Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 08:55   #1771
konspiracja
Zakorzenienie

Dot.: Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
No mam wielka nadzieje ze ten flak na brzuchu dzieki ćwiczeniom troche mi zniknie i jakos bedzie to wygladac
Spokojnie, bedzie progress
Kachula, ile jeszcze masz zamiar schodzić?

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
Maja znowu chora
a imprezke Natisi zrobilismy na dzialce- grillowo- ogniskowo bylo
Super, wrzuć jakieś fotki.

Asioczka, Ty pisałaś ostatnio, że Maja ma jakieś fochy i ciężki okres z wymuszaniem, pamiętam... Moj synek także, no tak potrafi bez powodu sie wkręcić że masakra... Podobno do skończenia 4 latek będzie najgorzej

A sąsiedzi to już sobie anegdoty opowiadają z jego słynnych tekstów...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 09:34   #1772
asioczka
Zadomowienie

Konspi, Maja ma teraz angine, wiec napady zlosci, wrzasku, ogolnego "wścieku", przemienily sie w marudzenie i placzliwosc ale ciezko, tak jak napisalas, wystarczy blahostka i problem gotowy. Maja az sie zapowietrza i banki buzia puszcza;](takie z glutow i ze sliny

foty wrzuce, jak dostane wszystkie zdjecia. bo robil szwagier tzta, moja siostra, costam tz tez.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 10:36   #1773
katekatee
Zadomowienie

Hey Tydzień temu miałam jakąś gardłową infekcje, byłam u lekarki nie kazała mi brać antybiotyku ale do dziś nad ranem mam taki suchy kaszel że budze się o 5 i muszę się napić i wziąsć tabletkę na gardło bo nie zasnę. Kurcze nie wiem co to może być. Może kusz? Macie jakies domowe sposoby na taki mega suchy kaszel i wysuszone gardło?
Muszę się wykurować bo przecież w niedziele lecimy i musze być zdrowa Jak sobie pomyślę o tym pakowaniu to jestem przerażona, muszę chyba zrobić jakieś próbne pakowanie bo jak się okaże że się nie pomieścimy to żebym zdąrzyła walizkę dokupić...

Wiki nam dziś z łóżka spadł, po bokach go zabezpieczamy no ale z dołu nie no i zjechał na dół i spadł. Musimy chyba inne łóżko kupić takie z barierkami.

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
na jednym (złożonym) narożniku śpi tatuś i dwoje dziecie, kto chrapie najgłośniej??? Ewa :P

My już po chrzcinach Pogoda dopisała, goście też. Ewcia w kościele aniołek, problem był tylk ona sali z karmienirm, nie chciała cyca tylko mm :/ No i zaczeliśmy się karmić mieszanie, za miesiąc - dwa cyc pójdzie w niepamięć :/ Ciągnie go tylko w domu, w swojej sypialni, na moim łóżku :/ Nigdzie indziej nie zassa :/
Super wyglądaliście A Tobie się chyba już udało sporo po ciąży zrzucić co?

Cytat:
Konspi ale masz brzusio
Kiedy ja taki bede miala????raczej nigdy bo mi po ciazy rozstepy i skora zwisaja
A czemu ja tego brzusia nie widzę

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Super, wrzuć jakieś fotki.

Asioczka, Ty pisałaś ostatnio, że Maja ma jakieś fochy i ciężki okres z wymuszaniem, pamiętam... Moj synek także, no tak potrafi bez powodu sie wkręcić że masakra... Podobno do skończenia 4 latek będzie najgorzej

Mój syn ma takie parcie na tżta że mi się powoli przykro robi Wszystko z tatą a ty sobie idź Nawet jak dziś w nocy spadł z łóżka to ja oczywiście pierwsza do niego doleciałam i go tulę a ten z zamkniętymi oczami "tataaaaaaaaaaa"

A i jak tam zdrówko? Bo jak nie piszesz to chyba nie daliście się choróbsku?

Cytat:
Konspi, Maja ma teraz angine, wiec napady zlosci, wrzasku, ogolnego "wścieku", przemienily sie w marudzenie i placzliwosc ale ciezko, tak jak napisalas, wystarczy blahostka i problem gotowy. Maja az sie zapowietrza i banki buzia puszcza;](takie z glutow i ze sliny

foty wrzuce, jak dostane wszystkie zdjecia. bo robil szwagier tzta, moja siostra, costam tz tez.
Wiki też miał anginę. Bardzo anginowy sezon teraz.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 11:33   #1774
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Ma to dużo większy sens, niż klasyfikacją dzieci rocznikowo, jak u nas...

Tez mi sie tak wydaje...

Cytat:
Chcesz nam o tym opowiedzieć?

Dzieki, ale pewnie byscie sie usmialy z tego czym sie przejelam...

Cytat:
Konspi ale masz brzusio
Cytat:
Dziękuję

Gdzie mozna obejrzec brzuch Konspi????????

Cytat:
My już po chrzcinach Pogoda dopisała, goście też. Ewcia w kościele aniołek, problem był tylk ona sali z karmienirm, nie chciała cyca tylko mm :/ No i zaczeliśmy się karmić mieszanie, za miesiąc - dwa cyc pójdzie w niepamięć :/ Ciągnie go tylko w domu, w swojej sypialni, na moim łóżku :/ Nigdzie indziej nie zassa :/

Fajnie, ze wszystko sie udalo

Cytat:
Moj synek także, no tak potrafi bez powodu sie wkręcić że masakra... Podobno do skończenia 4 latek będzie najgorzej

Podobno kolo 4 roku zaczyna sie dziac cos z hormonami i wtedy tez jest ciekawie...

U nas akcje tez sa takie, ze glowa boli...

Co do tekstow to André juz wszedzie jest "slynny" - u siasiadow, w piekarni, w sklepach, do ktorych chodzimy.... A jak tylko pojawie sie gdzies bez niego to musze opowiadac, co znow ciekawego powiedzial...

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Jak sobie pomyślę o tym pakowaniu to jestem przerażona, muszę chyba zrobić jakieś próbne pakowanie bo jak się okaże że się nie pomieścimy to żebym zdąrzyła walizkę dokupić...

Nie zapominaj tylko o limicie wagowym bagazu

Cytat:
Mój syn ma takie parcie na tżta że mi się powoli przykro robi Wszystko z tatą a ty sobie idź Nawet jak dziś w nocy spadł z łóżka to ja oczywiście pierwsza do niego doleciałam i go tulę a ten z zamkniętymi oczami "tataaaaaaaaaaa"

Serio bierzesz to do siebie? Przeciez to tylko taka faza, calkiem normalna zreszta Ja sie smieje i korzystam poki sie da... ale tez nie powiem - podoba mi sie bardzo sposob w jaki moj malz na to reaguje

Witam

lato na calego, mamy dzisiaj 30 stopni

W przedszkolu zabawy w wodzie wiec dzieciaki szczesliwe

Jak tylko zobaczylam to nie nie moglam sie powstrzymac i kupilam malego taki stroj do plywania...ma juz dwa, ale ten jest taki fajny... IMG_8861.jpg Ma ochrone +50 wiec ok IMG_8859.jpgIMG_8862.jpg

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2013-06-18 o 11:35
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 11:43   #1775
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Hey Tydzień temu miałam jakąś gardłową infekcje, byłam u lekarki nie kazała mi brać antybiotyku ale do dziś nad ranem mam taki suchy kaszel że budze się o 5 i muszę się napić i wziąsć tabletkę na gardło bo nie zasnę. Kurcze nie wiem co to może być. Może kusz? Macie jakies domowe sposoby na taki mega suchy kaszel i wysuszone gardło?
Muszę się wykurować bo przecież w niedziele lecimy i musze być zdrowa Jak sobie pomyślę o tym pakowaniu to jestem przerażona, muszę chyba zrobić jakieś próbne pakowanie bo jak się okaże że się nie pomieścimy to żebym zdąrzyła walizkę dokupić...

Wiki nam dziś z łóżka spadł, po bokach go zabezpieczamy no ale z dołu nie no i zjechał na dół i spadł. Musimy chyba inne łóżko kupić takie z barierkami.

Super wyglądaliście A Tobie się chyba już udało sporo po ciąży zrzucić co?

na kaszel mnie pomógł ostatnio PROSPAN, i piłam go karmiąc piersią ( pedi mi powiedziała że mogę).

a co do kg - to udało mi się zrzucić zaledwie 3 kg :/ czyli mam teraz 65 przy 164 cm :/ o wieeele za dużo. majty antygwałty potrafią zdziałać cuda
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 12:19   #1776
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Nie zapominaj tylko o limicie wagowym bagazu

Serio bierzesz to do siebie? Przeciez to tylko taka faza, calkiem normalna zreszta Ja sie smieje i korzystam poki sie da... ale tez nie powiem - podoba mi sie bardzo sposob w jaki moj malz na to reaguje

Witam

lato na calego, mamy dzisiaj 30 stopni

W przedszkolu zabawy w wodzie wiec dzieciaki szczesliwe

Jak tylko zobaczylam to nie nie moglam sie powstrzymac i kupilam malego taki stroj do plywania...ma juz dwa, ale ten jest taki fajny... Załącznik 5294717 Ma ochrone +50 wiec ok Załącznik 5294718Załącznik 5294719

Heh faktycznie fajny ten strój ale my chyba zostaniemy przy filtrze, nawet nie wiem gdzie bym taki strój dostała.

O limicie bagażu pamiętam, mam wagę będę ważyć. Tylko własnie nie wiem mogę mieć jeden bagaż 25 kilo a jeden 10? Bo ta jedna waliska jest ogromna i ona może ważyć więcej zwłaszcza jak tam będę moje kosmetyki, suszarka, prostownica....

Cytat:
na kaszel mnie pomógł ostatnio PROSPAN, i piłam go karmiąc piersią ( pedi mi powiedziała że mogę).

a co do kg - to udało mi się zrzucić zaledwie 3 kg :/ czyli mam teraz 65 przy 164 cm :/ o wieeele za dużo. majty antygwałty potrafią zdziałać cuda
OO to faktycznie, wyglądałaś szczuplutko Miałam Ci napisać że mam chyba metode na kupę WIkiego.
Jak sobie tak poje, to sadzam go na nocnik i mówię żeby zrobił kupkę (oczywiście cała litania jest jak się będę cieszyć itp) no i mówie że dostanie nagrodę i teraz ostatnio co 2 dni robi i potem zawsze Mambe dostaję. Bardzo ją lubi a my mu nie kupujemy bo to chyba bardzo chemiczne jest no ale w takim wypadku ... Póki co działa I najważniejsze zostawiam go samego! On sie chyba po prostu wstydzi przy nas robić kupe...

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2013-06-18 o 12:20
Stary 2013-06-18, 12:31   #1777
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

Mamy tyle samo wzrostu

Cytat:
Heh faktycznie fajny ten strój ale my chyba zostaniemy przy filtrze, nawet nie wiem gdzie bym taki strój dostała.

U nas stroj + filtr
André ladnie sie nauczyl, ze trzeba sie smarowac przed wyjsciem na slonce i nie marudzi jak wczesniej...kiedys to sie dzialo jak tylko widzial tubke w mojej rece

Cytat:
O limicie bagażu pamiętam, mam wagę będę ważyć. Tylko własnie nie wiem mogę mieć jeden bagaż 25 kilo a jeden 10? Bo ta jedna waliska jest ogromna i ona może ważyć więcej zwłaszcza jak tam będę moje kosmetyki, suszarka, prostownica....

Wlasnie przepisy sie zmienily i limit jest nie na osobe tylko na walizke
My mamy np. 30 kg na osobe i kiedys latalismy z dwoma walizkami, kazda po prawie 40 kg a teraz latamy z trzema i jedna moze wazyc max.30 kg.
Dlatego kupilam mniejsze walizki, bo i tak limit wagowy nie pozwala na te najwieksze...
Czyli jedna sztuka bagazu nie moze przekraczac uzgodnionej wagi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-18, 12:56   #1778
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
O u nas tez występuję niespotykana dotąd płaczliwość
Teraz to już widac typowe " jak mi nei pozwolicie to bęe płakał cały czas'
Zdrówka dla Zlotowłosej

Cytat:
Kaszel może być długo, ważne że antybiotyku nie wzięłas

Cytat:

A czemu ja tego brzusia nie widzę
W profilu ...

Cytat:

A i jak tam zdrówko? Bo jak nie piszesz to chyba nie daliście się choróbsku?
Dzięki. Zdrów jak ryba. jeden dzień temperatura, a ja potem dostałam kataru

Cytat:

Dzieki, ale pewnie byscie sie usmialy z tego czym sie przejelam...
Ja tam sie lubię śmiać

Cytat:

Gdzie mozna obejrzec brzuch Konspi???????? [/SIZE]
Może w łazience? :hahaha:

Cytat:

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]
Podobno kolo 4 roku zaczyna sie dziac cos z hormonami i wtedy tez jest ciekawie...

U nas akcje tez sa takie, ze glowa boli...

Co do tekstow to André juz wszedzie jest "slynny" - u siasiadow, w piekarni, w sklepach, do ktorych chodzimy.... A jak tylko pojawie sie gdzies bez niego to musze opowiadac, co znow ciekawego powiedzial...
Mnie martwi z e to wcześniej było bardziej miłe... teraz drżę jak spotykamy kogoś
Czy Wy to zlewacie raczej wcześniej czy uprzedzacie młodzianów - bądź teraz grzeczny, jak wejdziemy powiedz dzień dobry itd?

nawet mnie nie strasz z tymi hormonami. Ja czekam do 4 urodzin przynajmniej te histerie powinny sie skończyć...

Cytat:
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]
Czyli jak?

Strój świetny

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2013-06-18, 13:25   #1779
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

U nas tez

Mamy pakiet: placz + ogloszenie "Jestem taaaaki smutnyyyyy!"

Cytat:
Może w łazience? :hahaha:

A wpuscisz??

Cytat:
Mnie martwi z e to wcześniej było bardziej miłe... teraz drżę jak spotykamy kogoś
Czy Wy to zlewacie raczej wcześniej czy uprzedzacie młodzianów - bądź teraz grzeczny, jak wejdziemy powiedz dzień dobry itd?.

Uprzedzam czasami, bo to jednak male dziecko i to, co wynosi z przedszkola jako np. zabawne, nie musi byc tak zabawne w innych sytuacjach...

Cytat:
Czyli jak?

Jak André oswiadcza z cala moca "Kocham tatusia taaaaak mocno!" albo "Tatus jest tylko moj!" to malz mowi, ze tez go kocha itp. i mame tez, bo jestesmy rodzina i kochamy sie wszyscy
Jak tula sie razem na sofie to malz mowi, zeby André zawolal mame i potulimy sie razem itp.

Ten tekst sciagnal ode mnie co prawda, bo kiedys André mial faze, ze kochal najbardziej mamusie a ja zawsze mowilam, ze mame i tate, bo jestesmy rodzina a teraz tez André mowi do mnie np. "Mamo, kocham cie, wiesz? I tate tez, bo jestesmy rodzina!"
Teraz pracuje nad tym, zeby zrozumial, ze babcie i dziadek tez sa nasza rodzina (ze wzgledu na odleglosc i maly kontakt nie jest to takie dla malego dziecka oczywiste) i tez coraz czesciej slysze "..i babcie i dziadka tez"

Czas edycji: 2013-06-18 o 13:45
Stary 2013-06-18, 14:06   #1780
katekatee
Zadomowienie

Cytat:

Wlasnie przepisy sie zmienily i limit jest nie na osobe tylko na walizke
My mamy np. 30 kg na osobe i kiedys latalismy z dwoma walizkami, kazda po prawie 40 kg a teraz latamy z trzema i jedna moze wazyc max.30 kg.
Dlatego kupilam mniejsze walizki, bo i tak limit wagowy nie pozwala na te najwieksze...
Czyli jedna sztuka bagazu nie moze przekraczac uzgodnionej wagi

Żartujesz:confu sed:: confused: Sama walizka waży 4,5 kilo Muszę dziś zrobić próbę i w razie czego szorować bo trzecią walizkę, się tżt ucieszy

Cytat:

Jak André oswiadcza z cala moca "Kocham tatusia taaaaak mocno!" albo "Tatus jest tylko moj!" to malz mowi, ze tez go kocha itp. i mame tez, bo jestesmy rodzina i kochamy sie wszyscy
Jak tula sie razem na sofie to malz mowi, zeby André zawolal mame i potulimy sie razem itp.

Ten tekst sciagnal ode mnie co prawda, bo kiedys André mial faze, ze kochal najbardziej mamusie a ja zawsze mowilam, ze mame i tate, bo jestesmy rodzina a teraz tez André mowi do mnie np. "Mamo, kocham cie, wiesz? I tate tez, bo jestesmy rodzina!"
Teraz pracuje nad tym, zeby zrozumial, ze babcie i dziadek tez sa nasza rodzina (ze wzgledu na odleglosc i maly kontakt nie jest to takie dla malego dziecka oczywiste) i tez coraz czesciej slysze "..i babcie i dziadka tez"

Wiki jakoś tak sam wie że kocha i mnie i tżta. A jak się go czasem złośliwie pytam kogo bardziej to mówi mamunie i tatusia. Tżt z nim był dziś i kupił mu czapkę z Buzz Astralem. Wiktor jest teraz na etapie Toy Story więc teraz miłość do tżta to już jest po prostu meeeega wielka

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Ja chce brzuch

Stary 2013-06-18, 14:19   #1781
gochaa_p
Zakorzenienie

KATE u nas nie działa system nagród ani kar :/ Póki co robi kupę co drugi dzień, ale codziennie pije Lactulosum 10 ml i je po 2 kiwi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 08:12   #1782
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Żartujesz:confu sed: Sama walizka waży 4,5 kilo Muszę dziś zrobić próbę i w razie czego szorować bo trzecią walizkę, się tżt ucieszy

Wieeeem...dlatego zaciesnelam ostatnio zeby i kupilam te mniejsze lepszej jakosci i niestety drozsze, ale wlasnie lzejsze

Cytat:
A jak się go czasem złośliwie pytam kogo bardziej to mówi mamunie i tatusia.

A po co zadajesz mu takie pytanie? Tak z ciekawosci pytam...

Cytat:
Tżt z nim był dziś i kupił mu czapkę z Buzz Astralem. Wiktor jest teraz na etapie Toy Story więc teraz miłość do tżta to już jest po prostu meeeega wielka

Gucia bylas juz na depilacji?? I zapomnialam spytac - przy pomocy jakiego laseru bedzie u ciebie wykonywana?

Witam

Czas edycji: 2013-06-19 o 08:14
Stary 2013-06-19, 08:49   #1783
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Mamy pakiet: placz + ogloszenie "Jestem taaaaki smutnyyyyy!"
A tak znamy, znamy...

Cytat:
Uprzedzam czasami, bo to jednak male dziecko i to, co wynosi z przedszkola jako np. zabawne, nie musi byc tak zabawne w innych sytuacjach...
no tak... ale czasem jak uprzedzę to wiadomo jest reakcja odwrotna...

Cytat:
[FONT=Comic Sans MS]
U nas babcię i dziadka uwiebia a i tak czasem i na wejściu robi cyrk z powitaniem...

Ostatnio przed domem zobaczyłam grupkę sąsiadów i tłumcze powiedz ładnie dzień dobry.
Jak sie skonczyło? "Dzień Dobry! A ja Pani bardzo nie lubię"...

Kate my mieliśmy nabagaż - ale nic nam nie kazli dopłacać z tego co pamiętam

Cytat:

Wiki jakoś tak sam wie że kocha i mnie i tżta. A jak się go czasem złośliwie pytam kogo bardziej to mówi mamunie i tatusia.
Nie zadawaj mu takich pytań, po co?

[
Cytat:

Ja chce brzuch
He?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2013-06-19, 10:20   #1784
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia bylas juz na depilacji?? I zapomnialam spytac - przy pomocy jakiego laseru bedzie u ciebie wykonywana?
mialam byc 3 tygodnie temu, ale bylam chora i musialam zmienic termin... ide dzis

a co do zachowan, to ostatnio musze przyznac, ze u Sandry jest znaczna poprawa... w miare szybko sie uspokaja jak robi skandal i przestala byc taka zawstydzona, tzn juz nie chowa sie za spodnica, tylko wlasnie zaczyna zaczepiac obcych
Stary 2013-06-19, 10:36   #1785
konspiracja
Zakorzenienie

Dzwoni do mnie przed chwilą kumpela- bezdzietna i się pyta czy w piątek nad morze z nimi skoczymy... Nie ma to jak spontan co?
inny świat noramlnie

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2013-06-19, 13:35   #1786
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
mialam byc 3 tygodnie temu, ale bylam chora i musialam zmienic termin... ide dzis

Mam nosa to czekam na wrazenia

Cytat:
a co do zachowan, to ostatnio musze przyznac, ze u Sandry jest znaczna poprawa... w miare szybko sie uspokaja jak robi skandal i przestala byc taka zawstydzona, tzn juz nie chowa sie za spodnica, tylko wlasnie zaczyna zaczepiac obcych

André mowi do wszystkich po drodze hallo! i opowiada o wszystkim, co tylko mu do glowy przyjdzie...

Cytat:
Dzwoni do mnie przed chwilą kumpela- bezdzietna i się pyta czy w piątek nad morze z nimi skoczymy... Nie ma to jak spontan co?
inny świat noramlnie

Trzeba bylo jej powiedziec, ze akurat nie mozesz, bo wlasnie bierzecie Last Minute do Tajlandii...

Jest takie fajne powiedzenie w de - "Oczywiscie, ze moge byc spontaniczny! Musisz mnie tylko odpowiednio wczesniej uprzedzic..."

Cytat:
U nas babcię i dziadka uwiebia a i tak czasem i na wejściu robi cyrk z powitaniem...

Skad ja to znam...

Cytat:
Ostatnio przed domem zobaczyłam grupkę sąsiadów i tłumcze powiedz ładnie dzień dobry.
Jak sie skonczyło? "Dzień Dobry! A ja Pani bardzo nie lubię"...

André w autobusie pokazuje kobiete siedzaca naprzeciwko i mowi (na caly regulator oczywiscie) :
- Mamo, ta pani ma czerwone usta!
- André nie tak glosno....
- Jak clown!!

Stary 2013-06-19, 14:32   #1787
gucia6
Zakorzenienie

Karenina, Konspi, wasi chlopcy sa niesamowici
Stary 2013-06-19, 15:54   #1788
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

Taaaaa....

A chyba nie pisalam wam - jakis czas temu w przedszkolu u André bawili sie ciagle w wiezienie w zwiazku z czym moj syn byl zafascynowany tematem tak, ze co chwile zachodzil mi droge i mowil "Mama, jestes w wiezieniu!" i ogolnie co rusz mowil, ze jestesmy w wiezieniu itp...i raz tak jechalismy autobusem a ten nagle oswiadaczyl na caly ragulator, ze teraz jedziemy do taty (jechalismy fakt) a tata jest w...wiezieniu...dodam jeszcze tylko, ze mialam przy sobie dosc spora paczke wiec spojrzenia pasazerow skierowaly sie od razu na pakunek i w ich oczach widoczne bylo natychmiastowe zrozumienie sytuacji - mamusia i synek wioza paczke tatusiowi, ktory siedzi wiadomo gdzie...

Stary 2013-06-19, 16:13   #1789
gucia6
Zakorzenienie

Karenina

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 16:14   #1790
asioczka
Zadomowienie

hheh wiem, ze to niesmieszne ale ubawilam sie Waszymi opowiesciami ;d
Katek, uwazaj z takimi pytaniami, bo Ci odpowie jak piotrus w "koglu moglu":
-Piotrusiu, kogo bardziej kochasz, mamusie czy tatusia?
Piotrus- Kasie!!!

Stary 2013-06-19, 17:08   #1791
gochaa_p
Zakorzenienie

helloł

my dzi s po szczepieniu. Ewcia waży 7900 !!!! Klocuszaek mały :P Jest troszke marudna, ale koszmaru nie ma

od dziś wprowadzamy gluten
Stary 2013-06-19, 17:12   #1792
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Ta....

to tez bylo dobre: "mamo a dlaczego ta pani ma takie grubeeee...."
tu zamarłam , myśle sobie koniec, co ta kobieta sobie pomyśli... i nagle moj syn wspanialomyśnie kończy: "buty....?"
(Babka miała kozaki...)

Cytat:
Katek, uwazaj z takimi pytaniami, bo Ci odpowie jak piotrus w "koglu moglu":
-Piotrusiu, kogo bardziej kochasz, mamusie czy tatusia?
Piotrus- Kasie!!!

Karenina - świetne. Tata sie z paczki ucieszył?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2013-06-19, 19:37   #1793
asioczka
Zadomowienie

przypomnial mi sie tekst mojej Majusi - słodziusi z przychodni:
-tatusiu ten pan wyglada jak goryl!! (oczywiscie na cala japkę, siedzielismy obok tego facia

Stary 2013-06-19, 21:49   #1794
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
No tak jeszcze bym chciala z 12-13 kg
Tylko wiesz,ja naprawde mialam z czego zrzucac
Cytat:
Napisane przez karenina19;41374352[FONT=Comic Sans MS

Jak tylko zobaczylam to nie nie moglam sie powstrzymac i kupilam malego taki stroj do plywania...ma juz dwa, ale ten jest taki fajny... Załącznik 5294717 Ma ochrone +50 wiec ok Załącznik 5294718Załącznik 5294719

[/FONT]
super

Cytat:

Cytat:

Taaaaa....

A chyba nie pisalam wam - jakis czas temu w przedszkolu u André bawili sie ciagle w wiezienie w zwiazku z czym moj syn byl zafascynowany tematem tak, ze co chwile zachodzil mi droge i mowil "Mama, jestes w wiezieniu!" i ogolnie co rusz mowil, ze jestesmy w wiezieniu itp...i raz tak jechalismy autobusem a ten nagle oswiadaczyl na caly ragulator, ze teraz jedziemy do taty (jechalismy fakt) a tata jest w...wiezieniu...dodam jeszcze tylko, ze mialam przy sobie dosc spora paczke wiec spojrzenia pasazerow skierowaly sie od razu na pakunek i w ich oczach widoczne bylo natychmiastowe zrozumienie sytuacji - mamusia i synek wioza paczke tatusiowi, ktory siedzi wiadomo gdzie...
nie no padłam

Cytat:
Ta....

tu zamarłam , myśle sobie koniec, co ta kobieta sobie pomyśli... i nagle moj syn wspanialomyśnie kończy: "buty....?"
(Babka miała kozaki...)

Cytat:
-tatusiu ten pan wyglada jak goryl!! (oczywiscie na cala japkę, siedzielismy obok tego facia

Dobre te Wasze dzieciaczki,niezłe teksty maja

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 09:06   #1795
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz to nawet smieszne , ale najgorsze sa te momenty, kiedy maly cos strzeli...

Cytat:
my dzi s po szczepieniu. Ewcia waży 7900 !!!! Klocuszaek mały :P Jest troszke marudna, ale koszmaru nie ma

Pieknie

Cytat:
(Babka miała kozaki...)

W okresie Halloween mielismy przed drzwiami taka czarownice na kijku, miala czerwone wlosy...i wszystkie napotkane kobiety, ktore mialy choc troche czerwonawe wlosy byly nazywane przez mojego syna "Wiedzma!"

Cytat:
Karenina - świetne. Tata sie z paczki ucieszył?

I to jak...

Cytat:

Leze...

Witam

ciezki poranek za mna dzisiaj - André obudzil sie w nastroju "Nie dotykaj mnie, nie mow do mnie! Nawet na mnie nie patrz!" a fakt, ze tatusia juz nie bylo, bo wyszedl przed pobudka, zdecydowanie nie poprawil sytuacji...
Ehh...wybor majtek trwal tylko 5 minut, spodenek 5, z koszulka bylo gorzej, bo mlody wygrzebal jedna z wiekszych i jak ja zalozyl to mial dekolt do pepka i ogole mu nie przeszkadzalo, ale mimo chwili slabosci (czyli kolo 10 minuty) stwierdzilam, ze jednak nie - nie zrobie mu tego i nie wypuszcze tak z domu...
Potem impreza z kremem z filtrem - bo "Ja sam!" i to najlepiej zaczynajac od czubka glowy... wlosy troche mial biale, ale nie chcial dac umyc wiec trudno...
Sniadanie - po 10 minutach "otwartych wyborow" postawilam po prostu miseczke z muesli, jogurt, miod, buleczke przed nim i niech robi, co chce, na co uslyszalam "A gdzie jest rogalik?!"
Na koniec chcial isc w kaloszach - kolejny kwadrans, jazda rowerem - czysta przyjemnosc i odprezenie jak zajezdzal mi droge i rzucal grozne spojrzenia co 10 sekund...
Wreszcie przedszkole, juz klaskalam uszami z radosci az nagle slysze glosik..."Mamo, zapomnialem mojego dinozaura! Musimy wrocic do domu!"

Czas edycji: 2013-06-20 o 09:10
Stary 2013-06-20, 09:54   #1796
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Padłam...

Cytat:
No tak jeszcze bym chciala z 12-13 kg
Tylko wiesz,ja naprawde mialam z czego zrzucac
super
Nie, Kachula w to to juz nie uwierzę...
Nie zasusz sie tylko na 40 kg plissss

Cytat:
Dobre te Wasze dzieciaczki,niezłe teksty maja
No ale jak jest akcja to nei do śmiechu czasem...
S. ostatnio rości sobie prawa do dyktowania sąsiadom czy mogą w windzie rozmawiać czy nie wczoraj juz mu zapowiedziałam że odtąd wchodzimy schodami

Cytat:

Teraz to nawet smieszne , ale najgorsze sa te momenty, kiedy maly cos strzeli...

Cytat:

ciezki poranek za mna dzisiaj - André obudzil sie w nastroju "Nie dotykaj mnie, nie mow do mnie! Nawet na mnie nie patrz!" a fakt, ze tatusia juz nie bylo, bo wyszedl przed pobudka, zdecydowanie nie poprawil sytuacji...
Ehh...wybor majtek trwal tylko 5 minut, spodenek 5, z koszulka bylo gorzej, bo mlody wygrzebal jedna z wiekszych i jak ja zalozyl to mial dekolt do pepka i ogole mu nie przeszkadzalo, ale mimo chwili slabosci (czyli kolo 10 minuty) stwierdzilam, ze jednak nie - nie zrobie mu tego i nie wypuszcze tak z domu...
Potem impreza z kremem z filtrem - bo "Ja sam!" i to najlepiej zaczynajac od czubka glowy... wlosy troche mial biale, ale nie chcial dac umyc wiec trudno...
Sniadanie - po 10 minutach "otwartych wyborow" postawilam po prostu miseczke z muesli, jogurt, miod, buleczke przed nim i niech robi, co chce, na co uslyszalam "A gdzie jest rogalik?!"
Na koniec chcial isc w kaloszach - kolejny kwadrans, jazda rowerem - czysta przyjemnosc i odprezenie jak zajezdzal mi droge i rzucal grozne spojrzenia co 10 sekund...
Wreszcie przedszkole, juz klaskalam uszami z radosci az nagle slysze glosik..."Mamo, zapomnialem mojego dinozaura! Musimy wrocic do domu!"

Amen

Rano:
Kiedyś nieopatrznie wspomniałam na dole że nie posmarowaliśmy buźki
dziś np trwały gorączkowe poszukiwania lamborghini zielonego... znalazł sie w łazience bo myli razem zęby... I był tak potrzebny, nic że teraz mam go w torebce... nic to ze mamusia rano miała ważne spotkanie...

Karenina, dawno nie pokazywałaś paznokci...
Dlaczego ja sie muszę od innych dowiadywać , że teraz modny migdał
Lubisz? Ja nie, aleeee zrobiłam sobie wczoraj... chyba zaczyna mi sie widzieć...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2013-06-20 o 09:57
Stary 2013-06-20, 11:55   #1797
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

nie zrozumcie mnie źle - ale jak dobrze czytać, ze nie tylko moje pociechy są takie pokręcone

u nas znowu jakas masakra z sikaniem młodego - teraz sobie ubzdurał, ze w przedszkolu przez 9 godzin nie sika, i wiadomo nie ma opcji aby dojechał do domu suchy
już ma karę za to
i gadam mu cały czas - pamiętaj po śniadaniu idziesz robisz siku, po obiedzie idziesz robisz siku i tak w kółko - ja nie wiem czemu dla niego wysikanie się to problem, zresztą kupę tez tak traktuje, a już było dobrze
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 12:01   #1798
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

S. ostatnio rości sobie prawa do dyktowania sąsiadom czy mogą w windzie rozmawiać czy nie wczoraj juz mu zapowiedziałam że odtąd wchodzimy schodami

Stas dba o figure mamusi...

Nasi biedni sasiedzi od jakiegos jak maja tylko jakas torbe czy reklamowke przy sobie to musza pokazywac André, co jest w srodku... Z tym walcze, bo juz nie jest takie smieszne...

Cytat:
Amen

Rano:
Kiedyś nieopatrznie wspomniałam na dole że nie posmarowaliśmy buźki
dziś np trwały gorączkowe poszukiwania lamborghini zielonego... znalazł sie w łazience bo myli razem zęby... I był tak potrzebny, nic że teraz mam go w torebce... nic to ze mamusia rano miała ważne spotkanie...

Pewnie, ze nic...a wrecz mamusia powinna sie cieszyc, ze to tylko male lamborghini a nie dzwig czy woz strazacki...

Cytat:
Karenina, dawno nie pokazywałaś paznokci...
Dlaczego ja sie muszę od innych dowiadywać , że teraz modny migdał
Lubisz? Ja nie, aleeee zrobiłam sobie wczoraj... chyba zaczyna mi sie widzieć...

Momeeeencik... dla scislosci - teraz to modne jest wykonczenie piaskowe a na jesien prawdopodobnie bedzie piorkowe
Migdal jak migdal - dla mnie zbyt mdly, bo lubie zywe/mocne kolory na poznokciach

Chociaz ostatnio nie mam pojecia dlaczego wzielo mnie na takie przydymione kolory, odcienie zgnilej zieleni, szaro/fiolety itp.

Mam ze dwa migdalowe gdzies tam upchniete, ale nie uzywam poki co...

A co do tego, ze nie pokazwalam dawno - ostatnio jak wstawialam wam zdjecia to smialam sie, ze niechcacy ujelam w kadrze moje niebieskie paznokcie u stop...

A to moje ostatnie
IMG_8872.jpgIMG_8875.jpgIMG_8879.jpg
Nie bardzo widac na zdjeciach tego jak pieknie sie blyszcza i mienia
IMG_8877.jpg

Stary 2013-06-20, 12:29   #1799
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
nie zrozumcie mnie źle - ale jak dobrze czytać, ze nie tylko moje pociechy są takie pokręcone
Tak wiem, ja tez odczuwam ulgę że np syn mi się w beksę nie zamienia

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
u nas znowu jakas masakra z sikaniem młodego - teraz sobie ubzdurał, ze w przedszkolu przez 9 godzin nie sika, i wiadomo nie ma opcji aby dojechał do domu suchy
już ma karę za to
i gadam mu cały czas - pamiętaj po śniadaniu idziesz robisz siku, po obiedzie idziesz robisz siku i tak w kółko - ja nie wiem czemu dla niego wysikanie się to problem, zresztą kupę tez tak traktuje, a już było dobrze
a autorytet pań tutaj nie działa? W przedszkolu się nie zmoczy tyle godzin?

Cytat:
Stas dba o figure mamusi...
Juz on nie musi, mamusia sama ma chysia na tym punkcie

Cytat:
Nasi biedni sasiedzi od jakiegos jak maja tylko jakas torbe czy reklamowke przy sobie to musza pokazywac André, co jest w srodku... Z tym walcze, bo juz nie jest takie smieszne...
Sorry, ...jest

Cytat:

Pewnie, ze nic...a wrecz mamusia powinna sie cieszyc, ze to tylko male lamborghini a nie dzwig czy woz strazacki...
Wszystko juz miałam łącznie z mostem podwieszanym...

Cytat:

Momeeeencik... dla scislosci - teraz to modne jest wykonczenie piaskowe ]

To wiem,
ale momencik - mi chodziło o kształt migdała

Kolorki fajne, ja tez teraz cały czas na takich.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2013-06-20 o 12:30
Stary 2013-06-20, 12:41   #1800
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Kareninka fajne te lakiery

Konspi - w tym temacie to nie ma dla niego żadnego autorytetu - kiedyś działały teksty, ze ten itd tez robi siku lub kupę, a teraz to ja nie wiem jak z nim rozmawiać, nawet mądre książki mi nie podpowiedziały niczego nowego
i o dziwo na lezakowaniu tez się nie zleje
TZ powtarzam - zanim wyjdziecie to idź z nim do łazienki
no w porównaniu z Izą to jest model - uparty
jak z nim rozmawiam to wszystko jest takie jasne i oczywiste a w praktyce on robi swoje, a jak pytam dlaczego to mówi krótko "nie wiem"
ja tez nie wiem dlaczego dla niego załatwianie potrzeb fizologicznych jest problemem - on to traktuje wręcz jak zło konieczne, z którym musi walczyć, no może w końcu się uda i nie będzie musiał robić siku
choc jest tego co raz mniej to jednak mnie załamuje ta sytuacja, tym bardziej, że z Izą było tak łatwo i prosto - a Grzes wymaga od nas naprawdę wiele, ale to moja wina, zawsze był malutki, każdy miał mu ustepować no i mam za swoje
w tamtym roku Iza sie wnerwiła na mnie - jakoś tak na wiosnę - "ustąp mu, ustąp bo on mały, jaki mały ma prawie 3 lata" (nie dokładny cytat) i miała rację
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości