Lactacyd Femina do higieny intymnej - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Zadbaj o zdrowie intymne

Notka

Zadbaj o zdrowie intymne Wiesz, w jaki sposób skutecznie i bezpiecznie zadbać o swoje zdrowie intymne? Nasz ekspert rozwieje Twoje wątpliwości!

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 08:07   #1
Kucharka2013
Rozeznanie

Lactacyd Femina do higieny intymnej

Co sądzicie o Lactacyd Femina ? Bo ja bardzo go uwielbiam firma sie ceni, ale jest naprawdę warta pieniędzy. A może macie coś jeszcze ciekawego do zaoferowania innego sprawdzonego?
Kucharka2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 16:17   #2
natala1512
Raczkowanie

Dot.: Lactacyd Femina do higieny intymnej

Ja mogę polecić dla kobiet bardzo wrażliwych, uczulonych na wszelkie płyny do higieny intymnej (ja uczulona jestem nawet na lactacyd) używanie mydła Biały Jeleń w płynie. Rewelacja!
natala1512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:27   #3
Fram
Raczkowanie

Mi wszystkie produkty do higieny intymnej podrażniały skórę. A już lactacyd to najgorszy z możliwych. Przez niego byłam przekonana, że mam jakąś straszną chorobę i odwiedziłam kilku ginekologów
Jeszcze jeden z nich mi polecił jakąś inną, chyba mocniejszą wersję lactacydu, taką rzadszą, w wyższym opakowaniu. To dopiero była jazda
Koszmar.

Używam teraz mydełek albo łagodnych żeli pod prysznic i nareszcie mam spokój. Za jeleniem nie przepadam, ale jestem fanką Alterry.
Fram jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:58   #4
bells999
Zadomowienie

Lactcyd też potrafi nieźle podrażnić, dlatego do higieny intymnej używam naturalnego mydła. Raz wróciłam z przymusu do lactacydu i nie wspominam tego miło, pieczenie było nie do zniesienia

www.DKMS.pl
wspólnie przeciw białaczce
bells999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:35   #5
katherina910
Raczkowanie

Fram moglabys te nieprzyjemne dolegliwosci wymienic?? Rowniez tego plynu uzywam i mam dziwne objawy. Moze to jest jego wina??
katherina910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 08:59   #6
mandragona
Marudziara

Ja np nie mogę stosować tego płynu ... stosuję za to Facelle z rossmana.

mandragona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:37   #7
Fram
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katherina910 Pokaż wiadomość
Fram moglabys te nieprzyjemne dolegliwosci wymienic?? Rowniez tego plynu uzywam i mam dziwne objawy. Moze to jest jego wina??
Takie szczypanie i swędzenie. Na zewnętrznych partiach.

Bardzo możliwe, że u Ciebie też od lactacydu.

Mam teraz nowego ginekologa, który mi właśnie powiedział, że te preparaty do higieny intymnej powodują podrażnienia u wielu kobiet. Szkoda że wcześniej do niego nie trafiłam.

Edytowane przez Fram
Czas edycji: 2013-06-19 o 10:38

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 19:57   #8
katherina910
Raczkowanie

Tylko to jest z taka roznica, ze mi ten plyn polecil kiedys ginekolog, jak borykalam sie z silnymi uplawami.
katherina910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 20:48   #9
cherleaderka
Raczkowanie

Lactacyd stosuje od ponad 5 lat. Wcześniej stosowałam żel z ziaji ale miałam podrażniania.
Słyszałam że niektórych uczula ale dla mnie jest idealny.
Ale czasem warto umyć się samą wodą, nie wypłukuje się wtedy bariery ochronnej tworzonej przez organizm. 2 razy w tyg sama woda i jest super.
oczywiści mówię o preparacie 5,5 a nie ginekologicznym 3,5 on jest stosowany przy infekcjach.
Gdy miałam ostatnio problem szukałam 3,5 w aptekach niestety nie znalazłam , farmaceutka poleciła mi Pharmaceris Lacti-Intima
Żel do higieny intymnej dla kobiet w okresie ciązy i karmienia
cherleaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:16   #10
Fram
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katherina910 Pokaż wiadomość
Tylko to jest z taka roznica, ze mi ten plyn polecil kiedys ginekolog, jak borykalam sie z silnymi uplawami.
Mi też kiedyś polecił ginekolog.
A powód był taki, że miałam podrażnienia od innego żelu, takiego drogeryjnego. A ten okazał się jeszcze gorszy.
Gdybym tylko wtedy o tym wiedziała.

Cytat:
Napisane przez cherleaderka Pokaż wiadomość
Lactacyd stosuje od ponad 5 lat. Wcześniej stosowałam żel z ziaji ale miałam podrażniania.
Słyszałam że niektórych uczula ale dla mnie jest idealny.
Ale czasem warto umyć się samą wodą, nie wypłukuje się wtedy bariery ochronnej tworzonej przez organizm. 2 razy w tyg sama woda i jest super.
oczywiści mówię o preparacie 5,5 a nie ginekologicznym 3,5 on jest stosowany przy infekcjach.
Gdy miałam ostatnio problem szukałam 3,5 w aptekach niestety nie znalazłam , farmaceutka poleciła mi Pharmaceris Lacti-Intima
Żel do higieny intymnej dla kobiet w okresie ciązy i karmienia
Ja używałam obu wersji niestety.
Za myciem samą wodą nie przepadam, bo czuję się brudna
Za to mydełka są super. Też nie wszystkie, bo tylko te delikatniejsze.
Kolejnych płynów już nie będę próbować, bo się boję
Stary 2013-06-20, 11:23   #11
swinka94
Zadomowienie

Mnie już dwoje ginekologów przestrzegało przed używaniem płynów do higieny intymnej. W przypadku jakichś infekcji etc. jak najbardziej, ale na co dzień-naturalne mydło albo sama woda!! Podobno nawet drogie preparaty, reklamowane, dostępne jedynie w aptekach-rujnują całkowicie barierę ochronną i przyczyniają się do powstawania infekcji Ja obecnie do mycia całego ciała i włosów a także higieny intymnej używał nat. mydła Aleppo i jestem b zadowolona-nie mam żadnych podrażnień ani swędzenia w końcu

Co do mydeł jeszcze-warto samemu sprawdzić pH mydła. Bo to, że producent pisze na opakowaniu 'pH zgodne z naturalnym pH skóry' to niestety nic nie znaczy. Ja odkąd przeszłam na naturalne mydło nie mam żadnych podrażnień, skóra jest gładka i miękka no i nie muszę stosować balsamu.

Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko.

Edytowane przez swinka94
Czas edycji: 2013-06-20 o 11:38
swinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Zadbaj o zdrowie intymne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości