. Dużo rozmiarów dostępnych. Nie są to może jakieś wspaniałości, no ale za taką cenę to nie ma co wybrzydzać
. Jak się płaci kartą to wysyłka bezpłatna. Wzięłam dwie spódnice i spodnie, część pewnie do zwrotu, no ale chciałam jedna spódnicę ale przesyłki za 17 PLN nie wysyłają
|
#2673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ilona i co u Was?
Bavarian bankowo jest też w Realach Iguana miałam wczoraj odpisać, ale coś zapomniłam, buziak powinien być ładnie widoczny, chociaż moja wycięła wycięła taki numerek, że w 20 tyg tak schowała pyszczka, że za nic nie dało się zobaczyć, bardzo nisko się wcisnąła i buźką do moich plecó. Także dziś mam powtórkę połówkowego, bo nie dało się w ogóle ocenić główki. Cytat:
A Lila cudna, ale niech się tatuś tak nie martwi, nie cała nauka poszła w las, jak się rozmowa nie zamknęła "Chyba NO" |
|
|
|
|
#2674 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki
![]() Cytat:
raz już czopy na to brałam i ja dziękuję![]() Cytat:
materiał chyba nie będzie super mega drogi no i ciekawe ile krawcowa może wziąć?Cytat:
chłopaki są super![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja z Olkiem byłam w 19t i powiem ci, że słabo było widać tzn dzidzia jeszcze nie nabrała masy więc ta buziulka nie była taka fajna pyzata tylko taka wychudzona i trochę żałowałam, że nie poczekałam te 2-3tygodnie. ale za to sisiora było widać jak na dłoni
|
|
|
#2675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak jak one piszą, nic szczególnego na cc nie trzeba szykować ja pojechałam z myślą, żę urodzę naturalnie a wyszło cc i starczyło to co miałam hmmm i się zastanawiałam jak to majtek nie wolno? a na czym się podpaska ma trzymać?Cytat:
a zaglądałaś w zakładkę outlet? tam są fajne cenki![]() Ryba a może zamiast pisać syn/córka to imię na kolorowo i tak na dziewczynkę imię na różowo a na chłopca na niebiesko, no chyba że nie ma jeszcze wybranego to samo syn albo córka na dany kolor ![]() Coralady udana mała mój też ma jakąś dziwną fazę i zamiast "daj" mówi "dawaj" i też staram się go oduczyć tego ale jest jak u ciebie;D ja swoje a on swoje;D
|
|
|
#2676 |
|
Wtajemniczenie
|
Rwa nie potwierdzona,ale w pierwszej ciazy ja mialam,wiec to to.
Bylam u ginki i potwierdzony chlopak wiec prosze dopisac. Wazy 363g i lezy w poprzez,tak jak go wlasnie czuje. Ale musze jechac na badania do mojego starego gina,bo ani fotki nie sa super,ani dokladniejsze badanie mozliwe.Niby wszystko ok,ale bylam spokojniejsza jak mnie badal moj poprzedni lekarz.Byl dokladniejszy. Maz byl ze mna,choc nawet go nie prosilam,ciesze sie, bo ostatnio tak srednio sie interesuje ciaza.Dzwigam,pracuje, a on nic.No ale ksiezniczka byc nie zamierzam I masakrycznie juz przytylam.Pomimo ciaglego ruchu,marszow po plazy,schodow w domu i pracy w ogrodku.Juz 10 kg... Ide was doczytac. |
|
|
|
#2677 | |
|
Zadomowienie
|
domii29, gratuluję chłopaka na 100%
fajnie te jajka widać i super, że masz taką okazję aby kupić tak tanio wózek zazdroszczę.adoosienka, również gratuluję synka Dużo chłopaków tu na wątku! ja może się wstępnie czegoś dowiem na wizycie 28.06 - będę wtedy w 18 tygodniu, mam nadzieję, że będzie coś widać Ja się zapisałam. Ale jeszcze nic nie kupiłam w sumie. Ale moja siostra mówi, że ma już 10%, bo często kupuje dla dzieci artykuły. A to działa tak, że wystarczy że kupujesz jedną rzecz dla dziecka i wtedy na całe zakupy już masz ten rabat, także się opłaca. Cytat:
Muszę się zebrać na zakupy jedzeniowe... Ale ja tego nie lubię. Ale w lodówce już przeciąg się zrobił. I muszę złożyć deklarację na te całe śmieci. Ale taki upał, że nie chce mi się z domu ruszać. Miłego poranka dziewczyny
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
iguana333 znalazłam fotkę z tego usg 3d jak z Olkiem byłam. Jakość kiepska bo to zdjęcie zdjęcia
|
|
#2679 |
|
Wtajemniczenie
|
domii-super fotki,ja mam takie z pierwszej ciazy,bo z tej sa beznadziejne.
|
|
|
|
#2680 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gratulacje snusia wagą się nie przejmuj, po porodach utworzymy kółko wsparcia dla mamusiek ćwiczących chcących się pozbyć nadmiernych kg Cytat:
wydaje mi się, że właśnie tylko te dzieciowe ale może nie dopatrzyłam
|
|
|
#2682 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.sklep.rosenthal.pl/n-o-w-...rosenthal.html podobały się bardzo, tym bardziej, ze moi rodzice dostali już dwa inne na rocznice ślubu wiec można sobie je kolekcjonować ![]() Cytat:
![]() ja od dwóch dni rozczochrana, zasmarkana i chodzę cały dzień w piżamie ![]() Cytat:
Ja nie miałam trenu ale jak ja przedwczoraj oddalam do czyszczenia to pani się przeraziła - czystością nie grzeszyła, cały dół miałam czorny ![]() Cytat:
![]() Witam z rana
|
|||||
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
24Kasiula24 to był 19 t a w 22 to już powinno być lepiej widać
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Motylku jeśli są to wkłady poporodowe (te apteczne podpaski z metra
