|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prasowaniu staja sie normalne |
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do podpasek- to jeszcze nie wiem A co do kawy to najpierw zaparzam taką mocną esencję. Wkłądam do zamrażalnika żeby ją zmrozić. Potem dodaję zimne mleko + lody śmietankowe/ waniliwe i kawę- blenduję wszystko razem. Szklankę od środka polewam sosem czekoladowym/ toffi i wlewam kawę. Na wierzch bita śmietana i + 2cm w biodrach
|
|
|
|
|
#3695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() edit: ja nie biorę zwykłych podpasek, wydaje mi się, że raczej na dzień dobry na te dwa dni w szpitalu tylko podkłady będą w stanie ogarnąć "zalew" kawa mrożona - moja wersja to light Cynamonka. Ja zalewam zwykłą rozpuszczalną (Jacobs Cronat Gold) odrobiną ciepłej wody, żeby sie rozpuściła, dolewam zimnego mleka. Jeśli mi się chce to blenduję, jeśli nie to po prostu mieszam. Jeśli mam lody to wrzucam 2 łyżeczki, jeśli mam śmietanę to na wierzch ![]() edit: aha i ja mam cynamon w takim małym młynku i zawsze sobie nim na wierzch posypuję taką kawkę, pyyycha
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-06-20 o 17:19 |
|
|
|
|
#3696 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3697 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Syndrom wicia gniazda |
||
|
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie ma, ze nie ma, musi byc!
|
|
|
|
|
#3700 |
|
Wtajemniczenie
|
Nagotowalam sie jak głupia w ten upał ale TZ zadowolony
dawno obiadu nie miał to mu zrobiłam 2dania: zupa pieczarkowa, ryba zapiekana w sosie smietanowym z pieczarkami, szczypiorkiem i serem żółtym i surowka z kapusty kiszonej.Wlasnie dołożył sobie 3 dokladke ![]() Kurier przywiózł mi butelki, smoczki i pojemniki na pokarm Czekam jeszcze na łóżeczko które miało dojechać ![]() Chciałam wrzucić fotki wczorajszych zakupów lumkowych ale nie załadowały mi sie
|
|
#3701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3702 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
dla męża Margosi. Ale śpioch z tego Piotrusia, Margoś nawet nie odczuje, że ma malucha w domu![]() Cytat:
mieszam i gotowe![]() Biorę tylko podkłady, jak coś to mąż dowiezie podpachy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki lece z Wiki do lekarza wiec papa
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem czy kawe pic wogole, cala ciaze mialam cisnienie 90/60, 80/40 a od tygodnia 120/75, teraz mialam 117/78, wiec w sumie dwa razy tyle od mojej normy
|
|
|
|
#3705 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) O robie podobną bo zazwyczaj dla siebie samej nie chce mi sie robić wypasionej wersji :P ale taka kawe oczywiscie tylko i wylacznie z rureczka hahhaha :P mam tak spuchnieta prawa noge ze nie moge palcow podniesc do góry ... Smieszne..
|
|
|
|
|
#3707 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
CYNAMONKU właśnie, właśnie sos toffi! Tego mi brakowało w kawce mrożonej
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
ja z mrozonych lubie frappe. do blenderka daje 2 lyzeczki kawy rozpuszczalnej, cukier, wode mineralna niegazowana i 2,3 kostki lodu. mieszam az powstanie troszke piany i przelewam to do wysokiej szklanki. potem dolewam jeszcze troche wody mineralnej i mleka do uzupelnienia. powstaja 3 warstwy, a smak... ech...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pralam tetrówki w 40stopniach,te z allegro po praniu takie kijowe troche.. ale po prasowaniu ok.Natomiast takie co kupilam w hurtowni ostatnio albo kolorowe w pepco są ideolo nawet bez prasowania byly by- chociaz ja mam korbe i musze miec wyprasowane wiec wiecie ha.
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- i wsumie mnie boli u góry zaraz nad palcami jakbym miala siniaka jakiegoś ..jak chcialam sobie "kucnac" na nogach siasc tak wiecie to tez ni huhu nie da sie... |
|
|
|
#3711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Papa ![]() Malaczarnakejt moje pieluszki też wróciły do swoich rozmiarów ale jakoś mocno ich nie zminimalizowało w praniu
|
|
|
|
|
#3712 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze za czasów licealnych jak mieszkałam z rodzicami kupiłam takie szklanki właśnie na potrzeby kawy mrożonej + obowiązkowo do tego czarne rurki do napojów ( ja to jestem zboczona na tym punkcie więc pucharki i kolor rurek to już zwykła fanaberia - ale ja uwielbiam celebrować tego typu rzeczy Cytat:
![]() ![]() U mnie mąż gotował- couscous + podsmażona pierś kurczaka + duszone warzywa na patelni ![]() Cytat:
![]() Ja nigdy nie robiłam innej kawy- zawsze tylko taką- raz na jakiś czas ![]() A co do kostek lodu i mleka- pewnie, że można- ja tylko podałam tak jak ja robię ![]() My w upały ratujemy się zmrożoną herbatą z cytryną, wodą mineralną z cytyną, miętą i lodem a kawa mrożona to bardziej tak deserowo u nas a nie w ramach ochłody |
|||
|
|
|
#3713 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
No to jestem, najpierw relacja z wizyty potem będę nadrabiać
ciś 100/60 waga moja 73,5kg z synkiem wszystko ok i ze mną raczej też bo nic nie mówił konkretnego waga synka zrównała się prawie z terminem porodu synek waży 1900g badania laboratoryjne wyszły dobre powiedziałam, ze mnie wszystko swędzi to dostałam skierowanie do lab na bilirubinę następna wizyta za miesiąc za to w pracy ciekawie, ostatnio zwolnili kadrową, a dziś się dowiedziałam, że zwalniają jeszcze kolegę... w księgowości pytali jakie chcę macierzyńskie, żeby w razie czego wiedzieć od razu jak wypłacać i od firmy z którą moja współpracuje dostałam koszulkę fajną w pracy przesiedziałam ponad 2h i się z wszystkimi nie nagadałam
|
|
|
|
#3715 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle palce się względem siebie nie chcą ruszać Cytat:
![]() Mój tata uwielbia taką kawę a trzeba dodać, że on z tych, którzy słodzą herbatę 3 czubatymi łyżeczkami cukru Cytat:
fiazo- za wizytę |
||||
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się nie pochwaliłam - dostałam przelew z ZUSu za maj, a już na początku lipca dostanę kasę za czerwiec, więc chyba potrójna zmiana kadrowej przyniosła porządany skutek
|
|
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3720 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jak się dzisiaj o nią pytałam to mi powiedzieli, że już ich nie sprowadzają bo weszły inne modele, choć na necie są. Ja chyba kupię tą http://www.ceneo.pl/21718177#tab=spec Cytat:
![]() Cytat:
żeby nie miał Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

:

Trochę się rozciągają, ale nie wiem, czy po wyschnięciu urosną do normalnych rozmiarów?

i nie ma, ze nie ma, musi byc!

dla męża Margosi. Ale śpioch z tego Piotrusia, Margoś nawet nie odczuje, że ma malucha w domu
żeby nie miał