|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
wrzucam foty moich wczorajszych zakupów lumpkowych
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
czy swoj talerz bierzecie do szpitala?
Czy zwykle majtki bierzecie? czy oprocz tantum bierzecie jakis plyn do higieny intymnej? |
|
|
|
#3723 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
stokrotka24: coś chciałam Ci napisać i zapomniałam:PPPPP aaaaaaaa z tym półpaśćcem.. całe szczęscie że to nie to ![]() Cytat:
Cytat:
) hahhaWitamy serdecznie! Cytat:
Cytat:
Sammi: nie wiem, czy w końcu napisałam czy tylko o tym dzisiaj myślałam, przypomniało mi się Twoje łóżeczko i mam takie same zdobienia jak u Ciebie.. mi się osobiście baardzo podobają. padlam na godzinkę czy dwie..czas sie trochę przewietrzyć i śmieci wynieść..
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Odnosnie partych boli to owszem, mozna nie miec partych i wtedy nieodzowne jest podpiecie do KTG i prze sie na sile wtedy, kiedy polozna kaze (bo widzi party na zapisie), co jest znacznie trudniejsze i mniej efektywne moze byc niz parcie na fali partego bolu, kiedy swiadomosc tylko "wspomaga" naturalny skurcz, niezalezny od naszej woli. Kejti, popraw mnie jesli glupoty gadam.
Bo normalnie party bol jest czyms tak wszechogarniajacym i niepowstrzymanym, ze ja np czujac ze nadchodzi po prostu krzyczalam IDZIE, IDZIE i czulam sie przy tej mocy natury malutka i bezbronna jak mrowka. Ale czesto np przy ZZO laski nie czuja partych i pra, ze tak brzydko napisze, na komende. Ja wrocilam z przedszkola i mam raczej regularne i raczej poki co znosne bole co 5 minutek mniej wiecej, na razie wstawilam kurczaki do piekarnika i nadrobilam Was ladnie, nigdzie sie nie wybieram jeszcze - za duzo lasek ze mna lezalo na pato, ktorym takie i duzo silniejsze 5minutowki rozeszly sie bez sladu po kilku godzinach poza tym nie mamy z kim Lali zostawic akurat, bo Iza na hiszpanskim do 20. W ogole do mnie nie dociera, ze to moze raczej JUZ i czuje sie raczej tak samo, jak kiedy na oddziale kibicowalam laseczce w 40 tc, ktora takie bole miala wlasnie. Albo mocniejsze, bo ona nawet na skurczu mowic nie mogla, biedna.Moze urodze w samochodzie albo na Izbie Przyjec i napisza o mnie w Super Expressie. Ała. ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
hm. wcieło mi gdzieś inne cytowania...wrrrrrrr..
Cynamonku: nie składałam właśnie, nie mogę się jakoś zabrać za to, poza tym jak rozpakuje to póki co nie mam gdzie postawić, więc leży sobie grzecznie w kartonie. A wam paczka dla Adasia doszła? Ghia: kiedy mąż pracę zaczyna? misiaczka: fajne zakupki! dotkaa: zwykle majty biorę tylko na wyjśćie ooo brat wyniesie śmieci, a ja sobie z nim i jego dziewczyną w monopol zagram ))
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w razie jakbym chciała je od razu wyrzucić)- 5 par. Nie biorę Tantum. Je będę miała i używała już w domu chyba. Do szpitala spakowałam płyn do higieny intymnej z korą dębu.
|
|
|
|
|
#3727 | |||
|
Wtajemniczenie
|
jedzie łóżeczko
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kawę mrożona tez sobie zapodam dzis a co ![]() Cytat:
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
fiazo-
za wizytę. ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Malina nasza może się męczy po kroplówce w upale. Biedna nasza.
|
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to przy takich skurczach z paniką leżałabym od 5 h na IP haha ![]() Jeżeli chodzi o parte, to one zawsze są. Niektóre kobiety mają wysoki próg bólowy i mogą je po prostu inaczej odczuwać. Albo pod wpływem szoku. Ew. znieczulenie, no ale chyba Margo nie miała? |
|
|
|
|
#3730 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla nowej kadrowejCytat:
ja biorę tylko jednorazowe, płyn do higieny intymnej też wezmę bo powiedziałam, ze mnie wszystko swędzi i zobaczymy co z tego będzie jak wyniki będą Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3731 |
|
Raczkowanie
|
super rzeczy!
