Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 12:03   #3511
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Co do kapieli, to postaram sie kapac codziennie.

Czy Wy wszystkie czujecie czkawke maluszkow? Ja nigdy nie poczulam i zastanawiam sie czy to normalne, skoro tak wiele z Was o tym wspomina.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja zaczęłam późno czuć Adasiową czkawkę gdzieś koło 30 tc i faktycznie nie da sie tego pomylić z niczym innym choć przyznam się szczerze, że ja nie przepadam za tym uczuciem, jakoś tak się jej boję
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:04   #3512
Charlize89
Rozeznanie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Witam się urodzinowo i stawiam mocno zmrożone soczki. Stara dupa już ze mnie. Kończę dziś 27 lat. Jakiś porodzik na urodzinki by któraś mi podarowała. Może Malinka?!

Dziś chyba sporo wizyt, więc za wszystkie trzymam kciuki i zabieram się za śniadanko.
Wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin ode mnie i od mojej Anulki
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Uprzejmie donosze, ze wlasnie odszedl mi czop mysle, ze caly, bo sporo tego bylo, i elegancko podbarwione krwia niezle jajca

EDIT: aaaa, wczesniej mnie bezzasadnie przeczyscilo jak po lewatywie no i pobolewa, ale na lajcie, nie zwrocilabym uwagi na pobolewanie gdyby nie czop
O ja, o ja....ja bym już panikowała.

Na 14 wizyta u gina, a po mnie leci, kleje się cała. Nie wiem jak tam dojdę na tą wizyte.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:04   #3513
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jestem po USG ale nie mam sily wrocic do domu. Zaleglam u taty na kanapie i leze. Z mala wszystko ok, wazy ok 2500g i jest tydz do przodu.
No to super

Kurczę, ja też muszę zorientować się jakie formalności trzeba będzie załatwić ... Muszę jeszcze przychodnię wybrać i pediatrę

Zdjęłam wczoraj wieczorem obrączkę i pierścionek zaręczynowy i latam taka bezpańska
Pochwaliłam się tym mężowi, a ten się śmieje ze mnie, że na ten brzuch to raczej nikogo bym nie poderwała A jakbym sama chciała się na kogoś rzucić to też bym nie dała rady
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:04   #3514
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
wogole to wiecie co mi chodzi po glowie..wiem ze dzieci w roznym tepie rosna itp ale ostatnio jak mloda przybrala kg i wazyla 3300 w tydzien...a juz mija kolejny tydzien prawie...jak minie jeszcze jeden i mala.znowu przytyje kg i bedzie wazyla.4300to jak ja ja wykluje?:-(popekam cala...albo cesarka a tego nie chce..nie jestem jakas duza osoba i jakos wstalam z takim przedswiadczeniem o tym eh...
Mam tak samo... Kamil przybrał 800g w 2 tygodnie i miesiąc przed terminem ważył 3100, więc jeśli tak dalej rośnie, to będzie ponad 4,5kg... TŻ mi mówi, że będzie duży... A ja się boję. Mam 156cm wzrostu i nie urodzę takiego dużego dziecka

Cytat:
Jestem po USG ale nie mam sily wrocic do domu. Zaleglam u taty na kanapie i leze. Z mala wszystko ok, wazy ok 2500g i jest tydz do przodu.
Najważniejsze, że wszystko ok
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:08   #3515
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Waga imponująca
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:09   #3516
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Zdjęłam wczoraj wieczorem obrączkę i pierścionek zaręczynowy i latam taka bezpańska
Pochwaliłam się tym mężowi, a ten się śmieje ze mnie, że na ten brzuch to raczej nikogo bym nie poderwała A jakbym sama chciała się na kogoś rzucić to też bym nie dała rady
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:10   #3517
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

GHIA to cudeńko do stóp to omega
My mamy zamiar kąpać małego codziennie. Przede wszystkim ze względu na utrzymanie rutyny, no i ten upał dodatkowo, sama źle się czuje jak kleję się od potu więc synka też chcę od tego uchronić

ITA za rocznicę! Dużo miłości i cierpliwości

MARIONETTE to się wujek TŻ-ta popisał

EN Korea Płn... Powinnaś spisywać teksty TŻ-a to

MYSZOLKA mój mąż będzie przy porodzie, sam chciał ale ma przebywać tylko w okolicach mojej głowy i pępowiny nie przetnie bo się cyka za bardzo

PERSE dla koleżanki. A ty się trzymaj, już nie długo kochana

OLIATH jak tam, porodzik dzisiaj? Nie ma, że szafa zamknięta i dzień zaplanowany, rodzimy, rodzimyD

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:13   #3518
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Aaaaa, wiecej odeszlo

I zdecydowanie brzuszek pobolewa samym dolem, ale nie sprawdzam jeszcze, co ile. Wlosy farbuje

Hyhyhyhy, dzisiaj nie rodze, bo nie mam czasu!!!
O 15.30 jest Lali wystep w przedszkolu!!! musze byc, bo to na dzien mamy i dzien taty i zakonczenie roku 3 w 1
Poza tym jest za goraco.
Poza tym nie mam sie w co ubrac, zeby z domu wyjsc, bo maz byl uprzejmy rano zlamac klucz w szafie i polowa klucza tam tkwi i nie otworze!!!
Poza tym torba niegotowa, bo musialam poprac te rzeczy uzywane w szpitalu i nie wiem, czy wyschna w czas.
: hahaha:

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Pewnie tłum ciężarnych z wizażu się na nie rzucił
A to niedobre Całe szczęście mam jeszcze 2 cytrynowe w zamrażalniku, ale wolałabym te marakujowe

Uwaga uwaga- ja mam ambitny plan spakowania dzisiaj torby Zobaczymy czy się uda
Stary 2013-06-20, 12:13   #3519
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Witam się z moim małym pierniczkiem w [SIZE=5]34 Tygodniu [COLOR=Red]

Cytat:
N
Ja w upały też ściągam, bo strasznie puchną mi palce

Tak się zastanawiam, w którym tyg. pójść na usg 1 36 czy w 38 ? Na zwykłe tylko żeby podejrzeć małą i zobaczyć ile waży bo u mojej ginki już usg nie będę miała do porodu (nfz) no chyba, że będzie się coś działo.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:15   #3520
Anulka_p
Zakorzenienie

Dziewczyny, a kiedy zgłaszamy się rodzące już do szpitala, to zawsze, obligatoryjnie robi się USG czy niekoniecznie?
Ostatnio (nie pamiętam czy w DDTVN czy w jakiś wiadomościach) był reportaż o uszkodzeniach barku u maleństwa w trakcie porodu. Niektórzy rodzice mówili, że była to wina lekarzy, którzy nie wykonali USG i nie było wiadomo jak duże będzie dziecko i trzeba było je "wytargać" i tym sposobem uszkadzano bark.
Boję się, że np nie dotrwam do wizyty, a waga z 34 tc to wiadomo sto razy nieaktualna i nie będzie wiadomo czy dam radę urodzić dzidziusia czy jest za duży.
Stary 2013-06-20, 12:15   #3521
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Zaczynam w następny poniedziałek 37 tydzień.. we wtorek ma wizytę i do tego przenosimy się do nowej sypialni- BĘDĄ WIÓRY LEĆIEĆ!

My w nowej sypialni od soboty, łóżko lekko przetestowane, ale za gorąco więc nic z tego :P poza tym zmordowani sprzątaniem zasypiamy od razu

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:17   #3522
idzia111
Zakorzenienie

Witajcie kochane, jestem już w domku

Na początku gratuluję Margosi syneczka

Ależ to wyszło, akurat jak mnie nie było pierwsze rozpakowanko było, do tego pomyliłam się, bo obstawiałam Malinkę.

A właśnie jak ona, co się dzieje?

Mam do nadrobienia ponad 60 str. i chyba nie dam rady.

U mnie wszystko ok. 2x dziennie ktg po 30 min., 5-6 razy dziennie dodatkowo słuchanie serduszka, mocz, krew, usg. Porobili mi badania, próby watrobowe, na krzepliwość, cukier wszystko ok. Nawet nie wiadomo co sie dzieje, bo cukry miałam za niskie i już sobie podjadam trochę. Dziwne to wszystko. W domu też mi nisko wychodzą, to gdzie moja cukrzyca zniknęła. Liczyłam ruchy 3 razy dziennie, do domu dostałam kartę ruchów. Hemoglobinka śliczna ewidentnie końcówka ciąży mi słuzy.

