|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009
Cytat:
![]() Kachula, ile jeszcze masz zamiar schodzić? ![]() Cytat:
Asioczka, Ty pisałaś ostatnio, że Maja ma jakieś fochy i ciężki okres z wymuszaniem, pamiętam... Moj synek także, no tak potrafi bez powodu sie wkręcić że masakra... Podobno do skończenia 4 latek będzie najgorzej ![]() A sąsiedzi to już sobie anegdoty opowiadają z jego słynnych tekstów... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1772 |
Zadomowienie
|
Konspi, Maja ma teraz angine, wiec napady zlosci, wrzasku, ogolnego "wścieku", przemienily sie w marudzenie i placzliwosc
![]() ![]() foty wrzuce, jak dostane wszystkie zdjecia. bo robil szwagier tzta, moja siostra, costam tz tez.
![]() |
#1773 | ||||
Zadomowienie
|
Hey
![]() Muszę się wykurować bo przecież w niedziele lecimy i musze być zdrowa ![]() Wiki nam dziś z łóżka spadł, po bokach go zabezpieczamy no ale z dołu nie no i zjechał na dół i spadł. Musimy chyba inne łóżko kupić takie z barierkami. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A i jak tam zdrówko? Bo jak nie piszesz to chyba nie daliście się choróbsku? Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1774 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mi sie tak wydaje... ![]() ![]() Dzieki, ale pewnie byscie sie usmialy z tego czym sie przejelam... ![]() Gdzie mozna obejrzec brzuch Konspi???????? ![]() ![]() Cytat:
Fajnie, ze wszystko sie udalo ![]() Cytat:
Podobno kolo 4 roku zaczyna sie dziac cos z hormonami i wtedy tez jest ciekawie... ![]() U nas akcje tez sa takie, ze glowa boli... ![]() Co do tekstow to André juz wszedzie jest "slynny" - u siasiadow, w piekarni, w sklepach, do ktorych chodzimy.... ![]() ![]() Cytat:
Nie zapominaj tylko o limicie wagowym bagazu ![]() Cytat:
Serio bierzesz to do siebie? Przeciez to tylko taka faza, calkiem normalna zreszta ![]() ![]() ![]() Witam ![]() lato na calego, mamy dzisiaj 30 stopni ![]() W przedszkolu zabawy w wodzie wiec dzieciaki szczesliwe ![]() Jak tylko zobaczylam to nie nie moglam sie powstrzymac i kupilam malego taki stroj do plywania...ma juz dwa, ale ten jest taki fajny... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2013-06-18 o 11:35 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do kg - to udało mi się zrzucić zaledwie 3 kg :/ czyli mam teraz 65 przy 164 cm :/ o wieeele za dużo. majty antygwałty potrafią zdziałać cuda ![]()
![]() |
![]() |
#1776 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
O limicie bagażu pamiętam, mam wagę będę ważyć. Tylko własnie nie wiem mogę mieć jeden bagaż 25 kilo a jeden 10? Bo ta jedna waliska jest ogromna i ona może ważyć więcej zwłaszcza jak tam będę moje kosmetyki, suszarka, prostownica.... Cytat:
![]() Jak sobie tak poje, to sadzam go na nocnik i mówię żeby zrobił kupkę (oczywiście cała litania jest jak się będę cieszyć itp) no i mówie że dostanie nagrodę i teraz ostatnio co 2 dni robi i potem zawsze Mambe dostaję. Bardzo ją lubi a my mu nie kupujemy bo to chyba bardzo chemiczne jest no ale w takim wypadku ... Póki co działa ![]() Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2013-06-18 o 12:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1777 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy tyle samo wzrostu ![]() Cytat:
U nas stroj + filtr ![]() André ladnie sie nauczyl, ze trzeba sie smarowac przed wyjsciem na slonce i nie marudzi jak wczesniej...kiedys to sie dzialo jak tylko widzial tubke w mojej rece ![]() Cytat:
Wlasnie przepisy sie zmienily i limit jest nie na osobe tylko na walizke ![]() My mamy np. 30 kg na osobe i kiedys latalismy z dwoma walizkami, kazda po prawie 40 kg a teraz latamy z trzema i jedna moze wazyc max.30 kg. Dlatego kupilam mniejsze walizki, bo i tak limit wagowy nie pozwala na te najwieksze... ![]() Czyli jedna sztuka bagazu nie moze przekraczac uzgodnionej wagi ![]()
![]() |
![]() |
#1778 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz to już widac typowe " jak mi nei pozwolicie to bęe płakał cały czas' ![]() Zdrówka dla Zlotowłosej ![]() Cytat:
W profilu ... ![]() Cytat:
![]() Ja tam sie lubię śmiać ![]() Może w łazience? ![]() Cytat:
![]() Czy Wy to zlewacie raczej wcześniej czy uprzedzacie młodzianów - bądź teraz grzeczny, jak wejdziemy powiedz dzień dobry itd? nawet mnie nie strasz z tymi hormonami. Ja czekam do 4 urodzin ![]() Cytat:
![]() Strój świetny ![]()
![]() |
![]() |
#1779 | |
Zakorzenienie
|
U nas tez ![]() Mamy pakiet: placz + ogloszenie "Jestem taaaaki smutnyyyyy!" ![]() A wpuscisz?? ![]() Cytat:
Uprzedzam czasami, bo to jednak male dziecko i to, co wynosi z przedszkola jako np. zabawne, nie musi byc tak zabawne w innych sytuacjach... ![]() Jak André oswiadcza z cala moca "Kocham tatusia taaaaak mocno!" albo "Tatus jest tylko moj!" to malz mowi, ze tez go kocha itp. i mame tez, bo jestesmy rodzina i kochamy sie wszyscy ![]() Jak tula sie razem na sofie to malz mowi, zeby André zawolal mame i potulimy sie razem itp. Ten tekst sciagnal ode mnie co prawda, bo kiedys André mial faze, ze kochal najbardziej mamusie ![]() ![]() Teraz pracuje nad tym, zeby zrozumial, ze babcie i dziadek tez sa nasza rodzina (ze wzgledu na odleglosc i maly kontakt nie jest to takie dla malego dziecka oczywiste) i tez coraz czesciej slysze "..i babcie i dziadka tez" ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2013-06-18 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1780 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Ja chce brzuch ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1781 |
Zakorzenienie
|
KATE u nas nie działa system nagród ani kar :/ Póki co robi kupę co drugi dzień, ale codziennie pije Lactulosum 10 ml i je po 2 kiwi
![]() |
#1782 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wieeeem...dlatego zaciesnelam ostatnio zeby i kupilam te mniejsze lepszej jakosci i niestety drozsze, ale wlasnie lzejsze ![]() Cytat:
A po co zadajesz mu takie pytanie? Tak z ciekawosci pytam... ![]() Cytat:
![]() Gucia bylas juz na depilacji?? I zapomnialam spytac - przy pomocy jakiego laseru bedzie u ciebie wykonywana? Witam ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2013-06-19 o 08:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1783 | |||
Zakorzenienie
|
A tak znamy, znamy...
![]() Cytat:
Cytat:
Ostatnio przed domem zobaczyłam grupkę sąsiadów i tłumcze powiedz ładnie dzień dobry. Jak sie skonczyło? "Dzień Dobry! A ja Pani bardzo nie lubię"... ![]() Kate my mieliśmy nabagaż - ale nic nam nie kazli dopłacać z tego co pamiętam ![]() Cytat:
![]() [ He? ![]()
![]() |
![]() |
#1784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do zachowan, to ostatnio musze przyznac, ze u Sandry jest znaczna poprawa... w miare szybko sie uspokaja jak robi skandal ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1785 |
Zakorzenienie
|
Dzwoni do mnie przed chwilą kumpela- bezdzietna i się pyta czy w piątek nad morze z nimi skoczymy... Nie ma to jak spontan co?
![]() inny świat noramlnie ![]()
![]() |
#1786 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nosa ![]() ![]() Cytat:
![]() André mowi do wszystkich po drodze hallo! i opowiada o wszystkim, co tylko mu do glowy przyjdzie... ![]() Cytat:
![]() Trzeba bylo jej powiedziec, ze akurat nie mozesz, bo wlasnie bierzecie Last Minute do Tajlandii... ![]() Jest takie fajne powiedzenie w de - "Oczywiscie, ze moge byc spontaniczny! Musisz mnie tylko odpowiednio wczesniej uprzedzic..." ![]() Cytat:
Skad ja to znam... ![]() Cytat:
![]() ![]() André w autobusie pokazuje kobiete siedzaca naprzeciwko i mowi (na caly regulator oczywiscie) : - Mamo, ta pani ma czerwone usta! - André nie tak glosno.... - Jak clown!! ![]()
![]() |
![]() |
#1787 |
Zakorzenienie
|
Karenina, Konspi, wasi chlopcy sa niesamowici
![]()
![]() |
#1788 |
Zakorzenienie
|
Taaaaa.... ![]() A chyba nie pisalam wam - jakis czas temu w przedszkolu u André bawili sie ciagle w wiezienie ![]() ![]()
![]() |
#1789 |
Zakorzenienie
|
Karenina
![]()
![]() |
#1790 |
Zadomowienie
|
hheh wiem, ze to niesmieszne ale ubawilam sie Waszymi opowiesciami ;d
Katek, uwazaj z takimi pytaniami, bo Ci odpowie jak piotrus w "koglu moglu": -Piotrusiu, kogo bardziej kochasz, mamusie czy tatusia? Piotrus- Kasie!!!
![]() |
#1791 |
Zakorzenienie
|
helloł
my dzi s po szczepieniu. Ewcia waży 7900 !!!! Klocuszaek mały :P Jest troszke marudna, ale koszmaru nie ma od dziś wprowadzamy gluten
![]() |
#1792 | |
Zakorzenienie
|
Ta....
![]() to tez bylo dobre: "mamo a dlaczego ta pani ma takie grubeeee...." tu zamarłam , myśle sobie koniec, co ta kobieta sobie pomyśli... i nagle moj syn wspanialomyśnie kończy: "buty....?" (Babka miała kozaki...) ![]() Cytat:
![]() Karenina - świetne. Tata sie z paczki ucieszył? ![]()
![]() |
![]() |
#1793 |
Zadomowienie
|
przypomnial mi sie tekst mojej Majusi - słodziusi z przychodni:
-tatusiu ten pan wyglada jak goryl!! (oczywiscie na cala japkę, siedzielismy obok tego facia ![]()
![]() |
#1794 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko wiesz,ja naprawde mialam z czego zrzucac ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobre te Wasze dzieciaczki,niezłe teksty maja ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1795 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to nawet smieszne ![]() Cytat:
Pieknie ![]() ![]() Cytat:
![]() W okresie Halloween mielismy przed drzwiami taka czarownice na kijku, miala czerwone wlosy...i wszystkie napotkane kobiety, ktore mialy choc troche czerwonawe wlosy byly nazywane przez mojego syna "Wiedzma!" ![]() I to jak... ![]() Cytat:
Leze... ![]() ![]() Witam ![]() ciezki poranek za mna dzisiaj - André obudzil sie w nastroju "Nie dotykaj mnie, nie mow do mnie! Nawet na mnie nie patrz!" ![]() ![]() Ehh...wybor majtek trwal tylko 5 minut, spodenek 5, z koszulka bylo gorzej, bo mlody wygrzebal jedna z wiekszych i jak ja zalozyl to mial dekolt do pepka i ogole mu nie przeszkadzalo, ale mimo chwili slabosci (czyli kolo 10 minuty) stwierdzilam, ze jednak nie - nie zrobie mu tego i nie wypuszcze tak z domu... ![]() Potem impreza z kremem z filtrem - bo "Ja sam!" i to najlepiej zaczynajac od czubka glowy... ![]() Sniadanie - po 10 minutach "otwartych wyborow" postawilam po prostu miseczke z muesli, jogurt, miod, buleczke przed nim i niech robi, co chce, na co uslyszalam "A gdzie jest rogalik?!" Na koniec chcial isc w kaloszach - kolejny kwadrans, jazda rowerem - czysta przyjemnosc i odprezenie jak zajezdzal mi droge i rzucal grozne spojrzenia co 10 sekund... ![]() Wreszcie przedszkole, juz klaskalam uszami z radosci az nagle slysze glosik..."Mamo, zapomnialem mojego dinozaura! Musimy wrocic do domu!" ![]() ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2013-06-20 o 09:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1796 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie zasusz sie tylko na 40 kg plissss ![]() No ale jak jest akcja to nei do śmiechu czasem... S. ostatnio rości sobie prawa do dyktowania sąsiadom czy mogą w windzie rozmawiać czy nie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Rano: Kiedyś nieopatrznie wspomniałam na dole że nie posmarowaliśmy buźki ![]() dziś np trwały gorączkowe poszukiwania lamborghini zielonego... znalazł sie w łazience bo myli razem zęby... I był tak potrzebny, nic że teraz mam go w torebce... nic to ze mamusia rano miała ważne spotkanie... Karenina, dawno nie pokazywałaś paznokci... Dlaczego ja sie muszę od innych dowiadywać , że teraz modny migdał ![]() Lubisz? Ja nie, aleeee zrobiłam sobie wczoraj... chyba zaczyna mi sie widzieć... ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2013-06-20 o 09:57 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1797 |
Wtajemniczenie
|
nie zrozumcie mnie źle - ale jak dobrze czytać, ze nie tylko moje pociechy są takie pokręcone
![]() u nas znowu jakas masakra z sikaniem młodego - teraz sobie ubzdurał, ze w przedszkolu przez 9 godzin nie sika, i wiadomo nie ma opcji aby dojechał do domu suchy już ma karę za to i gadam mu cały czas - pamiętaj po śniadaniu idziesz robisz siku, po obiedzie idziesz robisz siku i tak w kółko - ja nie wiem czemu dla niego wysikanie się to problem, zresztą kupę tez tak traktuje, a już było dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1798 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stas dba o figure mamusi... ![]() Nasi biedni sasiedzi od jakiegos jak maja tylko jakas torbe czy reklamowke przy sobie to musza pokazywac André, co jest w srodku... ![]() ![]() Cytat:
Pewnie, ze nic...a wrecz mamusia powinna sie cieszyc, ze to tylko male lamborghini a nie dzwig czy woz strazacki... ![]() Cytat:
Momeeeencik... ![]() ![]() ![]() Migdal jak migdal ![]() ![]() Chociaz ostatnio nie mam pojecia dlaczego wzielo mnie na takie przydymione kolory, odcienie zgnilej zieleni, szaro/fiolety itp. Mam ze dwa migdalowe gdzies tam upchniete, ale nie uzywam poki co... ![]() A co do tego, ze nie pokazwalam dawno - ostatnio jak wstawialam wam zdjecia to smialam sie, ze niechcacy ujelam w kadrze moje niebieskie paznokcie u stop... ![]() A to moje ostatnie IMG_8872.jpgIMG_8875.jpgIMG_8879.jpg Nie bardzo widac na zdjeciach tego jak pieknie sie blyszcza i mienia IMG_8877.jpg
![]() |
![]() |
#1799 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Juz on nie musi, mamusia sama ma chysia na tym punkcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale momencik - mi chodziło o kształt migdała ![]() Kolorki fajne, ja tez teraz cały czas na takich.
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2013-06-20 o 12:30 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1800 |
Wtajemniczenie
|
Kareninka fajne te lakiery
Konspi - w tym temacie to nie ma dla niego żadnego autorytetu - kiedyś działały teksty, ze ten itd tez robi siku lub kupę, a teraz to ja nie wiem jak z nim rozmawiać, nawet mądre książki mi nie podpowiedziały niczego nowego i o dziwo na lezakowaniu tez się nie zleje TZ powtarzam - zanim wyjdziecie to idź z nim do łazienki no w porównaniu z Izą to jest model - uparty jak z nim rozmawiam to wszystko jest takie jasne i oczywiste a w praktyce on robi swoje, a jak pytam dlaczego to mówi krótko "nie wiem" ja tez nie wiem dlaczego dla niego załatwianie potrzeb fizologicznych jest problemem - on to traktuje wręcz jak zło konieczne, z którym musi walczyć, no może w końcu się uda i nie będzie musiał robić siku choc jest tego co raz mniej to jednak mnie załamuje ta sytuacja, tym bardziej, że z Izą było tak łatwo i prosto - a Grzes wymaga od nas naprawdę wiele, ale to moja wina, zawsze był malutki, każdy miał mu ustepować no i mam za swoje w tamtym roku Iza sie wnerwiła na mnie - jakoś tak na wiosnę - "ustąp mu, ustąp bo on mały, jaki mały ma prawie 3 lata" (nie dokładny cytat) i miała rację |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.