|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mam
[QUOTE=24Kasiula24;4141137 1]
Cytat:
w sumie Nela to nie jedyne imie ktore daje sie zwierzakom.. Moj chrzestny ma mopsa Kube np ![]() ale nie lubie jak zwierzakom nadaje się ludzkie imiona ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2763 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek
[QUOTE=lineczka1989;414116 46]
Cytat:
Ale jak jej dawałam to imię to nawet nie pomyślałam o Nim jak o ludzkim, może dlatego że nie znam nikogo o tym imieniu hehe ![]() 'W każdym razie bardzo ładne imie Nelunia
|
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Córka mojej kuzynki ma na imię Nela.
Nasz Wiwek wyzionął ducha. Szkoda go, bo bardzo wiele z nami przeszedł. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2765 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
![]() A buta to bym już dawno wypierdupczyła do kosza i lazła bez, tylko jakbym taką lekko spoconą stopą przelazła po tych piachach ![]() Cytat:
a my w najlepsze spacerki, lody ![]() Dzidzia szkoda zwierza a jak Aliska? przywiązana była do niego?
|
||
|
|
|
#2766 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek
[QUOTE=lineczka1989;414116 46]
Cytat:
Jamnik moich rodziców ma na imię Fredek,bokserka Liza,a kot płci męskiej Róża(tak pieszczotliwie) bo normalnie to Rudy się zwie ![]() Miałam też kota Romana i Kazimierza,żółwia Matyldę , papużkę Kajtka i myszoskoczka Leona Tak to już bywa z tymi imionami ![]() Dzidzia Szkoda...bardzo
|
|
|
|
|
#2769 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brzuszek masz już spory ![]() Cytat:
dobrze że siostra była i że poczuła że coś nie tak
|
|||
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
No tak dzisiaj coś mało piszecie, a jak mnie jutro nie będzie pół dnia to znowu pewnie kilka stron
![]()
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2772 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale mnie komary dziabią ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka.
Nie odpisuje na żaden post bo nie mam siły żar leje się z niebaaaa ohohoho ;(
|
|
|
|
#2774 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie majtki można było mieć. Ja nawet nie miałam tych siateczkowych tylko stare bawełniane, które potem wywaliłam. Choć zaraz po cesarce, jeszcze przed pionizacją to chyba nie miałam majtek, tylko sam podkład, ale dokładnie nie pamiętam. Potem na drugi dzień już miałam. A odnośnie opowieści o cc to każda ma własne przeżycia. Jakiś czas temu trochę tu pisałyśmy na ten temat. Ja mam akurat negatywne wrażenia... Ja przez kilka pierwszych nocy mogłam spać tylko płasko na plecach, nie było mowy o żadnej innej pozycji na boku czy coś, a każdy ruch powodował ból i ogólnie musiałam się poruszać bardzo ostrożnie i powoli, więc spokojnie, nie da się zgubić podkładu ![]() No ba. Mój synek kończy dziś 13 miesięcy i przez ten czas nie przespałam ANI JEDNEJ nocy w całości. Nawet jak on przesypiał to ja i tak się budziłam (z przyzwyczajenia chyba) i sprawdzałam czy wszystko ok. Tak jest do tej pory. Ale nie chodzę niewyspana, idzie się przyzwyczaić No i pospać do 7 rano to marzenie ![]() Ale pocieszę Cię - nie wszystkie dzieci są tak wymagające ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2775 | |||
|
Wtajemniczenie
|
abby,maomami kciuki za wizyty!
