|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Ty nie wiedziałaś i dzięki temu nie zastanawiałaś się co właściwie jest prawdą a co nie i jak jest prawidłowo. Ja mam tyle informacji, że nic nie wiem.Cytat:
![]() Odnośnie tego odbijania i ulewania czy to jest zasada, że albo jedno albo drugie? Moze być bez niczego? Bo u nas odbijania póki co nie ma ( choć byłabym spokojniejsza jakby się zaczęło) ale ulewania też raczej nie- może 4-6 razy było od narodzin.
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Becik my właśnie siedzimy na laweczce
Ada super poród! ![]() Motylek ale skoro przybrała na wadze mimo ulewania to może jednak to nie kwestia twojego mleka ![]() Ech...nameczycie się wszyscy... Ktoś pytał o kapanie. My tak ok 21-22 kapiemy
|
|
|
|
#4023 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
pozazdroscic porodu to sie uwinelas heheCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z okazji 2 mc moj skonczyl 7 tyg. i takze dalej sie zmagamy z tymi problemami staram sie masowac brzuszek i nozkami pracowac z poł godziny po kazdym karmieniu , jakas ulge mu to przynosi a nadodatek mam w mieszkaniu UWAGA 33 stopnie masakra ... i maly tez przez to nei moze spac do tego ten katar ach juz wole 20 stopni no gora do 25 ..teraz padl przy suszarce na lezaczku nawet na rekach mu zle bo za goraco
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
aa NUNA gratulacje
|
#4026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie!
![]() Cytat:
Cytat:
A co do laktatora to może masz cycki zepsute jak ja? ![]() Tak intymnie zapytam, masz małe sutki ? Dziewczyny, skapitulowałam, nie jestem jej w stanie podać tego bebilonu. Od 9 rano do 15 dostała 110, ale wypiła 10 ml, resztę wypluwała, a jak już jej wpadło to cofało ją + kupa. I o 15 zjadła 30 ml po czym też ulała, zalewając wszystko +kupa. Dałam jej cyca, zjadła i poszła spać. Bez kitu niech ktoś wstawi zdjęcie zdrowo wyglądającej kupy
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy u nas jest zdrowo wygląająca ale wygląda jak ta:
http://www.google.pl/imgres?um=1&cli...=3&tx=40&ty=80 i tu coś jeszcze znalazłam : https://www.google.pl/search?q=kupa+...%3B1600%3B1195 ja nie będzie widać to ctrl i plus |
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jesteś przekozacka Rozbawiłaś mnie w tych trudnych chwilach Kiedyś taka była (podobno taka jest przy nietolerancji laktozy), teraz się popsuła i jest jeszcze bardziej wodnista ![]() Justyna gęstsza :O woooow jak Ty to robisz Tzn Twoje dziecko
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-06-20 o 16:49 |
|
|
|
|
#4030 |
|
Wtajemniczenie
|
Ash- dopiero o Was doczytałam, dobrze, że jesteście pod opieką, 3mam za Was kciuki
Aas- super ten żłobek też mi się marzy ![]() Sharp - przypomniało mi się, że pytałaś o karuzelkę i nianię z oddechem, a więc karuzelka na dość długo przykuwa uwagę małej, średnio ok. 20 minut, bo tyle trwają w sumie te melodie, później jej włączam jeszcze raz albo nie trzeba bo już śpi czasem nie jest nią zainteresowana i woli np. oglądać żyrandole w domu
|
#4031 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z Elizką
Od wczoraj jesteśmy w domu, nie odezwałam się bo mieliśmy awarię internetu i dopiero co naprawili Opiszę Wam mój poród w wolnej chwili bo na razie ogarniam trochę dom i siebie, jestem zmęczona ale TŻ bardzo dużo pomaga przy Małej
|
|
|
|
#4032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że szybko wszystko wróci do normy, 3mam kciuki!
|
|
#4033 |
|
Wtajemniczenie
|
Poród nie był aż tak okropny jak myślałam, nacieli mnie, mam 4 szwy i ciągną jak cholera nie mogę siedzieć ale dla takiego małego szczęścia warto było
Próbuję karmić piersią ale Mała jest przebiegła i wymyślał sobie ze będzie jesc tylko z jednej piersi a drugiej się nietknie. Jest walka o to ale nie ma szans żeby się złapała za drugą. Mąż dziś kupił mi odciągacz najzwyklejszy i odciągam żeby zapalenia nie dostać |
|
|
|
#4034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie stresuj się to i młody nie będzie zestresowany kurde, nie odbierają tam , napisałam im email
|
|
#4035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby się poprawiło.
|
|
|
|
|
#4036 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odpisali mi z medicala
![]() Dzień Dobry, z góry przepraszam że nie było w zestawie buteleczki i kubeczka. To miały być oddzielnie dołączone produkty z wcześniejszej promocji( nie został poprawiony tylko opis produktu. Ponieważ była taka informacja na naszej stronie oczywiście wyślemy do Pani te produkty. Bardzo przepraszam za pomyłkę. trzeba się upominać, a co! ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
zanim przeczytałam opis najpierw otworzyłam link i trochę się zdziwiłam heheh ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
|
|
#4037 | ||
|
Wtajemniczenie
|
my też gdzies ok 20 wyjdziemy, w domu 27 stopni na dworzu ponad 30
Cytat:
mały od tych upałów niespokojny, cały czas chce być na rękach, teraz dopiero zasnął biedny mój ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nie dość , że ma kolki to jeszcze ten upał...teraz mój TŻ go zabawia- raz Młody uśmiecha się do niego od ucha do ucha, a za chwilkę krzyki i piski... czasami to już nie wiem o co mu chodzi, a spać za cholerę nie chce Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-06-20 o 17:59 |
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
na początku mozę była minimalnie gęstsza, teraz taka rzadka..
Cytat:
co do kupy to sory ![]() ----- A Motyl położna widziała kupę i nic nie mówiła, tzn możliwe ze wtedy była minimalnie gęstsza.. moja dieta to głównie nabiał więc może dlatego taka rzadka :confused : ja uważam ze poki kupa jest, nie ma płaczu, nie ma krwi to nie mam czym się martwić...---- Zajeło mi to mieśiac, ale... Młody nie reaguje alergią na :czekoladę, orzechy, morele, brzoskwinie, truskawki Byly jakieś problemy po pieczonej karkówce, spaghetti lub arbuzie.--> zakonczyło się rzyganiem.. ale mógł to być przypadek.. Nie stwierdzono czy jest alergia na nabiał - jem go w nadmiarze brak płaczu, kupy są, ale jest podejrzenie że za rzadkie;p Czekam na jeszcze czy jest alergia na czereśnie - do jutro coś jeszcze możę się pojawic... |
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna, gratulacje
![]() u nas sauna całe rano młody spał w leżaczku na tarasie w cieniu a ja czytałam książkę w słońcu i się przypiekłam tak mu fajnie było bo wiaterekteraz śpi w samym pampersie i mu błogo ![]() byliśmy u pediatry, kluska w 9 dni przywaliła 0,5 kg i go lekarz wychwalił, aż strach pomyśleć ile by przytył gdyby nie ulewał ![]() nasz ma czkawkę codziennie i ulewa bez względu czy mu się odbije czy nie, więc się nie spinam ![]() my szczepimy na rota, pneumo i 6w1 a ok. roku na meningo, bo ma być nowa, lepsza szczepionka ![]() a! co do laktatora, mam elektryczny z mothercare, ale kupiłam ręczny avent, bo mnie to brzęczenie wkurza, tak to puszczam serial i w 15 minut mam pełną butlę i mnie nie ciągnie i nie boli
|
|
#4041 |
|
Wtajemniczenie
|
marchewka- super, że porobiłaś takie obserwacje
![]() ja kiedyś jadłam prawie , że wszystko, no oprócz rzeczy mocno wzdymających i ciężkostrawnych, no ale z racji takich strasznych kolek (wzdęć) prawie całkowicie wyeliminowałam nabiał- ale nie zauważyłam żadnej poprawy w zachowaniu małego... mysia mysz- też mogłabym posiedzieć choćby na balkonie, bo jestem blada jak ściana no i brawa za wagę małego ![]() ![]() fajnie, że Twój maluch może tak sobie błogo spać... mojego po max godzinie wybudzają wzdęcia ![]() ![]() tylko czekam na lepsze czasy
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Ash propo Medeli... w Mothercare widziałam taka broszurke z dziurkami z wielkoscia brodawek.. i jak sie ma inna niz w "standardowym" rozmiarze to sie dokupuje lejek innej wielkosci...
ja nie mierzylam bo mi sie z Medela dobrze współpracuje, ale moze w tym jest problem ![]() a i one tak sobie lezaly do wziecia do domku wiec moze A. by Ci przyniósł... Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-06-20 o 18:30 |
|
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Motylek jejjj.. Współczuje.. Mała Bidulko sie nameczy
ale jak tak ładnie przybrała na wadze to może nie ma czym sie stresowalac.. ![]() Nasz tez czasem ulewa.. Tak jak piszesz czasem fontanna świeżego mleka, a czasem serek.. A dziś kupę jak zasadzil to wyleciała z pampersa na Tz koszulkę (bo miał go na rękach do odbicia) ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]() Dałam mu dzisiaj kropelki espimisan i ulał mi 3 razy.. Kaszelek i katarek dalej ma dzisiaj frida odciagnelam mu troszke gili, mam nadzieje ze szybko przejdzie bo mi sie serce kraja jak na niego patrzę ![]() Pępek- dalej nam sie saczy, psikam ta neomycyna Marchewka- u nas kupy tez rzadkie ale troszke inne niż te co wrzucilas miałam okazje widzieć jak robi i wypływa troszke przezroczystej wody i gestrze żółte grudki
|
|
|
|
|
#4045 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo oczywiście małej jest mało mojego mleka i dokarmiamy jeszcze mm Mała się urodziła to terach chce kluska przybrać szybko Cytat:
obie z mamą ją przystawiamy, cały czas jeszcze będę próbować |
||
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
A i chyba w koncu laktacja mi powróciła do normy.. 1 dzien zaniedbałam i 4 dni musiałam odbudowywać
---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
może ustawiać tak dzidziolka zeby leżał tak samo jak przy tym cycu co go lubi?? |
|
|
|
|
#4047 | ||
|
Zakorzenienie
|
może nie dużo gęstsza ale ta ze zdjecia by się wylała, nasza chyba nie
Cytat:
Cytat:
też mnie wkurza to brzęczenie ale na tyle rzadko używam, że szkoda mi wydawać kasę na inny a ciągnie fajnie ![]() wróciliśmy ze spaceru i idziemy jeszcze posiedzieć na ogródku
|
||
|
|
|
#4048 | |||||
|
Zakorzenienie
|
odebraiśmy dzisiaj PESEL
![]() mały od 17 śpi, ale fajnie.. miałam czas na ogarnięcie siebie i mieszkanka ![]() cycki już mam kamienne, może zaraz wstanie na karmienie ![]() ciekawe czy tej nocki lepiej się wyśpię ![]() Cytat:
Nuna GRATULACJE ![]() nacierpiałaś się Bidulko, ale Julcia Ci to wynagrodzi Cytat:
![]() ale fajnie.. pocieszające jest to co piszesz może nasz mały też niedługo zacznie przesypiać nocki.. oby ![]() Cytat:
![]() czytałam, że z czasem dzieciaczki robią coraz rzadziej te kupy.. i przy karmieniu piersią to nawet jedna na 2 doby jest ok... nasz na razie wali po kilka na dzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nasz ma lekki katarek i też strasznie charczy.. dziś mu odciągnęłam fridą.. ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- co do kąpieli- my kąpiemy zawsze około 21 i cały czas używamy tego żelu do mycia z hippa, a po kąpieli smaruję mleczkiem hipp... nie chcę zapeszać, ale na razie mały ma śliczną skórkę tylko na buźce wyskoczyło mu parę potówek.. |
|||||
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
|
|
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
A nie myślałyście by pić herbatkę z kopru włoskiego? Podobno ona pomaga na wzdęcia.
Ja dziś sobie na to wpadłam i myślę, że może warto zapobiegawczo z 2x dziennie, jedynie mam zgryz, bo ten koper niby pozwala złagodzić wzdęcia, ale też niby wzmaga laktację, a to mi niepotrzebne ;p p.s. a swoją drogą wszedł już ten macierzyński roczny czy nie?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

Młoda mimo, że jadła na śpiocha to chlustało z niej 5 razy podczas jednego karmienia. Później o 5 to samo. Co piernie to kleks, a jak sra to prawie z pieluchy wylatuje. Je 3 minuty i płacz. Po czym znów 3 minuty i płacz. Je 1,5 gogdziny
07.07.2012 

klas ki:
Młoda waży już 4780 czyli od dnia wypisu ze szpitala przybrała prawie 1,5 kg 

wczoraj było to samo, biedny nie moze spac, co chwile sie wybudza, teraz usnal na moich rekach... ehh

oby się poprawiło.

całe rano młody spał w leżaczku na tarasie w cieniu a ja czytałam książkę w słońcu i się przypiekłam
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

tym samym od jutra mamy w domu niemowlaczka