Szyjka krótka, ale trzyma, Michałek głowa nisko bardzo, już w kanale, czyli jak to okreslił lekarz, aby rozwarcie było to poród powinien szybko pójść. Mały juz jest tam gdzie powinien przy porodzie. Tyle, że ja bede miała cc, bo lekarz nie chce ryzykować. Cesarka ok. 15-17 lipca
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:18   #3523
Neni1984
Zakorzenienie

Zmykam, bo muszę tego mojego wredotę do pracy wyprawić. Szkoda mi go, że w taki upał musi zapierdzielać

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Ależ to wyszło, akurat jak mnie nie było pierwsze rozpakowanko było, do tego pomyliłam się, bo obstawiałam Malinkę.

U mnie wszystko ok. 2x dziennie ktg po 30 min., 5-6 razy dziennie dodatkowo słuchanie serduszka, mocz, krew, usg. Porobili mi badania, próby watrobowe, na krzepliwość, cukier wszystko ok. Nawet nie wiadomo co sie dzieje, bo cukry miałam za niskie i już sobie podjadam trochę. Dziwne to wszystko. W domu też mi nisko wychodzą, to gdzie moja cukrzyca zniknęła. Liczyłam ruchy 3 razy dziennie, do domu dostałam kartę ruchów. Hemoglobinka śliczna ewidentnie końcówka ciąży mi słuzy.

Szyjka krótka, ale trzyma, Michałek głowa nisko bardzo, już w kanale, czyli jak to okreslił lekarz, aby rozwarcie było to poród powinien szybko pójść. Mały juz jest tam gdzie powinien przy porodzie. Tyle, że ja bede miała cc, bo lekarz nie chce ryzykować. Cesarka ok. 15-17 lipca
Jak to nie dasz rady?

Super, że jesteście w domku cali i zdrowi
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:18   #3524
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość

Uwaga uwaga- ja mam ambitny plan spakowania dzisiaj torby Zobaczymy czy się uda
W twoim "wieku ciążowym" moja torba była już prawie spakowana. Nieładnie tak zwlekać.
W mojej brakuje tylko kolorowych kosmetyków (naiwnie myślę, że dam radę się lekko przypudrować ), ładowarki, aparatu fotograficznego i spożywki: woda mineralna, jakieś lekkie ciasteczka do chrupania na wszelki wypadek.
Stary 2013-06-20, 12:20   #3525
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Mam tak samo... Kamil przybrał 800g w 2 tygodnie i miesiąc przed terminem ważył 3100, więc jeśli tak dalej rośnie, to będzie ponad 4,5kg... TŻ mi mówi, że będzie duży... A ja się boję. Mam 156cm wzrostu i nie urodzę takiego dużego dziecka

Najważniejsze, że wszystko ok
moj 2 tygodnie temu wazyl 3.400 ciekawe ile dzisiaj.... boje sie bo nie chcialabym cesarki ;/
z tym ze ja mam 167 cm i drobna osoba nie jestem, ale to moj pierwszy porod wiec wiadomo.... caly czas sie tym stresuje
na dodatek w sobote i niedziele mam egzaminy, ja juz sama nie wiem czy chce teraz urodzic czy po egzaminach

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:21   #3526
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:

Dotka w PZU wystarczy jak zeskanujesz dokumenty i przez neta przez ich strone im wyslesz. Ja tak 3 tyg temu robilam i kase dostalam 2 dni pozniej.

Myszolka jestesmy na podobnyn etapie i mi gin kazal oszczedzac sie do 36 tyg minimum.

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Ja do końca nie wiem czy to co czasem odczuwam to czkawka. Odczuwam to jako takie pulsowanie, jakby serce, systematyczne co 1-2 sekundy przez ok 2 min. Czuję to nad łonem, a że Mały jest główką w dół to by sie zgadzało, ale nie wiem czy np. to nie są ruchy rączek?
Ja bardzo wcześnie poczułam pierwszą czkawkę i nie mogłabym pomylić jej z niczym innym. Mały ma ją często i dość mocne, uwielbiam to uczucie

Cytat:

Zaczynam w następny poniedziałek 37 tydzień.. we wtorek ma wizytę i do tego przenosimy się do nowej sypialni- BĘDĄ WIÓRY LEĆIEĆ!

My mamy zielone światło od 1 lipca. Teraz mąż nie da się dotknąć ale zapowiedział, że po 1 mam się go bać Niech raczej on się boi mnie

Lecę zjeść coś, wstawię pranie i wezmę się za prasowanie

Stary 2013-06-20, 12:25   #3527
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak latam już od miesiąca
Reakcja mojego Męża była taka sama jak twojego

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:25   #3528
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-

Mela- za wizytę, Mała ładnie urosła

Neni- bezpańska

leżę na kanapie i zdycham
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:25   #3529
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, a kiedy zgłaszamy się rodzące już do szpitala, to zawsze, obligatoryjnie robi się USG czy niekoniecznie?
Ostatnio (nie pamiętam czy w DDTVN czy w jakiś wiadomościach) był reportaż o uszkodzeniach barku u maleństwa w trakcie porodu. Niektórzy rodzice mówili, że była to wina lekarzy, którzy nie wykonali USG i nie było wiadomo jak duże będzie dziecko i trzeba było je "wytargać" i tym sposobem uszkadzano bark.
Boję się, że np nie dotrwam do wizyty, a waga z 34 tc to wiadomo sto razy nieaktualna i nie będzie wiadomo czy dam radę urodzić dzidziusia czy jest za duży.
hmmm... mi się coś wydaje, że ja przy pierwszym porodzie USG nie miałam na porodówce , tylko KTG miałam cały czas podłączone...

i tak, jak któraś z Was już pisała, jak już mnie położyli na łóżku to wielka łacha, że do kibelka mogłam iść na siku, a szpital niby przyjazny matce i dziecku i wszędzie trąbią o aktywnym porodzie, że worki sako, drabinki, wanny itp... zaznaczam tylko, że u mnie nic strasznego się nie działo i żadnych zagrożeń nie było obiektywnie... poród przebiegał prawidłowo i całkiem sprawnie... teraz nastawiam się na to samo, chociaż myślę, że jednak mniej boli jak się człowiek rusza, no ale nic weszło, to i wyjść musi

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:27   #3530
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Ja mam nadzieję, że mi zrobią bo u gin już nie będę miała usg a ostatnio było w 32 tc. Muszą przecież znać wagę maleństwa, żeby właśnie w razie w wiedzieć czy cesarka czy sn

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

IDZIA witajcie w domku

Stary 2013-06-20, 12:29   #3531
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
W twoim "wieku ciążowym" moja torba była już prawie spakowana. Nieładnie tak zwlekać.
W mojej brakuje tylko kolorowych kosmetyków (naiwnie myślę, że dam radę się lekko przypudrować ), ładowarki, aparatu fotograficznego i spożywki: woda mineralna, jakieś lekkie ciasteczka do chrupania na wszelki wypadek.
hmmm... z tym pudrowaniem, to z pociętą i pozszywaną kapą, płaczącym maluszkiem uwieszonym u UU to ja jakoś średnio zwracałam uwagę na wygląd, ale jednak kojarzę, że mam mi podwoziła podkład, bo wyglądałam jak 7 nieszczęść... jest więc szansa na koloring hehe

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:30   #3532
idzia111
Zakorzenienie

A wiecie co zauwazyłam, że kobitki jak maja juz termin to przychodza i sciemniaja, ze ruchy słabsze itp. i kłada już je do porodu. Niby mozna i tydzien lezec, no ale cały czas monitoruja i chyba tez bym tak zrobiła, żeby czuć się bezpiecznie.

Ja leżałam na ginekologii, bo u nas od 36 tc kładą na przed porodowa. Byłam u dzieciaczków, oglądałam te słodkie różowe bobaski, miodzio, można schrupać normalnie.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:32   #3533
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
pamiętajmy, ze granica błędu usg wynosi az 450-500g. Wiec Kamilek (swoja droga ładne imie ) moze byc mniejszy, ale żeby nie większy.

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Witam się z moim małym pierniczkiem w 34 Tygodniu

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:33   #3534
Guuusiaa
Zadomowienie

O matko przeoczyłam pierwszy poród

Margosia dla Ciebie i Syneczka i buziaki od Cioteczki

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:35   #3535
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Tragedia!!!!
Skończył mi się arbuz
A z domu aż się boję wyjść... małż pracuje... ja chcę zimnego arbuzika!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:36   #3536
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość

i tak, jak któraś z Was już pisała, jak już mnie położyli na łóżku to wielka łacha, że do kibelka mogłam iść na siku, a szpital niby przyjazny matce i dziecku i wszędzie trąbią o aktywnym porodzie, że worki sako, drabinki, wanny itp... zaznaczam tylko, że u mnie nic strasznego się nie działo i żadnych zagrożeń nie było obiektywnie... poród przebiegał prawidłowo i całkiem sprawnie... teraz nastawiam się na to samo, chociaż myślę, że jednak mniej boli jak się człowiek rusza, no ale nic weszło, to i wyjść musi
no moja Droga, weszło takie małe a wyjdzie takie ponad 3 kg.
wchodziło przyjemnie a wychodzenie wiąże się z jakimś (mniejszym-większym bólem)
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:36   #3537
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:

Cytat:
Hymm.. czyli biały gęsty śluz raczej czopem nie jest:co nfused:
tez tak swego czasu myślałam

Cytat:
Mówi się, żeby partnerów nie zmuszać, że to powinna być ich decyzja itd. ale dla mnie tłumaczenie faceta, że nie da rady jest troszkę egoistyczne. Razem zdecydowaliśmy się na dziecko, razem je zrobiliśmy, więc razem przez to przejdźmy. My musimy dać radę, a oni nie mogą?! To nas boli, to my cierpimy fizycznie. Fajnie żeby nas najbliższa osoba, ojciec dziecka w tym momencie wspierał.
Gdyby mój mąż oczywiście nie chciał, to bym go nie zmuszała, ale na pewno byłabym zawiedziona. Nawet nie zła, ale byłoby mi bardzo przykro.
zgadzam sie w zupełności

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dzień dobry
dziś 36 tyg i 1 dzień czyli 37 tydz rozpoczęty....:jupi :

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
W moim regionie mowi sie jak do obory...
w moim tez

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Czy Wy wszystkie czujecie czkawke maluszkow? Ja nigdy nie poczulam i zastanawiam sie czy to normalne, skoro tak wiele z Was o tym wspomina.
kiedyś miewał bardzo często nawet do 8 razy dziennie, teraz już rzadziej, ale przeważnie ta w godzinach 6-7 jest zawsze

Polazłam do kuchni zrobić ciasto cytrynowe z truskawkami, zobaczymy co mi z tego wyjdzie i chyba sie przeforsowałam bo brzuch ćmi.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:37   #3538
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie co zauwazyłam, że kobitki jak maja juz termin to przychodza i sciemniaja, ze ruchy słabsze itp. i kłada już je do porodu. Niby mozna i tydzien lezec, no ale cały czas monitoruja i chyba tez bym tak zrobiła, żeby czuć się bezpiecznie.
U mnie w szpitalu jest zasad, że zgłaszamy się do szpitala na 6 dzień po terminie jeśli nic się nie dzieje, ale ja już zapowiedziałam mężowi, że jeśli się przeterminujemy, to ja na drugi czy trzeci dzień po terminie już się zgłoszę i nakłamię właśnie, że ruchy czy ciśnienie czy coś.
Stary 2013-06-20, 12:38   #3539
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:

za dobre wiesci i wyniki! Moj maluch tez juz podobno bardzo nisko siedzi... Czyli co, niby ze porod bezproblemowy

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość

Ja bardzo wcześnie poczułam pierwszą czkawkę i nie mogłabym pomylić jej z niczym innym. Mały ma ją często i dość mocne, uwielbiam to uczucie

My mamy zielone światło od 1 lipca. Teraz mąż nie da się dotknąć ale zapowiedział, że po 1 mam się go bać Niech raczej on się boi mnie

Lecę zjeść coś, wstawię pranie i wezmę się za prasowanie

Jak powiedzialam mojemu ze niedlugo zaczynamy sie codziennie seksic to powiedzial, ze 3 razy dziennie to on nie da rady

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:40   #3540
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Polazłam do kuchni zrobić ciasto cytrynowe z truskawkami, zobaczymy co mi z tego wyjdzie i chyba sie przeforsowałam bo brzuch ćmi.
Cytrynowe powiadasz hmmm brzmi tak swiezo i pysznie

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości