Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 13:41   #2731
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Zmykam dziewczyny troszkę się ogarnąć i potem na wizytę, odezwę się chyba dopiero wieczorkiem bo jeszcze po wizycie podjadę sobie do IKEI bo foremki do lodów mam blisko a na allegro te same są droższe jakieś 5 zł niby nie majątek ale jak mam pod lekarzem to po co zamawiać i jeszcze za przesyłkę dodatkowo płacić.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:46   #2732
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Kciuki, może jdnak uda Ci się gina na usg namówić. Za resztę wizyt też trzymam. I kurde coś tą swoją to średnio widze, bo czuję Małą w tym samym miejscu co ostatnio, to pewnie znów tam schowana

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:48   #2733
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Maomami ja robiłam na przełomie 28 i 29 tygodnia. Poza przeszkadzajacym lozyskiem (ułożona już wtedy posladkowo) Buzia wyszła cudna .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:48   #2734
jezzka
Raczkowanie

Witam mamusie!

Dzielnie Was nadrabiam po weekendzie ale upały mi nie pomagają... Szczególnie, że mój laptop strasznie się przegrzewa, jest przy nim z 10 stopni więcej!
We wtorek byłam u lekarza, wszystko ok. Pierwszy raz tatuś został poproszony do środka, lekarz mu wszystko pokazywał a sama nie wiedziałam na co patrzeć czy na dzidzię, czy na zachwycony wyraz twarzy mojego faceta Najgorsze, że być może chłopiec jednak nie będzie chłopcem. Totalny mętlik w głowie... miałam przeczucie, że dziewczynka, tak się nastawiłam. Później lekarz powiedział, ze chłopiec - choć próbowałam nie to i tak się nastawiłam a teraz to już nie wiem co myśleć
No i pochwalę się moim brzuszkiem bo jest strasznie duży a ja dumna
Choć to dopiero 5 msc a ja wyglądam na 6!

P.s. wybaczcie, że nikomu nie odpisuje. Nadrobię, obiecuję!
Ryba 91 bardzo mi miło, że ktoś o mnie pamięta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-06-15 18.51.52.jpg (72,4 KB, 51 załadowań)
jezzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:53   #2735
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

zapomniałam opisać wczorajszą wizytę w SR (prowadzi położna z mojego szpitala) więc zajęcia trwały 2 h, jest nas 8 par a w zasadzie siedem par i jedna dziewczyna przyszła sama... ja sama chodzić bym nie chciała... początek najgorszy, przedstaw sie powiedz coś o sobie strasznie tego nie lubię (niczym w jakiejś grupie aa) a w dodatku od nas zaczęła
babka przedstawiła program szkoły, my dodawaliśmy o czym jeszcze chcemy wiedzieć, będzie wizyta na porodówce już za 3 tyg i będzie można przymierzyć się do wszystkich sprzętów pod koniec będziemy mieć spotkanie z pediatrą, która jest szefową w szpitalu gdzieś na pediatrii jakoś tak i ona zawsze po obchodzie chodzi do maluszków i ich mam dodatkowo ćwiczyliśmy oddechy i ćwiczenia rozciągające itp a i jak nam się już urodzą maluszki to spotykamy się wszyscy jeszcze raz i będzie nauka masażu na dzidziach

(ps dowiedziałam się wczoraj że w tym szpitalu w którym miałam zamiar rodzić to nie ma ZZO i poważnie rozważam co dalej.....)

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:02   #2736
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
zapomniałam opisać wczorajszą wizytę w SR (prowadzi położna z mojego szpitala) więc zajęcia trwały 2 h, jest nas 8 par a w zasadzie siedem par i jedna dziewczyna przyszła sama... ja sama chodzić bym nie chciała... początek najgorszy, przedstaw sie powiedz coś o sobie strasznie tego nie lubię (niczym w jakiejś grupie aa) a w dodatku od nas zaczęła
babka przedstawiła program szkoły, my dodawaliśmy o czym jeszcze chcemy wiedzieć, będzie wizyta na porodówce już za 3 tyg i będzie można przymierzyć się do wszystkich sprzętów pod koniec będziemy mieć spotkanie z pediatrą, która jest szefową w szpitalu gdzieś na pediatrii jakoś tak i ona zawsze po obchodzie chodzi do maluszków i ich mam dodatkowo ćwiczyliśmy oddechy i ćwiczenia rozciągające itp a i jak nam się już urodzą maluszki to spotykamy się wszyscy jeszcze raz i będzie nauka masażu na dzidziach

(ps dowiedziałam się wczoraj że w tym szpitalu w którym miałam zamiar rodzić to nie ma ZZO i poważnie rozważam co dalej.....)
fajnie, że sr spełnia oczekiwania, ale z zzo to lipa straszna, ja dostałam dopiero przy 7 cm rozwarcia, jeszcze chwila i juz bym pewnie nie dostała, a mimo że bóle przecież się nasilają a nie słabną, to różnica była KOLOSALNA

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-20, 14:06   #2737
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Bylam u ginki i potwierdzony chlopak wiec prosze dopisac.
Wazy 363g i lezy w poprzez,tak jak go wlasnie czuje.
Ale musze jechac na badania do mojego starego gina,bo ani fotki nie sa super,ani dokladniejsze badanie mozliwe.Niby wszystko ok,ale bylam spokojniejsza jak mnie badal moj poprzedni lekarz.Byl dokladniejszy.
Maz byl ze mna,choc nawet go nie prosilam,ciesze sie, bo ostatnio tak srednio sie interesuje ciaza.Dzwigam,pracuje, a on nic.No ale ksiezniczka byc nie zamierzam I masakrycznie juz przytylam.Pomimo ciaglego ruchu,marszow po plazy,schodow w domu i pracy w ogrodku.Juz 10 kg...

Ide was doczytac.
super gratulacje

Cytat:
Napisane przez jezzka Pokaż wiadomość
jaki duży już

Ale dziś upał, w drukarni myślałam ze padnę, nie dość że gorąco, zapach tuszu się unosił i jeszcze od czasu do czasu zawiewało mięchem z pobliskiego mięsnego
Ale brzuszek mi dziś już łanie widać chyba już nikt nie może mieć wątpliwości ze ciążowy
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:07   #2738
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Witam mamusie!

Dzielnie Was nadrabiam po weekendzie ale upały mi nie pomagają... Szczególnie, że mój laptop strasznie się przegrzewa, jest przy nim z 10 stopni więcej!
We wtorek byłam u lekarza, wszystko ok. Pierwszy raz tatuś został poproszony do środka, lekarz mu wszystko pokazywał a sama nie wiedziałam na co patrzeć czy na dzidzię, czy na zachwycony wyraz twarzy mojego faceta Najgorsze, że być może chłopiec jednak nie będzie chłopcem. Totalny mętlik w głowie... miałam przeczucie, że dziewczynka, tak się nastawiłam. Później lekarz powiedział, ze chłopiec - choć próbowałam nie to i tak się nastawiłam a teraz to już nie wiem co myśleć

Ale śliczny brzusio
Super, że wszystko dobrze z maluszkiem a i kolejna niespodzianka coraz więcej zmian

Cytat:

O to super zajęcia
Stary 2013-06-20, 14:07   #2739
budowniczka
Rozeznanie

Dzień doberek
Cytat:

O jaki duzy

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam

De28 super brzuszek,całkiem podobny do mojego

Domi super,że płeć potwierdzona,buziaki dla Jasia

budowniczka ja z tych,co to ślub stresuje.W ogóle nie lubie takich imprez,dlatego zdecydowaliśmy się na ślub cywilny i przyjęcia na 35 osób,w tym 14 najlepszych znajomych.

maomami śliczne te opaseczki,niestety moja córa nie chce ich nosić

paulinaizabela super spodnie.Ja też sobie musze sprawić,ale jakies na lato,bo jeansy mam.

Kupowałyście leginsy ciążowe???Gdzie?

W ogóle to moja córka dwulatka mnie rozwala
Liluś od kilku dni zamiast odpowiedać"tak",odpowiada "no".Próbujemy zwracać jej na to uwagę.

Leżę na kanapię,tż bierze prysznic.Lila podbiega do łazienki,łapię za klamkę,ale zamknięte.

L:"Jestes tam tatusiu?".
Tż: "Tak,kąpie się.Chcesz wejść?"
L: NO
Tż: "A co się mówi?"
L: Dziękuje.
Tż: Odpowiada się "tak",a nie "no".To jeszcze raz zapytam.Chcesz wejść?"
L:NO.
Tż: "A co się mówi?".
L: PRZEPRASZAM (?)

Chichram się na kanapię

Po wyjściu spod prysznica,tż naucza Lilę

Tż:"Jak tatuś się pyta czy chcesz,żeby otworzył drzwi,odpowiadmy "tak,proszę".Powtórz!
L: tak,proszę! - odpowiada Lila
Tż: To teraz Cię zapytam.Chcesz,żebym otworzył drzwi?"
L:"No!"

: "To jeszcze raz powtórzymy.Powiedz tak proszę"
L: "Tak proszę!"-najwyraźniej i najgłośniej jak potrafi odpowiada Lili.
Tż: To teraz Cię zapytam jeszcze raz.Chcesz,żebym otworzył drzwi?"
L:"No!"

I po raz trzeci to samo.

Tż:"Chyba się dzisiaj tego nie nauczymy"
L:" Chyba TAK!" kwituje Lila.

Ja rycze na kanapię
No ja raczej podchodze sceptycznie, do tego rodzaju imprez. Tzn. uwazam ze ślub, wesele ok, ale wazniejsze jest życie po tym dniu niż tylko sie zabawić wiem szalona jestem.
Twoja coreczka ma ślicznie na imię: Liliana, Lilianna? mysmy chcieli dac Lilia

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Wpadłam na chwilkę a mi zeszło pół godziny na czytanie :P
Dzisiaj mam cały dzień w biegu zaczynając od dentysty, także może zajrzę wieczorem, a może nie...
Plauję do HM skoczyć, skoro mówicie, że takie rarytasy można kupić!

Piękne tam mają sukienki! A ja się martwiłam, że nie będę miała w czym na wesele iść :P Ale mam nadzieję, że kupię coś w promocji, bo ponad 200 zł to mi się nie uśmiecha wydać....

Jasiuuu Wyczytałam, że na pierwszym foto jest ptaszek, ale jakoś nie umiem się dopatrzyć....

Jestem za! Nawet samo imię wystarczy jeśli mama już określiła, a jak nie to syn/córka

Piękny! Ja bym Ci dała 7/8 miesiąc :P A ile już przybrałaś? Bo pamiętam, że jakiś czas temu pisałaś, że tylko 1 kg.

Jeszcze będziesz chciała cofnąć czas :P W niedziele mija nasza pierwsza rocznica i co ja bym dała, żeby przeżyć te chwile jeszcze raz... Patrzę na zdjęcia i mi się łezka w oku kręci, było cudownie

W Auchanie były, tam zawsze jest duzy wybór dziwnych piw więc obstawiałam, że tam będą i były :P Jeszcze w takim skleie FRAK znalazłam ale tylko o smaku jabłkowym, a to zwykłe jest lepsze.

: brzydal: Ale się uśmiałam pocieszne są takie kruszynki
O dentysta! musze sie zapisac... a jak wasze ząbki w ciąży? Mi jedna plomba wypadła
Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Hehe... gratuluje przegranego zakładu i synusia

a my kupiliśmy dwa duże aniołki Rosenthala
http://www.sklep.rosenthal.pl/n-o-w-...rosenthal.html
podobały się bardzo, tym bardziej, ze moi rodzice dostali już dwa inne na rocznice ślubu wiec można sobie je kolekcjonować

Gratuluje córeczki

ja od dwóch dni rozczochrana, zasmarkana i chodzę cały dzień w piżamie I'm sexy mama

A nie da się podpiąć tego trenu do tańca, albo do ręki przypiąć?? Ja nie miałam trenu ale jak ja przedwczoraj oddalam do czyszczenia to pani się przeraziła - czystością nie grzeszyła, cały dół miałam czorny

Pocieszną macie tą córę

Witam z rana
Da się ale znowu siostra mnie naklania, zostaw sobie, chociaz na 1. taniec i... wiec jak robi takie maslane oczy, to nie moge :P

Dzis od razna zastanawia mnie jeden fakt: wczoraj jak sie obudziłam po prawej stronie kolo pempka mnie bolało... dotykam, a tam czuje cos twardego... Patrze! a tam taka wypokla gorka, to Maksym.

Dzis leże na kanapie, i znow pod pempkiem cos mnie boli, znowu to samo uczucie, i znow go widziałam i wyczowałam reką, nawet moj brat byl zaskoczony.

Myslicie, że wszystko ok?
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:12   #2740
ryba91
Zakorzenienie

Witam

Pozmieniałam dane na stronie

Ja mam kartę i jeszcze nie korzystałam z niej, ale mam zamiar co do zmiany to po porodzie się chyba automatycznie zmienia że masz już dziecko.. bo tam wpisywałaś date przewidywanego porodu

co do krawcowej.. zależy jaka i gdzie. Moja mama jak szyła na wsi to brała grosze, jechała do miasta i kupowała materiały i praktycznie za robocizne brała nie wiele... w mieście więcej bo wszystko można w sklepie kupić, ale jednak taniej niż w sklepie ( sukienke na studniówkę taką jak widziałam za 180 zrobiła mi za 80- głównie materiał, nici :P ) więc na pewno zapytaj w kilku miejscach. Poza tym materiał... czasem baaaaardzo dobry jakościowo i nie zniszczony za grosze można kupić w lumpie.. moja mama częstto kupuje tam firany takie wielkie a potem przerabia na inne, wiadomo że nie zawsze coś tam najdziesz moja siostra tą kiecke miała dół z takiego materiału jak większość spódniczek czarnych wizytowych- nie grube ale nie taki 'rozciągliwy' ten materiał.. a góre z takiego dopasowanego ale rozciągliwego materiału ( na brzuszek zeby byłana dłużej:P)

ściełam kudły. Czuje sie głupio. Czas sie przyzwyczaić.. upał niesamowity, z 32 stopnie :/

zajadam sie czereśniami.. i odebrałam wyniki badań,

HGB, HCT i limfocyty poniżej normy. Jaki wy macie poziom, te które biorą żelazo?

w moczu na szczęscie nie ma białka!!
toxo- IGG 37,9 (WYNIK DODATNI POWYŻEJ 3,0)
IGM 0,41 ( wynik ujemny poniżej 0,500)

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Corolady- córa mojej siostry to Lilianka jak u Ciebie i też miała takie teksty
ale córe masz przeeeeemega aż doczekać sie swojego nie mogę

Kasiula- Piękne zakupy, a jaki psiak

Jezzka- ekstra brzuch
Stary 2013-06-20, 14:13   #2741
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
No to pochwale się małymi łowami
Mój piesek oczywiście był ciekawy co to takiego ;D
Sliczne! zauroczyłam sie!

Nemosek Łelkom!
Stary 2013-06-20, 14:17   #2742
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Dzień doberek

O jaki duzy

No ja raczej podchodze sceptycznie, do tego rodzaju imprez. Tzn. uwazam ze ślub, wesele ok, ale wazniejsze jest życie po tym dniu niż tylko sie zabawić wiem szalona jestem.

O dentysta! musze sie zapisac... a jak wasze ząbki w ciąży? Mi jedna plomba wypadła

Da się ale znowu siostra mnie naklania, zostaw sobie, chociaz na 1. taniec i... wiec jak robi takie maslane oczy, to nie moge :P

Dzis od razna zastanawia mnie jeden fakt: wczoraj jak sie obudziłam po prawej stronie kolo pempka mnie bolało... dotykam, a tam czuje cos twardego... Patrze! a tam taka wypokla gorka, to Maksym.

Dzis leże na kanapie, i znow pod pempkiem cos mnie boli, znowu to samo uczucie, i znow go widziałam i wyczowałam reką, nawet moj brat byl zaskoczony.

no wczesnie u Ciebie, ale dzieciaki się tak wypychają i to całkiem naturalne, a że Ty taka chudzinka to pewnie ma już prawo tak być
nie wiem, może przegapiłam, ale nie widziałam Twojej sukienki, wrzuć jak nie pokazywałaś

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Ryba u mnie hemoglobina 10,9 po żelazie podskoczyła mi przez miesiąc z 10,6 resztę mam w normie

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-20, 14:19   #2743
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Witam

Pozmieniałam dane na stronie

Ja mam kartę i jeszcze nie korzystałam z niej, ale mam zamiar co do zmiany to po porodzie się chyba automatycznie zmienia że masz już dziecko.. bo tam wpisywałaś date przewidywanego porodu

co do krawcowej.. zależy jaka i gdzie. Moja mama jak szyła na wsi to brała grosze, jechała do miasta i kupowała materiały i praktycznie za robocizne brała nie wiele... w mieście więcej bo wszystko można w sklepie kupić, ale jednak taniej niż w sklepie ( sukienke na studniówkę taką jak widziałam za 180 zrobiła mi za 80- głównie materiał, nici :P ) więc na pewno zapytaj w kilku miejscach. Poza tym materiał... czasem baaaaardzo dobry jakościowo i nie zniszczony za grosze można kupić w lumpie.. moja mama częstto kupuje tam firany takie wielkie a potem przerabia na inne, wiadomo że nie zawsze coś tam najdziesz moja siostra tą kiecke miała dół z takiego materiału jak większość spódniczek czarnych wizytowych- nie grube ale nie taki 'rozciągliwy' ten materiał.. a góre z takiego dopasowanego ale rozciągliwego materiału ( na brzuszek zeby byłana dłużej:P)

ściełam kudły. Czuje sie głupio. Czas sie przyzwyczaić.. upał niesamowity, z 32 stopnie :/

zajadam sie czereśniami.. i odebrałam wyniki badań,

HGB, HCT i limfocyty poniżej normy. Jaki wy macie poziom, te które biorą żelazo?

w moczu na szczęscie nie ma białka!!
toxo- IGG 37,9 (WYNIK DODATNI POWYŻEJ 3,0)
IGM 0,41 ( wynik ujemny poniżej 0,500)[COLOR="Silver"]

Jezzka- ekstra brzuch
Obecne HGB 10,8 HCT 33%
Ale dwa tygodnie temu miałam HGB 11,5 a HCT 32%
płytki w normie.
Zazywam sporą dawke żelaza tj. tardyferon.
U nas tez upal a jutro caly dzien w miescie ;/

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
no wczesnie u Ciebie, ale dzieciaki się tak wypychają i to całkiem naturalne, a że Ty taka chudzinka to pewnie ma już prawo tak być
nie wiem, może przegapiłam, ale nie widziałam Twojej sukienki, wrzuć jak nie pokazywałaś

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Ryba u mnie hemoglobina 10,9 po żelazie podskoczyła mi przez miesiąc z 10,6 resztę mam w normie
OOO! Czyli jest poprawa! a jaka dawke maja te Twoje tabletki? 80mg? Nie wrzucałam, jutro wrzucę, bardzo skromna, taka ciązowa
Stary 2013-06-20, 14:20   #2744
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Obecne HGB 10,8 HCT 33%
Ale dwa tygodnie temu miałam HGB 11,5 a HCT 32%
płytki w normie.
Zazywam sporą dawke żelaza tj. tardyferon.
U nas tez upal a jutro caly dzien w miescie ;/
miałam Ci pisać, mi po pierwszym miesiącu żelaza też jeszcze spadło, myslałam że dalej leci, a wczoraj wzrosło, to może zanim tablety zaczną robić swoje, trzeba ich trochę zjeść, może następny wynik już będziesz miała wyższy

ja mam 100 mg FE(II)+60 mg- tabletki o przedłuzonym uwalnianiu, ale nie wiem czy te 60 to też żelazo, bo jest dokładnie tak na ulotce jak wpisałam

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-06-20 o 14:22
Stary 2013-06-20, 14:22   #2745
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

ryba poproszę o zmianę na pierwszej str z synusia na Bruna

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:24   #2746
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
miałam Ci pisać, mi po pierwszym miesiącu żelaza też jeszcze spadło, myslałam że dalej leci, a wczoraj wzrosło, to może zanim tablety zaczną robić swoje, trzeba ich trochę zjeść, może następny wynik już będziesz miała wyższy

ja mam 100 mg FE(II)+60 mg- tabletki o przedłuzonym uwalnianiu, ale nie wiem czy te 60 to też żelazo, bo jest dokładnie tak na ulotce jak wpisałam
ide szukac ulotki jak u mnie. Ciesze się i trzymaj tak dalej
Stary 2013-06-20, 14:32   #2747
24Kasiula24
Raczkowanie

i tak cały dzień haha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0167.jpg (95,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0162.jpg (134,9 KB, 23 załadowań)
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:32   #2748
budowniczka
Rozeznanie

Anulka 1 tabletke dziennie bierzesz czy 2.?

ja mam 80 mg, 2 razy dziennie i dotego kwas foliowy jest...
Stary 2013-06-20, 14:34   #2749
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Anulka 1 tabletke dziennie bierzesz czy 2.?

ja mam 80 mg, 2 razy dziennie i dotego kwas foliowy jest...
jedną pewnie ta 60tka to też żelazo, to dawka taka sama, tylko się sama uwalnia sukcesywnie, to biorę raz rano

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-20, 14:35   #2750
Anoula
Zakorzenienie

Dziewczyny jakie bierzecie witaminy? Kończę właśnie kwas foliowy i mam sobie kupić witaminy, ale lekarz nie sugerował żadnej konkretnej marki, coś polecacie?
Stary 2013-06-20, 14:40   #2751
anulka2205
Wtajemniczenie

Ja brałam Prenatal Classic cały czas, ale ostatnio tak pisałyście o tych DHA i że niektórzy lekarze w ogóle nie zalecają wit. to sobie podumałam, dokupiłam DHA bez witamin i łykam jednego dnia wit., a drugiego DHA

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-20, 14:42   #2752
24Kasiula24
Raczkowanie

Ja biorę witaminy z DHA nazywają się vita-miner PRENATAL
Stary 2013-06-20, 14:50   #2753
ryba91
Zakorzenienie

budowniczko a przy tym 11,5 HGB dostałąs żelazo?

ja miałam anemie ale jak nie byłam w ciaży, mialam wtedy po 6 czy 5 nawet i wtedy dostawalam leki a tu nie wiem, bo w sumie nie jest to duży niedobór ale w ciąży to jednak jest pewnie inaczej? ja mam 11,0 dokładnie teraz wiec sie zastanawiam czy też mnie czeka jakieś wspomaganie lekami czy lekarz to "oleje" bo jednak to nic groźnego .. HCT mam 32%
Stary 2013-06-20, 15:00   #2754
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
No to pochwale się małymi łowami
Mój piesek oczywiście był ciekawy co to takiego ;D
Jak ma na imię psina?

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki miło mi ja dzisiaj idę na wizytę kontrolną tak jakby tylko ze sobą czy wszystko ok, jak ciśnienie, waga i po skierowania na badania, zapewne lekarz nie da się przekonać żeby zrobić szybkie USG czy przez trzy tygodnie Zuzi nie znudziło się bycie Zuzią Zapytam ale wątpię żeby zrobił, dlatego stwierdziłam że chyba skuszę się na USG 3D dodatkowe, tylko pewnie byłabym tak wtedy w 25-26 tyg i zastanawiam się czy to nie za późno będzie
Ja idę w 24 tyg tak planuję zapisać się na koniec lipca.
A może jednak podglądnie Zuzkę

Cytat:
szybko się przestawiłaś na tryb "żonki"

nie wiem co słodsze na pierwszej fotce- sliczny ciuszek czy ciekawa psinka

Ale żem się wściekła na spacerze, w samym centrum miasta gdzie ludzi full remontują jedną z głównych ulic, ale tak konktretnie, rozkopana cała, pachy, góry i wertepy, no to mi się rozpadł but- góra japonek odpadła od podeszwy najbliśszy sklep z butami po przeciwnej stronie ulicy i na jej drugim końcu, myslałam, ze padnę, mogłam tylko sunąć tą jedną nogę, bo podnieść nie miałam jak, a sunąć się nie bardzo dało jak si ę chodnik w piach zamienił jeszcze mała szła i lała, że jadę na rolkach. wrrrr.....
Znam ten ból.Też kiedyś mi się urwał jedn japonka i tak sunęłam nogą właśnie, a potem zdjęłam i wracałam do domu na bosaka.Jakieś 500 m tak szłam.
A ten tekst mnie rozbawiłJak sobie to wyobraziłamale nie bądź zła

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam
Wreszcie przespałam dziś całą noc
W nosie suszej, także super

Zjadłam przed chwilą kanapkę z czosnkiem i zostałam skopana
Już coraz mocniej czuję, nie są to gilgotki tylko lekkie kopniaczki

za dzisiejsze wizyty!!

Cora Lilcia jest pocieszna

No to super, że synuś potwierdzony
A zrzucać nadbagaż będziemy na wiosnę

To tak jak ja tylko zmiast piżamki mam dresik
Ale dziś juz muszę wyjść to trzeba sie ogarnąć

śliczności

współczuję ale wybacz musiało to wyglądać komicznie
Czosnek podziałał

Jezzka Ale do przodu fajnie poszedł

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:01   #2755
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:

też nie znoszę przedstawiania się, to raptem kilka spotkań, po co takie więzi budować, nie rozumiem mam nadzieję, że u mnie nie będzie takiego przedstawienia.
ale w ogóle nie ma tego ZZO czy refundowanego?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:02   #2756
ryba91
Zakorzenienie

wiecie co? robie kopytka na obiad z kurczakiem w ziołach. Wsadziłam naczynie żaroodporne do piekarnika i podłączyłam gaz. Po jakiś 8-10 minutach przyszła do mnie siostra i tak gadamy i ona, że idzie po wode do kuchni .. nagle krzyczy " co tak wali gazem Ci w tej izbie? pieczesz cos?... wiecie co sie okazało nie podpaliłam gazu a go włączyłam ....
to bym sobie poleciałą w kosmos gdzie ja mam głowę..
Stary 2013-06-20, 15:03   #2757
24Kasiula24
Raczkowanie

[QUOTE=nemosek;41410541]Jak ma na imię psina?

Nela, Nelcia
Stary 2013-06-20, 15:05   #2758
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja brałam Prenatal Classic cały czas, ale ostatnio tak pisałyście o tych DHA i że niektórzy lekarze w ogóle nie zalecają wit. to sobie podumałam, dokupiłam DHA bez witamin i łykam jednego dnia wit., a drugiego DHA
Cytat:
Ja biorę witaminy z DHA nazywają się vita-miner PRENATAL
Dzięki za odpowiedzi
Stary 2013-06-20, 15:20   #2759
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Podejrzewam że ja na niektóre spotkania też będę musiała sama iść
Fajnie z tym masażykiem
A przedstawiać się na forum grupy też nie lubię

Cytat:
Dzień doberek

O jaki duzy

Hejo
Pewnie że Maksym daje znać o sobie
U mnie taka twarda góreczka robi się po lewej stronie od pępka.

A tren masz odpinany?
Długi jest?

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
fajnie, że sr spełnia oczekiwania, ale z zzo to lipa straszna, ja dostałam dopiero przy 7 cm rozwarcia, jeszcze chwila i juz bym pewnie nie dostała, a mimo że bóle przecież się nasilają a nie słabną, to różnica była KOLOSALNA
A to właściwie kiedy powinni podać ZZO bom zielona?
Jeśli w ogóle podadzą bo może nie być przecież wolnego anestezjologa akurat.
Czy oddziały gin-poł mają swojego w razie wu?
Bo nieraz słyszałam że anest. to jeden na cały szpital

Anoula Biorę Matruelle,ale strasznie duże i śmierdzące tablety.

Ryba

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:43   #2760
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

[QUOTE=24Kasiula24;4141060 5]
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Jak ma na imię psina?

Nela, Nelcia
Eehh...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości