|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Kubek
Dziewczynki przypominam i prosze o głosowanie... http://chrzanow.naszemiasto.pl/artyk...71344151d91e1c codziennie 5 głosów na Pawła....
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-06-20 o 09:22 |
|
|
|
#3122 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Hej. U mnie bez zmian, ale jestem już wykończona psychicznie i fizycznie i chce już rodzic...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3123 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
czasem taki jest bardzo potrzebny.U mnie jedyną metodą leczenia byłoby wstrzyknięcie botoksu w dłonie i stopy, ale dla mnie to finansowo nie osiągalne.. inne ogólnie dostępne środki, czy też na receptę, a uwierz próbowałam wszystkiego nie dają efektu ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41404929] Hej. U mnie bez zmian, ale jestem już wykończona psychicznie i fizycznie i chce już rodzic... [/QUOTE] Perse |
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Perse, będziesz mieć pewnie cc?...masz ustalony termin? Rena, super autko, oby się dobrze sprawowało ![]() Hosenko, dobrze, że wyniki ok !
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się z caffe frappe
Super gorąco jest Perse a miałaś USG ile waży Twoje małe cudo? ![]() Ja Cię bardzo dobrze rozumiem, z tym rodzeniem już teraz... ![]() Lekarze coś mówią konkretnego? Wczoraj okazało się, że sąsiadka jest położną. Pytała się czy mam termin na lipiec? Mówię, że tak. Powiedział, ze widać po brzuszku bo jest położną Uffff, więc jak ktoś się zna to nie pierdzieli, że taki mały mam brzuszek ![]() No i sobie z Nią pogadałam konkretnie....powiedział, ze cukrzyca w ciąży plus owiniecie pępowina i skośne ułożenie powinny być wskazaniem do cesarki... Mam mętlik w głowie już z tym wszystkim. Wiem, że lekarz zadecyduje, ale chciałabym wiedzieć na czym stoję
|
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41404929]Hej. U mnie bez zmian, ale jestem już wykończona psychicznie i fizycznie i chce już rodzic...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse wierze Może watro by było zrobić cc przed terminem tp
|
|
|
|
#3127 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie z rodzaju tych medycznych
![]() Mianowicie już trzykrotnie badałam się na toksoplazmozę i wy nik za każdym razem ujemy, ale za każdym razem mój wskaźnik IgM jest na innym poziomie Czy to jest normalne? Bo ja mam straszną schizę na punkcie tej choroby. Moje wyniki wyglądały tak:Badanie I - luty 2012: IgG - <0,130 IU/ml [norma - wynik ujemny: <1] IgM - 0,512 C0I [norma - wynik ujemny: <0,8, dodatni >1, wątpliwy 0,8 -1] Badnie II - lipiec 2012: normy jak wyżej IgG - <0,130 IgM - 0,475 Badnie III - czerwiec 2013: IgG - 0,191 IgM - 0,639 Czy myślicie że ta zmiana IgM jest normalna? czy mam się niepokoić? |
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Anitka ja nie pomogę...
![]() dziewczynki czyżby u mnie zbliżała sie OWU??
|
#3129 |
|
Zadomowienie
|
Anitko, nie przejmuj sie.
Te wyniki sa ok. Jak sie masz bardzo niepokoić to mozesz powtórzyć za ok 1-2 miesiąc same IgM w celu wykluczenia świeżej infekcji. Chociaż raczej nie jest prawdopodbne, bo tu i IgG i IgM wyższe jest od poprzednich w podobnym stopniu, pewnie inne (ciut bardziej czule) odczynniki w laboratorium mieli. Gdyby miał być jakikolwiek prawdziwy wzrost IgG to by wcześniej duuuuuzo większy wzrost IgM był. Co Wy tak Perse na cc nakręcacie. Cc to gorsza opcja i dla matki i dla dziecka. Nie wiem skąd traktowanie cc jak jakiegoś wybawienia jak wskazań brak. A jeszcze cc przed terminem? Matko ![]() Jak juz cc na życzenie to z jakimkolwiek objawami rozpoczynającego sie porodu. Ale cc "bo tak" to nieporozumienie. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-06-20 o 11:25 |
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyżby, czyżby Przytulanko na pewno w tej sytuacji by nie zaszkodziło
|
|
|
|
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
Jak widze ile osob Perse o cc pyta, to mi jej żal.
Przeciez jest w świetnym szpitalu klinicznym i doskonale wiedza tam co maja robic. |
|
|
|
#3133 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Niekoniecznie bym chciała cc, chciałabym, żeby mi odstawili fenoterol bo z tym nie urodze nawet za 100 lat i chciałabym, żeby sie akcja sama zaczęła i żeby Mały już był po drugiej stronie brzuszka... Nikt tu nic nie mówi o rozwiązaniu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą ciekawe ile bym musiała jeszcze czekać na naturalnie rozpoczynający się poród ![]() 14 dni po terminie (i to tym najdalszym wg usg, bo wg om to ja już ponad miesiąc przeterminowana byłam), szyjka nie gotowa do porodu, brak jakiegokolwiek konkretnego skurcza - nawet przy próbie oxy, za to lekko sączące się wody od 12h ![]() moje dziecko na bank by tam do Wielkanocy siedziało
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3136 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41407070]Niekoniecznie bym chciała cc, chciałabym, żeby mi odstawili fenoterol bo z tym nie urodze nawet za 100 lat i chciałabym, żeby sie akcja sama zaczęła i żeby Mały już był po drugiej stronie brzuszka... Nikt tu nic nie mówi o rozwiązaniu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse, bo jeszcze macie troszkę czasu. Widać mu u Ciebie tak dobrze, ze spokojnie i bez wyganiania moze siedzieć w brzuchu bezpiecznie. Wytrzymaj jeszcze troszkę, niech juz bedzie donoszony, bedzie wtedy satysfakcja 100% ![]() Tyyyyle przeszłas, ze ten tydzien dwa to dla Ciebie pestka. Chociaż wiem, ze pewnie sie łatwo mówi... Cytat:
Bardziej juz dojrzeć do ujrzenia swiata nie mogło zreszta odplywajacy plyn to tez w jakims stopniu stres dla dziecka, więc pewnie zdążył pojąć, ze zaraz zrobi "wypad z brzucha" ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Agatko, serio serio? Super! Trzymam kciuki ![]() I czekam na dobre newsy ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Perse, tatuś szykuje wyprawke? Jak idą domowe przygotowania? Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-06-20 o 11:52 |
|
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
No nie działamy jakoś zamierzenie....tylko jak ochota jest to się nie zabezpieczamy....
ja tam myślę że tak czy siak dobrych wiadomości nie będzie...przyjdzie @ na koniec...
|
#3138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z kazdym slowem.niech Arturro siedzi w brzuchu jak najdluzej (u hipotroficznych dzieci kazdy dzien u mamy wazny!), jak lekarze uznaja, ze cos nie tak, to wszak go wykurza lub - w ostatecznosci - zrobia CC. Ja sie dziwilam, ze u mnie nie rozwiazuja ciazy, ale moj doktor wszystko mi wytlumaczyl a jak nadszedl bezpieczny moment dla dziecia (38t1d), to zaczeli dzialac...
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek, Pani mnie nie chodziło o cc teraz już, tylko w terminie. Cięcie w pewnych sytacjach jest lepsze dla dziecka niż poród. Nie chce myśleć co by się działo ze Stasiem gdyby nie szybka decyzja gina
A też do terminu niby miałam jeszcze 2 tyg.
|
|
|
|
#3140 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny! Wparowuję bez nadrabiania, ale muszę się Wam pochwalić, że...
ZDAŁAM TEN PRZEKLĘTY EGZAMIN! (Dla niewtajemniczonych: przez jeden przedmiot zawaliłam rok. Samo wspomnienie o uczelni, przedmiocie i prowadzącej wywoływało u mnie płacz. Ile stresu mnie to wszystko kosztowało, to tylko ja wiem...). Także... Wygląda na to, że w tym roku szczęście postanowiło się jednak do mnie uśmiechnąć Oby ta dobra passa trwała...Dziękuję Wam za kciuki i dobre myśli
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
wiedziałam że zdasz!!! od rana o Tobie myślałam!!
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co studiujesz? ![]() Ja na słowo egzamin mam drgawki...4 przede mną... |
|
|
|
|
#3143 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
A tatuś na nic nie ma czasu, późno wraca ode mnie i wyprawka leży i kwiczy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-06-20 o 13:27 |
|
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
i tu sie zgadzam. ale nie na zyczenie, nie z zalozenia. jak akcja porodowa sie rozpocznie i cos jest nie halo - oczywiscie, ze cc.
Bardzo, ale to BARDZO gratuluje! sciskam i sie bardzo ciesze!!!!!!!!!!!!!!!! k laski:
|
|
#3145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się w 100 % Sama chciałam rodzić naturalnie, ale: 1. mam osteopenie a w kręgosłupie osteoporozę. Boje się, czy się nie nasiliła przez ciążę. Czy się kręgosłup nie połamie... ![]() 2. młody jest owinięty pępowina...wiem, ze wiele dzieci tak ma...ale boje się.. 3. Jest podobno duży.. zobaczy co wykaże Usg, ale może tak być bo ma cukrzyce.. 4. Jest ułożony po skosie... rodzenie kilka godzin plus pępowina na szyi... Inaczej nawet bym nie myślała o cc Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() |
||
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Medi gratuluję
Koocurek, a masz zaświadczenie od ortopedy o swoich problemach z kręgosłupem Rozmawiałaś z ginem o porodzie i jak on to widzi
|
|
|
|
#3147 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytam bo niektórzy lekarze twierdzą, że ma to moja sis - u niej jedynym objawem że jest coś nie tak to jest resorpcja korzeni zębów, ma tez coś skopane z wit d i wapniem tyle że ona "nie ma czasu na lekarzy" i od roku nic z tym nie robi a wypadało by jej znaleźć dobrego lekarza, bo ci co u nich była to beznadziejni
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
wizyte mam dzisiaj o 16.30,
Cytat:
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() bardzo, bardzo się cieszę perse dziś masz równy miesiąc do TP ? dużo sił dla Ciebie co do CC jestem bardzo przeciwna, ale wierzę, że tak jak ja boję się CC ( a naprawdę sobie nie wyobrażam, bo chyba musieliby mnie poprzywiązywać i u spać ) tak jakaś kobieta może bać się porodu naturalnego. Ja z tych co wolą w domu i tak codziennie żałuję, że w domu nie udało się urodzić ![]() . kocurek Mój Miko urodził się owinięty pępowiną, z tego co wiem to bardzo był zaplątany. Jak bardzo to tego położna nie chciała mi nawet powiedzieć. Cierpliwości a na pewno lekarz za niedługo podejmie najbardziej bezpieczną opcję porodu.
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

hihi

k laski: