|
Notka |
|
Zadbaj o zdrowie intymne Wiesz, w jaki sposób skutecznie i bezpiecznie zadbać o swoje zdrowie intymne? Nasz ekspert rozwieje Twoje wątpliwości! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Lactacyd Femina do higieny intymnej
Co sądzicie o Lactacyd Femina ? Bo ja bardzo go uwielbiam firma sie ceni, ale jest naprawdę warta pieniędzy. A może macie coś jeszcze ciekawego do zaoferowania innego sprawdzonego?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lactacyd Femina do higieny intymnej
Ja mogę polecić dla kobiet bardzo wrażliwych, uczulonych na wszelkie płyny do higieny intymnej (ja uczulona jestem nawet na lactacyd) używanie mydła Biały Jeleń w płynie. Rewelacja!
#3 |
Raczkowanie
|
Mi wszystkie produkty do higieny intymnej podrażniały skórę. A już lactacyd to najgorszy z możliwych. Przez niego byłam przekonana, że mam jakąś straszną chorobę i odwiedziłam kilku ginekologów
![]() Jeszcze jeden z nich mi polecił jakąś inną, chyba mocniejszą wersję lactacydu, taką rzadszą, w wyższym opakowaniu. To dopiero była jazda ![]() Koszmar. Używam teraz mydełek albo łagodnych żeli pod prysznic i nareszcie mam spokój. Za jeleniem nie przepadam, ale jestem fanką Alterry. |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Lactcyd też potrafi nieźle podrażnić, dlatego do higieny intymnej używam naturalnego mydła. Raz wróciłam z przymusu do lactacydu i nie wspominam tego miło, pieczenie było nie do zniesienia
![]()
#5 |
Raczkowanie
|
Fram moglabys te nieprzyjemne dolegliwosci wymienic?? Rowniez tego plynu uzywam i mam dziwne objawy. Moze to jest jego wina??
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Marudziara
|
Ja np nie mogę stosować tego płynu ... stosuję za to Facelle z rossmana.
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo możliwe, że u Ciebie też od lactacydu. Mam teraz nowego ginekologa, który mi właśnie powiedział, że te preparaty do higieny intymnej powodują podrażnienia u wielu kobiet. Szkoda że wcześniej do niego nie trafiłam. Edytowane przez Fram Czas edycji: 2013-06-19 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Tylko to jest z taka roznica, ze mi ten plyn polecil kiedys ginekolog, jak borykalam sie z silnymi uplawami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Lactacyd stosuje od ponad 5 lat. Wcześniej stosowałam żel z ziaji ale miałam podrażniania.
Słyszałam że niektórych uczula ale dla mnie jest idealny. Ale czasem warto umyć się samą wodą, nie wypłukuje się wtedy bariery ochronnej tworzonej przez organizm. 2 razy w tyg sama woda i jest super. oczywiści mówię o preparacie 5,5 a nie ginekologicznym 3,5 on jest stosowany przy infekcjach. Gdy miałam ostatnio problem szukałam 3,5 w aptekach niestety nie znalazłam , farmaceutka poleciła mi Pharmaceris Lacti-Intima Żel do higieny intymnej dla kobiet w okresie ciązy i karmienia |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A powód był taki, że miałam podrażnienia od innego żelu, takiego drogeryjnego. A ten okazał się jeszcze gorszy. Gdybym tylko wtedy o tym wiedziała. Cytat:
Za myciem samą wodą nie przepadam, bo czuję się brudna ![]() Za to mydełka są super. Też nie wszystkie, bo tylko te delikatniejsze. Kolejnych płynów już nie będę próbować, bo się boję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Mnie już dwoje ginekologów przestrzegało przed używaniem płynów do higieny intymnej. W przypadku jakichś infekcji etc. jak najbardziej, ale na co dzień-naturalne mydło albo sama woda!! Podobno nawet drogie preparaty, reklamowane, dostępne jedynie w aptekach-rujnują całkowicie barierę ochronną i przyczyniają się do powstawania infekcji
![]() ![]() Co do mydeł jeszcze-warto samemu sprawdzić pH mydła. Bo to, że producent pisze na opakowaniu 'pH zgodne z naturalnym pH skóry' to niestety nic nie znaczy. Ja odkąd przeszłam na naturalne mydło nie mam żadnych podrażnień, skóra jest gładka i miękka no i nie muszę stosować balsamu.
Nowy start w życiu ![]() 86,7 - 81,5 - 79 Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko. Edytowane przez swinka94 Czas edycji: 2013-06-20 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.