budowniczka moja córa ma na imie Liliana. Kasiula super łowy i piekny piesio rybko powiem Ci,ze ja juz swojego synka doczekac się nie mogę.Juz chciałabym go tulić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A moja nie słucha.Tłumacze jej zcasem 5 minut,a ona czymś innym sie zajmie i totalnie ma mnie w d...ie A ja gadam jak do ściany![]() Cytat:
magalska ale fajnie,ze spotkacie po raz kolejny jak maluchy będą na świecie Masaż to fajna rzecz.Masowałam Lilę jak była niemowlakiem- i ja i ona to bardzo lubiałyśmy![]() I dziekuje za miłe słowa pod adresem mojej aparatki
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-06-20 o 17:42 |
|||
|
|
|
#2776 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie 18 stopni
Zaraz zbieram się do znajomej i jej 11 miesięcznego synusia Muszę podjechać jeszcze po jakąś zabaweczkę dla małego ![]() Ryba dobrze, że siostra była w domu ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na rehabilitacji nigdy nie byłam więc nie kojarzę, która to mogłaby być Twoja teściowa ale skoro Twój tż pochodzi stąd to może będę znała???Cytat:
i od razu mi lepiej jak widzę, że nie tylk ja mam taki okrąglinek wielki;D
|
|
|
#2779 |
|
Wtajemniczenie
|
budowniczka,Mya ja się smaże w pracy
Dobrze,ze zaraz wychodzę,tż z Lilą po mnie przyjadą samochodzę,gdzie jest klima
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nawet mu się zdarzy "bobly" powiedzieć jak kogoś kogo znamy mijamy;DNo i tak jak pisałam, co szpital to obyczaj więc najlepiej się dowiedzieć co trzeba mieć swoje a co można dostać w szpitalu. Nam nawet kazali podkłady te duże niebieskie na łóżko mieć swoje tzn ile lat budowany to nawet ja nie pamiętam ale ze 3 lata będzie jak się tam wszystko ze starego przeniosło![]() a co do imienia twojej córci to też się nad takim zastanawiam jeśli będzie u nas córeczka jeszcze o Poli myślałam ale ostatecznie to żadne na 100% mi nie pasuje;D
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na komary podobno olejek waniliowy dobrze działa Nie da się wyjść bo tak dziabią. Ale się milutki wiaterek zebrał,coś się przynajmniej powietrze ruszyło
|
|
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a córka jak przeżyła?byłam na tym spotkaniu z parą prezydencką i powiem Wam że oni wyglądają tak jak w TV tylko Andzia jakoś inaczej mogła się ubrać, bardziej elegancko Bronek o kuli szedł i go zapraszali do naszego szpitala na rehabilitację także nic ciekawego :Pa no i przechodzili koło mnie tak jak na wyciągnięcie ręki :P nastałam się tylko, upociłam się jak dzika świnia i przez to mnie tak kręgosłup bolał że hej ![]() aaaa i dziewczyny... Ci BOR'owcy co jeden to lepsze "ciacho" <--- to pisze stateczna mężatka i kobieta w ciąży
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-06-20 o 18:39 |
|
|
|
|
#2783 | ||
|
Zakorzenienie
|
tragedia
dzisiaj jak wstałam na siku o 5.30 to na dworze były 22 stopnie![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2784 |
|
Konto usunięte
|
Znalazłam wreszcie chwilę żeby spokojnie coś napisać.
U nas gorąco- 32 stopnie, nie wychodzimy z domu bo zaraz robi mi się słabo, nogi puchną ![]() Dziś wreszcie poczułam ruchy bąbelka!!! ![]() Tak się cieszę bo już się martwiła, a tu dziś mi stuka puka i się wypycha ![]() Nie mogę się już doczekać wizyty 1 lipca- jestem taka ciekawa czy dobrze czuję, że to chłopiec ![]() Piszecie o zakupach... A mi jest szkoda bo my nie robimy... Jeśli to córcia to mamy wszystko, a jeśli chłopiec to na początek też w sumie mamy sporo ubranek w jasnych kolorach- nie typowo dziewczęcych. Łóżeczko jest, pościel jest, przewijak zbudował mój mąż (taki super- z półeczką na pampersy i kosmetyki), wózek mamy. I jakoś tak niefajnie, że nic nie muszę przygotowywać ;p Poszalałabym po sklepach ![]() Ale sobie kupię taką spódnicę do ziemi, zwiewną- bo upał tragiczny a moje nogi wyglądają coraz koszmarniej... |
|
|
|
#2785 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mała Lila ![]() Cytat:
Az strach mysleć, na takich upałach, a potem jak słonce dopiecze, to się udusimy!Cytat:
Jeju jakbym ja musiała siedzieć u nas w salonie ![]() ![]() Tragedia naprawde należąWam się (Tobie i coralady) dobre okłady ![]() A my z Maksymem po kąpieli czekamy na tż, zjedliśmy kogiel mogiel bo to mi zalecono na anemie, oczywiście- jajka spażone ze znanego swojeskiego źródła ![]() RYBCIA teraz doczytałam, ale nie wiem czy dobrze to tymasz hemoglobine 11,0 i nie bierzesz zelaza? ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41413575]Znalazłam wreszcie chwilę żeby spokojnie coś napisać. U nas gorąco- 32 stopnie, nie wychodzimy z domu bo zaraz robi mi się słabo, nogi puchną ![]() Dziś wreszcie poczułam ruchy bąbelka!!! ![]() Tak się cieszę bo już się martwiła, a tu dziś mi stuka puka i się wypycha ![]() Nie mogę się już doczekać wizyty 1 lipca- jestem taka ciekawa czy dobrze czuję, że to chłopiec ![]() Piszecie o zakupach... A mi jest szkoda bo my nie robimy... Jeśli to córcia to mamy wszystko, a jeśli chłopiec to na początek też w sumie mamy sporo ubranek w jasnych kolorach- nie typowo dziewczęcych. Łóżeczko jest, pościel jest, przewijak zbudował mój mąż (taki super- z półeczką na pampersy i kosmetyki), wózek mamy. I jakoś tak niefajnie, że nic nie muszę przygotowywać ;p Poszalałabym po sklepach ![]() Ale sobie kupię taką spódnicę do ziemi, zwiewną- bo upał tragiczny a moje nogi wyglądają coraz koszmarniej...[/QUOTE] My w sierpniu przeprowadzamy sie do nowego mieszkania i dopiero wtedy wszystko bedziemy kupowac, obliczyliśmy, ze musi nam starczeć 4000 na start
|
|||
|
|
|
#2786 |
|
Raczkowanie
|
Wpadam na szybciocha powizytowego!!
Wszystko jest ok, Dzidziuś rośnie zdrowo, ma 8.5 cm, razem z nóżkami mierzy prawie 12 cm, fikał pięknie, machał Nam rączusiami, ma żołądek, brzuszek cały, serduszko bije i .... na chwilę obecną jest DZIEWCZYNKĄ !!!!! Mąż się zdziwił, ja w sumie tak samo, ale teraz to bez znaczenia. Tyle że na razie jest bezimienna
|
#2787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41413575]Znalazłam wreszcie chwilę żeby spokojnie coś napisać.
U nas gorąco- 32 stopnie, nie wychodzimy z domu bo zaraz robi mi się słabo, nogi puchną ![]() Dziś wreszcie poczułam ruchy bąbelka!!! ![]() Tak się cieszę bo już się martwiła, a tu dziś mi stuka puka i się wypycha ![]() Nie mogę się już doczekać wizyty 1 lipca- jestem taka ciekawa czy dobrze czuję, że to chłopiec ![]() Piszecie o zakupach... A mi jest szkoda bo my nie robimy... Jeśli to córcia to mamy wszystko, a jeśli chłopiec to na początek też w sumie mamy sporo ubranek w jasnych kolorach- nie typowo dziewczęcych. Łóżeczko jest, pościel jest, przewijak zbudował mój mąż (taki super- z półeczką na pampersy i kosmetyki), wózek mamy. I jakoś tak niefajnie, że nic nie muszę przygotowywać ;p Poszalałabym po sklepach ![]() Ale sobie kupię taką spódnicę do ziemi, zwiewną- bo upał tragiczny a moje nogi wyglądają coraz koszmarniej...[/QUOTE] To super że Bąbel się ujawnił ![]() A pomyśl jaka to oszczędność nie kupować tych większych rzeczy. A na zakupy zawsze znajdzie się wytłumaczenie i potrzeba Cytat:
![]() Czy Wy dzisiaj też jesteście takie ciężko myślące i macie mega lenia,a dodatkowo jakiś humor nie teges Ja nie wiem chyba te upały tak na mnie działają ![]() Musiałam sobie ponarzekać
|
|
|
|
|
#2789 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny na razie mi jest cholernie ciężko się przestawić bo mówiliśmy już o brzuszku po imieniu, a tu nagle imienia nie ma :P Więc mówimy o niej Mała Zołza
![]() Co ciekawe, żelazo mam lekko powyżej normy, ale hemoglobina i czerwone krwinki spadły lekko poniżej normy, mam zapisany tardyferon co 2 dni... Zobaczymy jak to będzie wyglądać. RYBKO KOCHANA WPISZ MI na razie że czekamy na córeczkę i następna wizyta 15.07 g. 16,45 ![]() Nemosku ja od 2 dni już jestem taka przydżumiona, że masakra wczoraj zeszłam do piwnicy po wodę, doszłam do połowy korytarza i wróciłam.. Usiadłam przed TV i zapomniałam po co ja przed chwilą szłam Dopiero po chwili mi się znów zachciało pić i dopiero wtedy zeszłam ![]()
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-06-20 o 19:31 |
|
|
|
#2790 |
|
Wtajemniczenie
|
No więc jestem i ja po wizycie. USG nie było w sumie to już nawet nie prosiłam lekarza bo widziałam ile babeczek za mną, a sama byłam tak spocona, poklejona że masakra, marzyłam tylko o domku. Ogólnie wszystko ok, wszystko ładnie pozamykane, wysoko tak jak ma być. Lekarz pyta jak tam ruchy a ja mu mówię że czuje i że właśnie mnie mała atakuje (a siedziałam na samolociku akurat), a on mówi no właśnie widzę że zadaje pytanie retoryczne
bo tak kopnęła że było widać a on się akurat detektorem przymierzał do szukania tętna ![]() A w sumie nie prosiłam jakoś bardzo o to USG bo chciałabym pójść i tak na to 3D bo to jednak chyba taka super pamiątka mieć filmik małego stworka z brzuszka. Aha i od początku przytyłam 4,5 kg (zapisane w karcie ciąży od 8 tyg) a 5,5 kg od samiutkiego początku bo wiem, że startowałam z kilogramem mniej niż w 8 tyg, mamy skończony 23 tydzień, myślę że chyba nie jest ze mną aż tak źle wagowo??
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-06-20 o 19:42 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

Nelunia
bo może nie być przecież wolnego anestezjologa akurat.

a my w najlepsze spacerki, lody
a jak Aliska? przywiązana była do niego?