---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- a i jutro robie mrozona! Nie ma bata! ![]() Oliath po tym co napisalas od razu skojarzylas mi sie z babeczka z programu na tvn style. Miala czeste skurcze, ale jeszcze dzieciakom sniadanie zrobila, wyszykowala do szkoly, pozawozila i jak wracala do domu to poczula ze to juz ida parte i biegusiem do szpitala! Urodzila w aucie pod szpitalem
|
#3732 | ||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
najwyżej mąż dowiezie, majty mam te siateczkowe ale zwykłe chyba też spakuję, oprócz tantum biorę płyn do hig. int., ale taki którego zawsze używam.W ogóle to kupiłam sobie te buteleczki 100ml (takie do samolotu) i poprzelewałam do nich kosmetyki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak nie mam majtek zwyklych to moga byc figi? :P lol. badz stringi?:P hahahahhahaha ( ze stringami to zarcik:P) Cytat:
Kurde to sie tak wydaje ale w☠☠☠☠ziec tych rzeczy jest duzo eh
|
||
|
|
|
#3734 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie była podobna sytuacja jeśli chodzi o tego typu sprawy - jak moja koleżanka z pracy zaszła w ciąże w zeszłym roku, to księgowość tak ją załatwiła, że 2 dni przed terminem porodu okazało się, że wg Zus-u nie jest ubezpieczona |
||
|
|
|
#3735 | ||
|
Zadomowienie
|
Urzekły mnie szczególnie sukieneczki
Ja biorę płyn - może się przeliczę, że łatwo i bezbolesnie się umyję ale biorę ![]() Cytat:
Cytat:
w związku z ostatnimi akcjami Młodego. Myślałam, że Wy też już macie złożone i chciałam się poradzić co z tymi idiotycznymi metkami zrobiłaś- są wielkie i przyczepione w głupim miejscu- sama z resztą zobaczysz |
||
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Ledwie dycham. Spalam ze 3h i mi malo.
Czytalsm co naskrobalyscie... Tak na raty, nawet zrobilam podroz sentymentalna po zdjeciach w klubie ale nie mam sily pisac. Ta pogoda mnie wykonczy... Moze wieczorem wbije sie w rozmowe... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
ugotowałam leczo, a teraz wam powiem jakie mam spostrzezenia ze szpitala
2-3 koszule to stanowczo za malo Ja mam 4 i dokupie jeszcze jedna, a po wszystkim 2 mama wezmie i mi zostana 3 na potem. podkłady na kibelek - wg mnie konieczne - juz teraz byloby mi ciezko na malysza, a co mowic po porodzie |
|
|
|
#3738 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ola- wszystko jest możliwe. Albo przegapisz moment i tak jak Dziewczyny piszą urodzisz w domu/ w drodze/ samochodzie/ przed szpitalem albo Ci się te skurcze rozmyją Wstawiam na moment zdjęcie mojego ktg z próby generalnej Adasia- i proszę- takie ładne skurcze mi się rozmyły ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że większość z nas jest dzisiaj taka rozmowna
![]() Ja też tylko podczytuję, bo weny nie mam zupełnie. U mnie taka duchota, że ledwo zipie, dalej siedzę z nogami w zimnej wodzie ![]() Oliath ty to jesteś hardcore, widać u ciebie doświadczenie, nie ma co ![]() Oby się w takim razie nie rozkręcało przed 20
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
ja leżę bezczynnie i ledwo dycham tak mi duszno i gorąco. a teraz poród paro/paronasto godzinny?
|
#3742 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozpakowalam pudło
![]() Na razie jestem zadowolona. Łóżeczko solidnie wykonane, ciężkie i śliczne. TZ juz laduje wkretarke to nic ze kącik Mai trzeba jeszcze ogarnąć ale nie możemy sie doczekać ![]() Refleksje.... Łóżeczko śmierdzi, będzie potrzebować solidnego wietrzenia W komplecie miałam tez materac gryka-kokos......trochę dziwny bo jedna strona taka jakby człowiek na sianie spał No ale chyba taki musi być
|
|
#3743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ej- no jak ja mam dzisiaj wyjatkowo siłę spamować to Wy jakoś mało gadatliwe jesteście Ale wiem, wiem- u Was upał a u mnie ciepło ale bez przesady |
|
|
|
|
#3744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3745 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nooo kasiorki nigdy za wieleCytat:
Śliczności ![]() Cytat:
![]() Zwykłych nie biorę, jak będe potrzebowac Tz przywiezie. Oprócz tantum biorę mydło w płynie biały jeleń Cytat:
, więc trzymam kciuki, żeby skurcze nie przeszły, żeby Lala miala z kim zostać a Ty wieczorkiem na IP Rodzić![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3746 |
|
Konto usunięte
|
wróciłam jakiś czas temu, podczytuję ale coś nie mogę się wbić..
sprawozdanie z dnia dzisiejszego: - sąd w Oleśnicy zaliczony - pozew złożony zbierałam się do tego dwa lata więc jestem z siebie OGROMNIE DUMNA ! - markizy i rolety zamówione i zapłacone - poczta zaliczona - Rossmann zaliczony - shake waniliowy w McDonaldzie zaliczony ![]() - woda do basenu nalana, właśnie mocze w niej stopy bo mi jeszcze bardziej spuchły... dziękowałam dzisiaj niebiosom że mam klimę w aucie !!! podczytuję po łepkach, więc ... Oliath - więc to jednak dziś a do którego szpitala jedziesz w końcu? Kejt- super że kaska w końcu dotarła Fiazo - za wizytę Cynamonowa - zrobię jutro Twoją kawkę mrożoną Dotkaa - mam zapakowany talerz, sztućce, majtki, skarpetki, mydło stokrotka24 - super, że to nie półpasiec ciekawe jak tam Malina... a mnie osobiście bóle parte przeraziły ...
|
|
|
|
#3747 | |
|
Zadomowienie
|
Rozbroiły mnie te dwie sukieneczki, prześliczne
Cytat:
mnie osobiście też się podobają te zdobienia, są takie delikatne i nienachalne Oliath ![]() Idzia a dołóżmy jeszcze do tego, że założymy świeżą koszulę a maluszkowi się uleje na nią ja to chyba dokupię ze dwie na ramiączka jesli będzie dalej taka duchota ![]() Dajcie mi kopka w tyłek, powinnam dzisiaj napisać b. ważne sprawozdanie na wczoraj ale nie mam siły myśleć ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41413382]wróciłam jakiś czas temu, podczytuję ale coś nie mogę się wbić.. sprawozdanie z dnia dzisiejszego: - sąd w Oleśnicy zaliczony - pozew złożony zbierałam się do tego dwa lata więc jestem z siebie OGROMNIE DUMNA ! - markizy i rolety zamówione i zapłacone - poczta zaliczona - Rossmann zaliczony - shake waniliowy w McDonaldzie zaliczony ![]() - woda do basenu nalana, właśnie mocze w niej stopy bo mi jeszcze bardziej spuchły... dziękowałam dzisiaj niebiosom że mam klimę w aucie !!! podczytuję po łepkach, więc .[/QUOTE] A w jakiej sprawie się procesujesz?
|
|
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3749 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodałabym bitej śmietany i cukru albo cynamonu, ale cukrzycowym nie wolno ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Jeeezu mój miał tydzień (nawet nie)później 2,5 kg ![]() Ja dostałam za 3 zwolnienia więc jestem booogggaaatttaa!!! Cytat:
Brawo za zakupy!!!! Meble często śmierdzą Ja dziś kupiłam: http://www.snuza.pl/index.php?zone=halo Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2013-06-20 o 18:43 |
|||
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
szukam jakiejś inspiracji, ale będę improwizować właśnie przez ten cukier
jak już wymyślę i zrobię to napiszę Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

) hahha
Trochę się rozciągają, ale nie wiem, czy po wyschnięciu urosną do normalnych rozmiarów?
poza tym nie mamy z kim Lali zostawic akurat, bo Iza na hiszpanskim do 20. W ogole do mnie nie dociera, ze to moze raczej JUZ i czuje sie raczej tak samo, jak kiedy na oddziale kibicowalam laseczce w 40 tc, ktora takie bole miala wlasnie. Albo mocniejsze, bo ona nawet na skurczu mowic nie mogla, biedna.

Biedna nasza.

najwyżej mąż dowiezie, majty mam te siateczkowe ale zwykłe chyba też spakuję, oprócz tantum biorę płyn do hig. int., ale taki którego zawsze używam.
klask i: