|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Witam się ostatniego dnia przed urlopem
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A jakie ciasto robiłaś? mi się ostatnio marzyło jakieś ciasto z truskawkami, ale oczywiście nie zrobiłam, a jak wrócę to już pewnie średnio z truskawkami będzie. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pisz z nami częściej - teraz to już o zbyt dużym nakręcaniu się nie ma mowy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluję! ![]() to też mój 5cs, oby udany, nadal czekam na @ bo testy póki co negatywne
![]() |
#3453 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() ale wiecie.. jak ide do łazienki to cały czas jeszcze jest ten niepokój że zaraz bedzie czerwono... jakoś nie moge uwierzyć że to już ![]()
#3454 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
Zadomowienie
|
za tydzień, mam nadzieje że potwierdzi ciąże, zrobie jakieś pierwsze badania ale nie licze że coś będzie na USG to pewnie jeszcze z 3-4 tyg
#3456 |
Zadomowienie
|
cześć, wpadam się tylko przywitać i pochwalić po wizycie
![]() jak na razie wszystko w najlepszym porządku, serduszko bije jeszcze mocniej i szybciej jak ostatnio, ale gin skakał koło mnie i stwierdził, że jestem jego szczególną pacjentką (ciocia położna w tym gabinecie ma też dobre strony ![]() ![]() Gege im bliżej Twojego wyjazdu, tym bardziej Ci zazdroszczę ![]() ![]()
#3457 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() Super, że wizyta udana i że z dzidzia wszystko w porządku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3458 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Jak widać te cykle "spisane na straty" to te szczęśliwe cykle Cytat:
![]() ![]() ![]() Robiłam 3bita naszej Justii ![]() Nie bede go motywować w końcu to mój prezent ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ide za waszą radą i spadam do ogródka na słonko |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pradip Kochana, wczoraj nie miałm jak wejść Was poczytać, ale WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO z okazji urodzinek, spóźnione ale szczere. Spełnienia marzeń, huśtawki od męża i maluszka ![]() ![]()
![]() |
#3460 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Rozeznanie
|
Dopiero do domu dotarłam i zabieram się za pakowanie. Część gospodarczo-użytkowa ogarnelam wczoraj (prawie w całości
![]() ![]()
![]() |
#3462 |
Rozeznanie
|
benetta gratulacje!!! swietne wiadomości ktoś przerwal zastoj na forum
Prapid spóźnione ale szczere WSZYSTKIEGO NAJ NAJ I CO SOBIE TYLKO WYMARZYSZ ja wczoraj bylam u endokrynologa i wynik progesteronu niby ok dostałam skierowanie na monitoring owu zobaczymy co z tego wyjdzie dziś bylam u gina i mowi ze jest pęcherzyk 14mm a mam 8dc i ze niby liczy się ze rosnie 1mm na obe wiec owu powinna być wg niego kolo 18dc po pęcherzyku z zeszłego cyklu ani sladu wiec chyba pekl ale czemu nie zaszłam w ciaze nikt nie wie na monitoring nawet w lux medzie trzeba się mowic i akurat tak wyszlo ze w placówce która mam blisko pracy termin na 04/07 masakra jakas a żeby mieć mniej więcej w te dni musze jechać na drugi koniec miasta no porazka jakas |
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jutro rano wyjeżdżacie czy jeszcze w nocy? Kto pakuje auto ? ![]() Cytat:
![]() Fajnie że endo dał skierowanie. Pamiętaj żeby poprosić gina żeby Ci zrobił poprzeczny podgląd na USG bo podobno rzadko kto robi a mi dziś inny lekarz powiedział ze nie do końca mam tak jak być powinno. Jak na 8dc to spory masz pęcherzyk (wg mojego gina rośnie 2 mm na dobę) Wołaj męża do łóżka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() benetta gratuluję i najlepszego ![]() ![]() Wpadłam tylko na chwilę a tu dobre wiadomości ![]() Miłego namiętnego wieczorku staraczkom ![]() Ja od kilku dni co chwila czuję głód ![]() ide na kolacyjkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
Zakorzenienie
|
Komorowska - fajnie, że już po usg. Apetytem się ciesz, bo ja muszę godzinę myśleć co mogę zjeść, bo w większości przypadków na samą myśl mnie mdli... wolałabym mieć apatyt bez mdłości i wymiotów - choć muszę przyznać, że jest już dużo lepiej.
Benetta - nic się nie martw poczekaj jeszcze ze 2 tyg i wtedy może usłyszysz już serduszko ![]() Gegee- co ty oszalałaś z prasowaniem, na wakacje jedziesz więc zmiętymi rzeczami się nie martw ![]() A wam staraczki życzę super owulacji z odpowiednich jajników, wielkich pękających pęcherzyków i dużo śluzu płodnego i przede wszystkim super przytulanek na spontanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3466 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
szczerze to nic specjalnie innego nie czuje. troche białego śluzu ale to zawsze w drugiej połowie cyklu, cycki ciut tkliwe ale to jak wyżej... jak robiłam test to byłam przekonana że bedzie negatywny Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3467 |
Rozeznanie
|
Hej, hej
![]() Wpadam tylko na chwilkę się pożegnać ![]() ![]() ![]() Niestety muszę jeszcze sprawy zawodowe dzisiaj załatwić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak wrócę to ma mnie tu zalać postami napisanymi przez Was, no i oczywiście liczę na wysyp fasolek ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3468 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie upalnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3469 |
Zakorzenienie
|
Gegee - udanego urlopu kochana
![]() Pradip - u mnie też piękna pogoda od kilku dni... zupełnie nie jak w IE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Mnie upały pierwszy raz w życiu nie cieszą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
W ubiegłą sobotę przejeżdżałam koło Ciebie i tak sobie myślałam ze ładnie tam masz i zielono tak ze jest gdzie usiąść odpocząć i schować się przed słonkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3472 |
Zadomowienie
|
szczerze mówiąc to nigdy na @ nie czekałam
![]() to był mój rytuał że robiłam co miesiąc 2 testy -jeden tak ze 2-3 dni przed okresem a drugi jakoś w dzień albo dzień po terminie jak się nie zbierało. no i tym razem przypomniałam sobie o moim teściku, właściwie to miałam go nie robić ale się już przyzwyczaiłam i mi czegoś brakowało ![]() mam dylemat ![]() doradźcie ![]()
#3473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz dobrą pracę to się jej trzymaj jak najdłużej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3475 |
Zakorzenienie
|
Benetta - a czemu tak szybko chcesz na zwolnienie uciekać. Moja pani stomatolog pracowała długo z brzuszkiem, ale oczywiście każdy jest inny, jednak póki dobrze się czujesz może troszkę szkoda iść na zwolnienie, oczywiście bez wyraźnej potrzeby.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam bardzo wyczulony węch i wyczuwam zapachy na kilometr, nie używam perfum, do sklepów wole nie wchodzić bo zaraz mi słabo i niedobrze, a przy Twojej pracy z zapachami też jest różnie. Nie wyobrażam sobie jak ktoś by mi przyszedł z nieprzyjemnym zapachem z buzi, a Ja musiała bym przy takim zapachu pracować bo wiem, że zaraz bym robiła "chomika". ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Ciekawe jak mija podróż Gegee ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Zadomowienie
|
Dawno mnie nie było, widzę zmiany, ale niestety ja nie wracam z dobrą wiadomością
![]() Obecnie połowa 6 cs... ehhh Z nowości u mnie - testy owu przestałam roić bo jakoś im nie wierzę, mierzę temp. TZ był na badaniu nasieniu, wyniki generalnie w normie. We wtorek idę na usg sprawdzić czy była owulacja. No i tyle... Czas leci jak opętany, trudno uwierzyć że to już pół roku mineło... Gratuluję nowym mamom! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3478 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#3479 | ||
Zakorzenienie
|
Witam i uciekam na piknik i kolejny dzień na słonku
![]() Mam nadzieję że dojechali bezproblemowo i teraz już zaliczają kolejne miejscówki ![]() Cytat:
![]() Daj znać jak po usg i brawa za wyniki Tża ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Rozeznanie
|
Witam się w ten gorący dzień
![]() Jestem jakaś strasznie wyzęta ![]() dziś zaliczyłam ostatni egzamin przed obroną, już tylko poprawki małe i prawdopodobnie 10 lipca obrona. Pozdrawiam, życzę udanego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.