) to nogami zaciskać. Tak było u mnie przy córce i jak z krwotokiem w szpitalu byłam w 8 tygodniu. Ba, teraz to nawet ryja darli za spodnie od piżamy. Kazali z golym tylkiem leżeć, chodzić, spac-wszystko. I tylko ligninka od pasa do pleców .Coralady moja też pyskuje. A mnie trafia i nie wiem już co mam robić, żeby ją utemperować. Brak mi sił i cierpliwości Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-06-20 o 10:22 |
|
|
|
#2685 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mam karte rossnę
ale jak narazie używam jej dla siebie, teraz weszło coś takeigo że można brać udział będąc w ciąży i przy rejestracji, zaznacza się że spodziewasz się dziecka.z tym że ja mam kartę już ponad rok i stworzyłam fikcyjne dziecko więc nie wiem jak to jest juz z osobami posiadającymi te kartya tu są inf http://www.rossnet.pl/rossne/karta-rossne |
|
|
|
#2686 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
OOOJEJJ ale wy lecicie z tymi stronami próbowałam nadrobić, ale już nie pamiętam co której miałam odpisać Jeżeli chodzi o program rossnę to na stronce u nich jest cały spis kosmetyków które są włączone do promocji. Kremy do pielęgnacji maluszka ale też dla przyszłej mamy, naprawde lista spoko więc też się zapisałam![]() Dziś jest mi tak gorąco że się rozpłyyywam!! |
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
zapraszam :P skoro wszystkie takie chętne, to może któraś je usmaży, bo ja nie lubię szczególnie w takie upały :P
Cytat:
wróciłam ze wsi upocona :P siedzę sobie w samym staniku, wietrzę brzuch i popijam mrożoną herbatkę , żyć nie umierać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2689 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie przełożyłam usg 4D na 2.lipca. To będzie 19 tydz., 2 dz. Czyli w sumie zaczęty 20 tydzień. Oby wszystko grało
|
|
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie widze npsierpnia jak będą upały a my z wielkimi brzucholami
|
|
|
|
|
#2692 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak Carlo jest troszke mniejszy od Maximusa. ale w sumie najważniejsze ze jest porządny i cena przystępna ![]() gratuluję chłopczyka ![]() Cytat:
![]() i trzymam kciuki za dzisiejsze
|
|
|
#2693 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Wami w ten upalny czwartek
![]() U nas też już strasznie gorąco , dziś mam iść na 13 na henne brwi ale chyba sobie odpuszcze . Nie wiem czy dam rade w taki upał. Nemosku kopnięcia czuję już takie nawet nawet U mnie już 20 tydzień leci
|
|
|
|
#2694 |
|
Wtajemniczenie
|
I nie doszukałam się na koncie rossnett, czy można zmienić status z jestem rodzicem na oczekuję dziecka, bo jest tylko opcja dodaj dzieci, może któraś wie jak to zrobić?
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie aktywowałam kartę Rossnę- dzięki Wam, bo oczywiście zapomniałam i pokazało mi się że mam 3% rabatu na: artykuły pielęgnacyjne dla kobiet w ciąży - artykuły pielęgnacyjne dla małych dzieci - akcesoria dla małych dzieci - pieluchy
|
|
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Taszanta wierz mi lub nie, ale da sie. Poza tym po porodzie sen robi się bardziej "na rzadko" tzn. jesteś bardzo czujna.
My z reguły zakladalysmy siatkowane majtki a przed obchodem szybkie mycie i ściąganie .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2698 |
|
Raczkowanie
|
Lineczko ja smażyć mogę, w I trymestrze nie mogłam gotować, więc teraz jak już dam radę to cieszę się jak dziecko
![]() Dziewczyny kilka dni temu poczułam w brzuchu jakby mi musowała tabletka plusz albo coś.. I teraz leżę na płasko i czuję jakieś dziwne napięcie kilka cm pod pępkiem, patrzę, a tam mi się skóra rusza tak śmiesznie, przemieszcza się coś pod nią tak delikatnie, ale czułam to wyraźnie. Przyłożyłam dłoń bo pomyślałam że to może wzdęcie i jelita, ale nic nie poczułam.. Po kilku chwilach znów to samo, znów ręka i znów cisza. Puknęłam w to miejsce lekko i Ktoś mi odpukał.. Czy to możliwe żebym poczuła już i zobaczyła ruchy? Dzisiaj jest 14t6d, ale ja jestem bardzo szczupła... Muszę zapytać lekarza...
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, która robi zamówienie w C&A? Chcę jedne spodnie i nic więcej, a w koszyku musi być za 59zł
|
#2700 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam się upalnie i słonecznie
Lineczka Lista produktów w rossnę http://www.rossnet.pl/Portals/0/ross...roduktow-2.pdf Beatka teraz mi siedzi w głowie ta piosenkaCoral Aparatka Magalsa Hmm Cipusię ![]() Ktosiula U nas nie ma Auchan i frac Będę szukać gdzie indziej![]() 24 Kasiula dla przyjaciółkiCytat:
za wizytkęTaszanta Zaraz idęoglądać ![]() Cytat:
No getry do bani,a takie fajne się wydawały De 28 Gratki a kilosy się zrzucą |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

raz już czopy na to brałam i ja dziękuję
no i ciekawe ile krawcowa może wziąć?
Wyczytałam, że na pierwszym foto jest ptaszek, ale jakoś nie umiem się dopatrzyć....

i gratulacje snusia

dla przyjaciółki